Bundesliga - preview 1. kola

22.08.2014, 08:46, aktualizováno 24.08.2014, 08:52
Previews
Premiéru v nejvyšší soutěži zažije Paderborn, skromný klub se mezi německou elitu probojoval poprvé ve své historii a na úvod se střetne s Mainzem, který po pohárových nezdarech není zrovna v nejlepším rozpoložení. Kolo pak zakončí souboj Mönchengladbacnu a Stuttgartu...
SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Paderborn je připraven přepsat historii - v dnešním domácím zápase s Mainzem se stane v pořadí 53. klubem, který okusí německou nejvyšší soutěž. Netřeba dodávat, že v klubu vládne před výkopem slavnostní atmosféra..

Vestfálský celek loni nepatřil k favoritům druhé ligy, a v předsezonních prognóznách se jeho jméno objevuje vůbec nejčastěji mezi kandidáty na opětovný návrat o patro níže. Existenční starosti však zatím nováčka netrápí - naopak, na zápas s Mainzem se všichni těší jako na historický okamžik. Navíc existuje i reálná šance na úspěch, neboť hosté ještě před začátkem ligové sezony stihli vypadnout z Evropské ligy i domácího poháru a podle všeho mají k optimální formě hodně daleko.

"Očekávání jsou obrovská," nezastírá domácí kouč André Breitenreiter. "Jsme nicméně outsidery a k přežití budeme nutně potřebovat velkou pomoc od našich fanoušků, a to v každém zápase. Pokud dokážeme zachovat chladné hlavy a budeme jako klub fungovat stejně jako doteď, kdo ví? Možná se nám podaří šokovat všechny i podruhé a zachránit se," dodává optimisticky.

Breitenreiter zároveň sveřepě odmítá jakékoliv podcenění, k němuž by dosavadní výsledky Mainzu možná sváděly. Koneckonců, Paderborn se utká se soupeřem, který loni vybojoval v Bundeslize skvělé sedmé místo. "Mají ohromně rychlé brejky, navíc očekávám, že předvedou lepší výkon v defenzivě než v posledních zápasech," varuje kouč nováčka. "Po těch porážkách budou ještě více namotivovaní."

To je sice nejspíš pravda, nicméně v Mainzu i tak začínají pomalu zvonit na poplach - velký tlak leží zejména na hlavě nového kouče Kaspera Hjulmanda. Pozitivní start do ligové sezony by pomohl atmosféru trochu zklidnit. Klubové vedení sice Hjulmandovi opakovaně vyjádřilo důvěru, jenže on sám si dobře uvědomuje, že v důsledku bude záležet jen a jedině na výsledcích.

"Na tréninku vládla dobrá nálada a já upřímně doufám, že se nám to podaří v neděli přenést i na hřiště," přeje si před "ostrým" debutem dánský kouč. "Vše, na co v tuto chvíli myslím, je úspěch. Chceme v Paderbornu uhrát dobrý výsledek. Dobře víme, že nováčkovské týmy mají v prvních zápasech sezony vždy obrovské množství energie." Pomůže všudypřítomný entuziasmus domácím k dalšímu překvapení?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (neděle 17:30)
Další sezona, další útok na pohárové příčky - takový plán mají v Mönchengladbachu, kde dnes odstartuje bundesligová sezona zápasem se Stuttgartem. Ten bude mít za cíl především vyhnout se podobně infarktovému jaru jako loni, kdy málem sestoupil do druhé ligy..

Zápas bude mít zvláštní příchuť zejména pro domácího forvarda Ibrahimu Traorého, který nastoupí proti svému bývalému klubu. Žádný sentiment se však z jeho strany očekávat nedá; Borussia má totiž sezonu rozjetou zatím výborně, zvítězila v úvodních duelech německého poháru i předkola Evropské ligy a podobně bude chtít odstartovat i v domácí soutěži.

Traoré nicméně varuje před jakýmkoliv podceněním. "Můžeme být spokojeni s tím, jak se naše sezona zatím vyvíjí, a samozřejmě chceme zahájit bundesligový rok vítězstvím. Stuttgart ale rozhodně nebude lehký soupeř. Budou hodně namotivovaní a určitě se budou chtít zahojit po vypadnutí z DFB-Pokalu," připomněl útočník první srpnový stuttgartský neúspěch. On sám se však soustředí zejména na sebe: "Nemůžu se dočkat svého prvního soutěžního zápasu na Borussia Parku."

Kromě Traorého si může svoji domácí premiéru v dresu Hříbat odbýt ještě André Hahn, který si o šanci řekl brankou do sítě Sarajeva ve čtvrtečním zápase Evropské ligy. To ve Stuttgartu nemají na mezinárodní poháry ani pomyšlení; týden po ostudném vypadnutí z Pokalu se mužstvo v čele s koučem Arminem Vehem soustředí především na to, aby se neopakovalo loňské fiasko.

A pomoci by k tomu mohl právě Gladbach, samozřejmě pouze jako zdroj inspirace. "V posledních několika letech ušli obrovský kus cesty, takže jsou pro nás vlastně vzorem," nezastírá Veh svůj obdiv k dnešnímu soupeři. Borussia ještě v roce 2011 jen tak tak unikla sestupu, aby v tom následujícím skončila na čtvrtém místě. Podobný scénář by ve Stuttgartu samozřejmě uvítali, Veh však nic konkrétního neslibuje.

"Pokud skončíme desátí nebo jedenáctí, bude to pro nás dobrá sezona. Přestože existují lidé, kteří podobné věty nechtějí ani slyšet. Tuto ligu znám velmi dobře a vím, že musíme být realisty a objektivně zhodnotit své síly," uvedl zkušený kouč, který bude v Gladbachu postrádat zraněného Adama Hlouška a pravděpodobně také Daniela Didaviho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Z ligových noviců se větší šance na setrvání v soutěži dávají samozřejmě právě Kölnu, který dovedl trenér Peter Stöger po dvou letech zpět mezi německou elitu.

A své řemeslo hodlá nadále dělat velmi zodpovědně. Kupříkladu prohlásil, že se vždycky bude chtít zabývat jen nejbližším zápasem, ať už je ten následující jakýkoliv. "Na derby s Mönchengladbachem či na zápasy proti Dortmundu a Bayernu tu ještě nikdo nemyslí. Minulou sezonu jsme opravdu tvrdě pracovali, abychom si mohli zahrát takovéto zápasy, a doufáme, že s uvedenými týmy budeme hrát vyrovnané partie. Mužstvo šlape ve všech řadách velmi dobře, díky čemuž jsme před nadcházejícími duely plní očekávání," prohlásil kouč.

Ono nechybělo mnoho a k vzájemnému utkání těchto dvou celků nemuselo vůbec dojít. Tedy alespoň ne na bundesligové scéně. Hamburger SV si ji totiž zasloužil až díky barážovému dvojzápasu s Greutherem Fürth. Oba střety skončily remízou, nicméně HSV si příslušnost udrželo díky brance vstřelené na hřišti soupeře.

Pro klub z přístavního města tedy nadále platí, že nikdy nesestoupil z německé nejvyšší soutěže, nicméně na minulou sezonu v bývalém působišti Davida Jarolíma určitě nebude s radostí vzpomínat. Předsezonní plány totiž byly takové, že po čtyřiatřicátém kole z toho bude minimálně šesté místo.

Dotazy na úmístění v novém ročníku raději nechávají na severu Německa nezodpovězené. I trenér Mirko Slomka jako by se už dopředu omlouval za předpokládaný pomalejší rozjezd: "Stále ještě nejsme v optimální formě a pomalu vylepšujeme jeden nedostatek za druhým. Především nám pořád chybí lepší pohyb na křídlech, který jsem si sliboval od nových posil," prohlásil Slomka, čímž myslel především novou akvizici z Mohuče Nicolaje Müllera, jenž však bude připraven nastoupit až příští týden proti Paderbornu, čili tomu druhému novicovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
více informací
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Po mnoha letech na lavičce Werderu Brémy a následné roční pauze se Thomas Schaaf vrací k trénování. Před novou sezonou se ujal Eintrachtu Frankfurt a v první řadě slíbil, že jeho tým bude praktikovat atraktivní fotbal.

Poté, co byl novináři Schaaf dotázán, s jakým umístěním by byl spokojený po čtyřiatřicátém kole, odpověděl: "Byl bych mnohem radši, kdybyste nás nesoudili podle umístění, ale podle předváděné hry. Opravdu jsem přesvědčený o tom, že kvalita hry by pro nás měla být přednější, než celkové umístění, které by ovšem mělo být takové, abychom se vyvarovali sestupovým pozicím a vůbec hře o záchranu."

První zápas nové sezony je vždy nesmírně důležitý. Proto Schaaf doufá, že bude před domácími příznivci v Commerzbank-Areně vítězný. "Na duel s Freiburgem jsme dobře připravení. O motivaci máme určitě postaráno a doufám, že předvedeme kvalitní výkon a ukážeme naší skutečnou sílu. Víme, že hráči Freiburgu jsou vždy velice dobře připravení po fyzické stránce, mají rychlý přechod do útoku, a jsou také dobří v kombinaci. Právě na tyto jejich přednosti se zaměříme a pokusíme se je eliminovat. Nicméně zároveň tomu nehodláme podřídit úplně všechno a budeme se soustředit i na naši vlastní hru," dodal Schaaf.

Ve Freiburgu řešili před sezonou podobnou otázku jako v Chelsea. A sice, kdo bude brankářskou jedničkou, jelikož ta dosavadní, Oliver Baumann, odešla do Hoffenheimu. Bude to Roman Bürki, který dostával více šancí v předsezonní přípravě, nebo Sebastian Mielitz, jenž minulý týden vychytal výhru 2:0 v DFB-Pokalu? "Protože ještě ani oni nevědí, koho jsem se rozhodl v úvodu sezony upřednostnit, neprozradím to samozřejmě ani vám," vzkázal německým novinářům trenér Christian Streich, zatímco v médiích frekventovaně bývá upřednostňován Bürki.

"Oba podávali velmi dobré výkony, takže je to opravdu složité rozhodování. Nicméně pozice brankáře není jediná, u které si ještě nejsem jistý, kdo na ní bude nastupovat. Celkem jsou ty posty dva nebo tři. Rozhodně bude záležet na daném soupeři a na stylu, který praktikuje," dodal bezmála padesátiletý kouč. Nezmínil se však, jestli se to náhodou netýká i pozice středního obránce, na které obvykle nastupuje Pavel Krmaš, či ofenzivního záložníka, která patří Vladimíru Daridovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.80
více informací
Hertha BSC - Werder Brémy  (sobota 15:30)
I přední představitelé klubu z hlavního města Německa tvrdí, že Hertha to proti Werderu Brémy rozhodně nebude mít jednoduché.

Přestože přišlo sedm nových hráčů, plnodnotnou náhradu za šestnáctigólového Kolumbijce Adriána Ramose (Borussia Dortmund) se přivést nepodařilo, neboť Pierre-Michel Lasogga se rozhodl pro setrvání v Hamburku. Vedení je přesvědčeno, že nějakou dobu potrvá, než se noví borci sehrají, díky čemuž by mohl mít trenér Jos Luhukay svou pozici relativně jistou.

"Rozhodně chceme hrát Bundesligu i v příští sezoně, nicméně se jedná o opravdu náročnou soutěž. Vezměte si třeba Hamburk - chtěl hrát o evropské poháry a nakonec byl rád, že nesestoupil," nechal se slyšet generální manažer Michael Preetz. "Proto musíme udělat všechno, aby se nám vydařil start do sezony. Věřím, že pak to bude mnohem snadnější," doplnil kouč Luhukay, jenž nenasadí Valentina Stockera, nejdražší letní posilu, která stále nemá natrénováno. Zranění jsou Baumjohann a Cigerci.

Ani v Brémách nemají před sezonou pohárové ambice. V posledních letech se stalo hlavním cílem setrvání v Bundeslize. Všechno ostatní by bylo nad plán. "Ze všeho nejdříve musíme porazit Herthu, což bude dost obtížné, ačkoliv se na ten zápas všichni těšíme," prohlásil bezmála padesátiletý kouč Robin Dutt, jenž před minulou sezonou nahradil dlouholetého kormidelníka Thomase Schaafa.

Po mnoha letech zamířil za novou výzvou také záložník Aaron Hunt, jenž bude oblékat dres Wolfsburgu. A tak trenér doufá, že na zápas s Herthou budou připraveni jak Argentinec Franco Di Santo, tak polský reprezentant Ludovic Obraniak, jenž do Německa přišel v letošním roce z francouzského Bordeaux.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.00
více informací
Hannover 96 - Schalke 04  (sobota 15:30)
Dalším zajímavým zápasem ze sobotního programu bude utkání Hannoveru se Schalke, která má po brzkém vypadnutí z DFB-Pokalu rozhodně co napravovat. Také 96ky ale nehodlají odcházet s prázdnou.

Hodně turbulentní ročník má za sebou mužstvo z Dolního Saska, kde po nepřesvědčivých podzimních výkonech skončil dlouholetý úspěšný vládce lavičky Mirko Slomka, jehož místo zaujal Tayfun Korkut, který vyjma hráčské přestavby chce Hannover vrátit na vyklizené pozice.

Na domácí straně je statistika: Schalke na hřišti HDI-Areny vyhrálo pouze třikrát z posledních deseti zápasů a nastavený trend by logicky Korkutovy ovečky chtěly udržet. "Budeme hrát proti top týmu. Také ale víme, kde má Schalke své slabiny," řekl Korkut, jenž má se svým týmem vydařenou přípravu a úspěšný postup do 2. Kola DFB-Pokalu přes Astorii Walldorf.

Sezónu s mnoha výkyvy zažili Königsblauen, kteří nakonec zakončili minulý bundesligový ročník na třetí příčce a mohou se tím pádem těšit na prestižní Ligu mistrů. Tradiční celek však má do nové sezóny jasný cíl - vyvarovat se rozkolísaných podzimních výkonů.

To se Schalke hned na rozjezd nepodařilo, když gelsenkirchenský tým nedokázal postoupit přes třetiligové Dynamo Drážďany do druhého kola domácího poháru. "Budeme se prezentovat jinak, než tomu bylo v Drážďanech," vyhlásil kouč Jens Keller. "Vypadnutí z poháru pro nás byla rána pod pás. Sami hráči byli k sobě velmi sebekritičtí," doplnil 43letý stratég.

Dolnosaský celek se musí obejít bez kapitána Larse Stindla, jehož od pohárového vystoupení trápí potíže s kolenem. O poznání horší situace ale panuje na druhé straně, kde jsou mimo hru Giefer, Kirchhoff, Uchida, Aogo, Goretzka, Farfán a Obasi. Nejistý byl navíc start Kevina-Prince Boatenga (žaludeční problémy) a Huntelaara (koleno), oba však nakonec budou moci hrát.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen - Bittencourt, Kiyotake, Prib - Joselu
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Ayhan, Höwedes, Matip, Kolasinac - Neustädter, K.-P. Boateng - Choupo-Moting, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Oba trenéři, jak hoffenheimský Markus Gisdol, tak Markus Weinzierl z Augsburgu hlásí, že jsou připraveni na nové bundesligové mače.

Přesto však v obou táborech nepochybně panuje rozdílné rozpoložení. Zatímco první zmíněný klub po výsledku 9:0 s přehledem postoupil do dalšího kola DFB-Pokalu, ten druhý z této soutěže už vyprovodil 1. FC Magdeburg, jinak hrající až čtvrtou ligu! "Taková porážka by se bundesligovému celku určitě stávat neměla. Nicméně pro nás byla určitým varování, že prostě musíme jít do každého dalšího zápasu na 100%, tak jako tomu bylo v minulé sezoně," prohlásil Weinzierl, jenž s podceňovaným klubem obsadil velmi solidní osmou příčku.

V Hoffenheimu mají naopak velkou radost jak z pohárového postupu, tak z toho, že první duel nové ligové sezony sehrají před vlastními příznivci ve Rhein-Neckar Areně. "Na ten zápas se opravdu, opravdu hodně těšíme. Posledních šest nebo sedm týdnů jsme velmi tvrdě pracovali, ale přesto nevíme, jak se nám bude dařit. Přeci jenom hrát Bundesligu je jiné než nastupovat k přátelskému utkání, byť jsme se v nich střetli i se soupeři zvučných jmen," prohlásil kouč Gisdol. Gisdol, jenž je na prvoligové scéně mezi hlavními kouči nováčkem, je zároveň přesvědčený o tom, že Augsburg bude velmi silným soupeřem, navzdory porážce ve zmíněném pohárovém utkání: "Veřejnost je stále podceňuje. A to i přes jejich vynikající umístění z minulé sezony. Vždyť jim jen o kousek unikla Evropská liga. Jsem přesvědčený o tom, že to vypadnutí z poháru je naopak ještě více nabudí k dobrému výsledku."

Domácím bude po zranění k dispozici kapitán Andreas Beck, ovšem nejistý je start objevu minulé sezony, Brazilce Roberta Firmina. Weinzierl se zase bude muset obejít bez Andrého Hahna, který si pro své další působiště zvolil Borussii Mönchengladbach, ale také třeba českého záložníka Jana Morávka, který je zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.20
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer přinese na německé fotbalové scéně na řadu očekávaný šlágr prvního kola, ve kterém Borussia Dortmund přivítá Leverkusen. Ten má na zápasy na Westfalenstadionu poměrně dobré vzpomínky, naposledy si ze žlutočerného svatostánku odvezl tři body.

Borussen mají za sebou poměrně vydařenou sezónu, ve které zpočátku dokázali držet krok s vedoucím Bayernem, ovšem posléze i díky četným zraněním BVB došel dech a mnichovský velkoklub si na konci sezóny hýčkal neuvěřitelný devatenáctibodový odstup.

Svěřenci Jürgena Kloppa tak mají o motivaci postaráno a rádi by začali sbírat potřebné body hned od samého začátku. "Bayer měl už v minulé sezóně velmi kvalitní tým, který ještě posílil. Leverkusen je vždycky obtížným soupeřem," prohlásil Klopp, jehož tým má za sebou postup do druhého kola DFB-Pokalu, když naprosto jasně vyhrál na půdě Stuttgarter Kickers.

Také Bayer měl skvělý úvod minulého ročníku, ovšem postupem času začal farmaceutickému mužstvu docházet dech, dokonce odešel z lavičky Sami Hyypiä, jehož místo zaujala jeho bývalá "pravá ruka" Sascha Lewandowski, který nakonec dovedl Werkself na čtvrté místo.

Do nové sezóny však ambiciózní porýnský tým povede Roger Schmidt, který má za sebou úspěchy s rakouským Salzburgem. A ve stejném duchu by rád pokračoval i v Bayeru. "Samozřejmě všichni chceme odehrát dobrý zápas. Očekávání jsou obrovská," uvedl Schmid před výjezdem do Dortmundu, kde jeho tým hned na rozjezd čeká jeden z nejtěžších soupeřů.

Borussia před utkáním počítá výrazné ztráty. Z nejrůznějších důvodů do zápasu nenastoupí Weidenfeller, Hummels, Subotić, Schmelzer, Sahin, Gündogan, Sven Bender, Blaszczykowski, Ji a Ramos. To Farmaceutici jsou na tom o poznání lépe a mají kompletní kádr.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm - S. Bender - Jojić, H. Mchitarjan - Reus - Aubameyang, Immobile
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch - Castro, Rolfes - Bellarabi, Son - Çalhanoğlu - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Sotva skončilo mistrovství světa a už tu máme i novou ligovou sezónu. Tu na německé scéně obstará Bayern Mnichov, jenž před vlastními fanoušky přivítá Wolfsburg. Obě strany mají jen ty nejvyšší ambice, můžeme se tak těšit na opravdu zajímavou podívanou...

Mnichovský velkoklub má za sebou skvělý ročník, ve kterém dokázal naprosto jasně triumfovat na domácí scéně - získal ligový i pohárový titul. Stejný cíl si pochopitelně Pep Guardiola a jeho ovečky dávají i před startem letošního ročníku, ve kterém by chtěl Bayern opět promluvit do závěrečných bojů také v Lize mistrů, ze které loni vypadl v semifinále s Realem Madrid.

Přípravu FCB výrazně ovlivnila absence hráčů, kteří se představili na světovém šampionátu, přesto se mnichovský velkoklub nechce a ostatně ani nemůže na nic vymlouvat. "Máme za sebou skvělé mistrovství světa se zaslouženým titulem Německa a velkým úspěchem hráčů Bayernu," uvedl před startem nového ročníku generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge.

Spokojenost s minulým ročníkem musí panovat také ve Wolfsburgu, který se postupem času neustále zlepšoval a nakonec obsadil konečnou pátou příčku, čímž si automobilový celek zajistil možnost účasti v Evropské lize. Letos by však Vlci rádi zabojovali rovnou o milionářskou LM.

Wolfsburgu se na hřišti Allianz Areny vůbec nedaří a pravidelně odjíždí z Mnichova bez bodu. VfL pak během posledních zápasů na bavorské půdě dokonce nevstřelilo ani gól. "Jde o zahajovací zápas sezóny. To je samo o sobě obrovskou motivací," prohlásil kouč Dieter Hecking.

Bavorům bude vyjma dlouhodobě zraněného Javiho Martíneze (zpřetrhané kolenní vazy) scházet také Rafinha, Bastian Schweinsteiger a Franck Ribéry, které shodně trápí zranění. Druhá strana se naopak musí obejít bez Diega Benaglia, jehož skolila virová infekce.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Badstuber, Dante, Alaba - Shaqiri, Lahm, Höjbjerg, Juan Bernat - T. Müller, M. Götze - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodríguez - Luiz Gustavo, Guilavogui - Hunt, Arnold, De Bruyne - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FC Köln00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 SC Freiburg00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 SC Paderborn00000:00
 FC Augsburg00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Werder Brémy00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Schalke 0400000:00
 Hamburger SV00000:00
 Hannover 9600000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg
sobota 15:30Hannover 96 - Schalke 04
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
neděle 15:30SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (341)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele