Anglická Premier League - preview 14. kola

28.11.2009, 09:40, aktualizováno 29.11.2009, 09:46
Previews
Velký den čeká Londýn, v městském derby proti sobě nastoupí Arsenal a Chelsea. Nejde ovšem o jediné derby dnešního dne, o něco dříve proti sobě totiž nastoupí Everton a Liverpool a nezajímavý jistě nebude ani souboj nováčků z Wolverhamptonu a Birminghamu...
Blackburn Rovers - Stoke City  (sobota 16:00)
Jak na herní projev Blackburnu, tak na ten Stoku se poslední dobou naházelo množství špíny, příliš atraktivní podívanou tak dle papírových předpokladů nelze v sobotu na Ewood Parku očekávat. Co však diváky do ochozů určitě přiláká, je koláč zdarma ke každé pintě piva a replika dresu Rovers gratis všem dětským návštěvníkům.

Rovers také v sobotu potěší ženskou část publika, když pro ně mají přichystáno hned několik překvapení v rámci tak zvaného Ladies‘ Day. Důležité však je především to, čím se chystají diváctvu chladné odpoledne zpříjemnit sami hráči. A nutno říct, že pokud dodrží nastavený rytmus, také výsledek příznivce Blackburnu ukojí. Na vlastní půdě totiž Rovers stíhají páté vítězství v řadě, letos tu vyhrál vlastně jen Manchester City, nikdo jiný. Lancashireský celek má tak perfektně nakročeno k první letošní vstupence mezi nejlepších deset. K té mu může dopomoci i nedávná vzájemná bilance se Stoke, tedy pět výher ze šesti minulých měření sil obou těchto soupeřů.

Stoke se vloni prezentoval víceméně jen fyzickou hrou, technici v jeho řadách zrovna nejásali. Jejich herní projev však zápas od zápasu zraje, za což klubový šéf Peter Coates vděčí především skvělé divácké podpoře. Může tomu tak být, každopádně, i kdyby ne, Potters jsou na tom letos zatím o pět bodů lépe než loni touto dobou. Výsledkem je skvostná devátá příčka a pouhá tříbodová ztráta na první pohárovou příčku. Stoke je tak docela blízko neuvěřitelnému úspěchu, třebaže by v tuto chvíli byly jakékoliv závěry stoprocentně unáhlené. Tím spíš, že Potters letos ani náhodou nejsou neomylní. Co zlepšovat mají především na hřištích soupeřů, kde zatím posbírali jen šest bodů. Na druhou stranu tento neduh se s nimi táhne již od loňské sezony.

Prázdné marodky na obou stranách, to se v dnešní době jen tak nevidí. Nicméně v případě Blackburnu a Stoku nejde o pouhý klam. Do sestavy Rovers se totiž vracejí Givet s Emertonem a jediným odstaveným mužem tak zůstává manažer Allardyce, který v tomto týdnu podstupuje operaci věnčité tepny. Pulisovi se zase pod ruku vrací kapitán Faye, jeho zástupce Andy Wilkinson však byl o víkendu oceněn titulem hráče zápasu. Uvidíme, kdo z nich tedy dostane v sobotu přednost.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Bolton v rámci Premier League ještě nikdy na Craven Cottage nevyhrál a s ohledem na jeho momentální formu od něj ani tuto sobotu nemůžeme čekat zázraky. Tři po sobě jdoucí porážky Trotters srazily mezi nejhorší ligovou trojici, takže tlak na jejich osoby je pochopitelně enormní.

Fulham naproti tomu nemá proč propadat panice. Vždyť teď na vlastním hřišti zaznamenal vítězný hattrick, přičemž za tu dobu nastřílel krásných osm gólů a jen jediný inkasoval. Venku už je to sice o poznání horší, neboť tam Cottagers naplno nebodovali od úvodního kola, ovšem to je teď vedlejší. Klíčovým faktem zůstává, že vezmeme-li v úvahu jen posledních šest kol, tak akorát londýnští giganti, Arsenal s Chelsea, posbírali více úspěchů než jejich menší soused. Fulham si totiž za tu dobu připsal pouze jedinou porážku a dohromady nastřádal slušných jedenáct bodů. Momentálně je tak přímo symbolem klidného středu tabulky.

To na Reebok Stadium je klid leda tak v odlehlých koutech klubového centra. Jinak se na všech postech řeší otázka, jak ven z nastalé šlamastyky. Tu nejlépe vystihují čtyři prohry utržené v pěti minulých kolech. Defenzívu Boltonu pak snadno charakterizuje slovo tragédie a útok pro změnu neškodnost. Taková kombinace se pochopitelně promítá i do poměru vstřelených a inkasovaných branek ambiciózního severoanglického mužstva, který má z posledních tří zápasů neuvěřitelně vyhlížející skóre 1:11. Gary Megson nedávno trochu neobratně pronesl do médií větu, v níž měl obvinit pár členů týmu z rozvracení atmosféry v kabině. Za zveřejnění těchto svých slov má nyní na novináře velkou zlost, a tak určitě alespoň doufá, že alespoň jeho svěřenci mu v sobotu zvednou náladu.

Roy Hodgson, jenž před časem souhlasil s prodloužením angažmá na Craven Cottage, hledá rozřešení zapeklitého dilematu. Po více než měsíci paběrkování se totiž do akce opět hlásí kdysi stěžejní duo Murphy-Johnson. Teď je jen na americkém manažerovi, zda usoudí za vhodné jim dát šanci hned teď, nebo až později. Čím si však fanoušci Fulhamu mohou být více než jistí, je absence útočníka Kamary.

Tamir Cohen zmeškal nečekanou domácí prohru s Blackburnem vinou problémů s třísly, teď už by ovšem měl být v pohodě. Stejně tak by mohli nastoupit i Samuel s Gardnerem, kteří se potýkají s veskrze zanedbatelnými neduhy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Hull City  (sobota 16:00)
Citizens drží neuvěřitelnou šňůru šesti remíz v řadě, kterou by ale velice rádi přetrhli. Ve 14. kole je čeká nabuzený Hull City a svěřenci Marka Hughese budou mít jediný úkol - vyhrát.

V den zápasu to budou přesně dva měsíce, co Manchester City naposledy slavil vítězství. Tehdy porazil West Ham, od té doby však sbíral jen body za remízy. To určitě není pro ambiciózní tým příliš dobrá vizitka, a proto musí přijít vítězství. Ještě nedávno by asi Tigers byli pro Citizens jednoduchým soustem, jenže mužstvo Phila Browna se s návratem Jimmyho Bullarda zvedlo a neprohrálo už tři zápasy. Nicméně na City of Manchester Stadium rozhodně nepojedou jako favorit.

Tím i nadále zůstávají City, kteří by konečně mohli nasadit Robinha, který tři měsíce laboroval s kotníkem. Návrat hlásí také Vincent Kompany a Michael Johnson, oba již v týdnu nastoupili za rezervu. Nejistý je start Kola Toureho, definitivní stop má Martin Petrov.

Hull už bude moci znovu počítat s Jimmym Bullardem, který proti Evertonu šetřil koleno. Bernard Mendy si již odseděl karetní trest a návrat hlásí i Seyi Olofinjana. Tigers by se v Manchesteru rádi vyhnuli situaci z loňského zápasu, kdy po poločase prohrávali už 4:0 a bylo rozhodnuto. Navíc může kouč Phil Brown stavět na posledním zápase s Evertonem, v němž jeho svěřenci předvedli vynikající výkon, zejména v první půlhodině.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Manchester United  (sobota 16:00)
Pro Avrama Granta začíná působení na lavičce Portsmouthu tím nejtěžším možným způsobem. Poslední tým tabulky totiž ve Fratton Parku přivítá Manchester United.

Portsmouth letos hraje špatně a vše vyvrcholilo v úterý, kdy byl odvolán manažer Paul Hart. Náhrada byla nalezena rychle, novým koučem byl jmenován Avram Grant, který již několik měsíců působil ve vedení Pompey. Čtyřiapadesátiletý Izraelec, který dříve vedl Chelsea, bude v sobotu stát na lavičce ještě jako ředitel klubu, ale Portsmouth se již chystá poslat žádost Fotbalové asociaci, aby změnila jeho status na manažera.

Grant přebírá mužstvo, které se topí na posledním místě a na předposledního ztrácí tři body. Na kontě má ze třinácti zápasů deset porážek, navíc žije v nejistotě co se týče majitele a je na něj uvalené přestupové embargo. Nicméně s tím vším se musí Grant poprat, nic jiného mu ostatně ani nezbývá.

Jeho mise začíná už v sobotu proti Manchesteru United, který pro něj nebude ničím novým. Stejného soupeře totiž potkal i tehdy, když po Mourinhovi přebíral Chelsea. Při výběru sestavy ho čekají komplikace hned na brankářském postu, kde zraněného Jamese nahradí Jamie Ashdown. Z Ipswiche byl povolán zpět Asmir Begovič a v Portsmouthu doufají, že fit budou i Papa Bouba Diop, John Utaka a Steve Finnan.

United se budou ve Fratton Parku vzpamatovávat z porážky 0:1, kterou utrpěli ve středu v Lize mistrů s tureckým Besiktasem. Prohra znamenala pro Fergusonovy ovečky konec dlouhé třiadvacetizápasové série neporazitelnosti na domácí půdě v rámci Ligy mistrů. Na obranu Rudých Ďáblů však musíme říct, že nenastoupili v plné sestavě. V sobotu si ale budou muset v Portsmouthu poradit bez manažera Sira Alexe Fergusona, který si odpykává trest. Zatím není jisté, zda budou moci nastoupit Dimitar Berbatov, Johnny Evans a Fabio, rozhodne se asi až těsně před zápasem. Obránci Rio Ferdinand a John O'Shea pak budou chybět takřka stoprocentně.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.25 - 4.50 - 1.35
více informací
West Ham United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Krátce poté, co se Vladimír Remek vrátil z ojedinělého kosmického bádání, Burnley naposledy porazilo West Ham. Stalo se tak v září 1978. Upton Park navíc nedobylo šestkrát v řadě a letošní venkovní bilance zrovna nenapovídá, že by se nyní mělo na zaběhlém systému něco měnit.

Gianfranco Zola musel proplakat díry do svého polštáře, když si jeho tápající svěřenci v minulých třech týdnech dovolili hned dvakrát zahodit dvougólové vedení. Nejprve jen remizovali se Sunderlandem a tento víkend to byl Hull, kdo těžil z nepozornosti Kladivářů. Povedlo se mu dokonce otočit z 0:2 na 3:2, takže to ve finále, nebýt Da Costovy branky, mohlo být ještě horší. Je tedy hodně zvláštní, že se tohle stane i klubu, jenž z deseti pokusů vyhrál pouze jedinkrát. Přitom italský manažer West Hamu své ovečky brání a jejich občasnou nekoncentrovanost jako by si vůbec nepřipouštěl. "Vím, že zdejším hráčům na klubu opravdu záleží. Vědí, že děláme něco, co je baví, a tak jsou angažovaní," pochvaluje si jejich spolupráci hráčská legenda Chelsea.

Burnley nejvyšší soutěž rozhodně obohatilo a takříkajíc provětralo. Do této sezóny vtrhlo s kombinačním stylem, který mu hlavně zpočátku vynášel solidní úspěchy alespoň na domácí půdě. Venku to však vždycky byla a stále ještě je bída třená s nouzí. Clarets se sice mohou utěšovat alespoň nedávnou divokou remízou s ManCity, ovšem stále ještě čekají na své první vítězství přivezené z hřišť soupeřů. Owen Coyle ale moc dobře ví, že takhle to dál nejde, pokud se on a jeho svěřenci chtějí letos v nejvyšším poschodí udržet. Nicméně Londýn nevypadá na ideální destinaci, kde by Burnley mělo svůj výherní stroj nastartovat. Dosud tam totiž zavítalo dvakrát a pokaždé si odvezlo potupný debakl - gól nedalo ani jeden, přičemž od Chelsea dostala tři branky a od Tottenhamu dokonce pět.

Na West Ham se zase jednou sype smůla ze všech stran a úhlů. Kapitán Hammers Matt Upson se totiž v týdnu nešťastně poranil na tréninku a minimálně sobotní klání určitě zmešká. Na druhou stranu od neustále marodícího Ashtona, Boa Morteho či Davenporta se již může oddělit Diamanti s Tomkinsem a další z řady návratů očekává rovněž Dyer, který před chvílí za rezervu vsítil dvě branky.

Už čtyřikrát po sobě mohl Owen Coyle vsadit na stejnou zahajovací jedenáctku. Také popáté by mu to mělo vyjít. Na marodce totiž stále zůstávají jen dlouhodobě zranění hráči, tedy obehrané trio Paterson-McCann-Rodriguez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wigan Athletic - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Hodně emotivní návrat prožívá Steve Bruce, nyní lodivod Sunderlandu a kdysi manažer Wiganu. Předseda Latics mu totiž cestou vlepil do tváře zvláštní výtku, že prý klub nedávno opouštěl s "několika pochybnými přestupy". Že by si tenkrát legenda Manchesteru United skutečně připravovala ornou půdu pro sobotní triumf?

Zní to hodně absurdně, každopádně skutečností je, že se Latics momentálně nacházejí až na 16. příčce. Poslední rána do jejich vazu navíc byla opravdu krutá, když jim Tottenham minulý víkend nasázel hned devět branek a prodloužil tak jejich sérii bez vítězství na tři zápasy. Nynější formu Wiganu však můžeme postihnout i jiným způsobem - jen z pohledu domácího publika. Před ním totiž Athletic nevyšel naprázdno ve čtyřech po sobě jdoucích duelech. Poté, co tedy na RW Stadium odstartoval mimořádně rozpačitě (dvěma prohrami), zdá se být na vlastní půdě konečně jistý.

Sunderland pod Brucem letošní ročník načal přímo brilantně, ale poslední dobou se trošku sype. Až poměrně nečekaný skalp Arsenalu minulý víkend přerušil jeho šňůru tří utkání bez vítězství a ukotvil jej na osmé příčce. Black Cats by však určitě seděly ještě výše, nebýt tak špatné venkovní formy. Mimo Stadium of Light totiž vyhrály pouze jedinkrát z posledních 16 ligových pokusů - na Boltonu při zahájení této sezony. Bez zajímavosti není, že bez Bentových gólů (9) by na tom Černé Kočky byly zase o dost hůře, přesněji řečeno by trčely jen dva body nad sestupovou propastí.

Ve Wiganu se pochopitelně chystá zemětřesení. Týden měli Latics na utřídění myšlenek po utržení ostudného debaklu od Spurs. Nad čím přemýšlet měl především levý bek Edman, kterého tehdy pěkně vyvětral rychlík Lennon, a právě on by mohl být nahrazen ne zcela zdravým Figuerou.

Darren Bent se sice po minulém kole necítil zcela v pořádku, ovšem rentgen v týdnu neukázal žádné vážnější komplikace a klíčový kanonýr by v sestavě Sunderlandu nakonec chybět neměl. K dispozici je Bruceovi rovněž napravený hříšník Turner, stoperská dvojice by ale i tak mohla zůstat neměnná. Hlavně duo Mensah-Da Silva se totiž zasloužilo o čisté konto v duelu s Arsenalem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Mnoho pohledů ne střelce v bílém bude upřeno v sobotu odpoledne ve Villa Parku. Domácí Aston Villa, která skórovala v posledních dvanácti utkáních, přivítá Tottenham, jenž nezapomenutelně zostudil v posledním kole Wigan.

Villans se zatím netrefili pouze v úvodním katastrofickém utkání s Wiganem, který je hravě porazil 2:0. Od té doby však urazili velký kus cesty a porazili i velké favority z Chelsea a Liverpoolu. Ač se však páté místo může zdát jakkoli libé, za posledních pět zápasů vyhráli pouze nad osmnáctým Boltonem. Do jisté míry za to může i neschopnost udržet si čisté konto. To se totiž vínovo-modrým podařilo naposledy 19. září proti Portsmouthu, tedy před osmi zápasy.

Aston Villa bude chtít znovu nabýt domácí neporazitelnosti s londýnským celkem. V minulé sezóně totiž Tottenham vyhrál v Birminghamu po pěti letech. Dnes se navíc jedná o veledůležitý zápas. Když vyhrají domácí, dotáhnou se právě na svého sobotního soupeře. Zatímco výhra Spurs může klidně znamenat pád nenáviděného Arsenalu na čtvrtou příčku.

Tottenham i přes svou smůlu, kdy za prvních třináct zápasů sezony stihl rozezvučet brankovou konstrukci již osmkrát, zapsal do historických tabulek jedno z nejvyšších vítězství a vůbec nejlepší poločas v zápasech Premier League. Po nenápadné první půli, kdy se trefil pouze bývalý hráč Aston Villy Peter Crouch, přišla druhá a v ní především pět branek Jermaina Defoeho, který, jak jinak, stihl trefit i tyč. Celkové skóre se nakonec zastavilo na děsivé cifře 9:1 a potvrdilo absolutní nevyrovnanost Latics v letošní sezóně.

Spurs prohráli na hřištích dvou svých velkých konkurentů z Londýna, Chelsea a Arsenalu. V Birminghamu by tak už potřebovali nějaké body získat. Aston Villa však od prohry v prvním kole ztratila doma body pouze za remízu s Manchesterem City.

V domácím dresu by se mohl konat velký debut. Stewart Downing už v Burnley zahříval lavičku a v průběhu týdne nastoupil na poslední čtvrthodinku v rezervním týmu. Nejistý start je i u Collinse, který má problémy s třísly. V případě negativní odpovědi se na start může těšit Cuellar. Stálými marody pak zůstávají Bouma s Daviesem.

I Tottenham má své staré známé - Modrič, Giovanni a Cudicini se do hry nedostanou s naprostou jistotou. Větší naděje už má kapitán Ledley King, nicméně start by byl stále spíše překvapením. Nejdůležitější však je jistý start Defoeho, kterého vlastní trenér Redknapp označil jako nejlepšího koncového hráče v celé Premiership.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.35 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Birmingham City  (neděle 13:00)
Jeden ze dvou dnešních předkrmů před ostře sledovaným londýnským derby nám nabídne již hodinu po poledni bitvu dvou nováčku. Trápící se Wolverhampton přivítá na svém trávníku Birmminghamem a bude usilovat teprve o svou třetí výhru.

Wolves se dostali do svízelné situace. Forma je opustila již před několika týdny, a tak pochopitelně zaznamenali bolestný propad tabulkou. Klesli až na předposlední místo v tabulce a pokud budou ve stejném duchu pokračovat, za chvíli už nebudou mít kam padat.

"Jsme odsouzeni k tvrdému boji, což jsem už hochům také řekl. Nyní vypadáme jako tým, který by měl na konci sezóny sestoupit," nechal se slyšet trenér Mick McCarthy. Ten zcela jistě nemůže klidné spaní, jelikož jeho tým obdržel v posledních dvou kolech pokaždé debakl. Nejprve prohrál doma s Arsenalem 1:4 a následně dopadl ještě hůř na Chelsea - 0:4. Tři body tak naposledy Wolverhampton získal před více jak dvěma měsíci v 6. kole.

To Birmingham zažívá v současnosti báječné období. Už čtyři kola v řadě, což je na jeho poměry velký úspěch, neprohrál a vzdaluje se tak příčkám zaručující sestup. Na Molineaux Stadium tedy přijede pořádně nažhavený na zisk dalších bodů. Když se mu povedlo během předminulého týdne uhrát remízu 2:2 na půdě Liverpoolu, nemá důvod si nevěřit také tentokrát, zvlášť když o minulém víkendu vyhrál nad Fulhamem.

V táboře Wolves panuje optimismus, vrací se totiž střelec Kevin Doyle, jenž v posledním kole nehrál kvůli únavě z barážového střetnutí Irska s Francií. Mimo hru tak stále zůstávají Iwelumo, Jones a Murray. Nad startem obránce Ronalda Zubara visí otazník. Na druhé straně barikády budou postrádat útočníka Garryho O’Connora, jenž se podrobil operaci a bude chybět několik měsíců. Hrát tedy nebude, stejně jako Murphy, Tainio a Taylor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Liverpool FC  (neděle 14:30)
Týmům od řeky Mersey se v letošní sezoně vůbec nedaří, ale to neznamená, že by liverpoolské derby ztratilo své kouzlo. Není totiž lepší chvíle, než se nastartovat proti úhlavnímu nepříteli. Dámy a pánové, Everton hostí Liverpool.

Loni se Liverpool s Evertonem pohyboval v popředí tabulky, ale když se podíváme na tabulku nyní, po třinácti zápasech, uvidíme, že něco je špatně. Výběr Rafy Beníteze je až sedmý, přičemž na prvního ztrácí třináct bodů. Toffees jsou dokonce až čtrnáctí. Hodně napoví statistika proher. Za celou loňskou sezonu prohráli liverpoolská mužstva dohromady jedenáct zápasů, letos stejnou porci zvládli už za 13 kol.

Mizérie Evertonu vyvrcholila v minulém zápase s Hullem. Toffees prohráli 3:2, když už po půlhodině prohrávali 3:0. Manažer David Moyes zápas na KC Stadium popsal jako jeden z nejhorších, který kdy pod jeho sedmiletým vedením v Evertonu viděl. Toffees doufali, že úvod sezony zvládnou i bez dvou dlouhodobě zraněných opor, jenže to nejde a Jagelka s Artetou nepochybně chybí. Vždyť Everton v posledních deseti zápasech vyhrál jen jednou, v rámci Premier League porazil West Ham. Pak už na řadu přišlo jen pár remíz a prohry v lize, ligovém poháru i Evropské lize.

Jenže ani Liverpool si nemůže vyskakovat. Ten totiž v posledních deseti zápasech vyhrál jen o jeden zápas více než městský rival. Paradoxem je, že jedna z výher přišla v zápase s Manchesterem United, u té druhé se již netřeba zastavovat, výhra v Debrecínu byla pro Benítezovy ovečky povinností. V domácí soutěži, jak již bylo řečeno, se Reds potácí na sedmém místě a s vyhlídkami na titul je už asi definitivně amen. Ještě horší to je v Lize mistrů, kde se Liverpool po dlouhých letech nedostal do vyřazovací fáze a bude si muset vystačit s Evropskou ligou.

Zatím stále není jisté, zda proti obráncům na Goodison Parku vyběhne Fernando Torres, o němž se rozhodne těsně před zápasem. Zaskočit je případně připraven David N'Gog. Domácí již mohou počítat s Fellainim a Biljaletdinovem, kteří si minule odpykávali trest. Naopak otazníky visí u Louise Sahy a Jacka Rodwella. Utkání svým hvizdem do píšťalky zahájí ve 13:30 ostrovního času Alan Wiley.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arsenal FC - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Nejefektivnější útok prověří nejneprostupnější defenzivu, takové lákadlo se skrývá na pozadí souboje dvou londýnských gigantů - Chelsea s Arsenalem. Jako tradičně na začátku sezony, oba celky mají na dohled, nebo jej v případě Blues dokonce okupují, prozatimní trůn pro krále Albionu. Na něm by zároveň oba chtěly spočinout i po odehrání všech 38 kol.

Wengerův Arsenal je, zdá se, konečně připraven na skutečnou bitvu o nejvznešenější sesel fotbalového Albionu. Nedělní klání představuje jeho jedinečnou šanci to dokázat. To Chelsea se přímého boje o titul účastní pokaždé od doby, co jí přikvačil podporovat Roman Abramovič. Ve třech po sobě jdoucích ročnících však stanula až za Manchesterem United, a takové pravidlo chce letos konečně porušit. Nakročeno k tomu má každopádně lépe než výtečně. Na Red Devils si Blues už v tak rané fázi sezony vypracovali krásný pětibodový náskok, přičemž déle jak měsíc nenašli přemožitele. Není tedy divu, že kapitán Chelsea John Terry nedávno prohlásil, že právě Carlo Ancelotti může londýnskému klubu vrátit onu auru neporazitelnosti, kterou se pyšnil za Mourinhovy vlády. Na druhou stranu loni na tom Blues byli ve stejné době ještě lépe - na čele tabulky si chovali dokonce osmibodový náskok na druhé United - a nakonec finišovali až na třetí příčce.

V Arsenalu se minulý víkend loučili s jednou dlouhou sérií, aby v úterý zase navázali tam, kde předtím skončili. Po více než dvou měsících a čtrnácti utkáních znovu pocítili hořkost porážky. Takový husarský kousek se povedl Sunderlandu, který zároveň Kanonýrům nedovolil prvně po 21 střetnutích skórovat. V rámci Ligy mistrů si ovšem Arsenal okamžitě spravil chuť a jasnou výhrou nad Lutychem si podesáté v řadě zajistil postup mezi nejlepších šestnáct. Alespoň jedna šňůra Wengerových oveček trvá i nadále - jde o tu vyjadřující jejich suverenitu před domácím publikem. Tam totiž už dvanáct zápasů ve všech soutěžích nedělají nic jiného, než že jenom vyhrávají. Symbolicky je to však zrovna Chelsea, kdo Arsenalu uštědřil nejtěžší domácí porážku v historii Premier League. Právě v květnu letošního roku tu vyhrála vysoko 4:1.

Jinak se ale Gunners v londýnských derby daří. Právě tenhle ostudný debakl je jediným jejich zaváháním z posledních deseti pokusů. Jenže omezíme-li tuto statistiku jen na souboje Chelsea versus Arsenal, už na tom borci ze severu Londýna nejsou tak dobře. Na Blues totiž vyzráli všehovšudy pouze dvakrát v minulých 14 měřeních sil. A to není žádná náhoda. Rovněž předloňský finalista Champions League městská derby zpravidla zvládá. Kytičku neztratil v posledních pěti a také v předešlých třech soubojích pouze v rámci tak zvané Big Four.

Chelsea je ve velmi slušné formě. Platí za jediné prvoligové mužstvo, které dosud ani jednou neremizovalo, přičemž na jeho vizitce kolonka výher zcela jistě válcuje sloupeček sčítající pouze prohry. Konkrétně jde o poměr jedenácti ku dvěma. Od posledního zaváhání navíc Ancelottiho svěřence dělí hned čtyři klání, která navíc ovládli s nevídaným celkovým skóre 14:0. Také tato nedávná bilance se velkou měrou zasloužila o to, že se teď Blues mohou pyšnit druhou nejpřesněji mířící ofenzivní vozbou a vůbec nejtužší obranou, jež během třinácti odehraných kol inkasovala pouze osmkrát.

Krize postu levého beka Arsenalu pokračuje. Ukázalo se, že Kieran Gibbs si v úterním zápase s Lutychem rovnou zlomil kost v nártu a na dlouhou dobu vypadne ze sestavy Gunners. V tomtéž utkání přišel k otoku oka pro změnu Gallas a i on by nemusel být v pořádku. Další špatná zpráva zasáhla klubové centrum Arsenalu teprve před chvílí, když se u Van Persieho absence z očekávaných pár týdnů stalo hned několik měsíců. Holandský snajpr by se měl do akce vrátit až někdy v dubnu, přinejlepším v březnu.

Zpřetrhaný stehenní sval už není neduh, který by trápil Franka Lamparda. Klíčový záložník se tak Chelsea vrací akorát včas. Totéž lze říct i o Drogbovi, katu Arsenalu. Ten se vrací po delší době marodění a hodlá ještě vylepšit svou bilanci ze zápasů s Gunners, která doteď skýtá neuvěřitelných osm gólů v předchozích osmi utkáních. Do třetice všeho dobrého je Ancelottimu k dispozici i Mickael Essien, jenž se zrovna zbavil potíží s kolenem, a už v týdnu se definitivně zotavila dvojice Deco-Ballack.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC13110233:833
2.Manchester United1391326:1228
3.Arsenal FC1281336:1525
4.Tottenham Hotspur1381432:1825
5.Aston Villa1364321:1322
6.Manchester City1256123:1621
7.Liverpool FC1362529:2020
8.Sunderland AFC1362521:1920
9.Stoke City1354413:1519
10.Fulham FC1353517:1518
11.Burnley FC1352616:2617
12.Blackburn Rovers1351716:2816
13.Birmingham City1343611:1415
14.Everton FC1343617:2315
15.Hull City1443716:3015
16.Wigan Athletic1342714:3114
17.West Ham United1325619:2311
18.Bolton Wanderers1232715:2611
19.Wolverhampton Wanderers1324712:2610
20.Portsmouth FC13211010:197

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (277)

Přidat komentář
smazaný uživatel

go go Chelsea...!!

Reagovat
smazaný uživatel

podobne CITY, EVERTON a PORTSMOUTH

Reagovat
smazaný uživatel

To je kolo pánové to se asi tento víkend neodlepím od fotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Jestli má někdy Burnley vyhrát venku, nedivil bych se, kdyby tomu bylo zrovna dnes.

Reagovat
vitasrp

Na druhou stranu jestli se chce WHU někdy chytnout, pak to už musí být dneska..

Reagovat
honziss

Já mám teď už víru v to, že jestli nevyhrajeme ani tohle, tak už to Zolu na lavičce prostě nemůže udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že dnes vyhrajete. Poslední dobou už nejste tak tragičtí, ale čekám hodně gólů, tak 3:2.

Reagovat
honziss

3:2, hmm. No, tak to by vypadalo asi takhle: po dvaceti minutách 2:0 pro WHU, potom přijde Zolův pokyn "ubraňte to". Do poločasu 2:2. V závěrečné sekundě zápasu pak ale Hines strhne výhru na naší stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak jsem to taky cítil

Reagovat
kubys

Klidně sť má zápas tento scénář, i tak si výhru vychutnám

Reagovat
Ted

"ubraňte to"? Zola ani neví, že nějaké bránění vůbec existuje...

Reagovat
smazaný uživatel

oh my....robin out na 4 - 5 mesiacov....neni neni mozne

Reagovat
smazaný uživatel

robin je out na 4-6 tyzdnov..mas nejake zastarane informacie

Reagovat
fantomas

No to mě podrž..

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku dobrá správa pre všetkých CFC

Reagovat
smazaný uživatel

uzdravil sa walcott to je hlavne a peržan sa da nahradit napriklad eduardom alebo velom

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea- arsenal 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Koho teď zajímá únorovej zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

tak obracene

Reagovat
smazaný uživatel

* arsenal- chelsea 2-0

Reagovat
Chazy

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

a sakra ...

Reagovat
kubys

Můj jediný oblíbený hráč z AFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas viac ako tazky ktory mozno bude pre sezonu Arsenalu zlomovy. Chelsea je momentalne najlepsi tym na ostrovoch a bude viac ako tazke ich porazit. Rozhodujucim faktorom bude najpravdepodobnejsie branenie. Pripadna absencia Gallasa moze byt klucova kedze ani Silvestre ci Senderos ho nedokazu adekvatne nahradit (okrem toho nie su v hernom rytme) Nalavo pravdepodobne hrajuci Traore taktiez neni priliz vytazovany ani skuseny a da sa predpokladat ze ak nanho spravne pritlacia nejaku tu chybu urobi. Ked k tomu priratam nie priliz isteho Almuniu je ta obranna sila jednoznacne na strane supera. Okrem toho dvojica Drogba – Anelka vzdy bola pre obranu Arsenalu postrachom a je viac ako pravdepodobne ze minimalne jeden gol tam sami strcia. Pri nie idealnom zlozeni obrany sa da predpokladat ze Wenger postavi zalohu v zlozeni Cesc – Song – Denilson (ktory sa nam prave teraz bude hodit ) Pre utok je obrovska strata Persieho ktory vedel prave v takychto zapasoch spravit rozdiel. S motivaciou pre Arshavina by teraz nemal byt problem, skor sa obavam golovej impotencie Eduarda. Nech sa na to celkovo divam akokolvek skoro vsetky tromfi (az na vyhodu domaceho prostredia) maju v rukach hraci Chelsea. Pred zapasom v Sunderlande som avizoval ze d pripadne 2 body s nasledujucich dvoch zapasov budu pre nas zlate. Kedze sme uz jeden stratili musime ist do tohto (mozno zapasu sezony z pohladu celkoveho vyvoja v tabulke) na 200%. Aj tak ale necakam ze z toho moze byt nieco viac ako vydrety bod

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa najviac bojim toho traoreho...na sto percent hrat bude, inak by ho nemalo zmysel mat v tyme, nemalo by zmysel davat mu vlani 5 rocnu zmluvu...ako nie ze by som si myslel ze je taky slaby, je to dobry talent, lenze na takyto zapas je to neuveritelny risk, tikajuca bomba....staci jeden kiks, zlomok sekundy, a cela tazka praca v zapase moze ist do cudu, dokonca aj cela sezona...uplne obdobna situacia ako v lani s gibbsom, aj ked ho zboznujem, proti united som ho nechcel vidiet...a hopla, jeden jediny moment rozhodol o celom osude nasej jazdy v cl

Reagovat
smazaný uživatel

netrafil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amos

prohrajem 1:3 ...

Reagovat
smazaný uživatel

aha sorry takze ja som nemal aktualne informacie robin na dlho velmi dlho nepomoze tak teraz treba uz iba verit eduardovi a velovi

Reagovat
minoLFC

nudný víkend

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš tak nudny ako cely LFC?

Reagovat
kubys

Reagovat
minoLFC

ty budeš asi prudkointeligentný fanúšik AFC, keď nepoznáš iróniu

P.S.: to prudkointeligentný je v tvojom prípade samozrejme zas IRÓNIA, si skôr spomalený...

Reagovat
fantomas

A co když to i on myslel ironicky?

Reagovat
minoLFC

to čo napísal ironický vyznieva(minimalne pre fanúšika LFC ), ale neviem či to tak aj myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Spoléhám na to, že Bruce vydá pokyn rozcupovat Latics, když o něm Whelan mluví, jak se zrovna vypsí...

Reagovat
Tomanatura

Zítra se těším na beatlesácké derby, jen mám dilema, komu věřit. Když vyhraje Liverpool FC, Rafa zůstane( ), když vyhraje Everton, Moyes bude v klidu( ).

Reagovat
minoLFC

vyhraje ten menej tragický

Reagovat
smazaný uživatel

Agüero vyvrátil lednový přestup

Střelec Atlética Sergio Agüero vyvrátil spekulace některých médií, podle nichž měl v lednu přestoupit do Chelsea. "Chci Atléticu pomoct ze současných problémů. Jsem klubu oddaný a neuvažuji o přestupu, jak někteří tvrdí," řekl dnes argentinský útočník pro list Marca.

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero prijde , prestup se uskutecni , plne v to verim , sam sak rika ,,"Chci Atléticu pomoct ze současných problémů" . To se uzkutecni , protoze chelsea ho vykoupi a necha na hostovani do konce sezony , verny je ,ale pochybuju ze ho atletiko dlouho udrzi , chelsea prijde z neodolatelou nabidnou a Kun se bude stehovat na SB

Reagovat
smazaný uživatel

Brali ste ve škole pády a s/z? Možná by ti Kun mohl pomoct z těchto problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

I přes ujišťování vedení o plné podpoře manažerovi, zítřejší derby může podle mého Rafovi definitivně srazit hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

když už mu nedá padák vedení, tak fanoušci by tu defenestraci mohli udělat

Reagovat
Godwinson

klidně by se mohl zítra opakovat výsledek z května ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tento víkend má pre mňa dva šlágre - Villu a Everton. Každý svojim spôsobom, ale rozhodne ma to zaujíma viac než zápas na Emirates, z pochopiteľných dôvodov, samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepovažuješ Chelsea a Arsenal za soupeře ManUtd. a hledíš na vaše nejbližší pronásledovatele?

Reagovat
smazaný uživatel

toto má dva významy... který z nich je ten pravý?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten že o titulu se bude rozhodovat v Londýně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bol aj iný zmysel? Ja som viedl len tento žart... (ale to sa uvidí, najdôležitejšie obdobie nás len čaká)

Reagovat
smazaný uživatel

Jen žert ale další smysl byl ten, že nám utečete a CFC spolu s AFC budou bojovat o klidný střed tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale pravdepodobné asi ako že zajtra Inuiti odpália jadrovku na Bangladéš. Takže pre mňa bol ten prvý význam prednejší

Reagovat
smazaný uživatel

Já si pořád nejsem jistý, že sem odhalil ten pravý smysl tvého příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až to fakt odpálej, tě zavřou nebo popravěj, že si to naplánoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mylím, že je zrejmé, ako som to myslel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní kolo, už se těším.

United dali v Portsmouthu za tu dobu co jsou Pompey v lize jen jedinkrát víc než gól, takže nějakej extra zajímavej zápas nečekám, každopádně si ho ale nenechám ujít a jsem zvědavej jestli dokáže Grant za tak krátkou dobu už něco vymyslet.

Villa s yidama by taky mohl být napínavej match, dva týmy bojující o poháry.

Derby Scousers mě letos nějak moc neláká.

To nejlepší nakonec, naše zápasy s Gunners bývaj vždycky zajímavý. Byl bych asi rád i za remízu, protože oni jsou doma válec. Záleží jak zahraje Drogba a Lampard. Jinak myslím, že Van Persie jim chybět bude určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Levá strana bude snad průchozí, J. Cole provětrá Traoreho tak, že si ten frajer bude muset vyměnit trenky.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně doufám, že Carlo nepostaví Deca...

Reagovat
smazaný uživatel

Deco už není zraněnej?

Reagovat
fantomas

Neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli bude hrát, tak má Arsenal šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

pozeram ze obe strany budu spokojne s bodom snad to tak neberu aj hraci a uvidime zapas s jasnym vytazom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde být spokojenej s bodem, to není Gambrinus liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Toma asi spíš zklamal ten "vYtaz"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nebyl jistej, zda to tam na východě není jinak tak sem mlčel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani na tom najvýchodnejšom východe, bro...

Reagovat
fantomas

To je fakt. Čím víc na východ, tím víc tvrdých lidí potkáváš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak oni třeba i v Irsku jsou tvrdí...

Reagovat
smazaný uživatel

co je divne na tom ze nechcem videt remizu ( aj ked nic ine necakam ) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ze začátku sezóny se mi strašně líbila jeho hra, teď už to zase zapadává do starých kolejí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo i loni... Teď dá přihrávku většinou za sebe, nejlépe na metr vedle něj stojícího Lamparda na paty.

Reagovat
fantomas

Nevýhoda klávesnice - tak blízko jsou u sebe "b" a "v", až mi málem v preview uvízli "Red Debils".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ne že málem, ale mohl si nechat

Reagovat
smazaný uživatel

šak jo...

Reagovat
smazaný uživatel

B je správně.

Reagovat
vitasrp

Reagovat
smazaný uživatel

já zas jednou místo Denilson napsal Debilson ovšem ti red debils jsou lepší, no

Reagovat
andkoo

hh debilko

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

caute chlapi prídte sa podeliť s vašimi radami na www.tipforum.sk

Reagovat
smazaný uživatel

tento vikend same velke derby : Arsenal - Chelsea, Everton - Liverpool, Barca - Real, Sporting - Benfica, Olympiakos - Panathinaikos

Reagovat
Tomanatura

A k tomu ještě Ronaldo - Adriano

Reagovat
Xavi8

a co Crvena Zvezda - Partizan?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemians - SPARTA

Reagovat
smazaný uživatel

a včera byl CSKA moskva proti Spartaku moskva.... samozřejmě hokej

Reagovat
vitasrp

Zatím Pompey docela MU válcujou, bohužel prostě nejsou schopni proměnit svoje šance.. Zatím ale hodně symatický výkon..

Reagovat
honziss

Scott PARKER! Scott PARKER! Scott PARKER! Miluju toho hráče! On je neskutečný, opravdu, fantastický! Nemám slov...

Reagovat
smazaný uživatel

Co proved?

Reagovat
honziss

To se nedá popsat, koukni potom na highlighty na první gól WHU a uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrknul bych i tak

Reagovat
honziss

Jasně no. Ještě poznamenám, že dneska hraje za dva, protože je na placu Kováč. Ach ty Zolovy sestavy, z toho by jeden blil.

Reagovat
smazaný uživatel

Noble je zdravej ne?

Reagovat
Ted

Sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že si mi to řekl

Reagovat
Ted

To je jako bych napsal jen "Zola"... sám nechápu, i v diskuzi ho za to fuckujou angličtí fans.

Reagovat
honziss

Jo je. Ale v poslední době ho Zola nenasazuje relativně často. Proti Evertonu to bylo snad poprvé po dvou letech, kdy seděl na začátku zápasu na lávce.

Každopádně to je blbost, Kováč akorát zaclání Parkerovi v jeho fantastické práci. Takhle musí Parker dělat svojí klasickou práci v defenzivě, ale k tomu musí stíhat i útočit. Což o to, on to zvládá v pohodě, akorát ten Kováč tam je úplně zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba si byl Zola tak jistej vítězstvím, že se nebál tam dát Kováče. Jinak nevím, jak si vysvětlit, že místo Nobla hraje jedno z největších kopyt.

Reagovat
honziss

Jak píše Ted, tohle je Zola, jeho sestavy nikdy nepochopíš. Dneska to naštěstí funguje, ale hrát proti nám někdo lepší, nevím nevím.

Například proti EFC, kdy hrál s Parkerem JIménez, to byla jedna velká tragédie. Tam na to Parker sám nestačil. A jak to dopadlo.

Reagovat
Ted

Přišla mi zpráva na icq "Parker není až tak dobrý hráč".... jo, a Shawshank není až tak dobrý film. Bože, Parker je můj bůh!!!

Reagovat
honziss

Který vůl ti to napsal? Je to Bůh, i můj, jeho hra je pro mě orgasmus. Něco tak fantastického se nedá popsat, ať si říká kdo chce co chce, ale tohle je nejlepší defenzivní záložník v Anglii.

Reagovat
Tomekcz

SAF se zas pripos... hra bez utoku a na kridle Giggs kterej tam uz proste nestiha jeho misto je ve stredu a dvojice Carrick-Scholes je uplne marna, Diky bohu ze konecne nechyta Foster, ale jinak je to strasny v utoku nikdo neumi podrzet mic, uz aby tam sel Berbatov.

Reagovat
Tomekcz

penalta 1:0

Reagovat
fantomas

Parádní akce City.

Reagovat
Tomanatura

Jak hraje Robinho?

Reagovat
fantomas

Jakkoliv mi to trhá srdce, ofenzivě City konečně dodal třetí rozměr.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Je to tak no. Neni tak čitelnej jako třeba SWP.

Reagovat
terry

Reagovat
vitasrp

Teď si rozhodčí z MU udělal nehoráznou prdel.. Penalta za nic... To je vskutku nevídané..

Reagovat
smazaný uživatel

co jako bylo pískany ??

Reagovat
Tomekcz

wtf za co to jako piskl??? to je takovej

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu co to melou v te televizy penalta na Rooneyho byla naprosta jasná jednoznačně mu tam přišlápnul nohu ale tohle na druhe straně se jen tak nevidí

Reagovat
Tomekcz

vzdyt takhle by musel pri kazdym rohu pisknout minimalne 3 penalty to je hnus

Reagovat
smazaný uživatel

no pokuď si bude zase Sir stěžovat, jako že bude, tak to bude tentokrát naprosto oprávněně

Reagovat
smazaný uživatel

Nemanjo, Nemanjo.....

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel hrajem zase dost špatně Rooney nulovej už me začíná pěkne štvát Carrick neviďitelný Paul hrozná brzda Valencia hlava dole celkově celá záloha dost špatná mám strach aby jsme ty povinne tři body získaly

Reagovat
honziss

3:0 !!! Tohle jsem už dlouho nezažil, to je euforie jak cyp. Ách.

Reagovat
vitasrp

Zatím parádní zápas, Pompey se soupeře nezalekli, naopak mu pořádně zatápějí a hlavně jejich zásluhou je ten zápas tak atraktivní a okulahodící.. Oproti nim jsou MU pomalí, kazí jednoduché nahrávky, ta tříčlenná středová záložní formace se plete pod nohy, nevyhoví si, není vidět, kdo je vlastně tvůrce hry, kdo defenzivní hráč a kdo posouvač, navíc je docela statická a poztrácela dost balónů.. Křídelní hráči absolutně nejsou vidět, Valencia měl snad dva centry za poločas, Giggs je utopený úplně, ale tak to všechno je zapříčiněno i tím, že Manchester se nemůže dostat do tlaku a prakticky se více i brání než útočí.. A taky nechápu, proč se od začátku hraje 4-5-1, kde Rooney je celkem slušně odříznutý od zbytku hřiště a na jeho poměry je málo vidět..

Totální opak je Portsmouth, jejich nasazení je enormní, jak říkám, do zápasu vstoupili s neskutečným odhodláním a z toho vyplývá ten jejich herní projev.. Díky nim je to nahoru-dolů a jsou to oni, kteří zápasu dodávají náboj a kvalitu.. Taktika zvolená velmi dobře, zatím systém 4-3-3 nese ovoce, střed je hodně běhavý, překvapivě i tvořivý, nehraje nějaké pomalé přihrávky do stran, nýbrž okamžitě se snaží o efektní kolmice na křídelní hráče.. Mají to také místy dost zjednodušené, jelikož je MU někdy svou laxní rozehrávkou přímo vybízí, aby jim míč byl odebrán a následoval rychlý protiútok.. Jediný problém už dlouhodobě tvoří jejich zakončování šancí, připadá mi, že Dindane toho prostě na jeden gol až přespříliš mnoho spálí..

Snad Pompey budou v tomhle výkonu pokračovat, je to třeba už jen zhlediska, že MU po přestávce určitě bude hrát trochu líp jak před přestávkou a nejhorší věc, kterou by Portsmouth mohl udělat, by byla ulehčit jim to svou pasivitou.. Bude to ještě zajímavé, poslední celek dneska má na vítězství..

Reagovat
vitasrp

Kurnik, to neměla být reakce..

Reagovat
vladis271

To vie, kým bude ferfie atakovať rozhodcom štýlom ty tlstý de.il, kde si nechal kondičku tým dlhšie budú rozhodcovia pískať penalty.

Reagovat
Tomekcz

a jeste rekni ze to byla penalta, vzdyt takovych souboju sou stovky

Reagovat
vitasrp

Jako faul to byl určitě, ale písknout za to penaltu je na odstřel.. Podobná byla v LM při zápase Chelsea : Liverpool a to ode mne lítaly blesky..

Reagovat
Tomekcz

ja teda nwm ale drzeli se oba, tohle je pri kazdym primaku nebo rohu, bohuzel rozhodci si asi neco kompenzoval.

Reagovat
vladis271

Ja som to nevidel, ale predpokladám podľa rozhorčenia časti EF, fans mancs, že nebola.

Reagovat
Tomekcz

Giggs Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia se prý ukazuje v dobrém světle ten Frýdek byl vždycky odbodník s tím druhým kašparem co tam sedí

Reagovat
Tomekcz

to ma cernousek za tu prvni penaltu

Reagovat
Ted

Prodej Persieho a nákup Rooneyho ve FPL byl přece jen povedený transfer :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak an špatně posouzené penalty máme 1:1

Reagovat
vitasrp

Takhle zkurvit zápas během osmi minut dokáže letos jenom WHU a Pompey..

Reagovat
Tomanatura

Hlavně ho nezapoměňte všichni vypalcovat!

Reagovat
fantomas

Ten Adebayor je fakt hrozný prase. To měla bejt rudá.

Reagovat
honziss

Haj hou, takovou radost z fotbalu mého milovaného klubu jsem už dlouho nezažil.

Reagovat
Tomanatura

Pardon, ale Valencia sic sympaticky vypadá, ale srovnal bych ho tak s Forlánem v United.

Reagovat
fantomas

Héj, střídej toho Tevéze!

Reagovat
Tomanatura

Co se tam děje?

Reagovat
fantomas

Tevéz zazdil pěknej brejk rozjetej Irelandem. A celkově je z tý ofenzivy nejslabší dneska (spolu s Adem). Jinak to City v klidu kontrolujou, Hull neví, Bullard se trápí.

Reagovat
Tomekcz

no ale porad staci naka nahodna akce a muze byt 1:1 to uz u City zname

Reagovat
fantomas

Dneska to nevidim.

Reagovat
Jollae

a máme to tu

Reagovat
fantomas

Ten "faul"..

Reagovat
Jollae

to neviem,nevidel som...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
honziss

Jak je u Zoly tradicí, teď zalezem a počkáme si, kolik nám stihne Burnley nastřílet gólů.

Reagovat
Ted

Ani ne, Jimenez se proletěl. Mám v sobě ještě asi dvojku, a tak nevím jestli se mi to zdálo nebo ne - to byl dive jako prase že?

Reagovat
honziss

Ani zdaleka. Pravou nohu mu Jensen evidentně vzal, dive to nebyl. To mě těší, dvě penalty, ani jeden dive, to už se v dnešní době nevidí.

Reagovat
Ted

njn, radši mrknu pak na highlighty ve střízlivém stavu :) Ono i kvalita videa není nejlepší... :P

Reagovat
honziss

Jo no, nic moc stream, ale aspoň něco. Při tolika gólech mě to tolik netrápí.

Reagovat
honziss

Jako bych to neříkal.

Reagovat
honziss

To je válec.

Reagovat
honziss

Škoda, bez chybičky to nebude. Ale to nevadí.

Reagovat
Ted

Dali jsme pět gólů, nedostali žádný a fans v anglii na fóru hlásali "Zola out"... :D a naraz jeb dva fíky :D njn, očekával to asi každý :)

Reagovat
honziss

Tak Zola tu reputaci už nenapraví, i kdybychom ty dva góly nedostali, stejně mu ani taková výhra nepřidá nic. Už je to jen čekání na jeho konec.

Reagovat
Ted

škoda že Zola nezkusil nasadit Noublea...

Reagovat
fantomas

Klasnič.

Reagovat
Tomekcz

Tak a Foster se do ty brany uz snad nepodiva

Reagovat
afc

pekne Wigan,tiket zije

Reagovat
afc

Burnley finisuje

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Fletcher.

Reagovat
fantomas

No to ne.

Reagovat
fantomas

Já se asi poseru.

Reagovat
Tomekcz

jako bych to nerikal

Reagovat
fantomas

Tak kdo mohl čekat, že sudí Hullu takle pěkně připískne? Ze hry se na nic nezmohl.

Reagovat
fantomas

Ale pěkná oslava.

Reagovat
Counter

trošku podrobněji prosím

Reagovat
fantomas

Pár hráčů Hullu si posedalo kolem Bullarda a ten na ně dělal něco jako "tytyty"...jak scenérie z mateřský školky to vypadalo.

Reagovat
Counter

Hull

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jimmy je svejma vtípkama známej, to byl určitě jeho nápad

Reagovat
fantomas

Fakt skvost mezi oslavami.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem to viděl v bleskovým sestřihu na sky

Reagovat
fantomas

Hrozně vtipný, Rumuni na Eurosportu se mohli potrhat.

Reagovat
vitasrp

Tak koukám, že dnes je v Anglii neoficiální den nesmyslných penalt..

Reagovat
Jollae

Ryan

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm,tak Man city 7 remíza po sobě..že by?Tak mnohamilionové posili se zatím moc nevyplácí..

Reagovat
fantomas

Santa Cruz nemá v ManCity co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovejch je tam víc. Třeba takovej Zabaleta.

Reagovat
fantomas

Ten ještě neni tak do očí bijící.

Reagovat
herbage

Za 18 mega liber, nekup to

Reagovat
smazaný uživatel

Giggs

Reagovat
Jollae

no po dnešku si zbalí kufre Foster asi aj sám

Reagovat
smazaný uživatel

kuszczak

Reagovat
One-Real

Ten komentátor na Primě je z toho slušně udělanej..

Reagovat
smazaný uživatel

ten něco bere..

Reagovat
vladis271

Portsmouth ma nepotešil, ale náladu mi zdvihli tigers

Reagovat
Tomekcz

a ja dam do FPL Givena misto Sorensena

Reagovat
Tomekcz

5:3 Burnley

Reagovat
Ted

Burnley v deseti - ještěže v 90. minutě, být to dřív, tak jsme bez bodu :D

Reagovat
honziss

Klasika, no. Ani mě to nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Potters dostali v posledních čtyřech zápasech jedinej gól. Snad tu sérii prodlouží i příští týden s Arsenalem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

city snad uz vytvorili rekord v poctu remiz v rade ne, tohle byla snad osma

jinak hull aspon bodik , sou mi jako tym sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Brummies

Reagovat
vitasrp

200. pro dnešní výhru CFC..

Reagovat
fantomas

Bowyer.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší střelec Brums, kdo by to čekal

Reagovat
fantomas

Mazák.

Reagovat
smazaný uživatel

Je poznat, že hrál za Newcastle

Reagovat
Alberto Aquilani

Dneska si Everton musí dať bacha na Lucasa , ten je nebezpečný jak bejk .

Reagovat
fantomas

A ty si zas nekopneš.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale ja som netvrdil , aby tam šiel Aquilani . IMHO , na Benitezovom mieste by som tam dal Gerrarda a ako podhrota Benayouna .

Reagovat
fantomas

Já taky neřikám, žes to tvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Liverpool (Confirmed): Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Aurelio, Gerrard, Ngog.

Subs: Cavalieri, Aquilani, Benayoun, Riera, El Zhar, Skrtel, Kyrgiakos.

Everton: Howard, Hibbert, Yobo, Distin, Baines, Pienaar, Heitinga, Fellaini, Cahill, Bilyaletdinov, Jo.

Subs: Nash, Saha, Gosling, Yakubu, Neill, COleman, Baxter

Reagovat
fantomas

Wolverhampton vůbec neví, co hrát. Jen se utvrzuju v nelibosti vůči McCarthymu, kterýmu už dlouho nemůžu přijít na chuť. Přijde mi to, jak kdyby neměl pořádnej systém, hlavně ta obrana na mě vytváří dojem "pif, pif, pif, pif...máte tam čtyři hráče a braňte". Strašně amatérské.

Reagovat
smazaný uživatel

On je asi manažer pro Championship. Jeho týmy, at už to byl Sunderland nebo ted Wolves, tam hrály hodně slušně a asi to bylo tím, že to jeho pojetí útoku na Championship stačilo. Proti silnějším týmům v PL sice hrají útočně, ale holt se neumí ubránit.

Reagovat
fantomas

No, nejhorší je, že si z něj dělá dobrej den i Birmingham. Prostě to asi neni kouč pro velkej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tomu stavu ani moc nedivím, předpokládám, že McLeish to zase zavřel a snaží se jen o výpady do rozhozené obrany co?

Reagovat
fantomas

Nene, celej první poločas drželi Wolves jak pod pokličkou. Ve druhý půli je ta hra o něco vyrovnanější, ale do tý doby - Vlci těžkopádní, bez systému, útočící hráči bez nákého supportu...naopak Brums hráli s chutí, vycházely jim kombinace a jen ta koncovka je zrazovala. Mohlo to bejt i víc klidně.

Reagovat
vladis271

Rafa choď už doprdele s tým Lucasom. Keď nechceš dať šancu Aquilanimu nemal si ho kupovať. Neskoro si si uvedomil, že môže vykopnúť zo zostavy tvojho miláčika Lucasa

Reagovat
smazaný uživatel

Včera v preview říkal, že už ho s tím Aquilanim serete. Prej ještě není úplně ok, tak ho nechce posílat od začátku.

Reagovat
minoLFC

no je to skvelá posila, zahrá si až na letnom turné po sezóne, kde sa znovu zraní

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme na tom se Žirkovem podobně.

Reagovat
minoLFC

vám na jeho mieste ale neexceluje Lucas

Reagovat
Alberto Aquilani

To , že ho hned pošleš na ihrisko stratíš viac , rovnako ako to ASR s ním predelala . Hned od zaciatku kedy dosiel po zranený zvykol nastupovat , zvycajne 2krat ako striedajuci , potom od zaciatku a zranil sa . Lepsie je pockat ked bude uplne fit , a mozno potiahne do konca sezony bez zranenia .

Reagovat
papos182

To nema cenu vysvetlovat. Naprosta vetsina Liverpoolskych odborniku to nepochopi, jen maji zaminku nesnaset Rafu jeste vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Na place Lucas s Aureliem, na lavici Aquilani s Yossim. Komu tím prospějete?

Reagovat
minoLFC

karamelkam

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel

Reagovat
Counter

Come on Toffees

Reagovat
fantomas

Situace 3 na 1, to je zase žůžo. A to Jerome celou akci rozjížděl sprintem od svého pokutového území.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Chucho?

Reagovat
fantomas

Snažil se, ale očividně nebyl ve svý kůži.

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano haluz goal

Reagovat
Tomekcz

dalsi haluzak a zrovna Mascherano

Reagovat
smazaný uživatel

jn od tý doby hrajou hovno, ale Everton né a né dát gól

Reagovat
fantomas

Pome, zaberem Toffees!

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jim rozhodčí pomáhaj

Reagovat
minoLFC

hej a kedy? trojitý offiside a potom ešte jeden uplne jasný

Reagovat
smazaný uživatel

prej trojtý Jo tam určitě nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

byl to jasný offside a ty jsi jediný,kdo to neviděl..Liverpool!

Reagovat
minoLFC

Jo + další dvaja tam určite boli..kup brejle a pravidla futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

hele,srostlé obočí,hled´ si,aby vám Arsik nenatrhli anus

Reagovat
Tomekcz

bohuzel Everton dal uz 2 goly ale oba z ofsajdu Snad to tam spadne i normalne.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze do stejne branky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Everton nemůže prohrát, LFC je nulovej, Saha s Yakubuem přinesou oživení a zlomí to

Reagovat
smazaný uživatel

asi jim to tam spadne, ale ani nase lavka neni tak hrozna jako obvykle

Reagovat
eder

Reds se nepochopitelně po vedoucím góle zase zakopali, přitom v úvodu zápasu bylo jasně vidět, že mají navíc. Mohlo by se jim to stát opět osudným jako v posledních zápasech, např. s Lyonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Jo neuznali první gól, ale tak nezlobím se, bylo to hraniční. Everton hraje zatím dobře, nejvíc se mi líbí Fellaini.

Reagovat
Tomekcz

Boze Reina ma stesti

Reagovat
minoLFC

reina 3 zlaté rukavice

Reagovat
Tomekcz

Takhle se musi na Lucase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kuyt

Reagovat
vladis271

Aké milé vidieť fanúšikov manU ako fandia evertonu. Ak by ste sa opýtali Evertonians, koho nenávidia viacej. Liverpool alebo Manchester, drvivá väčšina by povedala manU

Reagovat
smazaný uživatel

To už nemůžem ani přát stokrát sympatičtějšímu klubu?

Reagovat
minoLFC

to si ako fanda ManU nejak odporuješ, nie?

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

To se mám posadit na zadek z toho, že fanoušci Evertonu v Anglii nemají rádi MU a proto jim nemám přát? MU nemá rád kde kdo, to neznamená, že mi nemůže být ten klub sympatickej. Nechápu, o co se teď pokoušíš.

Reagovat
vladis271

On to myslel inak.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nejsem jistej, jestli vůbec myslel.

Reagovat
Tomanatura

Tak se zeptej hráčů evertonu, kdo jim je sympatičtější. Každý z nich ti odpoví MU

Reagovat
vladis271

Sympatický je zlé slovo radšej menej nesympatický. Každopádne scouseri aj evertonians sa spoja proti mancs aj s čertom v tomto prípade je Liverpool jednotný.

Mne vôbec Merseysides derby prípadá skôr ako také priateľské derby. Samozrejme aj v radách fanúšikov sú výnimky, ale s takým Severolondýnskym alebo Oldfirm derby sa to nedá porovnávať.

Reagovat
Tomanatura

Taky mi to tak připadá, že Liverpool je jednotný. Takže vlastně jsou 3 prvoligové týmy v okruhu 30 km proti jednomu nejlepšímu

Reagovat
vladis271

Nie to je skôr spojenectvo proti zlu. Aj v pánovi prsteňov sa ľudský hrdinovia (Liverpool ), spojili s Elfami (Everton ) a škriatkami ( citizens ) proti Sauronovi a hnusným škaredým škretom ( Rooney a spol. )

Reagovat
Tomanatura

Spíš ostatní závidí úspěchy a nedochází jim, že válku nemůžou vyhrát. Za chvíli navíc náčelník elfů přeběhne směrem ke "zlu" a tím zlomí větev pod těmi dalšími blbci

Reagovat
vladis271

No tak, teda ten mladý Elf vtedy spravil peknú špinavosť. Ale potešil Saurona a teraz pri bitkách Škretov s elfami pred svojimi bývalými spolubojovníkmi bozkáva zmak Mordoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější klub z Liverpoolu je zas naopak Tranmere Rovers.

Reagovat
minoLFC

Ronneyho tu nepleť

Reagovat
Tomanatura

Saha, Neville, Moyes

Reagovat
minoLFC

Moyes má iba zdvôrilostne reči k ManU je to gentleman

Reagovat
Tomanatura

No právě, chce místo kapitána nejlepší lodi v Anglii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele