Bundesliga - preview 1. kola

26.08.2016, 08:45, aktualizováno 28.08.2016, 08:49
Previews
První z nedělních zápasů nás zavede do Berlína, kde Hertha BSC poměří síly s navrátilcem do nejvyšší soutěže Freiburgem. Následně se představí i druhý nováček RB Lipsko, jenž zajíždí na nevyzpytatelnou půdu Hoffenheimu...
Hertha BSC - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Už jsme tady zas, mohou se radovat hoši od Černého lesa. Po roce stráveném ve druhé lize se Freiburg opět vyskytuje mezi bundesligovou elitou, a po suverénní jízdě zpátky na výsluní jsou jeho ambice jasné - tohle se opakovat nebude. Pomoci by mu k tomu měla především solidní ofenziva, vždyť Freiburg vstřelil loni úctyhodných pětasedmdesát branek. Spoléhat se v tomto ohledu trenér Christian Streich bude především na Nilse Petersena, který na sebe naposledy upozornil osmigólovou misí na olympiádě (včetně pětigólového výprasku uštědřeného Fidži), ačkoliv ho absolvoval z pozice náhradníka. Další gólovou jistotou je italský záložník Vincenzo Grifo, jenž loni v jednatřiceti utkáních vstřelil čtrnáct branek.

Pocity berlínských z loňské sezony nemohou být jiné než smíšené. Celkové sedmé místo se sice jeví solidním, nicméně vzhledem k nadějnému průběhu celého ročníku, během kterého Hertha poměrně dlouhou dobu dokonce okupovala třetí místo zajišťující základní skupinu Ligy mistrů, je to spíše lehké zklamání. A když se k tomu připočte překvapivé vyřazení z Evropské ligy s dánským Bröndby, jsou rozpaky ještě větší.

K minimálně stejně dobrým bundesligovým výkonům by měla Hertě pomoct hned trojice československých legionářů - k obránci Pekaríkovi a loni velmi dobře hrajícímu Daridovi se po mistrovství Evropy připojil Ondrej Duda. Bývalý hráč Legie Varšava je ve svých jednadvaceti letech hráčem, kterého stojí za to v lize našich sousedů sledovat. A pozornost se jistě vyplatí věnovat i Vedadu Ibiševičovi - bosenský kanonýr má na svém kontě již 92 bundesligových zásahů a bude zajímavé sledovat, zda se mu ještě v letošním roce podaří dosáhnout kýžené stovky.

Týmu z hlavního města Německa ovšem může ve finále být jedno, kdo góly vstřelí - podstatné bude zahájit nový ročník Bundesligy výhrou, což proti namotivovanému nováčkovi nebude vůbec nic snadného. Naposledy se totiž podařilo Hertě mančaft z jihu Německa porazit v roce 2010 - od té doby jejich vzájemná střetnutí vždy končila remízou či výhrou Freiburgu.

Obejít se ovšem tentokrát budou hosté muset bez obránce Kempfa, kterého trápí zraněný meniskus. Toho mezi absentéry doplňují Torrejon a Nielsen. Na straně Herthy si na svůj bundesligový debut počká zmíněný Slovák Duda, kterého ze hry vyřadilo poraněné koleno.

Brazilci z Breisgau se sice možná nepyšní takovými ambicemi jako jejich postoupivší kolegové z Lipska, avšak sehraný tým vedený koučem, jenž na lavičce Freiburgu coby hlavní trenér působí už pět a půl roku, rozhodně nelze považovat za žádné nazdárky. Svěřence Pála Dárdaie tedy lehká mise na úvod jejich bundesligového tažení rozhodně nečeká.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Haraguchi, Stocker, Kalou - Ibiševič
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Ignjovsi, Gulde, Söyüncü, Günter -Höfter, Abrashi -Haberer, Grifo - Philipp - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - RB Lipsko  (neděle 17:30)
Mládí vpřed. Tahle okřídlená floskule sice neplatí vždy a za všech okolností, nicméně v Hoffenheimu by vám její vyřčení s radostí odkývali. Devětadevadesátkám se dva předposlední bundesligové ročníky povedly, když skončily na devátém, respektive osmém místě. Loni to však velkou část sezony vypadalo na sestup, a až příchod mladičkého kouče Nagelsmanna v Hoffenheimu přinesl lepší zítřky. Osmadvacetiletý novic mezi bundesligovými trenéry svůj tým nasměroval k fantastické stíhací jízdě, která vedla k zisku třiadvaceti bodů ve čtrnácti utkáních - tedy o čtrnáct více, než celek z pouze třítisícové německé vesnice získal do té doby.

Ve finále to tedy stačilo na patnácté místo a udržení prvoligové příslušnosti i pro další rok. Z toho se jistě těší Pavel Kadeřábek. Český reprezentant si po počátečních rozpacích a nejistých výkonech, zejména co se týče defenzivní práce, vydobyl stálé místo na pravém kraji obrany a nakonec ve své debutové sezoně v zahraničí naskočil do osmadvaceti ligových zápasů. Jeho novými spoluhráčem se v letní pauze stal Sandro Wagner. Enfant terrible německé ligy loni přiváděl svými góly příznivce Darmstadtu do stavů euforie a naopak fanoušky soupeřů svým chováním na hřišti k šílenství. V Hoffenheimu od něj budou jistě čekat především to první - vždyť Wagner si loni připsal hned čtrnáct přesných zásahů, a je tedy jistě vhodnou náhradu za Kevina Vollanda, který zamířil do Bayeru Leverkusen.

Jestliže Hoffenheim kvůli své poměrně rychlé cestě na německé fotbalové výsluní a financím v zádech nepatří v rámci bundesligových klubů mezi ty nejoblíbenější, co potom říci o nováčkovi z Lipska? O vzestupu východoněmeckého celku, který loni ovládl druhou nejvyšší soutěž a jehož vlastník dělá kromě fotbalu i do limonád, už toho bylo napsáno mnoho - z hlediska fotbalu je ovšem důležité, že cíle Lipska míří rozhodně výše než jen k bundesligové záchraně - vedení klubu sebevědomě hovoří o útoku na evropské poháry, což v konkurenci klubů z Porýní, Bayernu a dalších rozhodně nebude jednoduché.

Na cestě za tímto smělým plánem by měl být Lipsku nápomocen Timo Werner, jehož Stuttgart sestoupil o patro níže. Nadějný německý forvard tedy dál zůstává na prvoligových pažitech a společně s Daviem Selkem bude patřit mezi hlavní strašáky soupeřových obran. Na kraji obrany se nový trenér Ralph Hasenhüttl, jenž má za sebou úspěšné angažmá v Ingolstadtu, bude spoléhat na Lukase Klostermanna, který na sebe upozornil solidními výkony na olympijském turnaji. V týdnu si ovšem na tréninku poranil stehenní sval a na svou prvoligovou premiéru si dvacetiletý Němec bude muset počkat.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Süle, Hübner, Ochs - Vogt- Rupp, Rudy - Uth, Kramarič - Wagner
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Schmitz, Orban, Compper, Halstenberg - Kaiser, Demme - Sabitzer, Forsberg - Selke, Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Říká se, že druhá sezona po postupu bývá nejtěžší. Darmstadt ji začne na hřišti Kölnu, jemuž domácí prostředí v posledních sezonách příliš nesvědčilo.

Přitom si svěřenci Petera Stögera rozhodně nemohli stěžovat na podporu příznivců, kteří Rhein Energie Stadion pravidelně vyprodávali. A nejinak by tomu mělo být v této sezoně, ačkoliv nikdo z těch, kdo fandí Kozlům, by se určitě nezlobil, kdyby z toho bylo po čtyřiatřicátém kole lepší než loňské deváté místo.

Do boje se vyrazí prakticky s totožným kádrem. Zůstaly i dvě důležité opory. Jonas Hector, který se prezentoval velice dobrými výkony na letošním EURU, přičemž vše korunoval vítěznou penaltou ve čtvrtfinálovém rozstřelu s Itálií, a také Timo Horn, který pomohl německému výběru ke stříbrným medailím z olympijských her v Riu de Janeiru, kde to ve finále nevyšlo taky v penaltovém rozstřelu proti domácí Brazílii.

To v Darmstadtu se udály větší změny. Tou největší je odchod kouče Dirka Schustera do Augsburgu, který v minulém ročníku sesbíral stejný počet bodů, jako die Lilien. Právě do Kolína nad Rýnem se v létě přesunul Konstantin Rausch, jenž sehrál důležitou úlohu v setrvání v soutěži. Do klubu však přišlo několik nových tváří, z nichž nejznámější bude jistě Sven Schipplock, jenž dříve hájil barvy Hamburku.

Lodivodem se po Schusterově přesunu stal Norbert Meier, který už vedl známé německé kluby. Jeho úkol je jasný - udržet Darmstadt mezi elitou. První zápas nepochybně hodně napoví. Na straně Meierova týmu je více zraněných hráčů, včetně kapitána Aytaca Sulu, Györgyho Garicse a Jana Rosenthala. Victor Obinna musí zůstat mimo vůli červené kartě.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Risse, Maroh, Heintz, Hector - M. Lehmann, Höger - Jojic, Bittencourt - Rudnevs, Modeste
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Fedetskyy, Milosevic, Höhn, Holland - Gondorf, Niemeyer - Sirigu, Vrancic, Heller - Colak
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt doufá v poklidnější průběh sezony. Schalke zase v umístění, které zajistí minimálně předkolo Ligy mistrů. Jenže konkurence za Bayernem bude znovu silná.

Orli měli obrovské štěstí, že byly karty po posledním kole sezony 2015/2016 rozdány tak, že je ani porážka 0:1 od Werderu Brémy neposlala automaticky o patro níže. Baráž však taky bývá ošidná, nicméně svěřenci Nika Kovače ji zvládli, ačkoliv to rozhodně nebylo nijak jednoznačné. Udržení zajistil jediným gólem druhého zápasu Haris Seferović.

Ten v týmu zůstává a spolu se starými spoluhráči (včetně Alexandra Meiera) mohl přivítat v létě ty nové. Přišli Michael Hector (hostování z Chelsea), Guillermo Varela (hostování z Manchesteru United), Omar Mascarell a do útoku ještě Branimir Hrgota, který dosud nastupoval za Hříbata z Mönchengladbachu. Všichni by se klidně mohli ocitnout v základní sestavě.

V Gelsenkirchenu se rozloučili s André Breitenreiterem a jeho místo hlavního trenéra zaujal Markus Weinzierl, který odvedl dobrou práci v Augsburgu. V týdnu se dozvěděl, že se jeho svěřenci v základní skupině Evropské ligy střetnou s týmy Red Bull Salzburg, FK Krasnodar a OGC Nice. Minule die Königsblauen vyhráli svou skupinu, ale následně vypadli s Šachtarem Doněck. Letos jsou plány určitě smělejší.

Před týdnem si Schalke v poháru snadno poradilo s FC 08 Villingen. Byl u toho i Breel Embolo, za 20 milionů eur nejdražší nákup v historii klubu, který by měl na pravém křídle zaplnit mezeru po Leroyovi Saném, jenž si za své další působiště vybral Manchester City. Do klubu přišel také brazilský obránce Naldo a je velmi pravděpodobné, že si v duelu s Eintrachtem připíše na konto debutový start v novém působišti.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Varela, Hector, Abraham, Oczipka - Mascarell, Huszti - D. Blum, Meier, Gacinovic - Hrgota
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Naldo, Höwedes, Baba - Geis, Aogo - Embolo, M. Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Hamburk a Ingolstadt před novou sezonou především doufají, že se jim vyhnout sestupové starosti. První kolo poháru minulý týden se štěstím zvládli. Jak pro ně dopadne první bundesligový zápas?

Pravda, klub z přístavního města může díky pomoci bohatého investora Klaus-Michaela Kühneho věřit v ještě lepší umístění. Právě jeho peníze se postaraly o příchod Filipa Kostiće (Stuttgart) a talentovaného Alena Haliloviće, který se neprosadil v Barceloně. Dá se očekávat, že Bruno Labbadia pošle do hry oba dva.

V minulé sezoně skončilo HSV na desáté příčce s pětibodovým náskokem na barážovou pozici a devítibodovou ztrátou na pohárové pozice. Na severu Německa si dali za cíl hrát do tří let opět evropské poháry. Při pohledu na kádr to určitě není nereálné, ale všechno by si muselo dokonale sednout, protože klubů, které si brousí zuby na umístění v první šestce, je v Německu více než dost. Ingolstadtu se to však s největší pravděpodobností týkat nebude, byť prvních čtyřiatřicet zápasů mezi elitou zvládl bavorský celek velice solidně. Sesbíral jen o bod méně než Hamburg a hlavně se našly jen dva mančafty, které inkasovali méně branek. S jejich střílením to bylo, pravda, o něco málo složitější, nicméně teď může být všechno docela jinak.

K RB Lipsko přestoupil kouč Ralph Hasenhüttel a jeho místo zaujal bundesligovou neprověřený Marcus Kauczinski. V roce 2015 však v baráži se svým Karlsruhe hodně potrápil právě HSV a vskutku nechybělo mnoho, aby se postaral o zastavení oněch slavných hodin ve Volksparkstadionu, které ukazují čas strávený v Bundeslize. Asi netřeba připomínat, že Hamburger SV je jediným klubem, který z nejvyšší ligy nikdy nesestoupil.

Dres die Schanzer nebude nadále oblékat brankář Ramazan Özcan, jenž si svými výkony vysloužil zájem Bayeru Leverkusen. Jeho místo mezi třemi tyčemi převezme Orjan Nyland, který dostal několik příležitostí už v minulé sezoně a rozhodně si nevedl marně! V klubu jinak další opory zůstaly, což dává dobré šance na udržení.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - G. Sakai, Cleber, Djourou, Ostrzolek - Jung, Hunt - N. Müller, Gregoritsch, Kostic - Wood
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - Levels, M. Matip, Wahl, Suttner - Roger - P. Groß, Morales - Mo. Hartmann, Leckie - Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Všechno jednou končí. A tak se letos v květnu i Markus Weinzierl po čtyřech letech rozloučil s Augsburgem, aby vyrazil vstříc novým cílům - konkrétně vrátit na místa zaručující Ligu mistrů ambiciózní Schalke. Na jeho pozici vedení angažovalo Dirka Schustera, který podobně úspěšné čtyřleté angažmá absolvoval v Darmstadtu. Ligový nováček si překvapivě poměrně suverénně zajistil prvoligovou příslušnost i pro další ročník a poctivou defenzivou v kombinaci se střeleckou potencí kontroverzního Sandra Wagnera dokázal potrápit i věhlasnější soupeře.

Los soutěže mu coby první překážku na jeho nové cestě staví Wolfsburg. Vlci se loni dočkali krutého probuzení z předchozí stříbrné pohádky, kdy na senzační druhé místo navázali až osmým, a jsou tedy pro letošek bez evropských pohárů. O lehké ztrátě ctižádosti by mohl napovídat i odchod některých hráčů, ať už se jedná o Schürrleho, Kruseho, nebo dlouholetou oporu na postu stopera, Brazilce Nalda.

Takové spekulace ovšem Vlci rázně odmítají - v týmu nadále i přes letní trucování zůstává Draxler, a nově klub přivedl zvučná jména odjinud - z BVB přestoupil Polák Blaszczkykowski, z Fiorentiny potom bombarďák Gomez. Už v průběhu loňského ročníku byl navíc potvrzen přestup Daniela Didaviho z dnes už druholigového VfB Stuttgart.

Pro bundesligového nováčka z Darmstadtu byla loni signifikantní brilantní obrana a gólový útočník. Tuto roli by Schusterovi mohl v Augsburgu plnit Alfred Finnbogason. Sedmadvacetiletý Islanďan, který byl součástí i senzačního tažení svého reprezentačního týmu na mistrovství Evropy ve Francii, se na jihu Německa předvedl ve velice dobrém světle. Ve čtrnácti bundesligových zápasech, které během svého půlročního hostování z Realu Sociedad absolvoval, vstřelil sedm branek, načež ho dvanáctý celek loňské tabulky angažoval na trvalý přestup.

Coby kapitán bude i nadále vést své spoluhráče holandský obránce Paul Verhaegh - ten v přípravě laboroval se zraněným kotníkem, na trávníku by se již ale objevit měl. Stejná potíž nepustí na druhé straně do hry Vierinhu jehož na marodce doplní Guilavogui a nový muž v kabině Gomez, který po zranění z Eura ještě naplno netrénuje. Na druhé straně budou mezi absentéry kromě Verhaegha i Callssen-Bracker a Friedrich.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Janker, Stafylidis - Kohr, Baier - Bobadilla, Koo, Caiuby - Finnbogason
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Bruma, Ascues, Rodriguez - Arnold, Luiz Gustavo - Blaszczykowski, Didavi, Draxler - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Příchod Thomase Tuchela na lavičku Borussie Dortmund vzbuzoval otázky. Dokáže bývalý trenér Mohuče vrátit tým z Vestfálska po nepovedené sezoně tam, kam náleží? Loňská sezona budiž všem pochybovačům dostatečnou odpovědí - Žlutočerní nasbírali více bodů než kdy předtím v historii (včetně mistrovských sezon) a jen stabilně vítězný Guardiolův Bayern je připravil o zasloužené vavříny.

V létě se ovšem mladý kouč musel vypořádat s odchodem tří klíčových hráčů základní sestavy. Do Mnichova se po úspěšných letech v Porýní vrátil kapitán Mats Hummels a stará dobrá Anglie zlákala Gündogana s Mchitarjanem.

Původně poměrně hororově vypadající prázdninovou pauzu ovšem dokázala značně vylepšit smršť nákupů, kterými ředitel klubu Watzke a spol. oblažovali fanoušky od samého počátku přestupního období - Hummelsem uvolněnou pozici středního obránce přišel obsadit Bartra, o místo v ofenzivě se přišel ucházet univerzální křídelník Dembele. Z Bayernu potom do Dortmundu zamířili hned dva hráči - středopolař Rode a za velkého zájmu i médií i Mario Götze. Zázračný chlapec německého fotbalu má za sebou nepovedené angažmá v Allianz Areně a nyní chce navázat na výkony, kterými v žlutočerném dresu uchvacoval fanoušky po celém světě.

Tím přestupová mánie BVB nekončí. Výše zmíněné doplnil talentovaný Emre Mor, na Euru zazářivší Portugalec Guerreiro a z Wolfsburgu si kouč vytáhl svého oblíbence Schürrleho, se kterým spolupracoval už v Mohuči. Naopak právě bývalé působiště obou pánů se muselo srovnat s odchodem dvou významných opor - do Leverkusenu zamířil kapitán Baumgartlinger, směr město Beatles potom po vynikající sezoně nabrala opora prostoru tří tyčí, gólman Loris Karius.

Die Nullfünfer mají za sebou povedenou sezonu, kterou završili šestým místem a jistotou základní skupiny Evropské ligy. Proti Dortmundu navíc mohou počítat s útočníkem Cordobou, jenž by po lehčím zranění kotníku, které utrpěl ve vítězném pohárovém zápase proti Unterhachingu, už měl být k dispozici. Naopak dortmundští ještě nemohou spoléhat na služby Marka Reuse ani Erika Durma. Nadějného německého univerzála o fotbal na delší dobu připravilo zraněné koleno.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Castro, Weigl - Dembele, Kagawa, Schürrle - Aubameyang
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Balogun, Bell, Brosinski - Serdar, José Rodriguez - Clemens, Malli, De Blasis - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer nabídne fanouškům německého fotbalu atraktivní souboj třetího se čtvrtým z loňského ligového ročníku. Hříbata z Gladbachu úspěšně překonala nástrahy play off Ligy mistrů, kdy v odvetě doma rozstřílela Young Boys Bern 6:1 a suverénně si zajistila postup mezi dvaatřicítku nejlepších evropských týmů. Nyní je čeká vstup do ligové sezony proti rivalům z Porýní, kteří v létě posílili už tak nabitý kádr.

Coby podporu ofenzivní činnosti angažovali Werkself Kevina Vollanda z Hoffenheimu. Útočník, považovaný za jeden z největších talentů německého fotbalu, se tak ve svém novém působišti bude muset popasovat se silnou konkurencí včetně Chicharita nebo Bellarabiho. Ještě teplý je přitom inkoust na kontraktu Aleksandra Dragoviče - ten teprve pár dnů před startem Bundesligy přestoupil z Dynama Kyjev za osmnáct milionů eur, a měl by tak sloužit jako alternativa k silné stoperské dvojici Jonathan Tah - Ömer Toprak.

To fanoušci Borussie se naopak museli s některými hvězdami loučit - vábení Premier League neodolal Granit Xhaka, jenž ještě před mistrovstvím Evropy zamířil do Arsenalu, a řeku Temži vyrazil coby nová akvizice West Hamu poznávat i další ze středopolařů, Havard Nordveit. Náhradou za zmíněné hráče a zároveň parťákem talentovaného a mnoha evropskými kluby obletovaného Mahmouda Dahouda by tak měl být Christoph Kramer. Mistr světa z Brazílie prostředí Borussia Parku důvěrně zná, neboť tu již absolvoval dvouleté hostování.

Jiný hráč středu pole se ovšem v sobotu na trávníku neobjeví - Lars Bender, který spolu se svým bratrem a Nilsem Petersenem tvořil trojici hráčů nad třiadvacet let v nominaci Horsta Hrubesche na olympijské hry v Brazílii, nedohrál finálový zápas turnaje kvůli zranění kotníku, což bude důvodem i jeho absence v souboji s Gladbachem. Na hřiště se nepodívá ani Stefan Kiessling či Javier Hernandez. Populární Chicharito si zlomil ruku a bude svému týmu chybět několik týdnů.

Narozdíl od Bendera by měl být svému týmu k dispozici jiný navrátilec z olympijských her, mladý křídelník Julian Brandt. Je ale otázkou, zda se v konkurenci Bellarabiho, Mehmediho či výše zmíněného Vollanda na hřiště od první minuty dostane.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Christensen, Strobl - Dahoud, Kramer - Traoré, Wendt - Stindl - Hahn, Raffael
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Toprak, Henrichs - Kampl, Aranguiz - Bellarabi, Mehmedi - Volland, Calhanoglu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Více než tříměsíční pauza je u konce a jako vůbec poslední z prestižních evropských soutěží i Bundesliga otevírá svoje brány. Jako už tradičně se v páteční předehrávce utká obhájce titulu, kterým je počtvrté za sebou mnichovský Bayern.

Jeho soupeřem bude celek, se kterým ještě v nedávných dobách sváděl nelítostné boje o ligový triumf - avšak v posledních sezonách se pohybuje spíše v nejlepším případě uprostřed tabulky. Werder si jistotu vyhnutí se zrádné baráži, a tedy i bundesligovou příslušnost pro další ročník, zajistil až v posledním kole domácí výhrou nad Frankfurtem, která mu zajistila celkové třinácté místo.

Zřejmě největším letním přestupem je pro tým z Brém návrat útočníka Maxe Kruseho. Zlobivé dítě německého fotbalu se do svého mládežnického klubu vrací z Wolfsburgu a má ideální příležitost ukázat, že mu to kromě pokerových stolů nadále jde i na fotbalových pažitech. V Allianz Areně se ovšem nepředstaví, neboť se nedávno podrobil operaci zraněného kolene. Kromě něj se budou zelenobílí v ofenzivě spoléhat na zkušeného Claudia Pizarra. Legendární hráč obou klubů už v Bundeslize nasázel 190 branek, více než jakýkoliv jiný zahraniční fotbalista - a jistě bude chtít přidat další. I ten ovšem bude pro zranění v pátečním utkání chybět.

Z českého pohledu může být páteční duel zajímavý hned dvojnásob. Svou už pátou sezonu v dresu Werderu načíná pravý obránce Theodor Gebre Selassie, který je možná nenápadnou, ale o to větší stálicí mezi českými fotbalovými legionáři. Druhým českým hráčem v týmu Viktora Skripnika je nově Jaroslav Drobný. Zkušený gólman skončil angažmá v Hamburku a nyní bude konkurencí pro v loňské sezoně ne zcela přesvědčivého Felixe Wiedwalda.

Mnichovští na přestupovém trhu, narozdíl od jiných evropských gigantů, zase tak aktivní nebyli - listina příchozích hráčů čítá pouhá dvě jména. Svůj nový domov na Säbener Strasse našel talentovaný portugalský středopolař Renato Sanches a došlo i k návratu ztraceného syna Matse Hummelse. Směr Dortmund naopak zamířili Rode a Götze a na hostování se Juventusu upsal Medhi Benatia.

Svěřenci Carla Ancelottiho budou v utkání favoritem i přesto, že budou postrádat několik členů základní sestavy - křídelníky Costu s Comanem i středního obránce Boatenga. Dlouhodobě zraněný je potom další stoper Badstuber. Na straně Werderu potom kromě Kruseho a Pizarra chybí i Garcia a záložník Bargfrede.

Zkušený italský stratég bude ovšem chtít svůj bundesligový debut oslavit třemi body - naopak zisk i jediného by pro Brémské, kteří se oklepávají z nečekaného vyřazení z národního poháru od třetiligového Lotte, byl milým překvapením.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Hummels, Martinez, Alaba - Xabi Alonso, Vidal, Thiago - Müller, Ribery - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Sané, Moisander, Caldirola - Grillitsch - Yatabaré, Fritz, Junuzovic, Sternberg - Bartels
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 11.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.1. FC Köln00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 SC Freiburg00000:00
 RB Lipsko00000:00
 SV Darmstadt00000:00
 FC Augsburg00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
 Werder Brémy00000:00
 Schalke 0400000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Hamburger SV00000:00
 FC Ingolstadt 0400000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (345)

Přidat komentář
Tuxedo

1.pre titul Bayernu

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
placa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ZB 07

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu chyba omnoho viac hracov ako je v preview: Robben, Alonso, Thiago aj Renato Sanches

Reagovat
smazaný uživatel

Čo som čítal twitter tak Renato by mal byť na lavičke a k dispozícii.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som rano pozeral toto, preto mi to udrelo do oci: http://www.evysledky.com/zapas/Qesux5oK/#prehlad-zapasu

teraz tam pribudli otazniky aj k Alonsovi a Thiagovi - moja chyba, zrejme to s nimi nebude az take vazne

Reagovat
smazaný uživatel

A Kicker navyše predpovedá, že Alonso nastúpi spolu s Thiagom v základe

Reagovat
smazaný uživatel

dokonca a potom aby sa clovek vyznal v tom a tipoval zapasy

Reagovat
db18

Renato, Thiago a Alonso jsou v pořádku.

Reagovat
Rudnevs

BL !!! Konečne.

Reagovat
stas87

Ak nastupi pan Yatabare, tak ho poprosim, aby sa zamyslel nad svojim pristupom. Pretoze ak mieni aj nadalej robit kysele ksichty, schovavat sa za hracom a nedokazat ani odcentrovat, tak nech radsej Skripnik vytiahne Scmidta.

Prianie: 3-0

Realita: 6-0

Reagovat
Rudnevs

To sa tak zhoršil v príprave? Minulú sezónu si ho chválil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak od kdy u vás hraje Bartels na hrotu? Sem ho měl za záložníka.

Reagovat
Rudnevs

Je to záložník, akurát chýba Pizarro aj Kruse ... a proti Bayernu na tom hrote aj tak nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, takže je to jen taková nouzovka. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak až taká tvrdá realita to byť nemusí. Inak nevieš prečo Skripnik tak obľubuje tých Senegalcov? Mne príde že nie sú vám nejako extra prospešný...

Reagovat
Euphael

Dneska se neco uhraje. Shodou nekolika nahod, Carlo bude dneska nezvladajko a bayern nevyhraje uvodni kolo po 46 letech

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Rudnevs

BILD dokonca uvádza čiastku za Öztunaliho až 6,5 miliónov. Tak tam budú asi nejake bonusy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelaškoval. Tak to má být. Trochu rozčeřit stojaté vody českého jazyku.

Reagovat
Liquid

Zdravím fanoušky Bundesligy, zde mě ještě neznáte, ale od nové sezóny se ze mě stane pravidelný přispěvatel v této sekci, jelikož sem konečně postoupil můj oblíbený tým Red Bull Lipsko. Tento tým je lokalizován nejblíže k českým hranicím, tak počítám, že se i zvedne jeho fanouškovská obec. Abych splňoval nepsaná pravidla, přidal jsem si Red Bulláky i do oblíbených klubů. Takže ať žije nejzajímavější tým Bundesligy Red Bull Leipzig !!! Pevně věřím, že se nespadne zpět a Red Bull se pevně zakotví ve strukturách bundesligy.

Reagovat
Rudnevs

Aspoň keby si vedel ako sa tvoj obľúbený tím volá ...

Reagovat
Liquid

já vím, že RB není Red Bull ale stejně to tak skoro každý bude vyslovovat

Reagovat
Rudnevs

Keď vieš, tak potom OK. Ale tak celkom odvaha sem prísť, budeš sa stretávať s kopou tohoto " " a tohoto " ".

Reagovat
Kily

žádná odvaha, tohle je jeden z těch klasických trollů, kterého mají všichni za debila a on se v tom koupe s tím, jak je strašně zajímavý a důležitý

Reagovat
Rudnevs

Tak hádam nie.

Reagovat
Liquid

RB Lipsko sleduju asi tak 3 roky výsledkově když je dali na eurosportu2 tak jsem koukal i přímo, překvapilo mě, že tam tehdy byl na lavici Hoheneder ze Sparty, navíc se tam asi na jaře chystám i přímo na živo na bundesligu, někdy schválně napíšu provokaci, ale Lipsko sleduju normoš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Je to lump.

Reagovat
Rudnevs

A teraz už vážne, nebudem ddo teba rýpať: Vitaj v BL sekcií !!! Len som sa ťa chcel spýtať čo Ti je na RB sympatické?

Reagovat
Liquid

Líbí se mi, že je blízko k nám, má super zázemí - nový moderní stadion, je to nový neokoukaný tým, dobře budovaný, nemám rád týmy co furt balancují na pomezí 1. a 2.ligy typu Freiburg, Norimberk, radši když přibývají nové týmy, sympatický je mi i to co hodně lidem je naopak nesympatický, když si z toho majitel "dělá FMko" a peníze cpe do fotbalu a pořídí zajímavý hráče byť je v tomto RB jinačí než Man City kde přicházeli rovnou superhvězdy. Nelíbí se mi jak jsou tu i všeobecně někeří pokrytečtí, protože sponzoři sypou peníze i do nenových klubů, ale když hned je vlastník majitel nějakýho velkýho koncernu tak je to špatně, nevidím jedinej důvod proč ten tým hatovat, to tam místní lidi nemají chodit jen proto, že mají na dresech rakouského býka... ?

Reagovat
Rudnevs

To je pravda; Češi z tej oblsti, kde je to blízko asi budú RB fandiť. Veď kto by nešiel na Bundesligu? Ľuďom sa na RB nepáči, že zlikvidovali SSV Markranstädt a nastúpili tak do 5.Ligy miesto toho aby išli z najnižšej súťaže, potom sa im nepáči, že majú rozpočet na úrovni Bayernu a nevybudovali si ho sami (resp. vybudovali, ale predajom energetického nápoja). Niektorý ľudia na RB priveĺmi nadávajú a to sa mi nepáči, napríklad tá mrtva býčia hlava pred K-Blockom, to bolo prehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

původně chtěli vstoupit do Sachsenu Leipzig, ne ? Je by aspoň zachránili před zánikem, otázkou je zda to chtěli oni... jinak Markranstädt je zrušen nebo proč píšeš zlikvidovali ? Já myslel, že hraje v pohodě Landesligu SSV tam historicky stejně patřili, tohle bych RB jako jediný nevyčítal...

Reagovat
Rudnevs

Ja myslím, že od Sachsenu majú iba mládež. Ale nie som si v tom vôbec istý, ale myslím, že som to čítal takto.

Reagovat
smazaný uživatel

neměl nárok na mládež původního FC Sachsen jejich nástupce SG Sachsen ? Ale ten myslím taky zanikl, takže upřímně netuším jak to teď je... každopádně po nich mi smutno není, stejně je vytvořili soudruzi z DDR

Reagovat
Rudnevs

Pozriem, zistím.

Reagovat
Kepy_FCB

BSG Chemie je Sachsen nyni

Reagovat
smazaný uživatel

teď na to koukám, dokonce už hrají Oberligu

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

v tom se nepřu, vím že je koupili Ale jde o to, že naštěstí koupili méně významný klub v Sasku, co hrál Oberligu pouze dvě sezóny, jinak hrával většinou Landesligu... teď zase hrají Oberligu, takže jsou víceméně na stejné úrovni před tou krátkou fúzi s RB

Reagovat
Rudnevs

No tak v tom majú šťastie, to by sa na nich neamo tak nadávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

+ RB nemajú radi, lebo nie je tradičné. Tam budu mať deficit, že budú mať vždy o 100 rokov menej ako zvyšné kluby ... Možno si mohli nechať licenciu Markranstädtu a problém bol vyriešený ... Minulý rok postúpil Ingolstadt, ktorý tiež vznikol nedávno (zlúčením dvoch klubov) a moc sa na neho nenadávalo, tak sa hádam nebude ani na RB.

Reagovat
Liquid

Právě každý tým někdy vznikne, takže nadávky na Lev Praha, na který jsem měl permici a na RB mi přijdou směšný, jen kvůli tomu, že vznik mají takto pozdě, PSG vzniklo cca 1970 a než tam přišel Arab tak taky nebyl hatovanej, proč že nevznikl o 100 roků dřív, ty si už byl přímo naživo na bundeslize? Asi na jaře si vyberu zápas RB a pojedu se tam podívat, tak mě budou zajímat informace, zdali se dají sehnat lístky přímo na místě atd.

Reagovat
Rudnevs

V Nemecku je to ale niečo iné ako Lev Praha ... tam tradície znamenajú veľa.

V Nemecku som bol - lístky som kupoval cez internet. Opýtaj sa Slonky Terika, on ide tiež na RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Das stimmt

Reagovat
db18

Ale známe...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len neviem čo je Liquidovi sympatické na RatenBall, to už fakt radšej Chelsea ktorá ma aspoň históriu.

Reagovat
Jeňa

Liquide seznam se s uživatelem 1. FC Koln, ten do RB Lipsko kope asi ze všech uživatelů nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Preto, lebo pre mňa ako fanúšika Kolína tradície znamenajú veľmi veľa, podobne ako pre nemecký futbal.

Reagovat
Jeňa

Potěším tě. Založil jsi novou tradici. Není diskuse kde bys neblil na nějaký klub, že je to "komečné scheiss"

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné že sa mi nepáči Lipsko, veď hore je ten dôvod. Som zástancom tradícii, chápeš? A myslím, že som nevytvoril túto tradíciu. Veď to nie je všade a omnoho viac zvyknem byť zhrozený nad Chelsea, PSG a podobnými, Arabskými klubmi.

Reagovat
Jeňa

1. RB platí Rakušan a nejsou to špinavé peníze

2. spoustě lidi RB vadí, ale dá se to říct i normálně. Mě nevadí nějaká normální zášť, ale nesmyslná vyhrocená nenávist, kterou tady šíříš.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vyhrocený to je leda tak v Drážďanech, tady v diskusi si může zanadávat kdokoli a třeba to ani nemusí myslet příliš vážně

Reagovat
Jeňa

Když to nemyslí vážně tak proč o tom mít stokomentářové vlákno

Reagovat
smazaný uživatel

on je v tomhle nejspíš tradicionalista, v německých diskusích jich máš taky plnou prdel... s tímhle se budou muset fanoušci RB smířit A jestli se můžu zeptat, čím ti jsou vůbec sympatický ? Neber to nějak zle, jenom by mě to zajímalo

Reagovat
Jeňa

Neboj neberu. Libí se mi, že RB má vizi a koncepci, kterou se chtějí dopracovat k jejímu naplnění. Sází na mladé hráče, není to jako u Man. City, že hned přišli hvězdy světového formátu. Buduje se taky docela velká akademie. Tým hraje útočný, rychlý fotbal, v čemž se bude pod Hasenhuttelem pokračovat. Plus tam hrají hráči, které rád sleduju - Forsberg, Selke, Werner, Sabitzer.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám

Reagovat
vrabejka

Nejzabavnější liga na světě je zase zpět C´Mon Leverkusen!

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé souhlas. Ale nedělej vlastní preview. Prosím.

Reagovat
BVB Kunc1k

Zdar borci hrajete nekdo fantasy bundesligu?

Reagovat
Rudnevs

My hráme, je nás už 15. Názov ligy: EF Bundesliga

Postup:

http://fantasy.bundesliga.de/

- vypíš si tie prihlasovacie údaje (e-mail, heslo atď)

- nazvi si nejako svoj tím a vyber si obľúbený klub (BL/2.BL)

- máš rozpočet 150 miliónov, nakúp si za neho hráčov

- postav si základnú 11 a vyber kapitána

- pridaj sa do "EF Bundesliga" a si tam

Reagovat
BVB Kunc1k

Jo tym uz mam tak jdu na to

Reagovat
BVB Kunc1k

Uz 25nas tam je

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně!

Reagovat
stas87

Tak uz je najvyssi cas dvihnut kotvy a len citat. Auf Wiedershen

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že sa to tu za posledný rok neskutočne dojebalo, rozlúčiť by sa ale mali úplne iní, nebudem menovať...

Reagovat
stas87

Nemam si uz s kym podebatovat, niektori ludia mi tu neskutocne chybaju.. Mozno za kolo napisem tri styri komenty k Werderu, ale uz ma to tu prestalo jednoducho bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem, tiež to tak vnímam, že už to tu nie je ono. Počet komentárov sa stále zvyšuje, ale tých zmysluplných práve naopak. Ale tak nesekni s tým nadobro, určite sa tu raz za čas nájde aj niečo, k čomu sa oplatí niečo napísať

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně. Kvalita > Kvantita. Vyplatí se sem ještě sem tam nakouknout.. I když uznávám, ze je to dost demotivující.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Nadávať to áno, ale aby ste tú kvalitu pozdvihli tak to nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TonCZek

sice nepřispívám, jen jsem sem chodil pro informace, ale to už teď nemá cenu, holt méně je někdy více.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan

No neblbni

Reagovat
Rudnevs

Viem, že ja a Köln sme to tu pekne za*rali, ale neblbni.

Reagovat
smazaný uživatel

Netrep a nikam neodchádzaj, bez teba to tuna nie je ono. A pravda, že sme to s Rudnevsom riadne pokašlali, ale už sa snažím písať k futbalu.

Reagovat
stas87

Tolko reakcii ku mne byt naozaj nemusi, najde sa niekto iny, kto sekciu podvihne na vyssiu uroven. Ale chcem napisat, co ma k tomuto rozhodnutiu viedlo..tych zopar ludi na nedavnom zraze to vedia, tym som to oznamil vopred. Ked som tu ja zacinal, velmi dlho som cital vsetky prispevky, ci uz to boli komenty trollov, ludi co sa spravali ako hlupaci ale aj cez to dokazali nieco k veci napisat alebo ludia, ktori mali prehlad a bola radost s nimi komunikovat a vymenit si nazor. A vtedy som sa nesnazil sledovat len BL ale aj Seriu A a Primeru. A prave tam boli uzivatelia, ktori tomu webu a diskusiam davali strasne moc a boli pre mna v zaciatkoch akym si vzorom. No bohuzial to taktiez zabalili, pretoze kvantita zvitazila nad kvalitou, zacali tam hadky a v talianskej to ovladli fanusici jedneho klubu, posledny mohykan je tam Pipo a mozno aj ten to casom zabali...to sa stava, to je skratka zivot.

Toto rozhodnutie nie je zo dna na den, uz dlhsi cas som nad tym premyslal a vravel som si, ze tym clankom o Werderu to pekne uzavriem. Citat a sledovat ligu a timy budem aj nadalej, obmedzim sa ale asi len na svoj klub. Ako som pisal vyssie, chybaju mi tu konkretni ludia a ti sa uz nevrati spät, taka je realita skratka.

Rudnevs aj 1.Fc Koln, nie je to len kvoli vam dvom. Je v tom viac faktorov, postupne si pridavam v uceni nemciny, ovela viac beham a chodim na kolo, musim sa obcas postarat aj o zvierata co ma otec a toho casu je stale menej. Ak ale mozem speicalne ku vam dvom, tak vam to napisem.

Rudnevs, s tebou to este celkom ide.Zaujimas sa o vsetky timy, tvoje OT ma bavili a bavi, no bohuzial, diskutovat prilis nevies a nedokazes. Bud viac agresivnejsi (v dobrom slova zmysle), ak sa dostanes do nazoroveho stretu, tak postupne prevezmes nazor oponenta a suhlasis s nim. To potom nie je rovnocenna diskusia a cele vlakno potom vyznie do ztracena.

1.FC Koln... u teba je to zlozitejsie. Svojim vystupovanim na zaciatku si mi to strasne otravil, spraval si sa vulgarne, bez respektu k druhym klubom, hracom ci ludom. si asi zrejme dost mlady chalan a casom z toho vyrasties, bohuzial si ale myslim, ze sa z toho nepoucis. A nemas dostatocne velky prehlad a odstup na to, aby si prispel do diskusie hodnotnou informaciou. Rad pises take tie vseobecne veci, skratka taku tu omacku...dufam ze sa na mna za tieto slova nenahnevas. Ja sa tu s nikym hadat nechcem a nemyslim si, ze som problemovy uzivatel, tak aby to tak ostalo aj nadalej.

A vsetci ostatni, piste, piste a zasa piste, kazdy iny pohlad na vec je fajn. Ja sam sem tam nieco napisem, ale prenecham to tu inym ludom. To je z mojej strany vsetko. Pekny den.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ja len som chcel aby si ostal a nejakým spôsobom "motivoval" aj ďalších ľudí (jv, Arne, dory99, db18 ...) aby sa vrátili/neodchádzali a tak by tá Bundesligová diskusia bola opäť najlepšia na ef (hoci inde je ten odpad ešte väčší). Sám cítim, že tu už nie taká kvalita ako keď som sa pred rokom a pol registroval, to máš teda pravdu.

Ja viem, problém ale nie je v agresívnosti. Ja len väčšinou vytiahnem tému, keď napíšem blbosť a niekto sa toho chytí a potom mu musím uznať za pravdu, lebo sám viem, že pravdu nemám (napríklad, že sa nepresadil Johannsson a Aránguiz, alebo, že Midttjylland je lepší ako Sparta), čo sa tých OT týka, tak sa priznám,že som kopíroval po db18, on pár krát také niečo napísal a esteticky to vyzeralo dobre, tak som sa rozhodol to písať vo veľkom a dávať informácie.

Reagovat
bayern987

Ten Rudnevs je strašně hyperaktivní, má potřebu na všechno reagovat. Navíc mám ještě jednu teorii která se týká těch dvou a jejich invazi sem. Každopádně ty si přispíval rozumně tak nech sa darí!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si chce pokecat, co jako ?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

My s Kölnom sa nepoznáme a on prišiel rok potom čo ja, takže aká invázia.

Reagovat
bayern987

To úzce souvisí s tou teorií.

Reagovat
Rudnevs

Odkiaľ to mám vedieť, keď tú teóriu nepoznám.

Reagovat
bayern987

Třeba je to blbost co já vím, to se časem ukáže.

Reagovat
Rudnevs

Čo je to za teóriu?

Reagovat
bayern987

To neřeš...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím že je to invázia a aj ja by som rád tu jeho teóriu poznal. no ja (a myslím že aj ty) sme sa uvedomili, poučil som sa a tieto vlastnosti odstránim z diskusií nech tu ľudia prispievajú. T.j. chcem tym povedat ze menej omácok o uprchlíkoch, hokeji a pod. a viac toho o bundeslige. teraz budem urcite prispievat menej, nebudu clanky o prestupoch a uhorková sezóna takze budem pisat len o zapasoch a len o nasich. Tak verím, že sa k tomu podobne postavíš aj ty. Lebo keď sa bavíme o BL tak je to celkom fajn podľa mňa.

Reagovat
Rudnevs

A však to je jedno, písať môžeš koľko chceš len nech to nie sú hlúposti.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokiaľ je to o BL tak to je v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem za vysvetlenie. Kazdopadne ostan a pis daco, do nemeckeho futbalu sa vyznas viac nez hocikto iny tuna na EF. Samozrejme ze sa nenahnevam, ved mas koniec koncov pravdu. Tak uznavam, niekedy sa spravam dost hrubo ked sa unesiem. Hlavne teda na RB nadavam, to si jednoducho neviem a asi ani nebudem vediet odpustit. Ale mna vo vseobecnosti tiez nemecky futbal velmi zaujima, je to paradna liga,atmosfera atd...neviem, kde inde na svete by mali posledne timy taku fanusikovsku podporu ako tuna, zrejme nikde. To ma na tejto lige tiz hrozne baví. Ale zase si nemyslim ze by som sa niekedy spraval bez respektu k ostatnym diskuterom, to by som si nedovolil. a co sa tyka urazania rivalov tak dobre ze si ma okrikol to je tym ze som srdciar, to len pre vysvetlenie tak dufam ze ma chapes. co sa tyka omacky, tak ma bavi obcas napisat aj nieco mimo futbalu, napr. cyklistika ci hokej a tak isto suhlasim, ja sa tiez nechcem s nikim hadat. Tak tie moje negativne vlastnosti obmedzim na minimum, som si uvedomil ze som to niekedy prehnal. Takze ludia, piste kludne...

Reagovat
El Campeon

Budeš nám všem chybět byl jsi skvělý uživatel,ale rozumím,že zvířata mají přednost.

RIP stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
dextroza_m

BVB mistr!

Reagovat
Rudnevs

OT: Od roku 2018 idú štyria Bundesligisti do skupiny.

Reagovat
Rudnevs

* do skupiny LM

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tadi všem fandi Borussi Monchegladbach?

(ja si myslim že budou s Schalkem a Leverkusenem bojovat o 3 misto)

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Rudnevs

OT: Alexander Esswein prestúpil do Herthy, v Augsburgu ho nahradí Jonathan Schmid. (všetko oficiálne)

Reagovat
Rudnevs

OT: Alexander Esswein prestúpil do Herthy, v Augsburgu ho nahradí Jonathan Schmid. (všetko oficiálne)

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď dneska Brémy potrápia Bayern, aj keď je to skôr zbožné prianie. Len dúfam, že sa to neskončí nejakým debaklom alebo niečim podobným. Domáci vyhrajú tak o 3 až 4 góly, SVW môžu iba zabojovať a prekvapiť. Som zvedavý ako sa zajtra ukážu naši proti Darmstadtu a rozhodne bude zaujímavý duel medzi BVB a Mainzom.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný los EL pre Mainz. s toho by mohol klapnúť postup, akurát tá cesta do Azerbajdžanu môže byť zrádna...

Reagovat
smazaný uživatel

Schmelle novej kapitán...to jsem zvědavej na Guerreira

Reagovat
Rudnevs

To som si myslel, že to bude Reus. Guerreiro môže hrať aj na ľavé útočné krídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale až se da do kupy Marco, tak kam s nim potom?

Reagovat
Rudnevs

Však to môže nejako rotovať, BVB hrá predsa tri súťaže.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale pro mě je Rafa jasnej hráč základu

Reagovat
Rudnevs

+ tam je navyše Durm, ktorý sa sa mal posunúť na druhú stranu, ale tam hrá výborne Passlack.

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně je to pro Tuchela radost skládat

Reagovat
Rudnevs

akurát keď sú potom hráči nespokojný, že prečo nehrajú, tak to až taká radosť nie je.

Reagovat
Logan

No podle mě máme těch hráčů až dost a nebránil bych se u některých hostovačkám, takovej Pulisic podle mě moc prostru mít nebude a hostování kde by dostal minuty by mu jedině prospělo

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Logan

Nevím, no ... ta volba se mi moc nelíbí. jako Schmelleho mám rád, ale on podle mě není někdo kdo by to měl táhnout nebo burcovat, dokonce jsem spíš čekal že ho časem bude přehrávat Guerreiro .. Já bych to dal asi Sokratisovi, no

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Papa nebo Marco Takhle ma Schmelle prakticky jasnej základ

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlíp sestup RB, Ingolsladt a Darmstadt Hertha do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ten Gotze, ako to bude zajtra vyzerať, vie mi niekto povedať niečo zaujimave? bol by som vďačný, dosť ma to zaujíma

Reagovat
smazaný uživatel

aha, trz som si všimol, že nehrá, tak nič no, škoda

Reagovat
Rudnevs

Götze, Bender a Ginter nie sú v kádri pre Mainz. Pre Götzeho je ešte skoro a Ginter s Benderom boli na olympijáde.

Reagovat
Rudnevs

Bas Dost má za 10 miliónov prestúpiť do Sportingu Lisabon. // Stambouli prestúpil do Schalke (suma 8,5 milióna) // Asano z Arsenalu išiel na hosťovanie do VfB Stuttgart // Jogi Löw oznámil nomináciu na najbližší zápas: http://www.transfermarkt.de/bundestrainer-low-nominiert-kader-sule-erstmals-dabei/view/news/247821

Reagovat
db18

Konečně se tam dostal Süle

Akorát si myslím, že Götzeho s ter Stegenem ještě povolávat nemusel, když byli oba na ME a teď pobyli nějakou dobu na marodce.

Reagovat
Rudnevs

Tento výber si som zatiaľ nebral ako adekvátny, veď plano hráčov je unavený z ME a OH + napríklad Schweiny je tam len na rozlúčku.

Reagovat
db18

Jasně že není nějak směrodatný, ale právě proto, že jde o přátelák, tak bych nepovolával hráče, kteří toho moc nenatrénovali.

Reagovat
Rudnevs

To hej, ale Götze je Jogiho obľúbenec a on s ním (žiaľ) počíta na "false9" a MAtS je aj tak dvojka, tak je to jedno.

Reagovat
db18

Jo, ale tady se asi trošku nechápeme, já jsem to myslel tak, že z pohledu hráče by bylo lepší, kdyby potrénoval s klubem, což by hlavně Götzemu prospělo nejvíc, protože přišel do nového...

...z pohledu repre to jako nějaké + nebo - neberu.

Reagovat
Rudnevs

Aha, jasné, už chápem.

Reagovat
Logan

tak u Stegena je too asi jedno, ale Maria teda brát nemusel, mohl zkusit jiné varianty v útoku, ačkoliv to od Jogiho těžko očekkávat no

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne! Tak jim to natri, Carletto

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak když už se tu veřejně blije na RB, co je to zase za klub ten Inter Leipzig ? To je v Lipsku nějaká nová móda zakládat každou chvíli nový sportovní sdružení ?

Reagovat
Rudnevs

Inter Lepzig nepoznám. O čo ide?

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem se dočetl, tak s něma má něco společného bývalý starosta Lipska Wolfgang Tiefensee... něco je o nich napsaný i na německý wikině (https://de.wikipedia.org/wiki/Inter_Leipzig)...

Reagovat
Rudnevs

To našťastie nemá ambície na BL.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

A logo mají jak hokejová Mladá Boleslav A nějak moc se o tom nikde nepíše, jsem si nejdřív myslel, že to je něco jako "místní" klub pro národnostní menšiny, ale nevypadá to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si myslel taky... kdyby raději ty prachy dali do Lokomotivy, bylo by to v konečným součtu lepší pro všechny

Reagovat
Rudnevs

Weihrauch

Reagovat
stas87

Wiedwald - Caldirola, Bauer, Yatabaré, Fritz, Johannsson, Diagne, Bartels, Gebre Selassie, Sané und Grillitsch. #Werder

7500 nasich, snad opusti Münhen s hlavou hore.

Reagovat
Rudnevs

Pokúsim sa to rozlúštiť: Wiedwald - Gebre Selassie, Sané, Diagne, Caldirola - Fritz, Yatabaré, Bauer, Grillitsch - Bartels, Johannsson.

Reagovat
stas87

5-4-1 to bude, Bauer bude na druhom kraji, v zalohe bude Yatabare, Fritz, Grillitsch a Bartels a v utoku sam Johannsson.

Rezerva vyhrava s Onabrückom 2:0 po polcase, prvy gol dal Ulisses, druhy Eggestein. Po tragickom zaciatku maju sest bodov a su v polke tabulky. Ked obcas z acka pridu posily, mala by sa rezerva udrzat v tretej lige.

Reagovat
Rudnevs

A vlastne aj tak sa dá, veď Werder bude skôr zatiahnutý a Bayern stále na lopte. Udrží sa, v Áčku je dosť hráčov ktorý nie sú vyťažený a ktorý budú chodiť pomáhať rezerve (U. Garcia, Guwara, Eggestein, Sternberg, Veljkovič ...)

Reagovat
blackhawk88

Neuer, Lahm, Hummels, Martinez, Alaba, Alonso, Vidal, Thiago, Müller, Ribéry, Lewandowski

Reagovat
blackhawk88

lavicka: Ulreich, Rafinha, Bernat, Sanches, Kimmich, Green, Öztürk

Reagovat
bayern987

Alosno hraje i když má být zraněný. Ten se prostě do té sestavy dostane vždycky.

Reagovat
blackhawk88

asi tak...dufam, ze na aspon na par minut sa tam dostane aj Renato

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kily

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Na ES2 už teraz materiály o BL, teraz ide Lipsko.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

V Nemecku maju kluby pekne treningove priestory. Horske prostredie.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CqzcfDIXEAApPN6.jpg

Flo na kridle..interesantna predstava. Skratka beton, ten my hrat profi favoritovi nevieme, vela golov bude.

Reagovat
smazaný uživatel

V predzápasovej grafike bol normálne v strede tak uvidíme že kde bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Je v Nemecku nejaky mlady Nemec stylom hry podobny na stiahnuteho rozohravaca ?

Reagovat
Logan

Weigl, Dahoud

Reagovat
Rudnevs

Bochum.

Reagovat
Rudnevs

A hneď aj Hannover.

Reagovat
smazaný uživatel

tipliga, dal som výhru hostí.

Reagovat
bayern987

Hodil bys sem link na tu stránku? nějak sem se tam úplně zapomněl přihlásit.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkaj, myslíš kicktipp alebo eurofotbal.cz tipliga?

Reagovat
bayern987

Jo, kicktipp to mi stačí díky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bayern987

Sem tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Je nás tam dosť, treba tipovať celý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern: Neuer - Lahm, Martínez, Hummels, Alaba - Thiago, Alonso, Vidal - Muller, Lewandovski, Ribéry (4-3-3)

Werder: Wiedwald - Gebre, Sané, Diagne, Cardiola -Fritz, Bauer, Yatabaré, Grilitsch, Bartels - Johannsson (4-2-3-1)

Reagovat
blackhawk88

Najlepsia liga konecne startuje

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď vás Werder potrápi nech je zaujímavý futbal ale to je skôr zbožné prianie

Reagovat
Rudnevs

Alonso.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zdá sa že pod Carlom bude platný.

Reagovat
Rudnevs

Tak zatiaľ raz vystrelil, súď ho až potom.

Reagovat
bayern987

To šlo no.

Reagovat
blackhawk88

Alonso

Reagovat
smazaný uživatel

No a je po všetkých plánoch hostí, Alonso krásne trafil - 1:0. Nuž Werder bude rád keď sa obíde s kanárom.

Reagovat
Kily

zatím to vypadá, že plánem bylo pokusit se co nejdéle držet čisté konto s tím, že podle času prvního inkasovaného gólu se rozhodnou, jaký debakl bude ještě přijatelný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo sa týka čistých kônt Brém tak to je ďalšia záležitosť o ktorej by sa dala napísať kniha... vlani v 32 zápasoch BL minimálne raz inkasovali. Na druhú stranu tuna sa niečo podobné očakávať dalo, sezóna pre SVW vlastne začína defacto druhým kolom.

Reagovat
stas87

Klasika, pri rohoch a odhlavickovanych loptach nikdy nikto ten priestor nestrazi, uz sa to opakuje kolko sezon a ziadna zmena. Trafil to pekne, Felix mohol ist na parek.

Reagovat
Euphael

Vzdyt to letelo na nej. Z vrchni kamery slo videt

Reagovat
Rudnevs

Bola ta ale bomba ako z dela ...

... ale máš pravdu, že Drobný by bol asi lepší.

Reagovat
Rudnevs

Lewa. Tak toto má rýchly priebeh, parádna kolmica, Wiedwald zaspal.

Reagovat
Euphael

Nejvetsi hloupost prijet na alianz s michackou .. Beton je uplne k hovnu kdyz je nekdo jako Yatabare v obrane. Golman pudlicenkdyz pusti za sebe mic i od Alonsa.. na to se neda divat do pice

Reagovat
Rudnevs

Tak ono s čím tam ísť, keď sú najlepší útočný hráči zranený.

Reagovat
smazaný uživatel

"Tady se rodí debakl" - Tomáš Petr. A veru začína to zaváňať veľmi škaredým výpraskom, Lewa. teraz prvý krát Brémy na lopte na útočnej polovici, mizerný center Yatabarého + teda nikto nenabiehal...

Reagovat
smazaný uživatel

Vedel som že prehráme, ale prečo tomu tak musí byť už v 12 minúte?!!

Reagovat
nani92

Guardiola who?

Reagovat
smazaný uživatel

Tažko sa mi na to pozerá. betón totálne na hovno, nemá to žiaden efekt čo ukázali dva góly v sieti.

Reagovat
stas87

No tak to asi vypnem, to nema zmysel. Priprava vraj dobra, odstranili sa chyby v obrane, Sane si tu obranu srovna a bla bla bla...jeden nevie o druhom, nic sa nezmeni. Navyse bez Kruseho a Claudia to bude tazky zaciatok. Skoda, tesil som sa zbytocne, uz Lotte ukazalo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že to pozerám doma a nie niekde v drese a so šálom v bare

Reagovat
cologneFC

Podla mna kazdy zapas Bayernu bude vyzerat takto. Prvych 10 minut prveho zapasu sezony ukazalo, ze titul ziska Bayern a ostatni si ani nepinknu. Vas este nezatracuj, verim, ze formu chytite a nebudete hrat o zachranu. Aj ked mi u vas chyba postupna, koncepcna robota. Velmi nesledujem vase vedenie, ale nie je cas zmenit nieco uplne hore? Ryba smrdi od hlavy...

Reagovat
Rudnevs

Tá posledná veta.

Reagovat
cologneFC

Ano viem, ze su fischköpfe ale toto tak nebolo myslene

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Vracia sa Bayern spred Guardiolu a čo je na tom najhoršie že takto budú makať celých 90 min.

Reagovat
Bosko

12. minuta a už dva goly. Bejt tam Guardiola tak maji touhle dobou tak maximálně 100 přihrávek

Reagovat
pawelFCB
Reagovat
Bosko

A ten druhej gol byl taky luxusní. To je radost sledovat, jak si umí útočník poradit v takovýhle pozici. žádný spekulování, jestli mu někdo naběhne nebo ne, prostě to z úhlu nacpe do brány jakoby nic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trošku my to pripomína Mníchov za Juppa. Je to síce len prvý zápas takže veľmi ťažko súdiť. No za Guardiolu som taký vstup do zápasu zažil možno dva krát...

Reagovat
Mönchengladbach

Vypadá to, že Bayern bude letos docela kousat. Tipuju ho na černýho koně soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Mönchengladbach

On vás dva ten smích přejde, i Kolín s ním bude mít co dělat.

Reagovat
Rudnevs

Gladbach zvláda Bayern najlepšie z ligy. Posledné výsledky: 0:0, 2:0, 3:0, 1:1.

Reagovat
Mönchengladbach

Tak neporazil nás přes dva roky, já vím, jsem v klidu. Ale některé slabší kluby (Barcelona, BVB) by měly být na pozoru.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je lepšie ako BVB či Leverkusen, Majú skvelú bilanciu všeobecne, nie len poslednou dobou... inak Schalke nevyhralo nad Bayernom odkedy si to Neuer namieril zo Schalke do Bayernu, to myslím vraví za všetko

Reagovat
Rudnevs

Aj predtým. Buď s nimi prehrávali len natesno, alebo remízovali/vyhrávali. Si pamätám ako dal Reus po chybe Neuera.

Reagovat
blackhawk88

Zatial vidim pozitiva v hre Bayernu: menej zbytocnych 1 metrovych prihravok, kolmejsie prihravky, viac centrovanych lopt, viac streleckych pokusov z dialky.. co za Pepa nehrozilo, tam to trebalo dokombinovat az do branky..

Reagovat
smazaný uživatel

hneď v prvom zapase je vidieť zmena herného štýlu. Lepšie ako za Pepa, teraz to je pekný,útočný a priamočiarý futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ten, koho štval Pep nejvíc a kritizoval ho jako první, ale to zatracování mi přijde dost nepodmíněný. Do tý Alonsovo střely toho Bayern moc nepředvedl. I teď, po první třetině proti naprosto tragickejm Brémám (možná nejhorší BL výkon, kterej jsem viděl) zatím žádná hitparáda a drtivej tlak s jednou golovkou za druhou. Každopádně změna už je na hernim stylu znát a líbí se mi..

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit že Wiedwald bol bližšie k polovici Bayernu ako niektorí naši hráči v poli...

Reagovat
Jeňa

Nejhorší na hřišti zatím Yatabaré, to je fakt hrůza.

Reagovat
blackhawk88

Drzanie lopty: 66% - 34%

Strely: 16:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely výkon zatim. Nebo spíš spatny kd Brem? ...kazdopadne se na to kouka hezky..i kdyz jsou Bremy zalezly, tak jakmile je moznost zautocit do otevrenejsi obrany, snazime se toho rychle vyuzit

Reagovat
stas87

V tyzdni som pozeral asi styri videa, zamerane na taktiku klubov v La Lige. Zaujimal ma hlavne prechod z defenzivy a zapojenie do ofenzivy, cize to, co Bayern, BVB, Gladbach a Bayer maju automaticke a zazite a cim dokazu svojho tabulkovo slabsieho supera plynule prehrat a vytvorit si sance a strelit branky. A zaujimal ma tiez pohyb stredovej formacie pri presovani supera alebo ked super zakladal utocnu akciu. Niekedy by osm si prial ist na trening Werderu a chcel by som vidiet, co Skripnik nacvicuje. Lebo to, co som videl teraz bolo tak na uplny spodok Primery alebo Segundy Division. To je tragedia a cudujem sa, ze to nikomu nevadi. Yatabare absolutne nema rychlost na to, aby nahanal svojich superov a najviac je to vidiet pri jeho navratoch do obrany, to snad ani nie je pohyb vrcholoveho futbalistu. Jediny, ale naozaj jediny hrac, ktory ma hernu inteligenciu a zvlada sa pohybovat a byt aspon trosku vyrovnanym superom hracov Bayernu, tak to je Bauer. Ostra premiera a on ju zatial zvlada velmi dobre, takze je to jediny svetly bod za prvy polcas zo strany SVW. Ale spät ku tej taktike a pohybu zaloznikov. Vzdy ma zaujimalo, preco spanielski hraci dokazu pri maximalnom tlaku na rozohravku od supera tieto situacie zvladat a nestracat loptu. Obrovske pozitivum a vec, ktora dodava ich hracov tieto atributy, tak to je obycajne rondo. Hra 5 na 5 na malom priestore, to pomaha hracom ku spravnym riesenim v tazkej situacii a sucasne im to pomaha spolupracovat pri tom, ako sa pozicne postavit a zabranit prihravke. Tym ze je to v maximalnej rychlosti, tak to tych hracov nuti okamzite reagovat a spolupracovat, preto Alonso ci Thiago nemaju najmensi problem. Na Bayern sa nadherne pozera, oni ani nie su unaveni, lebo beha lopta a oni si trosku poodstupi od superov aby mohli prevziat prihravku, otocit sa s nou a poslat ju dalej dopredu...

Snad to bude v druhej polke lepsi..aj ked ja cakam, ze hlavami budu hraci v satni este a dostanu do 50. minuty treti kus.

P.S. Celkom som chcel pochvalit Arona za aktivitu, no skusat nieco na Hummelsa a neustat suboj, padnut na prdel a zjebat spoluhracov...to je znamka frustracie a netimovej hry. Mal by sa spamätat.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0, Lewa.

Reagovat
smazaný uživatel

ja už len čakám na červenú a jedenástku Yatabaré nie dole z ihriska ale rovno mu dať do ruky kufor a serus ahoj....

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
stas87

On je pre mna najväcsie sklamanie, minulu sezonu bojoval, rval sa o kazdu loptu a chcel pomoct, maximalna snaha. Teraz? Ma to tazko v pi..., je lenivy, pomaly. Mozno v tom bude to, ze by chcel hrat v strede zalohy a nie na kraji. Lenze tam je Clemens a Bauer dneska ukazuje, ze by si to miesto dokazal urvat pre seba.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je dieťa aby si takýmto stupídnym spôsobom chcel vybojovať svoje... nemá nadváhu? nebol s Higuaínom na dovolenke? Alebo so Stochom na záťahu, či v slume pozrieť drogového dílera Adriana a dať si do nosa...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta by bola, už len tá karta

Reagovat
CR7RONALDO

Ten Bayern pod Carlom bude fakt asi ešte lepší

Reagovat
CR7RONALDO

To ešte dajú a možno aj 6

Reagovat
nani92

dali

Reagovat
Rudnevs

Lahm.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller je prostě megaboží...

Reagovat
Rudnevs

5

Reagovat
blackhawk88

6

Reagovat
Rudnevs

6

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund si zaslouženě pohlídá vítězství v lize před druhým Wolfsburgem. Bayern bude na své kumpány dohlížet z 3. místa

Reagovat
smazaný uživatel

Určite. Dneska Bayern ukázal všetky predpoklady na to aby hral o Európsku ligu.

Reagovat
Rudnevs

Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder.

Reagovat
Rudnevs

Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to nakoniec 6-0, prvý set sa skončil. Ale teraz vážne, ťažko sa to hovorí ale Brémy môžu byť radi že tých kúskov nebolo 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Theo to nevytrh? :o

Reagovat
Rudnevs

Podobne ako HSV pred rokom ... akurát Werderu nejaký ten úspech chvíľu potrvá, kým sa uzdraví Pizarro, Kruse a Junuzovič, kým pôjde chytať Drobný a kým bude miesto Yatabarého hrať Kainz.

Reagovat
stas87

Teraz opakovali gol Riberyho a bol tam pohlad z vysky..Yatabare si vyklusava na vapne a samozrejme tam pride prihravka na Francka, herna inteligencia nula bodov. Dnesok a Lotte, fakt by som ho hnal svinskym krokom. Urychlene by sa mal spamätat.

Reagovat
Jeňa

Jinak můžu se zeptat, kdo ze Senegalských stoperů ti dneska přišel lepší? Fakt mě to zajímá. Mě asi Sané, ale kolikrát nevím, který je který.

Reagovat
stas87

Tazko povedat, o nieco lepsim dojmom posobil Diagne. Problem bude mat Sane s utocnikmi, co vyuzivaju hlavne rychlost. On je vysoky a pomerne dost neohrabany, cize ak si nestihne v suboji dat pred supera telo, tak bude faulovat alebo prehra rychlostni suboj. Ak ale zachyti nabeh, tak je utocnik bez sance, fyzicky tie suboje vyhravat bude a supera pretlaci, uz vcera tam takto zopar subojov povyhraval. Diagne je podla mna v tomto slabsi ako Sane, zasa je ale o nieco rychlejsi...ale moc im to neklapalo, ved druhy gol Bayernu bol uplne komicky, jeden stoper drzi lajnu s Gebrem a Caldirolou a druhy stoper sa otacal myslim spät k nasej branke a preto nemohol byt ofsajd. Nechcem nikoho odpisovat, no ak ale nezlepsi vzajomnu suhru Sane a Diagne, tak nech hrava radsej Moisander.

Reagovat
El Campeon

Jéé já mysle,že si už odešel do věčných lovišť.Dobře,že si nás neopustil

Reagovat
El Campeon

*myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak isto som myslel

Reagovat
El Campeon

Promin.Nemyslil sem to vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrajú naši, tak verím že to urvú. Chlapci zabojujte, nebude to ľahké... bojím sa, že to skončí bezgólovou remízou.

Reagovat
Rudnevs

Osobne by som si pozrel Köln - Darmstadt, alebo HSV - Ingolstadt, ale ES2 bude dávať Dortmund. Som zvedavý na zostavy, podľa EF by mala vedľa seba nastúpiť stopérska dvojica Höhn - Milosevic (Sulu je zranení), Sirigu sa takto chytil? Alebo je to len kvôli tomu že Obinna s Rosenthalom nemôžu? V bráne teda Esser, podľa očakávaní. Na obrannom krídle dostal prednosť Fedetskyi pred Jungwirthom, Garucsa už odpísal.

... inak, kto včera nevidel, tak teraz začal v repríze zápas FC Bayern München - SV Werder Bremen.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska TT z AS proti svojmu bývalému klubu.

Reagovat
Rudnevs

TT je Thomas Tuchel.

Ale AS ... Sedelo by to na André Schubert, Alois Schwartz a ešte ma napadá Aytac Sulu, ale ani jeden nejde proti bývalému klubu. Proti bývalému klubu ide Christoph Kramer a Konstantin Rausch, ale tí zasa nie sú AS.

Reagovat
Rudnevs

Preistotu som sa pozrel na Tuchelových asistentov, ale už viem ... André Schürrle.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, došlo ti nejako sa mi nechcelo písať celé meno.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to opět bude ta nudná liga když už teď Bayern soupeřům odeběhl bude o to těžší ho dohnat, budou pod tlakem, už si udělal náskok a jde si pro vítězství ligy, potvrzuje to co jsem si myslel to že už v Německu nemá konkurenci

Reagovat
blackhawk88

este sa odohral len 1. zapas 1. kola..zbytocne dopredu prgnozovat..

Reagovat
Logan

Christian Pulišić by se mohl stěhovat do Anglie. Podle posledních zpráv se o záložníka Borussie Dortmund zajímá Liverpool, jenž vede bývalý kouř žlutočerného celku Jürgen Klopp. (transfermarkt.de)

Hmm, když jsem tu zmiňoval že by měl jít na hostování aby sbíral minuty, zrovna Liverpool jsem teda na mysli neměl

Reagovat
Rudnevs

Navyše by išiel asi natrvalo.

Reagovat
pepinho2

Bývalý kouř

Reagovat
Rudnevs

BVB: Bürki, Bartra, Dembélé, Aubameyang, Rode, Schürrle, Kagawa, Sokratis, Castro, Schmelzer, Passlack #bvbm05

Schalke: https://pbs.twimg.com/media/Cq3YH_EW8AARacK.jpg

Wolfsburg: https://pbs.twimg.com/media/Cq3bYf_WcAAVijp.jpg

Köln: https://pbs.twimg.com/media/Cq3a6wuXgAAMCKY.jpg

FCA: https://pbs.twimg.com/media/Cq3abTAXgAAJlLJ.jpg

HSV - Schanzer: https://pbs.twimg.com/media/Cq3bB8lWAAAZ703.jpg

Lillien: https://pbs.twimg.com/media/Cq3c8dbXgAA4tPu.jpg

Mainz (+ BVB): https://pbs.twimg.com/media/Cq3dYXgWgAAQqGx.jpg

Die Startelf der #SGE: Hradecky - Varela, Hector, Abraham, Oczipka, Hasebe, Mascarell, Huszti, Gacinovic, Meier, Hrgota. #SGES04

Reagovat
Rudnevs

Auba.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný centr.

Reagovat
cologneFC

Sme jasne lepsi. Paci sa mi Rudnevs, dal tycku, bojuje. Zatial na vykon nemozem povedat nic. Treba dat cim skor druhy gol.

Reagovat
vrabejka

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Marcel, este daj zo dva goly,zasluzis si za svoj dlhodoby pristup + este hned to tam supne Rudnevs a je vybavene. NUR DER FC!

Reagovat
Rudnevs

Mainz nehrá zle, ale BVB je lepšia. Ten Dembele sa mi páči, veľmi mi pripomína počínanie Costu v Bayerne.

Reagovat
blackhawk88

Dembele je super, ale pride mi ako strasny solista

Reagovat
Rudnevs

A pre oboch Kozlov (cologneFC, 1. FC Koln): Ako si vedie Darmstadt, skúšajú to nejako pekne futbalovo, alebo opäť ten dobrý defenzívny futbal?

Reagovat
cologneFC

Dopredu este nic neukazali. Uvidime s cim vybehnu na druhy polcas.

Reagovat
Rudnevs

Jasné, takže defenzívny ako pod Schusterom.

Reagovat
smazaný uživatel

Darmstadt poriadne za zápas ani nevystrelil, podľa očakávanie. A ani búrka ich nenakopla.

Reagovat
cologneFC

Preruseny zapas. Burka.

Reagovat
Rudnevs

nejaké takéto "vzrušenie" by sa zišlo aj v Dortmunde, tu je to v podstate jednostranné v druhom polčase.

Reagovat
Nihilister

To je dobře

Reagovat
Rudnevs

Tak už je to v Dortmunde také statické. Dortmund stále ide do predu a vytvárajú si také tie pološance.

Reagovat
Nihilister

Tak já to psal s ohledem na to , že mám vsazeno .. jinak co myslíš glambach-neverkusen , budou padat góly ? mám to na tiketu jako poslední zápas , že dají oba gól

Reagovat
Rudnevs

Góly väčšinou padajú v zápase týchto celkov, takže asi si zvolil dobre. Zaručiť Ti ale nemôžem nič.

Reagovat
Nihilister

Dík

Reagovat
Rudnevs

Ingolstadt vyrovnal. A Modeste už zvýšil na 2:0, pekne sa darí aj Kolínu.

Reagovat
vrabejka

Leno, Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell, Baugartlinger, Aranguiz, Kampl, Bellarabi, Calhanoglu, Volland

(4-4-2)

Pojďme Leverkusen, moc se těším

Reagovat
Rudnevs

Hector červená. Inak Eintracht najmä zo začiatku nehral zle, hoci tie nákupy mi pripomínali počínanie Arnesen v Hamburgu (myslím tú prvú sezónu, keď dorazil Bruma, Sala, Töre, Rajkovic a najmä Manncienne.

Reagovat
Hyrax

Tak Gladbach pojdme!!!

Reagovat
Rudnevs

Tak už aj Mönchengladbach má na svojom štadióne tie "elektronické" reklamné panely, už to mali všetci okrem nich.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja furt si rikal ze je neco jineho na borussia parku

Reagovat
Rudnevs

Už to chcelo, veď už to má aj Darmstadt a Mainz. Trocha nezvyk, ale určite zmena k lepšiemu, vyzerá to lepšie esteticky.

Reagovat
vrabejka

Leno!

Reagovat
vrabejka

Karim

Reagovat
vrabejka

Reagovat
Hyrax

Andreeee Jemu to hrozne preju.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje vinikajci 1. polocas, 3 sance(jedna sice vice z uhlu ale je to vinikajici winger)

Reagovat
vrabejka

Pěkný fotbal s šancema na obou stranách. Leno chytil asi 3 goly. Škoda že se stopeři nedomluvili zbytečná chyba Taha.

Reagovat
stas87

Kampl naprosto skolacka chyba, postavim sa pred loptu aby super nemohol rozohrat. Kludne aj za cenu zltej karty, on sa radsej otoci a ide diskutovat s Brychom. tento gol ide za nim.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to udelal nemel by žlutou? (nestal zas tak daleko)

Reagovat
stas87

Lepsie zlta, ako gol do satne.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ja i kdyz jsme si ho zasložily, ten gol nečekal, to byla spis chyba Tah, byla by to pitoma žluta v polovine gladbachu

Reagovat
stas87

Nerozumiem ti, napis to este raz.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo by necekal že se z volneho kopu na polovině Gladbachu by byla golova akce, (sry, čeština mi jěště děla problemy) a byly by to pitoma žlita karta pro kampla

Reagovat
stas87

Gladbach ale podobne situacie trenuje, maju na to vhodne typy hracov a bola to dost mozno posledna akcia v prvom polcase. Ta zlta by sice bola na superovej polke, zabranila by ale sanci a aj branke.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

neuvažoval jsem o tom že to mohly mit vytrenovane

Reagovat
Rudnevs

Hahn. Kicktipp

Reagovat
Rudnevs

V poločase dávali zostrihy ostatných zápasov ... Cléber Veď mu to nabil takým spôsobom, že stačilo aby sa to od Hinterseera odrazilo. Kedy už konečne Hamburg kúpi novéhp stopéra?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jaky je váš nazor na Nica Elvediho?

Reagovat
Rudnevs

Mladý stopér, veľmi dobrý, napreduje, jeho cena stúpa. Nesledujem ho nejako detailne, takže neviem popísať jeho plusy a mínusy.

Reagovat
stas87

Preco striedal Jantschke? Zdravotne problemy?

Reagovat
Hyrax

#Jantschke was substituted after suffering a dead leg. #BMGB04 #fohlenelf 1-0

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Sommer nic s tim nemohl udelat

Reagovat
vrabejka

Krásný příběh:)

Karim ho pěkně našel :)

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael

Reagovat
vrabejka

Tvl 3 hráči ve středu nejsou schopni odkopnout balón a je z toho toto :(

Reagovat
smazaný uživatel

Stindllllllllllllllllllllllllllllllllll

Reagovat
Rudnevs

SPITZENREITER !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stylovej zápas na závěr kola ..nevim jestli jsem někdy vůbec přál výhru Hoffe, ale kdyžtak premiéra

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nováčici som zvedavý ako sa predstavia. Teším sa na Herthu vs Freiburg, som plný očakávaní hlavne u Freiburgu, myslím že to nebude až taká defenzíva ako u predchádzajúcich nováčikov ako Ingolstadt či Darmstadt. To mužstvo má skvelý káder, výbornú kvalitu dopredu. Myslím že s toho klapne pohodová záchrana. Dneska to bude remíza a vyrovnané stretnutie, ale rozhodne nie nudný zápas a ani by ma neprekvapilo, keby že bude tým s čierneho lesa lepší. No a za tým budú hrať umeliny, oplatí sa ten zápas vôbec sledovať? Teda myslím s pohľadu atmosféry,to asi žiadna sláva nebude čo

Reagovat
stas87
Reagovat
db18

Nečekal si Haberera? Jinak taky očekávám plichtu (ale 2:2)

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to asi remíza, úvodné minúty naznačili že sa jedná o vyrovnaný zápas. No zatiaľ to vyzerá na 0:0. prečo nehrá Petersen? Nechal ho na lavičke pre únavu s OH alebo to bude pre iný dôvod?

Reagovat
db18

OH bude hlavním důvodem.

Reagovat
Hokaido

Darida!

Reagovat
db18

Škoda, že si takhle nevěří i v repre...

Reagovat
Hokaido

Třeba mu pomůže změna trenéra a bude konečně hvězdit.

Btw. Kady v základu, to se asi na kousek podívám.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrý zápas v Sinsheimu zatím, Lipsko bude určitě oživením ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele