19. kolo
22.01.2010 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfB Stuttgart 0:1

Freiburg nedokázal na Stuttgart v bádensko-württemberském derby najít recept a i přes zlepšený herní projev prohrál před vlastními fanoušky, zatímco Stuttgart si připsal druhé jarní vítězství.

Jak již prorokoval před utkáním kouč hostí Christian Gross, oba týmy vyběhly na trávník plny odhodlání a ačkoliv hra ve středu pole byla vyrovnaná, do vážnějších šancí se vícekrát dostával Stuttgart. Nejprve po rohu hlavičkoval jen do Pouplina Niedermeier, pak ve 14. minutě netakticky před pokutovým územím fauloval Mendy a Pogrebňak pořádně ze standardky provětral Pouplina, který vyrazil jen na roh. Hitparáda šancí, která Šváby v poslední době zdobí, pokračovala hlavičkou Maricy pár centimetrů nad, načež ten samý hráč se snažil najít kolegu Pogrebňaka, jehož ubránil Bastians.

V osmnácté minutě se podruhé dostal do příležitosti Niedermeier, tentokrát ale svou hlavičku nasměroval kousek od levé tyče Pouplinovy branky. Stuttgart nadále ovládal hru, ale k dalšímu ohrožení se dostal až za jedenáct minut - Hleb potáhl míč po lajně, předložil jej pod sebe na šestnáctku Khedirovi, jeho ránu vytáhl Pouplin pouze před Porgebňaka, před ruským útočníkem se otevřela takřka prázdná branka, ale ruský útočník zřejmě zavřel oči a branku přestřelil. Domácí se dovolili skoro až po třiceti minutách - Banovićovova diagonála byla na první pohled krátká, nicméně Bastians Celozziho obešel a nasměroval míč těsně vedle levé tyče Ulreicha, jenž by se asi jen marně natahoval.

Na gól se diváci načekali do 41. minuty, kdy Hleb procpal míč do pokutového území k Pogrebňakovi, ten našel volného Maricu a rumunský útočník poprvé v utkání překonal Pouplina. Do konce prvního poločasu se již nic nestalo, sudí Brych nic nad rámec předepsaných 45 minut nenastavil, a proto šly oba týmy do kabin za stavu vyhovujícího Stuttgartu.

Do druhého poločasu nastoupily totožné týmy, hned po třech minutách hry potáhl Hleb svým typickým průnikem míč do šestnáctky, snažil se najít číhajícího Pogrebňaka, ale Pouplin míč vyrazil k Hilbertovi, který vší silou míč napálil do na brankové čáře stojícího Topraka. O dvě minuty později zase dostal krásnou přihrávku do prostoru Banović, míč si ale nechal moc utéci a ještě se stačil nepříjemně střetnout s Ulreichem.

Hra pak spíše připomínala souboj kočky s myší a proto je překvapující, že po hodině hry měl po nekonečném zápolení blíže ke vstřelení branky Freiburg, Bastians ale po Bustcherově centru od lajny míč nasměroval nad bránu. V 63. minutě se pak sice domácí konečně dočkali, Cissé si krásně zpracoval míč, namířil jej na branku, jenomže směr střely těsně před Ulrichem změnil Butscher pobíhající v offsidu, a Freiburg tak čekal dále.

Posledních dvacet minut ale konečně ukázalo, že se opravdu hrál fotbalový zápas. Akce střídala akci, Bastians byl velmi blízko k dalšímu překonání brankáře, Tasci však míč vykopl před brankovou čárou, na druhé straně se vyznamenal Pouplin proti Khedirovi. Kdekdo by čekal, že v regionálním derby při tak hubeném výsledku Stuttgart zaleze na vlastní polovinu a začne se bránit - trenér Gross však uctíval jako nejlepší obranu útok, jenomže stejně jako Freiburgu většinou i Švábům hořela finální fáze. Proto si Stuttgart udržel jarní neporazitelnost.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele