14. kolo
29.11.2015 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 4:1

Borussia Dortmund si nedělala sebemenší potíže a Stuttgartu nadělila čtyři branky. Díky tomu může před vzájemným duelem s Wolfsburgem zůstat absolutně v klidu, protože má na druhém místě sedmibodový náskok.

První akce přišla na pořad odpoledne už ve 3. minutě. Z pravé strany centroval Marco Reus, uprostřed na hraně pokutového území převzal balon Henrik Mchitarjan a hned vystřelil. Tytoń vyrazil před sebe, kde se do balonu okamžitě opřel hlavou Gonzalo Castro ... a bylo vymalováno - 1:0. VfB chtělo rychle odpovědět, jenže jeho snahy byly dosti čitelné.

Neuplynulo ani dvacet minut a už to bylo 2:0. Schmelzer našel Castra, který parádně přiťuknul za sebe volnému Aubameyangovi, který ve vápně stylovým obloučkem překonal brankáře hostujícího celku. Další gól mohl přidat Piszczek, a poté Mchitarjan. Na druhé straně poprvé přinutil k Bürkiho k zásahu Daniel Didavi.

Ten samý hráč se prosadil až o deset minut později. Rupp přihrál Kostićovi, který poslal balon z levé strany napříč pokutovým územím, kde stál připravený Didavi a pohodlně zakončil - 2:1. Snížení mělo přinést zajímavý druhý poločas, jenže Borussia se rozhodit nenechala. A to ani po sporných rozhodnutích sudího Gräfeho. Po hodině hry znovu skvěle přihrával Castro, avšak Aubameyang tentokrát selhal.

Za tři minuty ale měli žlutočerní na kontě lepší, dvoubrankový náskok. Georg Nidermeier ve snaze zablokovat centr Marka Reuse zamířil pravačkou neomylně za záda vlastního brankáře - 3:1. Obrana Stuttgartu pak de facto vůbec nestíhala další útočné výpady neúnavné dortmundské ofenzivní letky. Ani Aubameyang, ani Reus, ani Mchitarjan ale míč za Tytońova záda neprocedily.

Tedy až do první minuty nastaveného času, kdy první jmenovaný z této trojice převzal kulatý předmět od Adriána Ramose a navzdory stínujícímu obránci s ním doběhnul až do vápna, kde bylo zakončení jen rutinní záležitostí. Rozhodně není náhoda, že je to právě gabonský útočník Aubameyang, kdo po čtrnácti odehraných kolech vede se sedmnácti přesnými trefami tabulku ligových kanonýrů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Auba ještě 3 goly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele