Bundesliga - souhrn 14. kola

27.11.2015, 22:24, aktualizováno 29.11.2015, 19:23
Komentáře a souhrny
Leverkusen se Schalke i Augsburg s Wolfsburgem se rozešly nerozhodně. Dortmund rozstřílel Stuttgart a pojistil si průběžnou druhou příčku. Bayern potvrdil roli favorita a porazil Herthu. Hamburk ovládl severoněmecké derby s Brémami, Hannover rozstřílel Ingolstadt, Mainz si poradil s Frankfurtem a Hoffenheim se rozešel s Mönchengladbachem remízou. Páteční předehrávka mezi Darmstadtem a Kölnem gól nepřinesla...

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:1

29.11.2015 17:30

Góly: 85. Sascha Riether (vl.) - 50. Eric Choupo-Moting

Prestižní duel mezi Bayerem Leverkusen a Schalke 04 vítěze nepoznal. Za bod budou nakonec šťastnější domácí, kterým k němu dopomohl vlastním gólem Sascha Riether.

V prvním poločase se udály prakticky pouze dvě vskutku zaznamenáníhodné události. Obě měl na svědomí Karim Bellarabi. Nejprve ve 32. minutě trefil břevno a dvě minutky před závěrem první půle mířil z nějakých pěti metrů těsně vedle levé tyče. Branky tedy začaly v BayAreně padat až po změně stran.

První už v 50. minutě. Leon Goretzka před pokutovým územím viděl, kterak si do něj nabíhá Maxim Choupo-Moting, a tak mu poslal přihrávku. Donati na ni nedosáhnul a kamerunský protihráč jej přetlačil, aby mohl následně v pádu překonat Bernda Lena a poslat svůj tým do vedení - 0:1. Die Werkself ale nechtěli prohrát, a tak záhy přišel na plac Stefan Kiessling, přičemž dres toho samého klubu měl na sobě v rámci Bundesligy už třistakrát!

Nedlouho po této změně to ale byli die Königsblauen, kdo mohl navýšit vedení. Na konci rychlého protiútoku číhal Huntelaar, nicméně nedal. V 73. minutě přihrával střídající Wendell někam na úroveň penalty Chicharitovi, jenž ovšem formu z posledních týdnů nepotvrdil. Hned za tři minuty vyzkoušel pozornost Ralfa Fährmanna Ömer Toprak, ovšem vyrovnávací trefa se ani z této příležitosti neurodila.

Teprve až 85 minuta přinesla pro domácí vysvobození. Kampl poslal famózní přihrávku do uličky Javieru Hernándezovi, který z pravé strany velkého čtverce posílal balon před bránu. Brankář Schalke jej vyrazil tak nešikovně, že ten trefil do hlavy Riethera a od něj se odrazil přímo za brankovou čáru. Smolný moment pro jednu stranu, radostný pro tu druhou - 1:1.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0:0

29.11.2015 17:30

Góly: -

V Augsburgu během nedělního podvečera góly nepadaly. Za remízu s Wolfsburgem budou určitě vděčnější domácí, protože se díky ní dostali až na barážovou pozici.

Už v 1. minutě si Bobadilla chtěl vymodlit penaltu, jenže rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Za čtyři minuty se poprvé osmělili hosté, ale co naplat, když se váš spoluhráč stane - byť nechtěně - nejlepším obránce soupeře ... Následně přišlo na relativní klid útočných zbraní, který porušil až v 18. minutě po přihrávce Klavana Caiuby, jenže mířil přímo na Diega Benaglia.

Jen o minutu později chytil Naldo pronikajícího Korejce Kooa ve vlastním pokutovém území za rameno, avšak píšťalka rozhodčího Christiana Dingerta zůstala znovu němá. Do konce poločasu to ještě zkoušel na jedné straně Maximilian Arnold a na té druhé nezajistil svému týmu vedení po Schürrleho chybě Paul Verhaegh.

Mistr světa André Schürrle mohl skórovat v 52. minutě, ale minul, stejně jako o chvíli později jeho spoluhráč Vierinha, jehož střela byla sice o něco přesnější, leč pod břevno se nevešla. Poté se na levé straně hřiště uvolnil Philipp Max, aby mohl poslat centr na hlavu Dominika Kohra, jenž z šesti metrů bohužel pro svůj klub minul.

V závěrečné desetiminutovce ještě vyprášil Naldo rukavice Marwina Hitze, a pak byl po další potyčce s Bobadillou vyloučen Dante. Wolfsburg však zůstává v tabulce třetí a už se chystá na mimořádný zápas proti druhé Borussii Dortmund, na kterou nyní ztrácí sedm bodů. Augsburg bude další nahánět proti Kölnu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 4:1

29.11.2015 15:30

Góly: 3. Gonzalo Castro, 19. Pierre-Emerick Aubameyang, 65. Georg Niedermeier (vl.), 90+1. Pierre-Emerick Aubameyang - 40. Daniel Didavi

Borussia Dortmund si nedělala sebemenší potíže a Stuttgartu nadělila čtyři branky. Díky tomu může před vzájemným duelem s Wolfsburgem zůstat absolutně v klidu, protože má na druhém místě sedmibodový náskok.

První akce přišla na pořad odpoledne už ve 3. minutě. Z pravé strany centroval Marco Reus, uprostřed na hraně pokutového území převzal balon Henrik Mchitarjan a hned vystřelil. Tytoń vyrazil před sebe, kde se do balonu okamžitě opřel hlavou Gonzalo Castro ... a bylo vymalováno - 1:0. VfB chtělo rychle odpovědět, jenže jeho snahy byly dosti čitelné.

Neuplynulo ani dvacet minut a už to bylo 2:0. Schmelzer našel Castra, který parádně přiťuknul za sebe volnému Aubameyangovi, který ve vápně stylovým obloučkem překonal brankáře hostujícího celku. Další gól mohl přidat Piszczek, a poté Mchitarjan. Na druhé straně poprvé přinutil k Bürkiho k zásahu Daniel Didavi.

Ten samý hráč se prosadil až o deset minut později. Rupp přihrál Kostićovi, který poslal balon z levé strany napříč pokutovým územím, kde stál připravený Didavi a pohodlně zakončil - 2:1. Snížení mělo přinést zajímavý druhý poločas, jenže Borussia se rozhodit nenechala. A to ani po sporných rozhodnutích sudího Gräfeho. Po hodině hry znovu skvěle přihrával Castro, avšak Aubameyang tentokrát selhal.

Za tři minuty ale měli žlutočerní na kontě lepší, dvoubrankový náskok. Georg Nidermeier ve snaze zablokovat centr Marka Reuse zamířil pravačkou neomylně za záda vlastního brankáře - 3:1. Obrana Stuttgartu pak de facto vůbec nestíhala další útočné výpady neúnavné dortmundské ofenzivní letky. Ani Aubameyang, ani Reus, ani Mchitarjan ale míč za Tytońova záda neprocedily.

Tedy až do první minuty nastaveného času, kdy první jmenovaný z této trojice převzal kulatý předmět od Adriána Ramose a navzdory stínujícímu obránci s ním doběhnul až do vápna, kde bylo zakončení jen rutinní záležitostí. Rozhodně není náhoda, že je to právě gabonský útočník Aubameyang, kdo po čtrnácti odehraných kolech vede se sedmnácti přesnými trefami tabulku ligových kanonýrů.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 2:0

28.11.2015 15:30

Góly: 34. Thomas Müller, 41. Kingsley Coman

Ačkoliv hráči Herthy Berlín odjíždí z Allianz Arény s prázdnou, nemusí být úplně zklamaní. Vždyť Bayern zde sedmkrát v řadě zvítězil vždy minimálně o čtyři góly, proto se dá z pohledu Staré dámy dnešní porážka 2:0 považovat za úspěch. O vítězství domácích se góly přičinili Thomas Müller a Kingsley Coman.

Svěřenci Pepa Guardioly sice dnes vyhráli "pouze" 2:0, brankových příležitostí si však vypracovali spoustu. Tu první měl po deseti minutách hry Robert Lewandowski, jehož výbornou kolmicí vysunul Phillip Lahm, polský útočník ale orazítkoval pouze zadní tyč. O pět minut později zase jeho hlavičku po centru Boatenga ukryl ve svých rukavicích Rune Jarstein.

První gól padl v 34. minutě, kdy rohový kop rozehrál Arturo Vidal, centr si našel Mehdi Benatia, jehož hlavičku usměrnil do sítě zcela osamocený Thomas Müller. Na konci prvního poločasu si Bayern vytvořil opravdu velký tlak a není se čemu divit, že záhy přidal i druhou branku. Jarstein sice vytáhl fantastický zákrok proti zakončení Vidala z bezprostřední blízkosti a Hertha s obrovským štěstím ubránila i následný závar po rohovém kopu, o desítek vteřin později už se však skóre měnilo. Boateng oslovil dlouhým pasem Javiho Martíneze, který geniální patičkou vyslal do šance Kingsleyho Comana a ten zvýšil na 2:0.

Ve druhém dějství už žádný gól k vidění nebyl, diváci se ovšem rozhodně nenudili. Hlavička Benatii po Lahmově centru se mezi tři tyče nevešla a přáno dnes nebylo ani Lewandowskemu s Vidalem, proti nimž se několikrát vyznamenal brankář Jarstein. Družina Pála Dárdaie se k ohrožení Manuela Neuera dostávala velice sporadicky, nejblíže snížení stavu byl dvě minuty před koncem Salomon Kalou, jeho obstřel ale prosvištěl těsně vedle levé šibenice.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 1:3

28.11.2015 15:30

Góly: 62. Anthony Ujah - 3. Ivo Iličević, 27. Michael Gregoritsch, 68. Nicolai Müller

HSV opět maximálně potěšilo své příznivce, jelikož po další výhře okupuje pozice daleko, daleko od sestupových vod. Naopak Werder se k nim po celkově deváté prohře nebezpečně přibližuje.

Kdo dorazil na Weserstadion třeba až v 5. minutě, přišel o jednu velice dobrou příležitost, a také o jeden gól. Nejprve po Junuzovićově centru mířil jen těsně vedle levé tyče Jannik Vestergaard, ale jen o minutku později přispěchal Lassoga s nabídkou, která se neodmítá. Ivo Illičević to pochopil úplně stejně, a tak z pokutového území namířil přesně do pravého horního rohu branky Felixe Wiedwalda - 0:1.

Za deset minut pálil z voleje Pizzaro, jenže Adler stál právě tam, kde měl. Po čtvrt hodině se v obrovské šanci ocitnul Gregoritsch, leč nastřelil domácí gólmanskou jedničku. Jednadvacetiletý Rakušan se tak dočkal až ve 27. minutě, když jeho přímý kop tečoval jeden z ve zdi stojících hráčů tak, že balon takovým vysokým obloukem nechytatelně zapadnul rovnou do brány - 0:2.

Po změně stran nejdřív nebezpečně zahrozili domácí, následně to znovu zkusili hosté, ale stav se znovu měnil až v 62. minutě, když po centru Bargfredeho rychle zpracoval a vystřelil Anthony Ujah - 1:2. Snížení tedy dodalo Brémám energii, jenže než stihly podniknout cokoliv dalšího nebezpečného, zase inkasovali.

Illičević poslal z vlastní poloviny balon na Nicolaie Müllera, který se hnal sám na Wiedwalda a poradil si s naprostým přehledem - 1:3. A protože později své možnosti neproměnili ani sám Illičević, ani Sven Schipplock, získal zápas svou konečnou podobu už v 68. minutě. HSV příště doma přivítá Mohuč, Werder pojede do Stuttgartu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - FC Ingolstadt 04 4:0

28.11.2015 15:30

Góly: 5. Marcelo, 11. Leon Andreasen, 24. Kenan Karaman, 85. Uffe Bech

Měl to být pro Hannover extrémně těžký zápas - nejhorší domácí tým celé soutěže proti rozjetému nováčkovi z Ingolstadtu, jemuž se venku daří zatím výtečně. Jenže nakonec je vše úplně jinak. Die Roten si z papírových předpokladů nic nedělali a svého soka rozstříleli suverénně 4:0..

Jako by se domácí jednoduše naštvali a rozhodli se ukázat, že nejsou na odpis. Energie, se kterou se do nepříjemného soupeře zakousli, byla dechberoucí prakticky od prvních vteřin. Toto vůbec nevypadalo jako tým, který prohrál poslední dvě utkání v řadě; už v páté minutě otevřel skóre Marcelo, o šest minut později jej napodobil Leon Andreasen. Byl to ze strany domácích jednoznačně dominantní, ofenzivní nástup. Marcelo se prosadil po pasu Miika Albornoze, Andreasenovi nabil milimetrovou přihrávkou Kenan Karaman.

Sám Karaman následně zvyšoval už na 3:0; běžela přitom teprve 24. minuta. Jeho dalekonosná rána definitivně zlomila jakýkoliv nováčkův odpor. Karaman si trefu za svůj dnešní výkon určitě zasloužil - a Hannover i s jeho pomocí poprvé od roku 2003 vedl už takto brzy o tři góly. Něco podobného fanoušci opravdu nečekali.

Po změně stran už bylo jasné, že je rozhodnuto; domácí pustili nohu z plynu a dovolili Ingolstadtu alespoň opticky vyrovnat hru. Jenže gólman Ron-Robert Zieler byl neprůstřelný; bravurně zlikvidoval největší šanci Mathewa Leckieho, načež Alfredo Morales pálil těsně mimo. I na poloviční výkon nicméně Hannover utkání bez problémů ovládal a ještě šest minut před koncem přidal čtvrtý, poslední gól prostřednictvím ledově klidného zakončení Uffe Becha.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3:3

28.11.2015 15:30

Góly: 11. Steven Zuber, 34. Eugen Polanski, 47. Nadiem Amiri - 5. Fabian Johnson, 56. Josip Drmić, 87. Fabian Johnson

Divokou přestřelkou 3:3 skončil souboj mezi dvěma týmy, jejichž formy před výkopem snad ani nemohly být rozdílnější - na jedné straně Hoffenheim, poslední tým tabulky, na druhé rozjetý Gladbach útočící na Ligu mistrů. Domácí navíc málem získali všechny tři body, favorita zachránil až tři minuty před koncem Johnson..

Ostatně kdo jiný? Americký reprezentant se rozehrál do parádní fazony - skórovat v Lize mistrů proti Juventusu i Seville a dnes se prosadil dokonce dvakrát. Poprvé už po pěti minutách. Šlo o logický úvod utkání: Hoffenheim od propuštění kouče Markuse Gisdola a angažování Huuba Stevense nevyhrál jediný zápas a nevstřelil jediný gól, Gladbach desetkrát v řadě nepadl. Málokoho proto překvapilo, když šla Hříbata rychle do vedení: Johnson, mimochodem bývalý hráč Hoffenheim, předvedl skvělé zakončení po výtečném pasu Mahmouda Dahouda.

Domácí se nicméně rozhodli, že už nadále odmítají být za otloukánky, a zareagovali impozantním způsobem. Pouhých šest minut po první inkasované brance vyrovnával Steven Zuber, který hlavou usměrnil do sítě roh Nadiema Amiriho; Stevens se v nové funkci mohl na lavičce radovat vůbec poprvé. Ještě před poločasem potom otočil skóre Eugen Polanski díky tečované ráně, kterou mu opět připravil Amiri. Ten se za svůj výkon dočkal gólové odměny dvě minuty po změně stran - Lars Stindl zbytečně ztratil míč a výsledkem bylo zvýšení na 3:1.

Teď byla řada na Gladbachu, aby zareagoval - a povedlo se mu to. Na 2:3 snížil už v 56. minutě hlavičkující Josip Drmić a dal tak hostům šanci na zvrat. To vedlo ke skvělé závěrečné půlhodině; hrálo se nahoru dolů, až nakonec v 87. minutě zaúřadoval muž zápasu Johnson. Předvedl skvělé zakončení, když si prakticky sám ochočil celou domácí obranu a zavěsil s grácií skutečného kanonýra. Kouč André Schubert tak může své hráče pochválit alespoň za způsob, jak bojovali a odmítli se vzdát i za nepříznivého stavu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2:1

28.11.2015 15:30

Góly: 5. Yoshinori Muto, 42. Yunus Malli - 61. Haris Seferović

Fotbalisté Mainzu si zahrávali, nakonec ale dokázali oslabený Frankfurt v derby porazit, a to i přesto, že si hosté v Coface Areně vytvořili opravdu silný závěrečný tlak. O domácí výhře rozhodl tradiční tandem Muto - Malli..

Trefy těchto dvou forvardů propůjčily Mainzu poločasové vedení 2:0, Frankfurt se ale nevzdal; po hodině hry snížil na 1:2 Haris Seferović a v dramatickém závěru hosté sahali po vyrovnání, leč neúspěšně. Ukázalo se, jak důležité je mít útočníky ve formě: Muto s Mallim se podělili o patnáct (!) z celkových dvaceti dosavadních letošních gólů FSV.

Domácí vstupovali do zápasu v lepší formě a úvod utkání to jen potvrdil. Už po pěti minutách totiž obrana Eintrachtu nechala příliš mnoho prostoru pro Pabla De Blasise, který tak měl čas narýsovat svoji přihrávku na Muta co nejpečlivěji. Japonský kanonýr přizvedl míč mimo dosah Lukase Hradeckého a otevřel skóre. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, Frankfurt rychle zatlačil překvapeného soka do defenzivy, jenže potom přišel hned dvojnásobný úder.

Nejprve se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Alexander Meier, loňský nejlepší střelec Bundesligy, a poté Frankfurt inkasoval druhou branku - Mainz přesilovku využil opravdu rychle, když Malli po Jairově pasu zasunul přesně k Hradeckého tyči.

Byl to přesně ten druh "gólu do šatny", který by většinu týmů psychicky zlomil; ne tak Eintracht. Na začátku druhé půle ještě domácí jasně dominovali, Malli dokonce zahodil dvě dobré šance (Hradecky jednou vytlačil jeho přímý kop konečky prstů nad břevno, podruhé si zase poradil s jeho přízemní dělovkou k tyči), po hodině hry však Seferović snížil na 1:2 - a hosté vycítili šanci. S blížícím se závěrem sevřeli Mainz do kleští, obléhali jeho vápno a měli několik velmi slibných střel, domácí se ale nakonec ubránili a prodloužili tak čekání Eintrachtu na výhru už na čtyři zápasy.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FC Köln 0:0

27.11.2015 20:30

Góly: -

Žádnou velkou podívanou nenabídla páteční předehrávka čtrnáctého bundesligového kola. V duelu mezi Darmstadtem a Kolínem nad Rýnem gól nepadl, ačkoliv několik zajímavých příležitostí k vidění bylo. S konečnou remízou nemůžou být příliš spokojeni ani domácí, kteří by na svém stadionu proti podobným soupeřům rádi uzmuli všechny tři body, ani hosté, jímž zřejmě po tomto víkendu odskočí soupeři nacházející se na pohárových příčkách.

Poprvé to na nejmenším stadionu německé nejvyšší soutěže (co se týká kapacity) zahučelo po devíti minutách hry. To Sandro Wagner sklepl míč hlavou ke kopačkám Jana Rosenthala a devětadvacetiletý útočník z hranice šestnáctky jen těsně minul. Na druhé straně dopadl podobně Marcel Risse, na jehož střílenou pobídku nedosáhl Anthony Modeste a balón prosvištěl kolem pravé tyče.

V ještě větší příležitosti se pak po příhře od Bittencourta Yannik Gerhardt, ten ale nezachoval chladnou hlavu a ve vynikající pozici zamířil vysoko nad. První vážnější zákrok si domácí brankář Christian Mathenia připsal až ve 34. minutě, kdy jeho schopnosti prověřil prudkou přízemní střelou kolínský kapitán Matthias Lehmann, a jednička Darmstadtu předvedla vynikající zákrok.

Ještě do přestávky jednou zahrozili bílomodří, Sandro Wagner ovšem podobně jako před malou chvílí na opačném konci hřiště Gerhardt bránu vůbec netrefil. Ve druhém poločase oživil hru Kozlů střídající Miloš Jojić, ani po slibné akci bývalého hráče Borussie Dortmund se skóre němenilo, a tak diváci si mohou namísto rozebírání gólových situací vyprávět alespoň o tom, jak do druhého poločasu musel zřejmě zraněného hlavního rozhodčího Denize Aytekina nahradit Christian Dietz.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov14131042:540
2.Borussia Dortmund14102240:1932
3.VfL Wolfsburg1474323:1525
4.Borussia Mönchengladbach1472528:2223
5.Hertha BSC1472518:1723
6.Bayer Leverkusen1463518:1821
7.Hamburger SV1463517:1821
8.Schalke 041463518:2021
9.1. FSV Mainz 051462620:2020
10.1. FC Köln1455415:1820
11.FC Ingolstadt 041454510:1419
12.SV Darmstadt1436514:1915
13.Eintracht Frankfurt1435618:2214
14.Hannover 961442817:2414
15.Werder Brémy1441914:2813
16.FC Augsburg1424817:2510
17.VfB Stuttgart14311018:3510
18.TSG Hoffenheim1416715:239

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Köln zas najizdi na svy tradicni vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

Zase to začína bezgólové remízy Kozlov. Dnes to zo začiatku vyzeralo na veľmi zaujímavý zápas, prvých 25 minút som sa fakt bavil ako atmosférou tak futbalom, potom už hlavne iba atmosférou. Wagner je síce zmrd, ale dnes čo odbojoval na hrote tak to bola pecka.

Reagovat
Rudnevs

Keby Rosenthal a Lehmann premenili ich šance mohlo to vyzerať ináč.

Inak prečo je Wagner zmrd, stas vravel že kvôli zdržovaniu hry a simulovaniu ale to celý Darmstadt.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale Wagner sa v tom najviac angažuje a robí to hlavne takým nechutným spôsobom

Reagovat
Rudnevs

Aha tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover - Ingolstadt strely na bránu 4:5, výsledok 4:0 dobrééé

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

FIFA style

Reagovat
Arne

Co teprve my minulý týden... Střely 1:7, výsledek 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:7 boli asi strely mimo...lebo na branku to bolo 0:0 alebo 0:1

Reagovat
db18

Všechny střely. Na bránu pak 0:2 (ty byly zblokovány)

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes St.Pauli to iste...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ten Hamburk nepoznávám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HSV vyhra mi nestaci..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Komentátor ES2 nazval Garciu najprv Sandro Wagner a potom Sandro Garcia

Reagovat
JozkokozleJ

To mas vlastne pravdu. Snadro (Wagner) zrejme ostal v pamäti a v ustach po tom jeho vcerajsom fantastickom vykone, za ktory si zasluzi velky (Skoda, ze toto neukazoval aj v Herthe, hoc tam nemal taku poziciu ako v Darmstadte.) Ale ano, krstne meno Garciu je taka notorieta, ze je to rovnake ako si rano zabudnut vziat trenky

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hneď si sa opravil takže pohoda Stane sa

Tento víkend máš inak celkom bohatý nie? Máš aj zajtra niečo?

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, nie, zajtra uz freizeit.

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné že meno Garciu je ľahké zabudnúť, navyše keď sú tam dvaja. Ja som myslel že komentátor spomenul Wagnera preto lebo ho má ešte zafixovaného ako hráča Werderu. V Herthe tam mali vždy lepšieho útočníka ako bol Wagner ( Ramos, Lasogga, Kalou, Schieber ) a on ( nielen v Herthe ) prišiel vždy len ako žolík ktorý vedel dať gól iba z penalty, proste drevák ktorý sa nezapájal do hry. V Darmstadte má akurát väčšiu disciplínu a musí byť bojovnejší takže viac maká .

Reagovat
Rudnevs

Jaj to si bol ty. Tak to mení situáciu sám musíš najlepšie vedieť prečo. Nevadí, Sandro Garcia je tiež pekné.

Reagovat
Rudnevs

* sám musíš najlepšie vedieť prečo si Garciovi povedal Wagner

Až mi príde trápne o akej hovadine sa bavíme

Reagovat
smazaný uživatel

scheiss Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

letos bude boj o titul dramo az do konce o tom zadna.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozrel som si skrátený záznam Nordderby na E2. Prvých 15.minút zápasu bolo atraktívnejších ako celý zápas Bayernu. To nič v zlom voči Bayernu a jeho fanúšikom, ale je to tak. A ešte dôležitejšie je, že sa to dalo predpokladať.

Reagovat
smazaný uživatel

Čtvrtý tým tabulky přijede jen bránit, v tom je ten problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, neviním Bayern. Mňa to nezmyselné IBA bránenie tímov hrajúcich proti Bayernu štve, píšem o tom aj pod Preview. Nemá to cenu uspieť a predsa to každý skúša proti Bayernu....namiesto toho aby ich konečne niekto prekvapil pressingom a zatápal im.

Reagovat
db18

Když už, tak spíš zápas Mainzu s Frankfurtem... Werder byl v minulém kole bezmocný a ještě jim chyběl Fritz, navíc 2. nejhorší útok v lize, HSV muselo nastoupit bez Ekdala a Hunta... to bych nějakou atraktivitu zrovna nepředpokládal.

Reagovat
smazaný uživatel

Spahic..

Reagovat
db18

Že chybí Spahic atraktivitě spíš přidá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hej, ale na druhej strane vyhecované derby, istota že hráči budú lietať hore dole a bude sa iskriť v súbojoch, istota špičkovej atmosféry a ako tak vyrovnaného futbalu. Sú pre aj proti proste.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Bayern si TV obhája vždy, aj pri Pokali proti 5.ligistovi.

Reagovat
db18

Letos ale zrovna Bayern v prvním nebo druhém kole v tv nebyl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Bol v oboch kolách, aspoň na Sport TV. V Nemecku bol na ARD len v 2.kole, ale to bol šláger proti Wolfsburgu.

Reagovat
db18

Jj, tak to mám na mysli přenos z ARD. Ale v prvním kole často není z čeho vybírat a občas z toho vylezou zajímavé zápasy, např.: http://www.kicker.de/news/fussball/dfbpokal/spielrunde/dfb-pokal/2007-08/1/805479/spielinfo_wacker-burghausen-87_bayern-muenchen-14.html

Ale je teda pravda, že tv si Bayern obhájí vždy.

Reagovat
bayern987

Sem někde četl, že Alaba vyžaduje hrát ve středu zálohy. Jinak prý bude váhat s prodloužením smlouvy nebo tak něco...

Reagovat
monty25

Dneska jsem dal před Schalke přednost Liverpoolu a lyžování, takže jsem viděl asi jenom posledních 10 minut a nemůžu to moc hodnotit... Před zápasem bych bod z Leverkusenu asi bral, ale teď si říkám, že měly být tři. Pátý zápas v řadě bez výhry...

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza podle mě zasloužená. Bayer spálil hodně šancí a poměrně velkou část zápasu dominovali

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Choupo dneska překvapil (obzvlášť potom, jak se prezentoval v poslední době)

Reagovat
Werkrider

Choupo jednoznačne najlepší hráč zápasu

Z našej strany nechápem humbuk okolo Calhanoglua. Belarabi zasa ukázal, že o triedu prevyšuje celý Leverkusen, divím sa, že nepúta toľko pozornosti.

Kiess nulový.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi....škoda, že nehraje takto celý zápas. Ale je perfektný, bavil včera.

Reagovat
Tomanatura

fakt vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

Ten humbuk je ale veľmi užitočný, španuje to jeho cenu a vždy je lepšie predať za viac, ako je reálna hodnota.

Reagovat
Arne

Nikdy bych tomu nevěřil, ale letos na podzim mi přijde, že Höwi tahá Schalke dolů... Možná bude čas na změnu, jestli se do jara nevzpamatuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, sice chybelo malo a mohlo to byt za 3 body, ale i tak jsem s remizou spokojeny. To silene obdobi, kdy jsme hrali proti Gladbachu, Dortmundu, Bayernu a Leverkusenu jsme moc nezvladli, 1 bod z 12. Ted zas naopak prijde papirove o dost lehci obdobi a na ctvrtou pricku to jsou jen 2 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba půjde po sezoně tak za 70 mega do Realu

Reagovat
smazaný uživatel

to bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

Určite pôjde. Veď to je nenormalný hráčik

Jak som písal minule, problém bude ho nahradiť, peniaze to nemusia vyriešiť.

Reagovat
db18

Snad zas nepřijdou hráči jako Immobile... ale teoreticky by se šance mohl chopit Ramos, než BVB stihne najít náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr by tam zo začiatku hrával Reus.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pozeral si nakoniec zápas Jena - Zwickau? Pozri čo sa dialo na konci: http://www.mdr.de/sport/jena-zwickau-chaos-100_zc-2826ea78_zs-04f1db33.html Pusti si to video v článku.

Reagovat
db18

Koukal jsem jen na prvních 62 minut, pak jsem přepl na BL, jelikož to bylo pořád 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Atmosféra bola fajn? Návšteva cez 5 tisíc.

Reagovat
db18

Taková, nic moc... ale nemám to moc s čím porovnat, když v minulé sezoně dávali Magdeburg, tak to vypadalo mnohem lépe.

Reagovat
db18

...ale tragédie to taky nebyla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele