18. kolo
19.01.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 0:0

Souboj o evropské poháry ani podruhé v sezóně vítěze nenašel a oba celky si tak rozdělily po bodu po bezbrankové remíze. Hostující Freiburg bude s tímto výsledek spokojen asi o něco více. Pauza oba výběry zřejmě lehce poznamenala a na souhře to bylo opravdu znát. Ani jeden celek nechtěl udělat chybu a šancí k vidění také nebylo příliš mnoho. Mainz proto klesl se sedmadvaceti body na šesté místo, Freiburg se stejným počtem na sedmou příčku.

Před oba celky se totiž dostalo Schalke, oba výběry si navíc mohou po tomto kole ještě pohoršit o jednu pozici. Domácí se svým výkonem příliš spokojení být nemohou, v závěru navíc ještě přišli o vyloučeného Shawna Parkera, který byl na hřišti jen necelých dvacet minut a k tomu obdržel dvě žluté karty během tří minut. Mainz byl v celém zápase přeci jen o něco lepší, jenže vytvořil si pouze dvě vyložené příležitosti.

To hosté sice dokázali z jediné výraznější šance skórovat, branka ale správně nebyla uznána kvůli ofsajdu. Domácí se ocitli v úvodní příležitosti hned v 9. minutě utkání, jenže po několika sražených střelách dokázal gólman Oliver Baumann společně se svými spoluhráči nebezpečí odvrátit na brankové čáře. Po čtvrthodině hry zahrozil Nicolai Müller, jenže jeho pokus z dobré pozice šel nad branku.

Domácí útočili až do konce úvodního dějství a přehrávali soupeře, který sice pouze bránil, ale zato velice dobře. Náznaky šancí či centry do vápna vždy našli brankáře Baumanna, který chybu neudělal. Pět minut před koncem poločasu vypálil tvrdě Noveski, brankář Freiburgu však tvrdou ránu schoval do náruče. Deset minut po změně stran se z ničeho nic mohli prosadit hosté. Ti byli v úvodu přeci jen aktivnější a hrdinou se mohl stát český krajánek.

Pavel Krmaš dostal hezký centr za obranu a dal branku, jenže stál v opravdu těsném ofsajdu. Poté byl na hřišti vidět opět spíše domácí výběr a ten spálil necelých deset minut před koncem svou největší příležitost. Po krásné přihrávce šel sám na gólmana Zdeněk Pospěch, jenže nebyl sám a s jeho nakonec slabou střelou neměl Baumann větší starosti. Tlak domácích opadl definitivně po vyloučení Parkera v 89. minutě a stav zápasu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele