Bundesliga - preview 21. kola

10.02.2012, 08:14, aktualizováno 12.02.2012, 08:52
Previews
Čtyři týmy se záchranářskými starostmi obstarají dva nedělní dohrávky 21. kola. Nejhůře je na tom předposlední Augsburg, který doma přivítá čtrnáctý Norimberk. Kolo pak zakončí duel sousedů v tabulce, 1. FC Köln se doma střetne s Hamburkem...
FC Augsburg - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Nedělní program nám otevře klasický "Keller-Duel", ve kterém se v rámci bavorského derby střetnou Augsburg s Norimberkem. Oba celky potřebují nutně bodovat, domácí od poslední příčky dělí skóre a Frankové mají jen o pouhé čtyři bodíky navrch.

Svěřencům Jose Luhukaye se start do jarní části, kdy na Augsburg čekali převážně soupeři ze stejných vod, nevydařil úplně podle představ: porážku na Badenova-Stadionu vystřídaly remízy s Lauternem a v Sinsheimu, přičemž v obou zápasech se nováček ujal vedení, nakonec ovšem musel být rád alespoň za bod. "Nemůžeme být za každých okolností spokojeni s bodem, musíme také vyhrát. Především kvůli tlaku," přiznal holandský kouč.

Proti Norimberku tak půjde o mimořádně důležitý zápas, což ještě kromě tabulkového umístění hned znásobuje také fakt, že jde o derby. "Potřebujeme tři body, musíme hrát na vítězství," pronesl Luhukay. "Norimberk je na dosah, v případě výhry ho můžeme dotáhnout. To samé však platí také na druhé straně," dodal protřelý lodivod. FCA se bude muset obejít bez Bellinghausena, Morávka, Baha a Rafaela.

Ani der Club na tom ovšem není kdovíjak dobře. Po úvodní výhře nad Herthou, jež snad dávala naději na zlepšení, přišly hned dvě kruté porážky, a hlavně ta s BVB byla pro norimberské hodně krutá, a pro snad neopakovatelná. Hostujícímu celku alespoň hraje do karet vzpomínka na první měření sil, kdy se po individuální akci a brance Essweina radovali domácí. "Tento zápas jsme měli vyhrát," hlesl trenér Dieter Hecking.

Hostům už může hrát do karet i vyprazdňující se marodka. Definitivně by měl být připraven k návratu Timothy Chandler, avšak je otázkou, zda ho Hecking nasadí, když se po zimní přestávce na této pozici uchytil Markus Feulner. Jistojistě pak nebude k dispozici duo dalších beků - Nilsson a Pinola. Otazník pak visí nad startem Hanna Balitsche, ten by ale měl být minimálně na lavičce. "V žádném případě nenasadíme hráče, jenž by byl připraven na 80%," ujistil hostující stratég.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Callsen-Bracker, S. Langkamp, de Jong - Baier, Hosogai - M. Ndjeng, Oehrl, Koo - Mölders
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Maroh, Wollscheid, Hloušek - Cohen, Simons - Hegeler, Didavi, Eigler - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (neděle 17:30)
RheinEnergieStadion uvidí souboj sousedů v tabulce, domácí Kozli přivítají mohutně se zvedající HSV, které za svým soupeřem zaostává o pouhý bod. Utkání těchto celků nabízí tradičně brankové hody a pozadu bychom neměli zůstat ani tentokrát.

Köln by se zcela jistě rád rozpomenul na poslední vzájemný duel v Imtech Areně, kdy ještě necelých deset minut před koncem prohrával, nakonec však nejenže dokázal vyrovnat, ale nakonec si k Rýnu odvezl tři body. Něco podobného by tak rád zopakoval i tentokrát. "Hamburk se ale od podzimu výrazně zlepšil. Současná tabulka tak úplně nevypovídá o situaci, v jaké se HSV nachází," varuje trenér Stale Solbakken.

Domácí se budou muset znovu obejít bez Lucase Podolskiho, a tak by dozajista potřebovali střelecké probuzení jeho útočného kolegy Milivoje Novakoviče, který se po zranění ne a ne trefit. "Milivoje bude lepší týden od týdne. S více zápasy na kontě opět najde ztracenou pohodu," okomentoval domácí kormidelník situaci útočníka, jemuž se proti HSV obzvlášť daří. Kromě Podolskiho zůstává na marodce také Petiti a Chihi, trest nepustí do hry Brečka.

HSV sice nedokázalo proti Dortmundu navázat na zlepšené podzimní výkony a spíše připomnělo jen ty nemastné, neslané výkony z úvodu sezóny, hned následující dva zápasy a speciálně potom utkání s Bayernem bylo z pohledu přístavního celku úplně o něčem jiném. "Odehráli jsme dva povedené zápasy a bodový zisk chceme potvrdit i proti Kölnu. Musíme se však mít na pozoru, Kozli jsou doma velmi silní," prohlásil Thorsten Fink.

Obvykle se do vítězné sestavy nešahá, ale právě bývalý lodivod švýcarské Basileje bude muset toto ustanovení porušit. Thomas Rincón totiž uviděl proti Mnichovanům pátou žlutou kartu a musí si na jeden zápas sednout na tribunu, na jeho místě by měl dostat důvěru jeden z dvojice Kačar - Tesche. Připraven ještě nebude ani Bruma, toho pro změnu zastoupí opět Rajković. Mimo hru je také Töre, Berg pak dohání tréninkové manko.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Sereno, McKenna, Geromel, Eichner - Clemens, Lanig, Riether, Peszko - Jajalo - Novaković
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Westermann, Rajković, Aogo - Kačar, Jarolím - Sala, Jansen - Petrić, Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Jeden ze šlágrů kola bude k vidění na Westfalenstadionu, kde domácí Borussia vyzve tradičního protivníka z Leverkusenu. Vzhledem k tabulkovému postavení a dvanáctibodovému rozdílu mezi oběma celky zdá se být úloha favorita jasně definovaná, avšak každý má jistě na paměti utkání z minulého ročníku...

Dortmund se nachází v naprosté pohodě. Vstup do jarní části zvládl na jedničku, připsal si na své konto plný bodový zisk, díky čemuž se (a zaváhání svých nejbližších konkurentů) osamostatnil na vrchu. K tomu můžeme připočítat úspěch v DFB-Pokalu, kde se BVB po výhře v Kielu posunulo už téměř pod vrchol. "Věděli jsme, co očekávat. Rozhodující bylo vyrovnat se s tím," ještě se ohlédl Mats Hummels.

Jisté je, že Bayer bude doposud nejsilnější soupeř, na kterého svěřenci Jürgena Kloppa po Novém roce narazí. A to i přesto, že Werkself nepřijede do Vestfálska zdaleka kompletní. "Opravdu se můžeme těšit na doposud nejsilnějšího soupeře, který na nás čekal," je si vědom kormidelník BVB. "Určitě se zaměříme na hru Leverkusenu a jeho přednosti, především se pak chceme ale soustředit sami na sebe," dodal Klopp.

V domácím táboře bylo po pohárovém utkání hned několik drobných šrámů (Großkreutz, Kuba a Gündogan), všichni zainteresovaní by však měli být schopni v sobotu nastoupit. "Věřím, že to stihnou," uzavřel populární kouč. Mimo hru tak zůstávají dva dlouhodobí marodi Koch a Götze, na tribuně jim může dělat podporu rovněž Kringe.

Ani v Leverkusenu ovšem nemusejí házet flintu do žita, pět bodů z možných devíti hovoří s ohledem na to, že Bayer musel povětšinou dotahovat samo za sebe. Ambiciózní celek si tak stále drží naději na účast v Lize mistrů. "Z posledních deseti utkání jsme prohráli jen jediné - s Norimberkem, ovšem sráží nás až příliš velký počet remíz," konstatoval kouč Robin Dutt, kterému rozhodně nepřidalo ani poslední ztracené utkání se Stuttgartem.

Farmaceutický celek navíc v týdnu čeká první osmifinálové utkání Ligy mistrů se slavnou Barcelonou, nyní však domácí myslí pouze na nadcházející souboj s Dortmundem. "BVB rozhodně není žádný obyčejný soupeř, je to úřadující bundesligový mistr. Navíc v současné době hrají nejúspěšnější, a také nejpohlednější fotbal v Německu. Ale i tak se chceme poprat o tři body," vyhlásil hostující kouč.

Toho může těšit i fakt, že po dlouhé době je připraven nastoupit Renato Augusto, i když zřejmě ještě nezvládne odehrát celých devadesát minut, tak by měl ve hře Bayeru probudit tolik chybějící chytrost a kreativitu. "O tom, jestli nastoupí hned od začátku, se rozhodneme až po posledním tréninku. Je však jisté, že ještě nezvládne odehrát celých 90 minut," objasnil Dutt. Ten se však i přesto bude muset obejít bez Adlera, Kadlece, Barnetty, Sama a Derdiyoka.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Leitner, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Ćorluka, Schwaab, M. Friedrich, Oczipka - Reinartz - Schürrle, L. Bender, Rolfes, Castro - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.50 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hannover 96  (sobota 15:30)
Coface Arena naservíruje utkání dvou největších objevů loňské sezóny, aneb Mainz přivítá na svém stánku Hannover. Právě probíhající ročník se však ani z jednoho pohledu nevyvíjel ideálně, na obou stranách je pořád co zlepšovat.

Domácí nečeká vůbec snadný úkol. Mainz si sice naposledy přivezl velice cenný bod z Veltins Areny, předtím dokonce udělil lekci Freiburgu, teď ho však čeká daleko těžší protivník - Hannover, jenž po Novém roce ještě neinkasoval a posunul se až těsně za pohárové příčky. "96ky jsou velmi dobře takticky připravené, skvěle organizované, a k tomu ke všemu ještě májí smrtící protiútoky," je si vědom Thomas Tuchel.

Mainz čeká další utkání v nové Coface Areně, a jak se zdá podle posledního duelu s Freiburgem, tak by se mu zde mohlo konečně líbit. "Trvalo nám nějakou dobu, než jsme se přizpůsobili novému prostředí. Nicméně, pár zápasů už jsme tady odehráli, konečně také víme, co je to hlasitá podpora od fanoušků," řekl ambiciózní kormidelník. Domácí se budou muset obejít bez zraněných Svenssona, Bella a Risseho.

Jak bylo řečeno, Hannover už své výkony měnil na podzim, teď akorát nastartoval něco úplně jiného, čímž by se rád opět probojoval na pohárové příčky. Od těch ostatně hannoverské dělí pouhopouhý jeden, jediný bod. "Je správné, že je na nás vyvíjen takový tlak, umístění na pohárových příčkách by mělo být naším cílem. Potřebujeme vyhrát v Mainzu," podotkl kouč Mirko Slomka, jehož tým bude zanedlouho čelit v Evropské lize Bruggám.

Potřebný respekt panuje i na druhé straně, zejména, co se s ohledem na poslední zápasy (na Schalke, Freiburg) týká. "Hrají velmi flexibilně, takticky, jsou neustále ve hře a častokrát také mění systém. Pak jsou tu samozřejmě ofenzivní kvality, které byly nejlépe vidět proti Freiburgu," dodal protřelý stratég. Hosté už mohou počítat s Hagguiem, naopak Ya Konan se z APN ještě nevrátil. Mimo hru pak zůstává Miller, Pogatetz, Andersen, Carlitos a Hauger.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Zabavnik - Kirchhoff - M. Caligiuri, Soto - Polanski - Zidan, Choupo-Moting
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Eggimann, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Bayernu nevyšel vstup do druhé poloviny soutěže úplně podle představ, ztratil výsadní postavení na čele a navíc ze zálohy na něj neustále doléhají další dravci. Proti Kaiserslauternu si tak Mnichované další zaváhání už nemohou dovolit.

Přece jen obrat k lepšímu by ale mohlo signalizovat utkání DFB-Pokalu, ve kterém se bavorský celek představil na půdě Stuttgartu a po jednoznačném průběhu si odvezl postup do semifinále. "Opět jsme ukázali zodpovědný, vyvážený výkon. Ten ale nyní budeme muset potvrdit proti Lauternu. Jen tak můžeme myslet na úspěch, jiná cesta nepovede," drží své ovečky na uzdě velezkušený Jupp Heynckes.

Pro domácí může mít pozitivní vliv první vzájemné utkání na Betzenbergu, které bylo zcela jasně na straně Bavorů, kteří si z Falcka odvezli tři body. Zároveň se však musí mít favorit na pozoru, už hned několikrát totiž Rudí ďáblové ukázali, že dokáží překvapit, takové Schalke by mohlo vyprávět. "I tohle je důvod, proč musíme být neustále v pozoru," nabádá domácí lodivod. K dispozici ještě nebude Contento, van Buyten a nově se na marodku zařadil Schweinsteiger.

To Kaiserslauternu hrálo v posledním duelu proti Kölnu všechno pěkně hezky do karet, ovšem jak už to tak bývá, nakonec všechno dopadlo úplně opačně. "Víme, že jsme propásli udělat velký krok na cestě vpřed, ale teď už s tím bohužel nic neuděláme. Nyní je na čase ukázat se konečně trochu jinak, v odlišném světle," prohlásil trenér Marco Kurz. "Po té porážce jsme byli hodně zklamaní, měli jsme velké plány," doplnil Florian Dick.

Rudí ďáblové tak čekají na výhru už předlouhých deset utkání, přičemž je navíc trápí choroba častých remízových výsledků. V tomto ohledu by se FCK umístil hodně vysoko. Favorit je tak veskrze jasný, na hostech bude, aby se pokusili o malý zázrak. "Bez ohledu na soupeře budeme nachystáni. I přesto, že jsme poslední utkání nezvládli, chceme v Mnichově bojovat," potvrdil Kurz, jemuž z důležitých hráčů chybí Bugera, Borysiuk a Kouemaha.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Alaba - T. Müller, Kroos, Ribéry - Gómez
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Yahia, Rodnei, Jessen - Sahan, Tiffert, Kirch, Jörgensen - Shechter, Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.50 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim v posledních deseti zápasech dokázal vybojovat jediné vítězství, což stálo křeslo trenéra Holgera Stanislawského. Do boje proti Brémám tak půjdou fotbalisté ze Sinsheimu už pod vedením nového lodivoda Markuse Babbela.

Hoffenheim sice vstoupil do letošní sezóny velmi nadějně, v minulých duelech se už ale trápil, a to jak herně, tak i výsledkově. Posledním hřebíkem do Stanislawského rakve pak bylo vypadnutí s druholigovým Fürthem z Německého poháru.

Kormidla se tak ujal talentovaný trenér Markus Babbel, který má s Hoffenheimem velké plány. "Chceme být zase úspěšní, a to co nejdříve. Kdybych nebyl přesvědčen o tom, že se nám to může podařit, nebyl bych tu. Máme silný tým, je potřeba z něj dostat maximum," prohlásil odhodlaný Babbel, jehož rozhodně nečeká žádná jednoduchá premiéra.

Brémy jsou totiž na vlastní půdě velmi silné. To nejlépe dokazuje dvaadvacet získaných bodů z pouhých devíti zápasů. Na druhou stranu se nesmí opomíjet fakt, že na jaře zatím Werder nepředvádí zrovna ideální výkony. Ve všech třech dosavadních zápasech si na své konto připsal pouze remízu, naposledy 2:2 s posledním Freiburgem.

Čelo tabulky se tak svěřencům kouče Thomase Schaafa pořádně vzdálilo. Jenže ani nyní to nebudou mít domácí fotbalisté snadné. Zdravotní důvody totiž nepustí do hry obránce Nalda a Prödla, záložníka Borowského a útočníka Hunta. Kvůli disciplinárnímu trestu pak nemůže hrát také kanonýr Claudio Pizarro, jenž bude svému týmu pochopitelně výrazně chybět, jelikož letos zaznamenal už patnáct branek.

Ani na druhé straně barikády na tom nejsou, co se absencí týče, zrovna nejlépe. Chybět by měli Ibertsberger a Jaissle, kteří zatím stále dohání tréninkové manko, poté také reprezentující Vorsah a vykartovaný Babel se Salihovićem.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Affolter, Sokratis, Schmitz - Bargfrede, Junuzović, Trybull - Ekici - Arnautović, Rosenberg
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vestergaard, Compper, Braafheid - Rudy, Williams - Mlapa, Roberto Firmino, Johnson - Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Interesantní duel bude k vidění v Mercedes-Benz-Aréně ve württemberské metropoli, kam zavítá berlínská Hertha, tedy celek, jehož postavení v tabulce nevyvolává u fanoušků modrobílých velké nadšení. Avšak i domácí se budou muset v následujících kolech co ohánět, od barážové pozice je dělí jen pětibodový rozdíl. Plný bodový zisk z tohoto klání tak bude žádoucí pro obě mužstva.

Zejména hosté by se měli rozpomenout na loňské srpnové vítězství z posledního vzájemného zápasu a odčinit tak nelichotivou sérii tří ligových porážek v řadě. K úspěchu může hostům již potřetí v řadě dopomoci i mladičký Alfredo Morales, na jehož adresu měl slova chvály trenér Michael Skibbe: "Alfredo chopil svojí šanci za pačesy. Jeho výkony jsou na vysoké úrovni a já jsem s ním velmi spokojený." Berlínský kormidelník však bude nadále postrádat Christiana Lella a nově také Fabiana Lustenbergera, jenž si v pohárovém utkání přivodil kontuzi chodidla.

Skibbeho svěřenci budou chtít navázat na solidní výkon z pohárového zápasu proti favorizovanému Mönchengladbachu. Nicméně nad berlínským klubem se vznáší strašák mizerné gólové produktivity, v posledních čtyřech utkáních vstřelili modrobílí jen jednu branku.

Optimismus však nevládne ani v táboře domácích, kteří zatím v jarní části soutěže docílili jediného bodu. K tomu švábští pro letošek dobojovali v poháru a na páteční tiskové konferenci se trenér Bruno Labbadia nezdráhal projevit zklamání nad mizernou hrou, kterou se jeho svěřenci prezentovali proti Bayernu Mnichov.

Na základě tohoto výkonu dospěl čerstvě šestačtyřicetiletý stratég k personálním změnám v kádru. Jednu navíc musí udělat bezpodmínečně, italský bek Molinaro totiž bude za svůj červený faul z minulého kola pykat ve třech zápasech. "Namísto Christiana Molinara nastoupí Gotoku Sakai. Rádi bychom mu poskytli více času na adaptaci, avšak současná situace si žádá, aby již nastoupil," prohlásil Labbadia.

Krom toho nepřímo nabádal domácí trenér své hráče k větší odvaze. "Musíme vyvodit, proč jsme hráli proti Bayernu tak bojácně. Mně je mnohem milejší, když hráč udělá dvě tři chyby, než aby se schovával," burcoval Labbadia a jeho slova podpořil i sportovní ředitel Fredi Bobic, když volal po zvýšeném důrazu hráčů v příštích zápasech - tedy i proti "Staré dámě".
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Niedermeier, Tasci, Sakai - Kvist, Gentner - Harnik, Schieber - Cacau, Ibišević
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Morales, Hubník, Mijatović, Kobiašvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Ramos - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (sobota 18:30)
Je tomu téměř přesně rok, kdy se ujal vlády nad tehdy sestupem ohroženým Mönchengladbachem Lucien Favre, a hned na úvod přehrál Schalke. Nyní tu po dvanácti měsících máme stejný souboj, na oba týmy však čeká jinačí výzva - Liga mistrů.

Letošní sezóna se pro Borussii vyvíjí, jako nějaká pohádka, ovšem ještě nikdo pořádně netuší, s jakým, že bude koncem... Nicméně Gladbachu kromě dalších nahrává i tolik potřebné štěstí, což se projevilo třeba naposledy v pohárovém utkání na Olympiastadionu, odkud si nakonec Hříbata odvezla důležité vítězství, a tím i postup do semifinále DFB-Pokalu. "Igor byl napaden, ne tím, kdo napadl. Podobné to bylo minulou sezónu v St. Pauli," vrátil se zpátky sportovní ředitel Max Eberl.

Teď však na kometu letošního ročníku čeká ještě o poznání složitější krok - Schalke. "S04 je jedním z deseti nejbohatších týmů v Evropě, to se pak následně odráží i v týmu. Königsblauen mají zejména v útoku vysokou kvalitu, budeme muset hrát velmi soustředěně. Ale samozřejmě budeme chtít znovu bodovat," ujistil Lucien Favre. Ten má k dispozici kompletní kádr, otazník visí pouze u Stranzla, jehož v poseldní době sužovala chřipka.

I přes nepříliš příznivou vzájemnou bilanci z posledních let panuje stejný cíl - tedy pokusit se bodovat naplno i na druhé straně barikády. "Určitě chceme, ostatně tak, jako vždy dosáhnout co nejlepšího výsledku. Mönchengladbach je ovšem velice silný tým, jenž má dokonale propracovanou taktiku, jeho cílem je udržet míč co nejdále od vlastní branky, což se mu povětšinou daří. Budeme muset využít jen nepatrné šance," vysvětlil kouč Huub Stevens.

Utkání bude zajímavé i z toho pohledu, že půjde o souboj druhého nejlepšího útoku s nejvíce pevnou obranou, Gladbach doposud inkasoval pouhopouhých dvanáct branek. A na rozdíl od domácích nemá hornický celek na růžích ustláno, ani co se týká marodů. Zranění nedovolí nastoupit Fährmannovi, za ním jsou potom Baumjohann, Holtby, Jones, a také bývalý Magathův oblíbenec Kluge. V základu by se tak měl po delší době ukázat Christoph Moritz.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höwedes, Matip, Papadopoulos, Fuchs - Höger, Moritz - Farfán, Raúl, Obasi - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - SC Freiburg  (pátek 20:30)
Další krok směrem vzhůru mohou udělat v páteční předehrávce Vlci, kteří ve Volkswagen Areně hostí Freiburg. VfL se může v případě tříbodového úspěchu posunout až těsně za pohárové příčky, nebude to však mít snadné, bádenský celek se na jaře také vzchopil a navíc se může pochlubit výrazně aktivní vzájemnou bilancí.

Wolfsburg se může spolehnout, ostatně tak jako po celou letošní sezónu na skvělou úspěšnost doma, což opět znovu potvrdil proti Gladbachu, kdy už potřetí v řadě udržel na domácím trávníku čistý štít. I to ukazuje další posun směrem vpřed. "Můžeme jasně vidět, jak se tým vyvíjí. Domácí zápasy měly svou úroveň od začátku, teď se však zlepšily i naše venkovní duely. To bylo k vidění v Mnichově," pochvaluje si kouč Felix Magath.

Proti Freiburgu se domácí ocitnou po delším čase opět v roli výrazného favorita, zvláště vezmeme-li do úvahy impotenci SCF na hřištích soupeřů. "Pokaždé hráčům opakuji, že bez ohledu na cíle nebo soupeře a jeho momentální pozici v tabulce musejí dát do každého utkání maximum. Musí mít touhu po vítězství," nabádá wolfsburgský lodivod. Ten se bude muset stále obejít bez trojice Vieirinha, Polák a Madlung, které na marodce doplní Hitzlsperger.

Ani na druhé straně ovšem rozhodně nepanuje pokleslá nálada. Po utkání s Brémami je tomu přesně naopak. "Proti Werderu jsme předvedli dobrý výkon. Nebylo to snadné, hned dvakrát jsme museli dotahovat manko, ale i to hovoří za kvalitu a duševní pohodu týmu. Měli jsme pak i další příležitosti, stejně tak ovšem i soupeř. Doma jsme však samozřejmě chtěli získat tři body," ohlédl se Christian Streich.

Před utkáním ve Wolfsburgu ovšem hosty trápí rozsáhlá marodka. Sotva si jednozápasový trest stihl odsedět Diagné, zůstává mimo hru druhý ze stoperů - Pavel Krmaš si v závěru předcházejícího duelu přivodil svalové zranění a nebude tak k dispozici minimálně proti VfL. "Pavel je pro nás extrémně důležitý, nejen po fotbalové stránce. Bude nám ohromně scházet," potvrzuje hostující trenér. A kromě toho chybí Mujdža, Schuster, Pucila a Dembélé.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodríguez - Josué, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Mandžukić, Sio
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Diagné, Höhn, Lumb - Schmid, Flum, Makiadi, D. Caligiuri - Rosenthal - Jendrišek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund20134345:1443
2.Bayern Mnichov20132547:1441
3.Schalke 0420132546:2541
4.Borussia Mönchengladbach20124431:1240
5.Werder Brémy2095633:3432
6.Bayer Leverkusen2087528:2731
7.Hannover 962079422:2430
8.TSG Hoffenheim2066822:2424
9.1. FC Köln20731029:4024
10.VfL Wolfsburg20731024:3624
11.VfB Stuttgart2065926:2823
12.Hamburger SV2058725:3423
13.1. FSV Mainz 052057828:3422
14.1. FC Norimberk20631119:3121
15.Hertha BSC2048825:3120
16.1. FC Kaiserslautern2039815:2418
17.FC Augsburg2038919:3317
18.SC Freiburg20451125:4417
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfL Wolfsburg - SC Freiburg
sobota 15:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
neděle 15:30FC Augsburg - 1. FC Norimberk
neděle 17:301. FC Köln - Hamburger SV

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (276)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska VfL 3 body. Ale ty poháry nevim, nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to dneska naladím někde na streamu...jsem zvědaví na Jiračka, nevím jak Polák. Šance na EL...proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Werder asi odpadne. Otázkou je co Hříbata když Reus jde až po sezóně, navíc ta kvalita je celkem srovnatelná. Bayer to ukope. Ale jo šance tak 40%. Polák je mimo. Jiráček by měl být v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je na eurosportu 2 ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

ano ide to na eurosoportu 2 ... inak tiež myslim že Wolfsburg vyhra

Reagovat
Virtuos

Freiburg pote do toho, záchrana je blízko, čo som videl v zápase s Werderom máte na to

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Madzukič

Reagovat
smazaný uživatel

Minulej pátek sem koukal na BVB - Norimberk a mile mě to překvapilo.. tak doufam ze dneska Bundesliga zase nezklame..a samozřejmě sem zvědavej co předvede Jiráček..

Reagovat
minoLFC

heh videl som zaznam Hertha - Monchen. .. to vylucenie Hubnika bola pekna komedia

Reagovat
Arne

Byla... Jinak k tomu zkracování Mönchengladbachu... Základ je Gladbach a to Mönchen bylo původní München, či že Mnichov... Do šedesátýho roku se to město jmenovalo München-Gladbach, takže tohle zkracování zní trochu vtipně.

Reagovat
minoLFC

no ja som to chcel napisat cele a uprostred som sa na to vysral, tak to tak neber

Reagovat
Arne

V pohodě, neberu... Já jen jsem to tady v poslední době viděl několikrát, jako že "möncheni" a takovýhle verze. Tak mi přišlo k věci na to upozornit.

Reagovat
smazaný uživatel

podobě dřív byla zas rozdělená Budapešť na Buda a Pešť

Reagovat
stas87

nebolo to kvoli rieke co tam je?

Reagovat
smazaný uživatel

mám pocit, že jo ale ruku do ohně bych za to nedal

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
adalbertus

Reagovat
Arne

Tohle je něco jinýho, Mönchengladbach přece netvoří Gladbach a München.. Mám dojem, že je to kvůli tomu, že Gladbachů existuje víc a tohle udělali, aby to odlišili.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak jestli to správně chápu, bylo to furt jedno město ale název byl odělenej pomlčkou. Postupem času to ale dali dohromady, že?

Reagovat
Arne

"Původně se nazývalo Gladbach, avšak ve snaze o odlišení názvu od jiného stejnojmenného města (Bergisch Gladbach), bylo v roce 1888 přejmenováno na München-Gladbach. Nový název ovšem vedl k tomu, že lidé město mylně považovali za část Mnichova. Proto v roce 1950 došlo k jeho přejmenování na Mönchen Gladbach a následně, v roce 1960, na dnešní Mönchengladbach."

... citace z Wikipedie (já jsem to četl někde jinde v němčině a možná trochu jinak, ale už si podrobnosti nepamatuju)... Gladbach je nějaká malá část na severu města, těch částí je tam takovejch ale 44, takže to není nic takovýho jako třeba Pešť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček jede, jeden gól zavinil, jednomu zabránil, dva dal. Hustej výkon a match

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj mobil to špatně vložil

Reagovat
smazaný uživatel

kterej zavinil?

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

nemyslim si ze freiburg dnes velmi potrapi wolfsburg,vonku je freiburg zly,nema v zadoch fanusikov a nemoze tak vysoko napadat ako proti bremam minule kolo doma,tam hrali vyborne,rychlo napadali a taky hartherz s tym mal velke problemy,vonku freiburg inkasoval uz 28 golov co je strasne vela tip: 2-0

Reagovat
Tomanatura

Jsem se tesil na dnesni zapas, ale jak jsem videl, kdo hraje, tak jsem zhrozen. Absolutne nejhorsi mozny patecni zapas.

Reagovat
Arne

I ten Hannover - Norimberk jsem si nakonec pustil, tohle je ale bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover jsem vypl po gólu, to bylo šílený.

Reagovat
Tomanatura

Hannover ma aspon Slomku a zajimavy styl hry, kdezto tento zapas bych si v patek vecer nepustil za zadnych okolnosti.

Reagovat
Arne

To má, ale taky jak jsou ve vedení, tak se nějak moc nepřetrhnou... Taky 2:0 ze tří zápasů, to hovoří za vše.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

No tak pani, i menej zaujimave bundesligove teamy su furt bundesligove teamy. A tak nie je o com...

Reagovat
Arne

Já vím, ale tak koukat na pět zápasů kola, který člověk může vidět, není čas, a tenhle mač rád obětuju... Byť to nakonec může bejt zajímavý a já třeba budu litovat.

Reagovat
Tomanatura

Asi jde o nedorozumeni, ale ja jsem to myslel tak, ze k tem tymum nemam zadny vztah, maximalne Felixe, jinak se mi tam vetsina veci prici. I kdyby to bylo 5:5 tak je to pro me nezajimavy zapas. Hraci ani filozofie klubu mi nic nerikaji...

Reagovat
Arne

Jo, chápu... Já k nim ale taky nemám extra vztah, ale stejně to mám s dalšími možná až osmi týmy. Podle předpokládaný líbivosti hry se tak pak rozhoduju celkem často.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes to bol jeden z najlepsich na prvy pohlad nezaujimavych (mysleno - teamy z dolnej casti tabulky, ktore cloveka az tak nezaujimaju) zapasov co som v BL za poslednu dobu videl. Hlavne ten prvy polcas bola parada. I ten druhy usiel.

Reagovat
Arne

Já samozřejmě začal koukat až v průběhu druhý půle, ale aspoň poslední opakovačku toho gólu jsem viděl...

Jinak podle toho, co bylo odpozorováno ze závěrečnýho tréninku, tak by zítra měl hrát Ronny místo Ottla a Ruka místo Eberta... To by byla naprostá fantazie, sice bych radši Ramose hodil napravo a nalevo Bastianse, ale jinak hlavně ten Ronny ve středu zálohy, to by byl sen, ten by té hře dával myšlenku. Jestli to tak bude, tak se opravdu strašně těším.

Reagovat
smazaný uživatel

to jako začne Bastians zase na lavičce?

Reagovat
Arne

Bohužel tomu všechno napovídá... Jestli ho nevyndali po zápase s HSV, tak po dvou relativně povedenejch určitě ne.

Já jsem si tuhle říkal, že kdyby u nás byli Lahm, Hummels a Schweini, tak si přes Kobiho, Miju a Ottla stejnak nezahrajou.. Ale částečně by tuhle teorii mohli zejtra nalomit, tak uvidíme, třeba postupně zmizí ze základu všichni tří.

Reagovat
JozkokozleJ

To hej, na Mijatovića som si zas parkrat zanadaval. Urobi i dobre veci, ale furt tam musi vlozit to svoje...

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny namiesto Ottla by bola parada, ono ktokolvek namiesto Ottla by bola parada.

Ramos ma na jar prilis nepresvedcil. Mal vyborny druhy polcas proti HSV, ale inak mi pride taky nevyrazny, neprilozi nohu...

Takze ta trojka by mala vyzerat takto: Rukavytsya-Lustenberger-Raffael ?

Bastians sa mi v poharovom zapase na lavom kridle pacil. Ozivil, pritvrdil, vniesol vietor... Kobi ma teda nadalej isty zaklad pre zajtrajsok, to vyzera...

Reagovat
Arne

Lusti je mimo, má něco s chodidlem, co ho přejel Jantschke... Ale naštěstí žádná zlomenina, to by už byla snad třetí nebo čtvrtá, co jí na tom místě měl.

http://service.bz-berlin.de/bzblogs/herthablog/ - tady máš tu sestavu, málokdy se mejleji. A ta diskuse už se tam docela rozjela, já tam chodím od začátku (někdy na podzim) a zažíval jsem tak dva, tři příspěvky.

Reagovat
JozkokozleJ

Dobry blog Snazim sa i tu nemcinu posunut na vysi level

Zostava vyzera dost dobre, hlavne je teda ofenzivna.Na zajtrajsok som velmi zvedavy.Kiez by z neho vydolovali tri body.Nerealne to nie je...stat sa ako vzdy moze cokolvek.

Reagovat
Arne

Já v je věřím a to nejsem z těch fanoušků, co by nestáli nohama na zemi (aspoň si myslím ).

Dám jeden příspěvek, kterej mě dorazil... Je někdy z těch dní před Gladbachem.

Mensch lasst doch mal den Ottl in Ruhe. Der ist Hertha-Spieler und hat unsere Unterstützung verdient.

Er kann ja auch gar nichts dafür, dass er immer spielt; er muss, denn die Stammplatzgarantie steht doch so in seinem Vertrag. Er versucht doch schon möglichst unauffällig durchzukommen. Er vermeidet Zweikämpfe, damit die Bilanz nicht negativ wird, läuft nur nebenher, damit er keine Sprints verlieren kann, und hällt seine Passquote hoch durch Rückpässe und Pässe zum Nebenmann. Er tut also alles, um harter Kritik zu entkommen. Un dennoch hackt ihr auf ihm rum.

Finde ich nicht gut.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček

Reagovat
smazaný uživatel

než jsem stihnul zvážit psa, tak už dal gól teď už asi fakt nemá cenu na ten zápas koukat, protože od teď se nic nestane

Reagovat
smazaný uživatel

Hned půl minutky potom tam měl další krásnej průnik do pokutového území a mohl klidně spadnout a jít si pro penaltu, ale přeskočil nohu a zkoušel nahrávat před branku.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik váží pes?

Reagovat
smazaný uživatel

40kg

Reagovat
smazaný uživatel

ty kraaaaaaavo

Reagovat
smazaný uživatel

labrador?

Reagovat
smazaný uživatel

německý ovčák, ještě mu neni ani rok (ale měří teda 70 cm v kohoutku a žebra mu nahmatat jdou, takže tlustej ještě neni, spíš v poslední době ani jíst nechce )

Reagovat
-Kopy-

olééé

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzenskej Jiraceeeeeeeek

Reagovat
smazaný uživatel

Flum

Reagovat
smazaný uživatel

No nuda to není

Reagovat
smazaný uživatel

jj, sice teď gól z ofsajdu (Sio?) ale je na co se koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Sio, ale patičku dal parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Mnoo udělal to parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček parádní sprint.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte proč Polák není ani na lávce? ....zranění ,vyřazenej z kádru

Reagovat
smazaný uživatel

Magath s nim nepočítá tak asi proto

Reagovat
smazaný uživatel

po zranění se teprve v týdnu vrátil k tréninku

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rodriguez zkazí na co šahne

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Sio celkem zajímavej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

...než jsem si to přečetl, tak mi to tak ani nepřišlo, ale od tý doby každý balon skončil u soupeře

Reagovat
stas87

fantasticki gol!!!daniel caliguiri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wau.

Reagovat
smazaný uživatel

muze mi nekdo, kdo pravidelne sleduje BL, ze takove zapasy jsou bezne? presink vsude, vsichni behaji vsude a porad, hodne se kazi (ikdyz je to asi hodne dane neustalym tlakem soupere)

Nerikam, ze se mi to nelibi, kazdopadne je to zajimave

Jiracek pekne v obrane

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď proti sobě zrovna hrajou týmy, který mají 1. a 3. nejhorší obranu v lize, jinak se toho až tolik nekazí

Reagovat
Arne

Tak všichni běhají pořád skoro v každým zápase... Všechny ale nejsou zajímavý a ve všech není tak moc chyb (já první půli neviděl, jen beru z toho, co tu čtu a co obvykle tyhle týmy předvádějí).

Reagovat
smazaný uživatel

BL je troufám si tvrdit momentálně herně nejlepší liga v Evropě.

Reagovat
Yanek

Mozna nejatraktivnejsi pro cloveka, co se na fotbal koukne jednou za cas. Ale nejlepsi herne? No nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele jsem jeden z těch co Calcio dost často obhajuje, ale prostě si myslím, že BL je teď prostě nejvíc, jak postavením týmů v tabulce, tak herním projevem. Sice to nejsou takové taktické šachy jako v SA, ale prostě to má svý kouzlo, navíc ty fanoušci ?

Reagovat
smazaný uživatel

hele, ty obhaujes vzdycky vsechno jako vsechno kritizujes, podle nalady a podle lidi kterym chces lezt do zadku

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zase Andreji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak a Jiráček podruhé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jirááček

Reagovat
smazaný uživatel

neviete kde to ide na nete ? vsetko je bloknute...... inac jiracek parada !

Reagovat
smazaný uživatel

máš sopcast?

Reagovat
smazaný uživatel

sopcast mam ale uz mi ide link od williho nizsie. diky chlapi !

Reagovat
smazaný uživatel

zatim tady http://lsh.lshunter.tv/static/popups/8147002421650.html

jinak je třeba prozkoušet odkazy na lshunter.tv, kdyby to nešlo

Reagovat
stas87

dobry odkazt no...vidim polovicu tela hracov,cize len nohy

Reagovat
smazaný uživatel

cože? ale tak, ty jsou u fotbalu nejdůlěžitejší

Reagovat
smazaný uživatel

EuroSport 2 česky

Reagovat
smazaný uživatel

uz se tesim az jednou prebre Jiracek Zlatej mic

Reagovat
kezba1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, na Čecha po podzimu ztrácí minimum....

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráááček

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nuda to není

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg má pěkně ošklivé dresy

Oni skoro nejsou proti té trávě vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, kde pak najdu kolik mají hráči naběháno za zápas ? Jiráček tam jako poslední jezdí zajímalo by mě kolik má.

Reagovat
smazaný uživatel

je to myslim na bundesliga.de

jinak za tenhle zápas měl 12,2 km

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejvíc prý ale naběhaj Benderovci, Sven měl dneska 12,83 a Lars dokonce 12,92km

Reagovat
jv

Hm, pěkný. I když zrovna u nich mě to nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

já je moc nesleduju, tak jsem byl celkem překvapenej, jako posledního běhajícího hráče mam zafixovanýho Ballacka - a to už je pěknou dobu zpátky...

Reagovat
jv

Jojo, ale Sven toho naběhá fakt hodně, takže Lars bude podobnej. Ten fakt začíná potvrzovat, že je to asi o něco větší talent, když dostal konečně šanci, tak ji okamžitě chytil a hraje parádně, ale nám stačí i Sven.

Reagovat
Bayern +

100. pro FC Bayern Műnchen

Reagovat
smazaný uživatel

Taaak, dneska Union-SGD a hned potom BvB 09 proti věčně druhým.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska schalke prehra

Reagovat
Arne

Kraft - Morales, Hubnik, Mijatovic, Kobiashvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Bastians - Lasogga.

Zklamání...

Reagovat
jv

Asi nemá odvahu ho vyndat... Zase ale hraje Felix.

Reagovat
smazaný uživatel

bez té odvahy z nich ale udělá vážně hlavní kandidáty na sestup

Reagovat
JozkokozleJ

... ako pise jv, aspon, ze hraje Bastians, hoc i toho by clovek videl radsej inde, nez na lavom kridle.

Reagovat
Arne

Tak za Felixe jsem rád... A jestli vyndá Ramose nebo Eberta, to je v podstatě jedno, oba jsou v poslední době dost mimo formu. Ebi ale aspoň bojuje, takže pokud by mu zakázali zahrávat standardky, nebylo by to až tak zlý.

Každopádně střed Ottl - Niemeyer a za nimi další statista Mija, to si říká o průser a to neustále.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

V Berlíně je to zatím hra nahoru-dolů. Kdyby ti střelci nebyli leví, tak už by se minimálně dvakrát měnilo skóre

Reagovat
smazaný uživatel

taková nešikovnost-ruka-penalta a ve 43. minutě SGD prohrává 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak dokonce 45. minuta, ještě lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

no a je to v hajzlu.

Reagovat
JozkokozleJ

Jednym okom pozeram druhy polcas, a hlavne nastup do druheho polcasu vobec neukazoval, ze by DD chcelo vyrovnat. A teraz uz je hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

no, začátek druhýho poločasu absolutně nezvládli. Není se ani čemu divit, když dostali tak blbej gól za jasnou ale blbou penaltou na konci prvního poločasu

Reagovat
smazaný uživatel

Tijani Belaïd?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v zimě přestoupil do Unionu

Reagovat
smazaný uživatel

...o důvod víc nemít ten klub rád

Reagovat
smazaný uživatel

no, mě je nějak Union ukradenej. Neřeším ho, pro mě jsou jako v české lize Teplice. Ani nevíš, že jsou (i když samozřejmě vezmu historii Unionu, že je to tradiční tým)

Reagovat
smazaný uživatel

mně ten klub není sympatický - a tím Belaidem to dorazili

Reagovat
smazaný uživatel

no, u mě to platí s Werderem a Wolfsburgem, s Bayernem rovnou kosu

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jak dneska hrál? On je tam zatím jen do konce sezóny, přišel odněkud z nýmandlandu zadarmo...

Jinak 0:4 vypadá děsivě, ale zase Union hraje fakt teď dobře a já jsem odtud body nečekal... Hlavně vyhrát pár domácích zápasů, aby byl klid a sestupový místa na distanc.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono Dynamo nehrálo špatně, v prvním poločase mělo i šance, byl to fotbal nahoru dolů. Pak byla ta smolná penalta a ve druhém poločase dvě branky po sobě a už byli v háji. Ale že by je Union nějak přejel, to se zas říct nedá. Ohledně Belaida netuším moc, po třetí brance jsem to vypnul.

Reagovat
smazaný uživatel

já zas koukal až od třetí branky a Belaida jsem postřehl až když šel ven, ale komentátor ho chválil a řikal, že ten kdo tam má hrát klasicky to bude mít dost těžký, aby se do základu vrátil, jeslti to Tijanimu vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

"postřehl až když šel ven". Tos napsal hezky

Reagovat
smazaný uživatel

tak přes ten stram jsem ani neviděl, kdo hraje vím jen, že chytal Hesl a Dedić netrefil odkrytou bránu

Reagovat
smazaný uživatel

no, asi podobně jsem to viděl taky

Reagovat
JozkokozleJ

Na tom poste v Unione hrava Mattuschka, kapitan... tak zeby Belaid az tak ziaril?

Reagovat
Arne

On měl trest, jinak hraje furt, mám ten pocit.

Reagovat
jv

Marko je prostě frajer.

Reagovat
jv

Neměla bejt reakce.

Reagovat
Bayern +

FC Bayern:

Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Alaba, Gustavo - Műller, Kroos, Ribéry - Gómez

Reservebank: Butt (Tor),Usami,Tymoshchuk,Robben,Pranjic,Petersen,Olic

Reagovat
smazaný uživatel

jen bych raději v sestavě viděl Tima místo Gustava, ale to už bych chtěl asi moc

Reagovat
Bayern +

Čo sa sympatii týka, tak určite. V DFB som toho veľa nevidel, ale vraj Gustavo s Alabom odohrali pomerne dobrý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě když ten hráč neni sympatickej, tak bys byl radši, kdyby tma kopal někdo z rezervy co ? Mě se Gustavovo herní projev líbí. Hezky tam přenáší hru, Tyma jsem v životě neviděl kopnout míč s dráhou delší než 15m, natož aby ta nahrávka podpořila útok..

Reagovat
smazaný uživatel

Já to s tim přenášenim napsal, jak nějaká psotava z pohádky.. Prostě má slušný pasy na toho Ribéryho

Reagovat
smazaný uživatel

...koukal si na Bayern, když nás rozklepal Zenit?

Reagovat
smazaný uživatel

...a jinak místo Gustava by hrál Emre Can? proč ne?

Reagovat
jv

To by konečně mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

kurva toto babbelovi pekne zacina werder vyrovnat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mario a Franck skvělá asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Thooomas!!! po takový době se konečně zas trefil

Reagovat
smazaný uživatel

jj,ani by som z toho trappa nevinil,sakra,nemam link na werder tak kukam bayern klautern absolutne bezradny zatial

Reagovat
JozkokozleJ

To je fakt na posranie toto.

Reagovat
smazaný uživatel

...nadruhou stranu se vám v dalším zápase splní přání a Ottl zůstane venku

Reagovat
Arne

Z toho, co jsem viděl, tak všechno špatně... A korunku tomu dá Ottl, já jen doufám, že mu dá disciplinárka aspoň pět zápasů a už ho na hřišti neuvidíme. Šel do toho jako totální magor.

Reagovat
JozkokozleJ

Ani sa neoplati nieco/niekoho kritizovat jednotlivo. Naprosta tragedia vsade.

Reagovat
smazaný uživatel

...ukazuje se, že Skibbe není vhodným trenérem do Berlína

Reagovat
Arne

Máš pro to nějaký důvod? Proti Hannoveru a Gladbachu, kteří jedou na poháry, jsme byli mnohem lepší, jen chybělo štěstí... Jako bilance pěti zápasů a pěti porážek (pokud za ní bereme i ten pohár), tak je hrůzná, ale pro mě je k zamyšlení teda až tenhle poločas. Tady on očividně selhal.

Reagovat
smazaný uživatel

odstřelení Lella, dále tvrdil, že dá šanci Ronnymu, což se mi zdá, že taky nedal, pořád nasazuje ty samé hráče, ikdyž musí vidět, že se změnit něco musí a ktomu ještě ta série porážek

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak je sice ještě brzo hodnotit trenéra, ale myslím si, že do konce sezony u klubu nevydrží

Reagovat
smazaný uživatel

si na neho prilis prisny,ked sa herthe nedarilo tak babbel moc zostavu nemenil,to skibbe ano a hertha prepadla az dnes,skibbe je odvaznejsi a snazi sa pridat v ofenzive,nesuhlasim s tym ze tomu timu nema co dat,pravda,ani ja si ho neprial ale verim tomu ze sa hertha zachrani a dokonci rocnik v strede tabulky

Reagovat
JozkokozleJ

Ja neviem posudit, ci Skibbe ma co dat Herthe alebo nie. Ale kazdopadne v predoslych zapasoch bol badat isty posun v hernej filozofii. Zacalo sa viac mysliet na utok a ovladanie hry.

Ale co mal znamenat dnesny vykon resp. taktika

Reagovat
smazaný uživatel

...takhle rychle jsem to ale popravdě nečekal

Reagovat
Arne

Ronnymu šanci dal a jak to dopadlo... Možná problém je v tom, že ho dá na kraj, kdežto on by byl král ve středu zálohy právě na místě Ottla. Toho dost možná vyndat ani nemůže, Niemeyera jednou vyndal a ta jeho bojovnost v první půli proti HSV hrozně chyběla. Pak když ho dal zpět, bylo to znát, k lepšímu. Lell je zraněnej, ta jedna věta po zápase se nedá brát jako odepsání.

Reagovat
smazaný uživatel

...právě, že řekl, že použije Ronnyho k tomu, aby nahradil Raffaela

Reagovat
Arne

Tak on se pohyboval někdy na kraji, někdy na desítce... Ale prostě to nešlo, v tom Norimberku šel rychle ze hřiště. Do středu zálohy jsem myslel na CM/DM, na na AM.

Reagovat
smazaný uživatel

...jasný, tak teď se vrací Raffael, tak by byla i blbost ho dávat na AM, ale snad v tom středu zálohy dostane šanci

...a jinak si nám popřál pěkný los teď nevím, jestli se zápas dohraje bez Rafinhy nebo Ribéryho

Reagovat
JozkokozleJ

To je ono, ze Hertha hrala (uz je namieste pouzit minuly cas) dnes uplne iny futbal, nez predosle zapasy. Ja by som nejak negloryfikoval ani tie, ale i tak boli omnoho lepsie, nez dnesok. Dnes prisla Hertha vylozene branit, akoby prisla na Bayern. Utoky koncili bud v zarodku alebo vyzerali tak, ze sa nakoplo na uplne osamoteneho Lasoggu.

A tie inkasovane goly. Pri prvom som si vravel ako je mozne, ze Ibisevica nik osobne nebrani pri standardke a ono fuk, a je tam. Druhy pokazil Ottl, ked stratil na vlastnej polke loptu a treti Kobiashviliho a Moralesa (ten bol po zasluhe striedany cez polcas).

Reagovat
Arne

Přesně... Nákop a prakticky nic jinýho, ofenziva neexistovala a teď to těžko může bejt lepší (už nekoukám, nejdou mi žádný streamy ani eurosport a nemám potřebu hledat nový). Alfredo to taky dneska nezvládl, je to škoda, ty minulý zápasy měl výborný.

Reagovat
JozkokozleJ

Eurosportplayer blbol posledne dva dni aj mne, trebars pri zapase Union - Dynamo. Tak som skusil nainstalovat novy Silverlight a pomohlo, ide to uz vyborne. Ked tak:

http://www.microsoft.com/cze/web/silverlight/

Ja uz to pozeram iba jednym okom. Keby aspon ten (pre mna) nesympaticky Harnik nedaval tie goly. Snad dnesok nejak zasadne neovplyvni hru i atmosferu buduci tyzden proti Dortmundu. Listky uz mam kupene

Reagovat
Arne

Tak to ovlivní, na to se připrav... Já tam nakonec nepojedu, ten výjezd se nějak zkomplikoval a koneckonců Hertha - Werder a Köln - Hertha budou stačit.

Reagovat
JozkokozleJ

Rychly gol to spravi

Reagovat
smazaný uživatel

co to ta hertha vyvadza? posledne vykony boli celkom slubne a aj dnesna zostava bola takmer idealna..

btw.co PJ?uz sa vyjadril?

Reagovat
Arne

Zatím ne.

Reagovat
smazaný uživatel

když už máš novej nick, tak proč sis nedal Jacka ?

Reagovat
smazaný uživatel

som na sivlinom notebooku,ona je v tiplige a je prihlasena takze ziadny jacek

Reagovat
smazaný uživatel

to se neumíš odhlásit a znova přihlásit pod svým nickem?

Reagovat
smazaný uživatel

umim ale som privela lenivy...respektive,lenivy ako prasa

Reagovat
smazaný uživatel

no, zabere to 5 vteřin... Jinak, pojď v dubnu na tenis, na 98% přijedou do Prahy na DC srbové

Reagovat
Kepy_FCB

jak do Prahy?

Reagovat
smazaný uživatel

se nekoukáš? Teď říkali v PP, že se Srbskem se bude hrát v Praze v O2 Aréně

Reagovat
Kepy_FCB

koukal jsem ale byla to moc jasná záležitost tak mě to nebralo.

na tenis ale ze Srbska nepřijedou žádní fanatici a když přičteš že fandit se smí jen když se nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

hele, naopak si myslím, že by mohli přiject, když si vemu, jaké peklo dokázali udělat v roce 2010 v Bělehradě. Teď to bude semifinále, ergo boj o finále, pak to nebudou mít daleko, bude hrát jejich bůh Djokovič.

Reagovat
Kepy_FCB

kdy to bude?

Reagovat
smazaný uživatel

6 až 8 dubna. Záleží, jak dopadne jejich boj se Švédskem. Ale po pátku vedou srbové už 2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kepy_FCB

nádhera Cheb, West Fans to potěší mocmoc

To je z nějaké nové série??

Reagovat
smazaný uživatel

nějaká privátní výroba. Nejdřív byla tato tvorba (mi příjde hezčí, nevypadá to tak nahňácaný a hlavně tam jsou ty skupiny a města, kteří FCB podporují už léta, zavedené firmy) https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418461_207461386019716_100002675685573_360433_790450284_n.jpg

Ale pak se začali ozývat další lidi, že jim tam chybí víc ekip, tak vzniklo na ten popud ten výtvor, co sem ti pástnul prvně

Reagovat
Kepy_FCB

mě se líbí ta nahńácaná působí tak hypnoticky když se zadíváš

Reagovat
smazaný uživatel

možná tak, kdybych byl zkouřenej a pustil bych si k tomu http://www.youtube.com/watch?v=WeYsTmIzjkw&ob=av2e

Reagovat
smazaný uživatel

btw, zítra bude k dostání tyhle vlepky: http://i43.tinypic.com/n4td07.jpg Pěkný

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Kepy_FCB

tak už to mám v mobilu jako tapetu a za chvíli to u piva pošlu dalším

Reagovat
smazaný uživatel

já si to dal jako avatar na FB. Prostě po dlouhý době něco pořádnýho. Btw, za týden jedeš na Baník do Bolky?

Reagovat
smazaný uživatel

no neni to zly napad,DC sa tentoraz nebude hrat v ostrave?

Reagovat
smazaný uživatel

no, přijede N. Djokovič, tak to chtějí dát do Prahy, to máš jako když přijel Federer se Švýcarskem, taky to dali do Prahy, byl full haus (byl sem tam přímo v hale, nezapomenu na poslední zápas Štěpánka s Wawrinkou, kdy 15. tisíc diváku řvali a udělali neskutečnou atmosféru)

Reagovat
smazaný uživatel

u tenisu se smí křičet?

Reagovat
smazaný uživatel

ten na "empajru" to musel několikrát uklidňovat. Jak mi je tenis ukradenej (první zápas Berdych vs Federer sem prospal), tak rozhodující 5 set byl hustej. A pak, když 15 tisíc lidí skákalo a řvalo obligátní (kdo neskáče není čech..). Normálně tenhle pokřik moc nemusím ale v tý hale to bylo spontální a hlavně fakt každý to prožíval

Reagovat
smazaný uživatel

...neviděl prvních 20 minut Ale ten Lautern vypadá marně. Líbí se mi, že už Robben nemá jistý základ.

Reagovat
Godwinson

Můžu se zeptat, co ten Vestergaard, jak si zatím vede? (všeobecně)

Reagovat
JozkokozleJ

Hoffenheim tu pravidelne nesleduje asi nikto, takze odpovede sa asi nedockas, resp. bude zaujimave, ci Vestergaard zostane v zostave i po navrate Vorsaha z APN.

Reagovat
jv

No Vestergaard se dostal do základu právě díky zranění Vorsaha, pak byl mimo i Compper, a díky APN se tam drží... To ale s návratem Vorsaha skončí a půjde znovu na lavičku, ta dvojka je podle všeho jasná, jestli na tom Babbel něco nezmění.

Reagovat
jv

Shinji!

Reagovat
slovaňáák

Shinji ve skvělé formě.

Reagovat
jv

Hraje parádně už od konce podzimu, ale na jaře je to ještě o level výš a hlavně dává důležitý branky, jen za ty čtyři zápasy má bilanci 3+2.

Reagovat
slovaňáák

Jo jo, začátek sezony se mu nevydařil, moc se mu nevedlo, ale s přibývajícím zápasy se do toho postupně dostával, až se dostal minimálně do podobný formy jako loni, teď asi i ještě lepší. Při zranění Maria nejdůležitější postava naší ofenzivy.

Reagovat
jv

Jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá v Signal Iduna Parku? Přišel jsem teď a první poločas jsem neviděl, osvětlí mi Ho nějaká dobrá duše?

Reagovat
smazaný uživatel

první nebezpečná střela šla na Lena asi až po 40. minutě v podání Großkreutze, pak dal góla Kagawa

Reagovat
smazaný uživatel

Takže sem skoro o nic nepřišel. Aspoň že tak, ten Shinjiho gól jsem viděl, udělal to parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
jv

Hrálo se z obou stran hodně takticky, nikdo nechtěl udělat chybu, tím pádem se útočilo do plných, obrany jednoznačně určovaly ráz, což probíhalo až do 40. minuty, kdy měl tutovku Kevin, ale nedal, potom zase ukázal skvělou formu Shinji a parádně zavěsil. Leverkusen naprosto bezbranej, neměl vůbec nic, to by byl hřích nedotáhnout.

Reagovat
jv

Tak náhradu za Nuriho už bysme měli...

Reagovat
smazaný uživatel

O kom mluvíš? :-) já jsem dnes ápas viděl jen 20 minut :/

Reagovat
jv

Subotić. Jak tam technicky rozehrál tu standardku těsně za vápnem a jen o chlup minul levou tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to jsem neviděl. Jsem viděl posledních 20 minut 1. poločas u 10 minut druhého :/ .. holt návštěva v sobotu, hlavně, že si televizi zamlouvám celý týden :/

Reagovat
jv

Hm. Jsi měl koukat na pc nebo nb.

Reagovat
smazaný uživatel

S mým netem to je bez šance

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Jsem byl překvapenej, že to kopal zrovna on, nutno říct, že to zahrál opravdu dobře.

Reagovat
jv

Tak on má standardky dobrý, o tom se ví, ale že až takhle, to jsem netušil.

Reagovat
slovaňáák

Jo jo, klidně by je mohl zahrávat častěji.

Reagovat
jv

Určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kevine

Reagovat
smazaný uživatel

Arnautović a Sobiech na poslední chvíli - uf

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle není vtipný...

Reagovat
smazaný uživatel

Marcoooo! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

To jako tohle hodlá Fuchs předvádět celý zápas? To se teda Reus moc nenadře..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla nádhera....

Reagovat
JozkokozleJ

To bola parada!

Reagovat
jv

Tohle byla fantazie, Hanke je tam pěkně vyšachoval.

Reagovat
JozkokozleJ

Hoc Schalke prehrava, hra Jurada v medzihre dopredu sa mi dost paci.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Stevens chcel od neho zrejme i defenzivu

Reagovat
smazaný uživatel

Obasi S tímhle ať jde někam

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zápasy Gladbachu jsou nádhera, díky za ně Eurosporte.

Reagovat
Kepy_FCB

těm bych přál titul

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda. Tomu říkám sebevědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem myslel, že ty předchozí výkony byly hrozné.. Gladbachu se daří na co sáhne, u nás naprosto nic..

Reagovat
smazaný uživatel

Obasi je na ranu, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že půjde zpátky do Hoffenheimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co je? Mně se ta jeho hra fakt nelíbí. Sice v individuálních akcích je hodně silný, ale ve zbytku úplně k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

a teď můžete být ještě rádi, že Hanke má narozdíl od de Camarga nějakou hrdost

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Hankeho obzvlášť můžu, neskutečnej dříč, příští rok to bude hodně záležet i na něm.

Reagovat
smazaný uživatel

A i sympaťák.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

tak odchovanec Schalke, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to záleží na tom, jak se bere pojem odchovanec, ale dostal tam šanci hrát za áčko, to jo

Reagovat
herbage

no, tak to myslím Pamatuji si, jak ještě střídal Ebbe Sanda a byl tehdy vcelku velkou nadějí. Pak zapadnul neskutečně, byť v Hannoveru to jeden čas vypadalo, že se opět zvedne. Ale momentálně jedno z nejpříjemnějších překvapení, přeji mu to

Reagovat
smazaný uživatel

já si pamatuju akorát, jak dal ten gól z půlky (jestli ono to zrovna nebylo proti Buttovi)

...pak v Hannoveru byl každou chvíli na odpis (jako Schlaudraff), a je dobře, že se mu teď daří - sice nedává moc gólů, ale pro tým je neskutečně platnej

Reagovat
herbage

no když si vzpomenu, že ještě nedávno hrával za Gladbach v útoku Rob Friend, tak ten posun vpřed je neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

stejně je zvláštní, jak všechny hvězdičky Gladbachu postupně zapadly. Ať už Marin, Baumjohann či Jansen

Reagovat
smazaný uživatel

u Jansena za to můžou zranění no Marinovi stoupl úspěch do hlavy a Baumjohann si vybral špatný klub je jich škoda...

Reagovat
herbage

Baumjohann spíš byl jednosezónní (možná i jednozápasová či dokonce jednoslalomová) hvězdička, Jansen si také špatně vybral, když šel do Bayernu a Marina je mi vážně líto, protože na Werder v pohodě má, jen Schaaf ho moc nemusí. Spíš nezapracoval na fyzické síle a málo soubojů ustojí. Proto Özil tak herně vyrostl, zatímco Marin šel spíš dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Jansen si nevybral špatně, ani on to tak nevidí, v Bayernu to tehdy bylo tak, že hráč dostane jednu šanci a té se musí chytit... a myslim, že ho tenkrát přibrzdili i zranění

...pak v HSV se zase chytl a hrál dobře, ale zase ty zranění

Reagovat
herbage

jo, to ano, ale v Bayernu dostal šanci jen jako obránce, ale v Gladbachu i Hamburku prorazil jako krajní záložník. Nicméně já podobné typy hráčů rád nemám a do kombinačního fotbalu, který chce Fink hrát, se moc nehodí. Jemu by prospěl nějaký menší klub, kde by hrál do otevřené obrany a uplatnl svojí rychlost. Ale u něj to není momentálně jen o týmu, ale právě o tom zdraví

Reagovat
jv

Jenže v menším klubu by zas nehrál do otevřený obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že teď už Obasi s tím simulováním přestane..

Reagovat
smazaný uživatel

Farfána skoro neregistruju. Dneska příšerný výkon

Reagovat
jv

Stejně jako Raúla, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

...doufám, že všichni předvedou ve čtvrtek stejný výkon

Reagovat
jv

Taky budu na straně Viktorky, jinak to u mě ani nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

teď mně dostala ještě reklama na sat1, kde už mluví o "armes Pilsen", takže o důvod víc zařídit postup líp než dvěma remízama

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nehraje Jones, to by mohl Camarga pěkně podrtit.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hanke, Rues, Herrman = hroznej válec.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nelepší hráči dosavadní BL sezony: 1.Reus 2. Kagawa 3. Hummels...poté následují už Arango, Lewandovsi, Götze ( i přes zranění), Ter Stegen, Herrmann. Jednoduše řečeno - Dortmund a Gladbach válí!

Reagovat
JozkokozleJ

Pekne to tam fukol Fantom na 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Furth-Paderborn 5:1. To je docela darda, to bych nečekal ani omylem. A tabulka je dobře vyrovnaná, od první po páté místo je rozdíl jen jeden bod a zítra k tomu hraje Fortuna s Eintrachtem.

Reagovat
stas87

remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele