18. kolo
19.01.2013 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:1

Bayer 04 vrátil Orlům i s úroky srpnovou porážku a po výhře drží krok s vedoucím Bayernem Mnichov. Zásadní okamžiky utkání se přihodily po půlhodině hry, kdy domácí mužstvo uštědřilo svému hesenskému protivníkovi hned dvojitý gólový úder. Frankfurt se sice prezentoval velmi pozornou hrou, avšak oproti Werkself tentokrát nedisponoval potřebnou efektivitou. Když Schürrle přidal v druhém dějství třetí branku, byl osud utkání zpečetěn.

Partie začala zostra - již v prvé minutě zahrozila domácí jedenáctka v pokutovém území hostů a gólman Trapp si hned mohl připsat první úspěšný zákrok. To byla hozená rukavice hostům, kteří se rovněž s chutí pustili do hry a zaděláno tak bylo na aktivní utkání. Čárou přes rozpočet tak pro natěšeného diváka bylo vynucené přerušení utkání poté, co se v táboře fanoušků hostujícího celku objevila nevítaná pyrotechnika. Po opětovném startu potřebovali Orli chvíli na to, aby se znovu dostali do hry. Jejich fans jim tak prokázali medvědí službu...

Lepším týmem tak byl Leverkusen. Ve 30. minutě vyzkoušel Castro Trappovu pozornost svou distanční střelou. Po brankářově zákroku se zahrával rohový kop, jenž přinesl první gólovou situaci utkání: Kieβlingovu hlavičku odvrátil Russ jen k Boenischovi a levý obránce otevřel skóre. To se mělo hned vzápětí znovu měnit a opět v neprospěch Eintrachtu. Schürrle překvapil hesenskou defenzívu kolmým pasem na Castra, jenž svou pohotovou přihrávkou oslovil v pasivním ofsajdu stojícího Kieβlinga. Ostrostřelec měl snadnou práci, když ranou do prázdné branky docílil své páté trefy v pátém zápase proti Frankfurtu.

I poté zůstal Bayer nebezpečnějším týmem a Trapp měl v 37. minutě štěstí, když mu Boenischův centr proklouzl mezi prsty mimo brankový prostor. Pár okamžiků před završením první půle mohl přidat třetí branku kapitán Rolfes, avšak z místa pro pokutový kop přestřelil břevno frankfurtské svatyně. Domácí jedenáctce tak byly pro první poločas souzeny "jen" dva úspěšné zásahy. Po příchodu z kabin se Vehova ekipa zcela pochopitelně pokoušela o tlak za účelem dosažení rychlé branky. Avšak Werkself předváděli přesně to, po čem volal jejich trenér Hyypiä - výborně bránili a soupeře prakticky k ničemu vážnějšímu nepustili.

Před završením hodiny hry definitivně rozhodl o podobě dělby bodů Schürrle, když z ostrého úhlu přesně trefil pravý horní roh brány. Hostům bylo zřejmé, že je dobojováno. Přesto ukázali Vehovi svěřenci morálku a celou partii důstojně dohráli. K dobrému hlavičkovému pokusu se dostal Kanaďan Occean, avšak Leno se zaskočit nenechal. Stejně pozorný byl i jeho kolega na druhé straně hřiště Trapp, když s notnou dávko štěstí likvidoval střelu Carvajala.

V závěrečné fázi zápasu nebezpečně hlavičkoval Boenisch, jenž pak mohl se svými spoluhráči těžit z rychlých kontrů. Ačkoliv to dlouho vypadalo na čtvrtý gól domácích, patřilo konečné slovo hostům. Po centru Aignera odvrátil Wollscheid balon na Meiera. Ten se blýskl pěknou ranou do pravého rohu Lenovy svatyně. Více však Werkself svému soupeři nedovolili a Meierova trefa tak znamenala jen kosmetické zkorigování skóre.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

A je tam :D.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blaho, pustim to a 2 goly, krasnej pas .

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře LEV ! Frankfurt do postupového pásma !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele