19. kolo
23.01.2010 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 1:0

Nezáživné oba poločasy rozhodla jediná brzká branka, která Hannover utvrdila v sestupovém pásmu.

Na Bruchwegu se hned v prvním utkání za domácí Mainz postavil do základní jedenáctky také Jan Šimák, kterému českou společnost dělal na druhé straně Jiří Štajner. Domácí nastoupili s osamoceným maďarským talentem Szalaiem na hrotu, oproti tomu Mirko Slomka dal vpředu důvěru osvědčenému ofenzivnímu triu Štajner - Bruggink - Schlaudraff.

Mainz už od prvních minut dával jasně najevo, kdože je vlastně v tomto utkání doma, Schürrle ale ve dvou možnostech nezpracoval těžké míče. Nakonec to byl ale právě Andre Schürrle, který po prachbídné rozehrávce Ďuricy obešel padajícího Cherundola, v pokutovém území si položil Pinta a zakončil Fromlowitzovi mezi nohy. Domácí tak zúročili svou převahu z úvodu utkání a Hannover se již od prvních minut dostal do nezávidění hodně situace.

96ka se do první vážnější příležitosti dostala po dvanácti minutách hry, po centru Rosenthala ale míč před Štajnera v malém vápně uklidil na roh kapitán Hoogland. Následující salva rohových kopů nakonec vyústila obrovským závarem, který vyřešil razantním odkopem Ivanschitz. Mainz na druhé straně kontroval nepřesným pokusem z dálky od agilního Schürrleho. Fromlowitz v brance hostí se tak musel činit až v devatenácté minutě, kdy se jej po vzoru Schürrleho snažil překonat Szalai, maďarský talent ale tolik štěstí jako jeho kolega neměl.

Přes slibný úvod utkání se pak stroj Mainzu poněkud zadrhl a Hannover zase jen ztěžka nacházel cestu do přehuštěné obrany domácího týmu. Do další šance se dostal takřka až po půlhodině hry Adam Szalai, kterého za tříčlennou hradbu obránců H96 vysunul Karhan, nicméně madridská vycházející hvězda si vyběhnutého Fromlowitze nedokázala obhodit.

V 37. minutě mohli Slomkovi svěřenci děkovat Bohu, když Svenssonova hlavička z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu o pár centimetrů přeletěla branku. Od 43. minuty pak měli důvod k pískání na Jiřího Štajnera zavdaný domácí fanoušci, neboť český křídelník za žlutou kartu zdevastoval Hellera, který hřiště opustil na nosítkách. Nastavená minutka na skóre nic nezměnila.

Úvod druhého poločasu a vůbec celá druhá půle postrádala jakékoliv nasazení a tempo, v 63. minutě navíc svůj debut ukončil Jan Šimák. O první pořádné vzrušení se až v 71. minutě postarala dvojice Zaki - Szalai, přičemž první Maďarovi předložil uvolňující přihrávku, kterou ale host na Bruchwegu nezúročil a byl z toho jen roh. Na další střelu na branku si museli diváci počkat až do 84. minuty, kdy ale Brugginkova střela Müllera jen pošimrala v rukavicích.

Díky nudnému druhému poločasu a rychlému gólu v úvodu utkání si tak Mainz udržel domácí neporazitelnost.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele