18. kolo
19.01.2013 18:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

BVB na půl plynu vyloupilo Brémy a zůstává v kontaktu se špicí

Borussia Dortmund zareagovala na výhry svých konkurentů z čela tabulky tím nejlepším možným způsobem a bez většího úsilí si na Weserstadionu s chutí zastřílela, přičemž nakonec Werderu nadělila ostudného bůra!

Všichni před utkáním netrpělivě vyhlíželi, zdali se v hostující sestavě objeví navrátilec Nuri Sahin, Jürgen Klopp však nakonec do úspěšného soukolí nezasahoval (spekulovalo se o změně rozestavení na 4-3-3) a ve středu pole nechal důvěru osvědčené a v poslední době skvěle hrající dvojici Ilkay Gündogan - Sebastian Kehl. Ve stoperské dvojce se pak místo Nevena Subotiče představil Felipe Santana.

Werder se musel pro změnu obejít bez svého útočného tahouna Marka Arnautoviče (odpykává si trest za žluté karty), ani tento fakt ovšem brémskou družinu nezastavil - aktivita ležela v počáteční fázi především na domácích kopačkách. To však nebylo SVW nic platné. K volnému přímému kopu si stoupl Reus a parádní ranou přes zeď usměrnil mičudu k levé tyči Mielitzovy branky - 0:1.

Prakticky vzápětí mohl po Huntově akci korigovat Petersen, ten však místo přihrávky na lépe postaveného de Bruyneho zakončil sám a z nadějně vyhlížející akce tak rázem pro Weidenfellera větší nebezpečí nevzešlo. Borussen dokázali vytěžit z minima maximum, aniž by se vůbec museli pořádně namáhat. To se potvrdilo i v 19. minutě: Großkreutz předal těsně před pokutovým územím Götzemu, jehož ránu tečoval Gebre Selassie tak šikovně, že kulatý nesmysl, za pomoci břevna, doplachtil až za překvapeného strážce domácích tyčí - 0:2. Dva takto rychlé údery pochopitelně domácí mužstvo srazily...

...hra Brém od té doby postrádala jakoukoliv invenci, logicky pak svěřencům Thomase Schaafa chyběla i tolik potřebná chuť a zápal, což bylo na trávníku na první pohled jasně patrné. A možná už definitivní hřebíček do domácí rakve mohl zatlouct Lewandowski, ale k výraznějšímu ohrožení branky se nedostal, zatímco Hummels hlavičkoval do Mielitze. Zajímavé dění první půle ukončila víceméně neškodná rána Götzeho.

Na chlup stejný obraz hry byl k vidění i po přestávce. Standardní situaci si vzal tentokráte pod patronát Gündogan, ale o chlup nedokázal nasměrovat balón do pravé šibenice domácí branky! Za pár chvil však Götze od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Santany, který i s ochrannou maskou pohodlně hlavičkoval ke vzdálenější tyči - 0:3. Reakce Petersena z velkého úhlu postrádala přesnost.

Ten samý hráč ale dostal od Schmitze parádní centr na malé vápno, ani z této příležitosti ovšem nic podstatného nevytěžil, protože jeho hlavičku směřující pod břevno dokázal vytáhnout z prostoru branky Weidenfeller! A do třetice se kmenovému hráči mnichovského Bayernu postavil do cesty jeden z obránců. Když už to vypadalo, že se utkání pouze dohrává, tak přišla pro Brémy další krutá lekce: Gündogan v obležení udržel míč, vrátil na Kubu, ten ještě rozdal do strany na Piszczeka, jehož přízemní centr prodloužil do branky nastavenou kopačkou Lewandowski - 0:4.

Závěrečná dvacetiminutovka už se odehrála bez Reuse (nahradil do Blaszczykowski) a později odešel i Götze (místo něho dorazil Sven Bender), ani to však na herním projevu BVB nebylo znát. Šest minut před koncem si pak užila zasloužené přivítání staronová dortmundská posila Nuri Sahin, jenž krátce nato vyslal skvělou kolmici na Piszczeka, který ještě vrátil před branku na volného Blaszczykowskiho a dílo bylo dokonáno - 0:5.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 gebre--reus,lewandowski a ztracený syn NURI........Bvb 09

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tesne

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy ven z ligy !

Reagovat
lampard11

To je jen rozjezd

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/werder-bremen-vs-borussia-dortmund-0-5-highlights

Že by Borussia zahájila velkou stíhací jízdu???...snad alespoň to druhé místo urvou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele