19. kolo
24.01.2010 17:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:3

Leverkusen poslal do Mnichova důrazný vzkaz s jasným sdělením: "První místo jen tak nedáme!" Na půdě Hoffenheimu se sice hrál poměrně vyrovnaný zápas, hostující Bayer ale ukázal svoji efektivitu a po zásluze 3:0 zvítězil.

Utkání mezi dvěma herně silnými celky se rozjíždělo pomalu, nestranný divák či fanoušek hostí tak velmi uvítal situaci z 11. minuty. Na Kroosův přímý kop si k zadní tyči naběhl zcela volný Hyypiä a ve skluzu se trefil přesně mezi Hildebrandovy nohy - 0:1. Domácí útočník Ibišević, který měl mít střelce úvodního gólu na starosti, mohl napravit svoji chybu o tři minuty později, po výborné akci Eduarda jej ale vychytal Adler.

Hoffenheim zvýšil své úsilí směrem dopředu, kromě dvou nemastných, neslaných střel v podání Zuculiniho a Gustava ale nebyl s to něco vymyslet. To na druhé straně vyslal Barnetta vpřed Kießlinga, nejlepšímu střelci bundesligy ale lob přes Hildebranda nevyšel dle představ. V 29. minutě ztropil velkou chybu kapitán Bayeru Friedrich a Vukčević uháněl z úhlu sám na Adlera, zadní tyčku jeho branky ale těsně minul.

Čtyři minuty nato hrubě chyboval pro změnu Adler a Vukčević měl znovu příležitost trestat, po záchranném faulu Vidala (který nebyl potrestán) sice ještě vstal, poloprázdnou branku ale z hranice šestnáctky netrefil. Ve zbytku rozháraného prvního poločasu již nikdo nic hodnotného nepředvedl, k vidění byl jen do očí bijící nadbytek nepřesností.

Pokud některý z (převážně tichých) hoffenheimských fanoušků očekával po obrátce nápor svého týmu, musel být zklamán. V 51. minutě naopak znovu udeřil Leverkusen, když se Schwaabův centr z pravé strany dostal k úplně volnému Kroosovi, který ho s farmaceutickou precizností z první poslal do sítě - 0:2. Sotva o minutu později byl do šance vyslán Kießling, jenže se dostal do úhlu a jeho zpětný centr před bránu zneškodnil Hildebrand.

Chvíli nato se po delší době zapotil Adler, kterému pěkně zavařil lajdáckou malou domů Kadlec, dobíhajícímu Ibiševićovi ale k míči krok chyběl. Kromě těchto minivlaštovek byl však Hoffenheim v ofenzivě takřka neškodný, v 71. minutě navíc dali hosté na své vítězství štempl. Kadlec rozjel do rozhozené domácí obrany rychlou akci, kterou vyřešil Kroos přihrávkou na zcela volného Barnettu a ten pohodlně upravil na 0:3.

V následujících minutách už bylo jasné, že TSG definitvně rezignovalo a nic na tom nezměnil ani Ibišević, který sice po akci s Terrazinnem dostal míč do branky, kvůli ofsajdu ale nebyl gól uznán. Pak měl ještě na druhé straně šanci střídající Helmes, kterého se ale zmocnila lakota a namísto nahrávky volnému Kießlingovi zvolil střelu, s níž si poradil Hildebrand. Poté už přišel jen závěrečný hviz sudího Aytekina a radost Bayeru.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele