Bundesliga - souhrn 19. kola

22.01.2010, 22:25, aktualizováno 24.01.2010, 19:28
Komentáře a souhrny
Dortmund si doma poradil s Hamburgem a předskočil jej v tabulce. Bayern uspěl ve šlágru kola v Brémách, přesto je až druhý, jelikož Leverkusen si bez problémů poradil v Hoffenheimu. Köln překvapivě vyplenil Wolfsburg, v Bochumi naopak ztratilo Schalke i přes dvougólový náskok...

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:3

24.01.2010 17:30

Góly: 11. Sami Hyypiä, 51. Toni Kroos, 72. Tranquillo Barnetta

Leverkusen poslal do Mnichova důrazný vzkaz s jasným sdělením: "První místo jen tak nedáme!" Na půdě Hoffenheimu se sice hrál poměrně vyrovnaný zápas, hostující Bayer ale ukázal svoji efektivitu a po zásluze 3:0 zvítězil.

Utkání mezi dvěma herně silnými celky se rozjíždělo pomalu, nestranný divák či fanoušek hostí tak velmi uvítal situaci z 11. minuty. Na Kroosův přímý kop si k zadní tyči naběhl zcela volný Hyypiä a ve skluzu se trefil přesně mezi Hildebrandovy nohy - 0:1. Domácí útočník Ibišević, který měl mít střelce úvodního gólu na starosti, mohl napravit svoji chybu o tři minuty později, po výborné akci Eduarda jej ale vychytal Adler.

Hoffenheim zvýšil své úsilí směrem dopředu, kromě dvou nemastných, neslaných střel v podání Zuculiniho a Gustava ale nebyl s to něco vymyslet. To na druhé straně vyslal Barnetta vpřed Kießlinga, nejlepšímu střelci bundesligy ale lob přes Hildebranda nevyšel dle představ. V 29. minutě ztropil velkou chybu kapitán Bayeru Friedrich a Vukčević uháněl z úhlu sám na Adlera, zadní tyčku jeho branky ale těsně minul.

Čtyři minuty nato hrubě chyboval pro změnu Adler a Vukčević měl znovu příležitost trestat, po záchranném faulu Vidala (který nebyl potrestán) sice ještě vstal, poloprázdnou branku ale z hranice šestnáctky netrefil. Ve zbytku rozháraného prvního poločasu již nikdo nic hodnotného nepředvedl, k vidění byl jen do očí bijící nadbytek nepřesností.

Pokud některý z (převážně tichých) hoffenheimských fanoušků očekával po obrátce nápor svého týmu, musel být zklamán. V 51. minutě naopak znovu udeřil Leverkusen, když se Schwaabův centr z pravé strany dostal k úplně volnému Kroosovi, který ho s farmaceutickou precizností z první poslal do sítě - 0:2. Sotva o minutu později byl do šance vyslán Kießling, jenže se dostal do úhlu a jeho zpětný centr před bránu zneškodnil Hildebrand.

Chvíli nato se po delší době zapotil Adler, kterému pěkně zavařil lajdáckou malou domů Kadlec, dobíhajícímu Ibiševićovi ale k míči krok chyběl. Kromě těchto minivlaštovek byl však Hoffenheim v ofenzivě takřka neškodný, v 71. minutě navíc dali hosté na své vítězství štempl. Kadlec rozjel do rozhozené domácí obrany rychlou akci, kterou vyřešil Kroos přihrávkou na zcela volného Barnettu a ten pohodlně upravil na 0:3.

V následujících minutách už bylo jasné, že TSG definitvně rezignovalo a nic na tom nezměnil ani Ibišević, který sice po akci s Terrazinnem dostal míč do branky, kvůli ofsajdu ale nebyl gól uznán. Pak měl ještě na druhé straně šanci střídající Helmes, kterého se ale zmocnila lakota a namísto nahrávky volnému Kießlingovi zvolil střelu, s níž si poradil Hildebrand. Poté už přišel jen závěrečný hviz sudího Aytekina a radost Bayeru.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2:3

24.01.2010 15:30

Góly: 22. Christian Gentner, 59. Ricardo Costa - 7. Kevin Pezzoni, 57. Sebastien Freis, 74. Adil Chihi

Köln se po zimě proměnil v úplně jiný tým a demonstroval to dnes ve Volkswagen Areně, kde přehrál domácí Wolfsburg. Za první dva jarní zápasy vstřelil polovinu branek co na podzim, ale zase čtvrtinu už stačil inkasovat.

Na první gól nemuseli diváci ve Volkswagen Areně dlouho čekat. Chihi zahrál rohový kop na bližší tyč, kde číhal Džekem nedůsledně bráněný Pezzoni, jenž hlavou nasměroval míč skrz tyč a odskakujícího Josuého do sítě. Köln pak pokračoval v obléhání branky domácích a mohl jít do dvougólového vedení, jenomže Freisův úmysl vystihl Lenz a jeho přihrávku k Chihinu pokryl.

Vlci se na vyrovnání načekali do 22. minuty, rohový kop sklepl Barzagli hlavou ke Gentnerovi, který jej po nešťastném odrazu od Geromela z hranice penalty napálil do branky pod bezmocného Mondragona. Již za dvě minuty od vyrovnání se ale opět musel činit Lenz - tentokrát jej z úctyhodné vzdálenosti proškolil Maniche, avšak domácí brankář dokázal míč vytěsnit na rohový kop.

Kozlíci ale v tomto utkání vůbec nepřipomínali tým, který má problémy v útoku - naopak, působili kompaktním dojmem, k dobru jim šel i výkon Wolfsburgu a jeho zmatky v obraně. Jedné z nich mohl využít Chihi, když předal na šestnáctce Freisovi, ten mu do malého vápna nastřelil přihrávku, Chihi ji dokázal trefit, ale usměrnil ji jen do na čáře skvělého Lenze, který míč skryl a Chihiho zpacifikoval Barzagli. První poločas dravého fotbale ve vysokém tempu tak možná skončil v tom nejlepším.

V úvodu druhého poločasu si týmy role vyměnily - iniciativu převzal Wolfsburg, jeho převaha resultovala v 54. minutě, kdy dalekonosnou střelu Misimoviće vyrazil Mondragon. To bylo ale z jeho strany vše, již o tři minuty později Yalcin hlavou prostrčil míč za obranu k Freisovi, toho neskolil ani Costa a ani Barzagli, alternativa za Novakoviće s Podolskim si poradil i s brankářem Lenzem a pohodlně poslal míč do branky.

Vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. Mondragon nepochopitelně vyběhl z branky a míč nevyrazil, Džeko sestřelil Geromela na čáře, od kterého se podruhé v zápase nešťastně odrazil míč, tentokrát ke Costovi, který neměl problém jej uklidit do branky.

Köln se ale kupodivu dostal do vedení i potřetí. Freis dostal míč do pokutového území, tři bránící hráči Wolfsburgu absolutně nestíhali, hrot Kölnu předložil míč kolegovi Chihimu, který mohl jen poděkovat a poslat míč do prázdné branky. Wolfsburg se pak už na srovnání do třetice nezmohl, Köln si tedy odvezl z Dolního Saska tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 1:0

23.01.2010 18:30

Góly: 36. Nelson Valdez

Neporanitelnost dortmundské Borussie nadále trvá, naopak Hamburk si díky brance Nelsona Valdeze připsal třetí porážku ve dvacátém utkání sezony.

Již ve druhé minutě zápasu se mohli domácí dostat do vedení, Kuba vybojoval míč, odcentroval, Rost se rozhodl nejít pro míč a místo toho jen Barrios hlavičkoval vedle. Hamburk se na odpověď zmohl až v deváté minutě, kdy Trochowskiho přímák po faulu Schmelzera na Petriće skončil těsně vedle Zieglerovy branky.

Na další zahřátí si ale promrzlí diváci v Signal Iduna Parku museli počkat až do 25. minuty, kdy Sven Bender napřáhl z pořádné dálky a jeho pokus skončil jen pár metrů vedle. Ale ani pak se nedokázaly týmy vícekrát za sebou protlačit do zakončení, tempo převážně diktovala Borussia a jednou z výjimek byla v 34. minutě testovací rána Valdeze, která ale stejně do branky nezapadla.

Něco jiného už byla situace z 35. minuty, Owomoyela na vlastní půlce rychle rozehrál, Aogo špatně míč odkopl, dokonce tak, že se dostal k Nelsonu Valdezovi, jenž střelou k pravé tyči Rostovy branky otevřel skóre utkání. Hamburku se následně nepovedla série rohových kopů a za chvíli mohl být rád, když Grosskreutzova volej ze slibné pozice trefila pouze Mathijsena.

Do druhé části opět vstoupila aktivněji BVB, přesto po Owomoyelově zaváhání tlačil k dorážce Torun, ale Ziegler byl na zemi rychleji a ještě se stihl nepříjemně střetnout s padajícím útočníkem HSV. Dortmundu ale dlouho odpověď netrvala, 52. minuta a Sahinova přihrávka k Barriosovi, otočka argentinského útočníka kolem Rozehnala a perfektní zákrok Franka Rosta však navýšení skóre nepřinesly.

Po šedesáti pěti minutách hry si narazili Berg s Petrićem, přičemž střídající Švéd z bezprostřední blízkosti trefil jen šťastného Zieglera v domácí brance. O deset minut později pak postupovalo hned šest na čtyři domácí, nicméně Kubovu dalekonosnou ránu dokázal Rost vytěsnit mimo tři tyče na roh.

Hamburk se i přes enormní snahu nedostal už k vážnějšímu ohrožení Zieglera a Dortmund je tak již dvanáct zápasů neporažen!

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 0:0

23.01.2010 15:30

Góly: -

Hertha nedokázala navázat na týden staré vítězství v Hannoveru a doma pouze bez branek remizovala s Gladbachem. Po převážnou část zápasu měli domácí navrch, jenže dostat kulatý nesmysl do sítě jim dnes nebylo souzeno, na druhé straně zase hosté neproměnili penaltu.

Úvod utkání vyšel lépe domácím, kteří se postupně dostávali blíž a blíž na dostřel gladbachské branky a ve dvanácté minutě mohli jít do vedení. Zpoza vápna tvrdě pálil Cícero, jehož ránu Bailly vynikajícím zákrokem vyrazil a dorážející Gekas z obtížné pozice trefil jen boční síť. Hosté odpověděli bombou Bobadilly, se kterou si ale poradil Drobný. Ten po půlhodině musel čelit mnohem větší šanci Borussie, když nebezpečně k tyči hlavičkoval Brouwers.

Hertha byla herně o něco lepší, Baillyho ovšem ohrožovala hlavně střelama z dálky, které k úspěchu nevedly. To hostující tým málem šel do vedení ještě před přestávkou, když Friedrichova nešťastného obranného zákroku využil Colautti k nahranému pádu a slabý sudí Schmidt bez váhání nařídil penaltu. Tu ale Arangovi bravurně lapil Drobný, který si poradil i s dorážkou stejného hráče a zařídil tak poločasovou remízu.

Pokud byl první poločas víceméně vyrovnaný, tak po změně stran už existovalo na hřišti pouze jediné mužstvo a sice to domácí. Brzy to z přímého kopu zkoušel Cícero, ale Bailly jeho povedenou střelu vyrazil zpod břevna, ještě v téže minutě pak Kringe z voleje pálil těsně vedle. Hra Gladbachu úpěla a Drobný mohl odpočívat, na druhé straně přemíra snahy často vedla k nepřesnostem či špatné volbě řešení situace.

Štěstí se na Herthu mohlo usmát po sedmdesáti minutách, ale Kringeho tečovaná rána nakonec skončila na horní síťce branky a Ramosovu šanci zlikvidoval výborný Bailly. Berlíňané měli k dispozici vydatné množství rohů a přímých kopů, ale byť je výborně hrající Raffael nezahrával zrovna zle, robustní obrana hostů odolávala. Tak to nakonec vydrželo až do závěrečného hvizdu, který uťal domácí snažení již po směšné jedné minutě nastavení.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Eintracht Frankfurt 1:1

23.01.2010 15:30

Góly: 27. Christian Eigler - 40. Benjamin Köhler

Ani po dvacátém kole se v sestupovém pásmu nic nezměnilo - náskok Norimberku na Hertu se díky remíze obou týmů nezmenšil, naopak Frankfurt promeškal možnost jít na šesté místo před Brémy.

Do zápasu lépe vstoupili hosté a mohlo se to projevit už v první minutě, kdy Ochs našel Spychera, který ale místo klidu v zakončení míč netrefil ideálně a míč se mu zkroutil mimo. Norimberk zase od začátku vsázel na precizní defenzivu, kterou postrádal v posledních utkáních, a do ofenzivy se vůbec nehnal. Do příštího utkání ale frankskému týmu bude scházet kapitán Wolf, který v tomto utkání viděl žlutou kartu.

Der Club se do utkání dostal teprve ve 25. minutě, Charisteas našel Eiglera, jehož krásnou střelu vyrazil Nikolov. Domácí začali být najednou směrem dopředu odvážnější a rychlou odměnou jim za to bylo vedení - po Bielerově kopu z poloviny hřiště se hlavou prosadil Eigler.

Hessenský klub pak mohl bědovat v 32. a 40. minutě na nepřízeň sudího Dreese, ten prvně přehlédl ruku Ottla v pokutovém území a pak evidentní taktický faul Eiglera na Junga. Odměnou ale za to byla hostím vyrovnávající branka - Schäfer se společně s Diekmeier nedohodli a Kohler měl hlavou jednoduchou pozici.

Druhý poločas už ukázal úplně jiný Norimberk, než v úvodu první půle. Většinu šancí, jako například Brenovu hlavičku či střelu Bunjakua z dvaceti metrů ale pochytal Oka Nikolov. Zápas začal být otevřenější, do šancí se dostával i Eintracht, ten ale prostřednictvím Schweglera a Tebera ve svých šancích rovněž selhal.

V závěru už žádná branka nepřišla a proto se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 1:0

23.01.2010 15:30

Góly: 4. André Schürrle

Nezáživné oba poločasy rozhodla jediná brzká branka, která Hannover utvrdila v sestupovém pásmu.

Na Bruchwegu se hned v prvním utkání za domácí Mainz postavil do základní jedenáctky také Jan Šimák, kterému českou společnost dělal na druhé straně Jiří Štajner. Domácí nastoupili s osamoceným maďarským talentem Szalaiem na hrotu, oproti tomu Mirko Slomka dal vpředu důvěru osvědčenému ofenzivnímu triu Štajner - Bruggink - Schlaudraff.

Mainz už od prvních minut dával jasně najevo, kdože je vlastně v tomto utkání doma, Schürrle ale ve dvou možnostech nezpracoval těžké míče. Nakonec to byl ale právě Andre Schürrle, který po prachbídné rozehrávce Ďuricy obešel padajícího Cherundola, v pokutovém území si položil Pinta a zakončil Fromlowitzovi mezi nohy. Domácí tak zúročili svou převahu z úvodu utkání a Hannover se již od prvních minut dostal do nezávidění hodně situace.

96ka se do první vážnější příležitosti dostala po dvanácti minutách hry, po centru Rosenthala ale míč před Štajnera v malém vápně uklidil na roh kapitán Hoogland. Následující salva rohových kopů nakonec vyústila obrovským závarem, který vyřešil razantním odkopem Ivanschitz. Mainz na druhé straně kontroval nepřesným pokusem z dálky od agilního Schürrleho. Fromlowitz v brance hostí se tak musel činit až v devatenácté minutě, kdy se jej po vzoru Schürrleho snažil překonat Szalai, maďarský talent ale tolik štěstí jako jeho kolega neměl.

Přes slibný úvod utkání se pak stroj Mainzu poněkud zadrhl a Hannover zase jen ztěžka nacházel cestu do přehuštěné obrany domácího týmu. Do další šance se dostal takřka až po půlhodině hry Adam Szalai, kterého za tříčlennou hradbu obránců H96 vysunul Karhan, nicméně madridská vycházející hvězda si vyběhnutého Fromlowitze nedokázala obhodit.

V 37. minutě mohli Slomkovi svěřenci děkovat Bohu, když Svenssonova hlavička z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu o pár centimetrů přeletěla branku. Od 43. minuty pak měli důvod k pískání na Jiřího Štajnera zavdaný domácí fanoušci, neboť český křídelník za žlutou kartu zdevastoval Hellera, který hřiště opustil na nosítkách. Nastavená minutka na skóre nic nezměnila.

Úvod druhého poločasu a vůbec celá druhá půle postrádala jakékoliv nasazení a tempo, v 63. minutě navíc svůj debut ukončil Jan Šimák. O první pořádné vzrušení se až v 71. minutě postarala dvojice Zaki - Szalai, přičemž první Maďarovi předložil uvolňující přihrávku, kterou ale host na Bruchwegu nezúročil a byl z toho jen roh. Na další střelu na branku si museli diváci počkat až do 84. minuty, kdy ale Brugginkova střela Müllera jen pošimrala v rukavicích.

Díky nudnému druhému poločasu a rychlému gólu v úvodu utkání si tak Mainz udržel domácí neporazitelnost.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Schalke 04 2:2

23.01.2010 15:30

Góly: 82. Vahid Hashemian, 90. Stanislav Šesták - 5. Vicente Sánchez, 42. Kevin Kurányi

Malé porúrské derby dlouho vypadalo na opětovný triumf hostujícího Schalke, které by se tím dostalo minimálně do zítřka do čela, jenže hosté ve druhé půli promrhali dvougólové vedení a nakonec si vezou domů pouze remízu 2:2. Vyrovnání Bochumi zařídil v nastavení Stanislav Šesták.

Hostující kouč Magath postavil do základu překvapivě Vicenteho Sáncheze a tento tah se mu zlatě vyplatil už po pěti minutách. Na pravé straně se Farfán prosadil přes svého strážce a poslal míč před bránu, kde ho bez potíží uklidil do sítě právě Sánchez - 0:1. Favorizované Schalke i nadále tvrdilo muziku, byť dopředu se dle tradice moc nehnalo, na druhé straně Bochum byla proti nejlepší defenzivě ligy takřka bezmocná.

Schalke své úsilí v ofenzivě zvýšilo až ke konci poločasu a nemohlo toho litovat. Ve 42. minutě uvolnil Moritz Farfána, který znovu zprava centroval do středu pokutového území a tentokrát úspěšně zakončoval Kuranyi - 0:2. Dvě minuty nato se VfL mohlo zmátořit, z poměrně velkého úhlu ale trefil Prokoph jen tyčku.

Po obrátce vyběhli na zelený pažit Azaouagh a Freier, čerstvé síly v domácích barvách, což mělo za následek zvýšenou aktivitu Bochumi. Horníci z Gelsernkirchenu byli ale vzadu dlouho neomylní, stejně jako v prvním dějství tak ofenziva domácích příliš nezaujala. Magathovi hoši vsadili na brejky a jeden takový mohli proměnit v 55. minutě, ale Kuranyi si zblízka vylámal zuby na Heerwagenovi.

Nepříliš záživné utkání tařka bez šancí pokračovalo až do závěrečné desetiminutovky, kde se ale domácí najednou zvedli ze dna. V 82. minutě si rohový kop zimní posily Mariće našel Hashemian a dostal ho do sítě - 1:2. Tím hosté inkasovali po dlouhých 536 minutách a chvíli před koncem je musel od další pohromy zachraňovat Neuer, jenž vyřešil příležitost Mavraje. Ve druhé minutě nastavení se ale Bochum přece jen dočkala, když se na levé straně prosadil Hashemian přes Rafinhu a po jeho centru hlavičkou srovnal na konečných 2:2 Šesták.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 2:3

23.01.2010 15:30

Góly: 10. Aaron Hunt, 75. Hugo Almeida - 25. Thomas Müller, 35. Ivica Olić, 78. Arjen Robben

Brémám se v novém roce nedaří ani v domácím prostředí, po tuhém boji a napínavém duelu s mnoha šancemi na obou stranách domácí těsně podlehli Bayernu 2:3. Utkání sice gólově načal právě Werder, když se v 10. minutě z lehkého úhlu výstavně trefil Hunt, hosté však stav utkání do poločasu obrátili a díky gólům Müllera s Olićem se ujali vedení. I druhou půli gólově otevřeli domácí, na Almeidovu trefu ale záhy odpověděl Robben a i přes závěrečný tlak domácích hosté tentokrát vedení udrželi a tři body je na úkor Leverkusenu posouvají na první příčku.

Werder se do svého tradičního soupeře opřel hned od prvních minut a pokoušel si vytvořit tlak. Hosté však aktivní kombinační hrou zdatně kontrovali. Směrem dopředu se pak prosazoval především dravý Robben, ve 3. minutě holandský záložník trefil pravou tyč. Krátce nato hrozil prozměnu Olić, o toho se místo tyče postaral Fritz.

Na aktivitu hostů odpověděly Brémy efektivitou, na první Marinovu kolmici za obranu si naběhl Hunt a z lehkého úhlu zavěsil ideálně pod víko. Hosté se z gólu rychle otřepali a už ve 14. minutě byl znovu v permanenci Wiese, tentokrát se postavil Schweinsteigerově střele ze střední vzdálenosti.

Domácí obranu nadále proháněl především aktivní Robben, způsobující statické domácí obraně mnoho problémů. Vyrovnání ale přišlo z druhé strany, Schweisteiger odcentroval na Goméze, ten za sebe sklepl Müllerovi, který si míč ve středu šestnáctky v klidu převzal a umístěnou střelou překonal už pouze ohlížejícího se Wieseho.

Werder se i nadále snažil držet s hosty krok, kvalita však stála na straně Bayernu, což ale hosté neprojevovali v zakončení. Ve 27. ani 32. nedokázal bránu trefit Goméz. Robbenovi se to v 31. minutě povedlo pouze teoreticky, protože po dynamickém průniku jeho střelu domácí brankář vyrazil na roh. Mnichované v tlaku pokračovali, ve 35. minutě se na pravé straně zjevil Lahm, odcentroval na Goméze, který i když omylem, fikaně balon netrefil a za ním číhající Olić ho uklidil do prázdné brány. Chorvatský střelec ale jásal spíše symbolicky, při dobíhání balonu si totiž o tyč bolestivě narazil pravou ruku.

Do konce poločasu už se Bayern mnohokrát dopředu nepodíval, aktivity se sice ujali domácí, i přes šance Borowského nebo Almeidy ale vyrovnání nedosáhli. Naopak na 1:3 mohl, a rozhodně také měl, zvýšit Robben, po obětavé Müllerově práci se octil s balonem sám 25 metrů před prázdnou bránou, tu však nešikovně přestřelil.

O přestávce postihla Bayern nemilá starost, přivodil ji zažívací systém brankáře Butta, který vypověděl službu a do brány se tak po dlouhé době postavil nositel čísla 1, Michael Rensing. Úvodní okamžiky druhé půle vyplnili svou aktivitou domácí. Bavořané se přesto útočení nevzdávali, bohužel ale okna v domácí obraně netrestali. Nepovedlo se to ani v 53. minutě Gomézovi, který tváří v tvář Wiesemu dokázal soupeřova gólmana akorát kopnout do břicha a posléze nastřelit domácího obránce.

Pět minut na to bylo hostů ale už pořádné horko, na dlouhá nákop z vlastní poloviny naskočil Almeida, sklepl hlavou Marinovi který se pohodlně prosmýkl středem domácí obrany kolem Demichelise a situaci zachránil až fantastickým zákrokem Rensing.

Brémy se své aktivity nechtěli vzdát, trpěli však na katastrofické poziční práci obrany. V 67. minutě z úhlu proti Wiesemu sám běžel Müller, jeho nezištný centr však obrana dodatečně zlikvidovala. Tři minuty na to běželi tři červení na jedinného bílozeleného, Goméz se ale míče nevzdal a akce skončila nezdarem.

To mělo hosty brzo mrzet, v 74. minutě se Almeida pouze zastřeloval. Minutu na to už portugalský útočník přesnou střelou Rensinga překonal. Odpověď Bayernu na sebe nenechala dlouho čekat, za dvě minuty naprosto osamocený Van Buyten střílel mimo. Za další minutu se k přímému kopu postavil Robben a přesnou střelou do vzdálenějšího růžku alá Badstuber vrátil Bayernu vedení.

Werder závěrečnou čtvrthodinku vyplnil hrozivým tlakem na obranu hostů, když už však Marin vstřelil gól, bylo to pouze z ofsajdu. Další šanci domácích zmařil za dvě minuty Rensing. Na výsledku už nic nezměnila ani nebezpečná Kloseho hlavička a Bayern tak po osmé v řadě vyhrál, tentokrát v ostře sledovaném Klassikeru na půdě Brém v poměru 2:3.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfB Stuttgart 0:1

22.01.2010 20:30

Góly: 41. Ciprian Marica

Freiburg nedokázal na Stuttgart v bádensko-württemberském derby najít recept a i přes zlepšený herní projev prohrál před vlastními fanoušky, zatímco Stuttgart si připsal druhé jarní vítězství.

Jak již prorokoval před utkáním kouč hostí Christian Gross, oba týmy vyběhly na trávník plny odhodlání a ačkoliv hra ve středu pole byla vyrovnaná, do vážnějších šancí se vícekrát dostával Stuttgart. Nejprve po rohu hlavičkoval jen do Pouplina Niedermeier, pak ve 14. minutě netakticky před pokutovým územím fauloval Mendy a Pogrebňak pořádně ze standardky provětral Pouplina, který vyrazil jen na roh. Hitparáda šancí, která Šváby v poslední době zdobí, pokračovala hlavičkou Maricy pár centimetrů nad, načež ten samý hráč se snažil najít kolegu Pogrebňaka, jehož ubránil Bastians.

V osmnácté minutě se podruhé dostal do příležitosti Niedermeier, tentokrát ale svou hlavičku nasměroval kousek od levé tyče Pouplinovy branky. Stuttgart nadále ovládal hru, ale k dalšímu ohrožení se dostal až za jedenáct minut - Hleb potáhl míč po lajně, předložil jej pod sebe na šestnáctku Khedirovi, jeho ránu vytáhl Pouplin pouze před Porgebňaka, před ruským útočníkem se otevřela takřka prázdná branka, ale ruský útočník zřejmě zavřel oči a branku přestřelil. Domácí se dovolili skoro až po třiceti minutách - Banovićovova diagonála byla na první pohled krátká, nicméně Bastians Celozziho obešel a nasměroval míč těsně vedle levé tyče Ulreicha, jenž by se asi jen marně natahoval.

Na gól se diváci načekali do 41. minuty, kdy Hleb procpal míč do pokutového území k Pogrebňakovi, ten našel volného Maricu a rumunský útočník poprvé v utkání překonal Pouplina. Do konce prvního poločasu se již nic nestalo, sudí Brych nic nad rámec předepsaných 45 minut nenastavil, a proto šly oba týmy do kabin za stavu vyhovujícího Stuttgartu.

Do druhého poločasu nastoupily totožné týmy, hned po třech minutách hry potáhl Hleb svým typickým průnikem míč do šestnáctky, snažil se najít číhajícího Pogrebňaka, ale Pouplin míč vyrazil k Hilbertovi, který vší silou míč napálil do na brankové čáře stojícího Topraka. O dvě minuty později zase dostal krásnou přihrávku do prostoru Banović, míč si ale nechal moc utéci a ještě se stačil nepříjemně střetnout s Ulreichem.

Hra pak spíše připomínala souboj kočky s myší a proto je překvapující, že po hodině hry měl po nekonečném zápolení blíže ke vstřelení branky Freiburg, Bastians ale po Bustcherově centru od lajny míč nasměroval nad bránu. V 63. minutě se pak sice domácí konečně dočkali, Cissé si krásně zpracoval míč, namířil jej na branku, jenomže směr střely těsně před Ulrichem změnil Butscher pobíhající v offsidu, a Freiburg tak čekal dále.

Posledních dvacet minut ale konečně ukázalo, že se opravdu hrál fotbalový zápas. Akce střídala akci, Bastians byl velmi blízko k dalšímu překonání brankáře, Tasci však míč vykopl před brankovou čárou, na druhé straně se vyznamenal Pouplin proti Khedirovi. Kdekdo by čekal, že v regionálním derby při tak hubeném výsledku Stuttgart zaleze na vlastní polovinu a začne se bránit - trenér Gross však uctíval jako nejlepší obranu útok, jenomže stejně jako Freiburgu většinou i Švábům hořela finální fáze. Proto si Stuttgart udržel jarní neporazitelnost.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen19118042:1541
2.Bayern Mnichov19116239:1739
3.Schalke 0419115329:1538
4.Borussia Dortmund19106327:1936
5.Hamburger SV1997336:2034
6.Werder Brémy1977534:2028
7.Eintracht Frankfurt1977524:2528
8.1. FSV Mainz 051976624:2627
9.TSG Hoffenheim1974827:2225
10.VfL Wolfsburg1966735:3824
11.VfB Stuttgart1957720:2422
12.Borussia Mönchengladbach1964925:3122
13.1. FC Köln1956815:2021
14.VfL Bochum1955922:3620
15.SC Freiburg19531119:3618
16.Hannover 9619451021:3117
17.1. FC Norimberk19341213:3413
18.Hertha BSC19241316:3910

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (157)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen tak dál, klidně by z toho ještě mohly být poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Stuttgart se zvedá.Teď ještě aby zabrala Hertha s Hannoverem a jsem spokojený

Reagovat
RickNash

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim, češi musí tůstat v první lize

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej na Wolfsburg jestli si zopákne minulé jaro zatim to tak nevypadá

Reagovat
smazaný uživatel

To nehrozi, letos je to pekne naslapany, Vlci by byli radi za EL.

Reagovat
smazaný uživatel

jj a dolu freiburg norimberk a hlavne tu prisernou bochum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne? lepší, než aby sletěla Hertha s Hannoverem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

s tim Hannoverem si moc jistej nejsem, ikdyž teď mají konečně celkem sympatického trenéra... jmenovitě je kádr taky kvalitní (až na Duricu...)

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart

Reagovat
Arne

Potěšilo takhle po ránu... Byť mi je Freiburg celkem sympatický, tak jsem ho po dlouhých úvahách vybral jako tým, kterej můžeme/musíme tam dole udělat.

Reagovat
-PeCa_08-

ty jsi takový znalec na bundesligu.. Jak vidíš Herthu dnes?

Reagovat
Arne

Koukni do diskuse pod preview, nevsázel bych...

Reagovat
smazaný uživatel

Werder - Bayern : pro oba pomezní...

pro krásné góly Almeidy a Robbena

Reagovat
smazaný uživatel

+ Bochum za to vyrovnání

Reagovat
herbage

Teď ještě budeš zítra přát TSG, co?

Reagovat
smazaný uživatel

to ještě nevim, jenom doufám, že nás o první místo nepřipraví opět Toni Kroos

Reagovat
herbage

Mohl by

Reagovat
smazaný uživatel

ďakujem Stanko, dobre ši zrobil - Šesták

Reagovat
smazaný uživatel

a Hashemian taky... gól plus asistence

Reagovat
smazaný uživatel

tak určite, len Vahid ma tak veľmi netrápi ako Stanko, ktorý bude (dúfam) tak čarovať aj v JAR alebo tak ako v kvalifikacii

Reagovat
herbage

No ten Robbena byl spíš Wieseho, který tam klimbal či co, ale Robbenovi za myšlenku. Přesto ten faul který tomu předházel byl možná od Robbena dive, ale na to se historie neptá

Reagovat
smazaný uživatel

proto je palec jenom pro gól Robbena... s jeho výkonem zrovna spokojenej nejsem... několikrát sice pronikl daleko po křídle, ale pak si položil balon moc daleko od nohy a obránce Brém mohli situaci uklidnit...

...a po tom gólu měl spíše běžet za Lahmem...

Reagovat
herbage

Tak Robben už měl dát hned na začátku místo tyčky gól, ale za to jak přestřelil úplně prázdnou branku by jste ho měli propleskat, stejně jak v druhé půli nedal tu tutovku. Ale zase byl pnesrmíně platný při mnoha brejcích a snažil se vše řešit fotbalově. To jak tam po jedné narážečce nepřihrál zpátky před branku bylo způsobeno tím, že už neměl prostor a líp to udělat nemohl. Ale Gómez byl dnes totálně na pěst. Nejen že zbytečně sobčil, ale i zakončení měl tragické a situace 3 na 1 vůbec neumí řešit, natož aby třeba zkusil zaseknout míč, když má tři prdele času a širokodaleko nikdo není. Jsem na vás velmi zvědav příští kolo

Reagovat
smazaný uživatel

zase tak hroznej nebyl... při prvnim gólu - mohl také střílet, ale pustil balon na Müllera a dále běžel vedle něho k bráně, čímž od něj odpoutal alespoň jednoho hráče... u druhého gólu se také snažil jít po míči - možná ho pouze lehce tečnul - možná ani to ne, ale Wiese s prolítnutim balonu nemusel počítat... u třetího gólu nabíhal - a Wiese vyběhl protože počítal s centrem...

...prostě dneska odvedl tu špinavou práci a chtěl se za ni odměnit, což se mu ale už nepovedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že faul tam byl, ale to teatrální svíjení na zemi, aby vzápětí bez problému rozehrál přímák...to je Robbenova nevyléčitelná nemoc.

Reagovat
smazaný uživatel

no, hlavně že když ležel, ani nevěděl za jakou nohu se má držet

Reagovat
herbage

Taky jsem koukal Ale jak před nim utákal van Gaal a zakopl, z toho jsem nemohl. Jak malý dítě ten Robben

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, to jsem i zasmál. Nevíte někdo proč střídal Butt?

Reagovat
smazaný uživatel

střevní chřipka ale když Rensing chytá, protože skutečná jednička chytat nemůže tak mu to obvykle jde

Reagovat
smazaný uživatel

nevedl si špatně, jednou vychytal Rosenberga, za gól nemohl. Nevím, jestli je až takový problém v gólmanech. Přijde mi, že takový Demichelis hraje neskutečně lehkovážně, žádna zodpovědnost. I dnes několikráta zazmatkoval, výmluvný byl ten kiks na Juve. Navíc, když hraje na kraji zálohy Robben nebo Ribery, potažmo oba součaně, tak jsou kraje obrany FCB často přečíslované. Ti dva vlastní půlku skoro neznají

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis je nevyspytateľný viď minulý týždeň a dnes Rensing to isté ako hovorí willi

No a Robben - to je povaha

Reagovat
irik

Šlágr jak má být .

Reagovat
herbage

No, úspěšně jste do dramatizovali až do konce

Reagovat
Arne

Jj, v půl sedmé začíná.

Reagovat
herbage

no tak

Reagovat
Arne

Co? Nemám snad pravdu?

Reagovat
herbage

Nechci se hádat, takže máš

Reagovat
Arne

Já se vůbec nechci hádat, jen podotýkám, že šlágry (snad vyjma prvního kola, kdy se hraje v pátek) jsou vždy na programu v sobotní večer.

Reagovat
Godwinson

vždyť už jsme si o tom psali, že šlágr je v neděli

Reagovat
irik

Ne.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Šesťo

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal

Reagovat
smazaný uživatel

Was ??

Reagovat
smazaný uživatel

Od radosti sa pošmykol a vydrbal na zem pri Robbenovom gole

Reagovat
smazaný uživatel

vysvětlí mi někdo, proč Funkel nestřídal? jsem zklamanej z dvojice Raffael - Cicero, naopak Drobný

Reagovat
Arne

Proč jsi zklamaný z dvojice Raffa - Cícero? Podle mě hráli dobře...

Funkel moc nestřídá, což nechápu... Minimálně Eberta tam dát prostě měl, třeba místo Ramose, kterému se dneska nijak zvlášť nedařilo.

Reagovat
$dolar$

Raffael je hroznej fotbalista

Reagovat
Arne

Vynikající

Reagovat
$dolar$

Mne se teda vubec nelibi...

Reagovat
Arne

Mě jo...

Reagovat
$dolar$

Tak co s tim udelame? Navrhoval bych souboj na kordy

Reagovat
smazaný uživatel

seš cvok ??

Reagovat
$dolar$

Za urazku na me cti te vyzyvam k souboji!

Reagovat
smazaný uživatel

Co je?

Reagovat
$dolar$

Budes provokovat?

Reagovat
smazaný uživatel

promiň.

Reagovat
$dolar$

V pohode, uz jsem svy pesti uklidnil...

Reagovat
Godwinson

ty seš joker a on ti to žere ...

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Navrhoval bych, aby sis ho skoukl třeba příští sobotu a možná změníš názor.

Reagovat
$dolar$

Ok, to beru

Reagovat
smazaný uživatel

Ebert tam rozhodně měl jít, Cicero nic neukázal a Raffa strašně kazil a štval mě jak pořád soloval, hlavně když to měl dát Gekasovi do ulice, abych jenom nekritizoval líbil se mi Kringe

Reagovat
Arne

Cícero mi přišel dneska velice dobrý, Raffa to tak dvakrát nebo třikrát mohl rozehrát dříve, ale taky bych ho nějak nehanil. Kringe byl dobrý stejně jako v Hannoveru.

Reagovat
Arne

Hele, podle všeho jsi ten zápas viděl... Co si myslíš o té penaltě? Já všude vidím, že byla naprosto "zu Recht", ale vím, co jsem viděl. Arneho divení se neberu v úvahu, ten se diví furt.

Jinak k tomu Raffovi - dneska podle mě jeden ze čtyř nejlepších hráčů, společně s von Bergenem, Lustim a samozřejmě Drobasem. Naopak se mi moc nelíbili kraje obrany, Gekas a Arne (co zápas, to hrubka - špatný).

Pokud se dá do kupy Hubník, tak určtiě nepůjdě místo von Bergena, ten je teď náš nejlepší stoper. Šup s Arnem na kraj a hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem viděl takový fragmenty vinou nekvalitního streamu a pak sestřih na ARD... penalta podle mě byla, vůbec bych se nad tim nepodivoval.... Gekas mi vadil taky, ale pořád si řikám, že to je prostě takovej ten klasickej střelec, kterej není tolik/vůbec vidět a pak se to k němu nějak odrazí a on to dá, jako Horst Siegl třeba, a podle mě je to lepší varianta než Artur nebo Valera... Lustenbergera a v. Bergena nemam rád, takže jsem vůči nim hodně kritickej, ale speciálně Lusti mě mile překvapuje, a pokud Hubník vytlačí Piszczeka, tak se zlobit nebudu, jenom aby nechtěli zkoušet Hubníka na kraji...

Reagovat
Arne

Hubníka na kraji snad ne... Dneska by ale byl platnej, při standardkách to tam furt smrdělo a naopak oni ty naše řešili takřka všechny úplně v klidu.

Reagovat
Godwinson

co to Schalke, ach jáj ...

jinak lehce očekávanej bod pro Herthu, škoda, že sem to nehodil :))

Reagovat
$dolar$

HSV nastoupi v dobry sestave, akorat bych misto Piotra dal Eliu a do utoku Berga, ted nejak vubec nehraje

Reagovat
herbage

Buď rád, že hraje Trpchu, uvidíš že dá gól

Reagovat
herbage

Troche, ani nevím jak jsem to mohl tak zkomolit

Reagovat
$dolar$

A tak ja mu to preju, ale Elia hraje tuhle sezonu uzasne

Reagovat
Arne

Já se těšim na Rozehnala

Reagovat
$dolar$

A ja se tesim az te rozparu svym kordem

Reagovat
$dolar$

A herbe - nechtel bys prijet do Plzne v pondeli kdyz bude hrat Viktorka s Banikem? Bude tady Trevor, centos, muzajs, jeste napisu PJovi a martymu, ze bychom zasli na fotbal a pak nekam posedet do hospudky...?

Reagovat
herbage

To zní zajímavě, zejtra jedu na zkoušku, ale budu mít hotovo ještě do oběda a pak nevím kde tolik hodin čekat. Ani nevím, kde je stadion. Bys mě musel vyzvednout někde na námku před zápasem. A ještě bych si nesměl brát oblek, protože si ho nechci ušpinit. I když být vedle muzi, jeden v bílém, druhý v černém

Reagovat
$dolar$

Ale to neni zitra, ale az kdyz zacne jarni cast GL, ja si napamatuju datum tak jsem to napsal tak divne, nekdy koncem unora, pokud se nemylim

Reagovat
herbage

Aha, já jsem zmatenej Jo, tak já mam školu, tak v Plzni stejně budu, ale jen se musím podívat na rozrh na letňák

Reagovat
$dolar$

A kdyz uz tak zejtra asi zkousku nemas

Reagovat
herbage

Žiješ v minulosti, dnes je pro mě zítra

Reagovat
$dolar$

Reagovat
herbage

Tak portál mimo provoz, ale času dost, ne? Víš kde mě hledat

Reagovat
$dolar$

Samozrejme, ja ti napisu maila, ja se te chtel jen tak informativne zeptat jestli budes mit zajem s nama zajit Ale ma to 2 podminky - 1. budes fandit Plzni, protoze banikovci budou v presile A 2. pokud se budeme bavit o ekologii tak ti prej musime prelepit usta paskou... Beres?

Reagovat
herbage

Tak jasný že Plzni, snad nemyslíš že budu fandit chacharům(tímto se jim omlouvám, ať mi pak nedaj přes držku) A o ekologii se bavit nebudu, pod podmínkou že muzi, centos a trevor přijedou společně vlakem a po městě budou chodit pěšky či jezdit MHD, jinak si vyhrazuji že budu smět prskat

Reagovat
smazaný uživatel

Je tenhle sraz otevřený širší veřejnosti? Pokud ano, tak se přidám k bandě chacharů...

Reagovat
herbage

Jestli nás bude víc, tak můžu vzít míč a sehrajem přátelské utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, budu roztleskávačka, jinak byste přišli asi o nohy...

Reagovat
herbage

Myslím přátelský

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť říkám, že byste přišli jen o nohy... A to jen pravděpodobně hráči ode mě z týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se postaral o zbytek těla

Reagovat
smazaný uživatel

Máš praxi v rugby? Já v pralesní lize házené...

Reagovat
smazaný uživatel

spíše neumim hrát fotbal a občas mám štěstí na to, že se rozhodčí nedíval

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že 27 (sobota)

Reagovat
$dolar$

Pondeli Prijedes?

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych... (ale 27 je opravdu sobota )

Reagovat
$dolar$

Ale oni to presunuli na pondeli, urcite

Reagovat
smazaný uživatel

aha... tak teda v rozpisu to aktualizované teda neni (tzn. 22.2. nebo 1.3? )

Reagovat
$dolar$

Asi toho 1.

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera vyhráli jsme,ukol pslněn ale hra jako taková bude chtít ještě doladit ale jinak Robben nádherná trefa podle mě gol měsíce v veropě vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

s takovou se v LM můžeme dostat hodně daleko,doufám a mým snem je aby jsme ji vyhráli PROSÍÍÍM!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Willi, čo sa stalo van Gaalovi ked sa všetci smiali ? A Olič je ako s tou rukou ?

Reagovat
smazaný uživatel

van Gaal "utíkal" před Robbenem a zřejmě zakopl (možná naschvál - kdo ví) a padl na zem >> Robben se pak na něj "vrhnul" ... a u Oliće nevim, já myslel, že to patří trochu k oslavě gólu

Reagovat
irik

Olić se pratil rukou o tyč, proto se Van Gaal tak mračil.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dik

Reagovat
irik

Za málo .

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak Robben "zakryl" trapas Neviem prečo utekal blb ked v Dortmunde mu na ruky vyskočil Ribery a "súboj ustál"

Olič si narazil ruku do žrde , ako hovorí irik

Reagovat
smazaný uživatel

100. für die Meisterschaale an der Isar...

Reagovat
smazaný uživatel

*Meisterschale

Reagovat
jv

100 pro BVB

Reagovat
smazaný uživatel

trošku pozdě

Reagovat
jv

Jo, jenže já jsem se k počítači dostal až teď

Reagovat
smazaný uživatel

nj - i stoleté jubileum jsi propásl

Reagovat
jv

Tak to zase ne, já jsem myslel ten dnešní zápas.

Reagovat
irik

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Jsou trochu moc blízko .

Reagovat
Arne

Reagovat
irik

Reagovat
Arne

Btw. BVB je na tom tak nějak podobně jako v roce 2002.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo viděl Mainz ? Jak hrál Šimák ? Byl vůbec u míče ?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem viděl sestřih, dostal se do jedný šance, ale špatně zpracoval, kopal snad všechny standartky a když byl střídanej, tak mu lidi dost tleskali

Reagovat
Arne

Jsem docela zvědav, kdo Veha nahradí... Přece jen peněz mají dost a můžou si dovolit i někoho hodně schopného ze zahraničí.

Veh dost zklamal, dobrý trenér prostě své mužstvo musí naučit bránit a ne že je úřadující mistr v bránění skoro nejhorší v lize. Navíc mají před sebou těžký program, tuším HSV, Bayern, Leverkusen a Schalke, plus do toho Villarreal v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster, Klinsmann?

Reagovat
Arne

Třeba... Třeba Lotthara

Reagovat
smazaný uživatel

ten by si asi nesedl s Dieterem...

Reagovat
Arne

Co já vím... Mohli by vzít Götze nebo Favreho, bych byl zvědavej, jak by na tom byli.

Reagovat
smazaný uživatel

Favre asi ne, když údajně napomohl k tomu, aby se Hertha zbavila Dietera...

Reagovat
Arne

Jj, vím, jen mě napadli dva bývalý naši trenéři... Ve spojistosti s VfL mě napadá snad jen Augenthaler.

Reagovat
smazaný uživatel

no a zase Toni Kroos... tak buď si na to soupeři ještě nezvykli, nebo z něj roste opravdu roste druhý Ballack... už jen aby jeho góly párkrát nestačily pro výhru a na konci sezony se vrátil do Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro Bayern vypadá, že by v konečnym důsledku mohla být obrovská chyba pustit Kroose do Leverkusenu, protže pokud Leverkusen vyhraje titul, tak se dá říct, že právě tohle stálo Bayern titul

Reagovat
Arne

Leverkusen hraje skutečně mistrovsky... Vy pokud nezlepšíte efektivitu, tak začnete ztrácet, ještě Mainz a Wolfsburg možná, ale moc dalších vám nedovolí tolik šancí jako včera enormně slabej Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak najbližšie dve kolá to musí byť jednoznačné Bojím sa tej časti Dortmund, Hamburg a následne aj - Stuttgart, Schalke, Leverkusen, inak už v pohode a hlavne záver je ok

Leverkusen predsa už musí stratiť niekde napr. na Dortmundu alebo Schalke a zas naopak, tie série čo predvádzajú Schalke a BVB sa tiež musia nejakou tou prehrou skončiť ! No a Hamburg a Brémy dúfam že v boji o titul už tak vážne zlobiť nebudú !

Reagovat
Arne

Brémy jsou nevyzpytatelný, ale na titul už je taky nevidím, HSV těžko říct... Uvidíme, jak na tom bude Ruud.

Co se týče toho konce, tak v posledním kole hrajete v Berlíně. Pokud vyhrajete titul, tak doufám, že ho budete mít jistý už proti Bochumi.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam aj ja uvidíme, teším sa

Reagovat
smazaný uživatel

a navyše tie šance proti Werkself ma mrzia dodnes ! - a neskutočne Adler tiež

Reagovat
smazaný uživatel

no tak pokud se efektivita v dalších dvou utkáních nezlepší tak asi nastoupí Klose, jehož efektivita by mohla být větší...

Reagovat
smazaný uživatel

a Ribéry aj u neho určite

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda... Franck, Thomas nebo Daniel nás snad dokážou v nouzi zachránit...

Reagovat
Arne

Jo, to máš asi recht... Gómez fakt na jeden gól potřebuje nespočet šancí, a když pominu to puštění pro Müllera před první brankou, tak šíleně hamouní.

Reagovat
smazaný uživatel

to solování se snad ještě odnaučí...

Reagovat
smazaný uživatel

dvakrát mohol Olič dávať do prázdnej keby mu gomez prihrá ešte že pri Oličovom góle išla lopta ku Ivicovi a nie nad brvno

Reagovat
smazaný uživatel

nj, když už se Wiesemu nepovedlo udržet míč tak jsem doufal, že riskne patičkou přihrát na Ivicu, ale pokoušel se sám - ale zase nebýt Mertesackera tak to byl také gól...

Reagovat
Arne

Odnaučí se to gólama... Když se střelcům nedaří, tak to chtěji prolomit a prostě se jednou trefit. Viz. dneska Helmes...

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, že teď hrál celých 90 minut kvůli tomu, že většinou skóruje až v druhém poločase a v úvodu ligy hrával pouze jeden poločas...

Reagovat
jv

Uvidíme jestli vydrží .

Reagovat
HSV1887

Pěkný výsledky. Hlavně ten Köln.. mi to vyšlo na tiketu (důkaz - http://tinyurl.com/ydqjhd5). Škoda, že Bayer vyhrál, sice je zas na čele, což je lepší, než aby tam byl Bayern. Ale utekl o 3 body Rothosen..

Už se těším na další kolo. Doufám, že v pátek doma uděláme mistrovské vlky :-P

Reagovat
smazaný uživatel

Sami.

Reagovat
fantomas

Bayer furt ještě neporažen?

Reagovat
jv

No tak ono to při té jejich vcelku konstantní výkonnosti není až zas takové překvapení.

Reagovat
fantomas

Já Bundesligu nesleduju. Nevim, jak hrajou. Jen se mi to v takový konkurenci, po 19 zápasech, jeví docela jako kumšt.

Reagovat
Arne

Je to kumšt... Hrají tak nějak jako před pár lety Bayern - po herní stránce dost dobrý a líbivý, ale hodně zápasů rozhodnou svou efektivitou. Třeba včera to bylo rozhodně vyrovnanější, než napovídá skóre.

Reagovat
fantomas

V boji o titul jim fandim. Maj sympatickej a mladej mančaft.

Reagovat
Arne

Jo, já společně se Schalke taky... Oběma asi ze soucitu, jednou tu neskutečnou smůlu musejí prolomit.

Reagovat
Godwinson

tak ten Hoffenheim mě zklamal, takhle se nechat vyklepnout :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele