2. kolo
10.09.2016 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Borussia Dortmund 1:0

Jen o dvou německých týmech bude po tomto víkendu platit, že mají v bundesligové tabulce na kontě plný počet šesti bodů. Tím jedním je mnichovský Bayern, ale tím druhým překvapivě není Borussia Dortmund, nýbrž Hertha BSC. Svěřenci Thomase Tuchela totiž na půdě kontroverzního ligového nováčka z Lipska nezvládli úlohu favorita, nedokázali vstřelit branku a naopak v závěru zápasu inkasovali.

Domácí Rudí býci si připsali i úvodní příležitost utkání, když v sedmnácté minutě mohl Romana Bürkiho prověřit Timo Werner. Posila ze Stuttgartu ovšem ve snaze přihrát lépe postavenému spoluhráči o míč zásluhou stopera BVB Marca Bartry přišla. O moment později zahrozil naopak Dortmund, když novopečený kapitán Žlutočerných Marcel Schmelzer poslal povedený centr do vápna Aubameyangovi. Ten však nabízenou šancí na první gól střetnutí pohrdl, a hlavičkou míč poslal vedle brány, kterou střežil Peter Gulácsi.

Jen těsně prostor tří tyčí maďarského gólmana ve třicáté minutě minul André Schürrle. Po pasu od jiné nové posily týmu Thomase Tuchela Götzeho mířil velmi nebezpečně. Další příležitost na vstřelení branky dostalo BVB v sedmdesáté třetí minutě. Zcela nový muž na hřišti Ousmane Dembele, který chvilku předtím nahradil Gonzala Castra, skvěle našel Aubameyanga, ale ten nedokázal trefit prázdnou branku.

Byť bylo Lipsko v utkání outsiderem, rozhodně nehrálo ustrašený fotbal. Naopak, velmi často se dostávalo k útočným akcím, které mnohdy znamenaly výrazné nebezpečí pro dortmundskou defenzivu. Typickým příkladem budiž akce Tima Wernera ze sedmdesáté osmé minuty, po níž musel do akce Roman Bürki.

Radost a tři body nakonec domácím příznivcům přinesla akce dvou střídajících hráčů. Žhavá posila z Nottinghamu Forest, talentovaný křídelní forvard Oliver Burke našel ve vápně Nabyho Keitu, který suverénní ranou dostal svůj tým do vedení. Obrana Dortmundu v tomto případě zaspala, za což ji dvojice talentů v bílých dresech náležitě potrestala. Vyrovnat se již BVB nepodařilo a proto si bundesligový nováček překvapivě připisuje své první prvoligové vítězství.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Právě probíhající week patří jednoznačně sázkovkám. Tolik výmrdu se hned tak nevidí .

Reagovat
smazaný uživatel

REKT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele