1. kolo
23.08.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 0:0

Úvodní zápas sezony fotbalistům Kolína nevyšel úplně stoprocentně, padesát tisíc fanoušků v ochozech Mungersdorfer Stadionu si však nestěžovalo - jejich favorité zahájili nováčkovský boj o přežití cenným bodem. Ani jednomu ze soupeřů se nepodařilo skórovat.

Ne že by snad bylo nutné proklínat vychýlenou mušku útočníků - dnešní zápas obecně připomínal spíše předsezonní přípravu než ostrý start, což vyniká zvláště v souvislosti s tím, že jak Kolín, tak Hamburk musí reálně počítat také se scénářem záchranářských starostí. V úvodních minutách se lépe prezentovali hosté; kolínským jako by chvíli trvalo uvědomit si, že už se "jede naostro". Po změně stran se jejich výkon razantně zlepšil, na tři body to však nestačilo.

Atraktivitě zápasu příliš nepomohl ani vytrvalý déšť, přesto se však urodilo alespoň několik pološancí. Nejaktivnějším mužem na hřišti byl skvělý Rafael van der Vaart (zejména při zahrávání přímých kopů), hostům však chyběl někdo, kdo by z jeho práce dokázal vytěžit brankový úspěch. Z první šance nizozemského playmakera mohl profitovat Tolgay Arslan, ale neuspěl.

Někdejší reprezentant Oranjes následně ukázal, že umí vytvořit příležitost i hlavou, jeho přiťuknutí na Pierre-Michela Lasoggu však ke gólu rovněž nevedlo. To byla dost možná nejlepší šance HSV v úvodní půli. Po změně stran pak ještě zahodil dvě dosti slibné šance Ivo Ilićević..

..a to jako by konečně (!) vyburcovalo také domácí mužstvo, které následně vyrovnalo hru a samo mohlo strhnout vítězství na svoji stranu. Střelecké pokusy Anthonyho Ujaha a Yuyi Osaka sice gólmana Reného Adlera až tak úplně nevyděsily, nicméně závěrečná neúspěšná akce Marcela Risseho už působila nebezpečnějším dojmem. Bohužel pro kolínské se tak na první letošní domácí výhru bude ještě čekat.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kalas vs Jiráček

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj z laviček

Reagovat
HSV1887

Mám vsazeno a všude jsem tipl 1:2

Ale Kölle asi neprohraje..

NUR DER HSV !!!

Reagovat
bayern987

Hamburger ani jednou nestřídal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele