18. kolo
19.01.2013 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg porazil Šváby a pokračuje tabulkou směrem vzhůru

Mimořádně vydařenou premiéru zažívá na lavičce VfL Dieter Hecking, jehož svěřenci udolali Stuttgart, čímž se opět vzdálili sestupovým pozicím. Velkou zásluhu na konečném výsledku má Diego, který první branku sám zařídil a na druhé se výrazně podílel.

Koncernový celek začal s velkou chutí a vysunutým napadáním přiváděl Šváby, zejména jejich defenzivní linii, do pořádných problémů. Aktivitou oplývala především na křídelních prostorech operující dvojice Perišić - Rodríguez, kteří do pokutového území vytrvale posílali jednu nabídku za druhou, avšak výraznějších možností jsme se přesto nedočkali.

Poté mohlo po skvělé individuální akci Traorého udeřit z ničeho nic na opačné straně, ale guinejský reprezentant zamířil z úhlu jen do boční sítě Benagliovy branky! Odpovědět mohl Perišić, jeho střele z hranice penalty se však postavil do cesty obětavý Niedermeier, zatímco Fágnerovu nabídku nezužitkoval Olić a později také Rodríguez. Těsně před odchodem do kabin vyslal parádní ránu z dálky Gentner, ovšem strážce domácí svatyně si poradil bez větších potíží!

Viditelně zatažená ruční brzda se po obrátce přeci jen "odbrzdila" a na hru samotnou to mělo pochopitelně jen a jen pozitivní dopad. Harnik vyslal do šance Okazakiho, ten však v nadějné pozici nezachoval chladnou hlavu a mířil vysoko nad branku! Schäfer pak nadýchaným centrem našel ve vápně střídajícího Dosta (nahradil Rodrígueze), ten ale z těžké pozice branku rovněž vysoko přestřelil.

Ani to ovšem fanouškům die Wölfe nemuselo vadit. Diego si v padesáté první minutě přebral míč u půlící čáry, postupně se zbavil hned tří protihráčů a následně parádní střelou zpoza vápna, za pomoci tyče, překonal bezmocného Ulreicha - 1:0. Za pár minut rozehrával standardku ze zajímavé pozice Perišić, kulatý nesmysl však nasměroval pouze do připravené zdi. Švábi se ale rozhodně nevzdali, srovnat krok mohl Hajnal, napálil ovšem jen dobře pozičně stojícího Kjaera, neuspěl ani Rüdiger a Molinaro pro změnu mířil jen do připraveného strážce domácí branky!

Když to nešlo kombinačně, tak to stuttgartská družina zkoušela dalekonosnými pokusy, Harnik ani Kuzmanović však kýžený úspěch neslavili. I tady se tak potvrdilo známé pravidlo: Diego posadil volný přímý kop na hlavu Madlunga, pro kterého už nebyl problém dopravit mičudu na místo určení - 2:0. Hosté ve své snaze neustávali, ovšem jejich střely z dálky v drtivé většiny cílový prostor nenacházely, a tak už se na konečném výsledku nic nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele