Anglická Premier League - souhrn 11. kola

05.11.2011, 15:49, aktualizováno 06.11.2011, 19:07
Komentáře a souhrny
Bolton rozstřílel Stoke, Wolverhampton udolal Wigan a Tottenham uspěl na Fulhamu. Manchester City včera vyhrál na hřišti QPR a drží si náskok před městskými rivaly United, kteří porazili Sunderland. Uspěly i Newcastle, Chelsea, Arsenal a Aston Villa, naopak Liverpool nenašel recept na brankáře Swansea.

Fulham FC - Tottenham Hotspur 1:3

06.11.2011 17:00

Góly: 57. Younès Kaboul (vl.) - 11. Gareth Bale, 45. Aaron Lennon, 90. Jermain Defoe

Tottenham navázal na úžasnou formu, vyhrál sedmé z osmi posledních zápasů, tentokrát na Craven Cottage porazil místní Fulham 3:1. O góly se postarali nejprve vlastencem Baird, po něm Lennon a Defoe. Za domácí korigoval také vlastní brankou Kaboul. Fulham na konci zápasu mocně finišoval, podle BBC vyhrál na střely na branku 23:6 (!), ale na body to nestačilo.

"Malé" londýnské derby začalo lépe pro domácí, ve druhé minutě po rohu hlavičkoval do Friedela Sidwell. Pak ale z ničeho nic po deseti minutách udeřil Tottenham. Walker prosvištěl okolo svého strážce na pravé straně, vrátil pod sebe Lennonovi a ten centroval před bránu na Adebayora. Před forvardem sice vypíchl míč Schwarzer, ale pouze k nohám Balea, který jej s notnou pomocí Bairda dostal do sítě - 0:1.

Hru pak na chvíli přerušilo ošetřování Scotta Parkera, jemuž uštědřil Sidwell takovou ránu loktem, že by se za ni nemusel stydět ani Arťuchin. Nádherně se po pokračování napřáhl Dempsey, ale ještě lépe ho vychytal Friedel. Hře i poté chyběla plynulost, Tottenham měl sice více ze hry, ale pozorná defenziva Cottagers soupeře k ničemu vážnějšímu nepustila.

Až v ten nejméně vhodný moment povolila. Bale krásně narazil Lennon, drobný Angličan pelášil po levé straně, ve vápně udělal kašpárka z Bairda a na zadní tyčku přesně zakončil - 0:2. Konec poločasu pak měl na svědomí ještě další dvě ošetřování, nejprve Kaboula u země zasáhl kopačkou do obličeje Dembele, v samém závěru pak Zdeněk Grygera při snaze oddělit od míče Balea bez zavinění soupeře skončil s křikem na zemi zřejmě s vykloubeným kolenem.

Už bez českého hráče začala druhá pětačtyřicetiminutovka a vstup do ní vyšel hostům. Krásnou kombinaci v běhu na jeden dotek mezi Adebayorem a Balem zakončil druhý jmenovaný přízemní střelou do míst, kde stál Schwarzer. Chvíli poté pálil z dálky opět do australského gólmana Adebayor. Jiskřilo se i před Friedelem, Zamora pálil a teč Kaboula skončila těsně nad. Následný roh ale nešťastně hlavičkoval King právě do Kaboula, od jehož zad se míč odrazil za brankovou čáru - 1:2.

Domácí to obrovsky nabudilo, hned po minutě střílel z dálky do gólmana Dembele, za dalších několik okamžiků netrefil ideálně volej ze vzduchu po pěkné akci Riise. Fulham zatlačil Spurs k jejich vápnu, Zamora zatáhl do vápna, vrátil pod sebe Dembelemu, ale Friedel jeho střelu doprostřed branky vyrazil před sebe a balon poté odklidili obránci.

Výborný signál měli nachystaný domácí hráči k přímému kopu v 70. minutě. Murphy sklepl do ideální pozice Bairdovi, který sice pálil razantně, ale přesně do míst, kde stál Friedel. Za pět minut vyslal střídající Bryan Ruiz do samostatného úniku Dempseyho, jenž obešel gólmana, ale střelu do odkryté sítě zblokoval dobíhající King.

Neskutečný závar před brankou Tottenhamu byl k vidění v nastaveném čase a hned dvakrát. Nejdřív v chumlu skupinky domácích došlo k několika střelám, tu nejnebezpečnější měl na svědomí Dempsey, ale Friedel vyrazil k Walkerovi, který míč téměř sebral do rukou. Rozhodčí však penaltu neodpískal. Hned poté kopal Fulham roh, nejvýše vystoupal Hangeland a hlavou trefil opět dobře postaveného Friedela. Obrovskou šanci měl dorážkou Dempsey, ale ani on neuspěl - hlavičku namířil k tyči, kde ovšem stál připravený Modrić.

Nepsané pravidlo nedáš - dostaneš už dnes potopilo Wigan a v derby si vybralo svou druhou chvilku. Po závarech na jedné straně se k míči dostal na druhé brankové čáry Adebayor, přehodil bránícího soupeře a předložil kulatý nesmysl Defoeovi. Útočník z první vypálil a i díky teči Kellyho zvýšil na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Stoke City 5:0

06.11.2011 16:00

Góly: 2. Kevin Davies, 23. Chris Eagles, 61. Ivan Klasnić, 73. Chris Eagles, 82. Ivan Klasnić

Neočekávaným debaklem skončilo střetnutí Boltonu se Stoke. Před zhruba půl rokem vyřadili Potters svého soupeře ze semifinále FA Cupu po výhře 5:0, tentokrát se role obrátily. Pod taktovkou Klasniće, který dva góly dal a u dvou asistoval, svěřenci Owena Coylea potřetí v sezoně vyhráli a poskočili z předposlední pozice o stupínek výše.

Hned úvod dal utkání jasný směr. Stoke zahráli malou domů, již Begović chytil do rukavic. Klasnić využil chaosu v defenzivě, rozehrál bleskově nepřímý kop před prázdnou branku Daviesovi a ten se nemohl mýlit - 1:0. Za dalších pět minut to mohlo být o dvě branky, tentokrát ale bosenský brankář zasáhl proti Eaglesovi perfektně. Mladý záložník se dočkal až zhruba v polovině první půle a opět u toho bylo zaváhání Begoviće, jehož využil Eagles - 2:0.

Poločas hráči Boltonu naprosto ovládli. Deset minut po druhé brance hlavičkoval těsně vedle Davies. Ve druhé části se hra trochu vyrovnala, po hodině hry nebezpečně hlavičkoval Huth, ale Jaaskilainen vyrazil na roh. Na druhé straně se však vzápětí měnilo skóre potřetí. Nejprve Klasnić bránu netrefil, za minutu už ale mířil přesně - 3:0.

Na 4:0 zvýšil svým druhým gólem 20 minut před koncem Eagles, kterého ke střele vyzval Ivan Klasnić. Domácí byli při velké chuti, Muamba střílel vedle, další branku mohl přidat opět i Eagles. To se nakonec přeci jen podařilo a byl u toho kdo jiný než Klasnić s Eaglesem. Druhý jmenovaný rozehrál roh a chorvatský forvard hlavou skóroval - 5:0. Šestý gól měl na noze Muamba, ale další branku nepřidal.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Wigan Athletic 3:1

06.11.2011 14:30

Góly: 31. Jamie O'Hara, 55. David Edwards, 66. Stephen Ward - 42. Ben Watson

Souboj o šest bodů mezi sedmnáctými Wolves a posledním Wiganem skončil vítězstvím Vlků 3:1. Latics nezachránil ani heroický výkon brankáře Al-Habsiho, který přes veškerou snahu nedokázal uhasit to, co prachmizerná defenziva Wiganu soupeři dovolila. Góly O’Hary, Edwardse a Warda rozhodly o výhře, za hosty nadvakrát z penalty snižoval Watson.

Po minutě ticha na uctění památky anglických vojáku se na Molineux začalo hrát. Hned ve třetí minutě využil Edwards zaváhání Gohouriho a z hranice vápna protáhl prudkou střelou Al-Habsiho, jenž vyrazil na roh. Krátce nato měli domácí další velkou šanci. Doyle perfektně sklepl dlouhý míč do běhu Huntovi, který si poradil i s brankářem, avšak byl zřejmě faulován. Irský záložník však udržel rovnováhu, souboj nepřihrál a to se mu možná stalo osudným, jelikož sudí Probert do píšťalky nefoukl. Neučinil tak ani po následném rohu a ruce Alcaraze.

Obrovská šance se rýsovala i na druhé straně, Rodallega ale hlavičkoval z ofsajdu. Na druhé straně hlavičkoval těsně vedle Edwards. Po dvaceti minutách se první opravdové šance dočkali i hosté. Diame výborně potáhl míč do středu hřiště před vápno, kde předal Rodallegovi. Ten ovšem místo rány levačkou zkoušel šajtli a nedůrazný pokus bez problémů skryl do rukavic Hennessey.

Po půlhodině hry přišla pro Wigan a především jejich kolumbijského útočníka bolestivá situace. Nejprve Di Santo téměř geniálním centrem do vápna vyzval ke skórování Rodallegu, který si skvěle zpracoval na prsa, jenže ve stoprocentní gólovce netrefil branku. A důkaz, že fotbal umí být nesmírně krutý? Vzápětí se Hennesseyho výkop se po prodloužení jednoho z domácích dostal až k Doyleovi, který učebnicově zatáhl balon k brankové čáře a předložil do jasné pozice O’Harovi. Kanonýr posledních týdnů se na rozdíl od Rodallegy nemýlil a nekompromisně levačkou propálil Al-Habsiho - 1:0.

Wigan přesto neodcházel do kabin se zcela hořkými pocity. Boyce se na pravé straně umě protáhl do vápna, kde ho za hranicí pravidel odstavil Hunt a tentokrát Probert penaltu odpískal. Ben Watson z puntíku sice trefil Hennesseyho, ale následnou dorážku zastavila až síť - 1:1. Těsně před koncem poločasu ještě zkoušel Habsiho překvapit O’Hara, ale stejně o minutu později Hunt neuspěl.

Svěřenci Roberta Martineze vstoupili do druhé půle aktivně, chvíli po začátku střílel vedle Moses, bránu těsně minul chvíli poté i Di Santo. Ostrými ale opět stříleli domácí. V 55. minutě Henry výborně pronikl do vápna, pod sebe přihrával Huntovi, kterého úžasně vychytal Al-Habsi. Míč ale jen vyrazil do prostoru, kam nabíhal O’Hara, jenže ještě úchvatnější zákrok předvedl ománský gólman proti jeho hlavičce. Napotřetí už však Edwards propálil dělovkou vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Ali Al-Habsi si v dnešním zápase musel skutečně připadat jako sám voják v poli. Deset minut po vedoucím gólu opět zase nechala jeho obrana vniknout do šestnáctky soupeřova hráče, tentokrát Jarvise, který dával pod sebe do ohně. Edwardsovu střelu Habsi stačil vyrazit, na Wardovu tečovanou dorážku už byl ale krátký - 3:1. Další zákrok z říše snů předvedl v 70. minutě, po přímém kopu O’Hary hlavičkoval z těsné blízkosti Berra a jen famózní reflexní zásah zabránil čtvrté brance. Na druhé straně střílel po pěti minutách nedůrazně Di Santo.

Závěrečnou čtvrthodinu jasně ovládl Wigan, ale štěstí nebo kvalita v zakončení scházela. Nejprve Sammonův pokus vyrazil nad břevno Hennessey, dvě minuty před koncem pak v další jasné gólovce selhal Diame. Wolverhampton tak konečně po osmi zápasech vyhrál, Wigan naopak už poosmé v řadě odešli poraženi a upevnili si poslední místo v tabulce.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - Manchester City 2:3

05.11.2011 18:30

Góly: 28. Jay Bothroyd, 69. Heidar Helguson - 43. Edin Džeko, 52. David Silva, 74. Yaya Touré

Po strhujícím průběhu zdolali Queens Park Rangers na jejich hřišti 3:2. Ani góly veterána Helgusona s Bothroydem nepomohly Londýňanům k bodům a díky trefám Džeka, Davida Silvy a nakonec vítězné z kopačky Yaya Tourého zvítězili po desáté v sezoně Citizens a upevnili si tak jasnou první pozici v tabulce.

Islandský střelec měl první šanci už po čtvrthodině hry, po přihrávce Bartona a jeho střele se však vytáhl gólman City Hart. QPR se přeci jen první překvapivé branky dočkali. Po standardní situaci si na další Bartonův centr naskočil Jay Bothroyd a hlavou otevřel skóre - 1:0. Prakticky vzápětí mohl Džeko vyrovnat, ale jeho gólovou střelu zblokoval Gabbidon.

Za dalších pět minut střílel po přihrávce Wright-Phllipse Murphy, ale Hart skvěle zneškodnil, stejně jako poté dorážku Helgusona. Pak Helguson poslal centr na hlavu Bothroyda, jenž mohl zvýšit, avšak orazítkoval pouze tyč. Trest přišel brzy a byl až příliš krutý. Z první závažnější akce hostí se hned vlnila síť. Milner kolmicí vybídl Džeka, který si položil obránce a přesně zakončil - 1:1. Do šatny mohl ještě otočit skóre Agüero, ale jeho přízemní rána skončila na tyči.

Hned první minutu druhé půle zahrozili znovu domácí QPR, Bartona opět vychytal Hart. Poté už úřadoval vedoucí celek Premier League v čele s dost možná nejlepším hráčem v Anglii Davidem Silvou. Džeko po brejku namířil přihrávku do vápna na španělského génia, který si ideálně míč přiťukl a z druhého doteku přesně k tyči zakončil - 1:2.

Po hodině hry mohlo být na Eastlands ještě veseleji, Džekovu ránu ovšem vytěsnil Kenny, Agüero o minutu později mířil těsně vedle. A za pár minut přišla odpověď z kopaček domácích. Shaun Wright-Phillips nacentroval do vápna, tam hlavičkoval Bothroyd, jehož pokus ještě tečoval před gólmanem Helguson a bylo srovnáno - 2:2.

City se snažili o zvrat a povedlo se. Čtvrt hodiny před koncem si Yaya Touré naskočil na centr Kolarova a rozhodl - 2:3. Domácí ještě chvíli před koncem mohli vyrovnat, Helguson trefil hlavou břevno. Další gól už nicméně nepadl a Manchester City tak dál vede tabulku s náskokem pěti bodů na městské rivaly United.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Bromwich Albion 3:0

05.11.2011 16:00

Góly: 22. Robin van Persie, 39. Thomas Vermaelen, 74. Mikel Arteta

Další Robina van Persieho přivedlo Arsenal k pohodové výhře 3:0 nad West Bromwichem. Nizozemský kanonýr vstřelil jeden gól, na další dva pak Vermaelenovi a Artetovi přihrál. Gunners byli po celých devadesát minut jednoznačně lepší a vývoj zápasu s přehledem kontrolovali.

V deváté minutě už mohl Arsenal vést, střela Santose z volného přímého kopu ale přeletěla horní tyč Fosterovy brány. Ve dvaadvacáté minutě už to Gunners vyšlo. Celá akce začala geniální přihrávkou Ramseyho na Walcotta, který v tu chvíli běžel z úhlu sám na gólmana hostí. Toho sice překonat nedokázal, ale dorážce van Persieho už nic nestálo v cestě - 1:0.

Hned o chvíli později vymyslel další skvělou kolmici van Persie, Walcott ještě vylepšil pozici pro Gervinha, ten ale Fostera neprostřelil. Běžela třicátá devátá minuta a bylo to o dva góly, z levé strany totiž přetáhl svůj centr Song, van Persie z voleje vrátil míč pod sebe Vermaelenovi, který uklidil balón do protipohybu bezmocného Fostera. V nastavení první půle ještě vypálil po přiklepnutí od Ramseyho Arteta, hosté si však tentokrát mohli oddechnout, střela španělského záložníka letěla nad bránu.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, domácí v poklidu diktovali tempo a byli výrazně nebezpečnější. Po rohu van Persieho hlavičkoval na přední tyči úplně volný Vermaelen, jenže prostor mezi třemi tyčemi těsně netrefil. Van Persie si s obranou Baggies dělal, co chtěl, po hodině hry rozjel po levé straně další akci, kterou ale nakonec zakončil Ramsey nepřesným volejem.

V sedmdesáté čtvrté minutě přišla třetí gólová situace, Arsenal předvedl opravdu krásnou akci. Znovu u toho byl van Persie, jenž našel na pravé straně střídajícího Rosického, který mu míč do pokutového území vrátil. Van Persie zachoval chladnou hlavu, poslal zpětnou přihrávku volnému Artetovi a ten parádní ranou k tyči upravil skóre na konečných 3:0.

V samotném závěru utkání ještě mohli alespoň snížit hostující Reid s Morrisonem, v obou případech ale vytáhl jistý zákrok gólman Sczszesny. Arsenal porazil WBA 3:0, dotáhl se bodově na šestý Liverpool a potvrdil, že se s ním v boji o Ligu mistrů musí počítat.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Norwich City 3:2

05.11.2011 16:00

Góly: 30. Darren Bent, 48. Gabriel Agbonlahor, 61. Darren Bent - 25. Anthony Pilkington, 77. Steve Morison

Aston Villa nakonec dokázala přehrát Norwich a po třízápasové odmlce se tak může znovu radovat z plného bodového zisku. Svěřenci Alexe McLeishe si připsali na své konto třetí výhru a bodově se dostali právě před svého dnešního soupeře, před kterým mají dvoubodový odstup.

Kanárci začali na Villa Parku bez zbytečné bázně. Jako první to zkoušel Morison, jeho pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Na druhé straně zahrozil N'Zogbia, ani jeho rána si ovšem cestu do prostoru branky nenašla. Byli to ale svěřenci Paula Lamberta, kdo měl více ze hry. Dobrou střelou se prezentoval Pilkington, na Givena ovšem nevyzrál. Téměř vzápětí pálil Morison, ani jeho střela však ke změně skóre nevedla.

Villans mohli jít do vedení ve 20. minutě. Tváří v tvář s Ruddym ovšem Bent neuspěl. A tak přišel zasloužený trest. K volnému přímému kopu se postavil Pilkington a parádní ranou do šibenice otevřel skóre - 0:1. Vedení však Norwichi dlouho nevydrželo. Po půlhodině hry se poprvé osvědčila spolupráce Agbonlahora s Bentem a druhý jmenovaný srovnal krok - 1:1. Do poločasu se poté již nic zajímavého nestalo.

To už ale neplatilo po přestávce. Barnett poslal Ruddymu nepřesnou malou domů, a ten se tak musel dívat, jak Agbonlahor pohodlně vstřelil pátý gól v sezóně - 2:1. Pojistku mohl přidat Collins, jeho hlavička ovšem skončila vedle hostující svatyně. Stejně dopadl na opačné straně též hlavičkující Barnett. V šedesáté druhé minutě už se však Villans mohli radovat. Akci N'Zogbii s Agbonlahorem zakončil z bezprostřední blízkosti Bent - 3:1.

Chvíli nato se s domácím dresu poprvé ukázala nová letní akvizice Jermaine Jenas, který se konečně dokázal zotavit z dlouhodobého zranění Achillovy šlachy. Pohodový závěr ovšem Ville pokazil v 77. minutě Holt, který našel nadýchaným centrem Morisona a ten už napotřetí nezaváhal - 3:2. V závěru už se však hosté na další trefu nezmohli, a tak se mohou Villans po třech zápasech konečně radovat z výhry.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Chelsea FC 0:1

05.11.2011 16:00

Góly: 51. Frank Lampard

Ze dvou porážek v řadě se dnes dokázala oklepat londýnská Chelsea, který zvítězila na půdě osmnáctého Blackburnu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Hosté znovu nepředvedli ideální výkon, přesto byli lepším týmem a po jediném gólu Lamparda z jednapadesáté minuty se mohou radovat z důležitého zisku tří bodů. Chelsea se po vítězství znovu osamostatnila na čtvrté příčce.

Chelsea nastoupila v nezvyklé sestavě, v obraně se po dlouhé době objevil Alex, Ivanovič se tedy přesunul na kraj defenzivní čtveřice a na Bosingwu místo nezbylo, v útoku zase dostal přednost Malouda před Torresem. A Blues začali skvěle, už po necelé stovce vteřin se do šance prodral Lampard, na svůj dnešní okamžik slávy si však musel ještě počkat. O pár minut později to z úhlu zkoušel Malouda, jeho křižná rána ale branku minula.

V desáté minutě zůstal po souboji s Yakubuem na zemi ležet Petr Čech, jeho ošetření pak zabralo téměř deset minut. Původní zprávy hovořily o zlomeném nosu, poté to sice vypadalo pro českou jedničku mnohem lépe a nemělo jít o nic vážného, jenže nakonec se potvrdily obavy o zlomenině a start Čecha v baráži proti Černé Hoře je nejistý. Rovers nebyli příliš nebezpeční, jen čas od času se pokusili ohrozit bránu hostů střelou, která ovšem nebyla přesná. Jako tomu bylo v případě Samby, Yakubua a Rochiny, jedinou domácí střelu na branku v první půli si připsal až v jejím dlouhém nastavení Hoilett.

Z hráčů Chelsea byl nejnebezpečnější Daniel Sturridge, ovšem ani on v úvodním dějství balón do sítě nedostal. Do druhé půle nastoupili hosté již s Fernandem Torresem, který nahradil Maloudu. A v jednapadesáté minutě šli zaslouženě do vedení, Ivanovič poslal od pravé postranní čáry perfektní centr šajtlí a nikým neobsazený Frank Lampard hlavou nedal Robinsonovi žádnou šanci.

Hned v zápětí mohl vyrovnat Gamst Pedersen, ve velké šanci ale Čecha nepřekonal. Poté se hra uklidnila, Chelsea pouze kontrolovala hru a začala se soustředit na klidné dohrání zápasu. Obrana tentokrát fungovala dobře, takže se domácí nedostávali do příležitostí. Druhý gól naopak mohli přidat Blues, jenže šance Sturridge a v poslední minutě i tutovka Torrese gólem neskončily. Chelsea přesto zvítězila na půdě Blackburnu 1:0 a spravila si tak náladu po vysoké porážce od Arsenalu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Swansea City 0:0

05.11.2011 16:00

Góly: -

Nedávná historie se opakuje. Liverpool znovu nedokázal na Anfield Road naplno bodovat, tentokrát se může radovat další z nováčků Swansea, která si z města Beatles odváží cenný bod za bezgólovou remízu. Reds tak potvrdili statistiku, s nováčkem totiž doma naposledy vyhráli před deseti lety.

Liverpoolští nechtěli opakovat dva týdny staré zaváhání s Norwichem, a tak od začátku na svého soupeře vlétli. A záhy se mohli i ujmout vedení. Downing prošel po křídle, nacentroval do pokutového území, kde našel v ideální střelecké pozici Carrolla, ten ovšem z bezprostřední blízkosti napálil míč pouze do břevna. Poté měl dobrou možnost také Suárez, pěknou střelou ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče. Vzápětí pálil Downing, jeho pokus ale pro změnu hostující obrana zablokovala.

Těsně před půlhodinou hry mohli Reds promarněné příležitosti mrzet dvojnásob. Grahamův centr se totiž nečekaně stočil a jen díky skvělému Reinově zákroku svítilo na ukazateli skóre stále 0:0. Byli to ale domácí, kdo držel otěže utkání ve svých rukou. Další šanci měl Suárez, ani strážce hostující svatyně se ovšem nenechal zahanbit a vytáhl bravurní zákrok. Na druhé straně si z liverpoolské obrany udělal slalomové tyčky Routledge, Allen však střílel přes obránce nepřesně. A když neuspěl ani hlavičkující Carroll, tak se šlo do kabin bez branek.

Ani po obrátce se nic nezměnilo, domácí stále drželi míč na svých kopačkách, ovšem přes pozornou defenzivu Swans se dostávali poskrovnu a navíc se museli mít neustále na pozoru, neboť hosté hrozili z rychlých protiútoků. Svěřenci Brendana Rodgerse se ani nemuseli příliš snažit a přesto mohli jít do vedení. Reina totiž špatně zpracoval triviální přihrávku, toho chtěl využít agilní Graham, španělský brankář však své zaváhání napravil a míč odehrál do bezpečí.

Velšané byli rázem při chuti. Z hranice vápna napřáhl Dyer, jeho pokus, stejně jako následnou dorážku Grahama ale zastavil skvělým zákrokem Reina. Hra se potom na dlouhou dobu uklidnila, další zajímavé šance byly k vidění až v závěru. A bylo to znovu na straně Swans. Dyer našel Grahama, ten ještě sklepl pro Gowera, který ovšem z bezprostřední blízkosti branku nepochopitelně přestřelil. A když si Vorm dokázal poradit i s pokusy Suáreze a Johnsona, tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sunderland AFC 1:0

05.11.2011 16:00

Góly: 45. Wes Brown (vl.)

Manchester United se na domácím trávníku se Sunderlandem až nezvykle dlouho trápil, nakonec ale zásluhou vlastní branky Browna přece jen splnil povinnost a připsal si tři body. Rudí ďáblové tak dali zapomenout na dva týdny starý debakl s městským rivalem City a připsali si již druhou výhru v řadě.

Úvod utkání nám příliš pohledných fotbalových akci nenabídl, oba celky jakoby čekaly na chybu toho druhého. K vidění bylo pouze zranění hostujícího mladíčka Wickhama, kterého tak musel záhy nahradit Korejec Ji. Jako první se osmělili přece jen Rudí Ďáblové, Hernándezův pokus ovšem na Westwooda nevyzrál. Poté byli k vidění dvě nadějné možnosti i na druhé straně, Larssonova tečovaná rána však trefila jen boční síť, pokus Bendtnera potom nadvakrát zpacifikoval Lindegaard.

Ani v dalším průběhu se nic převratného nezměnilo, k vidění bylo minimum šancí na obou stranách, hrálo se především ve středu pole. Tos e snažil po půlhodině hry změnit Rooney, jeho střela ovšem Westwooda pouze protáhla. Ve třicáté osmé minutě upadl po souboji s Larssonem ve vápně Hernández, ManU se dožadoval penalty, píšťalka sudího Masona ale zůstala němá. Těsně před poločasem rozehrávali domácí hned několik rohů. Nejprve sice Jones přestřelil, o chvíli později však dopomohl míči do sítě bývalý hráč United Brown - 1:0.

Po změně stran už začali domácí, jak je u nich na Old Trafford dobrým zvykem kontrolovat hru. Dobrou střelou se prezentoval Nani, mířil ovšem těsně vedle hostující svatyně, vzápětí pro změnu z voleje branku přestřelil Hernández. Po hodině hry stáhl Vidić v pokutovém území Jiho, sudí Mason nejprve ukázal na penaltový puntík, vzápětí po poradě s asistenty ovšem své rozhodnutí odvolal.

Toho mohl na druhé straně využít Rooney, Westwood ale jeho střelu skvěle vyrazil, Evra poté přestřelil odkrytou branku. Nedůraz v zakončení se mohl United vymstít v 80. minutě. Larsson nacentroval do vápna, na zadní tyči ovšem na balón těsně nedosáhl Bendtner. Pojistku mohl chvíli nato přidat střídající Carrick, jeho pokus ale hostující strážce svatyně vytěsnil. V závěru si už domácí nejtěsnější možnou výhru pohlídali.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 2:1

05.11.2011 13:45

Góly: 12. John Heitinga (vl.), 29. Ryan Taylor - 45. Jack Rodwell

Newcastle potvrdil skvělou formu i proti Evertonu, další tři body tak Magpies posunují již na druhou příčku před ManUtd, který však má odpolední utkání se Sunderlandem k dobru. Svěřenci Alana Pardewa jsou tak před náročným dvojbojem v Manchesteru i nadále neporaženi.

Po nepříliš výživném úvodu se jako první osmělili Toffees. Drentheho centr prodloužil Saha až k nabíhajícímu Colemanovi, ten ale i přesto, že nebyl atakován, tak nedokázal zamířit mezi tři tyče. Poté ovšem začali diktovat tempo domácí a netrvalo dlouho a jejich aktivita přinesla kýžený efekt. Marveaux hledal ve vápně nabíhajícího Besta, ještě před ním si ovšem srazil balón do vlastní sítě na přední tyči Heitinga - 1:0.

Karamelky se z inkasované branky nemohly dlouho vzpamatovat. To se jim povedlo až těsně před půlhodinou hry, kdy Drenthe našel přesným centrem v pokutovém území hlavu Rodwella, ten ale hlavičkoval přesně do místa, kde stál připravený Krul. Ani to však nemuselo Everton mrzet. Vzápětí totiž Hibbert oslovil parádním pasem za obranou Sahu, ten si dobře zpracoval, potom však pálil hodně nepřesně. Bývalý střelec ManUtd měl další příležitost i o pár minutek později, ani tentokrát ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče.

A jak už to v takovýchto případech bývá, tak Magpies krutě trestali. Po autovém vhazování se odražený míč vrátil zpátky k Ryanu Taylorovi, ten neváhal a parádní ranou s pomocí břevna překonal Howarda - 2:0. O chvíli později mohli hosté odpovědět. Postupný útok nejprve zakončil Saha střelou do tyče, odražený míč následně přenesl Coleman k Drenthemu, ten ale pro změnu trefil jen boční síť domácí svatyně. V nastaveném čase se však Toffees přece jen dočkali. Na roh Osmana si na přední tyči naběhl Rodwell a parádní hlavičkou zkorigoval na poločasových 2:1.

Ve stejném duchu se začalo i po přestávce. Hosté měli více ze hry, postrádali však podobně jako po většinu prvního dějství dostatečnou kvalitu na to, aby dokázali dotáhnout své možnosti do zdárného konce. Světlou výjimkou byla příležitost Sahy, ten však ani svou v pořadí již třetí dobrou příležitost nedokázal přesně zakončit. Jinak ale měli domácí otěže utkání pevně ve svých rukou a v poklidu si drželi nabytý náskok.

O chvíli později se na trávník podíval v domácím dresu mladičký Sammy Ameobi, který se mohl ihned po svém příchodu zaspat tím nejlepším možným způsobem, z úhlu ovšem branku netrefil. Stejná situace se mohla opakovat i na druhé straně v případě Cahilla, ani ten si však na pozorného Krula nepřišel. Mladší bratr známějšího dlouholetého hráče Magpies měl prsty i v další akci, po rohovém kopu ale zakončoval nepřesně.

S přicházejícím závěrem byl k vidění velký tlak Evertonu, ten však vedl jek k astronomickému držení míče, které chvílemi bylo v hostující prospěch až šedesáti osmi procentní, žádná nebezpečná akce z toho však pro Newcastle nevykvetla. V nastavení mohli naopak několikrát trestat domácí, jenže ani jim se nepodařilo nadějné akce dotáhnout do konce. Mrzet je to ale nemusí, tři body zůstávají tak jako tak na St. James Parku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City11101039:1031
2.Manchester United1182128:1226
3.Newcastle United1174017:825
4.Chelsea FC1171324:1522
5.Tottenham Hotspur1071221:1522
6.Liverpool FC1154214:1019
7.Arsenal FC1161423:2119
8.Aston Villa1136216:1515
9.Norwich City1134416:1813
10.Swansea City1134412:1513
11.Queen's Park Rangers1133510:2012
12.Stoke City113358:1912
13.Wolverhampton Wanderers1132612:1811
14.West Bromwich Albion113269:1611
15.Sunderland AFC1124514:1310
16.Fulham FC1124514:1510
17.Everton FC1031611:1510
18.Bolton Wanderers1130818:279
19.Blackburn Rovers1113713:246
20.Wigan Athletic111287:205

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (425)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele