Bundesliga - souhrn 1. kola

22.08.2014, 22:45, aktualizováno 24.08.2014, 19:25
Komentáře a souhrny
Dortmund prohrál s Leverkusenem, za který dal Bellarabi nejrychlejší gól ligové historie. Bayern už v pátek porazil Wolfsburg, kromě obhájce titulu si před vlastními fanoušky zapsaly tři body také Frankfurt, Hannover a Hoffenheim. Zápasy Herthy s Brémami, Kölnu s Hamburkem, Paderbornu s Mainzem a Mönchengladbachu se Stuttgartem nabídly remízy...

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:1

24.08.2014 17:30

Góly: 90. Christoph Kramer - 51. Alexandru Maxim

Mönchengladbach dlouho honil v utkání se Stuttgartem alespoň remízu. A nakonec se zásluhou jediného mistra světa ve svém kádru dočkal.

První pořádný vzruch přinesl do Borussia-Parku závěr první půlhodinky, kdy vstřelil gól stuttgartský Vedad Ibišević, ale protože předtím podle rozhodčího faulova Jantschkeho, nemohl být uznán. Poté se osmělili i domácí. Ibrahima Traoré poměrně často zásoboval své spoluhráče z pozice na křídle centry do vápna. A po jednom takovém mířil Raffael těsně nad břevno. Hned po změně stran se udály dvě podstatné věci. Nejprve Branimir Hrgota na jedné straně minul odkrytou branku a hned v zápětí udeřilo na straně druhé. Christian Gentner poslal chytrý balon za obranu a Brazilec Alexandru Maxim překonal z úhlu střelou na vzdálenější tyč brankáře Yanna Sommera - 0:1.

Poté mohl své předchozí zaváhání napravit Hrgota, ovšem jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Trenér Gladbachu Lucien Favre pak provedl dvě podstatné změny - na hřiště poslal Thorgana Hazarda, a také Christopha Kramera. První jmenovaný se v 75. minutě ocitl ve velmi dobré šanci, jenže mířil pouze do tyče.

V 90. minutě se však vřítil z levé strany do pokutového území Álvaro Domínguez, poslal míč na velké vápno, kde číhal neobsazený Kramer a střelou do dolního rohu zajistil svému týmu alespoň remízu. Výhra by však možná mohla přijít už v příštím kole na hřišti Freiburgu, který v tom prvním nestačil ani se dvěma českými fotbalisty v sestavě na Frankfurt.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05 2:2

24.08.2014 15:30

Góly: 37. Elias Kachunga, 87. Uwe Hünemeier - 33. Shinji Okazaki, 90+4. Ja-cheol Koo (pen.)

SC Paderborn byl při své premiéře na bundesligové scéně velice blízko vítězství. Jenže proměněná penalta ve čtvrté minutě nastavení znamenala, že z výhry nakonec byla jen remíza.

V Paderbornu jsou na svou bundesligovou příslušnost zatraceně hrdí, o čemž se můžete přesvědčit hned při příjezdu do města. První zápas na nejvyšší úrovni sehráli svěřenci Andrého Breitenreitera proti Mohuči, která si sice díky sedmému místu z minulé sezony zajistila účast v předkole Evropské ligy, nicméně jak z ní, tak z DFB-Pokalu už stihla během srpna vypadnout. Hráči Paderbornu drželi v úvodních třiceti minutách se soupeřem více než vyrovnanou partii, jenže pak velmi přesně vystřelil Johannes Geis z nějakých dvaceti metrů z přímého kopu, takže Lukas Kruse zvládl balon konečky prstů tak tak nasměrovat alespoň na tyč, od které se odrazil k číhajícímu japonskému útočníkovi Shinji Okazakimu, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou branku - 0:1.

Domácí se však nenechali zaskočit a o čtyři minuty později mohli oslavovat první bundesligovou branku ve stosedmileté historii klubu. Zmatků v obraně Mohuče využil na velkém vápně stojící Elias Kachunga. Přestože možná mohl přihrát ještě lépe postavenému a hlavně úplně volnému spoluhráči, rozhodl se pro střelu do pravého dolního rohu branky a dobře udělal - 1:1.

Paderborn vycítil šanci a ve druhém poločase na hřišti dominoval, nicméně vytoužená vedoucí branka stále ne a ne příjít. Až tři minuty před koncem řádné hrací doby se Breitenreiterovi svěřenci dočkali. Od pravé lajny poslal do vápna Marvin Bakalorz přetažený centr, do kterého se hlavou opřel Uwe Hünemeier. Brankář Lorik Karius si sice na letící balon sáhl, nicméně protože měla hlavička patřičnou razanci, v cestě do sítě mu nezabránil - 2:1.

Nedlouho po rozehrávce mohlo být znovu srovnáno, ovšak Shinji Okazaki trefil pouze břevno. V poslední minutě nastavení však dostal ještě jednu příležitost. Tedy, dostal by, kdyby jej nepřispěchal obrat o míč střelec branky Hünemeier. Podle rozhodčího si však tenhle osmadvacetiletý obránce počínal nedovoleně, díky čemuž dostali hosté možnost zahrávat pokutový kop.

K míči se postavil jiný Asiat v kádru Mohuče, korejský reprezentant a účastník letošního mistrovství světa Koo Ja-Cheol. Kruse sice vystihl směr, ale protože střela byla dobře umístěná, nedosáhl na ni - 2:2. Paderborn si tak na první bundesligovou výhru bude muset počkat minimálně do zápasu s Hamburkem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 0:2

23.08.2014 18:30

Góly: 1. Karim Bellarabi, 90+5. Stefan Kießling

Lepší mač si snad ani německá nejvyšší soutěž na rozjezd přát nemohla. Loni druhá Borussia Dortmund na svém hřišti přivítala čtvrtý Leverkusen, který potvrdil, že se s ním musí pro letošní ročník opravdu počítat a navázal na minulé vítězství na Westfalenstadionu.

Nutno podotknout, že Jürgen Klopp měl hodně svázané ruce, nemohl totiž počítat až s deseti hráči, kteří by za normálních okolností mohli nastoupit od první minuty. Naproti tomu Farmaceutici měli s výjimkou Larse Bendera (dohání tréninkové manko) k dispozici kompletní kádr, který byl navíc během letního přestupového období ještě značně vylepšen.

Přítomní diváci nemuseli na otevírací trefu čekat dlouho. Psala se devátá sekunda kry, když se mičuda po ose Çalhanoğlu - Son - Boenisch ocitla u Bellarabiho, jenž byl u míče dříve než Ginter nebo Durm a pohotově poslal balón do sítě - 0:1! Karim Bellarabi se navíc tímto počinem nesmazatelně zapsal do historie, zaznamenal totiž nejrychlejší gól v samotné bundesligové historii.

Tento moment pochopitelně nalil Werkslef potřebnou krev do žil a byla to právě hostující ekipa, kdo diktoval tempo hry. BVB bylo takovýmto úvodem zaskočené a nemalé problémy navíc žlutočerným hráčům přidělávalo vysunuté napadání Bayeru. Další možnost měl Kießling, ale hlavou branku minul. Ze standardky pak vymezený prostor třemi tyčemi nenašel Çalhanoğlu. Jedvaj, jenž se trochu překvapivě ukázal v základní sestavě místo Donatiho, oslovil Sona, ten však nedokázal vůbec zpracovat míč. Proti Aubameyangovi pro změnu skvěle zasáhl Spahić.

Po obrátce se připomněli také Schwarzgelb. Hlavně Marco Reus se konečně více zapojil do hry a rázem si domácí strana dokázala vypracovat i nebezpečné šance. Mchitarjan však Immobileho svým centrem nalézt nemohl. Na druhém konci hřiště to zkoušel Bellarabi a hned dvakrát Son, přičemž nejvíce jedu v sobě měla střela druhého jmenovaného, ta však byla zablokovaná. BVB začínalo mít navrch, načež hostující kormidelník Roger Schmidt reagoval zanecháním napadání.

Borussen se přesto výrazněji ke slovu nedostali, když už se mohli radovat, skvěle zasáhl pozorný Leno. To platilo pro hlavičku Gintera, následnou standardku i střelecký pokus Aubameyanga. Všechny tyto situace se přitom udály během poslední desetiminutovky. Už během nastaveného času se navíc po chybě Durma dostal k míči Bellarabi a Kießling následně uzavřel na 0:2.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hamburger SV 0:0

23.08.2014 15:30

Góly: -

Úvodní zápas sezony fotbalistům Kolína nevyšel úplně stoprocentně, padesát tisíc fanoušků v ochozech Mungersdorfer Stadionu si však nestěžovalo - jejich favorité zahájili nováčkovský boj o přežití cenným bodem. Ani jednomu ze soupeřů se nepodařilo skórovat.

Ne že by snad bylo nutné proklínat vychýlenou mušku útočníků - dnešní zápas obecně připomínal spíše předsezonní přípravu než ostrý start, což vyniká zvláště v souvislosti s tím, že jak Kolín, tak Hamburk musí reálně počítat také se scénářem záchranářských starostí. V úvodních minutách se lépe prezentovali hosté; kolínským jako by chvíli trvalo uvědomit si, že už se "jede naostro". Po změně stran se jejich výkon razantně zlepšil, na tři body to však nestačilo.

Atraktivitě zápasu příliš nepomohl ani vytrvalý déšť, přesto se však urodilo alespoň několik pološancí. Nejaktivnějším mužem na hřišti byl skvělý Rafael van der Vaart (zejména při zahrávání přímých kopů), hostům však chyběl někdo, kdo by z jeho práce dokázal vytěžit brankový úspěch. Z první šance nizozemského playmakera mohl profitovat Tolgay Arslan, ale neuspěl.

Někdejší reprezentant Oranjes následně ukázal, že umí vytvořit příležitost i hlavou, jeho přiťuknutí na Pierre-Michela Lasoggu však ke gólu rovněž nevedlo. To byla dost možná nejlepší šance HSV v úvodní půli. Po změně stran pak ještě zahodil dvě dosti slibné šance Ivo Ilićević..

..a to jako by konečně (!) vyburcovalo také domácí mužstvo, které následně vyrovnalo hru a samo mohlo strhnout vítězství na svoji stranu. Střelecké pokusy Anthonyho Ujaha a Yuyi Osaka sice gólmana Reného Adlera až tak úplně nevyděsily, nicméně závěrečná neúspěšná akce Marcela Risseho už působila nebezpečnějším dojmem. Bohužel pro kolínské se tak na první letošní domácí výhru bude ještě čekat.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:0

23.08.2014 15:30

Góly: 15. Haris Seferović

Jediná trefa Harise Seferoviće nakonec stačila Frankfurtu k tomu, aby si v úvodním zápase sezony pojistil nejtěsnější výhru nad Freiburgem. Angažmá švýcarského útočníka se tak začalo vyplácet takřka okamžitě..

Hosté přitom podali velice dobrý výkon a mohou litovat, že na Waldstadionu nevybojovali alespoň bod. Rozdíl byl v tom, že domácí měli Seferoviće, který je po štacích ve Švýcarsku, Itálii a (naposledy) Španělsku evidentně připraven podmanit si další evropskou soutěž.

Loňský start do sezony se Freiburgu hrubě nevydařil, což bylo nutné přičíst nezvyklému "zápřahu" v podobě zápasů Evropské ligy; letos se hráči mohou soustředit pouze na Bundesligu, a tento rozdíl byl hodně znát. Žádné šetření sil, žádné podvědomé myšlenky na velké evropské zápasy - hosté vtrhli do zápasu jako uragán a vysílali směrem k domácí brance jeden útok za druhým.

Největší šanci úvodních minut si připsal Jonathan Schmid, jehož rána z výborné pozice nicméně přelétla břevno. A pak už přišla frankfurtská lekce z efektivity - hned z první akce domácích padl jediný gól zápasu. Nebyla to navíc žádná výstavní trefa; míč po 15 minutách hry zkrátka propadl k Seferovićovi, který nezaváhal a ránou z první k zadní tyči propálil gólmana Burkiho.

Také ve druhé půli byl obraz zápasu podobný - Freiburg útočil, Frankfurt se bránil. Dalo se sice očekávat, že hostům dříve či později dojde dech, a skutečně se tak i stalo, nicméně ještě předtím zahodili dalších několik šancí na vyrovnání: máslo na hlavě mají v tomto ohledu opět Schmid s Admirem Mehmedim.

V závěru už Freiburg takříkajíc "odpadl" a domácím mohl cennou výhru ještě pojistit Johannes Flum, který se v 86. minutě ocitl sám před gólmanem, ale pálil mimo. Eintrachtu to nakonec vadit nemuselo - jeho nový kouč Thomas Schaaf oslavil vítěznou premiéru i tak.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 2:2

23.08.2014 15:30

Góly: 16. Julian Schieber, 47. Julian Schieber - 53. Assani Lukimya, 55. Franco Di Santo

Vypadalo to, že Hertha vstoupí do nové sezony pravou nohou - dvě branky Juliana Schiebera poslaly klub z hlavního města do pohodlného vedení, nicméně Werder dokázal zabrat a vybojovat cennou remízu 2:2. Během pouhých dvou minut se o to postarali úspěšní střelci Assani Lukimya a Franco Di Santo.

Na Olympiastadion si k zahajovacímu utkání sezony našlo cestu téměř 60 tisíc fanoušků, na premiérovou výhru si však musejí ještě počkat. Schieberův výkon jim však vlévá optimismus do žil - nová posila na místo Adriana Ramose se ukázala ve vynikajícím světle. Šikovný útočník otevřel skóre už po 16 minutách, kdy hlavou poslal k zadní tyči dalekonosný pas Roye Beerense. (Nutno dodat, že mu pomohla i teč hostujícího hráče.)

Na úspěšný zářez čekal Schieber více než rok, dnes si však vše vynahradil do sytosti - na 2:0 zvyšoval krátce po přestávce, i když je nutno dodat, že největší podíl na druhé brance měl bránící Lukimya, od nějž se odrazil míč přímo k útočníkovým nohám. V takové situaci už jednoduše nebylo možné minout. Berlínské ochozy bouřily - asi málokdo by v tuto chvíli čekal, že domácí o slibný náskok ještě přijdou.

Přesně tak se nicméně stalo. Opět u toho byl Lukimya a jeho teč, tentokrát však šlo o pozitivní situaci pro hostující celek; po přímém kopu jej míč trefil do zad, a ať už šlo o zamýšlený pohyb nebo ne, jisté je, že balon skončil v síti a Brémám najednou chyběl k cennému bodu pouze krůček. Ten nakonec udělal Di Santo po bleskovém brejku; nejprve sice zakročil gólman Thomas Kraft, ale argentinský útočník si s dorážkou bez problémů poradil a hlavou vyrovnal na 2:2.

Hertha se nechtěla vzdát naděje na výhru - fanoušci cítili, že tři body by byly zasloužené, a málem to tak nakonec opravdu dopadlo. Veterán John Heitinga totiž téměř rozhodl, jenže sudí mu odpískali faul. Netřeba dodávat, že podle domácích příznivců šlo o jednoznačně chybné posouzení. S konečným výsledkem tak budou určitě spokojenější hosté.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 2:1

23.08.2014 15:30

Góly: 67. Edgar Prib, 70. Joselu - 47. Benedikt Höwedes

Pohárová porážka z Drážďan měla být z pohledu Königsblauen zapomenuta na hřišti Hannoveru, to se ovšem gelsenkirchenskému týmu nepodařilo a tři body si na úvod sezóny zapisují 96ky. Schalke má co napravovat.

Úvodní čtvrthodina příliš fotbalově pohledných akcí nenabídla. Obě strany se soustředily zejména na pevná zadní vrátka, balón se tím pádem pohyboval zejména ve středu pole a ani jeden z brankářů prakticky zasahovat nemusel. Nejvíce vzruchu tak asi přineslo vynucené střídání Seada Kolašinace, jehož kvůli neupřesněným problémům s kolenem nahradil Christian Fuchs.

První opravdu nebezpečná akce přišla až ve 37. minutě (!), kdy Prib nastartoval Joselua, ten však neprokázal kvality zakončovatele a z nadějné pozice branku vůbec netrefil. Odpověď si těsně před odchodem do kabin nachystal Huntelaar, ovšem pozorný Zieler byl na místě.

To, co se nepodařilo před přestávkou, přišlo ihned po začátku druhého dějství. Draxler skvělým pasem našel Choupo-Motinga, jenž následně ještě vrátil na lépe postaveného Huntelaara, pro které už nebyl problém poslat mičudu na určené místo - 0:1. Zvýšit náskok mohli postupně ze standardky Kevin-Prince Boateng a hned dvakrát Choupo-Moting, ani jednomu z nich se však číslice na ukazateli skóre přepsat nepodařilo. Po hodině hry pak bylo z ničeho nic srovnáno: Bittencourt oslovil rozběhnutého Priba, který byl rychlejší než Ayhan a pohotově srovnal na 1:1.

Za pouhé tři minuty se měnilo skóre znovu. Prib tentokráte obsadil roli nahrávače, Joselu z dálky vypálil a za pomoci Fuchse se kulatý nesmysl ocitl podruhé za zády bezmocného Fährmanna - 2:1. S04 chtělo za každou cenu srovnat krok, ale do nebezpečných situací se nedostávalo. Naopak Sakai svým centrem na zadní tyči oslovil Joselua, ten však pro změnu hlavičkoval jen do břevna Fährmannovy branky! Další nebezpečné situace už následně na programu nebyly.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:0

23.08.2014 15:30

Góly: 33. Ádám Szalai, 35. Tarik Elyounoussi

Hoffenheim vstoupil do boje o poháry tím nejlepším možným způsobem - nebezpečný Augsburg před vlastním publikem udolal v poměru 2:0. Velký den to byl zejména pro útočníka Ádáma Szálaie, který hned na začátku své nové kariérní mise otevřel svůj střelecký účet.

Jen pár desítek vteřin nato definitivně uzavřel skóre Tarik Elyounoussi a připravil tak hostům další nepříjemnou srpnovou zkušenost; tou první byla prohra v domácím poháru minulý víkend. Augsburg se sice alespoň zvedl po přestávce a soupeře zatlačil, to už však bylo příliš pozdě.

Hoffenheim začal zápas mnohem sebevědoměji; není divu, on sám ve svém pohárovém klání rozstřílel soupeře devíti brankami. Na druhou stranu je nutno říct, že kanonádu organizoval zejména pětigólový Sven Schipplock, který se dnes do základní sestavy ani nevešel. Jeho roli tak musel převzít Szálai, který si okamžitě začal rozumět s novým parťákem Robertem Firminem.

Právě kombinace těchto dvou šikulů poprvé odemkla tuhou hostující defenzivu, která sice rozhodně nebyla bezchybná, ale alespoň držela pohromadě. Tedy až do doby, než si na ni "posvítili" Szálai s Firminem; druhý jmenovaný poskytl skvělou přihrávku a maďarský forvard tak dostal stoprocentní gólovku jako na stříbrném podnose.

Samozřejmě nezaváhal, což platí i o podobné situaci o pouhé dvě minuty později - další skvělý Firminův pas tentokrát našel Elyounoussiho, který suverénně obešel gólmana Marwina Hitze a pohodlně zakončil z nějakých 11 metrů. Asi největší radost však mají v Hoffenheimu z obranné činnosti - loni druhý "nejpropustnější" celek celé ligy najednou šlape jako hodinky. Augsburg sice s přibývajícími minutami tlačil a tlačil, nicméně domácí hráli možná až překvapivě chytře, drželi soka na uzdě a výhru si určitě zasloužili.

Snad jedinou skutečnou odpovědí ze strany bavorského celku byl pokus Markuse Feulnera, bývalý hráč mnichovského Bayernu a Norimberku ale nemířil přesně, a tak se Augsburg musí hned zkraje sezony spokojit s nepříjemnou porážkou. Naopak v Sinisheimu skvěle odstartovali misi s názvem "pouť do pohárové Evropy"..

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:1

22.08.2014 20:30

Góly: 37. Thomas Müller, 47. Arjen Robben - 52. Ivica Olić

Bayern Mnichov i s četnými absencemi dokázal naplnit roli favorita a po těsném vítězství nad Wolfsburgem si zapisuje premiérové tři body do tabulky. Vlci jen potvrdili, že se jim na hřišti Allianz Areny dlouhodobě nedaří, naposledy zde bodovali před takřka 13 lety!

Mnichovský celek se musel obejít bez distancovaného Boatenga, hrát nemohli ani Rafinha, Schweinsteiger, Thiago nebo Ribéry. Naopak po velmi dlouhé přestávce se na německé ligové trávníky znovu vrátil Holger Badstuber a premiéru za Bavory si připsali Juan Bernat a Robert Lewandowski. Největším překvapením v základu ale byl 17letý Gianluca Gaudino.

Na druhém konci barikády chyběli kapitán Diego Benaglio, jehož vyřadila ze hry virová infekce, připraveni pak z různých důvodů nebyli rovněž Ocht, Träsch a Perišić.

Zpočátku se domácí ekipa spíše konsolidovala, mičuda mnichovským hráčům odskakovala od nohy a ve hře samotné bylo z jejich strany až příliš mnoho nepřesností. Vlci byli o poznání jistější, avšak k ohrožení branky se nedostali. To přišlo až po dvanácti minutách, kdy z úhlu natáhl Müller, jeho snaha však měla spíše propagační charakter. O poznání nebezpečnější byla zanedlouho typická akce Robbena, na jejímž konci však holandský rychlík prostor branky nenašel.

Bayern se začínal rozjíždět. Ojedinělou možnost VfL měl na svědomí Vieirinha, jeho dalekonosný pokus si však na připraveného Neuera recept nenašel. Na druhé straně se musel činit také Grün, jenž během dvou minut zasahoval při možnostech Müllera a Lewandowskiho.

Chvíli před pauzou se už skóre přece jen měnilo: Lahm předal balón Robbenovi, ten si pohrál s Luizem Gustavem a následně oslovil Müllera, který už měl snadnou práci - 1:0.

Do druhého dějství již nenastoupil Aaron Hunt, kterého vystřídal Maximilian Arnold. A tato změna Vlkům pomohla. Ještě předtím však Lewandowski oslovil Robbena, jenž i díky přispění Guilavoguie nekompromisní střelou do šibenice zvýšil na 2:0! Odpověď ale byla blesková: Vieirinha nastartoval Oliče, jenž s ničím neváhal a parádní ranou z hranice šestnáctky snížil - 2:1.

Tento moment ale bavorskou družinu nezaskočil. Naopak měl stoprocentní příležitost Lewandowski, ten však na Grüna recept nenašel! S přibývajícím časem však začali získávat hosté navrch, jen těžko se však dostávali přes hluboký obranný val FCB. Když už pak měl nadějnou šanci de Bruyne, doslova za minutu dvanáct skvěle zasáhl Bernat. Srovnat krok mohl po Arnoldově akci Malanda, ovšem z ideální střelecké pozice trefil jen Neuera, od kterého se míč odrazil do břevna, následně měl beglický záložník možnost na reparát, ale pro změnu z bezprostřední blízkosti minul!

Definitivně jasno mohlo být šest minut před koncem, když z dálky natáhl střídající Rode (nahradil Lewandowskiho), ovšem sudí jeho trefu chybně neuznali kvůli údajnému ofsajdu Müllera! Uzavřít skóre poté ještě postupně nedokázali Shaqiri, Robben, Müller a Bernat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen11002:03
 TSG Hoffenheim11002:03
3.Bayern Mnichov11002:13
 Hannover 9611002:13
5.Eintracht Frankfurt11001:03
6.Hertha BSC10102:21
 1. FSV Mainz 0510102:21
 SC Paderborn10102:21
 Werder Brémy10102:21
10.Borussia Mönchengladbach10101:11
 VfB Stuttgart10101:11
12.1. FC Köln10100:01
 Hamburger SV10100:01
14.VfL Wolfsburg10011:20
 Schalke 0410011:20
16.SC Freiburg10010:10
17.FC Augsburg10010:20
 Borussia Dortmund10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (211)

Přidat komentář
smazaný uživatel

klasická páteční nuda

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sebrali jsme se a vyrazili na stec Allianz Areny vcera po obede. Prevzit lupeny na hotelu, sednout na taxi, projit prohlidkou, nabit kartu na wursty a weissbier, a pak uz sledovat uvodni ceremonial zahajeni bundesligy, vc. par oficialit, jako oceneni Neuera nemeckym fotbalistou uplynule sezony, rozumel-li jsem dobre. Jeste sborovy Vaterland, a v cervenem havu bavorskeho svatostanku zaznel uvodni hvizd.

Prvni puli se uprimne Pepkovo elf hodne hledal, prave i vzhledem k absencim, ale takovy zlaty Mario Gotze se do vystridani nenasel vubec. Dovolena po viteznem finale asi obsahovala vic kalorii, nez bylo povolene. Druhy Dortmunder Lewand se k potrebnym balonum ve vapne az vyjimku nedostal, protoze hru si reziroval - nutno rict ze nejlepe hrajici - samovladce Robben.

Druha pule uz mela parametry vrcholneho bundesligoveho mace, a protoze to Bayernu ve stredu pole skripalo, mel Wolfsburg pri uzemni prevaze velkou snahu za vyrovnanim, ktere nakonec doted nechapu jak, odmitl belgicky forward. A jelikoz kontry Robbena nebo Shakiriho do otevrene obrany golem neskoncily, mohou byt domaci spokojeni hlavne a s domaci premierou za tri body. Do pristiho kola na Schalke je treba to jeste ladit.

Vlci ale urcite nezklamali, a az se Olic sehraje vice s de Bruynem, nemuseli by hrat druhe housle. Viel Spass!

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavil, a to je hlavní

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou 2.polčas bol parádny, ale keď to mám porovnať s tempom ktoré sledujem teraz v španielskej SuperCope, tak samozrejme ten zápas zaostával.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Malanda je taký šašo doboha..aj ja na poltári s 5 promile by som to tam dal do tej posranej bránky...a nedostávam za to milióny ako on doboha, nech sa uvedomí prítrt.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestihol nastaviť správne nohu..

Reagovat
smazaný uživatel

zápas spálených tutovek.. A Malanda nebo jak se ten černoušek jmenuje tomu nasadil korunu

Reagovat
db18

aspoň se nebude kritizovat Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lewa má alespoň asistenci.. I když je to matlák, když nedal to co nedal. Ale zase to jak v první půli skočil nohou po tom centru Guadinha (?) by byl bez parádního zákroku Grüna gól. Dneska chytal hodně dobře.

Reagovat
bayern987

Škoda toho neuznaného golu....

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A toho, že Robben nedal po tý Rodeho parádní přihrávce ke konci třetího

Reagovat
JozkokozleJ

Robben vyckaval az sa golman polozi na zem a bude lobovat. Grün to vyborne ustal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem na to taky čekal. Grün dneska parádní. Benaglio by se měl po konci v reprezentaci bát i konce jedničky Wolfsburgu, jestli bude předvádět takové výkony

Reagovat
Bayernista18

I toho nesprávně uznanýho od Oliče, mělo to bejt 3 : 0 a ne 2 : 1.

Reagovat
blackhawk88

Khedira v Nemecku, bol sa pozriet na zapas svojho brata... hm.zeby sa prisiel aj dohodnut s bayernom ? :)

Reagovat
db18

Nemusel by, Gaudino hraje super

Ale zase by to znamenalo, že budeme hrát "jen" na dva stopery, což by bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola ho prej nechce

Reagovat
db18

Guardiola by chtěl akorát di Mariu, jinak nikoho

Reagovat
blackhawk88

di mariu by som i ja rad videl..ale pri financnej politike bayernu je to nepravdepodobne, zeby vysolili take peniaze

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec. Akorát by přišel o místo buď Shaqiri nebo Götze

Reagovat
blackhawk88

no to mas asi pravdu :)

Reagovat
smazaný uživatel

z toho, co jsem čet, tak vedení chce Khediru, Guardiola by rád Godína a Benatía doufá, že ho zaplatěj

Reagovat
blackhawk88

No vraj Benatia pyta vysoky plat, neviem co je na tom pravdy..a ze zatial to na tom stoji

Reagovat
db18

s Benatiou už má být všechno dohodnuté a mělo by se čekat, až AS domluví náhradu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dneska hrál LORD Bendtner,tak by dal hattrick bez spoceného trika.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bernat je jako co? Taková předražená horší verze Contenta, vedení se radši mělo polít studenou vodou a poslat to na ACL...

Ale má to i pozitivum, po odchodu Hamita mám zase koho hejtovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nehrál špatně dneska..

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš moc vysoké nároky

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Hamit byl skvělý

A Contento byl dozadu skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl Contenta rád, ale poslední dva roky nestíhal, což se není co divit.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyt Hamit hrál i za Real

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

teda ALS, nevím jak mě to napadlo

Reagovat
Phillipinho

On zacinal jako typicky kridlo a pak ho ve Vale presunuli na beka, na zpusob Jordiho Alby. Docela se divim, ze je tak spatnej, naopak, ve Vale byl vybornej a 10 mega bylo malo...

Reagovat
AndR

Jako LWB nebo LM se mi zdá kvalitnější. Dopředu je dobrý, má dobrou techniku, slušné kličky.

Dozadu působí dost nejistě, má zvláštní styl bránění, který na BL nemusí fungovat, na druhou stranu je to pro něj nový tým, který měnil snad poprvé, jiní spoluhráči, jiná liga, první ostrý zápas.

Guardiola to s mladíky umí, třeba si to sedne.

Spíš co je jako Götze? Neviditelný, pomalý, zbytečný. 17letý Gaudino ho předčil snad ve všem

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má nahradit Kroose, tak to fakt pro něj není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18
Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, proč Hoheneder střídal za RB dneska a Commper nehrál základ?

Reagovat
Arne

Hoheneder blbě spadl na hlavu, asi byl i chvíli mimo, ale nemělo by to být nic vážného.

Reagovat
smazaný uživatel

A Compper proč nehrál od začátku. Já myslel, že z Hoffe je to hodně velká posila.

Reagovat
smazaný uživatel

došel z Fiorentiny

Reagovat
Arne

To nevím, asi přišel pozdě a ještě není sehraný s týmem.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Werkrider

Konecne to zacalo, navyse na piatkovu predohravku vyborny zapas. To co hral Bayern za zostavu bolo fakt zaujimave sledovat. Ale Malanda ozaj, to je moc, v takomto zapase za takehoto stavu nedat toto?

Dnes sa tesim na Werkself proti BvB, tipol by som si ze napriek tomu, ze je to uvodny zapas pre oba tymy, padne aspon 5 golov ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že to bude vyzerať ako v poslednom zápase BVB s Bayerom, rýchly futbal hore-dole a góly

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vaše jediná práce a vy místo zavítal napíšete zamítal.Dobrá věta Vlci zamítali jet do Mnichova hmmmm.Spravteto omg.

Reagovat
Sosi

Kadlec ani na lávce?

Reagovat
Fabregas@ole

Gebre taky...

Reagovat
JozkokozleJ

zraneny

Reagovat
JacoBee

Nemocný

Reagovat
Erialdur

Tak zatím hraje v základu z našich jen Krmaš s Daridou. Při tom jak jsme na tom se stopery , nechtělo by to Krmaše zkusit a povolat ho do repre. Horší než Procházka snad nebude. Ikdyž je pravda ,že už má nejlepší za sebou a nechápu proč nebyl v nejlepších letech aspoň vyzkoušen ,ale asi jeho agent nepatří do pelta grupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nad tímhle už přemýšlím delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.. za pokus by to určitě stálo.. a Darida stálej základ..

Reagovat
Sosi

co jsem viděl loni, tak rychlostně dost hořel...

Reagovat
Arne

Znám se s jedním fanouškem Freiburgu a ten ho už delší dobu chválí, kudy chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

A co tak rovnou Ujfalušiho nebo Jankulovského? Máme tolik mladých kvalitních stoperů tak proč zvát tohoto fotbalového dědečka?

Reagovat
Erialdur

Tak mi prosím vyjmenuj kvalitní mladé stopery co pravidelně hrají v top soutěžích světa. Nejsou. Kalas nehraje a to je všechno. Reprezentace není o věku ,ale o kvalitě.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej zápas, ale vedení 2:0 se prostě nesmí pustit, nesmí. Nicméně je na čem stavět, Haraguchi a Beerens se mi líbili. Zato Schieber dal dva góly do prázdný a další dvě tutovky zazdil.

Reagovat
JozkokozleJ

Kridla zahrali vyborne. Stocker to s Haraguchim nebude mat lahke. Hoc po zapase sa s bolestivou grimasou drzal za rameno, tak snad to nebude nic vazne.

Inak ako to je presne s Jedvajom? Z TM som vycital, ze je na dvojrocnom hostovani (za 1 mil. €) s tym, ze nan ma Leverkusen opciu. Niekde, asi tu na fore, som ale cital, ze naopak spätnu opciu ma AS Roma.

Reagovat
smazaný uživatel

AS si ho v 2016 môže stiahnúť späť, má na neho counter-option

Reagovat
smazaný uživatel

je tam na 2leté hostování s opcí, ale Řím má protiopci

Reagovat
JozkokozleJ

Je aj znama vyska opcii? V tych dvoch zapasoch co som ho videl ma dost zaujal. Sice hral na RB, co teda nie je jeho primarny post, ale ked to porovnam s Donatim, tak jednoznacne plus. Dnes si prilis nedovolil, ale v Kodani mal i par dobrych ofenzivnych vypadov. Mimochodom, Donati bol nominovany do reprezentacie.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nebo jsem jí alespoň nečet

Conte nějak kontaktoval v podstatě všechny Italy z velkejch soutěží

Reagovat
Arne

Jaký dvě další? Teď si vzpomínám jen na ten nájezd.

Jinak nechápu, proč ten Stocker nebyl aspoň na lavičce... Jako situace, kdy potřebuješ tlačit a místo Ronnyho tam jde Wágner, to je docela k zamyšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Těsně před vyrovnáním tam měl poloprázdnou branku a trefil prostor 3 metry vedle ní...

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si taky myslel, že to byl Schieber, ale byl to Beerens

Reagovat
Arne

Ajo, to mě taky nasral (i když nevím, kdo to byl ), to mělo skončit gólem a ne to tam takhle ležérně posílat.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně to vyžral Ronnymu strašně

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám Dortmund začal snově.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe v těch dresech vypadá jak Bochum, když měli v tý sestupový sezóně ty divný pruhy

Reagovat
monty25

Schalke dneska předvedlo, jak se dá během tří minut prohrát zápas... V 1. poločase bylo šancí pomálu, ale prvních 20 minut druhé půle bylo ze strany Schalke velmi povedených. Tomu gólu vlastně předcházel útok Hannoveru, který ztroskotal na finální přihrávce (skvěle ji vystihl Höwedes) a z následné protiakce to Schalke vykombinovalo po ose Draxler - Choupo-Moting - Huntelaar až do prázdné brány. Do 67. minuty to vypadalo výborně, jenže pak přišly dvě zaspání v obraně a Schalke tak prohospodařilo celý zápas. Vyrovnávací gól jde hlavně na vrub Ayhana, který si před bránou nepohlídal zakončujícího Priba. Celkově musím říct, že se mi Ayhan moc nelíbí a doufám, že se co nejdřív uzdraví Uchida. Stejně tak si myslím, že by hodně pomohl návrat Farfána a navíc je škoda i dnešního zranění Kolašinace...

Takže Schalke po pohárové ostudě v Drážďanech prohrálo i v Hannoveru a příští kolo nás čeká doma Bayern. Vypadá to, že start letošní sezony bude stejně špatný jako loni...

Reagovat
smazaný uživatel

Ayhan byl hodně špatný, ale musíš zase brát jeho věk a to, že tohle není jeho primární pozice. Klidně se může vyhrát do lepších výkonů. Třeba důraz chyběl více hráčům, na to by se měl Keller zaměřit. Přeci jen už v týmu není Jones a Papa je na hostování. Přišlo mi, že ve spoustě situacích jakoby se báli jít naplno (nebo se jim nechce).

Reagovat
smazaný uživatel

Popsal by mi někdo toho Gaudina? Co je jeho halvni přednost atd?

Reagovat
Bayernista18

Je mladej (17 let), ale hraje hodně zkušeně na svuj věk, nekazí nahrávky a snaží se co nejvíc zrychlit hru a nahrávat hlavně dopředu, což je v Bayernu poslední dobou celkem vzácnost, roste z něho druhej Schweini.

Reagovat
Arne

Hra poměrně pěkná, obě křídla výborný výkon, solidní návštěva a moc hezký choreo... Jen ten výsledek je prostě na hovno. Strašně laciná ztráta, po tom gólu na 1:0 jsme měli Werder dorazit a už vůbec jsme neměli vypnout v té 53. - 55. minutě. Pak udělají hrubky Kraft s "kapitánem" a můžeme se jít klouzat.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre vidím že kapitánom bol Pekarík ?? Bola to jeho premiéra, či bežne zastupuje Lustiho?

Reagovat
Arne

Vidíš dobře, začal ho zastupovat už na jaře.

Reagovat
JozkokozleJ

Kraft dnes nebol vo svojej kozi, bol vylozene neisty. Otazka je, ako mu dychaju na päty Jarstein a Gersbeck. No, buduce kolo v Leverkusene bude mat moznost zaziarit.

Reagovat
blackhawk88

bvb - bayer vyborny zapas...Kiessling podal paradny vykon i Leno sa zaskvel :) radost pozerat bundesligu

Reagovat
Werkrider

Ja som žasol na Kiessom Robil všetko na čo sme u neho neboli zvyklí: behal, bránil, držal loptu, presne prihrával a vyhrával osobné súboje, ale robil aj to, na čo sme zvyknutí a teda "bol faulovaný". Každopádne Kiessling a Bellarabi dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Podmě shrnout Zápas Dortmund:Leverkusen...začátek jak stehno...dneska nebyla pára ani odvaha...chybělo sebezapření motivace bojovnost a hrdost oblékat dres Dortmundu...naše křídla k hovnu...obrana byla z toho prvního goolu posraná celkem slušně, takže bych zhodnotil jako nejhorší bundesligový zápas pro Dortmund za poslední 3 roky...dneska Reus ani hovno...Immobile skoro taky neměl baloon co říct no.....jestli se bude takhle pokračovat dál tak jedem do druhý ligy...Nezbývá nic jiného než pogratulovat Leverkusenu k vítězství a opět hrát ten náš fotbal na který jsme zvyklí-Ůtočný...

Reagovat
Werkrider

Leverkusen hral výborne, vysoký pressing sa síce nedá hrať celý zápas takže najmä v druhom polčase nás BvB sem-tam pritlačila, ale bol to z nášho pohľadu parádny zápas. Bellarabi mužom zápasu, ale musím skromne priznať, že veľkým faktorom našej výhry boli aj zranenia Dortmundu a ich slabší výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

"no co je ti je?kurvo mnichovská chceš přes pičku?radši drž penis a šoupej s bayernem...ty kurvy mnichovský sou nuly nic nedokázaly tak nech Borussii žít mamrde...až tuhle sezoonu dortmund vyhraje tak si na tebee na EF počíhám...dostaneš vole..." Strašně rád bych tě teď viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

jedna z tvojich perel.

Reagovat
smazaný uživatel

a komu fandíš ty?! nikomu tak drž péro...a kdyby něco mnichovský trágédi stejně uměj hovno takže je v klidu doženem...

Reagovat
Bayernista18

Dejte mu BAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

jedno pozitivum tam vidim

ked sa Dortmundu prestane trochu darit aspo od neho odpadnu hovna ako ty ktore sa nanho nabalili v poslednych 2-3 rokoch

Reagovat
REPLIKATOR

Jak hrál ten italskej tragéd v útoku Borussie?

Reagovat
Bayernista18

Jako dneska celej Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak najfutbalovejsia liga sa konecne zacala dnes boli paradne zapasy s prekvapivymi vysledkami Schalke otrasny vykon mali by uz vyhodit Kellera a zohnat kvalitnejsieho trenera, Hertha prehajdakala zapas mohli dat aj debakel Bremam, Schieber hral vyborne aj s Ronnym, Leverkusen dnes ako keby uplne novy team hrali velmi kompaktne a Dortmund hral dnes velmi zle, Kiesling bol nezastavitelny a Bellarabi sa tiez dobre uviedol, tesim sa na zajtrajsie zapasy :)

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Werkrider

Mimochodom, sobota večer prvého kola 1.Bundesligy a v Nemecku bolo na štadiónoch vyše 380 000 divákov

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Jinej svět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
frankiefcb

Neuvěřitelné

Reagovat
M11

Hertha skoda.. nevadi to pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Kiessling hráč kola? Neskutočný výkon! Spektakuláááár....Leverkusen potvrdil moje predpoklady, že bude šliapať od 1.kola, fantastická hra vonku a nie hocikde, hlavne ten 1.polčas.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

preklad by nebol nechce sa mi to prznit translatorom

Reagovat
db18

jde mi jen o ten status - včera mne dost pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak nic

ale zanadavam si na to kolko ma Borussia odberatelov zo sveta na FB tak je od nich dost amaterske tam hadzat statusy len v nemcine

Reagovat
db18

by si potřeboval tohle přeložit?

Reagovat
db18

btw. Borussia Dortmund

před 4 h

이제 시작입니다. 최초로 BVB U16 팀이 한국의 9대한국 중등 축구 연맹전과 경상북도 도지사배 경기에 참가합니다. 우리 선수들은 이곳에서 9월 25일부터 29일까지 바르셀로나 구단, 토탠함 핫스퍼, 또는 일본의 세레소 오사카와 같은 국제적인 참가자들과 실력을 겨룰 것입니다. (5

Reagovat
smazaný uživatel

super hned som sa dozvedel nieco nove

ide mi o to ze na vacsine sportovych stranok su statusy bezne dualne domaci jazyk/anglictina

len BvB na to jebe a hadze tam statusy z ktorych kazdy pre mna znie ako rozkaz zautocit na Polsko

Reagovat
db18

většina jich tam je ve dvou mluvách... akorát teda v takové "ostříhané" formě

Reagovat
smazaný uživatel

ako ktore no...

celkovo mi pride FB BvB dost slaby miesto poriadnych statusov napr. info zo zakulisia alebo rozhovorov s hracmi tam su skor take vykriky do tmy pocas zapasu ako toooor..

a statusy v japoncine to uz je len perlicka...BvB sa po vzore top muzstiev snazi prerazit v Azii takze mame off. stranku v japoncine statusy v japoncine sem tam aj hraca atd.

Reagovat
Bayern +

Watzke

Reagovat
smazaný uživatel

#Haraguchi with shoulder injury. #Luhukay: "He will be out a couple of weeks."

Reagovat
JozkokozleJ

Volnejsia cesta pre Stockera. Ale predpokladam, ze mu ani teraz Luhukay zadarmo nic neda. Teda kym nebude presvedceny na 100 %, ocakavam, ze vymysli variantu s Ben-Hatirom, ci Schulzom vyssie.

Reagovat
smazaný uživatel

Schieber ze strany a Sandro na hrotu

Reagovat
smazaný uživatel

To už raději na křídle v.d.Bergha...

Reagovat
frankiefcb

Tož rozhodl jsem se, že začnu více sledovat Bundesligu. Včera jsem viděl H96 vs. Shalke a chci se zeptat Hannver nemá žádný přádný kotel a fanoušky? Včera mi přišlo, že polovina stadionu je v modrém a zněly neustále chorály S04, ze strany Hannoveru jsem párkrát slyšel, Hannover Hannover. Trošku mě to zklamalo. Jinak viděl jsem i zápas BVB s Bayerem a Bayer příjemně překvapil, narozdíl od BVB, kteří mě zklamali.

Reagovat
stas87

oni maju fanusikov ale ti zasa maju problem s jednym plesatym ujom prve roky v BL fandili slusne,potom to islo do kopru..ked uz si nakusol Bayer tak ani ten nema fanusikov,skor pozorovatelov by som povedal

Reagovat
JozkokozleJ

A to ked nestoja, aktivne nefandia a nenatahuju si pocas zapasu nad hlavu plachtu (kvoli comu im ujde kludne i 5 minut zapasu a vlastne niektorym i cely zapas, pretoze im niekto pod nimi cely zapas mava velkou vlajkou pred ksichtom), tak nie su fanusikovia? Casto ma fascinuje pocit kotolnikov, ze su nieco viac ako fanusik na postrannej tribune. Ano, kotolnici prispievaju k atmosfere, ale trebars fanusikovia na hlavnej tribune vyssou sumou pre klub (drahsie vstupenky).

Reagovat
stas87

tvoj fanusik z hlavnej obetuje pohodlie a pojde na vyjazd alebo zaplati o nieco väcsiu sumu iba ked ide o zapas doma?Werder doma nema bohvieaku atmosferu ale vonku to patri k spicke v celom Nemecku ja kotolnik nie som,na futbale som v kotli bol len v K-blocku,väcsinou chodievam na hlavnu a nikde ta hlavna nespravi taku atmosferu ako kotol,na hlavnej pocuvas nonstop nadavky na hracov,rozhodcu,trenera..to v kotli nie,v piatok v Senici som po zapase zasiel do krcmy s domacimi ludmi z kotla a ti z toho zapasu prakticky nic nemali,sustredili sa hlavne na to spravit atmosferu

Reagovat
JozkokozleJ

No samozrejme, ze su taki (a je ich dost, zvlast v BL), ktori cestuju i na zapasy vonku (poznam takych i v ramci SL), zväcsa individualne, co stoji jednotlivca o dost viac ako organizovany vyjazd. Na hlavnej pocuvas nonstop nadavky, ale vzdy iba od par kriklunov, ktorych je pocut, pretoze sa tam organizovane nefandi. Nie je to tak, ze by tretina osadenstva iba nadavala.

No a to ma fascinuje. Ze na futbal niekto chodi kvoli niecomu inemu, nez je futbal samotny. Ze je niekto ochotny pravidelne chodit na futbal a byt zivy len z toho, ze tam skacem, fandim a som clenom nejakej ultras skupiny a nemat z futbalu nic. Ale tak kazdy to nejak ma, len sa mi nepaci, ze casto prave tyto fanusikovia o sebe tvrdia, ze su vzorom fanusika klubu, ba neraz pohrdaju ostatnymi.

Reagovat
stas87

a ti fanusikovia ktori obetuju peniaze a vyrazi sami autami preco nejdu autobusom ked sa organizuje vyjazd?sa boja ze ich v autobuse kotolnici napadnu?ale pravdu mas v tom ze kotolnici pozeraju cez prsty na takzvanych vandrakov ktori nepridu na svoj tim ale na supera

ta hlavna pozera na futbal ale fandit sa im nechce,su zakriknuty a povzbudi iba ak da tim gol ci sa dostava do sance,ak by to bol futbal bez sanci s jednou strelou za zapas tak je na hlavnej ticho a hraci pocuju vlastneho trenera a nadavky,pocit ze su vzorom fanusika klubu ciastocne ziskavaju opravnene kvoli vyjazdom,z hlavnej ti pride fakt minimum ludi 300km na vyjazd ale to je tiez jediny dovod tvarit sa ako vzor

Reagovat
JozkokozleJ

A preco by mali cestovat s kotolnikmi, ked nechcu? Byt obmedzeny casovo a pohybovo zajazdom nie je pre kazdeho. Ovsem ja nepisem o fanusikoch, ktori chodia na supera. Pisem o fanusikoch vlastneho muzstva, ktori cestuju mimo kotlom organizovany zajazd vlastnou osou. A ver, ze takych je dost.

A preco by mali vytrvalo na zapase kricat, ked nechcu, ked im to ubera sustredenie sa na sledovane zapasu? Futbal ako taky je predsa o sledovani diania na ihrisku. Ze si niekto pri tom vytvara pocit seberealizacie, pocitu sunalezitosti k niecomu (ultras skupine), ci nedajboze zmysel zivota, este neznamena, ze moze opovrhovat ostatnymi a nazyvat ich vandrakmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ludia ktorych ti popisujes podla mna idu na vyjazd po vlastnej ose max do 100 kilometrov odkial je klub ci oni sami,aj ludia z kotla jazievaju po vlastnej ose a nie vsetci jazdia autobusom

ja nemyslim rovnake fandenie ako v kotli,myslim tie chvile ked tvoj tim remizuje treba 1:1 a je 20 minut do konca,hracom pomoze ked ich vlastni priaznivci hlasivkami tlacia dopredu ako ked su ticho a podpora ziadna a fandi prave iba ten kotol,ja nepisem ze co maju ludia robit na hlavnej tribune ale su zapasy kde je to fakt strasne a hlavna drzi hubu

Reagovat
JozkokozleJ

To su len dohady, ze necestuju. Ja vravim, ze cestuju Mam za to, ze kazdu tribunu strhne vzrusujuci priebeh zapasu, ci uz k davovemu nejednotnemu hluku (jeden: Pomde!, druhy Este jedneho!, treti ine) alebo i povzbudzovaniu formou potlesku. Zeby ale dav na hlavnej tribune 5. min. pred koncom zapasu po tom, co jeho mansaft znizi z 0:3 na 2:3 sedel ticho (kontrolujuc strelca golu v bulletine), to si neviem predstavit.

Reagovat
Arne

Pokud to jsou tací, co chodí zápas co zápas, ať se daří nebo ne, tak jsou prostě nad těmi, kteří se na klub vyserou, když se nedaří. Nějaká povýšenost tam asi je, ale řekl bych, že to je i z druhé strany - že ti, co mají drahá místa, si třeba říkají "co vy chudáci tam za bránou?".

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Asi nerozumiem. Ale prirastok, resp. ubytok v zavislosti na vysledkoch sa tyka ako tribun, tak kotla. Minimalne v realiach CR/SR. No a zeby bol niekto povyseny, ze si ma drahe miesto na stadione mozne je, ludia su dnes hrdi na rozne podivne veci (viz viacero nasich minulych debat na jednu temu ). Dajme tomu, ze rozumiem, ze sa citia povysene, ked sa ludia v kotli ludsky ponizuju svojim spravanim. Kazdopadne, ako som pisal, pocit kotolnik, ze su fanusikmi je opravneny, rovnako tak ako pocit fanusikov, ktori sa do fandenia nezapajaju aktivne.

Reagovat
Arne

Pokud se fanoušek do fandění aktivně nezapojí, tak to pro mě není fanoušek, ale divák... Ok, v relacích ČR (o SR nemám pár, ale asi to bude podobný) to tak je, ale v Německu ti kotel přijde vždycky plný, ty prázdná místa se dělají v ostatních sektorech.

S tím ponižováním sebe sama v podání kotle (viz. třeba to Dynamo v květnu), s tím souhlasím.

Reagovat
JozkokozleJ

To ale de facto vravis, ze fanusikovia su vo väcsine len v kotli. Ci staci odpovedat na prekrikovacu a uz je fanusik? Divak je pre mna az prilis nezaujaty vyraz pre osobu, ktora vylozene drukuje klubu ale aktivne pocas zapasu sustavne nefandi.

V Nemecku su kotle silne, to je pravda. najviac to je vidiet v 2.BL u muzstiev, ktore spadnu z 1.BL (K´lautern, Bochum, ci Duisburg). Ale vzdy je to ani nie polovica celej navstevy. Chybaju tam prave ti nezaujati divaci.

Reagovat
Arne

Je pravda, že je složitý to vymezit... Ale pokud ani na překřikovačku neodpoví, tak to fanoušek pro mě není.

Reagovat
JozkokozleJ

A co maju potom hovorit fanusikovia/divaci Slavie so snad najblbejsou prekrikovackou sveta, kotol: "Cerveno-bila", tribuny: "Sila"? Da sa do toho vobec zapojit?

Reagovat
Arne

Proč je blbá?

Reagovat
JozkokozleJ

Pretoze znie ako reklama na praci prasok.

Reagovat
Arne

Tak když to bereš takhle, tak jsou potom tři čtvrtiny takových pokřiků úplně tupý...

Reagovat
JozkokozleJ

A obtazujuce

Reagovat
Arne

Hele třeba "Ha Ho He" je sice nejstarší pokřik v Německu, ale když si to vezmeš, tak je to jak pro mentály.

Reagovat
JozkokozleJ

Nad tym som sa vlastne nikdy nezamyslel. Nikdy mi to blbe neprislo...

Reagovat
db18

Mně zase udivuje to, co někdo vyvádí, když přijde o pět minut fotbalu, protože musí nad hlavou držet kartonek nebo plachtu

a samozřejmě, to tak není u všech, ale na tribunách máš hodně často náladové fanoušky, kteří po jedné pokažené přihrávce začnou vypískávat svůj vlastní tým (viz Schalke, kde stadion pískal na Unnerstalla)

Reagovat
JozkokozleJ

Tak v kine by si urcite nechcel prist o 5 minut filmu, a tedy nenatiahol nad hlavu plachtu len preto, ze film reziruje tvoj oblubeny reziser.

Podla toho, co tym myslis. V Drazdanoch takmer nedohrali baraz po inkasovanom gole na 2:2 kvoli K-Blocku. Bez ohladu na to, naladovi fanusikovia su v kazdej casti stadiona. Aspon vidiet, ze sleduju futbal. V kotli by tiez mozno reagovali viac naladovo, keby videli cez vlajky a transparenty na ihrisko.

Reagovat
db18

Kdyby tam ten režisér byl, tak proč ne... (a s kinem je to docela blbý přirovnání, když to není live )

Když nechci přijít o 5 minut fotbalu, nejdu do kotle... stejně tak si nestoupnu nad člověka s vlajkou, když mi to vadí (to mi třeba hlava nebrala, když mi někdo řekl, ať s tou vlajkou mávam jen, když je přerušená hra - v Chorzowě, kde byla hrací plocha 200 metrů od sektoru, který víc než byl poloprázdný, takže si ten člověk mohl libovolně přejít... )

Reagovat
db18

...to se k tomu kinu už prirovnat dá - a to k americkému "systému", kde si sám vybíráš kam si sedneš až v sále podle obsazených míst - jako kdyby sis v poloprázdném sále sedl za basketbalistu nebo Fellainiho a pak si stěžoval, že nevidíš na film

Reagovat
JozkokozleJ

...alebo za kovboja

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

To s tym kinom som myslel trosku zo srandy. V napodobeni mi slo len o to, ze prides o 5 minut deja. Kazdopadne to cele, co pisem nie je namierene proti kotolnikom. Kludne nech tam chodia, fandia, mavaju vlajkami. Slo mi len o to, ze z ich strany neraz citit nadradenost, resp., ze maju pocit, ze iba oni su fanusikovia, ostatni len akysi lahostajni pozorovatelia. Preto som reagoval na stasa.

Reagovat
db18

Já vím, že to nemyslíš tak černobíle jako Kind...

a k té nadřazenosti: projevování jsem si v BL osobně všiml akorát když právě Schalke mělo problémy s "tribunou" kvůli pískání na vlastní hráče no...

...na domácí scéně pak když "fanoušci" odchází v 70. minutě kvůli nepříznivému výsledku (troufnu si tvrdit, že těmto odcházejícím by ztracené dvě minuty kvůli choreu určitě strašně vadili, ale 20 minut při výsledku 1:4 je nezabije ) kde to ale taky není mířené paušálně proti všem

Reagovat
frankiefcb

Aha zajímavé. A koho by si doporučil na sledování z pohledu fobalové atmosféry? de jsou parádní atmosféry a kde je to tiché?

Reagovat
stas87

tak co sa tyka domacich zapasov tak BVB,SCF,Schalke,Gladbach,Köln(tam som aj bol a super),aj v pristave sa fandi na urovni,Hertha ma slusnu atmosferu,zvysok ma mensie stadiony a taka atmosfera tam nie je,samozrejme to je len moj pohlad,niekto by tam treba Freiburg nedal ale ja ano,stadion je tam maly ale atmosfera velmi dobra

co sa tyka vyjazdov tak Werder ma velmi dobre vyjazdy a vsetky tie väcsie timy,okrem teda Bayernu lebo ten je doma megaslaby,doma je na tom lepsie aj FCA ako Bayern

Reagovat
JozkokozleJ

Za Freiburg

Myslim, ze je vhodne este doplnit Frankfurt.

Reagovat
stas87

tak to mozem prihodit aj Mainz a to vypisem dobru polovicu ligy

Reagovat
JozkokozleJ

Mainz urcite! Na tych som zabudol. Ak nadviazem na debatu vyssie, tak tam mam pocit, ze fanusikovia stoja i na pozdlznej tribune a dost aktivne sa zapajaju do fandenia. V Mainzi je vyborna atmosfera.

Ako pises, mozme vymenovat takmer celu ligu. Ono snazia sa vsade, len niekde, v porovnani s ostatnou velkolepostou, to nevyzera tak uchvatne.

Reagovat
frankiefcb

No právě mě včera zklamala H96. Tak jsem se divil. Teď se dívám na Paderborn, mají takový malinký stadionek, ale fandí se tam taky dobře, co slyším.

Reagovat
JozkokozleJ

M´gladbach bude dnes v tomto smere urcite istota. Na vnimanie atmosfery pocas BL zapasov je dobry ESplayer, kde mozes sledovat zapasy bez komentatora, len s atmosferou stadiona. Navyse obrazky zo zapasov su priblizne uz 15 minut pred zapasom, takze vidis i predzapasove progremy a hecovacky.

Reagovat
frankiefcb

dík

Reagovat
db18

...když napíšeš Werder, tak Frankfurt nemůžeš opomenout

Reagovat
frankiefcb

jj Eintracht mě taky napadl. To jejich poskakovačky jsou skvělé.

Reagovat
Arne

Já bych třeba zmínil Schalke a Frankfurt na úkor Herthy... Tam prostě je slušný kotel, ale kvůli atletické dráze tolik nevynikne a zbytek se prakticky nepřidává.

Reagovat
db18

Reagovat
Werkrider

To bolo krute, v Dortmunde vcera bolo 7 000 fans z Leverkusenu. Leverkusen ma fanusikov skvelych, ale vzhladom na to, ze je to mestecko so 100 000 obyvatelmi, nie je ich zrovna najviac. Samozrejme ze sa atmosferou nemozu porovnavat s Dortmundom, Schalke a pod ... ale v ramci moznosti su fanusikovia fakt skveli doma aj vonku.

Reagovat
stas87

mne to tam pride vzdycky strasne mrtve,cast zapasu sa fandi ale potom je tam ticho,na zapasy Bayeru vonku nepozeram casto tak to hodnotit ani nebudem

Reagovat
Ángel di María 22

Aha, no. Tak to je super start ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...až moc podobností

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáci Paderborn.

Reagovat
HSV1887

A jak dlouho je v Bundeslize váš klub?

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10647224_279936765527898_6533237083058249001_n.jpg

6x Deutscher Meister, 3x Pokalsieger, IMMER ERSTE LIGA !!! HSV HSV

Reagovat
vrabejka

Leverkusen TOP OF THE LEAGUE! UŽ TAM JEN VYDRŽET 33 KOL!

Reagovat
smazaný uživatel

krásne ale nereálne...

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Nevíte, kdy kicker zveřejní známkování aktuálního kola? Na internetu jsem se dočetl, že se zveřejní v pondělí, když se do oběhu dostane pondělní číslo kickeru, ale na netu pořád nic není

Reagovat
Arne

V pondělí někdy po obědě to většinou bývá, rozhodně ne takhle brzo.

Reagovat
db18

Ok mne zmátlo to s tím tiskem právě, tak jsem čekal, že to bude už třeba od 8 no - díky

Reagovat
smazaný uživatel

kolik čechů teda nastoupilo? Darida a...

je to bída...

Reagovat
db18

Krmaš

Reagovat
db18

btw. to je 50% hráčů, co mohlo nastoupit, takže zas tak špatné to není

Reagovat
smazaný uživatel

jako myslíš zranění?

Reagovat
db18

Nebo nemoc

Jestli mi něco neuniklo, tak v pořádku jsou jen: Darida, Drobný, Kalas a Krmaš

Reagovat
smazaný uživatel

hmm...tak to jo...tak to teda škoda apoň toho Kalase..ale stejně ten celkový počet je bída, ten Norimberk se měl zachranit...

Reagovat
db18

to by nepřišel Čelůstka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Nerozumiem, naco je Freiburgu Torrejón, ked maju Krmaša, Kempfa, Höhna, Diagneho a Mitrovića

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež tomu nerozumiem, hrajú len BL, tam by mala tá päťka bohate stačiť, už Kempf bude mať problém si zahrať, asi by som ho poslal hosťovať...

Poslednú sezónu má zrejme pred sebou Krmaš a čakám, že sa budú chcieť zbaviť aj Diagneho, takže od budúcej sezóny by štvorka Mitrovic, Hohn, Torrejon a Kempf mohla byť OK...

Reagovat
Werkrider

Torrejón je veľmi dobrý, bola by to skvelá posila pre polovicu týmov Bundesligy.

Reagovat
db18

Diagne bude asi zase na odstřel - a Krmaš zase náhradníkem...

A teda, když jsem viděl hrát vás, tak jsem taky řikal, že několik posil přišlo asi zbytečně

Reagovat
JozkokozleJ

K prvemu riadku, oboje hroza. Dva roky dozadu stoperska dvojica, ktora snad bavila v ramci BL najviac. Krmašove hlavy, nepiskana (ukryta) hra rukami... Diagneho famozne vyvazanie lopty, rozohravky... Tych zmien vo Freiburgu je vzdy vela. Nakoniec ostane stalicou len Karim

K druhemu riadku, nemam ten pocit. Posily sa uviedli solidne (hlavne teda Haraguchi a Beerens, a Schieber dal goly). Heitinga bude otaznik este dlho a Plattenhardt a Stocker sa do toho dostanu a verim, ze budu oporami.

Reagovat
smazaný uživatel

Bild píše, že to má Baumi fakt urvaný...

Alex #Baumjohann hat sich doch wieder das #Kreuzband im rechten Knie gerissen.

Reagovat
Arne

Je to v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

na operaci s kolenem jde i Gersbeck

Reagovat
smazaný uživatel

a na tréninku se prej ošklivě zranil i Langkamp

Reagovat
smazaný uživatel

už je těch zraněných nějak moc, a to je teprv začátek sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

do nemocnice sanitkou

Reagovat
smazaný uživatel

- Sami Allagui unzufrieden mit der momentanen Situation. Wäre für einen Wechsel offen wenn man nicht mit ihm plant.

- Alexander Baumjohann erneut mit Kreuzbandriss. Pause zwischen 6-12 Monaten

- HERTHA BSC weiter auf der Suche nach einen schnellen,wendigen, spielstarken Stürmer.

- Genki Haraguchi fällt durch eine Schulterverletzung mindestens 3 Wochen aus.

- Jos Luhukay zählt Kraft an und gibt Fehler im Spiel gegen Werder zu. Jarstein sitzt Kraft im Nacken.

Tomu poslednímu moc nerozumím, neměl by někdo srozumitelný překlad?

Reagovat
Arne

Že Jos zkritizoval Krafta (pak to ale relativizoval a vyjádřil mu důvěru) a Jarstein mu dýchá na záda (volně přeloženo ).

Reagovat
smazaný uživatel

Díky takže ještě volněji přeloženo - pokud to v Leverkusenu Kraft nezvládne, tak zřejmě máme novou jedničku...

Reagovat
JozkokozleJ

Da sa ocakavat, ze sa v Leverkusene jeho brankarske schopnosti budu moct (opät) ukazat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele