19. kolo
23.01.2010 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

VfL Bochum - Schalke 04 2:2

Malé porúrské derby dlouho vypadalo na opětovný triumf hostujícího Schalke, které by se tím dostalo minimálně do zítřka do čela, jenže hosté ve druhé půli promrhali dvougólové vedení a nakonec si vezou domů pouze remízu 2:2. Vyrovnání Bochumi zařídil v nastavení Stanislav Šesták.

Hostující kouč Magath postavil do základu překvapivě Vicenteho Sáncheze a tento tah se mu zlatě vyplatil už po pěti minutách. Na pravé straně se Farfán prosadil přes svého strážce a poslal míč před bránu, kde ho bez potíží uklidil do sítě právě Sánchez - 0:1. Favorizované Schalke i nadále tvrdilo muziku, byť dopředu se dle tradice moc nehnalo, na druhé straně Bochum byla proti nejlepší defenzivě ligy takřka bezmocná.

Schalke své úsilí v ofenzivě zvýšilo až ke konci poločasu a nemohlo toho litovat. Ve 42. minutě uvolnil Moritz Farfána, který znovu zprava centroval do středu pokutového území a tentokrát úspěšně zakončoval Kuranyi - 0:2. Dvě minuty nato se VfL mohlo zmátořit, z poměrně velkého úhlu ale trefil Prokoph jen tyčku.

Po obrátce vyběhli na zelený pažit Azaouagh a Freier, čerstvé síly v domácích barvách, což mělo za následek zvýšenou aktivitu Bochumi. Horníci z Gelsernkirchenu byli ale vzadu dlouho neomylní, stejně jako v prvním dějství tak ofenziva domácích příliš nezaujala. Magathovi hoši vsadili na brejky a jeden takový mohli proměnit v 55. minutě, ale Kuranyi si zblízka vylámal zuby na Heerwagenovi.

Nepříliš záživné utkání tařka bez šancí pokračovalo až do závěrečné desetiminutovky, kde se ale domácí najednou zvedli ze dna. V 82. minutě si rohový kop zimní posily Mariće našel Hashemian a dostal ho do sítě - 1:2. Tím hosté inkasovali po dlouhých 536 minutách a chvíli před koncem je musel od další pohromy zachraňovat Neuer, jenž vyřešil příležitost Mavraje. Ve druhé minutě nastavení se ale Bochum přece jen dočkala, když se na levé straně prosadil Hashemian přes Rafinhu a po jeho centru hlavičkou srovnal na konečných 2:2 Šesták.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bochum - 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele