Bundesliga - preview 14. kola

27.11.2015, 08:46, aktualizováno 29.11.2015, 08:43
Previews
Augsburg hraje doma s Wolfsburgem a do duelu jde s vědomím, že případná prohra bude znamenat návrat na poslední místo tabulky. Dortmund je velkým favoritem souboje se Stuttgartem, Leverkusen v souboji dvacetibodových týmů hostí Schalke...
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Na první pohled to vypadá, že Borussia Dortmund vstoupí do utkání se Stuttgartem v roli jasného favorita. Kouč Thomas Tuchel však nechce ponechat nic náhodě a své svěřence připravoval velmi pečlivě.

"Ten zápas pro nás je rozhodně nesmírně důležitý, protože potřebujeme odčinit předchozí dva nezdary," nechal se slyšet po prohrách s Hamburkem a Krasnodarem. "Ta druhá porážka mě ale tolik nemrzí, jelikož jsme do toho střetu dali všechno a prostě jsme jen neměli tolik štěstíčka. To se stává," dodal.

Dortmund nadále drží v Bundeslize pětibodový náskok na třetí místo a v lize Evropské už má stejně postup do vyřazovacích bojů jistý. Tuchelem vedená Borussia jinak připomíná ten dobře promazaný stroj, jakým byla většinu času za éry Jürgena Kloppa. Nový lodivod však přesto nachází ve hře nedostatky, především podle něj vázne předfinální fáze.

Do čtvrtečního duelu nenastoupili ani Pierre-Emerick Aubameyang, ani Marco Reus, tedy dva tahouni týmu. Proti Stuttgartu by však měli být připravení naskočit od samotného úvodu, takže Jürgen Kramny, prozatimní trenér klubu z Bádenska-Württemberska má o důvod víc, proč se obávat nelichotivého výsledku.

Ač VfB prohrálo šest z posledních deseti duelů, okupuje zatím barážovou pozici. Skóre ze střetnutí s Bayernem a Augsburgem je ale všeříkající - 0:8! Díky tomu má suverénně nejhorší obranu v lize. Kramneho netěší ani statistika, která říká, že jím vedený celek čeká na výhru proti vestfálskému soupeři už téměř pět roků. Není divu, že tento mač má tolik jednoznačného favorita.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan - Kagawa, H. Mkhitaryan, Reus - Aubameyang
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Schwaab, Niedermeier, Baumgartl, Insua - Rupp, Gentner - Maxim, Didavi, Kostic - Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (neděle 17:30)
Ostře sledované derby mezi Bayerem Leverkusen a Schalke 04 startuje tuto neděli o půl šesté. O to pikantnější bude mít příchuť, že oba soupeři mají na kontě stejný počet bodů, a tudíž spolu sousedí i v aktuální tabulce.

Jenže, dvacet bodů za současné konstelace znamená až osmé, resp. deváté místo. Není nejmenších pochybností o tom, že jak Leverkusen, tak Schalke, mají ambice umístit se mezi první pětkou. Pravda, pomineme-li vedoucí Bayern a druhý Dortmund, ztráta na nejbližší konkurenty není nikterak propastná.

A poměrně snadno by se dala smazat, pokud si Javier Hernández udrží současnou formu. Mexický forvard se stal historicky nejlepším bundesligovým střelcem své země. I proto, že v posledních čtyřech duelech vstřelil hned pět branek svého týmu. Stefan Kiessling, někdejší nejúdernější zbraň Bayeru, tak začne znovu na lavičce náhradníků. Jestli ale nastoupí, bude to jeho 300. start za tento klub.

Zápas bude mít pikantní příchuť pro Kyriakose Papadopoulose, který za die Königsblauen odehrál přes 60 utkání, aby se potom přestěhoval k die Werkself. Trenér Roger Schmidt se nechal slyšet, že třiadvacetiletého reprezentanta možná postaví do základní sestavy, jelikož jeho znalost soupeře by se mohla hodit.

Přesně opačný příběh nabízí Leroy Sané. Začínal v Leverkusenu, leč následně se přesunul do Gelsenkirchenu, jehož dresu prozatím tenhle devatenáctiletý mladík odvádí znamenité služby. Sám v této sezoně skóroval čtyřikrát, připsal si stejný počet asistencí a trenér André Breitenreiter na něj nedá dopustit.

Historicky vzato jsou úspěšnější Leverkusenští. Z 62 zápasů se radovali hned v osmadvaceti případech, remíz bylo 18 a Schalke na lokálního rivala vyzrálo šestnáctkrát. Bayer zvítězil i v posledních dvou vzájemných střetnutích a vzhledem k domácímu prostředí je mírným favoritem i tentokrát.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Tah, Toprak, Wendell - Kramer, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu, Mehmedi - Hernandez
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Riether, J. Matip, Höwedes, Aogo - Goretzka, Höjbjerg - L. Sané, M. Meyer - Huntelaar, di Santo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Augsburg má před sebou další složitý duel. Na svém hřišti přivítá favorizovaný Wolfsburg, který si nechce nechat utéct druhou Borussii Dortmund.

Svěřenci Markuse Weinzierla před týdnem výborně zvládli zápas dvou sestupem ohrožených týmů, když přidělili Stuttgartu na jeho stadionu čtyři branky. V týdnu však těsně nestačili v Evropské lize na Athletic Bilbao a po prohře 2:3 už mají v podstatě jen velmi, velmi mizivou šanci na postup do jarních vyřazovacích bojů.

"Odehráli jsme dobrý zápas, jenže jsme si nepohlídali závěr zápasu a v rozmezí nějakých tří minut jsme dvakrát inkasovali. Určitou šanci podívat se ze skupiny dál ještě máme, ale zároveň taky musíme vylepšit svou současnou situaci v domácí soutěži," okomentoval události nejen uplynulého týdne Piotr Trochowski, spolu s Raúlem Bobadillou jediný střelec zmíněného utkání s baskickým celkem.

Z augsburgského tábora se ozývají hlasy, které dávají tušit, že si domácí na Vlky věří, přestože postavení obou týmů jest zcela odlišné jak v Bundeslize, tak na evropské scéně, kde svěřenci Dietera Heckinga vedou v rámci Ligy mistrů skupinu B a v závěrečném střetu s druhým Manchesterem United mají všechno ve svých rukou.

Také mezi německou elitou se jim daří, neboť vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů. Zvláště cennou byla drtivá výhra 6:0 nad Werderem Brémy, která pomohla týmu výrazně vylepšit střelecký účet. Vlci mají nyní k dispozici téměř kompletní kádr, tudíž i proto se dá očekávat, že soupeře nechají i po 14. kole setrvávat na sestupové pozici.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max - Baier - Kohr - Esswein, Koo, Caiuby - Bobadilla
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, M. Schäfer - Arnold, Luiz Gustavo - Vieirinha, Schürrle - M. Kruse - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Neskutečně rozjetou mašinu s názvem Bayern Mnichov se pokusí přibrzdit Hertha Berlín. Ačkoliv Stará dáma patří k příjemným překvapením právě probíhajícího ročníku a nezvykle se drží na příčkách zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů, o jejím úspěchu v Mnichově pochybují i ti největší optimisté. Vždyť Bayern doma v posledních sedmi soutěžních utkáních vždy zvítězil minimálně o čtyři góly.

Taková bilance je na takové úrovni neuvěřitelná. V aktuální sezóně Bundesligy obhájce trofeje stále čeká na porážku a body ztratil pouze jednou při bezbrankové remíze ve Frankfurtu. Fanouškům Herthy nepřidá na optimismu ani fakt, že jejich oblíbený klub v Allianz Aréně ještě nikdy v historii nezvítězil. Na hřišti nejúspěšnějšího německého celku Hertha vyhrála naposled v říjnu 1977...

Navzdory tomu všemu, trenér berlínského klubu Pál Dárdai samozřejmě předem nic nevzdává. "Plně se koncentrujeme na předzápasovou přípravu. Bayern je jeden z nejlepších týmu na světě, ale my každopádně cestujeme do Mnichova v dobré náladě a se sebevědomím. Našich 23 bodů dokazuje, že tu rozhodně nemusíme jen zaparkovat autobus," prohlásil maďarský kormidelník, jenž bude v sobotu postrádat Krafta, Starka, Pekaríka, Allauguie, Schieber a také bývalého hráče Bayernu Mitchella Weisera.

S Pálem Dárdaiem se velmi dobře zná stoper Jérome Boateng, při svém působení v hlavním německém městě spolu totiž nastupovali v základní sestavě. Tak dobré výsledky svého bývalého klubu Boateng určitě neočekával. "bych, že budou v tabulce tak vysoko, každopádně tam jsou právem. Bude to dobrý zápas, máme se na co těšit," uvedl mistr světa z loňského roku.

Defenziva Herthy si může alespoň částečně oddychnout, v sobotu totiž nebude muset nahánět Douglase Costu, ohromně rychlý křídelník si při úterním utkání v Lize mistrů s Olympiakosem přivodil svalové zranění a minimálně tento víkend bude chybět. Naopak zcela fit by měl být Arjen Robben i David Alaba.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba - Xabi Alonso - Coman, T. Müller, Vidal, Robben - Lewandowski
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger - Beerens, Skjelbred, Darida, Haraguchi - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 10.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Tradiční Nordderby je tu! Velký souboj o nadvládu nad severním Německem proti sobě svádí Werder Brémy a Hamburk, dva týmy, kterým se v posledních letech příliš nedařilo (ačkoliv historicky patří mezi německou elitu). Brémští budou mít výhodu domácího hřiště, lepší formu má ale letos HSV..

Po několika letech trápení u dna tabulky a dvou barážových záchranách se přístavní klub letos konečně vzpamatoval, a přestože k útokům na pohárové příčky má pořád daleko, alespoň si může užívat relativní luxus klidného středu tabulky. Svěřenci Bruna Labbadii jsou aktuálně desátí s vyrovnanou bilancí pěti výher, tří remíz a pěti proher, celých pět bodů nad svým soupeřem na čtrnáctém místě. Před týdnem navíc zaznamenali svůj největší úspěch v dosavadním průběhu sezony, když před vlastními fanoušky udolali Dortmund 3:1; venku pak neprohráli dvakrát v řadě.

Proti Dortmundu otevíral skóre Pierre-Michel Lasogga, nejlepší střelec týmu, jehož start v dnešním derby vypadal dlouho v ohrožení; mladého útočníka totiž trápily žaludeční problémy. Pár hodin před výkopem je však situace mnohem optimističtější: Lasogga absolvoval poslední trénink s týmem v plné zátěži a podle všeho bude připraven nastoupit. To je pro kouče Bruna Labbadiu skvělá zpráva. Hamburk má totiž jinak poměrně chabou ofenzivu, ve třinácti zápasech skóroval pouze čtrnáctkrát, a neúčast Lasoggy by mohla znamenat vážné oslabení.

Labbadiův protějšek Viktor Skripnik se na zápas nepokrytě těší. Jeho Brémy sice naposledy dostaly nařezáno 0:6 ve Wolfsburgu a není tomu tak dávno, co prohrály pět zápasů v řadě (včetně soubojů s oběma nováčky a trápícím se Hannoverem), otřepané klišé ale praví, že v derby aktuální forma nerozhoduje. Když se oba týmy střetly naposledy (letos v dubnu), vyhrál Werder 1:0 díky brance Franka Di Santa; ten už sice v týmu není, od nové sezony nastupuje za Schalke, jeho roli by však mohla převzít třeba nová posila Anthony Ujah. Nigerijský šutér už ostatně letos nasázel šest gólů.

Co se motivace týče, není pochyb o tom, že tento zápas bude opravdu vyhecovaný na maximum. Labbadia prohlásil, že má rád, když se hraje o hodně, a Skripnik jej doplnil v podobném duchu. "Ve Werderu jsem (v různých pozicích) už dvacet let. Celou tuto dobu se s Hamburkem střetáváme a člověk má pokaždé pocit, že jde o všechno. Každá výhra vás naplní šílenou radostí. Je jedno, jestli je to zápas áčka nebo dorostenců - v sázce je pokaždé strašně moc. Vítěz se stává vládcem celého regionu," vysvětlil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Třináct zápasů, pět výher, čtyři remízy, čtyři porážky, skóre 10:10 a průběžné osmé místo. Dosavadní průběh sezony nováčka z Ingolstadtu předčí veškerá očekávání - a přestože fanoušci se z žádných gólových hodů těšit nemohou, relativní bezpečí klidného středu tabulky jim vzhledem k předsezonním prognózám určitě vyhovuje. To Hannover je na tom mnohem hůře..

Die Roten se po loňské protrápené sezoně příliš neposunuli. Z posledních čtyř kol prohráli hned třikrát a patří jim až patnáctá příčka, jediný bod nad 'barážovým' Stuttgartem. Alarmující je zejména jejich domácí forma - od třetího října, kdy před vlastními fanoušky udolali Werder těsně 1:0, padli proti Frankfurtu (1:3) i naposledy Herthě (1:3). A ačkoliv minulý týden se jim málem povedlo vyválčit cenný bod na půdě rozjetého Gladbachu, dnes už musí zabrat skutečně - jinak jim reálně hrozí pád do sestupového pásma.

Ingolstadt je sice nováčkem a hraje venku, to by mu ale mělo spíše vyhovovat - mimo vlastní stadion se klubu z automobilového města zatím daří vskutku výborně. Poslední dva venkovní zápasy skončily remízami na Schalke a v Gladbachu, což jsou pro podceňovaný klub skvělé výsledky. Posledně se navíc fanoušci namlsali domácí výhrou 3:1 proti druhému benjamínkovi z Darmstadtu, takže nálada v černo-červeno-bílém táboře je opravdu optimistická.

V tuto chvíli už se zdá krajně nepravděpodobné, že by Ingolstadt na konci sezony řešil sestupové trable; jediný klub, který s devatenácti body po třinácti kolech v historii Bundesligy spadl o patro níže, byl Eintracht Frankfurt. A jelikož hosté jsou ve venkovní tabulce třetí v celé lize (prohráli jediný zápas ze sedmi), čeká na Hannover skutečně nezáviděníhodná zkouška. Zvláště s přihlédnutím k faktu, že ona zmiňovaná domácí výhra nad Brémami přinesla Die Roten dosud první a poslední domácí body. Pro klub, který je před vlastním publikem nejhorší z ligy, je návštěva rozjetého Ingolstadtu velkým důvodem k obavám.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Andreasen, Sane - Bech, Kiyotake, Karaman - Sobiech
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, Hübner, Matip, Suttner - Groß, Roger, Bregerie, Morales - Hartmann, Hinterseer
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Hoffenheim nutně potřebuje zabrat. Po vzepjetí Augsburgu se totiž propadl až na samé dno tabulky a dlouhodobý cíl útoku na poháry tak potřebuje vyměnit za realističtější boj o záchranu. Doma proti Gladbachu jej však nečeká nic lehkého, hosté totiž mají skvělou formu..

Nový kouč André Schubert s Hříbaty neprohrál v lize už osmkrát v řadě a trápící se klub vytáhl na dostřel Ligy mistrů; v současnosti je Borussia pátá, jediný bod za Herthou, a za určitých okolností může zakončit víkend dokonce i na třetím místě. Naopak Hoffenheim dosud posbíral pouze osm bodů, což je o dva méně než nastřádal šestnáctý Stuttgart. Na samé dno tabulky spadl tým ze Sinisheimu teprve podruhé ve své krátké bundesligové historii.

Gladbach loni ve Rhein-Neckar Areně vyhrál hladce 4:1 a podobný výsledek by jeho fanoušci uvítali i nyní. Asi by nešlo o žádné velké překvapení - Hoffenheim má totiž problémů skutečně až až. Po říjnové porážce 2:4 ve Wolfsburgu sice výrazně zlepšil obranu, jenže na úkor ofenzivy; z následujících čtyř zápasů má skóre 0:2, což znamená dvě bezbrankové remízy a dvě nejtěsnější prohry. Série čtyř duelů bez vstřelené branky je pro ambiciózní klub novým smutným rekordem. Navíc zůstává Hoffenheim posledním účastníkem Bundesligy, který před vlastními fanoušky dosud nevyhrál.

Vzpomínky na onen loňský debakl, který byl mimochodem nejtěžší domácí porážkou Gisdolova týmu v celé sezoně, jsou tak až nepříjemně živé. TSG sice může těžit z toho, že na rozdíl od svého soupeře mělo celý týden na regeneraci, zatímco Hříbata nastoupila v Lize mistrů; potenciálně klíčová výhra 4:2 nad mnohem zkušenější Sevillou však rozjeté Schubertovy svěřence spíše ještě více nakopla. Pod novým koučem nasázela Borussia v posledních třech venkovních zápasech úchvatných dvanáct gólů - a navíc má ve svém kádru i Larse Stindla, který loni ještě v dresu Hannoveru skóroval proti TSG třikrát.

Stindl si svoji střeleckou formu přesunul i do nového působiště, zaznamenal letos už devět branek (což je nejvíce z celého týmu) a jeho ofenzivní spolupráce s šutérem Rafaelem představuje pro poměrně pevnou domácí obranu velkou hrozbu. Pokud by Hoffenheim uhrál další domácí plichtu 0:0 (stejně jako posledně proti Frankfurtu), nejspíš by bod bral všemi deseti.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Strobl, Süle, Bicakcic, Kim - Volland, Rudy, Polanski, Schmid - Uth, Vargas
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Christensen, Jantschke, Wendt - Traore, Dahoud, Nordtveit, Johnson - Stindl, Rafael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Porýnské derby dvou klubů vyznávajících červeno-bílou kombinaci na první pohled příliš netáhne: oba kluby jsou tabulkovými sousedy v bezpečném středu pelotonu, jejich výsledky jsou víceméně vyrovnané a ani v tabulce vstřelených či obdržených gólů příliš nevyčnívají. Vyhecovaná atmosféra lokální bitvy však slibuje velkou podívanou..

Loni Mainz doma svého rivala udolal 3:1; vítěznou branku tehdy vstřelil Johannes Geis, který už dnes nastupuje v dresu Schalke. I bez něj však domácí zvládají držet se daleko od sestupových pozic. Přelom září a října byl sice krizový, v těžkých zápasech s Leverkusenem, Bayernem a Dortmundem nezískali svěřenci Martina Schmidta ani bod, nyní se jim však už opět daří: doma porazili Wolfsburg, uhráli remízy v Augsburgu i Kolíně a vůbec poprvé v sezoně tak zaznamenali třízápasovou sérii neporazitelnosti. Pod Schmidtem tvoří rekord v této statistice čtyři utkání, pokud tedy dnes Frankfurt nezvítězí, bude toto maximum vyrovnáno.

A existují důvody předpokládat, že Eintracht na půdě lokálního rivala skutečně všechny body nezíská. Jeho forma je totiž výrazně slabší - vyhrál jediné z posledních devíti střetnutí, během této doby navíc posbíral pouze sedm bodů a po slibném začátku sezony se propadl až na dvanáctou příčku, tři body za svého dnešního protivníka. V tomto období mají horší formu pouze Brémy. Remíza 0:0 s Bayernem je sice velice cenná, jenže sama ničemu nepomůže.

Mimochodem, proklamovaná vyrovnanost obou týmů by dostoupila vrcholu v případě výhry Frankfurtu o jeden gól - potom by měly obě mužstva nejen stejný počet bodů, ale dokonce i totožné skóre. A můžeme zajít ještě dále: Od premiérového postupu do Bundesligy (2004) odehrál Mainz na nejvyšší úrovni 319 zápasů, stejně jako jeho soupeř. Získal v nich celkem 411 bodů, Frankfurt pouze 379.

Martin Schmidt má s tímto derby spojenou jednu důležitou vzpomínku: když loni přebíral mohučské otěže, byl právě Eintracht jeho prvním soupeřem. Zmiňovanou výhru 3:1 se nakonec domácím podařilo uhrát i přesto, že museli dotahovat ztrátu. Schmidt se tehdy stal prvním koučem v krátké prvoligové historii klubu, který hned na úvod zvítězil; ani Jürgenu Kloppovi, ani Thomasi Tuchelovi s Kasperem Hjulmandem se to před ním nepovedlo. Nyní budou domácí v čele se skvělým Yunusem Mallim vyhlížet další tříbodový zářez.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Baumgartlinger, Latza - Jairo, Malli, De Blasis - Muto
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka - Medojevic, Reinartz - Aigner, Stendera, Ignjovski - Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.60 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SV Darmstadt - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Předehrávku 14. kola německé nejvyšší soutěže obstarají celky, kterým se v uplynulých týdnech dařilo rozdílně. Zatímco hostující 1. FC Köln neprohrál ve třech ligových zápasech v řadě, to Darmstadt čeká na tříbodový zisk už čtyři kola...

Domácí nováček si po postupu mezi německou elitu prochází vůbec první menší krizí. V posledních dvou venkovních duelech podlehl ve Stuttgartu a Ingolstadtu a před vlastními fanoušky prohrál s Wolfsburgem a následně pouze remizoval s Hamburkem. Náladu v jeho táboře vylepšilo alespoň pohárové vystoupení a výhra 2:1 nad Hannoverem.

1. FC Köln nezažívá špatný podzim, na svém kontě má 19 bodů a už v tuto chvíli vyrovnal svůj počin z první poloviny loňské sezony. Pomohly mu k tomu i nedávné výsledky a především překvapivá výhra na půdě Leverkusenu. Té předcházela domácí remíza s Hoffenheimem a následovala dělba bodů s Mainzem, v obou případech se na góly čekalo marně.

Oba týmy mají problémy se střílením branek a nejlepší střelec hostí Anthony Modeste čeká na sedmou trefu už pět bundesligových střetnutí. V pátek se tak nedá očekávat žádná přestřelka a pravděpodobné je, že pokud budou góly padat, bude to po standardních situacích. 1. FC Köln z nich zaznamenal třetinu svých gólů, Darmstadt dokonce 43 procent.

Oba týmy se naposledy střetly v roce 1988 a jednoznačně lépe vyznívají vzájemné duely pro 1. FC Köln. Ten bral ze šesti utkání výhru hned pětkrát, v jednom případě se zrodila remíza.

"Čeká nás zápas proti týmu, který v posledních zápasech nezískal tolik bodů jako na začátku sezony, každopádně si moc dobře uvědomujeme, že se bude jednat o složitý duel. Bude to zajímavý zápas. Jsou silní v osobních soubojích a využívají své rychlosti. A jsou hodně nebezpeční při standardních situacích," vypichuje přednosti soupeře trenér hostí Peter Stöger.

Stögerovým protějškem bude Dirk Schuster, na něhož čeká pikantní souboj. Barvy 1. FC Köln totiž v minulosti dva roky hájil jako hráč a na angažmá v tomto klubu nemá nejlepší vzpomínky, v roce 1998 totiž byl u toho, když tým vůbec poprvé v historii sestoupil z 1. Bundesligy.

Oba celky půjdou do utkání prakticky v nejsilnějších možných sestavách. Hosté přijedou kompletní, domácím chybějí Platins, Wembacher, Finger, Ivana, Kazimi a Volk, kteří letos dohromady ještě neodehráli ani jednu minutu.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Wagner
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Risse, Maroh, Heintz, Hector - Osako, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt - Zoller, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov13121040:537
2.Borussia Dortmund1392236:1829
3.VfL Wolfsburg1373323:1524
4.Hertha BSC1372418:1523
5.Borussia Mönchengladbach1371525:1922
6.Bayer Leverkusen1362517:1720
7.Schalke 041362517:1920
8.FC Ingolstadt 041354410:1019
9.1. FC Köln1354415:1819
10.Hamburger SV1353514:1718
11.1. FSV Mainz 051352618:1917
12.Eintracht Frankfurt1335517:2014
13.SV Darmstadt1335514:1914
14.Werder Brémy1341813:2513
15.Hannover 961332813:2411
16.VfB Stuttgart1331917:3110
17.FC Augsburg1323817:259
18.TSG Hoffenheim1315712:208
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30SV Darmstadt - 1. FC Köln
sobota 15:30Bayern Mnichov - Hertha BSC
neděle 15:30Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
neděle 17:30Bayer Leverkusen - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
cologneFC

Risse by uz nemal hrat v obrane. Tam sa vracia Olkowski na lavu stranu a Risse sa posunie pred neho. Vpredu bude hrat Osako namiesto Zollera. Pripadne ak by sme hrali na jedneho utocnika, tak v strede mozu hrat Gerhardt alebo Svento. Uvidime, v kazdom pripade sa tesim na zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že sestavy jsou zkopírované z WhoScored

Reagovat
Kily

Kicker

Reagovat
cologneFC

No uvidime, v kazdom pripade zalezi ci nastupi olkowski. Ak ano, tak sa Risse posunie pred neho a Zoller vypadne zo zostavy.

Reagovat
Rudnevs

Čo Sørensen? To je fakt ten Maroh taký skvelý stopér alebo hrá kvôli gólom proti Leverkusenu? Taktiež som zvedavý či sa Osako tak uchytil alebo prečo hráva. A ešte čo Matthias Lehmann, myslel som že už môže byť sotva na lavicke ale on v pohode zvláda základ. Taktiež by som sa chcel spýtať prečo nehráva Hosiner ale Zoller, mne nikdy neprišiel ako nejaké terno. Köln som dlho nevidel preto sa toľko pýtam.

Reagovat
cologneFC

Sorensena vytlacil Maroh, ktory sa vratil po zraneni. Sorensen robil dost chyb. Osako, Zoller a Hosiner su podla mna na rovnakej urovni, rozdiel je, ze Hosiner je typicky sestnaskovy hrac. Ja osobne by som bol najradsej keby hrali v utoku Hosiner a Modeste. Zoller a Osako by boli dobry zolici. Co sa tyka Lehmanna, tak to je skoda reci. Nemame ziadneho ineho spilmachra, tak hrava on. Mal ho nahradit Jojic, ale ten je zatial velkym sklamanim.

Reagovat
Rudnevs

Nic proti Marohovi ale myslím že Sørensen je lepší. Čo sa týka útočnej situácie tak na to mám rovnaký názor. A Lehmann, myslím že výmena za Laniga nebola úplne správna ale myslim ze Jojic by mal dostať ešte šancu.

Reagovat
cologneFC

Jojic sancu este dostane, ale musi na sebe zamakat. Ak sa nezlepsi, tak po sezone pojde prec. Pre mna Lanig nebol nikdy dobrym spilmachrom, bol pomaly a tazkopadny. Potrebuje nejakeho sikovneho tvoriveho hraca. Uvidime, mozno v zime niekto pride. Odist ma Svento, cize stred pola budeme urcite posilnovat.

Reagovat
Rudnevs

Čo Nagasawa alebo Gerhardt?

Reagovat
Rudnevs

Pre niekoho je to asi nudný a nepodstatný zápas, ja a verím že nie som sám sa na tento zápas teším. Rozhodol som sa preto že napíšem + a - pre každý s tých tímov ( veľmi ťažko sa odhaduje výsledok. Takže idem na to -

Darmstadt:

+ zohratosť a bojovnosť

+ na hrot sa vracia Wagner

- Darmstadt nevie hrať na svojej zrúcanine

- Darmstadt nemá kvalitu na striedačke

Köln:

+ Väčšia kvalita ( aj na striedačke )

+ žiadne zranenia

Reagovat
cologneFC

Pre mna v bundeslige nie je nudny zapas (mozno ked hra Bayern, to ma az tak nebavi). Ostatni su max vyrovnani a je to vzdy zaujimave.

A zhrnul si to dobre. Este by som dal na Kolin plus, ze vedia hrat na ihriskach superov a minus, ze so slabsimi stracaju body.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež sa na zápas veľmi teším, očakávam špičkovú atmosféru od oboch táborov, škoda, že je ten štadión tak otvorený, dosť z kulisy bude unikať, ale aj tak má ten štadióne veľké čaro.

Herne by si oba tímy mohli veriť na 3 body a preto by to mohla by dobrá podívaná aj na ihrisku, ale vidím to na remízku.

Reagovat
stas87

To uz ani Nordderby nestoji ES za vysielanie?

Reagovat
cologneFC

ved bude Bayern, co chces viac?

Reagovat
stas87

Neverim tomu,ze zapas Bayernu s BSC je atraktivnejsi ako SVW-HSV.

Reagovat
Rudnevs

No zajtra neviem Nordderby je určite prestížnejšie ale čo sa týka tabuľky je súboj 1. proti 4. lepší.

Reagovat
cologneFC

to bolo myslene ironicky....

Reagovat
Rudnevs

Viem. To nebola reakcia na konkrétny príspevok ale k téme čo majú dávať v sobotu 15:30.

Reagovat
cologneFC

ano viem, reagoval som na stasa

Reagovat
Rudnevs

Trochu sme sa nepochopili ale nevadí.

Reagovat
stas87

Sak ja viem ze to bola ironia.V samotnom Nemecku si ludia ale radsej pusti Nordderby ako Bayern a Herthu.

Reagovat
cologneFC

To je jasne. Aj ja budem pozerat radsej derby ako hadzanu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

To je keců ohledně TV práv, že by to chtělo pondělní dohrávku, a pak si sami seberou jeden vysílací čas. Bayern nebo Hannover mohli hrát v sobotu od 18:30, když už to teda nejde se zápasy Mainz - Frankfurt a Nordderby

Reagovat
Rudnevs

Tiež neviem prečo sa nemôže hrať toto kolo o 18:30. V Pondelok určite nie vtedy je správny čas na 2.BL najmä ked hra St. Pauli.

Reagovat
stas87

Co budu davat v sobotu od 18:30 namiesto futbalu?

Reagovat
Rudnevs

Vtedy sa futbal nebude hrať vôbec.

Reagovat
Rudnevs

Myslim BL.

Reagovat
db18

Watts a následně curling Ale tohle je chy:ba DFB/DFL (nebo kdo dělá termíny zápasů), že kvůli EL přesunou zápas ze soboty na neděli ok, ale v sobotu v 18:30 se klidně nějaký zápas hrát může... (a neděle 17:30 je taky dost blbý čas i z pohledu fanoušků, těch 15:30 by bylo lepších aspoň pro hostující fanoušky)

Reagovat
smazaný uživatel

Raz bolo v jednom z tých každotýždenných blogov od komentátorov ES, že každý tím ma určený počet zápasov, ktorý môže odohrať v piatok a v sobotu od 18:30. Nebude problém v tomto? Inak tomu tiež fakt nerozumiem a je to škoda pre celú Bundesligu a jej rast.

Reagovat
smazaný uživatel

Jééé, Korona Kielce se Zaglebii.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jich tak málo

Reagovat
smazaný uživatel

ale support snese přísné měřítko, i když teda pamatuji plnější domácí mlýn

Reagovat
smazaný uživatel

Marsz, marsz, marsz, do boju marsz ! Pokřik z GieKSy. Ale i od Korony to zní dobře teda

Reagovat
smazaný uživatel

I Korona má svoje "Baníčku my jsme s tebou"

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som si to dnes všimol, prevzali to od Baníka alebo naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

My od GieKSy napriklad. A pak sem to slysel i u Gornika Zabrze. A dnes i u Korony. Asi je to univerzialni melodie na polskych stadionech

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné. U nás sa zvykne z toho vysmievať, keď ma nejaký tábor prevzatú melódiu alebo aj text od nejakého iného klubu z ligy. Napríklad viem že aj v Turecku majú asi ten najznámejší chorál mnohé kluby, dokonca aj rivali z Istanbulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja se drive taky smal, neznaly situace. Ono uz je tezke vymyslet neco sveho, originalniho. I kdyz nekdy pokusy jsou. Ale to uz je zas jiny pribeh.

Ale treba mne prekvapuje, ze u nas se jeste neprevzala marselleisa na polsky zpusob (marsz), to je uber melodie

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, jak Zaglebie Lubin doma někdy řádí, tak jejich dnešní výjezd velká ostuda. Snad jen deset lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som z ich počtu sklamaný, nemajú nejaký bojkot? Ten počet mi na Poľsko vôbec nesedí proste.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden znaly pomeru mi rekl, cas na chuja a je jim kosa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale celkovo vraj išli počty v Poľsku dole však? Aj návštevnosť. Zavádzali tam niekedy v posledných rokoch pár vecí proti fans.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale treba na Wisle Krakow konecne zrusili kartu kibica. Ja ji mam treba na na GieKSu, udelaji ti ji bez problemu. Pocty jsou takove... Skoro jak u nas, nejvic lidi na nejvetsi zapasy. A samozrejme nekde jsou bojkoty aaaanebo treba tradicni kluby se silnou fanouskovskou zakladnou hraji dole v nizsich ligach, to pak taky snizuje prumer. A nekde jsou i bojkoty.

A jedna zajimavost, treba ted novy stadion Gornika Zabrze, tak jejich sektor vlajkonosu je teprv druhy na svete, ktery je pojmenovan po fanouskovskem uskupeni (Torcida)

Reagovat
smazaný uživatel

Treba Piast ma bojkot kvuli vedeni. A dnes maji derby s Tchorovem. https://instagram.com/p/-mZnG_O58k/ Bude to znit kacirsky, ale mohlo to byt zajimavejsi nez Darmstadt s Kolnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie Gliwice to je tiež len nejaké mestečko nie? Pozeral som minulý piatok ich zápas na pôde Niecieczi a ukázali záber na ich kotol tak ich tam veĽa nebolo a to sú na čele, tak si vravím, že tam niečo bude, bojkot a pod. A nevieš čo konkrétne tam majú s vedením za spory?

Reagovat
smazaný uživatel

Gliwice, to je dalsi cast slezskeho pruhu. Hned vedle sebe ale doslova lezi Gliwice, Chorzow, Zabrze, Katowice. Skonci jedny hranice mesta a vzapeti zacinaji hranice mesta druheho :) Tuhle oblast sem projizdel vlakem, zajimava, industrialni architektura krizena s mesicni krajinou a ponurou atmosferou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to bude asi riadne vyhrotené hehe. Práve včera som čítal v novinách o Práznovskom, ktorý hraje za Gieksu a keď hrali derby proti Rozwoju tak po remíze 2:2 neboli fans spokojný s výsledkom a nabehli pred kabíny a porozbíjali okná a tak že bolo proste dusno hehe....ako často tam chodíš na futbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, všiml sem si, že za GieKSu hraje nějaký Slovák. Vyhrocené...Třeba před x lety šel Gornik na nože s GieKSou a paktoval se s Ruchem. A teď ? Nejlepší družba GKSG. Tam se to furt tak nějak mění.

Nezapomenu třeba, jak sem tam byl teď v létě na derby se Zaglebií Sosnowiec (to je taky blízko, snad se ti tohle zobrazí, abys věděl, jak je vše hned vedle sebe: https://goo.gl/maps/tEnitpBLFmJ2 ),

které bylo snad po patnácti letech, tak před zápasem sme se dívali na utkání Gornika myslím s Jagou, pak jsme šli na GieKSu, tak už byl hukot jako prase (Se Zaglebií přijela i družební Legie)

a během utkání na Blaszok (kotel GKS) dorazili doslova stroje Torcidy.

Chlap velký dva metry, ramena velká jak obr Atlas, prostě polská verze Terminátora. A takových z Torcidy dorazilo asi 30

Chvíli na to začala přehazovaná se Zaglebií.

A i oni byla slušná armáda v černým.

Tady máš bližší report: http://thordivision.com/dobre-straveny-sobotni-cas/

Derby s Rozwojem bylo taky po letech, ale nemá to nádech nenávisti, Rozwoj nemá skoro žádné fanoušky. Ale o tom domluvení po zápase vím.

A nějak často tam nejezdím, byl sem tam v roce 2011 na oslavě družby 15 let (příští rok máme 20 let, snad jen, aby bylo co slavit), pak až teď. A možná na jaře tam pojedem. Teď už tam jezdí snad i přímé spoje z Prahy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zobrazilo sa mi to vďaka, aspoň som nemusel vyhľadávať, aj keď o tej nabitej oblasti viem. Tak Gliwice nie sú žiadne mestečko ale majú takmer 200 tisíc obyv.

Poľsko ma dosť veľký potenciál na špičkovú súťaž, oveľa lepší ako my či vy. Škoda, že z toho nevedia vyťažiť viac....ale aspoň to tam žije.

Reagovat
smazaný uživatel

Koln: Horn - Hector, Maroh, Heintz, Risse - Vogt, Lehmann - Bittencourt, Gerhardt, Osako - Modeste

Bank: Kesser, Sörensen, Olkowski, Nagasawa, Jojic, Zoller, Hosiner

Tak Švento ani na lavičke hm....

Reagovat
Rudnevs

Ako tak kukám na toho Kesslera tam na tej lavičke... Ten človek si snáď ani nepamätá kedy naposledy chytal

Reagovat
bayern987

Tak místo Horna asi těžko.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Mohol by ho ten Stöger poslať na hosťovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern prehráva 0:2 a tréner tam Picha nepošle...ešte má jedno striedanie, keď mu dá 10 minút tak sa ťažko chytí....

Reagovat
Rudnevs

Samé na hovno výsledky este aj ten Bochum prehráva. Neviem či ten Fünfstuck bol dobrý nápad.Btw poslal tam už Colaka?

Reagovat
Rudnevs

Przybyłko 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry tréner otočili to borci aj bez Picha

Reagovat
Rudnevs

odvolávam to voči Funfstuckovi

Reagovat
smazaný uživatel

Chicharito bol v Magazine Goal minulý týždeň a dnes zase hehe....zvláštne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vis co, uzivatel diskuze vyhral tipovacku v Kickeru, dostal na dnesek sanci a vzal si hned na paskal Chicharita

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý žolík Karim Guedé

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion Darmstadtu... Konecne stary dobry fotbalovy stanek, zadna hype Allianz Arena. Jen dobre, ze tam muzou hrat ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada jak nemecka kopie Bazalu

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Ten štadión ma úžasné čaro, dnes tam je zase super atmoška aj od domácich aj od hostí....navyše sú domáci krásne vyfarbený do modrých farieb a dotoho ešte 75% fanúšikov stojí... proste vyzerá to úžasne. Celkom úspech že im tam dovolili hrať, ale tak to má byť.

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/fYaavAvDpFM

Uz som to sem dával ale bez úspechu, uvidím čo druhý pokus..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to pozeral už vtedy keď si to tu dal neboj

Reagovat
Rudnevs

Aha tak .

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichované dosáhli na další zajímavou metu, jejich 300. bundesligový zápas v řadě byl vyprodán. Naposledy se tak nestalo v roce 2007 při jejich domácím utkání s Bochumí.

To je z posledného blogu od Eurosportu. Nejak mi tá 300 nesedí. Za sezónu je 19 domácich zápasov v BL, posledný nevypredaný zápas v roku 2007, za tých 8-9 sezón to mohlo byť max do 180 zápasov.

Reagovat
db18

Počítají tuším i venkovní zápasy, kde na Bayern taky dorazí vandráci opravdu všude.

Reagovat
db18

...i když mne překvapuje, že se vyprodal i takový Olympiastadion.

Reagovat
smazaný uživatel

No to už by aj sedelo s tými zápasmi vonku.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Costy a očekávám, že zase i s Xabim..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Na MDR dneska bude zápas SGD s Preußen Münster - za Dynamo by se měl poprvé do branky postavit teprve sedmnáctiletý Markus Schubert.

celá sestava: Schubert - F. Müller, Hefele (C), Modica, Teixeira - Aosman, Moll, Lambertz - Stefaniak, Testroet, Eilers

lavička: Kornetzky, Andrich, Fetsch, Hartmann, Kreuzer, Jimi Müller, Tekerci

(na rbb pak dávají Energie - RWE; a ndr by mělo na svých stránkách streamovat utkání Osnabrücku s Chemnitzem)

Reagovat
smazaný uživatel

Zapol som si Dynamo - Munster

Reagovat
smazaný uživatel

Tu je aj ofi live stream na Dynamo ak by niekto chcel: http://www.mdr.de/mediathek/livestreams/fernsehen/livestream-mdr-plus100.html

Reagovat
db18

divím se, že funguje, obvykle ty zápasy, které jsou v tv nejdou na netu.

Reagovat
db18

A dnes dávají CZ Jena - FSV Zwickau (regionální liga)

Reagovat
smazaný uživatel

Fanousci Eintrachtu dnes do Mainzu cestuji lodi

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hahaha. To si chceli spraviť spestrenie alebo takto cestujú do Mainzu pravidelne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nefunguje link

Reagovat
smazaný uživatel

Co Merkel a slunickari chteli, to maji, no stress, jejich boj...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to nebude záležitost jen Německa,ale všech zemí... díky EU a u nás neschopné vlády,co radši drží huby a lezou EU do zadku.

Reagovat
stas87

Nepchaj to tu sem.vdaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Zranění hráči Bayernu: Ribéry, Robben, Götze, Thiago, Douglas Costa, Alaba, Bernat, Kimmich

...tak kdy to odnese další lékař?

Reagovat
Bastaron

A jediný Bernat je nepotřebný.

Reagovat
negrles

hodí tu někdo link na Brémy - HSV ?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.livesportstream.tv/en/main Nabehnú tam streamy tesne pred začiatkom zápasu

Reagovat
negrles

Díky

Reagovat
Jardman

Nechci se navážet, nebo tak něco, ale to jseš neandrtálec, že si to neumíš najít sám?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fakt škoda, že zväz nevie poriešiť termíny zápasov.....od 15:30 sa hrajú 2 atraktívne derby a tabuľkový šláger kola....

Reagovat
smazaný uživatel

Paderborn - TSV 4:4 a priebeh zápasu: http://www.evysledky.com/zapas/xUTVJead/#prehlad-zapasu

Reagovat
Rudnevs

Nádherný zápas

Reagovat
stas87

On sa ukopne taky mantak. Gol pekny,v podstate prvykrat preliezli polovicu a daju hned gol.

Reagovat
negrles

Gebre

Reagovat
db18

Kdo by to byl řekl, že se v Allianz Aréně bude na gól čekat nejdéle.

Reagovat
smazaný uživatel

Gregoritsch

Reagovat
stas87

Budicek,kurva. Obrana+Bagfrede nedorazny,nechcu maknut dozadu,Pristavnici sa sami neporazi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mutoooo

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Junuzovic cervena..

Reagovat
stas87

Ty si fakt zufaly troglodyt.

Reagovat
db18

karma?

Reagovat
stas87

Lasogga Super vykon,hra ostre,dost agresivne ale cisto.Vyborny vykon zatial,Ujah ani Pizarro na neho nemaju,snad to neodnesie zranenim.

Reagovat
smazaný uživatel

Audi teče

Reagovat
db18

Zrovna dneska

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Btw - Hannover aj niečo hra alebo iba skóruje

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart základ

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zapomnel, ze vubec zije..

Reagovat
Rudnevs

Hamburg Kicktipp

Reagovat
stas87

Dvojclenny mur a aj tak gol.Som v zivote nevidel aby z dvoch ludi v mure padol gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Junuzovic

Reagovat
Uwe háže buly

Boateng na DM

Reagovat
Rudnevs

Boateng strieľa ako obor.

Reagovat
Uwe háže buly

No působil komicky těch asi 20 minut, co hrál víc vepředu, kdy tam chodí jak lovec a okolo něj všichni běhaj

Reagovat
Jardman

To snad ani DM nebylo, ale CM...

Reagovat
db18

Javier asistence

Reagovat
smazaný uživatel

skvělá

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný...další zápas, kde Xabi dojebe tak 70 % svých přihrávek. Ale on ho tam bude srát pořád a pořád. Ať už jde do hajzlu. Nepotřebnější hráč v Bayeru dlouho nebyl. Na jeho postu dneska hraje líp i Boateng, kterej hraje něco jako střeďáka poprvé v životě asi...well done Xabi, řadíš se mezi elitu lordů. A to jsem se na něj dneska zvlášť zaměřil, že třeba tak špatnej nebude..

Reagovat
Jardman

Já jsem se zase zaměřil na Vidala, ten toho zkazil snad ještě víc, je zbrklej běhá jak píča, jediný co udělá je, že to vrátí na stopery, respektive na Alonsa, ale to je vlastně taky "Stoper"...

Reagovat
smazaný uživatel

S prehledem zatim. Jen me stve, ze jsem dal 02 a ne cistou dvojku, jak jsem puvodne chtel

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrať betón a 0:0 na Bayerne to sa stane tak raz za X rokov.....ale každé 2 týždňe sa tam o to niekto bude pokúšať hehe. Tam ich treba pressovať napádať a nechať dušu na ihrisku, a nie presúvať sa opatrne popri hráčoch Bayernu ako bábiky....

A keď idú 2 hráči Herthy kombinovať niekde na polovičke Bayernu tak vidím až domov od izby ako majú nasraté v gatiach z toho aby náhodou nestratili loptu, nehrajú to v plnom behu a nasadení a tým pádom loptu aj tak stratia lebo hráči Bayernu ich tam za pár sekúnd zožerú v šprinte. Jasné kvalita bude furt na strane Bayernu, ale ich súperi musia nechať dušu na ihrisku ak chcú mať aspoň nejakú šancu na úspech....

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím že ked sa toho Bayernu bojiš a čakáš čo sa stane tak neuspejes. Návod na Bayern je buď to totálne zabetonujes a budeš hrať na 10 obranov alebo s nimi hráš ofenzívnu prestrelku kto da viac gólov ( s otvorenou obranou ).

Reagovat
Rudnevs

Ešte k Bayernu : Spomenul som si na taký moment myslím z minulej sezóny ked útočiaci hráč súpera vyslal na Neuera tak silnú strelu že až padol na zem ( zblízka ale do stredu brány ) a Neuer to chytil ako keby mu tú loptu niekto podal ako proti 11 ročným žiakom.

Reagovat
stas87

Konecne. Krasny gol,sme v druhom polcase lepsi a to ovela viac.Remiza by mi nestacila,snad pridame este minimalne gol.Pristav v druhom polcase netusi..

Reagovat
smazaný uživatel

"Remiza by mi nestacila"

Reagovat
stas87

Ved v druhom polcase sme mali uz tri sance,pristav.Po minute a pol hry mal sancu Vestergaard...Hmburg je len maximalne efektivny.Netrolluj prosim ta.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj viz Gregoritsch sam na golmana

Reagovat
stas87

A to bola tiez jedina sanca pristavu v prvom polcase,okrem tych dvoch golov. Inak nepreliezli polovicu a cakaju na brejkov.Ale tak chapem ta,ked Plzen takto vyhravala v europe,to si bol kral...

Reagovat
Rudnevs

dúfam že to HSV nejako ukope.

Reagovat
Rudnevs

HSV HSV HSV ! Taktiež aj Frankfurt znížil na 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza tomu Werderu proste nestaci no..

Reagovat
Rudnevs

:: thumbsup::

Reagovat
Rudnevs

Tvl to čo je ten Hannover

Reagovat
Rudnevs

Gladbach škoda že ES2 vybrali najnudnejší zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme písať všeteci do Eurosportu emaily a možno zmenia taktiku

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

nasrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Joj zase nemám na mysli, aby Bayern nebol v TV. Ale aby napríklad keď hraje Bayern v sobotu od 15:30 nebol každý jeho zápas v TV.

Reagovat
bayern987

Mě to tak vyhovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem ale nemali by sme myslieť iba na seba

Reagovat
blackhawk88

Cz eurosport s tym nic nema, oni len preberaju signal. Bayern je v telke preto, lebo ma najvacsiu zakladnu fanusikov v bundeslige, tym padom je vacsia sledovanost pre tel. stanicu. A o tu sledovanost tym staniciam ide

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas vyberá centrála Eurosportu, vraj v Paríži, tak mi to napísali pred pár mesiacmi. Oni im môžu písať to, ako reagujú na výber fanúšikovia na SR/ČR a centrála to môže mať v prdeli alebo to môže z času na čas vziať v úvahu. Je jasné že Bayern má a bude dlhé roky najväčšiu faúšikovskú základňu, ale občas proste treba myslieť aj na ostatných, ktorý chcú vidieť napríklad jedno z najväčších derby v Nemecku ako tomu bolo dnes. Možno ak by Hertha nebola práve teraz tak vysoko v tabuľke, tak by aj Nordderby vysielali.

Reagovat
Jardman

Reagovat
smazaný uživatel

Tak klidně Gladbach mohl hrát 0:0 a Bayern třeba 8:2 ..se to hodnotí po zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bavil, šancí měl dost.

Reagovat
OnderCZ

Trošku OT, ale chtěl bych se zeptat zda někdo z vás má předplacený Eurosport player? Chci se zeptat na zkušenosti atd, hodně o tom přemýšlím. Co vlastně všechno se tam vysílá live? Vím, že Bundesliga. A 2. Bundesliga taky? Ještě by mě zajímalo, jak je to se záznamy, pokud zápas nestihnu a chtěl bych se podívat někdy třeba pozdě večer, je to možné? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff HSV bez Lasoggu na cca 3 mesiace (operácia ramena). Vážna strata, najväčší bojovník v tíme spoločne s Holtbym.

Reagovat
smazaný uživatel

V posledných 4 zápasoch medzi BVB a Stuttgartom padlo 21 gólov. Som moc zvedavý, ako sa dnes prejaví Stuttgart po vyhodení trénera, sú naučení hrať atraktívne a ofenzívne.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Bürki, Bender, Gündogan, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang, Kagawa, Sokratis, Piszczek, Castro, Schmelzer

Unsere Bank: // Our subs: Weidenfeller, Januzaj, Ginter, Hummels, Hofmann, Ramos, Weigl

Weigl sedí a Hummels tiež

Reagovat
smazaný uživatel

a Ginter taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Hummelsovi by to mohlo pomôcť, potrebuje sa zlepšovať, má na viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels ok. Weigl nastoupil jako jediný z celého kádru zatím ve všech soutěžních utkáních a proto pauza u něj samozřejmě dává smysl. Ale Ginter? Ten už ani ve čtvrtek nehrál..

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart XI vs Dortmund: Tyton, Schwaab, Niedermeier, Baumgartl, Insua, Rupp, Gentner, Maxim, Didavi, Kostic, Werner.

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek na lavičke, Kliment nie

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzoo

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, Krása... nádherná asistence Gonza a to zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart nemôže zostúpiť, to je úžasné mužstvo v tejto identite, každému zápasu dodajú atraktivitu a kopec šancí na oboch stranách a to je to podstatné pre futbal.

Oni sú na dne, majú dočasného trénera ale nezmenia filozofiu, prídu na Dortmund a hrajú ofenzívne a pressujú, makajú. Werner fantastický, rýchly ohybný technický, Kostič tiež vkuse ťahá po ľavej strane útoky a napadá na hranici možnosti.

Reagovat
Arne

Hrají moc pěkně, to je pravda, dneska jsou minimálně vyrovnaným soupeřem... Ale tým se staví odzadu, a pokud mají v obraně takovou nekvalitu, jakou mají, tak se o tu záchranu budou mlátit rok co rok (dokud nesestoupí).

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná penalta

Reagovat
PavlíčeQ

Spíš ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už teda nevím, co by mělo být na penaltu, když ne tohle. Obránce dostane ve vápně jesle, úplně se přestane starat o míč a z posledních sil skočí pod nohy útočníkovi, který si ho udělal. Tahle byla učebnicová.

Ten ofsajd byl pak ale ještě větší zářez.

Reagovat
PavlíčeQ

Nevím, mně se to tak jasný nezdálo. Každopádně ten "ofsajd" byl dobrej no

Reagovat
smazaný uživatel

jaký ofsajd?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí fakt bídný

Reagovat
smazaný uživatel

Auba by už mohl přestat...

Reagovat
smazaný uživatel

Užívajme si Aubu kým je v BL, čoskoro nebude. Dnes to mohol byť aj hattrick. Stuttgartu mi bolo až ľúto, takýto výsledok za ten odvážny výkon...snáď zapracujú na defenzíve a nezostúpia. Sú veľmi potrebný v BL

Reagovat
monty25

Sotva to přepnu z Liverpoolu a Schalke si dá vlastence...

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně jsem se divil, jak jsme drželi nulu do té doby, i když tohle bylo dost smolné

Reagovat
smazaný uživatel

to jo.. Riethera mi bylo fakt líto

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele