Anglická Premier League - preview 36. kola

24.04.2010, 10:06, aktualizováno 25.04.2010, 10:25
Previews
Jako první přijde v neděli na řadu prestižní derby mezi Aston Villou a Birminghamem, ve kterém si mohou Villans zajistit pohárovou Evropu. Na první místo se bude chtít po zápase se Stoke Chelsea. Liverpool má v plánu potvrdit sestup Burnley a Everton ještě bude s Fulhamem bojovat o naději na evropské poháry.
Aston Villa - Birmingham City  (neděle 13:00)
Zápas sezóny, alespoň pro fanoušky z Midlands, přijde společně s nedělním obědem. Aston Villa na svém trávníku přivítá nenáviděného městského rivala. I přes to, že má Birmingham City letos splněno, berou fanoušci pouze tři body.

Zatímco McLeish se svými svěřenci překvapil nejednoho znalce anglického fotbalu a ligu může dohrávat v klidu, Aston Villa bojuje v samém závěru o Ligu mistrů. Teoretické šance přiživí pouze tři body, ty zároveň definitivně zajistí alespoň Evropskou ligu, jejich ztráta však pohřbí naděje na nejprestižnější soutěž Evropy a navíc znepříjemní veškeré vzpomínky Villans na tuto sezónu.

Birmingham poprvé postoupil do Premier league v roce 2002 a od té doby odehrál se svým úhlavním nepřítelem jedenáct duelů. Začal sice skvěle, v prvních šesti zápasech si připsal čtyři výhry a dvě remízy, ale v posledních utkáních pouze prohrával a mezi pěti prohrami se například objevil i devastující výsledek 5:1, který se zrodil při posledním střetnutí týmů ve Villa Parku.

Blues se navíc potýkají se zlou formou na hřištích soupeřů, když si z posledních sedmi ligových výjezdů připsal pouhé tři body za vítězství v posledním Portsmouthu. Jenže ani Aston Villa nepředvádí před svými fanoušky valné výkony a po Vánocích si z osmi pokusů připsala jediné vítězství nad trápícím se Burnley, šest remíz a prohru s pohárovým rivalem z Liverpoolu, která celou nelichotivou bilanci započala.

Diametrálně odlišná je pak celková forma obou celků. Zatímco o Evropu bojující Villans v roce 2005 prohráli pouze jediný z patnácti ligových zápasů a právě po debaklu s Chelsea získali deset z dvanácti možných bodů, City neznají příchuť vítězství už sedm zápasů v řadě. Čtyři body získali za domácí remízy, ve třech zápasech před soupeřovými fanoušky pak inkasovali nepříliš dobře reprezentujících deset branek.

Další souboj je zaměřen na muže u laviček. Oba manažeři jsou stará známá firma, doslova. Hned dvacetkrát se totiž střetli v jiném obrovsky napjatém derby na Ostrovech. Úspěšnější O’Neill, který McLeishe celkově porazil už dvanáctkrát, si ale ze skotských duelů tolik sebedůvěry brát nemůže. Hned sedmnáctkrát z kvanta vzájemných bojů rozhodl pouze jediný gól navíc na té či oné straně.

Ani hledisko historické nezůstává pozadu. Martin O’Neill se může zvěčnit rekordní šestou výhrou nad svěřenci McLeishe v řadě a zároveň získat nejvyšší počet bodů od roku 1993. Naopak jeho protějšek není daleko od nejlepšího umístění Birminghamu za dlouhých jednačtyřicet let.

Ještě o něco zajímavějším se derby stává pro trojici hráčů. Domácí barvy hájící Heskey zůstává i po šesti letech nejdražší posilou Birminghamu. Na druhé straně se může objevit Liam Ridgwell a Craig Gardner, kteří dohromady odehráli za svého nynějšího soupeře 172 zápasů. Druhý jmenovaný vůbec poprvé vstoupí na Villa Park jako host. Na zápas s městským rivalem se těší i Gabriel Agbonlahor, který skóroval v posledních třech vzájemných zápasech, pokaždé v poslední čtvrthodince.

V těchto důležitých zápasech je vždy podstatné, jak moc silný tým mají manažeři k dispozici. V nedělním utkání si na marodku nebudou moci stěžovat ani na jedné straně. Kromě Delpha s Harewoodem se do hry nejspíše dostane Warnock, Petrov i Dunne, kteří byli zraněni v předešlém zápase. Za hosty si nezahraje Murphy s O’Connorem, k dispozici navíc bude další ex-hráč Villy Kevin Phillips.

Své k dalšímu boji o Birmingham měli i oba manažeři. "Chcete-li vyhrát derby, musíte být mimořádně disciplinovaní. Rozhodčí velmi rychle ukazují hráčům hranice zákona a brzká žlutá karta nadělá problémy až do konce zápasu.

Vyhráli jsme pět zápasů v řadě a určitě můžeme Birmingham porazit. Ale rozhodně jsou schopni přijet sem a extrémně nám to ztížit. Budeme muset být velmi silní psychicky a vydat z nás veškerou energii. V této fázi, kdy je všude kolem trocha napětí, je možné cokoliv, ale nejdůležitější věcí je zkusit vyhrát.

Sedm zápasů bez výhry nebude mít pro derby žádný efekt. Jejich výborné počínání po celý rok překvapilo mnoho lidí. To doplnili několika úžasnými výsledky, kterých dosáhli přes tvrdou práci, disciplínu a kontroly hry,"
poznamenal domácí lodivod.

"Naším cílem je samozřejmě Villu porazit, ale můžu to zaručit? Samozřejmě, že ne. Ale jednu věc garantovat mohu, a to je náš výkon. Bookmakeři vám řeknou, že bychom z pohledu kupní síly a kvality neměli vyhrát, ale my víme, že se hraje jedenáct na jedenáct a v neděli můžeme narušit jejich šance.

V ten den (poslední střetnutí ve Villa Parku, kde domácí zvítězili 5-1) jsem to hrál příliš otevřeně. Šel jsem do toho odvážně, někteří lidi řeknou, že jsem byl naivní, ale já pracuji jako manažer dlouhou dobu a věděl jsem přesně, co dělám i se všemi riziky. Nyní si více rozumíme jako tým, jsme více odolní, zocelení a organizovaní,"
věří v lepší výsledek McLeish.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.90 - 5.50
více informací
Burnley FC - Liverpool FC  (neděle 16:00)
Už dva měsíce okupujíc Clarets sestupové příčky a jen stěží se z nich zvládnou do konce sezony vyhrabat. Potřebovali by k tomu zázrak, ne jeden, a pokud možno už teď - proti silnému Liverpoolu. Při nepříznivé konstelaci hvězd si dokonce Burnley může být degradací jisto už po tomto hracím víkendu. Podobně jsou na tom i Reds, ti pro změnu už po dnešku můžou klidně zapomenout na Ligu mistrů.

Prakticky lze říct, že Burnley nemá už co ztratit. V podobném duchu hovoří i Brian Laws, když poněkud kousavě tvrdí: "Lidé nás odepisují už měsíce, ale koho zajímá, co říkají oni?" Kritizovaný manažer tak stále ještě doufá v záchranu, která je však z pohledu Moorites opravdu v nedohlednu. Znamenalo by to, že by ze závěrečných tří zápasů museli vytěžit o pět bodů více než Hammers, zkrátka by nestačilo, aby krize potkala jen Hull, ale i West Ham, což je navýsost nepravděpodobné. Jakkoliv tedy nedělní výhra Burnley není tak nemožná - vždyť Clarets letos skalpovali hned několik velkých týmů jako třeba Chelsea, Tottenham či MU - vyhrát i zbývající dvě utkání se pro ně jeví jako nadlidský úkol. Nejenže Turfites už dávno zapomněli na svou domácí suverenitu, ale právě pod Lawsem zatím prohráli hned 13 z 16 střetnutí.

Liverpool je teď v lize sice čtyřikrát v řadě neporažen, ovšem v letošním kalendářním roce ještě ani jednou netriumfoval venku, na což měl přitom hned sedm pokusů. Asi není třeba připomínat, že s takovou může ještě klidně přijít i o flek v Evropské lize. Klíčem ke zlepšení by rozhodně mohlo být neustálé soustředění se na obranu, které momentálně Liverpoolu pořádně prospívá. Za bezmála 400 minut teď inkasoval pouze jedinkrát od Ridgewella. Bez zajímavosti není ani fakt, že teď Liverpool bude znovu usilovat o teprve čtvrté zdvojené vítězství v sezoně.

Útočník Burnley David Nugent by v neděli mohl nastoupit i přes natažený hamstring, který si odnesl z minulé porážky od Sunderlandu. Tuto překvapivě dobrou zprávu ovšem vyvažuje Caldwellův vyvrknutý kotník, který svého majitele dneska na trávník ještě rozhodně nepustí.

Rafaelu Benitezovi se určitě musí přestávat líbit nouze, jakou má o pořádné útočníky. Nejenže totiž do konce ročníku nemůže počítat s Fernandem Torresem, ale ke všemu teď možná nebude moci počítat ani s N’ Gogem, jenž si udělal něco se zády během neúspěšného utkání v Madridu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Fulham FC  (neděle 16:00)
Sen Evertonu o Evropské lize stále ještě přežívá. Doslova z minuty na minutu se ho povedlo zachránit minulý víkend - kdy těsně před koncem sestřelil Blackburn Tim Cahill. Proti Fulhamu, který veškeré své síly vrhá už jen do soubojů na mezinárodních kolbištích, tak Toffees neberou nic než tři body a budou vyhlížet zaváhání Liverpoolu.

Jakýkoliv jinačí výsledek než ten vítězný opravdu Karamelky v neděli neberou. Na Fulham to umí, navíc motivaci mají několikanásobně větší. Cíl prodloužit 21zápasovou sérii neporazitelnosti na vlastním hřišti právě proti tomuto soupeři je tedy zřejmý a nezpochybnitelný. A v lize momentálně osmkrát v řadě neporažení Toffees také rozhodně budou označeni za favority. Fulham totiž naproti tomu venku nevyhrál od úvodního kola sezony, přičemž na posledních sedmi výjezdech dokonce totálně propadl i střelecky. Také všeobecně Cottagers závěr ligového ročníku poněkud vypouštějí, soustředit se chtějí hlavně na semifinálovou odvetu, do které startují de facto ze stejné pozice jako Hamburk (venku uhráli bezbrankovou remízu).

Evertonu hraje do karet rovněž neustále se tenčící listina marodů. Na ní zůstávají už jen jména Heitingy, Goslinga a Fellainiho. Návrat už dříve ohlásili klíčoví borci jako třeba Arteta či Jagielka. Ti tvoří kostru mužstva ještě spolu s Timem Cahillem, historicky druhým nejlepším střelcem Toffees v Premier League, který si v neděli odbude již svůj dvoustý start v dresu merseysideského celku.

Zatímco Evertonu se dýchá čím dál snáze, Fulham to má spíše naopak - na seznam lazarů teď totiž čerstvě přibyl jeho nejlepší střelec Bobby Zamora a přidal se tak ke svému parťákovi z útoku Andymu Johnsonovi. Na pravý kraj obrany se však alespoň po čtyřech měsících vrací Pantsil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Stoke City  (neděle 17:00)
Na nic jiného než tři body nemůže myslet družina Carla Ancelottiho před nedělním zápasem se Stoke City. Chelsea musí reagovat na včerejší vítězství Manchesteru United a pokud se chce vrátit zpět do čela Premier League, nesmí zaváhat.

Cestu za titulem si Blues zkomplikovali v minulém kole, kdy vyhořeli na půdě Tottenhamu a dovolili Rudým Ďáblům se dotáhnout na rozdíl jediného bodu. A situace je ještě horší. Svěřenci Sira Alexe Fergusona totiž včera právě Spurs porazit dokázali a pokud se Chelsea nechce spoléhat na nepravděpodobné zaváhání United v posledních dvou kolech, musí již všechno vyhrát, včetně zápasu na Anfield Road.

Souboj o ligový primát tak bude otevřený až do posledního kola, čeká se, kdo zaváhá jako první. Chelsea před duelem s Potters trápí několik zranění a Ancelotti si uvědomuje, že není čas na odpočinek. Největší ránou je absence Johna Terryho, jenž pyká za červenou kartu, ale i bez svého kapitána by neměli mít Blues problém. Ačkoliv vzpomeňme, že Stoke dokáže Chelsea pořádně pozlobit. V posledních dvou ligových střetnutí vždy dokázali Londýňané rozhodnout až v nastavení.

Vedle již zmiňovaného Terryho jim bude chybět také John Obi Mikel, který se zraněným kotníkem vypadl na zbytek sezóny, zastoupit ho bude muset jeden z dvojice Deco, Ballack. Mimo hru zůstávají i Bosingwa, Essien a Carvalho.

Tony Pulis si může se svým mužstvem libovat v klidném středu tabulky, který Stoke zajišťuje účast mezi elitou i pro příští rok. Ve zbývajících třech zápasech navíc ještě mohou Potters zabojovat o první polovinu tabulky, což by byl nesmírný úspěch. Nicméně los jim není příliš nakloněn. Po dvou měsících může Pulis počítat se stoperem Ryanem Shawcrossem a také Matthew Etheringtonem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.25 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Tottenham Hotspur  (sobota 13:45)
Senzační hattrick může v sobotu zkompletovat Tottenham, který letos obrazně řečeno skalpuje jeden velký tým za druhým. A to je při pohledu do historických statistik skutečnost vskutku nevídaná. K dokonalosti může vše dovést výhra nad Manchesterem United.

Spurs mají s Chelsea, Manchesterem United a Arsenalem tristní bilanci. Ze 63 ligových zápasů dokázali vyhrát pouhých pět představení. Přitom dvě z nich se zrodily v posledních deseti dnech, kdy Tottenham nejprve porazil nenáviděného rivala Arsenal a poté si smlsl i na dalším londýnském klubu Chelsea. Vše chtějí nyní Spurs zakončit slastnou výhrou nad Manchesterem United. Po třech bodech touží po těžko uvěřitelných 66 zápasech, v nichž nedokázali venku na hřištích týmů z Big Four vyhrát.

Poslední výhra na Old Trafford se datuje do doby před 21 lety, ale letos určitě není možný tříbodový zisk nereálný. Tottenham je dnes mnohem silnější než loni, kdy sice na Theatre of Dreams vedl už 2:0, ale nakonec pětkrát inkasoval a musel se před velkým soupeřem znovu sklonit. V sobotu ale nechce něco podobného opakovat.

"Jedeme tam beze strachu. Ze zápasů s Arsenalem a Chelsea jsme získali plný počet bodů a na Old Trafford jedeme plni sebevědomí, nemáme co ztratit," hlásí před zápasem kapitán Tottenhamu Michael Dawson, jenž v obou duelech předvedl výtečný výkony. V obraně však bude postrádat zraněné Woodgata a Čorluku, v záloze nenastoupí Niko Kranjčar. Naopak se do sestavy po dlouhých měsících konečně vrací Aaron Lennon. Po jeho boku po trestu i Wilson Palacios a po zranění nejspíš také Jermaine Jenas a Ledley King.

Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson pro změnu doufá, že jeho týmu pomůže trefa Paula Scholese z 93. minuty, která zajistila Rudým Ďáblům výhru v manchesterském derby a vrátila do boje o titul. Pokud by navíc vyhráli, mohou alespoň na několik hodin poskočit na první místo v tabulce a vyvinout velký tlak na v neděli hrající Chelsea.

Pro Tottenham je situace jednoduchá, ať už prohraje nebo vyhraje, bude se spoléhat na mužstvo, které k smrti nenávidí. Právě Arsenal totiž hraje s Manchesterem City a kdyby vyhrál, výrazně Tottenham přiblíží vysněné Lize mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.40 - 6.25
více informací
Bolton Wanderers - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Už jen zázrak by způsobil pád Boltonu, zatímco naopak ani ten zázrak již nepomůže Pompey k záchraně. Karty jsou tedy rozdány jasně, ledabyle - není moc o co hrát. Trotters hrají snad jen o co nejvyšší prémie za umístění, Portsmouth snad už ani o tu čest hrát nemůže.

Pro teoretickou jistotu setrvání mezi elitou musejí Wanderers ve zbývajících třech kolech alespoň jednou naplno bodovat, potažmo pokaždé vybojovat remízu. Jinak mohou mít ještě problémy, ale ani taková varianta už podle všeho nehrozí. Bolton se tak na vlastní schopnosti spoléhat patrně nebude muset, a to je pro něj asi jediné štěstí. V poslední době se totiž zachraňuje vlastně jen díky nemohoucnosti soupeřů, sám toho příliš neuhrál. Doma se teď bude všemožně snažit vyhnout třetí po sobě jdoucí porážce, celkově pak může prohrát pátý zápas z minulých šesti. Bez zajímavosti není ani fakt, že pakliže bychom brali v úvahu pouze domácí utkání všech týmů Premier League, hovořili bychom o Trotters jako o jednom z nejžhavějších adeptů na sestup (byli by třetí od konce).

Pompey určitě budou veškerou svou pozornost upírat na finále FA Cupu, které sehrají příští týden. A to i navzdory tomu, že hlavní motivaci - účast v Evropské lize - mu před chvílí celkem logicky upřela anglická FA. Portsmouth totiž nestihl včas nahlásit UEFA, že má zájem o poháry, a snahu o získání dodatečné výjimky pak rázně utnula sama domácí asociace. Pompey si tak hrůzostrašnou sezonu mohou vylepšit "pouhou" trofejí do výkladní skříně. I to je ale slušná motivace, uvážíme-li, že v první lize už se s nimi nepočítá nějaký ten pátek a že vyhlídky na budoucnost nejsou v jejich případě zrovna světlé.

Jestliže v Boltonu není nálada na tom úplně nejvyšším stupni, přikrášluje ji alespoň možný návrat hned trojice fotbalistů. O‘ Brien, Gardner a Basham se sice v poslední době potýkali s různými problémy, ovšem návrat hlásí prakticky naráz. Zároveň se očekává, že Owen Coyle dá poprvé možnost Weissovi předvést svůj potenciál od samého počátku.

Portsmouth se zase jednou bude muset obejít bez klíčového středopolaře O’ Hary, který laboruje s bolavými zády. Grant se tak může radovat alespoň z dohody s Racingem Lens, který za menší příplatek kývl na prodloužení Dindaneho hostování na jihu Anglie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.10 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hull City - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Hull City bojuje vedle sestupu už také s časem, který mu může tři kola před koncem vypršet. Tigers hostí na domácím stánku Sunderland a pokud nevyhrají, budou muset v posledních dvou zápasech doufat v zázrak.

Pravda, na West Ham sice ztrácí tři body, a vedle zápasu se Sunderlandem je čeká ještě Wigan, ale pak Liverpool a ani West Ham nemá los tolik těžký a dá se čekat, že bude bodovat. Hotovo může být v případě, že Hull prohraje s Black Cats a Hammers porazí Wigan.

Tigers však nechtějí zůstat v první lize jen z fotbalového hlediska, ale zejména kvůli financím. V případě sestupu by totiž byla situace značně nejistá. V případě pádu do League Championship by se totiž Hullu nejspíše nevyhnulo rozsáhlé zemětřesení napříč celým klubem. "Samozřejmě, že je budoucnost hodně nejistá. Klub potřebuje zoufale zůstat v Premier League," potvrdil předseda Adam Pearson.

Manažer Iain Dowie nemůže počítat s útočníkem Janem Vennegoorem of Hesselinkem. Poprvé od února by chtěl nastoupit Anthony Gardner, fit jsou i Folan s Mendym. Mimo zůstávají Ashbee, Garcia, Zayatte, Hunt a jistota startu není ani u Marneyho s Mouyokolem.

Sunderland přijíždí na KC Stadium se skromnými cíli, respektive v závěrečných zápasech již nemá o co hrát. Snad jen o první polovinu tabulky, která není daleko. Manažer Steve Bruce bude mít přes léto za úkol zejména zlepšit venkovní bilanci. Ta je totiž žalostná. Od loňského vítězství nad Hullem totiž Black Cats vyhráli venku ze 27 zápasů jen jednou.

Fanoušci by nejspíš mohli na hřišti znovu spatřit kapitána Lorika Canu, opačným směrem na marodku putuje Lee Cattermole. Otazník visí u Johna Mensaha, za kterého je případně připraven naskočit Anton Ferdinand.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Po 36. kole může být jasno ve West Hamu. Pokud totiž Hammers porazí Wigan, udělají zásadní a možná rozhodující krok vstříc záchraně, v případě prohry se budou bát až do posledního kola, remíza nejspíše nic nevyřeší, ačkoliv je třeba se ohlížet na výsledek z Hullu.

West Ham dělí od pásma sestupu pouze tři body. To Wigan už může dohrávat relativně v klidu, byť má náskok sedmi bodů a sestup je ještě teoreticky možný. Ale to by se musel stát zázrak, o kterém nemůže být v současné chvíli řeč. Latics si hodně pomohli posledním senzačním vítězstvím nad Arsenalem, který porazili třemi góly v závěrečných deseti minutách, ačkoliv prohrávali už 0:2. A Dave Whelan, předseda klubu, prohlásil, že právě tento zápas je důkazem, že se Wigan ubírá správným směrem. Z manažera Roberta Martineze se prý stává jeden z nejlepších mladých koučů Evropy.

V Upton Parku prožívají docela jiný příběh. Křeslo Gianfranca Zoly se povážlivě komíhá a mluví se o tom, že italský trenér na lavičce skončí, ať už se s klubem zachrání nebo ne. Je totiž otázkou, zda finančně oslabení Hammers dokáží platit Zolův plat, který by měl být kolem 1.8 milionu liber ročně.

Přestože West Ham vyhrál jen jediný zápas z posledních devíti, může si tři kola před koncem zajistit záchranu. A to v případě, že Burnley neporazí Liverpool a Hull prohraje se Sunderlandem a West Ham vyhraje. V tom případě už by jen krajně nereálné skóre mohlo poslat Hammers dolů.

Domácí jsou navíc posílení návratem kapitána Scotta Parkera, jenž dva zápasy pykal za karty, což kvituje Zola. "Budeme mít zpátky Scotta Parkera, což je skvělá zpráva. Všichni víme, co dokáže s naší hrou udělat." Nastoupí nejspíš i Carlton Cole, který minulý zápas s Liverpoolem nedohrál kvůli poraněnému kolenu. Po karetním trestu se vrací i jeden hráč Wiganu, jde o stopera Garyho Caldwella. Chybět by však mohl znovu se zraněním bojující Hendry Thomas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.60 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
Wolverhampton se nachází v podobné situaci jako Bolton s Wiganem - přímou hrozbou sestupu už ohrožen není. Na osmnáctý Hull má momentálně luxusní náskok šesti bodů, takže ho ani čtyřzápasová série tížit nemusí. Podobně je na tom Blackburn, a stejně jako Vlci se rovněž potýká se střeleckou krizí. Kdokoliv bažící po gólových hodech by se tak tomuto zápasu měl raději vyhnout velkým obloukem.

Obzvlášť vizitka vlčí ofenzivní vozby bere dech - ovšem tím nesprávným směrem. Celou sezonu můžeme pozorovat, kterak McCarthy marně hledá spolehlivě pálícího útočníka. Střelecká mizérie je však spíše globálním problémem celého Wolverhamptonu. Ten vyšel naprázdno v každém z posledních čtyř utkání a doma letos nastřílel zatím všehovšudy pouhých 10 branek. A není to jen o domácím prostředí, i souhrnná vizitka Wolves dává dohromady nejméně vstřelených branek ze všech účastníků Premier League. Jestli se tedy příští sezonu Vlci nechtějí o prvoligovou příslušnost strachovat až do posledního kola, měli by se v létě pohlédnout po nejednom ostříleném borci do útoku.

Také Blackburn si však se svým protivníkem, co se ofenzivní činnosti týče, v ničem nezadá. U něj jsou to pro změnu hlavně výjezdy, které děsí forvardy v modrobílém. Venku totiž dosud sehráli 16 zápasů a nastříleli tam pouhopouhých jedenáct branek, což je pořád o sedm míň než Wolves. A "výletním" problémem Rovers není jen útok, ale i obrana. Ta, když bereme v úvahu pouze venkovní duely, předčí tak akorát tu Hullu a Burnley (dvou posledních týmů). Koneckonců i co se holého bodového zisku týče, patří Blackburn k nejhorším venkovním celkům ligy. Deset bodů přivezených z cizího prostředí je zatím jeho nejhorším výsledkem od vzniku Premier League - a bude mít co dělat, aby se dostal nad 12 bodů, které vytěžil v sezoně 1998/99.

Jeden ze stěžejních článků vlčí ofenzívy, která i s ním nešlape ani zdaleka ideálně, Matt Jarvis možná návštěvu Blackburnu zmešká. To by pak byla pro Wolverhampton asi už úplná smrt. Šikovný záložník si minulý víkend něco udělal se stehnem a bolest v něm prý cítí ještě stále. Trest ještě kompletně nevypršel Henrymu, takže i ten sobotní duel vynechá.

El-Hadjiho Dioufa nedávno zachvátila angína, která ho již donutila vynechat poslední střetnutí s Evertonem. A ani teď v sobotu by ještě nemusel být úplně zdráv. Se stoprocentní jistotou jsou zato mimo hru Samba s Emertonem, kteří před dvěma týdny vyvázli s obtížemi ze zápasu s Manchesterem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer přinese jeden ze dvou šlágrů kola - souboj Arsenalu s ManCity. Tento duel bude zajímavé sledovat hned kvůli několika faktorům. Jednak tu je pětice borců v bleděmodrém, kteří dříve působili na opačné straně barikády. Jednak je v obou táborech stále ještě přítomna motivace. Arsenal se určitě nechce nechat dostihnout svým rivalem z Tottenhamu, kterého zároveň tažen vidinou LM nahání právě Manchester City.

Oba soupeři však nemají společný jen cíl pokořit Spurs. V posledním kole oba shodně utrpěli demoralizující porážku - Arsenal šokoval ztrátou dvougólového vedení a následnou prohrou s Wiganem, zatímco ManCity rovněž v posledních minutách přišel o cenný bod z lokálního derby s United. Pro oba celky měly tyto zaváhání drtivé důsledky. Gunners se musel definitivně vzdát vidiny zisku mistrovského titulu (za předpokladu, že nelze očekávat totální kolaps jak Chelsea, tak MU) a Citizens pro změnu zbytečně přepustili čtvrtou příčku hladovému Tottenhamu.

V případě ManCity ale nejde o tak alarmující situaci, Blues totiž stále ještě mají vše ve vlastních rukou. V příštím kole je čeká přímý souboj se Spurs. Přesto je pro ně nyní přímo žádoucí, aby po jednom zaváhání znovu navázali na fazónu, kterou se pyšnili před derby s Red Devils. Ve třech předchozích kolech totiž pokaždé vyhráli a to vždy nejméně rozdílem tří gólů s celkovým skóre 14:2. Tak úctyhodnou vizitku si teď pošramotili jen hubenou porážkou, takže lze očekávat, že pro ně navázání nebude představovat až takový problém.

Naproti tomu Kanonýři jako by už svou nit pomalu ztráceli. Jejich parádní jízdu bez zaváhání po dlouhé době utnula porážka od Barcelony a od té doby to s nimi jde docela z kopce. Neprobrali se v North London Derby a teď padli i na DW Stadium. Doma se však stále ještě mohou pyšnit šňůrou pěti zápasů bez ztráty kytičky. Nejen proto je potom jejich třetí prohra v řadě takřka nepředstavitelná. Vždyť i z pohledu historického se taková "věc" Arsenalu nepřihodila už dlouhé tři roky.

Micah Richards nezasáhl do čtyř předešlých kol vinou zranění kolene, teď už by ovšem mohl být fit. Takové štěstí však nemá hned trio jeho spoluhráčů - Michael Johnson s Petrovem leží na marodce skolen týmž neduhem, přičemž Lescott se pro změnu trápí s podkolenní šlachou. Nejistý je start Sylvinha, další tři ex-gunneři (Touré, Adebayor a Vieira) by však dokonce mohli naskočit rovnou od první minuty.

Marodka Arsenalu se před ligovým finišem začíná zase pomalu, ale jistě vyprazdňovat. Návrat hlásí jak štítový středopolař Alex Song, tak útočník Eduardo. V brance však vinou zdravotních patálií Almunii bude muset pokračovat Fabianski, jemuž se duel ve Wiganu zrovna nepovedl. Do konce sezony jsou out i Gallas, Vermaelen, Fabregas či Aršavin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.55 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC35245686:3277
2.Manchester United35244778:2776
3.Arsenal FC35225878:3971
4.Tottenham Hotspur34197862:3464
5.Manchester City341711669:4262
6.Aston Villa351613650:3561
7.Liverpool FC351781057:3359
8.Everton FC351412957:4854
9.Birmingham City3512111235:4347
10.Fulham FC3411101335:3743
11.Stoke City3410131133:3743
12.Blackburn Rovers3511101437:5343
13.Sunderland AFC3510111446:5341
14.Bolton Wanderers35981838:6335
15.Wigan Athletic35981833:6635
16.Wolverhampton Wanderers358101728:5134
17.West Ham United357101841:6031
18.Hull City356101932:7228
19.Burnley FC35762237:7427
20.Portsmouth FC35662329:6215
Bodové odečty
Portsmouth FC-9za uvalení konkurzu kvůli finančním problémům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (382)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska musím Spurs držet palce ještě víc než proti Arsenalu COYS

Reagovat
Kovi81

asi tak nejak

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň remíza keby bola a samozrejme City musí vyhrať

Reagovat
Kovi81

tak arsenal uz tak nejak beru, ze jsou mimo hru... po minulem predstaveni na wiganu...

Reagovat
tomasinho

Toto kolo definitivně rozhodne o sestupu Clarets, oba kandidáti na titul zvítězí, City se remízou na Arsenalu přiblíží Tottenhamu na rozdíl jednoho bodu a West Ham si udrží náskok před Hullem.

Reagovat
smazaný uživatel

Gunneři, ne že bych vás prosil, ale aspoň ten bod utrhněte!

Reagovat
kiwwi

jeden aktualny:

On his first day of training, Fergie picked up the ball and said 'BALL' then pointed at the goal and said 'Goal. Then he demonstrated a kicking motion and said 'Kick' understand, 'Kick ball, goal, GOOOOOAAAALLL!'

Eventually the young African plucks up courage to say "Excuse me Mr Ferguson but I speak very good English", to which Fergie replies ' Sit down son, I'm talking to Berbatov.'

P.S. ak to tu uz bolo tak sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SqueeZy

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
hefy

Reagovat
kiwwi

aby bolo jasne na zaciatku chyba este veta ManUtd have signed a new striker from Nigeria.

Reagovat
Chazy

to zkazilo celej vtip..

Reagovat
kiwwi

kurnik a taky dobry vtip to mohol byt

Reagovat
smazaný uživatel

Libi se mi, jak to vsem prislo "vtipny" i kdyz to nedavalo smysl...

Reagovat
tomasinho

To je jedno, já jsem si tam hodil domyslel Dioufa

Reagovat
smazaný uživatel

vžyť to bylo jasný, když jsi se dočetl k Dioufovi

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsem se dočetl k Dioufovi? Takhle to zni, jako by to byl prvni trenink Fergieho v MU Navic se to Dioufa netyka, neni to Nigerijec

Reagovat
kiwwi

myslel to tak ze ked si sa docital k slovam young African tak kazdy si tam domyslel Diufa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi ja vim jak to myslel, nech me si s nim povykladat, ok?

Reagovat
Arbiter

cíťo

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ty se mi sem zas primotej, uz chybi jen Pedro tvl

Reagovat
Arbiter

ne, Getzo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prijde za chvilku mi ten vtip vysvetlit, zatim ma jeste bozi den, tak si ho nechce kazit diskuzi s nami...

Reagovat
Arbiter

boží den v sobotu jinak to docela sedí

Reagovat
smazaný uživatel

NIKDY nepodcenuj Getza...

Reagovat
Arbiter

ok

Reagovat
hefy

boží den.

Reagovat
Chazy

ach jaj, hrobasi, dej si pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bez toho začátku píše jenom o Afrikáncovi ... a jo, původně jsem myslel, že to je něco na SAFův první trénink, ale tak nejsme hloupý a z kontextu si vyvodíme smysl, že :p

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ale ja nemam rad, kdyz chce nekdo rict vtip a poplete ho tak, ze si pak musis domyslet souvislosti

Btw, chce se mi brecet, NUFC se pry zajima o Dindana a oba vime dobre, ze jeho cena je 4m...

Reagovat
smazaný uživatel

ne! nechci ho! ani zadarmo... na jeho úrovni máme Besta a Sholu. áá .. po krásný sezoně zase začnou letní nervy

Reagovat
smazaný uživatel

nevzpomínáš na MS 2006? Dindane má v sobě něco, co dokáže otáčet zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak nastesti si udelal tak skvely jmeno v Anglii, ze o nej stoji vic tymu a jak znam Hughtona, nebude se poustet do financnich prestrelek s nejakym Birminghamem

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme. No já si jdu zakopat do haly. Posledně jsme dostali o 7gólů, tak snad to dneska bude obráceně.

Reagovat
kiwwi

co ja viem, takto sa to cloveku moze zdat este vtipnejsie lebo si pomysli aky je dobry ze to pochopil

Reagovat
kiwwi

aspon vidis ze miestne osadenstvo je nadmieru inteligentne a vie si to domysliet

Reagovat
Didier Drogba

to hod jeste jednou i s tim zacatkem,vsude!!!

Reagovat
C0br

Reagovat
Swarley

Reagovat
mithro

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli budeme pokračovat v téměř bezchybné defenzivní práci, tak by neměli přecházet přes Dawsona s Kingem vůbec snadno. Uvidíme, co vymyslí chobotnice. Každopádně se nezavřít a bušit do nich od začátku, potřebujeme rychlý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slepice to dnes projedou vysoko

Reagovat
Chazy

Mizernej tip na zapas West Ham - Wigan

Reagovat
SqueeZy

hodně mizernej

Reagovat
hefy

Snad dá gol Hugo s Maynorem. Naše dvě hvězdy.

Reagovat
kiwwi

kurnik ten vtip som neskopiroval cely, tak este raz :D

ManUtd have signed a new striker from Nigeria.

On his first day of training, Fergie picked up the ball and said 'BALL' then pointed at the goal and said 'Goal. Then he demonstrated a kicking motion and said 'Kick' understand, 'Kick ball, goal, GOOOOOAAAALLL!'

Eventually the young African plucks up courage to say "Excuse me Mr Ferguson but I speak very good English", to which Fergie replies ' Sit down son, I'm talking to Berbatov.'

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju ze da tottenham i manu

Reagovat
Kovi81

aspon remiza... jim preju ctvrteho fleka a samozrejme doufam v titul u chelsea

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Arbiter

Tak remízka na OT by mohla být, že jo Jinak C'MON YOU CHELS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tento vikend sa na cele nic nezmeni, akurat do zajtra prevezme vedenie Man U ale v nedelu je Chelsea naspat. Podla mna rozhodne v boji o titul zapas Chelsea na Anfield Road. Tam je jedina sanca kde by mohli stratit, zvysok by mali obaja zvladnut za 3 body.

Ak by som si mal niekoho z tejto dvojicky vybrat tak to prajem Chelsea. Aspon Sir Alex pochopi ze zbavit sa Teveza a Ronalda bola velka chyba ktora ho teraz stala dolezite tituly.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zvláštní, když prakticky můžeme poslat Tottenham do LM my. Ale už kvůli Mon(k)eybayorovi musíme vyhrát

Reagovat
Amos

Slepice ikdyž vás nenávidím,vyhrajte na OT , ať titul má Chelsea,díky

Reagovat
Didier Drogba

Slepice,i když vás mám celkem rád,vyhrajte na OT,at titul má Chelsea a vy budete 4. pred tema zasran****a Manchester City,díky

Reagovat
Didier Drogba

Come on Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Go Tigers...snad se povede urvat malou naději....remíza nic neřeší...

Reagovat
fantomas

Koukám, že už sem snad jedinej, kdo vydržel Spurs nefandit celou sezonu. Xbecks, Amos, Counter...pfff...

Reagovat
smazaný uživatel

pro tebe... Mě okolnosti zlákaly na stranu zla

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

víš co se říká- účel světí prostředky

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jediný? ...ehm...ikdyž asi mě neznáš

Reagovat
herbage

A já co?

Reagovat
fantomas

Ty chceš Spurs v LM spíš než City. Tebe tam nepočítám..

Reagovat
afc

pre mna je to tiez tazka dilema,komu tu LM viac priat.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude hodně těžky... Doufám aspoň v bod a výhru Woolwiche, ikdyž kdyby prohráli tak by mi to ani moc nevadilo, ještě by se báli o třetí flek

Snad tam v 60. min. vlítne Aaron a spolu s Balem utvoří nejlepší křídelní dvojici v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United - Tottenham Hotspur- 1

Bolton Wanderers - Portsmouth FC- 0

Hull City - Sunderland AFC- 0

West Ham United - Wigan Athletic- 2

Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers- 0

Arsenal FC - Manchester City- 1 ( vsadil sem si na ne)

Reagovat
smazaný uživatel

všetky zle (podľa mňa )

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude velký zápas. V noci se mi zdálo že Man Utd remizovali 6:6 ze dvou vymyšlených penalt v závěru, tak doufám že to takové drama nebude a Spurs odjedou bez bodu.

Reagovat
Darren Fletcher

ak by sme uz nemali vyhrat, tak toto by bol naozaj paradny scenar :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tož ty penalty kopal Tottenham, což už tak super nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea titul, Spurs 4. flek (stejně se v Evropě neudrží).

Reagovat
smazaný uživatel

Už kvůli Adebayorovi chci porazit tu MC´ zmrzlinu...GUNNERS !

Reagovat
smazaný uživatel

Man Utd: Van der Sar, Rafael Da Silva, Vidic, Jonathan Evans, Evra, Fletcher, Scholes, Giggs, Valencia, Berbatov, Nani.

Subs: Kuszczak, Hargreaves, Brown, Carrick, O'Shea, Macheda, Gibson.

Tottenham: Gomes, Assou-Ekotto, Dawson, King, Bale, Bentley, Huddlestone, Palacios, Modric, Defoe, Pavlyuchenko.

Subs: Alnwick, Kaboul, Lennon, Jenas, Crouch, Gudjohnsen, Bassong.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebude mit Nani svuj Arsenal Day, tak budem mit problem dat gol. Holt to zas bude muset rozlousknout Scholesy

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo střídající Hargreaves z přímáku

Reagovat
Tomanatura

Mačeta rozhodne

Reagovat
Tomanatura

Tak snad Nani předvede zase nějaký "Bayern", je to zápas o všechno.. Jen se bojím Rafaela, i když je tam asi proto, aby uběhal Balea.

Reagovat
smazaný uživatel

Chapu jeho nasazeni ze stejnyho duvodu

Reagovat
Tomanatura

I tak bych tam osobně postavil Sheasyho

Reagovat
kiwwi

tak Tono s Rafaelom by mohli Balea postrazit

Reagovat
Tomanatura

Já mám spíš strach z Modriče, aby se kvůli němu Scholesy nevykartoval

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna se nebudou potkavat tak casto, kdyz by mel Luka hrat spis z leve strany. Kdyby operoval celej zapas ve stredu zalohy, potkavali by se daleko casteji

Reagovat
Tomanatura

To je pravda, teď se na to dívám. V tom případě je lajna Modrič-Bale pro Rafaela naprostá smrt. Teda jestli Bale nebude napravo a Ekotto nalevo, ocž se mi nezdá pravděpodobné.

Reagovat
Tomekcz

A Rafael snad bude na lajne sam? vsak tam ma Valenciu

Reagovat
kiwwi

to som mal strach proti citizens a na moje prekvapenie Scholesy bol v kazdom suboji nacas a nemal dovod faulovat...kto piska?

Reagovat
Tomanatura

Marriner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marriner

Reagovat
smazaný uživatel

Bassong rozhodne

Reagovat
Tomekcz

vlastencem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

dúfam že buzíci nevyhrajú

Reagovat
Darren Fletcher

ok lidicky, piva pripravene, ide sa hladat stream, hor sa do Divadla Snov :)

Reagovat
kiwwi

100. pre United

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrajem, hrozná sestava

Reagovat
Tomekcz

Staci aby si Gomes vzpomel na jeho zacatky v PL a hned to pude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hlavně všichni fanděme Owls, at vyhrají na Cardiffu a zachrání se! Nepočítám s výhrama Palace ani Watfordu, i když hrají doma.

Reagovat
papos182

Reagovat
Chazy

Za ManU 1 Anglican

Reagovat
kiwwi

4 Briti

Reagovat
Tomanatura

+2 hráči koupení z PL a +2 hráči, kteří jsou na svých postech nejlepší na světě a na Pl jsou adaptovaní lépe, než celý Liverpool dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Edwin je taky koupeny z PL

Reagovat
Tomanatura

Já tak nějak vždycky počítám jen 10 hráčů Ale ano, pravda

Reagovat
Chazy

tak to respekt

Reagovat
Tomanatura

Tak se dál věnuj pomlouvání United a přání titulu ještě před rokem nejnesympatičtějšímu týmu PL

Reagovat
Chazy

To je vazne reakce na to co sem psal? nebo mi zas unika nejaka tvoje myslenka

Reagovat
Tomanatura

Já nevím, co víc chceš. MU má v základu 4 Brity, + 3 hráče, které koupili z PL. Kádr je naprosto stejný už nějakou dobu a hraje se tak celý rok a ty stejně před koncem sezony napíšeš takovou blbost.

Reagovat
Chazy

Si povidas sam se sebou, zas nereagujes na to co sem psal

Reagovat
Tomanatura

Oukej, dál se věnuj svému.

Reagovat
Carrick

Ty jsi fakt mimo, Karle.

Reagovat
Tomanatura

Neřeš to.

Reagovat
Chazy

Ne nejsem, je naprosto normalni zastavat nazor, ze v anglickym tymu by mela byt aspon kostra anglicka a naprosto nenormalni, kdyz nekdo nekam reaguje, vubec necte na co reaguje a furt placa neco mimo.

Reagovat
Tomanatura

Ten přede mnou reagoval Britama, já ještě koustrou z PL a to je snad mimo? Já už jsem si zvykl na to, že diskuze s tebou většinou smysl nemá...

Reagovat
Chazy

O to mi nejde. Ja se zasmal tomu vasemu hledani pozitiv na necem tak negativnim (2 hraci z EPL a podobne ). A ty zacnes placat neco o Arsenalu, pomlouvani MU nebo co... ja se te zeptam, jestli vazne reagujes na to, co jsem psal. A ty tam pak zacnes zas neco kecat k puvodnimu tematu. O to jde, ja uz to neresil. Mne nejde o to, ze v MU je jeden Anglican, je mi to sumak, jde mi o to, ze EPL je v tomhle smeru uz fakt maximalne trapna. Kolikrat jsem se tu za to smal Arsenalu, Blackburnu.. a i Wiganu.

Reagovat
Tomanatura

Tak ono je ale přece maximálně dobře, když kostra je britská a v základu jsou další 3 hráči, kteří předtím hrávali Pl, ne? Mně už je třeba poslední dobou úplně u prdele, jestli dojde angličan nebo mozambičan, hlavně ať je způsobilý pro PL. Já třeba stokrát radši vidím v týmu Evru, Vidiče atd, kteří mi jsou strašně sympatičtí a jsou ideální pro PL, než abych třeba na jejich místech viděl Ashley Colea a kdovíkoho...

Reagovat
Chazy

V anglickym tymu by meli hrat nejaci Anglicani, predstava EPL jako mezinarodni ligy se mi hnusi. Kdyz mas v tymu 4 Anglany + 4 brity, tak je to urcite lepsi nez 4 Anglany + 0 Britu, ale kdyz mas 1 Anglicana, tak je to proste jen jeden hrac naroda ze kteryho pochazi klub, neni vubec podstatny co beha vedle toho, protoze to je fakt strasny. Nejde mi vubec o herni styl, ale kdyz anglickej tym reprezentuje Portugalec, Srb a Francouz, tak to neco ukazuje o tom, ze Anglie je fotbalove nahore jen diky tem, co z Anglie nejsou. Me to mrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš provokatér

Reagovat
Chazy

Nejsem, tady jde o PL, ne o MU. Vsadim se, ze Rovers taky nastoupi s jednim Anglanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel tu provokaci "ManU", ne jednim Anglicanem.

Reagovat
Chazy

Tak ManU neni nic spatnyho kdyz to neni mysleny v nejaky scousersky souvislosti.

Reagovat
Boban

a dalsi 3 na lavce a 2 briti tez

Reagovat
herbage

Tj. Míň než Arsenal minulé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

co je s Waynem?

Reagovat
Pipo123

išiel s Fionu do divadla

Reagovat
smazaný uživatel

Zranění třísla, možná už ho do ligovejch zápasů nepustí, zatím se neví...

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Murtago

Berbatov byl faulován, měla to být přinejmenším ŽK a přímý kop

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Tomanatura

Ku*va jenom na ty přímáky prostě ten tým potřebuje Owena na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

kdy už konecně někdo kopne dobrej přímak

Reagovat
smazaný uživatel

Až se Owen rozcvičí

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Mám husí kůži jenom ho vidím se rozcvičovat, strašně se na jeho návrat těším

Reagovat
Tomanatura

To je jak nová 30milionová posila. Kdo nefandí United, nikdy nepochopí

Reagovat
Tomanatura

A už se rozcvičuje!

Reagovat
kiwwi

jezisi kriste ten Evans a ta jeho rozohravka

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia si vybral ted asi nejhorší možný řešení

Reagovat
Tomanatura

Ryan prostě ten souboj nedohraje a nedohraje. To už bylo i minulý týden, do zakončení jde strašně ležérně

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mu to jde ale více.

Reagovat
Tomekcz

Ach jo Berba zas nic neda

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, sis ještě nezvykl?

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs udržať

Reagovat
smazaný uživatel

ten Berbatov je tragický!Kolik potřebuje šancí,aby vstřelil branku???Bez Rooneyho to prostě nejde tak snadno..

Reagovat
andkoo

to musi berba premienat kua a giggs je uz par mesiacov z formy tiez...ale stale verim, 2.polcas bude urcite lepsi

Reagovat
Tomekcz

Dneska nahodou Giggs nehraje spatne, aspon porad neztraci mice Skoda ze Valencia kdyz ma strilet tak prihraje a kdyz prihrat tak strili

Reagovat
Darren Fletcher

kks je az neuveritelne, ze man utd dal sa sezonu 1?2? goly z rohov... vidic proti wolves a jeden myslim v pohari... bieda..

Reagovat
andkoo

tiez mi to dneska napadlo, ze si musim najst statistiku kolko golov sme dali z rohov

Reagovat
Tomanatura

A kdo to má kopat? Vždyť to nikdo pořádně kopnout neumí, to už nějakou dobu. Defacto tam od dob Beckhama není pořádný zahrávač přímáků a rohůmožná ještě Owen).

Reagovat
andkoo

lebo c.ronaldo nikdy nedal gol z priameho kopu..

Reagovat
Tomanatura

Ronalda nepočítám, on kopal za zápas 10 přímáků a dal jeden za 20 zápasů. To stejné je i v Realu, prostě to kopat moc neumí.

Reagovat
andkoo

si mozno ty pozeral 1 z 20 zapasov

Reagovat
Tomanatura

jistě, ano, samozřejmě, máš pravdu.

Reagovat
andkoo

hh, aky nepodareny sarkazmus

Reagovat
Tomanatura

Tak se zeptej kohokoliv, klidně fanoušků Realu. Zbytečně se tam pořád sral, i když to třeba Owen kopal 6x líp.

Reagovat
andkoo

na real sa mozem..kym bol v united, tych golov dal dost

Reagovat
Tomanatura

Ronalda nepočítám, on kopal za zápas 10 přímáků a dal jeden za 20 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

V Realu je podle mě nikdo efektivněji za posledních 14 let nekopal, ale každý to může vidět jinak.

Reagovat
Tomanatura

Figo, Becks... Já ho přirovnávám k R.Carlosovi, který taky dal jeden z mála.

Reagovat
smazaný uživatel

Figo u nás moc gólů z přímáků nedal, Becks v prvních sezonách vždy tak 3-4 za sezonu, pak už to bylo slabý. Ronaldo už jich dal letos asi 7 (kdo dává víc?), další góly padly po dorážkách jeho přímáků. Má oproti tomu zbytku výhodu, že kope skoro všechno, i tak ale velká spokojenost v tomto ohledu.

Reagovat
Tomanatura

Mně jde o to "skoro všechno". I u nás kopal za sezonu za zápas minimálně 10 přímáků a padlo to tam prostě málokd. Těch 5 za sezónu dal vždy, ale taky díky tomu, že tam nikoho jiného nepustil (i když nebylo koho). V průměru střely/góly by to bylo zajímavé, ale nemám kde to najít.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale zkrátka mi připadá, že z toho těžíme víc než dřív. Měli jsme tam na to kdysi asi 5 superhvězd v sestavě, střídali se, ale dohromady se za tu sezonu moc nepochlapili, stejně tak po jejich odchodu Sneijder - první sezona paráda a ve druhé dal snad jedinej ze čtyřiceti. Já jsem teď spokojenej, ale říkám, ostatní to můžou vidět jinak.

Reagovat
Tomanatura

Mně šlo hlavně o ty jeho střely do zdi, kterých je prostě požehnaně.

Reagovat
Darren Fletcher

podla mna kopnut roh musi vediet hocikto od dorastu a nieze milionovi hraci to nevedia... skor je problem v dravosti po lopte vo vzduchu a dobrom zakonceni..vidic to nieekdy vedel, sheasy, evans,rio... ronaldo aj z rohov daval goly a teraz nic nikto po nom

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu nevýrazný výkon, za první poločas jde pochválit snad jedině Kinga. Palacios je vedle Tommyho dnes opravdu k ničemu, BAE napravo je průchoďák jak prase, Modrič ve středu by byl mnohem platnější, Bale dneska nemá svůj den, Huddle nic. Pav se snaží, ale moc to nemá efekt, JD dobré. Bentley je taková hračička, ale k čemu nám to je.

Reagovat
Tomanatura

Neklasický první poločas, Mu mělo totiž požehnaně šancí. Druhou půlku to tam Berba s Owenem rozhodnou

Reagovat
fantomas

Ste lepší? Super, vydržte!

Reagovat
kiwwi

tak sanci na take 3 goly bolo dost...

Reagovat
Tomekcz

Ale ta Berbova jak byl zablokovanej, tak by to asi chytil Gomes, to kopl zas na nej, to je hruza

Reagovat
smazaný uživatel

You can stick Sol Campbell up your arse, coz we've got Ledley at the back

Reagovat
fantomas

Dneska ať vyhraje ten lepší, ale nebyl bych tolik naštvanej, kdyby nás Citizens dali. Kór když teď Tottenham (klepi klep) ztratí...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo dá gól?Berbatov?

Reagovat
Tomanatura

Nepochybuju o tom.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim..útočník by měl střílet góly a to on sice umí,ale kolik na to potřebuje šancí???Ale je tam spousta jiných hráčů..Nani možná..

Reagovat
Chazy

Vetsina utocniku toho vic zahodi nez promeni, jen Berbatov je od zacatku pusobeni v MU az moc sledovany, ma to tezky. On je schopny odehrat skvely zapasy, nezakoncuje spatne. Superstrelec nikdy nebyl, jeho prinos pro hru ale je neskutecnej. Jestli dneska da MU gol, tak on tam tu zasluhu bude mit.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý.A přijde mi to,že ať on,nebo Keane jakmile odešli od kohoutů,tak se jim přestalo střelecky dařit..Spolu hráli famózně,ale každý zvlášť.. V L´poolu Keane o ničem,v Tottenhamu zpět taky a až v Celtiku se trochu chytil..

Reagovat
Chazy

Tak Berbatov ma "aspon" titul a hraje CHL, Keane si fakt nepomoh.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Ja to rikal

Reagovat
smazaný uživatel

jj,prsty v tom měl

Reagovat
smazaný uživatel

a Naniho já

Reagovat
Tomekcz

on zas udela nakou super akci kdyz si to prehodi pres hlavu, udela zidanovku a napali to do vika, nemam strach

Reagovat
fantomas

Proč by ne? Je něco tak nepředstavitelnýho na tom, že se trefí 12. nejlepší střelec PL?

Reagovat
Carrick

Reagovat
smazaný uživatel

však uvidíme..Třeba se pletu,ale nemyslím si to.

Reagovat
Tomanatura

A pro případ nouze je tam Scholes

Reagovat
smazaný uživatel

Lennon

Reagovat
smazaný uživatel

Já už chci na hřišti Lennona a Hargreavese

Reagovat
Chazy

No, bude zajimavy jestli se staci Hargreaves za ty tri kola zranit :))

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne se tim nemusis stresovat.

Reagovat
Chazy

Vim no, taky chci aby hral co nejvic.

Reagovat
smazaný uživatel

A samozrejme i Sheasyho

Reagovat
Pipo123

Evra hodil šablu alebo čo ?

Reagovat
smazaný uživatel

vypadalo to tak

Reagovat
kiwwi

Evra

Reagovat
Tomekcz

Evra pekne pred kamerou

Reagovat
smazaný uživatel

chudááák...

Reagovat
Tomekcz

TO neni gol?

Reagovat
kiwwi

ja uz skakal po plafon dpc

Reagovat
mithro

ja uz to videl v brane

Reagovat
smazaný uživatel

Guddy, pojď, pomoc nám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Promenit

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši tak kdo to nepromění?

Reagovat
smazaný uživatel

penalta

Reagovat
kiwwi

joooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
Tomanatura

Berbatov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

+evra

Reagovat
smazaný uživatel

udělal to skvěle

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Ryan

Reagovat
kiwwi

joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andkoo

Reagovat
mithro

giggsie dakujem

Reagovat
kiwwi

Michael hecni sa k*urva

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Lennon

Reagovat
smazaný uživatel

Nani asi sežral motor

Reagovat
kiwwi

sudi piskaj koniec

Reagovat
kiwwi

neskoro ty ko*kot

Reagovat
smazaný uživatel

Hail to the KING!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rafael konec ten už nemůže nikdy obléct dres MU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

King

Reagovat
Pipo123

hahaha Rafael to mohol odhlavičkovat a on tam išiel s nohou

Reagovat
smazaný uživatel

King!!!

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
supervizor

Rafael

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatovovi to klouzalo minulý týden a dneska to samé, to si doprdele neumí vzít druhé kopačky?

Reagovat
Ligter

Reagovat
mithro

co zas spravil ten brazilec na chvilu odbehnem a remiza

Reagovat
Tomekcz

Zas vsichni do rafaela, ale ze carrick ani nevyskoci Ten tam nema co delat!

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme Spurs, otočit!

Reagovat
mithro

nic nic nic to zakoncenie je uplne nulove

Reagovat
smazaný uživatel

90.+3., Macheda, 2:1

Reagovat
Boban

tak ne

Reagovat
smazaný uživatel

Macheda♥

Reagovat
smazaný uživatel

Klooobrc dole Nani

Reagovat
smazaný uživatel

krása

Reagovat
Ligter

Naniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

olalá Nani

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši zas ten idiot a zas fantasticky zakončeni My se ho nezbavime.

Reagovat
mithro

prve co ma napadlo

Reagovat
Boban

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Naniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ty skaredy parchant goooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
Chazy

Macheda to lip udelat nemoh.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

NANIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
Tomanatura

"C.Ronaldo 2." + "C.Ronaldo 3."

Reagovat
smazaný uživatel

TOMANATURA, JESTLI TO UNITED UDRZI S TOTENHAMEM A ZISKAME TITUL MAS U ME FLASKU

Reagovat
smazaný uživatel

Flasku tomy natury?

Reagovat
Tomanatura

Za co?

Reagovat
Tomekcz

NANI

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil berbatov aspoň z jedné te střely bránu?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo nebo ne?

Reagovat
kiwwi

koho to trapi

Reagovat
Tomanatura

Rafaelova oslava gólu

Reagovat
mithro

jo trochu si to tym u mna zdvihol, je to srdcar

Reagovat
terry

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

at ji kopne Edwin

Reagovat
smazaný uživatel

tak takhle hrajou mistri 3-1 bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

rozhodca

Reagovat
Tomanatura

Nani je zas úžasný, to prostě není možné. Toho blbca stavět jen na nejdůležitější zápasy...

Reagovat
Boban

asi tak, uz vidim jak na sunderlandu vyhori

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Boban

2 penalty, to zas bude kecu

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych třošku přísna no z mojeho pohledu ale Nani opět skvěle

Reagovat
kiwwi

Gomes opat vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

MU Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

*Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andkoo

vy dvaja ste sa nemuseli dlho hladat

Reagovat
Tomekcz

Nani je BUH

Reagovat
Chazy

Mate Weisse v zakladu

Reagovat
Darren Fletcher

lo lfakt?:D idem pozerat

Reagovat
kiwwi

Reagovat
andkoo

zasluzene vitazstvo, nechapem ako moze niekto grckat

Reagovat
Pipo123

zasa hádžu

Reagovat
Tomekcz

Co to je ? Evra i Nani se poblijou

Reagovat
kiwwi

k tomu vtipmu mozme doplnit: And Nani said: 'Let me show him'

Reagovat
Pipo123

dobre že sa neposrali to by bolo horšie

Reagovat
smazaný uživatel

co měli dneska k obědu??

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas rozhodlo mnozstvi individualnich chyb nejen Palaciose a BAE, byli jsme jinak vyrovnanym souperem. Zalouzene vitezstvi..

King a Gomes si zaslouzi pochvalu, jako jedini dokazali odehrat dobre celych 90 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrdky z Tottenhamu stejný jako City Chelsea a Arsenal by jim šlo porážet ale United ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Nad temahle uvahama by mi zustaval rozum stat i kdybych nebyl fanouskem United.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro mistry z manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám to celou sezonu dejte titul zrovna United nevím na co se to hraje

Reagovat
andkoo

aj tak na to nikto iny nema

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a přejeme MU všechno nejlepší do závěru sezony

Reagovat
kiwwi

Your move, Chelsea!!!

Reagovat
Ted

V obraně Spector, v útoku Ilan... Bože, on se nepoučí

Reagovat
kiwwi

co chces ved uz dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Your move, Chelsea!!!

Reagovat
kiwwi

nemalo byt tu

Reagovat
andkoo

chcel som kuknut weissa, ale to je trapenie pozerat taky futbal

Reagovat
andkoo

ale nahravku vymyslel peknu

Reagovat
Lorcan

Fabianski

Sagna – Silvestre – Campbell – Clichy

Nasri – Song – Diaby

Rosický – Van Persie – Walcott

Given

Zabaleta – Toure – Kompany – Bridge

A. Johnson – Vieira – De Jong – Barry

Tevez – Bellamy

Reagovat
smazaný uživatel

Hull v druhé lize škoda, škoda. Jinak neměli byste někdo odkaz na sestřih zápase west ham vs Wigan?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dík moc

Reagovat
Kovi81

trosku OT, ale nevim koho jineho se zeptat... myslite, ze by moh vyjit tiket everton-fulham 1, chelsea-stoke 1 a marseille-st. etiene 1? kurs skoro 2, ale chtel bych to dat za vetsi peniz (rozumej od 500 nahoru a jelikoz jsem student, tak to nejsou male penize pro me zrovna )

Reagovat
SunFells

To pětikilo už neuvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Hart je naprosto famozni Konecne ma Anglie golmana, kterej bude extratrida.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Arbiter

neříkej hop

Reagovat
smazaný uživatel

Furt neco zpochybnujes, uz ted je to nejlepsi golman Anglie

Reagovat
Arbiter

to možná, ale podívej se, kdo jsou jeho konkurenti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobre, kdyz to nebudem vztahovat jen na repre, podle me je to letos nejlepsi brankar ligy, a to uz je slusna vizitka ne?

Reagovat
Arbiter

to u tebe Given tolik klesl? Jinak samozřejmě souhlasím, že je Hart nadějí pro anglickou repre, jen dokud nechytá delší dobu na špici, je to pro mě "hop" Navíc aby mohl být pořádnou a spolehlivou jedničkou, měl by hrát ve špičkovém klubu a měl by se naučit snášet těžší zápasy, než jen v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by u me mel Given klesnout? Je to dlouhodobe nejlepsi golman na svete, ale letos ma Hart lepsi formu a zadnej golman v PL nema vliv na vysledky svyho tymu tak, jako Hart. Ve vsech statistikach je nejlepsi. Jasne ze se musi casem dostat do spickovyho klubu, ale je mu 23, ma toho strasne moc pred sebou, az nabere zkusenosti, bude vybornej.

Reagovat
Arbiter

zajímalo by mě, kde bude v příští sezóně a jestli bude pořad dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham uz jedna o prodlouzeni hostovani. Chteli by ho na prestup, ale to samozrejme MCFC tezko dovoli a neni to Primera Division, aby si tam mohli dat nejakou klauzuli o zpetnem odkupu. Myslim, ze by to bylo pro vsechny strany idealni, kdyby hostovacku prodlouzili. Pokud to Birminghamu nevyjde, koupi si pry z MU Fostera.

Reagovat
Arbiter

hmm, tak to je zajímavé, kdyby šel zpět do ManCity, tím extratřídním brankařem by se nejspíš nestal...

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, kdyby byl dvojka, brzdilo by ho to ve vyvoji. Ale klidne at se presune jen v ramci jednoho mesta

Reagovat
Arbiter

lepší možnost, než Lloris?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me urcite. Lloris je getzuv mokry sen, ja o nej nikdy moc nestal.

Reagovat
Arbiter

Getzo ještě snívá o Akinfejevovi, ale toho bych vám nepřál

Reagovat
smazaný uživatel

Akinfeeva bych bral, ten se mi libi, na svuj vek ma spoustu zkusenosti a prakticky nema zadnou slabinu. Z tech o kterych se mluvi je to nejlepsi moznost asi. Rozhodne nestojim o nejakeho Neuera

Reagovat
Tomanatura

Když by nebyly peníze, tak nechat Thomase a když zklame, tak to zvládne Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

takže by se ti líbil i Peťa Čech ve vaší brance?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, my potrebujem kvalitu

Reagovat
Arbiter

takže ideál, jen je teď v lepším týmu

Reagovat
smazaný uživatel

HArt, Akinfeev, Gordon, Lloris, všetko má svoje plusy a mínusy, všetko je reálne viac, či menej, ale každá možnosť má niečo do seba...

Reagovat
Arbiter

Gordon Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi vtipný...

Reagovat
Arbiter

to jsem prostě já

Reagovat
smazaný uživatel

No však to...

Reagovat
Arbiter

smajlíky jsou mi ukradené, já čtu jenom text

Reagovat
kiwwi

Co hovorite na tu penaltu...mala byt?

Reagovat
smazaný uživatel

jasna

Reagovat
Chazy

Vubec ne. Skvelej zakrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze ne. Roger sice hraje blbe, ale tohle bylo ciste, posunul mic za caru a az pak se Agbonlahor poskladal. A jeste se kvuli tomu ztrapnil ten SVK komentator...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sa strápnil hlavne o 5 minút, keď víťazoslávne povedal, že po Heskeyho šanci sa mal po zákroku Harta kopať roh. Čuduj sa svete, on sa vtedy fakt kopal

Reagovat
Chazy

jj

Reagovat
kiwwi

ja som v rozpakoch...bol to skvely zakrok na loptu ale zaroven aj jasny faul

Reagovat
Chazy

A proc to byl faul?

Reagovat
smazaný uživatel

Zakrok na loptu nemuze byt faul.

Reagovat
Chazy

Tak tak, mozna kdyby jen trochu tecoval balon a pak fauloval, ale on ho trefil stoprocentne, nebylo to mic + nohy, nejdriv sel jasne mic a sundal ho az kdyz uz byl mic pryc.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, hlavne z tech opakovacek to bylo krasne videt a ti komentatori by si toho taky mohli vsimnout. Nehodlam obvinovat sudiho, mel mic schovany za obema hraci, maximalne mu mohl poradit asistent.

Reagovat
kiwwi

nechcem sa teraz hadat lebo som si nie uplne isty ale zda sa mi ze niekedy to bolo tak ze ked hrac zasiahol loptu tak to nemohol byt faul ale zmenilo sa to...proste Agbonlahora zotal...idem radsej zavolat kamosovi rozhodcovi

Reagovat
smazaný uživatel

No faul to byt muze, pokud zkurvis hrace zaroven s micem. Ale tohle byl skluz na mic, az pak se poskladal Gabby.

Reagovat
kiwwi

takze rozhodca mi povedal ze je to cisto na posudeni rozhodcu, nie je tam ziadne striktne pravidlo a rozhodca musi zvazit ze ci ten hrac mal prioritu hrat loptu a ci vobec mal sancu tu loptu hrat...ak hej tak to penalta nemala byt....cize nemala byt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jurko k Johnsonovi: "Prepačte mi ten výraz, ale je to blb"

Reagovat
smazaný uživatel

Nehorazne se ztrapnil, protoze ten zakrok byl ze vsech pohledu cisty.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolíkem lízl míč a sestřelil Agbonlahora, kdyby ho nesejmul určitě vystřelí takže jasná pentle.

Reagovat
Chazy

lizl?

Reagovat
smazaný uživatel

j

Reagovat
Chazy

Trefil ho stoprocentne.

Reagovat
smazaný uživatel

Mic posunul spickou tak, ze sel na roh. Kdyby sel Agbonlahor dal, zakoncil by mozna do bocni site, protoze Johnson by porad bezel vedle nej.

Reagovat
kiwwi

urcite by uz nedokazal vystrelit na branu

Reagovat
kiwwi

kurnik preco nehra Saha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele