19. kolo
23.01.2010 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 1:0

Neporanitelnost dortmundské Borussie nadále trvá, naopak Hamburk si díky brance Nelsona Valdeze připsal třetí porážku ve dvacátém utkání sezony.

Již ve druhé minutě zápasu se mohli domácí dostat do vedení, Kuba vybojoval míč, odcentroval, Rost se rozhodl nejít pro míč a místo toho jen Barrios hlavičkoval vedle. Hamburk se na odpověď zmohl až v deváté minutě, kdy Trochowskiho přímák po faulu Schmelzera na Petriće skončil těsně vedle Zieglerovy branky.

Na další zahřátí si ale promrzlí diváci v Signal Iduna Parku museli počkat až do 25. minuty, kdy Sven Bender napřáhl z pořádné dálky a jeho pokus skončil jen pár metrů vedle. Ale ani pak se nedokázaly týmy vícekrát za sebou protlačit do zakončení, tempo převážně diktovala Borussia a jednou z výjimek byla v 34. minutě testovací rána Valdeze, která ale stejně do branky nezapadla.

Něco jiného už byla situace z 35. minuty, Owomoyela na vlastní půlce rychle rozehrál, Aogo špatně míč odkopl, dokonce tak, že se dostal k Nelsonu Valdezovi, jenž střelou k pravé tyči Rostovy branky otevřel skóre utkání. Hamburku se následně nepovedla série rohových kopů a za chvíli mohl být rád, když Grosskreutzova volej ze slibné pozice trefila pouze Mathijsena.

Do druhé části opět vstoupila aktivněji BVB, přesto po Owomoyelově zaváhání tlačil k dorážce Torun, ale Ziegler byl na zemi rychleji a ještě se stihl nepříjemně střetnout s padajícím útočníkem HSV. Dortmundu ale dlouho odpověď netrvala, 52. minuta a Sahinova přihrávka k Barriosovi, otočka argentinského útočníka kolem Rozehnala a perfektní zákrok Franka Rosta však navýšení skóre nepřinesly.

Po šedesáti pěti minutách hry si narazili Berg s Petrićem, přičemž střídající Švéd z bezprostřední blízkosti trefil jen šťastného Zieglera v domácí brance. O deset minut později pak postupovalo hned šest na čtyři domácí, nicméně Kubovu dalekonosnou ránu dokázal Rost vytěsnit mimo tři tyče na roh.

Hamburk se i přes enormní snahu nedostal už k vážnějšímu ohrožení Zieglera a Dortmund je tak již dvanáct zápasů neporažen!

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Dortmund fakt super jen tak dál a bude to něco fantastického zatim rozehraný na poháry výborně super Borussia Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

super...dame dole seckych... :) chceme LM :) pro dortmund

Reagovat
HSV1887

Dobrej zápas.. měla to být remíza, byla by fér.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele