2. kolo
11.09.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - FC Augsburg 1:2

Souboj dvou poražených z prvního kola nové bundesligové sezony hostil Weserstadion v Brémách. Výrazně hůře přímo duel na úvod letošního ročníku dopadl pro domácí, kteří si z Allianz Areny odvezli od obhájce titulu Bayernu Mnichov šestigólový příděl. Augsburg se na domácím stadionu představil proti Wolfsburgu, avšak branku vstřelit nedokázal a nakonec se svěřenci trenéra Dietera Heckinga padl 0:2.

Oba týmy tedy toužily po prvních bodech do ligové tabulky, ale zápas jako takový příliš atraktivní fotbal nenabídl. Za celou první půli nešlo napočítat jedinou šanci, naopak rozhodčí hned třikrát sáhl do kapsy pro žlutou kartu. Tu si odnesl na straně domácích fotbalistů Clemens Fritz a český pravý obránce Theodor Gebre Selassie a z borců hostí z Augsburgu levý bek Konstantinos Stafylidis.

Už už to vypadalo, že skutečně zajímavou situaci v prvním poločase neuvidíme, když v tom si Zlatko Junuzovič šikovně naběhl do šesnáctky, kde ho neohrabaně zastavil Hinteregger a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil útočník Aron Johansson, který poslal míč přízemnou střelou k opačné tyči, než kterou zvolil brankář Marwin Hitz. Do šaten si tedy domácí odnesli jednogólové vedení.

To jim však vydrželo pouhých sedm minut. V padesáté druhé minutě se balón po rohovém kopu, jenž zahrával Baier dostal do šestnáctky k Jeffreymu Gouweleeuwovi, a nizozemský stoper Wiedwalda dokázal překonat. Stejný hráč byl o čtyři minuty později coby čtvrtý v pořadí v utkání oceněn žlutou kartou.

Dvacet minut před koncem byl těsně před hranicí pokutového území k zemi poslán Alfréd Finnbogasson a Augburgu se tedy otevřela možnost ohrozit branku Felixe Wiedwalda z přímého kopu. Tu parádně využil Stafylidis, který zvolil střelu do pravého horního rohu, se kterou si gólman Werderu zcela jistě mohl poradit lépe. Je tedy otázkou, zda v příštím utkání trenér Viktor Skripnika neukáže na českého gólmana Jaroslava Drobného, který do Brém dorazil z Hamburku.

Nepříliš atraktivní zápas tak nakonec přinesl tři góly a tříbodový zisk pro hostující mužstvo. Naopak zelenobílí se i po domácí premiéře krčí na dně bundesligové tabulky bez jediného bodu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Noustress

čo to zas ten werder stvára hned od úvodu sezóny chcú nasledovať stuttgart ? ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele