1. kolo
23.08.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Werder Brémy 2:2

Vypadalo to, že Hertha vstoupí do nové sezony pravou nohou - dvě branky Juliana Schiebera poslaly klub z hlavního města do pohodlného vedení, nicméně Werder dokázal zabrat a vybojovat cennou remízu 2:2. Během pouhých dvou minut se o to postarali úspěšní střelci Assani Lukimya a Franco Di Santo.

Na Olympiastadion si k zahajovacímu utkání sezony našlo cestu téměř 60 tisíc fanoušků, na premiérovou výhru si však musejí ještě počkat. Schieberův výkon jim však vlévá optimismus do žil - nová posila na místo Adriana Ramose se ukázala ve vynikajícím světle. Šikovný útočník otevřel skóre už po 16 minutách, kdy hlavou poslal k zadní tyči dalekonosný pas Roye Beerense. (Nutno dodat, že mu pomohla i teč hostujícího hráče.)

Na úspěšný zářez čekal Schieber více než rok, dnes si však vše vynahradil do sytosti - na 2:0 zvyšoval krátce po přestávce, i když je nutno dodat, že největší podíl na druhé brance měl bránící Lukimya, od nějž se odrazil míč přímo k útočníkovým nohám. V takové situaci už jednoduše nebylo možné minout. Berlínské ochozy bouřily - asi málokdo by v tuto chvíli čekal, že domácí o slibný náskok ještě přijdou.

Přesně tak se nicméně stalo. Opět u toho byl Lukimya a jeho teč, tentokrát však šlo o pozitivní situaci pro hostující celek; po přímém kopu jej míč trefil do zad, a ať už šlo o zamýšlený pohyb nebo ne, jisté je, že balon skončil v síti a Brémám najednou chyběl k cennému bodu pouze krůček. Ten nakonec udělal Di Santo po bleskovém brejku; nejprve sice zakročil gólman Thomas Kraft, ale argentinský útočník si s dorážkou bez problémů poradil a hlavou vyrovnal na 2:2.

Hertha se nechtěla vzdát naděje na výhru - fanoušci cítili, že tři body by byly zasloužené, a málem to tak nakonec opravdu dopadlo. Veterán John Heitinga totiž téměř rozhodl, jenže sudí mu odpískali faul. Netřeba dodávat, že podle domácích příznivců šlo o jednoznačně chybné posouzení. S konečným výsledkem tak budou určitě spokojenější hosté.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pičo

Reagovat
arsavin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele