Bundesliga - souhrn 18. kola

18.01.2013, 22:28, aktualizováno 20.01.2013, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern vkročil do jarní části výhrou nad Fürthem, napodobil jej Leverkusen, který si poradil s Frankfurtem. A nezaváhal ani Dortmund, který si zastřílel v Brémách. Schalke uspělo v přestřelce s Hannoverem, tři body mají i Wolfsburg a Augsburg, v Hoffenheimu, Mainzu a Norimberku se zrodily remízy...

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 2:3

20.01.2013 17:30

Góly: 73. Stefan Reisinger, 90+1. Stefan Reisinger - 41. Sascha Mölders, 45. Ja-cheol Koo, 71. Sascha Mölders

FC Augsburg vrátil düsseldorfské Fortuně porážku z úvodu sezóny a nejlepším možným způsobem se vydal na dlouhou a trnitou cestu k uhájení prvoligové příslušnosti. Svěřenci trenéra Weinzierla přitom skoncovali s dlouhým čekáním na vítězství, které se natáhlo na devět zápasů. Pro hosty dlouho očekávané světlé chvíle nastaly v poslední pětiminutovce první půle, kdy Fuggerstädter otevřeli skóre kuriózním gólem, na který zanedlouho navázali brankou do šaten. Tak bylo zaděláno na překvapivý výsledek.

Přitom měla Esprit-Aréna ve druhém poločasu vidět další 3 branky a pro první sezónní vítězství na cizím trávníku museli hosté přidat ještě jednu rozhodující trefu. Ale pěkně popořádku. Do utkání vstoupila obě mužstva s odlišnými taktikami. Zatímco Augsburg hledal co nejkratší cestu k soupeřově bráně a investoval do hry očividně více energie, vsadila Fortuna na svědomitou defenzivní hru, doplněnou případnými kontry. Avšak již po osmi minutách byla düsseldorfská obrana nachytána v nedbalkách a mohla děkovat brankáři Gieferovi, na něhož nevyzrál Mölders - prozatím...

Na další brankovou příležitost se diváci načekali o něco déle. Aktéři utkání se totiž topili v nepřesných přihrávkách. Z obou brankářů to však byl nadále Giefer, kdo byl zaměstnanější. Strážce domácí svatyně musel čelit Koově hlavičce a při Möldersově dorážce mu musel vypomoci na brankové linii šťastně stojící van den Bergh. Herně působili fotbalisté FCA mnohem lepším dojmem, avšak dlouho nebyli schopni trestat množící se chyby v obranných řadách soupeře.

Za svou snahu však byli hosté štědře odměněni a po předchozí smůle jim byla dopřána šťastná branka. Po Baierově neškodně vypadajícím dlouhém balonu zkolabovala komunikace mezi Juananem a Gieferem, Španěl se dopustil hloupé hlavičky mezi Gieferovy nohy a oním smějícím se třetím byl v poklidu "zakončující" Mölders. Krátce nato se na úkor Levelse prosadil dynamický Ji a oslovil přihrávkou Wernera. Ten si všiml lépe postaveného Korejce Kooa, jenž nikým nehlídán trefil z ostrého úhlu vzdálenější roh.

Do druhé půle vstoupil domácí tým o poznání aktivněji, avšak ve svých útočných pokusech si hráči F95 počínali až příliš komplikovaně, což bylo jen vodou na augsburský mlýn. Až na Bodzekův nadějný přímý kop nic kloudnějšího Meierovi borci nevyprodukovali. Krom toho se opakovaně dopouštěli chyb v zadních řadách - po jedné z nich přidal Mölders již třetí branku utkání, když jej při odklízení balonu nešťastně "našel" Giefer. Domácí se však ani poté nehodlali vzdát.

Již za dvě minuty připravil Kruse střeleckou pozici pro Reisingera, jenž vrátil stav utkání na rozdíl dvou branek. Ale jako kdyby k vyrovnání chyběl jen jeden gól, nadechla se domácí jedenáctka k závěrečné mohutné ofenzívě. Bodzekovi a Schahinovi chybělo při zakončení potřebné štěstí, které měl v nastavení Reisinger - po rohovém kopu prodloužil Fink na ex-freiburského útočníka, jenž snížil na 2:3. Pro Fortunu však přišel tento gól příliš dlouho. Na tom, že Augsburg vykřesal na svou záchranu tříbodovou naději, se již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hamburger SV 1:1

20.01.2013 15:30

Góly: 75. Tomáš Pekhart - 70. Artjoms Rudņevs

Utkání na EasyCredit Stadionu od první chvíle nenabízelo zrovna dvakrát pohledný fotbal, ale spíše urputný boj, i přesto však byly po obrátce k vidění dvě branky, které se mezi FCN a Hamburkem postaraly o zaslouženou remízu 1:1.

Nový kormidelník "der Clubu" Michel Wiesinger musel před utkáním řešit nepříjemné problémy s obsazením stoperské pozice, odkud vypadl zraněný Nilsson, jeho místo nakonec po boku Kloseho zaujal velezkušený belgický reprezentant Simons, který se obvykle pohybuje ve středu záložní formace, kam se momentálně postavil Cohen. Možná trochu překvapivě zůstal pouze na lavičce Kiyotake.

Pohled na rtuť teploměru neukazoval zrovna dvakrát příznivé hodnoty, teplota se vytrvale držela pod bodem mrazu a všichni zainteresovaní tak rozhodně na trávníku nešetřili pohybem. To bylo na první pohled patrné zejména na norimberské ekipě, kde v tomto ohledu "vynikal" nezastavitelný hříšník Robert Mak. Slovenský křídelník měl záhy velmi nadějnou střeleckou pozici, ale branku o fous minul!

Ani jedna strana nedala té druhé vůbec nic zadarmo a k vidění tak bylo nespočet tvrdých a nesmlouvavých soubojů. Jeden takový absolvoval Mancienne s Pekhartem, bývalý obránce londýnské Chelsea si však při dopadu poranil kotník, načež musel hřiště, již po čtrnácti minutách, opustit (nahradil ho Bruma). Jinak se ovšem hra utápěla v hluboké krizi... Změnit se to snažil výhradně Mak, který po půlhodině hry posadil kulatý nesmysl ze standardky na hlavu Balitsche, ten ale hlavičkoval vysoko nad břevno. Oba hráči si před odchodem do kabin úlohy vyměnily, slovenský rychlík však nedokázal usměrnit míč na zadní tyč! Essweinova přízemní rána pak byla veskrze neškodná.

Hosté po příchodu z kabin evidentně přidali a začali si vytvářet mírnou územní převahu. Tu mohl po Skjelbredově centru zužitkovat Rudņevs, ale z dobré pozice hlavičkoval vysoko nad břevno domácí branky. Další možnost měl Jansen, ale z velké dálky těsně nedokázal usměrnit mičudu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi! HSV tak mohl po hodině hry "vysvobodit" dezorientovaný Pinola, jenž zamířil do tyče Adlerovy svatyně!

Stoupající tlak ovšem nakonec přinesl zasloužené ovoce: Jansen si na levé straně vyměnil míč s Aogem, ten odcentroval před branku, kde z bezprostřední blízkosti dopravil balón na místo určení Rudņevs - 0:1. Rothosen se však z vedoucí branky radovali pouhých pět minut. Gebhart po individuálním průniku oslovil zpětným pasem Pekharta, který už z malého vápna neměl problém zavěsit - 1:1.

Krátce nato mohlo být znovu všechno jinak. Tentokráte poslal přesný centr do pokutového území Jansen, avšak hlavičkujícímu Sonovi překazil radost skvělý reflexivní zákrok Schäfera, jenž se mohl spolehnout i na potřebnou dávku štěstí! Korejský štírek se však rozhodně nevzdával a během nadcházejících pěti minut si vypracoval další dvě nadějné příležitosti, nedokázal s nimi ovšem naložit ideálně a v tísni již poté domácího kapitána nepřekonal. Frankové už se v závěrečných minutách zaměřili výhradně na defenzivu, což mohl potrestat opět Son, ale svoji hlavičku opřel jen do levé tyče!

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 0:5

19.01.2013 18:30

Góly: 9. Marco Reus, 19. Mario Götze, 48. Felipe Santana, 81. Robert Lewandowski, 85. Jakub Błaszczykowski

Borussia Dortmund zareagovala na výhry svých konkurentů z čela tabulky tím nejlepším možným způsobem a bez většího úsilí si na Weserstadionu s chutí zastřílela, přičemž nakonec Werderu nadělila ostudného bůra!

Všichni před utkáním netrpělivě vyhlíželi, zdali se v hostující sestavě objeví navrátilec Nuri Sahin, Jürgen Klopp však nakonec do úspěšného soukolí nezasahoval (spekulovalo se o změně rozestavení na 4-3-3) a ve středu pole nechal důvěru osvědčené a v poslední době skvěle hrající dvojici Ilkay Gündogan - Sebastian Kehl. Ve stoperské dvojce se pak místo Nevena Subotiče představil Felipe Santana.

Werder se musel pro změnu obejít bez svého útočného tahouna Marka Arnautoviče (odpykává si trest za žluté karty), ani tento fakt ovšem brémskou družinu nezastavil - aktivita ležela v počáteční fázi především na domácích kopačkách. To však nebylo SVW nic platné. K volnému přímému kopu si stoupl Reus a parádní ranou přes zeď usměrnil mičudu k levé tyči Mielitzovy branky - 0:1.

Prakticky vzápětí mohl po Huntově akci korigovat Petersen, ten však místo přihrávky na lépe postaveného de Bruyneho zakončil sám a z nadějně vyhlížející akce tak rázem pro Weidenfellera větší nebezpečí nevzešlo. Borussen dokázali vytěžit z minima maximum, aniž by se vůbec museli pořádně namáhat. To se potvrdilo i v 19. minutě: Großkreutz předal těsně před pokutovým územím Götzemu, jehož ránu tečoval Gebre Selassie tak šikovně, že kulatý nesmysl, za pomoci břevna, doplachtil až za překvapeného strážce domácích tyčí - 0:2. Dva takto rychlé údery pochopitelně domácí mužstvo srazily...

...hra Brém od té doby postrádala jakoukoliv invenci, logicky pak svěřencům Thomase Schaafa chyběla i tolik potřebná chuť a zápal, což bylo na trávníku na první pohled jasně patrné. A možná už definitivní hřebíček do domácí rakve mohl zatlouct Lewandowski, ale k výraznějšímu ohrožení branky se nedostal, zatímco Hummels hlavičkoval do Mielitze. Zajímavé dění první půle ukončila víceméně neškodná rána Götzeho.

Na chlup stejný obraz hry byl k vidění i po přestávce. Standardní situaci si vzal tentokráte pod patronát Gündogan, ale o chlup nedokázal nasměrovat balón do pravé šibenice domácí branky! Za pár chvil však Götze od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Santany, který i s ochrannou maskou pohodlně hlavičkoval ke vzdálenější tyči - 0:3. Reakce Petersena z velkého úhlu postrádala přesnost.

Ten samý hráč ale dostal od Schmitze parádní centr na malé vápno, ani z této příležitosti ovšem nic podstatného nevytěžil, protože jeho hlavičku směřující pod břevno dokázal vytáhnout z prostoru branky Weidenfeller! A do třetice se kmenovému hráči mnichovského Bayernu postavil do cesty jeden z obránců. Když už to vypadalo, že se utkání pouze dohrává, tak přišla pro Brémy další krutá lekce: Gündogan v obležení udržel míč, vrátil na Kubu, ten ještě rozdal do strany na Piszczeka, jehož přízemní centr prodloužil do branky nastavenou kopačkou Lewandowski - 0:4.

Závěrečná dvacetiminutovka už se odehrála bez Reuse (nahradil do Blaszczykowski) a později odešel i Götze (místo něho dorazil Sven Bender), ani to však na herním projevu BVB nebylo znát. Šest minut před koncem si pak užila zasloužené přivítání staronová dortmundská posila Nuri Sahin, jenž krátce nato vyslal skvělou kolmici na Piszczeka, který ještě vrátil před branku na volného Blaszczykowskiho a dílo bylo dokonáno - 0:5.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 0:0

19.01.2013 15:30

Góly: -

Souboj o evropské poháry ani podruhé v sezóně vítěze nenašel a oba celky si tak rozdělily po bodu po bezbrankové remíze. Hostující Freiburg bude s tímto výsledek spokojen asi o něco více. Pauza oba výběry zřejmě lehce poznamenala a na souhře to bylo opravdu znát. Ani jeden celek nechtěl udělat chybu a šancí k vidění také nebylo příliš mnoho. Mainz proto klesl se sedmadvaceti body na šesté místo, Freiburg se stejným počtem na sedmou příčku.

Před oba celky se totiž dostalo Schalke, oba výběry si navíc mohou po tomto kole ještě pohoršit o jednu pozici. Domácí se svým výkonem příliš spokojení být nemohou, v závěru navíc ještě přišli o vyloučeného Shawna Parkera, který byl na hřišti jen necelých dvacet minut a k tomu obdržel dvě žluté karty během tří minut. Mainz byl v celém zápase přeci jen o něco lepší, jenže vytvořil si pouze dvě vyložené příležitosti.

To hosté sice dokázali z jediné výraznější šance skórovat, branka ale správně nebyla uznána kvůli ofsajdu. Domácí se ocitli v úvodní příležitosti hned v 9. minutě utkání, jenže po několika sražených střelách dokázal gólman Oliver Baumann společně se svými spoluhráči nebezpečí odvrátit na brankové čáře. Po čtvrthodině hry zahrozil Nicolai Müller, jenže jeho pokus z dobré pozice šel nad branku.

Domácí útočili až do konce úvodního dějství a přehrávali soupeře, který sice pouze bránil, ale zato velice dobře. Náznaky šancí či centry do vápna vždy našli brankáře Baumanna, který chybu neudělal. Pět minut před koncem poločasu vypálil tvrdě Noveski, brankář Freiburgu však tvrdou ránu schoval do náruče. Deset minut po změně stran se z ničeho nic mohli prosadit hosté. Ti byli v úvodu přeci jen aktivnější a hrdinou se mohl stát český krajánek.

Pavel Krmaš dostal hezký centr za obranu a dal branku, jenže stál v opravdu těsném ofsajdu. Poté byl na hřišti vidět opět spíše domácí výběr a ten spálil necelých deset minut před koncem svou největší příležitost. Po krásné přihrávce šel sám na gólmana Zdeněk Pospěch, jenže nebyl sám a s jeho nakonec slabou střelou neměl Baumann větší starosti. Tlak domácích opadl definitivně po vyloučení Parkera v 89. minutě a stav zápasu se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 0:0

19.01.2013 15:30

Góly: -

Fotbalisté Hoffenheimu sice ani tentokráte nedokázali v domácím prostředí získat plný počet bodů, ovšem bod proti silnému Gladbachu rozhodně není k zahození. Šestnáctý Hoffenheim ale ztrátu na nejbližší konkurenty nestáhl, ta činí stále sedm bodů. Pro Gladbach je bod na půdě TSG sice mírnou ztrátou, ovšem také to žádná tragédie není. Letošní účastník Evropské ligy se prozatím propadl na osmé místo, nicméně je v těsném kontaktu se svými konkurenty.

Oba celky se po měsíční pauze nemohli srovnat se svou hrou a vyložených šancí bylo k vidění opravdu poskrovnu. Ve vyrovnaném zápase měli v závěru utkání přeci jen více sil domácí, jenže branku dát nedokázali a gólovou mizérii z podzimu opět potvrdili. Pro fanouška byl nezajímavý především první poločas. V první střelecké příležitosti se po dvaceti minutách hry ocitl Firmino, brankář ter Stegen ale neměl s jeho pokusem příliš práce.

Stejný hráč mohl zahrozit o něco později po rohovém kop, ale jeho hlavička skončila těsně vedle levé tyče. Do konce poločasu ještě bylo k vidění několik střel, ty ale byly hodně nepřesné. Hoffenheim byl v této činnosti mnohem lepší, hostující Gladbach nevymyslel směrem dopředu vůbec nic. Po změně stran však hosté ožili a v úvodní čtvrthodině měli převahu, jenže žádná střela se brance gólmana Tima Wieseho příliš nepřiblížila.

Poté navíc opět převzal iniciativu Hoffenehim a necelou čtvrthodinu před koncem promarnil velkou příležitost. Po krásné přízemní kombinaci se ve vápně ocitl osamocen Tobias Weis, jenže jeho pokus z osmi metrů brilantně nohou vyrazil brankář ter Stegen.

V poslední větší šanci utkání selhal domácí Joselu, který se po svém dvouminutovém pobytu na hřišti mohl stát hrdinou utkání. Ten po sražené střele dostal míč přímo do středu pokutového území, jenže jeho prudká střela mířila těsně vedle a stav utkání se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2:0

19.01.2013 15:30

Góly: 51. Diego, 67. Alexander Madlung

Mimořádně vydařenou premiéru zažívá na lavičce VfL Dieter Hecking, jehož svěřenci udolali Stuttgart, čímž se opět vzdálili sestupovým pozicím. Velkou zásluhu na konečném výsledku má Diego, který první branku sám zařídil a na druhé se výrazně podílel.

Koncernový celek začal s velkou chutí a vysunutým napadáním přiváděl Šváby, zejména jejich defenzivní linii, do pořádných problémů. Aktivitou oplývala především na křídelních prostorech operující dvojice Perišić - Rodríguez, kteří do pokutového území vytrvale posílali jednu nabídku za druhou, avšak výraznějších možností jsme se přesto nedočkali.

Poté mohlo po skvělé individuální akci Traorého udeřit z ničeho nic na opačné straně, ale guinejský reprezentant zamířil z úhlu jen do boční sítě Benagliovy branky! Odpovědět mohl Perišić, jeho střele z hranice penalty se však postavil do cesty obětavý Niedermeier, zatímco Fágnerovu nabídku nezužitkoval Olić a později také Rodríguez. Těsně před odchodem do kabin vyslal parádní ránu z dálky Gentner, ovšem strážce domácí svatyně si poradil bez větších potíží!

Viditelně zatažená ruční brzda se po obrátce přeci jen "odbrzdila" a na hru samotnou to mělo pochopitelně jen a jen pozitivní dopad. Harnik vyslal do šance Okazakiho, ten však v nadějné pozici nezachoval chladnou hlavu a mířil vysoko nad branku! Schäfer pak nadýchaným centrem našel ve vápně střídajícího Dosta (nahradil Rodrígueze), ten ale z těžké pozice branku rovněž vysoko přestřelil.

Ani to ovšem fanouškům die Wölfe nemuselo vadit. Diego si v padesáté první minutě přebral míč u půlící čáry, postupně se zbavil hned tří protihráčů a následně parádní střelou zpoza vápna, za pomoci tyče, překonal bezmocného Ulreicha - 1:0. Za pár minut rozehrával standardku ze zajímavé pozice Perišić, kulatý nesmysl však nasměroval pouze do připravené zdi. Švábi se ale rozhodně nevzdali, srovnat krok mohl Hajnal, napálil ovšem jen dobře pozičně stojícího Kjaera, neuspěl ani Rüdiger a Molinaro pro změnu mířil jen do připraveného strážce domácí branky!

Když to nešlo kombinačně, tak to stuttgartská družina zkoušela dalekonosnými pokusy, Harnik ani Kuzmanović však kýžený úspěch neslavili. I tady se tak potvrdilo známé pravidlo: Diego posadil volný přímý kop na hlavu Madlunga, pro kterého už nebyl problém dopravit mičudu na místo určení - 2:0. Hosté ve své snaze neustávali, ovšem jejich střely z dálky v drtivé většiny cílový prostor nenacházely, a tak už se na konečném výsledku nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:1

19.01.2013 15:30

Góly: 31. Sebastian Boenisch, 33. Stefan Kießling, 58. André Schürrle - 78. Alexander Meier

Bayer 04 vrátil Orlům i s úroky srpnovou porážku a po výhře drží krok s vedoucím Bayernem Mnichov. Zásadní okamžiky utkání se přihodily po půlhodině hry, kdy domácí mužstvo uštědřilo svému hesenskému protivníkovi hned dvojitý gólový úder. Frankfurt se sice prezentoval velmi pozornou hrou, avšak oproti Werkself tentokrát nedisponoval potřebnou efektivitou. Když Schürrle přidal v druhém dějství třetí branku, byl osud utkání zpečetěn.

Partie začala zostra - již v prvé minutě zahrozila domácí jedenáctka v pokutovém území hostů a gólman Trapp si hned mohl připsat první úspěšný zákrok. To byla hozená rukavice hostům, kteří se rovněž s chutí pustili do hry a zaděláno tak bylo na aktivní utkání. Čárou přes rozpočet tak pro natěšeného diváka bylo vynucené přerušení utkání poté, co se v táboře fanoušků hostujícího celku objevila nevítaná pyrotechnika. Po opětovném startu potřebovali Orli chvíli na to, aby se znovu dostali do hry. Jejich fans jim tak prokázali medvědí službu...

Lepším týmem tak byl Leverkusen. Ve 30. minutě vyzkoušel Castro Trappovu pozornost svou distanční střelou. Po brankářově zákroku se zahrával rohový kop, jenž přinesl první gólovou situaci utkání: Kieβlingovu hlavičku odvrátil Russ jen k Boenischovi a levý obránce otevřel skóre. To se mělo hned vzápětí znovu měnit a opět v neprospěch Eintrachtu. Schürrle překvapil hesenskou defenzívu kolmým pasem na Castra, jenž svou pohotovou přihrávkou oslovil v pasivním ofsajdu stojícího Kieβlinga. Ostrostřelec měl snadnou práci, když ranou do prázdné branky docílil své páté trefy v pátém zápase proti Frankfurtu.

I poté zůstal Bayer nebezpečnějším týmem a Trapp měl v 37. minutě štěstí, když mu Boenischův centr proklouzl mezi prsty mimo brankový prostor. Pár okamžiků před završením první půle mohl přidat třetí branku kapitán Rolfes, avšak z místa pro pokutový kop přestřelil břevno frankfurtské svatyně. Domácí jedenáctce tak byly pro první poločas souzeny "jen" dva úspěšné zásahy. Po příchodu z kabin se Vehova ekipa zcela pochopitelně pokoušela o tlak za účelem dosažení rychlé branky. Avšak Werkself předváděli přesně to, po čem volal jejich trenér Hyypiä - výborně bránili a soupeře prakticky k ničemu vážnějšímu nepustili.

Před završením hodiny hry definitivně rozhodl o podobě dělby bodů Schürrle, když z ostrého úhlu přesně trefil pravý horní roh brány. Hostům bylo zřejmé, že je dobojováno. Přesto ukázali Vehovi svěřenci morálku a celou partii důstojně dohráli. K dobrému hlavičkovému pokusu se dostal Kanaďan Occean, avšak Leno se zaskočit nenechal. Stejně pozorný byl i jeho kolega na druhé straně hřiště Trapp, když s notnou dávko štěstí likvidoval střelu Carvajala.

V závěrečné fázi zápasu nebezpečně hlavičkoval Boenisch, jenž pak mohl se svými spoluhráči těžit z rychlých kontrů. Ačkoliv to dlouho vypadalo na čtvrtý gól domácích, patřilo konečné slovo hostům. Po centru Aignera odvrátil Wollscheid balon na Meiera. Ten se blýskl pěknou ranou do pravého rohu Lenovy svatyně. Více však Werkself svému soupeři nedovolili a Meierova trefa tak znamenala jen kosmetické zkorigování skóre.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Greuther Fürth 2:0

19.01.2013 15:30

Góly: 26. Mario Mandžukić, 61. Mario Mandžukić

Mnichované sice úplně nedokázali proti Fürthu navázat na podzimní výkony, ani to jim však vadit nemusí, neboť zásluhou dvou branek Maria Mandžukiče si proti Frankům zapisují další vítězství, čímž si opět upevňují výsadní postavení na čele tabulky.

Oslabený nováček se podle očekávání soustředil především na zadní vrátka a od první minuty se tak hrálo z velké části jen na polovině Greutheru, kterému přidělával nemalé problémy neutuchající pohyb ofenzivních hráčů bavorského mužstva. Po devíti minutách měl premiérový střelecký zápis na kopačce Ribéry, za okamžik to po rohu zkoušel hlavou Martínez, ani jeden z nich však Hesla výrazněji nezaměstnal.

Jinak si však nezkušená obrana SpVgg ve složení Zimmermann - Kleine - Sobiech - Baba (tři z těchto hráčů sotva oslavili, případně teprve čekají na dvacáté narozeniny!) počínala poměrně jistě a držela si Bavory na distanc. Po dvaceti minutách rozehrával standardku Nöthe, na poslední chvíli se mu ale postavil do cesty Dante, stejně jako na druhé straně Baba zastavil možnost Mandžukiče. Ten samý hráč však zanedlouho dostal, i díky ne úplně přesvědčivému zákroku Sobiecha, možnost na reparát a tentokráte si poradil bez větších potíží - 1:0. Pojistku mohl přidat Müller a Mandžukić, ani jeden z nich však neuspěl.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Z ničeho nic mohlo být srovnáno po akci Fürstnera se Stieberem, který místo střely hledal před brankou Nötheho, před ním ale zasáhl bezchybný Dante! Konec hostujících nadějí poté nastal po hodině hry: Kroos rozehrál od rohového praporku na hlavu Manžukiče, jehož neuhlídal Nöthe a rázem to bylo o dvě branky - 2:0. Zbytek utkání už se víceméně dohrával...

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hannover 96 5:4

18.01.2013 20:30

Góly: 44. Jefferson Farfán, 49. Julian Draxler, 64. Marco Höger, 67. Ciprian Marica, 88. Lewis Holtby - 55. Sérgio da Silva Pinto, 59. Szabolcs Huszti, 68. Szabolcs Huszti, 90+2. Mame Diouf

Německá bundesliga si na začátek jarní části snad ani nemohla vysnít lepší představen. Mezi Schalke a Hannoverem se odehrála nevídaná přestřelka, kterou nakonec po zásluze těsně ovládli die Knappen.

Zatímco Raffael se musel, jakožto nová posila Schalke, prozatím spokojit s místem na lavičce náhradníků, neboť jeho předpokládané místo v sestavě stále obhospodařuje Lewis Holtby, Johan Djourou se na druhé straně rázem postavil do stoperské dvojice s krajanem Mariem Eggimannem. Na zkušeného Hagguiho tak místo nezbylo, stejně dopadl i Abdellaoue, jehož pozici zaujal pro změnu Sobiech.

Švýcarské duo nedostalo ani ten nejmenší prostor na rozkoukání a hned od prvního fouknutí do píšťalky muselo odolávat jednomu nájezdu za druhým. Aktivitou oplýval především na pravé straně Farfán, který do pokutového území posílal jeden nadýchaný centr za druhým. Ve třetí minutě rozehrával peruánský expres rohový kop, balón našel ve vápně Högera, tomu ale pokazil radost skvělý reflex Zielera!

Ani důrazné varování ovšem hostující družinu neprobudilo. Hned nato poslal Farfán do vymezeného prostoru další nabídku, na kterou sice tentokráte Marica nedosáhl, ale Draxler už dokázal kulatý nesmysl hlavou zasáhnout, nemířil však přesně. Rumunský útočník dostal záhy možnost na reparát, když mu narýsoval za obranu parádní pas Holtby, ani druhou možnost však nevyužil podle představ a v časové tísni branku netrefil. Postupem času se tempo hry přeci jen zklidnilo, 96ky zahustily střed pole a k vidění byla urputná přetahovaná, jež nabízela pouze kupu nedovolených zákroků...

Promrzlé obecenstvo vyprodané Veltins Areny tak znovu rozohnil až po půlhodině hry vyvedený únik Schlaudraffa, hostující šikula však celou akci zakončil pouze centrem do připraveného Hildebranda. A to bylo ze strany H96 všechno. Naopak minutu před odchodem do kabin prodloužil Eggimann autové vhazování Fuchse jen za sebe k Farfánovi, který se neukvapil a nekompromisní ranou otevřel skóre - 1:0.

Jestliže se Holtbymu krátce před odchodem do kabin nepodařilo z nadějné pozice zamířit do prostoru branky, tak po obrátce se ten samý hráč obsadil do role nahrávače a Draxler si už věděl rady o mnoho lépe - 2:0. Tehdy však šlo teprve o předehru dalšího dění... Za pár okamžiků se po standardce dostal odražený míč k Pintovi, jehož rána, za nemalé pomoci Neustädtera, doplachtila až do sítě domácí branky - 2:1.

Další zvrat nastal v šedesáté minutě. Chahed se prosmýkl po pravé straně, následný centr propadl na zadní tyč k Husztimu, který nasměroval křížnou přízemní střelu nekompromisně ke vzdálenější tyči - 2:2. Mohlo se začínat od nuly! Königsblauen se však nevzdali a zanedlouho opět vedli: Höger zpracoval dlouhý míč pro Holtbyho, ten mu vrátil a bývalý středopolař Aachenu propálil Zielera potřetí - 3:2. V 67. minutě vyslal Neustädter ideální pas za obranu na Maricu, který z mírného úhlu poslal mičudu ke vzdálenější tyči - 4:2. Naděje Dolnosasů se tak znovu rázem smrskly na bod mrazu.

Skandující diváci se však ještě ani nestačili uklidnit a na ukazateli skóre se opět měnily číslovky, pro změnu ve prospěch Slomkovy party. Diouf sklepl vysoký balón pro Husztiho, který parádní ranou pod břevno snížil na 4:3. Senegalský kanonýr mohl hned vzápětí srovnat krok, ale z vyložené pozice mířil o chlup vedle! Definitivně rozhodnout mohl střídající Barnetta, ale hlavičkoval pouze do Zielera.

Tři minuty před koncem si pak na opačné straně Huszti s Dioufem úlohy vyměnili, avšak druhý jmenovaný nedokázal najít prostor ohraničený třemi tyčemi! Záhy utekl po pravé straně Farfán a celou akci ještě vyšperkoval pasem na zcela volného Holtbyho, který tak mohl brankou oslavit svůj velmi podařený výkon - 5:3. Konečné slovo si vzal Diouf, jenž vystřihl z hranice vápna dech beroucí "nůžky" a zakončil tím parádní mač na 5:4. Schalke je tak zpátky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18143146:745
2.Bayer Leverkusen18113436:2336
3.Borussia Dortmund1896340:2033
4.Eintracht Frankfurt1893634:3030
5.Schalke 041884632:2928
6.SC Freiburg1876524:1827
7.1. FSV Mainz 051883724:2127
8.Borussia Mönchengladbach1868425:2626
9.Hamburger SV1874719:2225
10.VfB Stuttgart1874721:3025
11.Hannover 961872936:3623
12.Werder Brémy1864828:3422
13.VfL Wolfsburg1864819:2722
14.Fortuna Düsseldorf1856722:2521
15.1. FC Norimberk1856718:2321
16.TSG Hoffenheim18341123:4113
17.FC Augsburg18261015:3112
18.Greuther Fürth18161111:309

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (212)

Přidat komentář
Aldeano

Bundesliga je zpět, tak jak jí všichni znají Jinak Diouf

Reagovat
smazaný uživatel

fantázia zápas ....ale ta atmosféra bola nejak slabá oproti všetkým ostatným záapasom vo Veltins Aréne...a o tomto derby ani nehovorím, neviem či to bolo internetovým streamom..alebo tam pretrvávajú tie problémy so sväzom a nejaký bojkot zase ako bol pred koncom jesennej časti ??...strašne " ticho" na Bundesligu tam bolo dosť často...

Reagovat
db18

asi streamem, v druhém poločase se to rozjelo už docela pěkně (koukal jsem v tv)

Reagovat
smazaný uživatel

je to možné že to bolo streamom...ale mal som pocit že ani nebolo vypredané...a to sa v Bundeslige a vo Veltins Aréne takmer nestáva, a takéto derby !...

Reagovat
jv

Na jakým streamu jsi koukal?

Reagovat
smazaný uživatel

cez wiziwig.tv , stream zo skysportu

Reagovat
smazaný uživatel

No já měl stejný pocit. Jsem teda zvyklý na lepší na Auf-Schalke a nemyslím, že by to bylo streamem. Jsem zvyklý i na ztišené a jindy to zní prostě jinak. Nevím čím to

Reagovat
db18

nebyla otevřená střecha?

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě nebylo tím

Reagovat
smazaný uživatel

dosť čudné mi to prišlo....ani nebolo full...(ak som dobre videl)

Reagovat
smazaný uživatel

pisu,z e navsteva bola 60811 divakov. tak neviem....

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

šialený zápas teda hlavne 2.polčas

Reagovat
smazaný uživatel

krásnej match

Reagovat
smazaný uživatel

5 golu během 13 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga ide stale hore...u mna...anglicka,nemecka,spanielska

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

jediné 2 ligy kde sú všetky zápasy pozerateľne , so slušnou atmosférou a zaujímavé....Anglicko a Nemecko...ostatné ligy v celkovom hodnotení šmece...(top tímy nepočítam ) a to som nejaký ten fanda Barcy heehe ale La Liga

Reagovat
smazaný uživatel

la liga je momentalne najvacsia nuda...Barca...........................Falcao a Real...a este aj Malaga no

Reagovat
kiwwi
Reagovat
db18

hmm, ten gól ohromil tak, že na yt všichni uploadujou jen ten a na kompletní "sestřih" kašlou

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

přitom Mame dneska ohromil během celého zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by teda zajímalo jestli to nebyl ofside, vypadá to docela na hraně

Reagovat
db18

http://www.abload.de/img/ofsdwyucj.png

asi to těsný ofsajd byl no

Reagovat
jv

Každopádně dobře, že to nechali.

Reagovat
db18

Reagovat
herbage

no, moc by to asi nezměnilo. Tři body by zůstaly Schalke tak jako tak a Diof by si svojí chvilku slávy užil rovněž

Reagovat
db18

takhle má šanci na gól týdne/měsíce/sezony/roku... kdyby seto písklo jako ofsajd, tak by do soutěže nemohl...

Reagovat
jv

Hlavně z toho pohledu jsem to myslel, no.

Reagovat
smazaný uživatel

A já to neviděl, místo toho jsem byl na debatě.

Reagovat
Aldeano

Rock opera?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, samozřejmě v táboře Karla.

Reagovat
Aldeano

Kolik se za to dává? Nebo jak se k tomu dostává? (Aby to tak nevyznělo, já o to zájem nemam)

Reagovat
smazaný uživatel

Nic. To jenom pan Fisher.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak.. Hannover po dnešku má skóre 36:36. Jejich dnešní zápas to docela pěkně znázorňoval. "Vorne hui, hinten fui"

Reagovat
db18

sponzor Tui

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

heh

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Hm.. Tak to klobouk.. Bundesliga má svoje kouzlo

Reagovat
Pasha

Diouf Nemecká liga je proste kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně nám to začíná

Reagovat
REPLIKATOR

Pěkná show

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

Jednou vynechám pátek a takhle to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na eurosporplayeru uz nejsou videa ze zápasů a takové prachy za to chtěj.

Reagovat
smazaný uživatel

Museli udělat reklamu když to vysílala ARD.

Reagovat
HSV1887

To byla libovka včera, jsem rád, že mi to v tom casinu pustili. Oslava fotbalu

Reagovat
TonCZek

Včera dobrá raklama na Bundesligu snad to takhle bude pokračovat dál

Reagovat
smazaný uživatel

včera to byl zážitek sledovat takto kvalitní zápas. První poločas byl poněkud pomalejší a utahaný,ale druhá půle prostě reklama na fotbal v německé kvalitě. Výborný výkon dioufa,ten tam jezdil,to bylo neskutečné. Byla to skvělá pozvánka na odvetnou část bundesligy.

Reagovat
db18

Reportáž k S04 - Hannover

https://www.youtube.com/watch?v=3ONXoKmS6xI

cca. od 1:06 jsou pak všechny góly

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší moment zápasu asi Robben a jeho bránění po ztrátě míče. Smekám před defenzivní činností Fürthu, ta má bundesligové parametry, zbytek moc ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel před defenzivní činností Robbena.

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp a jeho konec:

Mohu se jen zeptat vice informovanych, zda muze byt trochu pravdy na tom sprochu, co zminoval pred zacatkem zapasu komentator na Eurosportu, a to, ze se proslycha Jupp jeste vpodstate skoncit jeste nechtel, ale ze vedeni chtelo za kazdou cenu Pepa?

Reagovat
JozkokozleJ

Vcera ukazovali rozhovor s Juppom, tam vyslovil vetu: "Az budem koncit, oznamim to sam." Nevidim nic zle na tom, ze Bayern angazuje noveho trenera i v pripade, ze Jupp nebude koncit (je to volba klubu). Mali sa ale dohodnut na spolocnej medialnej prezentacii tohoto.

Reagovat
jv

Tak na stránkách Bayernu o tom měli zvláštní článek a Jupp se tam normálně vyjadřoval, že Pepp je jeho "kamarád" a angažmá u Bayernu mu jen a jen doporučuje, navíc to schválil i ze druhé strany a pochválil FCB, že si vybral zrovna Guardiolu. Sice tam otevřeně neřekl, že po sezóně končí, ale to ostatně ještě nemusí, stačí, když vydá prohlášení po konci sezóny. Řekl tam ale, že by se chtěl s Bayernem rozloučit titulem, což hodně naznačuje (nevěřím, že by šel ještě jinam).

Reagovat
db18

v jednom rozhovoru se ho na výrok Hoenneße, který řekl, že by Jupp ještě rád jeden rok tomu přidal, ale tam řekl, že to vyznělo jinak než mělo - Jupp se nabídl, že kdyby Bayern nenašel vhodného kandidáta (tzn. že by Pep podepsal jinde), tak by ještě v Bayernu zůstal o rok déle...

Reagovat
jv

Tohle psali na ofiko stránkách taky, že kdyby nikoho nenašli, případně se nemohli dohodnout, tak Jupp ještě rok vydrží.

Reagovat
Arne

On už od léta měl jasno, že za rok v Bayernu skončí, a někdy od září snad měli konkrétně vyjednávat s Guardiolou.

Tyhle spekulace nejspíš vznikli tím, že Jupp možná chtěl, aby se s tím oficiálním stanoviskem počkalo déle. Navíc Bayern na webu uvedl, že Jupp ukončí kariéru (v nadpise), v samotným článku to pak upřesňovali slovíčkem "asi". To ho trochu rozčílilo, chtěl to oznámit sám, ale to je nejspíš všechno.

Reagovat
fabec1222

OT: Heinz do Znojma

Reagovat
Bayern +

Herne to bola solidna nuda, vysledok skvely, nula potesujuca, Robben si vypytal zaklad. O tyzden sa ale musime prebrat.

Reagovat
smazaný uživatel

cim si preboha Robben vypytal zaklad? vy ste slepí alebo co ved Muller je neuveritelne komplexny a tymový hrač a Robben sa na neho v žiadnom prípade nechyta...tak sa uz preberte vy Robbenovi jemu možno len dakovať za minulu sezonu posral co mohol

Reagovat
Bayern +

No mna rozhodne nemusis poucovat, ci je pre zaklad vhodnejsi Robben alebo Műller a slepy si po dnesku mozna tak ty, pretoze nebyt dnes striedania Robbena, uz sa na to nedalo absolutne pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

zbožnujem komentare chlapcov co futbal hrali maximalne na x boxe...a idu tu davat velke nazory...ked sa mi niekto bude snazit nahovorit ze Robben je lepší ako Muller tak ja to zaslepeny idiot nič ine...co robben ukazal? takeho užasneho? ze sa konečne vratil pomoct dozadu? wake up konečne...bodaj by sa v lete pakoval konečne sebecky pes

Reagovat
db18

No, hrál si fotbal i na playstationu na objektivitě ti to nic nepřidalo...

Reagovat
Bayern +

Absolutne neviem, z coho vychadzas na zaciatku tvojho uboheho prispevku, takze nabuduce uvar aspon z vody.

A tiez netusim, co sem tahas Robbena z vlanajska, ked o tom vobec nebola z mojej strany rec. Len som napisal, ze Robben dnes herne zaujal, naviazal na dobru pripravu a od 70. minuty aspon ozivil tu sragoru, co sme zacali hrat.

A po tretie, diskusiu kde porovnavam Robbena s Műllerom si najdi a precitaj, az potom tu zacni prskat nezmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajima ma tvoje porovnanie uplne mi staci to co si napisal ze si vypytal zaklad...na to by musel zacat zbierat body ako Thomas.Ked niekto povie ze Robben by mal hrat na ukor najproduktivnejsieho hraca jesene tak si klopem na celo...od ktoreho roku fandis Bayernu?

Reagovat
db18

A kde píše, že by měl nahradit Müllera? Navíc dobrý výkon neni jen o gólech nebo asistencích

Reagovat
smazaný uživatel

a k comu ti je dobrý výkon ked sa nepresadíš golovo tak zapas nevyhraš nie? co sme mali z toho ze sme vo finale LM boli lepší a podalí výborný vykon ked sme nevyhrali?

Reagovat
db18

hráč svým dobrým výkonem může podpořit své spoluhráče

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

lenže dobrý výkon nezaručuje uspech

Reagovat
jv

...ten ostatně ale nezaručuje nic.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Dneska se mi moc nelíbil Kroos, tak bych příště zkusil Müllera zase na OM

Reagovat
Bayern +

Jj, Toni si dnes vybral zapas, kde bol statickejsi, urcite to nebolo ono.

Lahm tiez nic moc, opet dnes lava strana uplne iny level nez prava, stoperi ma prijemne prekvapili.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíšte, že dají Brémy góla ještě?

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2aSzr14nEC4

Ten Eintracht či respektivě jejich fanoušci se s tím dneska fakt nesrali

Reagovat
db18

preview

btw. tam je pár odcizených vlajek Bayeru

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, toho sem si všiml později, tohle mám z jednich německých stránek. Každopádně dobrá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 (Ahoj Stasi ! )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

uz zacinam chapat ako sa citis pri sledovani GL...hodit rucnik tak to spravim v tej 49 minute

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Baník doma 5:0 naštěstí nikdy nedostal

Reagovat
stas87

to nedostal...clovek sa tesi cely cas na BL a ked to konecne zapne tak vidi toto...fanusikom o tyzden zaplatit vyjazd! ina omluva snad ani nie je mozna a z dneska mam dojem ze niektorym je uplne jedno ze hraju za werder,hlavne ze pride vcas vyplata

Reagovat
smazaný uživatel

A teď mě napadá, jestli třeba někdy bundesligový klub jako omluvu fanouškům dal dobrovolné vstupné či dokonce vstup zdarma na další utkání. Či jestli to je jen česká specialita ?

Reagovat
stas87

hele to neviem ja to vlastne tiez poznam len z ceska ale mala by to byt po takej hanbe povinnost,pri zapase padlo nie malo nadavok na pristup

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to nějak zjistit. Docela by mne to zajímalo ( i když, už vidím, jak jde 40.000 lidí zadarmo na fotbal, přeci tady to tolik nebolí, když jich příjde pár tisícovek).

Reagovat
stas87

to neviem ci by v hamburku boli radi kebyze na zapas pride 40 tisic fans werderu a domacich by bolo len 20 tisic

Reagovat
db18

to by směli naplnit jen svůj vlastní sektor

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o Werder ale celkově. Dejme tomu že se nějakému klubu nepodaří domácí zápas a tak na příští domácí utkání budou mít domácí příznivci vstup zdarma.

Reagovat
db18

tak u nás se to většinou praktikovalo na výjezdy (nebo si spíš nepamatuju, že by to bylo na domácí zápas)

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to bylo i logický pač takhle nepříjdou o tolik peněz jako kdyby dali free vstup na domácí utkání. Jen mne to zajímalo prostě, jestli to někdy praktikoval i klub pro domácí zápas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

ja osm to sem chcel hodit ale nenasiel som pod aky clanok to mam dat,aby sa mi nikto nevysmial ze pisem chujoviny neviem co to ma znamenat ale prvy gol dal kacer ktory je prave rocnik asi 95 ci 96

Reagovat
smazaný uživatel

Sem si nejdřív myslel, že je to asi zápas z nějakého halového turnaje ale když sem viděl časy branek, tak mi došlo, že se to muselo hrát klasicky na 90. minut. Každopádně Tchořov dostal solidní klepec. A Kačer může bejt mladej ale ty další střelci jsou normální hráči, co hrají v základu.

Reagovat
db18
Reagovat
jv

Řekl bych, že spíš je to česká vynalézavost, alespoň teda o ničem takovém v Německu nevím (i když možná někde na nižší úrovni se něco podobného praktikuje, to je všechno možný).

Reagovat
Mönchengladbach

pro Dortmund a opakování jeho loňský jarní jízdy!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je nedostižný.

Reagovat
Mönchengladbach

Možná, tak skončí Dortmund druhej, protože si Bayern titul zaslouží. Fair is fair.

Ale bomba by bylo potkat se v LM, a to čim později, tim líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně zůstat nohama na zemi, tohle nám Werder ulehčil snad ve všech směrech. Neškodní v útoku, špatní v obraně.

Reagovat
jv

Něco hodnotit by tady nemělo moc velký smysl, jak už jsem napsal pod preview, tak Werder nehrál vůbec nic, šíleně nám to usnadnil, až tak, že jsme dávali branky v podstatě bez většího úsilí. Závěr pak už nemá cenu vůbec komentovat - dneska mohou být Brémy rády, že jsme nehráli to co obvykle a více nepřitlačili.

Kombinace před čtvrtým gólem ale ukázková a Ilkay tak parádně udržel míč, jeho výkony jsou pořád nahoru a čím dál tím víc mi připomíná Nuriho, který to nebude mít s cestou do základu asi vůbec snadný. U něho je vidět, že na něho fanoušci nezapomněli a mají ho hodně rádi, což mu teda taky dali pořádně najevo... Jinak tím pasem ukázal, že fotbal rozhodně hrát nezapomněl, ale v Live ho stavěli na odlišný pozice, navíc rozhodně nehráli takovým stylem jako BVB (případně měl hrát Real), ještě k tomu mu pak asi nesedla ani změna prostředí - potřeboval by víc času, jež nedostal. Každopádně jsem rád, že ho máme zpátky, jeho příchodem zase stoupne kvalita, hrát bude ažaž.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posilam uprimnej pozdrav stasovi.

Reagovat
stas87

chodte vsetci do riti

Reagovat
smazaný uživatel

Jen preposilam pozdrav z Hamburgu.

Reagovat
jv

To od vás není moc pěkný (i když to nepochybně myslíte ze srandy).

Reagovat
stas87

100.pre vyhru werderu v nordderby

Reagovat
JozkokozleJ

Ale len za predpokladu, ze predvedu solidnejsi vykon.

Reagovat
jv

Jedině tak.

Reagovat
stas87

to musi byt automaticke! verim ze thomas je dobry psycholog a hraci na to behom pondelka ci utorka zabudnu,rozoberu sa chyby a pojde sa dalej..v prvom derby sme boli jasne lepsi a vyhrali zasluzene,kvalitativne hsv nie je vobec pred werderom tak snad sa to potvrdi

Reagovat
Arne

HSV dáte...

Reagovat
db18

Adler to snad vychytá

Reagovat
jv

...potom se taky rozhodně zlobit nebudu (mám ho ve fantě).

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia!!!! neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem měl zrovna v 7 fotbal, tak jsem zápas nemohl vidět. Nehohl by mi Prosím někdo napsat krátké ohodnocení hráčů bvb?

Reagovat
jv

To by ani nemělo valnější smysl, když jsme hráli na půl plynu, spíše teda ještě méně. Nikdo ale nějak "nepropadl" nebo nezaostával, všichni si odehráli svůj obvyklý "standard", akorát nehráli prostě až na hraně a Werder nám to hodně usnadnil.

Reagovat
smazaný uživatel

aha... no a co Nuri?

Reagovat
jv

Sotva přišel na hřiště, tak tam vyslal na Piszczeka parádní kolmici, díky čemuž padl pátý gól - fotbal evidentně hrát nezapomněl (viz. výše hodnocení).

Reagovat
smazaný uživatel

jo, teď jsem to viděl nahoře..

Ok, díky každopádně vynikající výsledek

Reagovat
jv

Ale jak píše koudak, nesmíme to přeceňovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale mít z toho radost snad můžeme

Reagovat
jv

Reagovat
Marv

Gebre zase strašnej

Reagovat
Arne

Viděl jsem teda jen posledních dvacet minut, ale Werder katastrofální, tohle nemělo bundesligovou úroveň.

Reagovat
stas87

dneska a loni v gladbachu,to su jedine dva zapasy ked som myslel ze to nedopozeram...tohle by nestacilo ani na dynamo

Reagovat
Arne

Tak tam byl aspoň neuvěřitelnej Reus a super kombinace... Tohle mi spíš připomnělo zápas na Schalke, tehdy to Wolf, Schmitz a spol. Raúlovi sami připravovali.

Reagovat
stas87

jj aj ten by som tam mohol zaradit tiez ta prekvapilo ako sa sokratis zhorsil?uprimne-dost ma to sokovalo ako siel dole a prave z neho som mal pccit ze werder zacina brat ako nutne zlo hlavne ze mu pridu prachy,werder mu zacina byt ukradnuty a mozno sa vidi inde

Reagovat
Arne

Nevím, na podzim jsem si nevšiml a těch dvacet minut bych zas až takhle nehodnotil... Akorát mě překvapilo rozestavení, co všude píšou. To jako byl Petersen do vystřídání na pravým křídle a na hrotu Hunt s Bruynem?

Reagovat
stas87

nie nie,nils bol klasicky na hrote,hunt hral stred a de bruyne kusok nad nim ale hrot kevin urcite nehral...na hrote sa potom s akpalom pohyboval junuzovic,ten tah som nepochopil

Reagovat
jv

Taky jsem si toho na Kickeru všiml, ale hráli úplně tu svoji klasiku s Petersenem na hrotu.

Reagovat
stas87

male OT pre jozka:

David Depetris už čaká na občianstvo! Za Slovensko už bude hrať možno proti Belgicku!

"Bolo by to krásne" uviedol pri rozhovore

"Všetky potrebné papiere by už mali byť na Slovensku a keď sa vrátim do Európy tak si to pôjdem do Bratislavy overiť".

viem ze ti nevadi ani karim ani david,myslis si ze konecne prinesie do utoku to co nam chyba?ze potvrdi instinkt zabijaka?

Reagovat
JozkokozleJ

Popravde az tak nasledovaneho Depetrisa nemam, aby som mohol sudit. Ty si viackrat pisal, ze je to skor typ sestnastkoveho utocnika. Je schopny i do medzihry? Vlastne ja by som sa teba mal opytat, ci myslis, ze skvalitni utok...

Okdedy huste.sk zmenilo podminky, CL ide trosku mimo mna. Trebars skutocne podpise Slavii (to by mi bol viac na ociach), ale v nejakom rozhovore robil ohladom prestupu velke tajnosti.

Reagovat
stas87

urcite je schopny do medzihry je ale otazka ci to griga s hippom vedia a pripadne tomu dokazu prisposobit taktiku kvoli davidovi...plusom by urcite bolo keby mal nahravaca ako v trencine hlohovskeho,on nie je typom utocnika co zoberie loptu,prekluckuje 4 hracov a zavesi,zivotne dolezite je aby mal podporu,potom sa odvdaci a nie len brankami,dokaze uvolnit priestor pre kridlo,stiahne sa k 16ke a podrzi loptu,ani hra hlavou nie je zla ale nie je to typ rychlostneho utocnika,sprinter nikdy nebol a nebude,vyber miesta ma skvely ale je to ovplyvnene aj kvalitou obrany v CL...belgicko ho preveri dostatocne

Reagovat
jv

Do Slavie by typově seděl, ale je otázka, jestli nechce výš, případně, zda by neměl větší finanční nároky, jak se častokrát psalo... Ale právě ve dvojici s Feninem (ten by mohl případně i na křídlo) bych to viděl jako ideální dvojici.

Reagovat
stas87

videl by som ho v ziline ak pojde za gulom ale vraj nie je vylucene ze este podpise trencinu

Reagovat
jv

Nechtěl hlavně do zahraničí?

Reagovat
stas87

v prvej chvili ano ale musi si uvedomit kde by hraval pravidelne,on nie je az taky frajer ze by mal okamzite na trba na BL,radsej nech prestupi do ceska,polska alebo stane na sk

Reagovat
db18

útok Guede-Depetris?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

V biatlonu máte žoldáky, do repre si taháte žoldáky, co mají se Slovenskem společné asi to jako já s Burkinou Faso... Zajímavé je, že snad žádná jiná repre tohle nepraktikuje.

Reagovat
JozkokozleJ

Vraj zaostali katolicki konzervativci s nacionalistickym zmyslanim... Kdeze, moderna otvorena spolocnost

Reagovat
stas87

ja za to tiez nie som rad ale co s tym mam robit?ticho to tolerujem a akceptujem a k davidovi-hraval za trencin a mam ku nemu sympatie,kebyze neves by hral za cesko,tiez by si ho nechcel v repre alebo by si to nevidel tak zle kedze je z baniku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nechtěl bych. To ti řeknu s klidným srdcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale raději to neřešit, však už jsme to probrali nesčetněkrát

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Mandžukič

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
stas87

takze hoffe bez sejada tak to uz je mozno hotovo,hoffe na barazi zrejme a norimberk s fortunou uz mozu hrat vo vacsom klude

Reagovat
db18

snad ten korejec pomůže Augsburgu k tomu, aby se vytáhli na to barážové místo...

Reagovat
jv

Meniskus nebude zase tak na dlouho, hlavně teda, pokud půjde o artroskopii (pár týdnů). Jinak Hoffe má ale obrovskou kvalitu i bez Sejada a klidně se může před FCN a Fortunu dostat, stačí bodovat pár zápasů v řadě a půjdou nahoru, bohužel. Prostě se mi nechce věřit, že ta kvalita nebude schopna se zvednout...

Reagovat
stas87

no dost mozno nebude rudy sam vsetko nezvladne a nikto tam nie je tak dobry aby svojim vykonom ten tim nastartoval

Reagovat
jv

Na hřišti by ho vedle Rudyho zastoupil Weis (Williams) a tvůrčí roli musí zase převzít Firmino, akorát ten tým se potřebuje chytit, protože je momentálně totálně psychicky rozložený, bez sebevědomí a to potom nemůže fungovat (tím ale nechci TSG hájit).

Reagovat
smazaný uživatel

Zku*venej Pekhart zas*anek idiot. Meli byt 3 body.

Reagovat
božský John

Andre,nemluv sprostě !

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Sry. Ale tak ja nikdy nadavky nemyslim vazne. Teda kdyz se nejedna o Barcelonu.

Reagovat
JacoBee

A Pekhart ma na podzim vystarano...

Reagovat
smazaný uživatel

to je mu prd platný, když je zima.

Reagovat
JacoBee

*jaro.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože nehrál Jiráček, pořád zranění??

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho, ta spolupráce obránce a gólmana před prvním brankou FCA, to by sneslo nejpřísnější měřítka z Hanspalky

Reagovat
smazaný uživatel

WTF ?

Reagovat
db18

takhle zajímavý momenty jsem fakt nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, tenhle zápas jsem měl zaxifovaný jako utkání, kde FAKT nepadne víc než dva branky. Tak jsem si to ještě pojistil -3,5 a ono to je možná druhý zápas kola

Reagovat
Murtago

Pekhart 15 zápasů/2 góly - kanonýr jak dělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Molders by měl poslat brankáři Fortuny minimálně dárkový koš s bavorskými klobásky za ty dnešní branky.

Reagovat
Arne

Spíš Spätzle, když hraje za švábský klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Eeee, A

Reagovat
smazaný uživatel

Eeee, Augsburg není z Bavorska ?

Reagovat
Arne

Co se týče politickýho rozdělení, tak jo... Ale řekni někomu z Augsburgu, že je Bavor, a určitě od něj pochvalu nedostaneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna Co teprv až nastoupí Latka

Reagovat
Arne

Tak to bude pochopitelně lepší... Ve dvojici s Malezasem (otázka, jestli ten se vrátí do formy) nebo Langenekem to může znovu může být neprůstřelný.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, nechci aby spadli.

Reagovat
jv

Přesně tak, nechápu tu kritiku.

Reagovat
db18

OT: Martin Amedick začal opět s tréninkem

Reagovat
jv

Reagovat
db18

...akorát mne zarazilo, že jedním důvodem Martinovo burnoutu měl být fakt, že mu manželka zahnula s trenérem Marco Kurzem

Reagovat
Arne

To zas vyšťoural kdo prosim tě?

Reagovat
db18

někdo to prsknul na fb, tak jsem si o tom něco hledal a bylo o tom několik článků - pak jsem ale ještě teda našel, že to je nějaký výmysl fanoušků Mainzu a jak Kurz, tak Amedick a jejich manželky/přítelkyně to popřeli...

Reagovat
jv

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Petrzela nebyl ani na lavicce..

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

A byl aspoň na tribuně?

Reagovat
exse

To bys mohl zase poslat fotku nějakého zamaskovaného hráče z tréninku Plzně a napsat k tomu že je to Petržela, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ten bosancic to teda nebol?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne ze ne.

Reagovat
stas87

a kto?a preco mal teda zahalenu tvar?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze byla kurevska kosa. A uz si nepamatuju kdo to byl, ale mozna Koncal.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Petržela je zraněnej, kvůli potížím s kolenem musel dokonce předčasně odcestovat ze soustředění v Turecku

Reagovat
db18

+je nechlazen

Reagovat
HSV1887

Pekhart je zmrd! Dneska jsme měli vyhrát..

NUR DER HSV !!!

Reagovat
HSV1887

Kterej lempl psal ten report ze zápasu HSV?? Jaká zasloužená remíza ty woe?? HSV byl jasně lepší! Ten co to psal ten zápas asi neviděl!

Reagovat
jv

Občas by nevadil objektivní pohled. Takže pokud bylo HSV jasně lepší, co předvedlo v první půli? Nic. Naproti tomu Norimberk měl minimálně dvě gólový situace (když nepočítám tu hlavu Balitsche). Potom se to sice otočilo, Rothosen měli tlak, ale paradoxně největší možnost přišla zásluhou špatné kooperace v podání Pinoly. Přišel gól a po něm Hamburk naprosto zbytečně přestal hrát... Nemohl se tak divit, že bylo vyrovnáno, poslední čtvrthodinu už hrálo výhradně HSV, ale to opravdu v součtu celého zápasu na definici "jasně lepší" nestačí.

Tak jsem ti to "polopaticky" rozepsal, abys tady zase příště nemusel kritizovat, ale třeba taky jednou zapojil mozek (vím, není to snadný).

Reagovat
HSV1887

Bla bla.. jo HSV hrál v prvním poločase úplnou píču, to jo. Ale Nürnberg toho taky moc nepředvedl. Mak tam měl jednu gólovku, pak ještě jednu šanci, ale to bylo všechno. Ve druhé půli jsme vládli my a kdyby jsme po gólu Rudyho nezaspali, tak vezeme domů tři body!

Reagovat
Arne

Bla bla je to jenom z tvojí strany... Co se týče rozložení šancí, tak to zhruba vyrovnaný bylo. Jestli měl někdo vyhrát, tak určitě HSV, ale spíš to byl remízový výsledek, tak si tady nevylívej srdíčko.

Reagovat
HSV1887

Jsem byl nasranej, když jsem včera přijel domů z Nürnbergu! Jsem tam nechal hlasivky a nasralo mě, že HSV tam nechal dva body no. Hlavně ta Sonnyho tyčka na konci, to byla škoda :(

Reagovat
Arne

Však já to chápu, ale tím, že budeš Pekhartovi nadávat nebo se šťourat v tomhle, tím ty dva body nevrátíš.

Reagovat
jv

Reagovat
HSV1887

To ne no.. ale nějak si ten vztek musim vylejt :D

Reagovat
jv

Takhle ale zrovna ne.

Reagovat
Arne

Jen klid...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele