Bundesliga - souhrn 2. kola

09.09.2016, 22:27, aktualizováno 11.09.2016, 19:26
Komentáře a souhrny
Drama ve Falcku vítěze nepřineslo a Mainz se rozešel s Hoffenheimem divokou remízou 4:4. Brémy podlehly Augsburgu, Hertha vykradla Ingolstadt a společně s Bayernem Mnichov má po dvou kolech na kontě plný bodový zisk. Freiburg před vlastními fanoušky porazil Mönchengladbach a na domácí půdě uspěl i Darmstadt. Leverkusen nakonec otočil utkání s Hamburkem, Dortmund jede s prázdnou z Lipska...

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 4:4

11.09.2016 17:30

Góly: 3. Pablo de Blasis, 23. Pablo de Blasis, 27. Jhon Córdoba, 43. Levin Öztunali - 39. Sandro Wagner, 71. Mark Uth, 72. Mark Uth, 84. Ádám Szalai

Bundesligový program druhého kola nabídl další úchvatné utkání a každý fotbalový fanoušek, který tento duel neviděl, musí litovat. Mohuč v domácím prostředí od prvním poločase drtila Hoffenheim a do kabin šla za zdánlivě rozhodnutého stavu 4:1, po změně stran však inkasoval červenou kartu domácí Bussmann a hosté přesilovku využili a zápas dovedli alespoň do remízového konce.

Coface Arena se poprvé zaradovala již po třech minutách hry. Rohový kop rozehrával Yunus Malli, první tečované zakončení ještě výborně vyrazil Oliver Baumann, proti dorážce Pabla De Blasise už ale zasáhnout nedokázal. Argentinský ofenzivní univerzál přidal druhou trefu již ve 23. minuty, kdy se po pravém křídle prohnal Levin Öztunali, zpětnou přihrávkou našel právě De Blasise a ten navýšil skóre.

Zanedlouho to vypadalo s hosty ještě hůř, dlouhý pas Stefana Bella si zpracoval Jhon Cordoba, navedl si míč do středu hřiště a jeho střela doprostřed brány k překvapení všech skončila až za Baumannovými zády, který si svůj jubilejní dvoustý bundesligový duel jistě představoval jinak a tento gól si za rámeček rozhodně nedá.

Hoffenheimu se sice ještě do přestávky povedlo zásluhou přihrávky Kramariće a zakončení Sandra Wagnera snížit, Karnevalsverein šli však přece jenom do kabin s třígólovým náskokem. Opět v tom měl prsty De Blasis, od něhož se balón odrazil zpět k Levinu Öztunalimu a proti jeho dělovce Baumann zasáhnout nestihl.

Druhý poločas ovšem nabídl úplně jinou podívanou a tím klíčovým momentem byla patrně situace z 57. minuty, kdy unikajícího Kramariće stáhl k zemi těsně před vápnem Gaetan Bussmann a hlavní rozhodčí ho bez váhání vyloučil. Přesilovku Nagelsmannova parta využila poprvé v 71. minutě, kdy po centru Kramariće hlavičkoval nechytatelně Mark Uth, jenž přišel na hřiště místo stopera Schära již po půlhodině hry.

Vytáhlý útočník, který do Sinsheimu přišel z nizozemského Heerenveenu, chviličku nato snížil již na rozdíl jediné branky. Po Schweglerově přihrávce napřáhl z nějakých dvaceti metrů a Jonas Lossl po jeho nádherně ráně plachtil vzduchem marně.

Julianu Nagelsmannovi vyšlo i další střídání. Maďar Adam Szalai totiž na trávníku nahradil Polanskeho a sedm minut před koncem po Kramarićově akci dokázal propasírovat míč do sítě. Závěr zápasu byl ještě velice divoký, tři body mohli získat obě mužstva, nakonec se ale rozešli asi spravedlivě remízou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 1:2

11.09.2016 15:30

Góly: 45+2. Aron Jóhannsson (pen.) - 52. Jeffrey Gouweleeuw, 73. Kostas Stafylidis

Souboj dvou poražených z prvního kola nové bundesligové sezony hostil Weserstadion v Brémách. Výrazně hůře přímo duel na úvod letošního ročníku dopadl pro domácí, kteří si z Allianz Areny odvezli od obhájce titulu Bayernu Mnichov šestigólový příděl. Augsburg se na domácím stadionu představil proti Wolfsburgu, avšak branku vstřelit nedokázal a nakonec se svěřenci trenéra Dietera Heckinga padl 0:2.

Oba týmy tedy toužily po prvních bodech do ligové tabulky, ale zápas jako takový příliš atraktivní fotbal nenabídl. Za celou první půli nešlo napočítat jedinou šanci, naopak rozhodčí hned třikrát sáhl do kapsy pro žlutou kartu. Tu si odnesl na straně domácích fotbalistů Clemens Fritz a český pravý obránce Theodor Gebre Selassie a z borců hostí z Augsburgu levý bek Konstantinos Stafylidis.

Už už to vypadalo, že skutečně zajímavou situaci v prvním poločase neuvidíme, když v tom si Zlatko Junuzovič šikovně naběhl do šesnáctky, kde ho neohrabaně zastavil Hinteregger a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil útočník Aron Johansson, který poslal míč přízemnou střelou k opačné tyči, než kterou zvolil brankář Marwin Hitz. Do šaten si tedy domácí odnesli jednogólové vedení.

To jim však vydrželo pouhých sedm minut. V padesáté druhé minutě se balón po rohovém kopu, jenž zahrával Baier dostal do šestnáctky k Jeffreymu Gouweleeuwovi, a nizozemský stoper Wiedwalda dokázal překonat. Stejný hráč byl o čtyři minuty později coby čtvrtý v pořadí v utkání oceněn žlutou kartou.

Dvacet minut před koncem byl těsně před hranicí pokutového území k zemi poslán Alfréd Finnbogasson a Augburgu se tedy otevřela možnost ohrozit branku Felixe Wiedwalda z přímého kopu. Tu parádně využil Stafylidis, který zvolil střelu do pravého horního rohu, se kterou si gólman Werderu zcela jistě mohl poradit lépe. Je tedy otázkou, zda v příštím utkání trenér Viktor Skripnika neukáže na českého gólmana Jaroslava Drobného, který do Brém dorazil z Hamburku.

Nepříliš atraktivní zápas tak nakonec přinesl tři góly a tříbodový zisk pro hostující mužstvo. Naopak zelenobílí se i po domácí premiéře krčí na dně bundesligové tabulky bez jediného bodu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund 1:0

10.09.2016 18:30

Góly: 89. Naby Keïta

Jen o dvou německých týmech bude po tomto víkendu platit, že mají v bundesligové tabulce na kontě plný počet šesti bodů. Tím jedním je mnichovský Bayern, ale tím druhým překvapivě není Borussia Dortmund, nýbrž Hertha BSC. Svěřenci Thomase Tuchela totiž na půdě kontroverzního ligového nováčka z Lipska nezvládli úlohu favorita, nedokázali vstřelit branku a naopak v závěru zápasu inkasovali.

Domácí Rudí býci si připsali i úvodní příležitost utkání, když v sedmnácté minutě mohl Romana Bürkiho prověřit Timo Werner. Posila ze Stuttgartu ovšem ve snaze přihrát lépe postavenému spoluhráči o míč zásluhou stopera BVB Marca Bartry přišla. O moment později zahrozil naopak Dortmund, když novopečený kapitán Žlutočerných Marcel Schmelzer poslal povedený centr do vápna Aubameyangovi. Ten však nabízenou šancí na první gól střetnutí pohrdl, a hlavičkou míč poslal vedle brány, kterou střežil Peter Gulácsi.

Jen těsně prostor tří tyčí maďarského gólmana ve třicáté minutě minul André Schürrle. Po pasu od jiné nové posily týmu Thomase Tuchela Götzeho mířil velmi nebezpečně. Další příležitost na vstřelení branky dostalo BVB v sedmdesáté třetí minutě. Zcela nový muž na hřišti Ousmane Dembele, který chvilku předtím nahradil Gonzala Castra, skvěle našel Aubameyanga, ale ten nedokázal trefit prázdnou branku.

Byť bylo Lipsko v utkání outsiderem, rozhodně nehrálo ustrašený fotbal. Naopak, velmi často se dostávalo k útočným akcím, které mnohdy znamenaly výrazné nebezpečí pro dortmundskou defenzivu. Typickým příkladem budiž akce Tima Wernera ze sedmdesáté osmé minuty, po níž musel do akce Roman Bürki.

Radost a tři body nakonec domácím příznivcům přinesla akce dvou střídajících hráčů. Žhavá posila z Nottinghamu Forest, talentovaný křídelní forvard Oliver Burke našel ve vápně Nabyho Keitu, který suverénní ranou dostal svůj tým do vedení. Obrana Dortmundu v tomto případě zaspala, za což ji dvojice talentů v bílých dresech náležitě potrestala. Vyrovnat se již BVB nepodařilo a proto si bundesligový nováček překvapivě připisuje své první prvoligové vítězství.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

10.09.2016 15:30

Góly: 54. Maximilian Philipp, 85. Maximilian Philipp, 88. Nils Petersen (pen.) - 35. Thorgan Hazard

Velké překvapení se zrodilo e Freiburgu. Domácí navzdory všem předpokladům vyzráli na silnou Borussii Mönchengladbach, která tak nenavázala na výhru proti Bayeru Leverkusen.

O první střelu zápasu se v 5. minutě postaral Vincenzo Grifo. Ale že by jí nějak vylekal Yanna Sommera, tak to se rozhodně napsat nedá. V 16. minutě se pozoruhodnou akcí prezentoval Florian Niederlechner. Míč udržel proti čtyřem protihráčům, aby jím v závěru své akce orazítkoval vnitřní tyč branky hostujícího týmu.

Následně u vlastního vápna chyboval Andreas Christensen, nicméně Grifo toho nedokázal využít. A následně střílel jeho spoluhráč Mike Frantz přímo do náruče Sommerovy. Ve 35. minutě už se na překvapivou ofenzivní nemohoucnost svých parťáků nemohl koukat Thorgan Hazard. Za hranicí šestnáctky si vzal balon a poslal ho parádní střelou přesně ke vzdálenější tyči - 1:1.

Ve druhé půli jako první vyzkoušel pozornost švýcarského brankáře ve službách Hříbat Caglar Söyüncü (hádáte správně, že se jedná o tureckého fotbalistu). Radovat se však mohl až v 54. minutě, kdy se poprvé v utkání prosadil Maximilian Philipp. Toho vyzval Vincenzo Grifo, aby si proklestil ve středu hřiště cestu a z hranice vápna poslal balon pod břevno - 1:1.

Borussia působila dojmem, že moc neví, co má hrát. Raffael byl takřka neviditelný a nikdo z jeho kolegů nebyl schopný cokoliv účinného vymyslet. A tak se stalo, že v 85. minutě přidal Philipp svůj druhý zásah. Gólman Alexander Schwolow poslal dopředu dlouhý balon, který na něj sklepnul čerstvě vystřídavší Nils Petersen. Philipp si nedělal pražádné problémy a z hranice vápna jeho skákavá střela zamířila přesně do vzdálenějšího (z jeho pohledu levého) dolního rohu brány - 2:1.

Obrana Gladbachu o tři minuty později znovu chybovala, takže se Grilo ocitnul sám před Sommerem. Udělal kličku, tudíž účastníkovi letošního EURA nezbylo nic jiného, než mu podrazit nohy. K balonu si stoupnul Nils Petersen a na rozdíl od finále fotbalového turnaje na olympijských hrách v Rio de Janeiru proměnil - 3:1. Uvidíme, jestli dokáže Freiburg na povedený výkon v následujících utkáních navázat. Příště jej čeká Köln.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 0:0

10.09.2016 15:30

Góly: -

Souboj dvou týmů, kterým se vstup do letošního bundesligového ročníku povedl, diváky čekal ve Volkswagen Areně. Vlci si poradili v Augsburgu s domácím výběrem 2:0 a Kolín pro změnu na svém hřišti porazil Darmstadt. Zajímavost navíc utkání dodávala přítomnost Maria Gomeze. Na německého kanonýra čekal po příchodu z angažmá v Serii A debut v novém dresu.

Zápas jako takový však mnoho atraktivních momentů nenabídl. Ve třiatřicáté minutě dostal příležitost skórovat Osako, když se dostal za obranu Wolfsburgu, avšak Casteelse v bráně Vlků překonat nedokázal, navíc ani nezamířil mezi tyče. Stejný hráč se po startu druhého poločasu domáhal penalty po souboji s Julianem Draxlerem, v rámci kterého skončil v šestnáctce na zemi, ale rozhodčí na puntík neukázal.

O chvíli později Marcel Risse ze standardní situace zkoušel Casteelsovu pozornost nebezpečnou střelou, avšak alternativa Vlků za Diega Benaglia si s jeho ranou poradila. Příležitost tento poměrně nudný zápas rozhodnout tak nakonec měl Julian Draxler. Ofenzivní hvězda domácího celku se v osmdesáté deváté minutě ocitl s míčem v pokutovém území, ale přepočítal se s vhodným počtem kliček na akci a nic z toho nakonec nebylo. Nastavený čas pak už nic zajímavého nepřinesl a mančafty se rozešly s bezbrankovým výsledkem.

Oba týmy tak nadále drží bundesligovou neporazitelnost a mají shodně v tabulce čtyři body i stejné skóre. Utkání jako takové však příliš zajímavých příležitostí nenabídlo a duel ve Volkswagen Areně tak zaujal spíše počtem žlutým karet, kterých rozhodčí rozdal celkem pět.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:0

10.09.2016 15:30

Góly: 90. Sandro Sirigu

Stadion am Böllenfaltor se už připravoval na to, že uvidí další remízu domácího Darmstadtu. Jenže pak zaúřadoval Sandro.

Nikoliv Wagner, protože ten po vydařeném minulém ročníku, ve kterém zvládnul v dresu postoupivšího celku nasázet solidních čtrnáct branek, přestoupil do Hoffenheimu, nýbrž Sandro Sirigu, jenž ovšem není v žádném příbuzenském vztahu se Salvatorem Sirigu, jenž v současné době hostuje v Seville z PSG.

Tohle derby se - tak jako mnohé další - hrálo s velkým nasazením a ve vysokém tempu. Jenže zajímavé gólové příležitosti se nedostavovaly. Frankfurtští si udržovaly v první půli až osmasedmdesátiprocentní držení balonu, nicméně prohrávali osobní souboje. Takže na jakés takés šance se muselo čekat až do závěru úvodního dějství.

Szabolcs Huszti, Timothy Chandler, ani Branimir Hrgota nakonec Michaela Essera výrazněji neohrozili. Na druhé straně svému brankáři zpětným pasem příliš nepomohl Bastian Oczipka. Nicméně Anis Ben-Hatira situaci ve vedoucí gól taky nepřetavil. Obránce Oczipka byl na levém křídle hodně aktivní, leč k ničemu kloudnému to nevedlo. Mascarellův pokus ze 49. minuty se snad ani nemůže počítat.

V 78. minutě se ocitnul sám před Esserem Huszti, ale místo přihrávky též naprosto volnému kolegovi Meierovi volil střelu do darmstadtského brankáře. Ten si o šest minut později poradil i s Gacinovićovou střelou z dálky. A díky tomu mohly die Lilien nakonec slavit první body v nové sezoně.

Laszlo Kleinheisler, jenž na sebe upoutal pozornost svými dobrými výkony v dresu maďarského celku na EURU, přihrál napravo Sirigovi, který se na rohu pokutového území podíval, kde se nacházejí volní spoluhráči, aby o vteřinu později mírně klopýtnul, díky čemuž vyprodukoval lob, který zapadnul za Lukase Hradeckyho - 1:0. I takové góly padají. A někdy jsou dokonce vítězné!

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 3:1

10.09.2016 15:30

Góly: 79. Joel Pohjanpalo, 90+1. Joel Pohjanpalo, 90+4. Joel Pohjanpalo - 58. Bobby Wood

Bayer Leverkusen podle očekávání porazil Hamburk. A Bundesliga se učí nové jméno. Fin Joel Pohjanpalo přišel, viděl a nasázel hattrick. Spolu s Robertem Lewandowskim tak po dvou odehraných kolech vévodí se čtyřmi zásahy tabulce střelců.

O první pokusy se postaraly Admir Mehmedi na jedné a Filip Kostić a Michael Gregoritsch na druhé straně. Pak se střelci na dlouhé minuty odmlčeli. Teprve osm minut před vypršením normální hrací doby prvního poločasu hlavičkoval po centru Calhanogla z přímého kopu rovnou do rukavic Adlera švýcarský útočník s makedonskými předky Admir Mehmedi.

Následně pobídnul parádním passem Kostić spoluhráče Nicolaie Müllera, nicméně ten Bernda Lena, jenž prodloužil smlouvu do roku 2020, nedokázal překonat. Před pauzou to ještě zkoušel Wendell z přímého kopu, ale těsně minul. Po změně stran byli domácí aktivnější. Zkoušel to Kampl i Calhanoglu. Avšak udeřilo na druhém konci hřiště.

Gregoritsch v 58. minutě vyslal do brejku Bobbyho Wooda, který teprve ve čtvrtek přiletěl z reprezentačního srazu v USA. Přihrávka zdála se býti delší, než by bývalo bylo zapotřebí. Leno vyběhnul, ale míč nepochopitelně minul, takže pro třiadvacetiletého Američana nebylo zase a tak obtížné trefit z hranice pokutového území prázdnou bránu - 0:1.

Die Werkself obdržený gól nastartoval k ještě větší aktivitě. Nejdříve to zkoušel Benjamin Henrichs, a poté trefil z pěti metrů Chicharito tyč. V 72. minutě přišel na hřiště místo Mehmediho zmíněný Joel Pohjanpalo a za sedm minut se radoval z vyrovnávacího gólu. Kamplova ulička do vápna byla ukázková. Míč si převzal Julian Brandt, přeloboval Adlera a finský mladík doklepával hlavou do prázdné - 1:1.

Další trefa borce ze Skandinávie přišla na pořad odpoledne v první minutě nastaveného času. Henrichs ustál nebezpečný skluz na levém křídle, načež si všimnul spoluhráče ve vápně a ten trefil skákavý balon z voleje naprosto ukázkově - 2:1. A aby toho nebylo málo, přidal odchovanec HJK Helsinki ještě jeden gól.

Ve čtvrté minutě nastaveného času s naprostým přehledem a ve stylu zkušených mazáků zakončil rychlý brejk farmaceutického celku, přičemž finální přihrávku mu naservíroval po zranění se navrátivší Mexikán Javier Hernández - 3:1. Příště na Leverkusen čeká Eintracht Frankfurt, kdežto HSV se pokusí vyzrát na RB Lipsko, které překvapivě porazilo Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Hertha BSC 0:2

10.09.2016 15:30

Góly: 8. Vedad Ibišević, 86. Julian Schieber

Pouze dva týmy budou mít po dvou bundesligových kolech na kontě plný bodový zisk - Bayern Mnichov a Hertha. Pro klub z hlavního města Německa se přitom jedná o rekordní zápis, jelikož od roku 1963 se ještě nestalo, aby oba úvodní duely sezony vyhrál.

Staré dámě určitě pomohl brzký gól, nicméně ještě předtím dala vyniknout Rune Jarsteinovi, který vyrážel hlavičku Moralese po přímém kopu, který rozehrával Pascal Gross. Pak už se radovali Vladimír Darida a spol. Genki Haraguchi procedil přihrávku středem hřiště na hranici pokutového území, kde číhal Vedad Ibišević. Zpracování sice nebylo ideální, ale protože obrana byla rozhozená, mohl bosenský forvard přesto vcelku nerušeně "zavěsit" - 0:1.

Po půl hodině hry stál v malém vápně Dario Lezcano, ale Jarstein znovu úřadoval. Krátce poté nezpracoval Mitchell Weiser. Kdyby se mu to podařilo, objevil by se sám před Nylandem. Také po změně stran se jak první ozvali domácí. Matip však hlavičkoval zase jenom a pouze na berlínského brankáře.

V 53. minutě nebyla přesnější hlava (Ibiševićova) ani na druhé straně. Další snahu o vyrovnání vedl svým sólem Matthew Leckie. Ve finále vybídnul Hinterseera, ale Jarstein vyrazil. A tak mohl v 86. minutě pojistit vedení Julian Schieber. Znovu u toho byl Genki Haraguchi, jehož centr z levé strany uklízel sedmadvacetiletý útočník hlavou - 0:2.

K velké radosti Pála Dárdaie, který se Starou dámou obhajuje sedmé místo. Během tohoto měsíce budou protivníky jeho družiny ještě Schalke, Bayern a Eintracht Frankfurt, tedy samí těžcí soupeři. Ingolstadt má zatím na kontě jeden bod a před sebou zápasy s Bayernem Mnichov, Eintrachtem Frankfurt a Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

09.09.2016 20:30

Góly: 81. Robert Lewandowski, 90. Joshua Kimmich

Páteční předehrávka Bundesligy nabídla rovnou šlágr celého kola, do Veltins Areny totiž přijel Bayern. Svěřenci Carla Ancelottiho nakonec dokázali nad Schalke zvítězit 2:0, ačkoliv si diváci museli na góly počkat až do závěrečné desetiminutovky. Hlavním hrdinou zápasu se opět stal Robert Lewandowski, který jeden gól dal a na druhý nahrál Kimmichovi.

První poločas oko nezaujatého diváka příliš zaujmout nemohl. Do zajímavých pozic se v úvodu dostali Franck Ribéry i na opačné straně Leon Goretzka, zakončení obou hráčů však bylo zblokováno. Ve 23. minutě z pravého křídla přihrál Thomas Müller pod sebe na Lewandowskeho, ten se dnes ale docela dlouho zastřeloval.

Největší příležitost prvního dějství měli nakonec Königsblauen. Baba Rahman se blýskl pěknou individuální akcí, načež vyslal do sprintu Konopljanku, který vlítl do šestnáctky, závar v malém vápně ale David Alaba společně s Manuelem Neuerem dokázali zažehnat. Německý brankář si první opravdu vynikající zákrok připsal až po změně stran, když z nějakých dvaceti napřáhl Klaas-Jan Huntelaar a Neuer balón konečky prstů vyškrábl na břevno.

Bayern zařadil na vyšší rychlostní stupeň až v závěrečné dvacetiminutovce. V 72. minutě kapitán Phillip Lahm přihrál střídajícímu Vidalovi, jenž sklepl míč proti noze Douglasi Costovi, brazilský křídelník ovšem neměl správně seřízená mířidla. To stejné se dalo ještě v 74. minutě konstatovat o Lewandowskem, neboť po centru Alabi, z pár metrů překopl prázdnou bránu.

V 81. minutě nicméně polský forward ukázal, proč má pověst obávaného kanonýra. Javi Martínez ho výbornou kolmicí vyzval k samostatnému nájezdu na Ralfa Fährmanna a tentokráte už touto příležitostí nepohrdl. Zanedlouho měl na kopačce gól na 2:0, ve stoprocentní pozici však znovu minul. V nastaveném čase tak raději namísto zakončení ještě přihrál do strany mladíku Kimmichovi a ten si přesnou střelou na zadní tyč připsal premiérovou bundesligovou trefu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22008:06
2.Hertha BSC22004:16
3.1. FC Köln21102:04
 VfL Wolfsburg21102:04
5.RB Lipsko21103:24
6.SC Freiburg21014:33
 Bayer Leverkusen21014:33
8.Borussia Dortmund21012:23
9.Eintracht Frankfurt21011:13
10.Borussia Mönchengladbach21013:43
11.FC Augsburg21012:33
12.SV Darmstadt21011:23
13.TSG Hoffenheim20206:62
14.1. FSV Mainz 0520115:61
15.Hamburger SV20112:41
16.FC Ingolstadt 0420111:31
17.Schalke 0420020:30
18.Werder Brémy20021:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (212)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klasika. Bayern si to prostě vždycky pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak...zvratia zapasy v ktorych sa im nedari v poslednych 10 minutach dvoma golmi, nic nove pod slnkom. Ale Lewovi to teda paradne striela.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa mě právě irituje jeho neproměňováním tutovek. Zajímala by mě statistika úspěšnosti. Co on je schopný spálit.. .

Reagovat
smazaný uživatel

Dost to ale vyplývá právě z herního projevu. Zápas neměl, až na ošetření trenéra, hluché místo. Pokud chce soupeř hrát s Bayern vyrovnaně a třeba je i dostat pod tlak, musí do toho neskutečně šlapat. Týmy pak odchází fyzicky a nakonec je v posledních 30. minutách Bayern uválcuje.

Reagovat
.13

To ale s pravidelnostou zvladne Mgladbach a este par timov ojedinele. Bayern je skratka masina, ale tento rok to tomu Dortmundu nejde nepriat

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne, BVB titul ziska velmi tazko. ZNovu to bude tak ako minulu sezonu, zaostaju o 6-8 bodov. No lebo, Dortmund jednoducho nezvlada zapasy s Bayernom, nedari sa im a Bayern mam pocit ze sa na tie zapasy dokaze extra namotivovat a to viacej jak Borussia. Dortmund bude rad doma ukope aspon remizu, z AA si odvezie minimalne 2,3... a s Gladbachom mas pravdu, nikto iny nema taku skvelu bilanciu proti FCB, v poslednej dobe aj ked prehraju tak len tesne

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká škoda a zároveň hrozne krutý výsledok pre Schalke, ktoré hralo s favoritom vyrovnanú partiu po celých 90 minút. Niektoré zápasy Bayernu mi pripomínajú zápasy PSG proti silnejším mužstvám ktoré s nimi hrajú dobrý zápas a rozhodnú gólom, dvoma v druhom polčase. Nuž škoda, remíza by bola asi najspravodlivejšia ale na to sa futbal nehra. Ale dneska to bol od Bayernu dost slaby vykon...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrálo vyrovnaně jen 60. minut, pak už si moc neškrtlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne to bol vyrovnane a skor taky typicky piatok. Ako nie zeby to bola uplna nuda, oba timy mali viacero slubnych akcii ale nikto sa dopredu za ziadnu cenu nehnal - ako vravim, typicka piatocna predohravka, bud 0:0 alebo dlhe cakanie na prvy gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas už byl dobrý, vypadalo to tak, jak by to vypadat mělo. Bayern ovládl po střídáních střed hřiště a krajní obránci dostatečně doplňovali. Xabi se snad odpálil, ten už na základ nemá, to byla tragédie. Renato alespoň běhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart a Bochum

Ale na Vfb zase paradna navsteva a to je dneska piatok

Reagovat
.13

Mozem sa inak miestnych odbornikov spytat ako to vyzera s Thiagom?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem čo máš na mysli,ale predpokladám že jeho výkony.K tým môžem povedať len toľko že Thiago je kľúčová postava v strede ihriska a toto by mohol byť jeho rok ak sa mu vyhnú zranenia tak pod Ancelottim to bude vyzerať super.Nestratil nič na svojich schopnostiach práve naopak mám pocit že po tom zranení je ešte lepší.Ta forma akú predviedol aj v poslednom ročníku Ligy majstrov mu zostala...Ako vravím toto by mohol byť jeho rok a pod Ancelottim v jeho systéme hry top záložník

Reagovat
Carrick

je super

Reagovat
.13

O jeho kvalitach nemam pochybnosti. Skor ma zaujimalo, ci je fit, kedze s tym ma dlhsiu dobu problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ je fit a odvádza veľmi dobrú robotu

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer proti Huntelaarovi

Reagovat
smazaný uživatel

32 minut a 4 fíky..slušné

Reagovat
smazaný uživatel

Schieber 18 minut a 2 fíky, taky to není špatné

Reagovat
db18

Hertha, Freiburg, Köln

Pohjanpalo

Reagovat
Rudnevs

Sven Müller blieb bei seinem Debüt für den @fckoeln ohne Gegentor; das gelang #Schumacher & #Illgner nicht. #WOBKOE

Reagovat
.13

Skoda HSV. Skoda toho vedenia, ale ked som videl co tam porobil ten mlady fin, tak mi to az tak nevadi

Neskutocny nastup.

Halilovic snad bude dostavat viac sanci ako len na poslednych 10minut. A inak Wood sa javi ako skvely nakup

Reagovat
cologneFC

Som spokojny s vysledkom, myslim si, ze Wolfsburg bude tazko zdolatelny ked sa rozohraju. Na to, ze mame neskutocne vela zranenych to bol dobry vykon. Muller v brane prijemne prekvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 0-0 nie je zly vysledok, aj ked som pevne veril vo vyhru. V piatok hrajeme doma s Freiburgom, tam by sa zislo za 3 body. A skvela nasa snura v novej sezone, spolocne s poharovym zapasom sme neinkasovali gola 270 minut

Reagovat
Rudnevs

OT: Darmstadt pozmenil Torhymne https://youtu.be/kSeVvXcpRc8

Reagovat
smazaný uživatel

Zaciatok kus ale "olilien " tam ostalo.

Reagovat
Rudnevs

Začiatok tam bol aj pred rokom, zmenila sa pasáž od 0:24.

Reagovat
smazaný uživatel

JE TO TAM RBL

Reagovat
PavlíčeQ

Lipsko moc pěkně, supr výkon

Reagovat
smazaný uživatel

RB

Reagovat
blackhawk88

RB super vykon

Reagovat
db18

BVB bez střely na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

to je trapné, když se jako střela na bránu nebere břevno

Reagovat
Kily

střelou na bránu musíš donutit brankáře k zákroku

Reagovat
Kily

ten konec to dorazil, rozhodčí jim dá 30 vteřin navíc, aby kopli roh "pod Plašila" a pak nehodili aut hned

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelé no... mladý zajíc

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto bol snad najhorsi zapas BVB co som kedy videl.. co ma toto znamenat ziadna sancu si nevypracovat len dufat ze nejak to tam padne.. dembele a guerreiro priniesli vietor ale to je nic.. najlepsi hrac zapasu ani nieje ale najhorsich je hned niekolko takto bayern nikdy nechytime

Reagovat
smazaný uživatel

Schürrle hrál docela dobře až na to zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

co ja viem nic moc celkovo .. nehrali vobec nasu hru co toto bolo akoze netusim normalne som nasraty

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sa necudujem,rit palovu ste hrali. Bayern je neskutocne vpred pred vami, znovu to bude o 10 bodov min.

Reagovat
smazaný uživatel

RB Tuhle sezonu tady bude asi hodně nablito

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto zaslouženě RB. Tohle jako bylo co? Od všech kromě Maria, Sokratise a Andreho hrozný výkon. Obzvláště teda Rode, Schmelzer, Bartra byli otřesní. Jak někdo může jmenovat za kapitána prostě nejhoršího hráče?? To mi nejde do hlavy...

No nic... musím vychladnout

Reagovat
Jan Horáček

Ať je to Lipsko jaké je, dnes hrálo velice pěkný fotbal. Jinak Schmelzer a hlavně ten Bartra v obraně Dortmundu - to byla dost hrůza. Objektivně uznávám, že pan Schürrle dnes patřil k těm lepším hráčům, ale na druhou stranu, tu šanci ve 2. poločase měl proměnit, vždyť měl balón krásně na noze.

Reagovat
Rudnevs

Nejako mi objasni toho pana Schürrleho.

Reagovat
Hokaido

pan Schurrle

Reagovat
Rudnevs

No tak teda ...

Som veľmi pozitívne prekvapený celým dnešným zápasom. Lipsko s veľmi pekným futbalom, tri body si zaslúžili. Fanúšikovia parádny, skvelé chorály a celé sa mi prišli vo veľmi príjemnej atmosfére. Chválim aj komentátora.

Reklama na Bundesligu.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

komentatora na E2 ?? no to snad nie tento slovak je uplne tragicky v komentovani ved tam chvilu mlel ze hra werder atd.. cesi su ovela lepsi komentatori v E2 ako tento slovak

Reagovat
Rudnevs

Mňa skôr zarazilo skôr to "Fin Pohjanpalo", ale to sme si už vysvetlili ...

... najmä počas druhého polčasu komentátor zapadol k príjemnej atmosfére a príjemnému futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vies o tom ze tuna ma ucet na EF?

Reagovat
stas87

Tvoj komentar je naprosto bezcenny, aj keby tu napisalo 100 ludi, ze komentoval dobre, ty jediny ho budes kritizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nevie ze je to JozkoKozlej ...viem, aj ja som sa to dozvedel iba dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

nevidim dovod preco by pisalo sto lidi ze komentoval dobre ti cesi mi pridu lepsi ale to je kazdeho nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri, ked napisem ja ze komentoval dobre to ti staci? Lebo ja som najvacsi odporca RB a jeho priaznivcov v tychto forach pokial nevies

Reagovat
stas87

Ty si na neho evidentne vysadeny, vsimam si ta dlhsi cas. Ja ani nejako extra oblubeneho komentatora nemam, troch komntatorov z ES2 poznam osobne a mal som moznost s nimi porozpravat, ale nikoho neoznacim ako najlepsieho.

Reagovat
Rudnevs

sú to fakt machri, najlepšia stanica na sledovanie BL.

Reagovat
Jan Horáček

Někdo tady ale nedávno psal, že snad mají práva už jen na letošní sezónu.

Reagovat
Rudnevs

To je žiaľ pravda, dúfam že nezačnú blbnúť a predlžia, tipujem, že zrovna BL je najpozeranejšia vec na celom ES.

Reagovat
smazaný uživatel

Su to skutocne profici na ES2, stanice typu Sport TV ci Digisport sa totalne nechytaju, o komentatoroch na STV ani nehovorim. vazne nemas nikoho oblubeneho? Ja mam najradsej p. Simu a p. Petra..

Reagovat
Rudnevs

Súvisí s tým, čo písal hore - je skrátka nahnevaný a nezvládol emócie, vtedy nie je človeku dobré nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali dobre, dokonca aj najvacsi odporca projektu musi uznat ze hrali vynikajuco a Borussen odisli s prazdnou po zasluhe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a BVB moze mat po titulovych ambiciach. Akoze RB neznasam no dneska musim uznat ze hrali dobre a Dortmund smerom dopredu hral rit palovu... viete my niekto vysvetlit ze co to bolo? Auba sa snad lopty nedotkol, bez striel,bago medzi stopermi. a ten zaverecny "napor" zo strany Dortmundu fakt stal za to.

Reagovat
Liquid

Paráda Lipsko, zasloužený vítězství RedBulláku nad neoblíbeným Dortmundem už jsem se dnes informoval u ČD a jízdenka Drážďany-Lipsko stojí 883,- kč rychlíkem či EC....ale i tak na jaře tam pojedu RedBulláky podpořit

Reagovat
smazaný uživatel

Na tvojom mieste by som ostal pri zemi bratku, BVB malo zly den. Prijde Bayern a ti maju zle dni iba velmi zriedka..

Reagovat
Liquid

tak nepočítám, že by mělo Lipsko mistrovské ambice i v bundeslize

Reagovat
Rudnevs

To je priateľák, alebo aká súťaž (RB-SGD)?

Reagovat
Liquid

z Liberce do Drážďan je to finančně v pohodě, ale z Drážďan do Lipska chtějí takovou pálku takže leda přes víkendovou akci za 24e ale musím tam jet regionálním a ne EC či rychlík

Reagovat
Rudnevs

Aha už chápem Ja som myslel, že chceš ísť na zápas Dynamo-RB a nejako mi to nešlo do hlavy.

A na jaký zápas teda chceš ísť?

Reagovat
Liquid

to ještě budu vybírat, pravděpodobně v termínu březen-duben, to ještě nejsou festivaly

Reagovat
Liquid

koukám 25.2. Lipsko-Köln, tak možná to vyjde, že budu zrovna na zápase, který bude mimořádně prožívat jeden místní hater Lipska

Reagovat
Rudnevs

* dvaja Inak Köln bude asi celkom betón.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera nic extra z nasej strany, ale odohrali sme s favorizovanym muzstvom vyrovnany remizovy zapas, ktori sme najviac vyborne zvladli po taktickej stranke,takze nemam byt dovod nespokojny, aj ked som pochopitelne veril v nase 3 bodiky. NAjblizsie hrajeme v piatok s Freiburgom, co bude velmi narocny super ako sa vcera ukazalo ked otocili na 3:1 zapas proti Gladbachu a to je silnejsi tim ako my. Mozno to bude zas nuda ale to bude skor tym ze hrajeme v piatok a doma...

Reagovat
Rudnevs

V Piatok? To môžem rovno do Kicktippu hodiť 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nasa snura bez inkasovaneho golu sa spolocne s prvym kolom poharu predlzi uz na 360 minut... ja tam jedna nula, verim Modestemu, popripade niekomu inemu ze po nejakej standartke ci penalte skoruje. Treba nam hrat na tri body, lebo na nas cakaju o dost tazsi superi, vlozene kolo vonku Schalke, potom doma RB a pred repre pauzou hrame na Bayerne.

Reagovat
Jan Horáček

Snad se to dá koupit nějak levněji, když jízdenku zakoupíš předem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, je to síla, DB patří k nejdražším v Evropě.

Reagovat
Jan Horáček

Já jsem jel nedávno z Heide ve Šlesvicku do Ústí za 60 EUR a to ještě byla nějaká Sparpreis Europa a jízdenka koupená 14 dní předem.

Reagovat
stas87

https://www.onlinebus.cz/search?search%5Bsearch_type%5D=1&search%5Bfrom_city%5D=1&search%5Bto_city%5D=150&search%5Bdeparture%5D=17.9.2016&search%5Bback_departure%5D=

To je myslim slusna cena, naspät asi tym vlakom a vyjde to drazsie. Alebo nejaky ranny spoj z Leipzigu, cize ist na zapas, prejst si mesto a vydrzat do noci hore a naspät sa vyspat po ceste domov.

Reagovat
Liquid

díky, busy jsem vůbec nehledal, ale cena více než slušná

Reagovat
Jeňa

K Burkovi jsem byl skeptický, ale vypadá fakt nadějně.

Reagovat
Bayernista18

Lipsko!

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bayernista18
Reagovat
Rudnevs

takýto futbal sa predsa musí páčiť každému.

Reagovat
Bayernista18

Fotbal možná, ale stejně si moc sympatií nezískaj.

Reagovat
Rudnevs

Minimálne mňa týmto zápasom presvedčili, že sú vlastne celkom fajn tím.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

První poločas byl hrozný - během druhého už jsem tomu ani nevěnoval takovou pozornost...

Reagovat
Rudnevs

Ja som venoval pozornosť práve tomu druhému.

Reagovat
Bayernista18

Lipsko nebylo lepšim týmem, ale přál jsem jim to. U nich se budou body získávat těžko.

Reagovat
Rudnevs

Aj ja, najmä kvôli fanúšikom.

Reagovat
Bayernista18

V jejich oblasti žádnej jinej klub Bundesligu nehraje, tak se tam určitě sjíždí dost lidí z okolí. Dnešní atmosféra mě mile překvapila.

Reagovat
Rudnevs

To bol veľmi dobrý ťah od RB ísť zrovna k tej oblasti. Snáď to bude takto pokračovať.

Za dnes musím pochváliť aj atmosféru v Darmstadte. 100. pre Johnyho a jeho štadiónik.

Reagovat
Bayernista18

Za tejden hrajou v Hamburku, tam by mohli s trochou štěstí ukopat bod.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rudnevs

Tak pokiaľ Hamburg nebude mať stopéra, tak sú celkom reálne aj tri body pre RB a pre hociktorého súpera ...

Reagovat
stas87

Preco ma Leipzig na stadione tych bykov namalovanych cez celu tribunu? Mne to teda dost rusilo a otravovalo, stacilo bohate, ak by boli len nad striedackami a s nimi aj logo klubu. Takto sa to tiahlo cez celu tribunu.

Reagovat
Rudnevs

Minulé roky to bolo biele a s nápismi "Wings for life", takto asi chceli nejaku zmenu a nechceli to mať zasa príliš komerčné, keďže tá "stena" pod tribúnami je dosť vysoká.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
db18

Fanoušci RB se snaží vykutat trošku historie.

Reagovat
Bayernista18

Za 100 let už to bude všem jedno.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa už za také 3 roky.

Reagovat
db18

Jako v Hoffenheimu, Salzburgu atp. no...

Reagovat
stas87

100. pre to, aby uz nikdy v buducnu nebol druhy RB v BL.

Reagovat
Rudnevs

jeden v pohode stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikal jsi, ze tu koncis?

Reagovat
stas87

Nie, a ked chces, zisti si co som pisal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to se mi nechce

Reagovat
smazaný uživatel

aha... tak to uz tu radsi chodit nebudu nebo by o mne mohl stas napsat nejaky vychovny odstavec

Reagovat
stas87

Sak mne je jedno, kto sem chodi. Pokial pise k teme, nemam problem.

Reagovat
Rudnevs

to by si najprv musel robiť hovadiny ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na Lipsko si asi časem zvykneme, ale další čistě komerční klub už prosím raději ne

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jsem doma, byl to mazec teda i když "hořkej", zítra vám povím...

Reagovat
Rudnevs

tak ako teda bolo?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď maluju byt, v 6 jdu na Teplice do hospody, tak snad do ty doby bude nějakej článek na pokec

Reagovat
Rudnevs

Článkov je dosť (súhrn, preview, Lenovo predlženie) ...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že by sme to mohli dať pod Lenovo predlženie, tam je málo príspevkov tak môžeme o tom popísať. Tuna riešme ostatné.

Reagovat
Rudnevs

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to tam máte

Reagovat
Rudnevs

dopozerám infaktový záver a idem na to

Reagovat
db18

Bellarabi se fakt zranil v 11. vteřině, jo?

Reagovat
Rudnevs

Fakt. Myslím, že druhé najrýchlejšie zranenie.

Reagovat
Kily

komu se povedlo zranit se rychleji?

Reagovat
db18

Robben 10 minut před zápasem? Jinak fakt nevím, jak to lze překonat...

Reagovat
Rudnevs

Ufff ... komentátor to spomínal, myslím rok 1990 ... meno si nepamätám.

Reagovat
Kily

jen to teda asi není rok 1990

Reagovat
Rudnevs

Druhé najrýchlejšie v BL samozrejme ...

Reagovat
db18

A bylo to zranění? Já našel akorát, že Karim byl střídaný v 3. minutě, což byl druhý nejrychlejší čas - rychleji to zvládl v roce 1999 nějaký hráč TSV 1860

Reagovat
Kily

no jestli že šlo o 1860, tak je žhavým kandidátem Benjamin Lauth, pokud tam tou dobou už byl

Reagovat
db18

Thomas Riedl

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

To nebol on - za Áčko hral od 2002 a to by som si pamätal, keby komentátor spomenul jeho.

Reagovat
Rudnevs

Asi teda tak ako píšeš, neviem, či to bolo zranenie (už si to poriadne nepamätám a nevedel som to nájsť).

Reagovat
db18

Mne to právě taky nejde najít - i když hledám to rychlé střídání...

Reagovat
db18

A ještě vynechá asi 6 zápasů...

Reagovat
Rudnevs

To vyzeralo pomerne nevinne

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt

Reagovat
blackhawk88

Kedze som v piatok nemal moznost sledovat Schalke - Bayern. Tak som si pozrel zatial 1. polcas. Konecne skoncil hokus - pokus s Lahmom a je na pozicii na ktorej ma byt. A to sa odzrkadlilo na jeho vykone. Prvych 20 minut ho bolo plne ihrisko, podporoval kombinaciu a utok. Sanches na svoj prvy zapas v drese Bayernu prvy polcas zvladol v pohode. Vsetko riesil bez problemov. Dokaze si prikryt loptu, podrzat ju, presne prihrat a silny je aj vo vzduchu. Velka perspektiva. Vyborna kupa. Lewandowski nestal len v 16tke a necakal na loptu, ale snazil sa napadat superovu rozohravku a par lopt vybojoval on sam. V 1. polcase ma sklamal Thiago, takmer ho nebolo vidiet. Cakam od hraca, ktory ma byt mozgom zalohy podstatne viac.

Na 2. polcas si snad najdem cas poobede

Reagovat
smazaný uživatel

S tým Thiagom no neviem....Pozri si celý zápas.Podľa mňa po Martinezovi a Lewovi najlepší výkon

Reagovat
db18

Naopak Lahm mi přišel docela utopený (tím pádem i Müller) a Sanches byl i v prvním poločase dost nervozní (viz ta malá domu, ze který vyrobil roh)

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

S tým Lahmom súhlas To je jeho miesto...Najhorší výkon Alonso...Dával by som viacej priestor Kimmichovi...A ako to vidíš s Müllerom,mám na mysli kde bude hrať keď príde Robben?Lebo mať na lavke Robbena,Comana aj Costu nebude robit dobrotu

Reagovat
raduinho

Brémy Snad konečně spadnou.

Reagovat
Rudnevs

O tom pomerne pochybujem; keď sa vráti Pizarro s Krusem, tak ofenzíva naberie úplne iné dimenzie. V obrane by to chcelo vyskúšať Moisandera a nejako vyskladať optimálnu stopérsku dvojicu ... + teda Drobný do brány

Aj keď hoci tento rok naozaj netuším, kto by mal spadnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa sú najväčší adepti na boj o záchranu SVW, SV98, SGE a FCI, no a pokojne sa môže primotať aj HSV, aj keď tam to celú sezónu o život nebude... a najväčší adept na zostup pre mňa bohužiaľ Frankfurt

Reagovat
Rudnevs

Tak zatiaľ je to ťažké takto tipovať, u veľa tímov sú tie výkony nevyrovnané.

HSV má super ofenzívu, ale je to prakticky zbytočné, pokiaľ nepríde stopér. FCI má za zadkom Audi ... každý má svoje výhody aj nevýhody.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme no. Ale každopádne okolo desiateho kola už začne tabuľka naberať reálnejšie obrysy.

Reagovat
Rudnevs

Jj.

Reagovat
db18

Jenže kruse se vrátí až někdy po Novém roce.

Ale změnu na postu brankáře by to určitě chtělo...

Reagovat
Rudnevs

Dôležitejší je Pizarro, ten sa má vrátiť zachvíľu.

Drobný už v HSV občas prevyšoval Reného, v Herthe bol jeden z top gólmanov BL.

Reagovat
bayern987

Chce to návrat Mertesackera, ta obrana vypadá slabě. Navíc skončí Fritz.

Reagovat
Rudnevs

Musí sa vyformovať optimálna dvojica. ale návrat Merteho by bol parádny.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Brémy sa teda krásne predviedli, vyrovnanie po zlom bránení rohu no a potom krásna trefa s voľného kopu. Ale rozhodne sa dá povedať, že FCA zvíťazil po zásluhe. teraz Mainz - Hoffe, kicktipp

Reagovat
Rudnevs

Kicktipp

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, aj tak sa držím v popredí,čo som rozhodne neočakával. Tak snáď top ten vydrží ešte nejaký čas.

Reagovat
Rudnevs

aj to prvé miesto by mohlo

Reagovat
Rudnevs

Mainz - Hoffe suverénne najlepší zápas.

Reagovat
Rudnevs

Was für ein spiel !!! 4:3

Reagovat
vrabejka

Hoffenheim neskutečný návrat

Stačí sundat Kadeřábka a ono to půjde

Reagovat
Rudnevs

Práveźe Kadeřábek hre pomohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál dobře jo? Po jeho příchodu už ani nedostali gol, to je taky hezké.

Reagovat
Rudnevs

Aj do ofenzívy pekne.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, snad ze sestavy už tolikrát nevypadne.

Reagovat
db18

Dneska nezačal, protože měl v týdnu volno (Chlebovská rodila)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jo dík

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Tak Nagelsmann tú zostavu dosť rotuje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Joel Pohjanpalo

Reagovat
Rudnevs

Keby to bolo proti inému tímu, tak ti ten palec aj dám.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý žolík.

Reagovat
Jeňa

Obrana Hoffenheimu Baumann obrana Mainzu Nagelsmanova střídání Skvělý výkon Cordóba, soubojů vyhrál za dva.

Reagovat
Rudnevs

A najmä ... skvelý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na zaver kola top zapas, neuveritelny Hoffenheim defenziva mizerna s oboch stran...

Reagovat
smazaný uživatel

raz darmo - bundesliga je proste top v uplne vsetko. divaci, stadiony, support, nasadenie, goly. proste nemci.

Reagovat
Rudnevs

11 kola (podľa TM.de) - http://www.transfermarkt.de/images/newsansichtfoto/normal/1473680575.jpg

... ešte pred takým pol rokom by som si povedal, že sa jedná o 2.BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar, chci si zlepšit němčinu a hledám klub na sledování v BL (sledování Tottenhamu mi zvedlo úroveň AJ). Hledám klub s dobrým vedením, který má dlouhodobou vizi a dobré value for money - stabilní vysoká výkonnost vůči rozpočtu. Německý ekvivalent Tottenhamu, dalo by se říct.

Dokázal by mi tu, prosím, někdo popsat vedení a dlouhodobé vize Moenchengladbachu a Leverkusenu?

Reagovat
smazaný uživatel

A nás by si nechcel?

Reagovat
smazaný uživatel

A máte na to? Bez urážení, o Kolnu moc nevim, ale byli jste dlouho v 2. BL což mi při takové podpoře (m.j. 50k stadion) nepřijde moc value for money. Taky mám radši ofenzivní fotbal, co si pamatuju, Koln v poslední době zdobí hlavně pevná defenziva.

Ale díky za Wimmera ten vám v mých očích určitě zvednul kredit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlho nie, skôr sme boli na pomedzí BL a 2.BL, v druhej lige sme naposledy boli v sezónach 2012/13 a 13/14. a furt bol plný dom. Tak aj ja sa rád pozerám na ofenzívny futbal, ale z herným prejavom Kozlov nie som nejako veľmi nespokojný, obrana je pevná a o útok sa nebojím, tam je pretlak, akurát záloha s výnimkou Risseho (keď ho tréner nepostaví na beka) nie je nič moc. no hrajeme taký futbal na rýchle protiútoky zo zabezpečenej obrany.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že Schmadtke to tam slabilizoval a momentálne chcú atakovať EL. Zostup v skorej dobe nehrozí.

Reagovat
Rudnevs

Do pár sezón sa dá očakávať, že niečo také bude v Schalke - od Mainzu získali športového riaditeľa Heidela, ktorý si z malým rozpočtom Mainzu počíňal veľmi obstojne a pripravil tam zázemie aj pre jeho nástupcu + získali Weinzierla, ktorý doviedol slabučký Augsburg dva krát do prvej polovice tabuľky a raz do EL ... táto dvojica im určite pomôže. Krásny štadión.

Potom je tu Lipsko - majú síce veľký rozpočet a ľudia ich nemajú radi kvôli absencií tradície, ale hrajú fantastický futbal so super fanúšikmi. Majú veľmi schopných ľudí vo vedení. Hrajú najmä s mladíkmi. Do pár rokov chcú hrať LM. Nádherný štadión.

Čo sa Gladbachu týka: Eberl robí fantastickú prácu, vedia zohnať fantastických hráčov za malú čiastku, pekný ofenzívny futbal. Asi najlepšia hymna z BL a fajn štadiónik.

Leverkusen míňa vyššie čiastky, ale z rozumom a vždy atakujú najvyššie priečky. Žiaľ je to "Neverkusen" a ten titul nezískajú asi nikdy.

Skôr ti radím "vybrať" si tím podľa vlastného srdca, tím ktorému budeš fandiť aj keby hrali Regionálku. Uvidíš, že keď začneš sledovať BL - tak ti PL a slepice prídu trápne, BL je úplne iný level.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za popis

S kopáním do Tottenhamu a PL jdi do píči.

Reagovat
Rudnevs

Neni začo.

Veď neurážam, ja mám Tottenham celkom rád ... akurát, že BL je proste oveĺa lepšia.

Reagovat
Rudnevs

https://pbs.twimg.com/media/CsK2g9AWcAAVZ9T.jpg

Die Aufstellung: Kirschbaum, Brecko, Mühl, Bulthuis, Sepsi, Salli, Alushi, Behrens, Leibold, Matavz, Burgstaller. #fcn #fcnm60

Löwen !!!

Reagovat
db18

Jak jsem tu proměnu TSV přes léto nesledoval, tak je pro mne teď celkem šok vidět, s jakým výběrem "důchodců" hrají.

Reagovat
Rudnevs

Tak zasa iba Olić, ostatný ani tak nie. Eichin urobil fantastickú robotu.

Reagovat
db18

+ Mölders, Matmour a Adlung (tomu koukám ještě není 30, ale hraje už taky co pamatuji... ) Na TSV celkem nezvyk, s jejich líhní talentů

Reagovat
Rudnevs

Nj, kukám že 30 má už aj Liendl a Mauersberger. Ale pozerám, že im to celkom funguje. Mrzí ma najmä odchod Schindlera, ale naopak prišiel ďalší srdciar Aigner (ktorý má ale tiež už 29).

Reagovat
db18

Nakonec celkem dost vyhecovaný "derby" (se šťastnějším koncem)

Reagovat
Rudnevs

Žiaľ jediný zápas tohoto kola (2.BL) zo šťastnejším koncom.

Reagovat
db18

Ještě Dynamo (i přes to, že jsem měl vsazeno na Hannover)

Reagovat
Rudnevs

Ako pre koho ... ja som prial Hannoveru.

Reagovat
Rudnevs

Olič + Mölders.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

To máte TSV radšej ako Norimberg?

Reagovat
db18

Oba jsou neoblíbení, u mne teď rozhoduje kádr

FCN ignoruje Petráka s Rakovskym, za to v dresu TSV hraje Ivica a Mölders

Reagovat
Rudnevs

Tak Norimberg to poslednú dobu poriadne rozpredáva, naopak TSV sa tento rok rozhodol aj nakupovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Matavž Der Club

Reagovat
OnderCZ

Vím, že tu ten web zmiňuji často, ale opět jeden ze skvělých článků, pro ty, kdo si rádi počtou - http://bundesligafanatic.com/tactical-analysis-rb-leipzig-1-0-borussia-dortmund/. A poslední dobou je jich tam zajímavých víc, představení jednotlivých týmů pro tuto sezonu atd.

Reagovat
OnderCZ

Liendl to pěkně trefil.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele