21. kolo
11.02.2012 15:30 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 5:0

Duel dvou trápících se celků měl až překvapivě jednoznačný průběh. Stuttgart zejména díky výbornému prvnímu poločasu uštědřil soupeři pětibrankový debakl a hned se mu dýchá lépe, naopak hosté z Berlína prohráli i čtvrtý jarní zápas a zítra se mohou propadnout na barážovou pozici.

V Mercedes-Benz Aréně na sebe narazila mužstva, která sedm, respektive devět ligových zápasů nepoznala chut vítězství a navíc v týdnu vypadla z Pokalu, což na hře bylo setsakramentsky znát. VfB i Hertha se snažily hlavně neudělat nějakou brzkou chybu a v úvodu zápasu se koncentrovaly výhradně na defenzivu. Ze spánku se jako první probudili domácí a vytvořili před hostující brankou dva nadějné závary.

Ve čtyřiadvacáté minutě se navíc rozběhla osmiminutovka, která celý zápas rozhodla. To Hajnalovu standardku prodloužil Niedermeier na Ibiševiće, který zcela nehlídaný akrobaticky poslal míč do sítě. Sudí Aytekin nohu bosenského útočníka příliš vysoko neviděl, a tak na ukazateli skóre svítilo 1:0. Čtyři minuty nato ztratil Ottl míč proti Ibiševićovi, který prostrčil na Harnika a ten už neměl problém překonat bezmocného Krafta - 2:0.

Ottl se pak definitivně zbláznil, když zezadu nesmyslně poslal k zemi Hajnala a z Aytekinových rukou po zásluze uviděl tmavě červenou kartu. Ve dvaatřicáté minutě byla zkáza berlínského mužstva dokonána, Boulahrouz centroval a Okazaki hlavičkou zvyšoval již na 3:0. Zběsilé tempo domácích gólů pak na chvíli ustalo, ještě před přestávkou, konkrétně čtyři minuty, ale VfB udeřilo počtvrté a navíc znamenitě. Harnik na pravé straně šestnáctky vzal míč z voleje a trefil se nádherně k zadní tyči - 4:0.

Hostující kouč Skibbe musel o přestávce mít obavy, aby jeho tým neodjížděl ze švábské metropole s dvojciferným debaklem, brzy po změně stran ale bylo jasné, že Stuttgart na tempu výrazně polevil. V jednašedesáté minutě ale i tak skóroval znovu, když Gentner nacentroval na zadní tyč, kde Harnik přetlačil Kobiašviliho a zkompletoval hattrick - 5:0. Poté už se utkání spíše jen dohrávalo, berlínský brankář Kraft ještě proti Okazakimu skvěle zabránil půl tuctu branek ve své síti, přesto se mu ale dnes usínat dobře nebude.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele