19. kolo
23.01.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 0:0

Hertha nedokázala navázat na týden staré vítězství v Hannoveru a doma pouze bez branek remizovala s Gladbachem. Po převážnou část zápasu měli domácí navrch, jenže dostat kulatý nesmysl do sítě jim dnes nebylo souzeno, na druhé straně zase hosté neproměnili penaltu.

Úvod utkání vyšel lépe domácím, kteří se postupně dostávali blíž a blíž na dostřel gladbachské branky a ve dvanácté minutě mohli jít do vedení. Zpoza vápna tvrdě pálil Cícero, jehož ránu Bailly vynikajícím zákrokem vyrazil a dorážející Gekas z obtížné pozice trefil jen boční síť. Hosté odpověděli bombou Bobadilly, se kterou si ale poradil Drobný. Ten po půlhodině musel čelit mnohem větší šanci Borussie, když nebezpečně k tyči hlavičkoval Brouwers.

Hertha byla herně o něco lepší, Baillyho ovšem ohrožovala hlavně střelama z dálky, které k úspěchu nevedly. To hostující tým málem šel do vedení ještě před přestávkou, když Friedrichova nešťastného obranného zákroku využil Colautti k nahranému pádu a slabý sudí Schmidt bez váhání nařídil penaltu. Tu ale Arangovi bravurně lapil Drobný, který si poradil i s dorážkou stejného hráče a zařídil tak poločasovou remízu.

Pokud byl první poločas víceméně vyrovnaný, tak po změně stran už existovalo na hřišti pouze jediné mužstvo a sice to domácí. Brzy to z přímého kopu zkoušel Cícero, ale Bailly jeho povedenou střelu vyrazil zpod břevna, ještě v téže minutě pak Kringe z voleje pálil těsně vedle. Hra Gladbachu úpěla a Drobný mohl odpočívat, na druhé straně přemíra snahy často vedla k nepřesnostem či špatné volbě řešení situace.

Štěstí se na Herthu mohlo usmát po sedmdesáti minutách, ale Kringeho tečovaná rána nakonec skončila na horní síťce branky a Ramosovu šanci zlikvidoval výborný Bailly. Berlíňané měli k dispozici vydatné množství rohů a přímých kopů, ale byť je výborně hrající Raffael nezahrával zrovna zle, robustní obrana hostů odolávala. Tak to nakonec vydrželo až do závěrečného hvizdu, který uťal domácí snažení již po směšné jedné minutě nastavení.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
7kaka7

pro hertu je bod málo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele