24. kolo
08.03.2015 15:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 4:2

Ani dvě branky střelce Alexandera Meiera nestačily na tři body proti domácímu Kolínu. Hostující brankář Kevin Trapp totiž inkasoval čtyřikrát! Na střelecké listině našli svá jména Deyverson, Marcel Risse, Yuya Osako a Anthony Ujah.

Hosté od úvodních minut spoléhali především na spolupráci dvou střeleckých es v podobě Harise Seferoviće a Alexandera Meiera, který je v této sezoně ve skvělé formě. Kolín vsadil na Deyversona s Ujahem. Jen lavička zbyla na Dušana Šventa, který se do zápasu dostal až minutu před koncem jako střídající hráč. V prvních minutách byli aktivnější domácí hráči a skvělé publikum se dočkalo několika zajímavých šancí. Nebezpečí cítili oba brankáři a Timo Horn se vrhal k zákroku po akci Stendery. Nebezpečný centr z přímého kopu poslal před bránu tentýž hráč také v osmé minutě, ale skvěle zasáhl Vogt.

Dalších deset minut se prakticky nic nedělo a diváci se dočkali jen mnoha nepřesných pokusů a konstruktivní rozehrávku. Až Risse se pokusil překvapit Trappa střelou z velké dálky, jenže mířil mimo. Až po pětadvaceti minutách se domácí tým zmohl na krásnou akci. Po dlouhém výkopu Horna propadl míč přes několik hráčů až k Deyversonovi, který neváhal a brankáře Kevina Trappa překonal krásným obloučkem - 1:0.

Po půlhodině hry se Peszko dostal k odraženému míči, zpracoval jej na prsa a vypálil, ale mířil asi metr vedle tyče. Alexander Meier se trápil a k míči se dostával jen sporadicky. Domácí dobře věděl, že hráči stačí málo k tomu, aby se prosadil. Peszko našel skvělou přihrávkou rozběhnutého Ujaha, který ale ztroskotal na skvělém brankáři Trappovi. Pět minut po změně stran se do slibné šance dostal mladík Lucas Piazón, k jehož nohám přistál odražený míč. Piazón byl ale v těžké pozici a mířil nad bránu!

Poté už se radovali i hosté. A byl u toho kdo jiný než Alexander Meier. Oczipka posunul míč na Piazóna, ten našel ve vápně zcela volného Meiera a ten vsítil svou sedmnáctou branku v sezoně!

Po hodině hry měli domácí další skvělou možnost vzít si vedení zpět. Ujah si narazil míč s Deyversonem a mohl jít sám na Trappa, ale jeho následná a trochu zbrklá střela mířila nad břevno. V šanci se ocitl také útočník Haris Seferović, ale jeho střela z dálky nenadělala brankáři Timu Hornovi sebemenší problémy. Dvacet minut před koncem zápasu se začaly dít věci! Nejprve si Aigner naběhl na dobrý centr Oczipky, Trapp míč vyrazil a následně se dostal ke střele Chandler, ale pálil těsně nad břevno. Poté už se znovu radovali domácí. Vogt dostal míč na roh vápna, míč si zasekl a ještě našel parádním centrem Marcela Risseho na druhé straně vápna. Ten už se krásnou ranou prosadil - 2:1.

O chvíli později Ujah výborně vybojoval míč po nejisté rozehrávce hostů a ihned jej předložil rozběhnutému Osakovi. Ten měl rychlost a poradil si elegantně také s brankářem Trappem. Jen o chvíli později byla demolice obrany hostí dokonána, když další chybu hostí využil Anthony Ujah a krásnou ranou z hranice vápna prostřelil vše před sebou!

Nebylo to ale všechno a Alexander Meier si připsal další trefu. Tentokráte nic neřešila - z pohledu výsledku to byla jen kosmetická úprava. V nastaveném čase druhé půle totiž Wimmer ve vlastním vápně zatáhl za dres Seferoviće a Meier nabídnutou penaltu s přehledem proměnil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele