1. kolo
23.08.2014 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke po pohárovém zklamání nezvládlo ani ligový vstup

Pohárová porážka z Drážďan měla být z pohledu Königsblauen zapomenuta na hřišti Hannoveru, to se ovšem gelsenkirchenskému týmu nepodařilo a tři body si na úvod sezóny zapisují 96ky. Schalke má co napravovat.

Úvodní čtvrthodina příliš fotbalově pohledných akcí nenabídla. Obě strany se soustředily zejména na pevná zadní vrátka, balón se tím pádem pohyboval zejména ve středu pole a ani jeden z brankářů prakticky zasahovat nemusel. Nejvíce vzruchu tak asi přineslo vynucené střídání Seada Kolašinace, jehož kvůli neupřesněným problémům s kolenem nahradil Christian Fuchs.

První opravdu nebezpečná akce přišla až ve 37. minutě (!), kdy Prib nastartoval Joselua, ten však neprokázal kvality zakončovatele a z nadějné pozice branku vůbec netrefil. Odpověď si těsně před odchodem do kabin nachystal Huntelaar, ovšem pozorný Zieler byl na místě.

To, co se nepodařilo před přestávkou, přišlo ihned po začátku druhého dějství. Draxler skvělým pasem našel Choupo-Motinga, jenž následně ještě vrátil na lépe postaveného Huntelaara, pro které už nebyl problém poslat mičudu na určené místo - 0:1. Zvýšit náskok mohli postupně ze standardky Kevin-Prince Boateng a hned dvakrát Choupo-Moting, ani jednomu z nich se však číslice na ukazateli skóre přepsat nepodařilo. Po hodině hry pak bylo z ničeho nic srovnáno: Bittencourt oslovil rozběhnutého Priba, který byl rychlejší než Ayhan a pohotově srovnal na 1:1.

Za pouhé tři minuty se měnilo skóre znovu. Prib tentokráte obsadil roli nahrávače, Joselu z dálky vypálil a za pomoci Fuchse se kulatý nesmysl ocitl podruhé za zády bezmocného Fährmanna - 2:1. S04 chtělo za každou cenu srovnat krok, ale do nebezpečných situací se nedostávalo. Naopak Sakai svým centrem na zadní tyči oslovil Joselua, ten však pro změnu hlavičkoval jen do břevna Fährmannovy branky! Další nebezpečné situace už následně na programu nebyly.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele