Anglická Premier League - preview 11. kola

31.10.2009, 09:33, aktualizováno 01.11.2009, 09:12
Previews
Manchester City má šanci napravit týden starou domácí remízu s Fulhamem a poskočit v tabulce na čtvrté místo před Liverpool a Tottenham. V dnešní dohrávce jedenáctého kola k tomu stačí jediné - vyhrát na půdě nováčka z Birminghamu...
Arsenal FC - Tottenham Hotspur  (sobota 13:45)
Hodně pikantní duel se chystá na Emirates Stadium, kam zavítá nenáviděný Tottenham. Londýnské derby se ponese v duchu boje o třetí místo a zároveň celkové umístění, protože Kohouti by rádi letos nakoukli mezi nejlepší čtyři.

Pokud ale budou chtít Spurs na Big Four pomýšlet, budou muset Arsenal bezpodmínečně porazit. Letos sice už zdolali Liverpool, jenže pak dostali za vyučenou od Chelsea i Manchesteru United a pokud nedokážou porazit ani nenáviděné Kanonýry, nemohou moc s případnou účastí v Lize mistrů počítat.

Proti Tottenhamu však bude stát nenáviděný soupeř - statistika. Je to až neuvěřitelné, ale Arsenal z prestižního derby neodešel poražen už deset let. V sobotu je na programu 162. ligové setkání obou mužstev a Kohouti se naposledy radovali ve 142. Nicméně nyní musí proti nepříznivé bilanci bojovat, prohrát nesmí. Borcům z White Hart Lane však bude chybět Aaron Lennon, což by mohla být citelná ztráta. Nahradit se ho pokusí bývalá Gunner David Bentley. Do stoperské dvojice se po bok Ledleyho Kinga vrací Jonathan Woodgate.

Arsenal má sice za sebou vítězné utkání Carling Cupu, v němž vyřadil dalšího velkého soka z Liverpoolu, ale předtím zbytečně v lize ztratil body s West Hamem, když v závěru ztratil dvoubrankový náskok. A právě na to před očekávaným střetnutím upozorňuje Peter Crouch, útočník hostů. "V zápase s West Hamem jste viděli, že šli rychle do vedení 2:0 a hráli skvělý fotbal, ostatně jako obvykle. Jenže West Ham se nevzdal a dokázal využít zaváhání soupeře. Jejich chyb musíme využít my. Doufám, že budeme dobře bránit a odvezeme si dobrý výsledek," narážel Crouch na útočnou sílu Arsenalu, která je nejúdernější v celé lize. Zároveň Crouch prohlásil, že by se Tottenham letos skutečně mohl dostat do velké čtyřky, avšak vzápětí přiznal, že Arsenal se svého místa jen tak nevzdá. "Myslím si, že na začátku sezony Arsenal spoustu lidí odepisovalo, ale oni ukázali, že i s jejich mladým kádrem jsou konkurenceschopní. Zároveň si však myslím, že jsme svým startem také leckoho překvapili. V současné chvíli v Big Four jsme a chceme tam zůstat co nejdéle."

Pro úplnost ještě dodáme pohled na tabulku. Obě mužstva mají po 19 bodech, ale Arsenal v rukávu skrývá zápas navíc. Navíc má i více vstřelených branek, a proto je na třetím místě upřednostněn, Tottenham vstřelil o osm branek méně, 21, a je čtvrtý.

A zmínit se ještě sluší absence domácích, kterým bude po dlouhé pauze střežit branku Manuel Almunia. Ten naposledy chytal v září, pak se zranil a přednost dostávali jiní. Jenže Lukasz Fabianski se v poháru zranil a Almunia tak dostane šanci. Vedle Fabianského budou chybět i záložníci Rosický, Denilson a Walcott.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bolton Wanderers - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Bolton bude chtít o víkendu předvést mnohem lepší výkon než podal ve středu, kdy ho vyklepla Chelsea. A právě Blues čekají Trotters znovu, tentokrát však v rámci Premier League.

V Carling Cupu zvítězila Chelsea jasně 4:0, když v obou poločasech vstřelila dvě branky a Bolton se musel sklonit před její sílou. "V sobotu musíme nasadit tempo, které nám sedí a udržet ho. Ve středu ho totiž diktovala Chelsea. Vlastně, ona diktovala úplně všechno, od první minuty po tu poslední," přiznal kouč Boltonu Gary Megson.

Jenže pokud budou chtít Trotters pomýšlet na úspěch, budou muset hrát na hranici svých možností. Tedy pokud Chelsea potvrdí formu z posledních zápasů. Vždyť poslední tři zápasy skončili 4:0, 5:0 a 4:0, to je neuvěřitelná síla! Blues se navíc zužuje marodka a může být ještě silnější. Velkým oživením se ukázal být navrátilec Joe Cole, který po zranění předvádí úchvatné výkony.

Chelsea bude chtít na Boltonu po dvou nevydařených zápasech venku opět vyhrát. Právě prohry s Wiganem a Aston Villou nabídly otázku, zda je Ancelottiho oblíbený 'diamantový' systém skutečně vhodný, avšak v posledních zápasech se ukázalo, že může fungovat. "Chci zůstat u současného rozestavení," oznámil Carletto. "Jak jsem již řekl před sezónou, budeme tak hrát doma i venku. Poslední dva zápasy venku sice neskončili dobře, ale kvůli tomu přeci tento systém nepohřbíme. Myslím si, že tento systém je vhodný pro domácí i venkovní zápasy," dodal zkušený kouč, který si zatím nemůže vynachválit Joea Colea, jehož příchod diamantovou zálohu o třídu vylepšil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.20 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Hull City  (sobota 16:00)
Bez jediné remízy se zatím obešlo Burnley a také bez jediného venkovního triumfu si doteď vystačilo. V srdci Anglie si však moc dobře uvědomují, že s takovou to dál nepůjde. Rovněž v Hullu mají daleko k euforii. Ve čtvrtek se své funkce vzdal předseda klubu Paul Duffen a ve fotbalových kuloárech se živě diskutuje o tom, zda by ho brzy neměl následovat i manažer Phil Brown.

Pravdou je, že důvodů, proč by mohl a asi i měl Brown odejít, existuje hned několik. V první řadě tu jsou pouhé tři výhry v letošním kalendářním roce. Pak tu je vizitka vzešlá pouze z utkání této sezony, která pro změnu hovoří o jediném vítězství z posledních osmi pokusů. A opomenout nelze ani skutečnost, že na výhru ze hřišť svých soupeřů čekají Tigers dlouhých deset zápasů. Zkrátka a dobře, Brownův vyhazov je přímo na spadnutí. Tygrům a jejich cvičiteli by se ulevilo tak akorát v tom případě, kdy by si na své konto oblíbený manažer připsal jubilejní padesátou výhru ve funkci manažera Hullu. K té mu momentálně schází jen jediný osudový krok. Brownovým svěřencům může být v sobotu inspirací dvojitý triumf nad Burnley z ročníku 2007/08, kdy se oba soupeři utkali o patro níže.

Burnley jako by se při svém návratu mezi anglickou smetánku snažilo napodobit loňské premiérové tažení Hullu. Ten si zkraje v elitní společnosti počínal fenomenálně, když ještě v říjnu hájil pozici mezi nejlepší ligovou trojicí. To Clarets na tom nikdy nebyli až tak moc dobře, ovšem brzké skalpy Manchesteru United a Evertonu přesto příjemně překvapily širou fotbalovou veřejnost. Nakonec se však ukázalo, že Burnley bude silné tak akorát doma, kde zatím čtyřikrát zvítězilo a pouze jedinkrát zaváhalo. Zvenku dosud nepřivezlo ani bod. Proč? Jádrem pudla se zdá býti křehká defenziva (společně s tou z Blackburnu a právě Kingstonu upon Hull vůbec nejhorší v lize).

Brian Jensen by nemusel zmeškat jediné utkání, třebaže před týdnem odklopýtal z hrací plochy s pochroumaným kotníkem. Čekají ho pozdní fyzické testy. Stejný zápas přinesl zdravotní trable rovněž Stephenu Jordanovi, také on by však měl být v pořádku.

Také Hull potkalo minulý víkend zranění brankářské jedničky. Jenže Boaz Myhill si na rozdíl od svého protějšku se svým bolavým kolenem pár dní poleží. Jimmy Bullard sotva se zbavil jednoho problému, hned se namočil do druhého. Naražená holeň by mu ovšem neměla v sobotním startu zabránit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.35 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Everton narazí v 11. kole na Aston Villu a bude to mít nesmírně těžké. Toffees totiž kosí jedno zranění za druhým a David Moyes nebude moci počítat až s deseti hráči prvního týmu.

Dobrou zprávu je snad jen návrat obránce Leightona Bainese, otázkou zůstává, jestli to samé zvládne Louis Saha, nad jeho startem visí otazníky. Mimo hru jsou stoprocentně Anichebe, Arteta, Jagielka, Neville a Vaughan. Vedle Sahy pak není jisto u Bilijaletdinova, Pienaara a Yoba.

I bez nich ale bude chtít Everton přetrhnout třízápasovou šňůru porážek, která se táhne přes tři soutěže. Poslední tři zápasy totiž Toffees sehráli v rámci Evropské ligy, Premier League i ligového poháru a ve všech třech padli. Nyní by rádi konečně zvítězili a odrazili se ze 14. místa, které jim v současné době náleží.

Soupeř z Villa Parku ale Evertonu nedá nic zadarmo, obzvlášť když má skvělou příležitost, jak po dlouhých letech vyloupit město Liverpool dvakrát v jedné sezoně. Moyesovi svěřenci si už totiž letos smlsli na výběru Rafy Benitéze, který porazili na jeho hřišti 3:1 a nyní přijíždí do města Beatles podruhé, aby zde po 95 letech ukořistili druhou výhru v jedné sezoně. Pomoci by jim v tom měl i Brad Friedel, který se chystá k neuvěřitelnému 200. ligovému startu v řadě. Naopak chybět bude Stephen Warnock, kterého na levém beku nahradí Nicky Shorey.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fulham FC - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Liverpool se po třech dnech vrací do Lodnýna, aby zde napravil vše, co se mu v poslední době nepovedlo. Reds sice porazili v minulém kole Manchester United, ale dalších pět zápasů prohráli, ve středu navíc vypadli z Carling Cupu. Nyní je čeká Fulham.

Svěřenci manažera Rafy Benitéze neprožívají zrovna růžové období. Po výhře nad Manchesterem United si totiž zkazili reputaci prohrou s nezkušeným Arsenalem a vypadli z Carling Cupu. Hned pět z posledních šesti soutěžních zápasů skončili pro Liverpool porážkou a pokud se klub z města Beatles rychle nevzpamatuje, může už brzy zapomenout na mistrovský titul. Naštěstí pro Reds jsou pouze dvě porážky z oněch pěti ligové, a tak ztráta na vedoucí Chelsea není tak velká. Přesto je ale šest bodů po deseti kolech nepříjemnou zprávou.

Liverpool tak potřebuje zabrat a na Craven Cottage k tomu má skvělou příležitost. Loni mu zde brankou v nastaveném čase zařídil těsnou výhru Yossi Benayoun a uchoval tím šanci na titul, letos to může být podobné a je pravděpodobné, že Benayoun bude mít možnost znovu zazářit. Steven Gerrard totiž stále není zcela fit, avšak naštěstí pro Reds předvádí Benayoun skvělé výkony. Na hřišti se po odpykání jednozápasového trestu v pohárovém střetnutí s Arsenalem objeví i Javier Mascherano. Na lavičku by měl pro změnu usednout Alberto Aquilani, jenž se chystá na svůj ligový debut. První start v červeném dresu si připsal už proti Arsenalu, kde Benitéze uchvátil.

Domácí Fulham bude chtít stavět na posledním zápase v Manchesteru, kde Cottagers prohrávali už 2:0, ale nakonec si z Eastlands odvezli cenný bod za remízu 2:2. Nejvíce se ale po zápase mluvilo o obrovské šanci Bobbyho Zamory, který mohl rozhodnout ve prospěch Fulhamu, ale neuvěřitelně zklamal. Nicméně přesto mohou být Cottagers spokojeni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.30 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Portsmouth FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Nadále poslední, bez domácí výhry a s nejmenším počtem nastřílených branek, tak si vedou fotbalisté Portsmouthu, třebaže první body v letošní sezoně již urvali. Pompey se teď takovou nevalnou bilanci pokusí vylepšit doma proti Wiganu, který je na cestách povětšinou neškodný.

Na jihovýchodě Albionu je rušno prakticky neustále. Ať už tam přijede loupit některý ze soupeřů, nebo se o vzruch starají vnější činitelé. Hlavně ti řádí v poslední době. Na nedávný zápas s Hullem, který skončil bezbrankovou remízou, se mimo jiné přijel podívat i izraelský magnát Kushnir a asijský byznysmen Chainrai, oba za účelem koupi Portmouthu. Ten by tak mohl během chvíle poznat již svého třetího majitele. Co je však docela jisté, že i kdyby k takové změně na nejvyšších postech nakonec opravdu došlo, nový vlastník nebude moci zkraje svého působení příliš rozhazovat. Na hampshireský celek bylo totiž před chvílí uvaleno přestupní embargo. Znepokojivé vlivy zvenčí tak musejí Pompey vyvažovat alespoň na sportovním poli, kde se přeci jen zvedají. Naposledy z Carling Cupu vyřadili Stoke.

Také ve Wiganu se nemohou plně soustředit jen na své fotbalové povinnosti. Ve čtvrtek totiž musel předseda Latics David Whelan komentovat nepříjemnou skutečnost, že jeho chráněnec, útočník Marlon King, putuje na 18 měsíců do vězení. Forvard si nad sebou podepsal ortel tím, že nedávno sexuálně obtěžoval mladou dívku. Takhle si už podle Whelanových slov za Wigan nikdy nezahraje. Jamajský střelec tak určitě Athleticu nedopomůže vylepšit mizernou venkovní bilanci, podle níž triumfoval jen ve třech z minulých 15 ligových duelů na cestách. Pouze na jeho teď už bývalých spoluhráčích také bude napravit statistiku, jež praví, že se na anglické prvoligové scéně pohybují akorát tři celky s děravější obranou, než je ta Wiganu.

Michael Brown se z trestu vrací právě včas - na zápas se svým někdejším zaměstnavatelem. Z Wiganu do Portsmouthu přestoupil právě letos v létě. Na druhou stranu John Utaka nejspíš klání s Latics ještě nestihne, stejně jako se mohutný otazník vznáší nad startem Diopa. Na ozdravovně bude muset ještě pár dní vydržet Hreidarsson, ale i Primus.

Roberto Martinez se při nepříznivé konstelaci hvězd bude moci v sobotu vymluvit na absenci hned tří opor defenzivy. Určitě bude chybět Figueora, jenž marodí s kolenem, a brankář Kirkland. Scharner by se ovšem mohl dát včas do pořádku. Aby toho nebylo málo, Wigan vlastní vůbec nejméně efektivního fotbalistu Premier League. Je jím letní posila jménem Jordi Gomez, která v tomto ročníku již dvacetkrát atakovala branku soupeře, aniž by docílila jediného gólu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stoke City - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Stoke stále nepřestává udivovat celou Anglii nečekanými výsledky. Druhá sezóna mezi elitou bývá častokrát pro kluby horší než ta první, v případě Potters tomu tak s největší pravděpodobností nebude. V současné době se vyhřívají s patnácti body na skvělém devátém místě a o další vítězství se nyní budou ucházet proti Wolverhamptonu.

V loňském ročníku nebylo Stoke schopné dlouhou dobu vyhrát na půdě soupeře. Letos se mu to povedlo o poznání dříve, konkrétně již v pátém kole. Během minulého týdne na půdě Tottenhamu rozhodně nebyli hráči Tonyho Pulise považováni za favority, díky gólu v závěrečných minutách a velké dávce štěstí ale nakonec získali nesmírně cenné tři body. Skvělou náladu trochu pokazila vysoká prohra 0:4 od Portsmouthu v Ligovém poháru.

Ve Stoke nyní mají šanci poskočit v tabulce ještě o něco nahoru. Po posledních výkonech totiž hýří sebevědomím. V celkově již 143. vzájemném střetnutí půjdou pochopitelně za třemi body. Pomoct by jim k tomu už měl gólman Thomas Sorensen, jenž vynechal zápas s Tottenhamem. Start Mamady Sidibeho je nejistý, hrát naopak určitě nebudou Robert Huth a Amdy Faye.

Wolverhampton zatím se svým vystoupením na prvoligové scéně příliš být spokojený být nemůže. V deseti kolech získal pouhých devět bodů, a tak se drží velmi blízko sestupovým příčkám. O to větší důvod teď má, aby za každou cenu zvítězil. Podle kouče Micka McCarthyho ale půjde jeho nezkušený tým zápas od zápasu výkonnostně nahoru. "Po zápase s Aston Villou jsem všem hráčům v kabině řekl, že se musíme ještě hodně zlepšit," prohlásil McCarthy.

Vlci čekají na výhru už čtyři ligová kola. Naposledy uhráli remízu právě s Villans, týden před tím naopak bodoval na půdě Evertonu. Wolves tentokrát mohou konečně využít služeb útočníka Maierhofera, v pořádku by měl být také obránce Michael Mancienne. Mimo hru tak zůstávají pouze Foley, Jones, a Ward.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - West Ham United  (sobota 16:00)
Sunderland doufá v uzdravení svého dvorního střelce Darrena Benta, který bojuje se zraněným kolenem. Jeho start v sobotním duelu s West Ham je zatím stále nejistý.

West Ham se nachází ve velké herní krizi, ačkoliv minulý týden překvapil na Emirates Stadium, kde se dokázal vyhrabat z dvougólového manka a Arsenal nakonec obral o dva body. Nicméně na kontě má stále pouhých šest bodů z devíti utkání a je předposlední. Nepříliš nevzbuzující je navíc fakt, že jediná výhra přišla už v prvním kole, takže z dalších osmi zápasů Hammers posbírali jen tři body. V boji se Sunderlandem budou doufat ve vytoužený úspěch a historické statistiky jim dávají naději. S Černými kočkami se totiž svěřenci Gianfranca Zoly utkali v nejvyšší soutěži devětkrát a jen jednou odešli poraženi.

Velkou roli bude hrát určitě stav Darrena Benta, protože pokud on nenastoupí, šance Kladivářů se značně zvedají. Je to právě rekordní letní posila, která táhne Sunderland za úspěchy, na kontě má letos už osm branek. Jenže zatímco v útoku nouze o branky není, není o ně nouze ani v obraně, což už tak dobrá zpráva není. V deseti kolech udrželi Černé kočky jen dvakrát čisté konto. Manažer Steve Bruce nyní stojí před rozhodnutím, koho nasadit do stoperské dvojice vedle Michaela Turnera. Doposud tam totiž nastupoval Anton Ferdinand, ale nyní dal v Carling Cupu bývalý lodivod Wiganu šanci Nyronu Nosworthymu, jenž sice od srpna do ligového duelu nezasáhl, ale přesto předvedl solidní výkon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Blackburn Rovers  (sobota 18:30)
Zatímco fotbalisty Blackburnu prý skolila chřipka typu A, Rudé Ďábly před týdnem krutě rozhodila ojedinělá porážka, ještě k tomu od úhlavního rivala. V sobotu tak bude mimořádně zajímavé sledovat, nakolik se hráči obou celků s nepříjemnými okolnostmi vypořádali.

V psychické výhodě se určitě nacházejí domácí borci. Prohra s Liverpoolem totiž utnula jejich sedmizápasovou šňůru bez plné bodové ztráty. Ta navíc čítala hned šest výher. Tak jako tak, Manchester tímto zaváháním přepustil výhodu pole position londýnské Chelsea, která shodou okolností v minulém kole deklasovala právě Blackburn. Nicméně o tom, že United sporadické selhání příliš nerozhodilo, jsme se mohli přesvědčit v týdnu, kdy MU i v neúplném složení přemohlo Barnsley a v Carling Cupu postoupilo dále. Nedá se tak očekávat, že se Red Devils v sobotu budou opírat jen o skvostnou bilanci vzájemných zápasů se svým příštím soupeřem, kterému na svém hřišti dovolili naplno bodovat pouze jedinkrát v posledních 15 utkáních.

Sam Allardyce v tomto týdnu již jednoho Fergusona přechytračil - v ligovém poháru jeho ovečky snadno přestřílely Peterborough, které vede jeden z mladších synů Sira Alexe, Darren. Taková empirie však teď bude jemu i jeho svěřencům dost možná k ničemu. Blackburn totiž nezvládl dokonce devět po sobě jdoucích ligových střetnutí, přičemž na jednu stranu inkasoval hned třicetkrát, zatímco konto jiných zatížil pouhými čtyřmi góly. Populární "prasečí" virus tak není ani zdaleka jediná nemoc, které se Rovers potřebují zbavit.

Posledním, kdo ulehl do postele s vysokými horečkami, je útočník Jason Roberts. Ten následoval Itala Grellu a důležitého zadáka Sambu. V pořádku by už ovšem měl být obránce Chimbonda, kterého poslední dobou pronásledovaly potíže s lýtkem.

Nejen hospodářská, ale i obranářská krize zmítá Manchesterem. Oba stopeři, tedy jak Vidič, tak Ferdinand laborují s pohmožděnými lýtky, přičemž Gary Neville v sobotu stojí vinou červené karty inkasované v utkání s Barnsley. To však není ani zdaleka všechno. Nejistý je start Giggse a absence tria Fletcher-Wellbeck-Park je dokonce úplně jistá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Manchester City  (neděle 17:00)
V 11. kole Premier League se borci z Manchesteru City představí na hřišti Birminghamu. Favoritem utkání je jednoznačně hostující celek, který se chce výhrou posunout na čtvrtou příčku před Liverpool a Tottenham.

V minulém kole si Birmingham poradil na domácím hřišti se Sunderlandem 2:1 a odlepil se trošku dále od sestupových pozic. Největším oslabením domácích bude určitě absence gólmana Joa Harta, který do zápasu nemůže zasáhnout z důvodu klauzule, kterou má předepsanou ve smlouvě o hostování právě z Manchesteru City.

V týdnu si Citizens poradili v rámci Ligového poháru s týmem Scunthorpe v poměru 5:1 a bez problémů si tak zajistili postup do dalšího kola. V minulém kole však byl manažer Mark Hughes velmi nespokojený se ztrátou dvoubrankového vedení proti Fulhamu, utkání nakonec skončilo dělbou bodů.

Na straně Birminghamu chybí také záložník Keith Fahey, který laboruje se zraněným kotníkem. Zpět do sestavy se naopak vrací Gregory Vignal, kterého trápila svalová zranění zadní strany stehen. City na trávník určitě nepošlou dvojici Nedum Onuoha a Robinho. Oba dva jsou stále zranění a na svůj návrat si ještě musí počkat. V zápase proti Scunthorpe se lehce zranili také Kolo Touré a Martin Petrov, ale oba dva jsou v nominaci do zápasu a měli by nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.60 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC1080224:824
2.Manchester United1071221:1122
3.Arsenal FC961229:1319
4.Tottenham Hotspur1061321:1419
5.Liverpool FC1060424:1318
6.Manchester City953118:1118
7.Aston Villa952213:817
8.Sunderland AFC1051418:1516
9.Stoke City104339:1115
10.Wigan Athletic1041512:1713
11.Burnley FC1040610:2212
12.Bolton Wanderers932414:1511
13.Fulham FC932410:1211
14.Everton FC932412:1511
15.Birmingham City103168:1210
16.Blackburn Rovers931511:2210
17.Wolverhampton Wanderers102359:169
18.Hull City102268:228
19.West Ham United913511:156
20.Portsmouth FC101185:154

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (321)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednoznačný trhák bude Arsenal-Tottenham...aj ked to bude nuda, tak to nuda nebude

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal - tottenham .. ale na obrázku je manchester - tottenham...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, dobrej postřeh

Reagovat
smazaný uživatel

Zranění třísla Stevena Gerrarda nevypadá dobře a trenér Benitez včera připustil, že by si mohlo vyžádat operační zákrok. Gerrardův start s Boltonem je prakticky vylouřen a zřejmě nenastoupí ani v Lyonu. Podle Beniteze se ale vše rozhodne až příští týden.

Liverpool hraje ale s Fulhamem

Reagovat
Bakary3

S takovou nepostoupěj ani ze skupin LM

Reagovat
homeles8

a Stevenův start je prakticky vyloučen

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bakary3

Ten konec, jak po něm skočí

Reagovat
Lovec

Tak to je teda hardcore . Ten Yid má ale dost, to je skoro na ranu ty skřeky co tam vydává!

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak teď nevím co si mám o fanoušcích Spurs myslet jestli to jsou normální lidi, nebo nějaký zapomenutý mezičlánek co nedávno slezl ze stromů.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dali 5., tak sundá trenky a naloží tomu fanouškovi Arsenalu...

Reagovat
homeles8

Joe Cole oživil Franka i v diamantu. A dneska 0:3 (J.cole,Lampard,Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

uááá já se tak těším na ten zápas, už se mi zvadá hladina adrenalinu toto je největší zápas v lize (aspoň pro mě, jako fanouška arsenalu)! to budou nervy... a hlavně ať neztratíme vedení jako před rokem

Reagovat
homeles8

Tottenham vyhraje 0:3, protože Arsenal dostane 5červaných karet(a Tottenham 4)

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrej tip, fakt ja bych se s tebou klidne vsadil, ze to tak nebude arsenal vyhraje 5:1m Vermaelen dá hat-trick a já už si vařim slepičí polivku...doufám že to tak bude i na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

ne arsenal 6

Reagovat
Counter

to by se zápas tak trošku nedohrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to píše... Spurs vyhrajou 0:3 díky 5ti červeným Arsenalu... To, že kontumačně je logické

Reagovat
Counter

zajímalo by mě, jestli to tak myslel i autor

Reagovat
Arbiter

samozřejmě, že myslel

Reagovat
homeles8

těžko říct....

Reagovat
Godwinson

pěknej kurz na Fulham, letos sice nic moc, ale na Pool by to asi mohlo stačit :)

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, to bych si na tiket šlehnul 1... Fulham sice nemá extra formu, ale nehraje špatně...

Reagovat
vladis271

yossi je v sucasnej forme plnohodnotna nahrada gerrarda,takze ak zahra dnes obrana o vyhru sa nebojim

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si fakt netrufam povedat kto sa postavy do brany. Bud v terjto sezone podpriemerny Almunia ktory navyse uz viac ako mesiac nechytal, na druhej strane ma skusenosti z velkych zapasov alebo rozchytany a zatial nadpriemerne vykony podavajuci Mannone, pre ktoreho to bude vlastne prvy velky zapas. Od obsadenia brankara bude asi zavysiet nielen vysledok ale aj celkove obsadenie postu brankarskej jednotky. Obrana by mala byt jasna, tam sa zmeny pre takyto zapas ocakavat nedaju. Zaloha asi Cesc - Song - Diaby, pricom bude velmi zalezat ktorou nohou vykroci z postele prave Abou. Ak spravnou moze to byt prave jeho zapas, ak ale nie tak bude napomocny skor superovi. Dufam ale ze na takyto zapas sa dokaze patricne namotivovat. V utoku dalsia hadanka. Persie s Arshavinom su jasny, otazne je druhe kridlo. Postavit tam Bendtnera by bolo ako vykopat si vlastny hrob. Obzvlast po jeho vykone proti Poolu. Z dvojice Eduardo - Eboue je Dudu stavenim na totalnu ofenzivu, Eboue je zas napomocny aj v defenzive, treba len dufat ze mu neprepne ako naposledy. Nasri asi odstartuje z lavicky a jeho nasadenie v druhej polovici by malo dodat novy impulz. Nech uz ale bude zostava akakolvek, snad si kazdy uvedomuje ako dopadli zapasi s Alkmaarom, WHU ci minulorocne derby a podobnu blamaz uz nedopustia. Snad dnes nedopustime aby sme zostali 2 roky bez porazky spuds

Reagovat
Lovec

Reagovat
herbage

Na dnešní zápas se velmi těším, ale mám velké obavy. Jednak Nasri není ani v nominaci, jednak Wengr bude sázet na staré osvědčené. Almunia - Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy - Song, Cesc, Diaby - Eboué(Bendtner), RvP, Aršavin. Bohužel, již vidím, jak hráči Tottenhamu budou bojovat, dřít a Arsenal posouvat míč bez invence ze strany na stranu. Otázkou je, zda je horší varinattou na pravé křídlo Bendtner či Eboué. Sgtřídání přijdou zase na závěrečných 5 minut a jediný hráč, schopný udělat rozdíl je bohužel jen Eduardo. Bude to zcela jiný zápas než ve středu v Carling Cupu. Škoda absencí Walcotta, Rosy a Nasriho, avšak Tottenham má absence srovnatelné, ne-li horší, protože trio Modrić, Defoe a Lennon je pro ně klíčové, avšak ne nenahraditelné. Doufám, že na jaře svedou oba celky boj již v plné síle a uvidí se, kdo je pánem Londýna. Tak nezbývá než přát is pkěný, svižný fotbal, nahoru dolu, kde nakonec vyhraje tn lepší, tedy Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nesouhlasím s druhým odstavcem londýnského derby.

Spurs nemusí vůbec vyhrávat x big4, protože většina z nich stejně skončí před nimi, spíš musí porážet konkurenty ze svého okolí. Kolik bodů bude mít MU nebo Chelsea je nemusí zajímat, spíš musí porážet přímé konkurenty - Citizens, Liverpool a Arsenal. Tam se hraje s každým o 12 bodů a ne jen o 6. Navíc zápasy x slabším rozhodujou, což ukázaly předchozí sezony.

Reagovat
vladis271

jedine ak vychadzas z predpokladu,ze majster bude urcite len z dvojice manu,chelsea.co je pri sucasnej golovej potencii utoku a zalohu manu plus fakt,ze cfc sa 4 hraci poberu na AFP,odvazne tvrdenie

Reagovat
smazaný uživatel

a ty chceš tvridt, že někdo jiný má reálnou šanci na titul? Woolwich má ty své skleněné spratky furt zraněné, LFC stojí na dvou hráčích plus Rafově demenci, tudíž jediný rival k těm dvěma je nevyzpytatelný Man City....to je 3 do party, pak už je velká díra

Reagovat
Arbiter

přece jen máš špetku objektivity

Reagovat
vladis271

ale nevravim len o titule.aj o druhom mieste.on a ty s nim suhlasis tvrdite,ze 1. a 2. miesto maju uz vyarendovane manu a chelsea a pritom zatial ziadny zazracny futbal nepredvadzaju.nehovoriac o tom,ze o titule sa v anglicku nerozhoduje v tejto dobe

Reagovat
Arbiter

viděls poslední tři zápasy Chelsea s Joeym?? Samozřejmě že teď se o titulu nerozhoduje, ale hlavní kandidáti být můžou

Reagovat
vladis271

ale pre mna by vobec nebolo prekvapenim,ak by jeden z tichto dvoch skoncil napr. na tretom mieste

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady nikdo nemluví, že MU a Chelsea budou na prvních dvou pozicích, ale že mají LM víceménně jistou narozdíl od konkurence a jeden z nich podle mě bude mít titul. Kdežto jeden z trojice MC,Arsenal,Liverpool prostě bude pátý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vycházím z předpokladu, že Chelsea ani MU nebude na 5. místě, což Arsenal, Liverpool nebo Citizens být můžou. Proto jsou výsledky s Chelsea nebo MU méně důležité.

Že Chelsea nebo MU vyhrají titul je můj osobní tip, kdy tyto týmy mají u mě cca 30%, Citizens 15% a Arsenal s Liverpoolem po 12%.

Reagovat
Bosko

Tenhle víkend výjimečně fandím Liverpoolu a Chelsea...mám je na tiketu

Reagovat
scholes18

tak hned zahod tiket...poll dnes nevyhraju..

Reagovat
madridcan

dneska to bude vyborny futbalovy den Arsenal-Tottenham,Fulham-Liverpool,Real Madrid-Getafe

Reagovat
madridcan

Dufam,ze Bentley zopakuje tu paradu z minuleho roka

Reagovat
smazaný uživatel

stačí, když za remízového stavu sebou v 95 minutě správným způsobem plácne v soupeřově vápně.....

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem by mě zajímalo, jak to dnes ten šmudla od Sněhurky dnes postaví, protože jakákoliv varianta bez McCartneyho a Cattermola bude špatná. Do branky jistojistě Gordon, Fulöpovská éra je za náma, stačí v brance Gordon, Fülopovi bych přál nějaký jiný klub. V obraně bych se rád dočkal Bardsleyho, Turnera, Ferdinanda a McCartneyho, ale při jeho zranění tam Bur(s)cík opět šoupne Richardsona, což znamená, že do základu naskočí Henderson, na kraje Reidy se Steedem a na štít Cana, v útoku duo černoušků. Už mě vážně začíná štvát ještě víc ten Collinsův přestup? Co si jako myslel, že dělá? Nalevo má věčně sesypaného McCartneyho a lepí to za něj Richardson, který pokud netrefí míč nebo je otočený na špatnou stranu, tak jsme v prdeli. Navíc Pán ne aby hledal levého beka, on se zajímá o nějalého Castrola, Calderona nebo Casterona z Mexika, což je prý spíš útočník. By mě zajímalo, k čemu by nám byl/blil? Jones s Bentem jsou dvojcí, která se může rovnat Quinnovi s Phillipsem a tady stačí, že z Toluky nám přišel už jeden jižan, který neumí slovo anglicky, jen občas prý pozdraví a na tréninku řekne: "very good"... Na vízum zase bude ten jižan čekat tři měsíce, potom si zahraje zápas v poháru, samozřejmě jen dvacet pět minut, bude paběrkovat, nebude se přes Jonese s Bentem prosazovat a my budeme rádi, když se jej konečně zbavíme. Tou dobou bude na beku pořád Richardson a Anton opět začne dělat koniny, jak se mu to na jaře stává (musíme jej omluvit, asi to má v horoskopu), nicméně Richardson na levém beku není dobrá varianta a chtělo by to někoho místo McCartneyho, kterého bychom si po příchodu někoho jiného nechali. Samozřejmě, že ten někdo jiný, kdo mohl v létě přijít obratem za Collinse nebo místo Collinse už někde hraje a teď se nám bude těžce shánět.

Optimistický scénář: není.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurs 14 na Blackburn při tolika absencích? Vždyť obrana v uterý dělala tolik chyb a dnes to bude skoro stejná sestavička...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Rovers mají těch absencí taky hodně a my třeba do obrany můžeme dát Evanse, oni Salgada...

Reagovat
afc

to su skusenosti na nezaplatenie

Reagovat
smazaný uživatel

To jo teda, co si přát víc než mít v obraně Salgada s Givetem

Reagovat
Arbiter

Snad dnes Blackburn zabojuje a di Santo se předvede, držím mu palce

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal-Tottenham-1

Bolton-Chelsea-2

Burnley-Hull-0

Everton-Aston Villa-1

Fulham-Liverpool-02

Portsmoth-Wigan-0

Stoke-Wolhermpton-1

Sunderland-West Ham-1

ManU.-Blackburn-1

Reagovat
Godwinson

u Poolu bych dal špíš 10, na Aston Villu dvojku, na Burnley jedničku a co bych rozhodně nedal je čistá jedna na Arsenal :) tam bych spíš hodil 02, i když těžko říct :)

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct komu víc nepřát, jestli imigrantům nebo židům.

Reagovat
herbage

Nee, Bendtner - the wing Nejhorší hráč utkání prakticky reservy proti Litrpůlu a základ proti Spurs. Snad alespoň bude běhat na hrotu

Reagovat
Counter

Uf, chytá Almunia...

Reagovat
herbage

Nasri, Eduardo naštěstí lávka, je tedy čím hru oživit. Zaplať pán Bůh. Bendtner první půli obránce Tottenhamu uklimbá a Eduardo je druhou půli dorazí. Ten Wenger je ale lišák

Reagovat
herbage

Hm, kombinace Bentleyho pravačky s Crouchovo hlavou by mohla být pro Almuniu nebezpečná

Reagovat
herbage

Rozhodně nebezpečnější, než když Bendtner bude zase centrovat do vápna na Cesca

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme, Arsenal má v záloze Cesca, Diabyho a Songa kdežto Spurs Palaciose, Jenase, Keana, Huddlestonea a Bentleyho :)

Reagovat
herbage

Keane je útok. To už můžeš taky počítat do zálohy Arsenalu Aršavina s Bendtnerem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Bentley je prase

Reagovat
smazaný uživatel

co ine si cakal?

Reagovat
smazaný uživatel

Clattenburg

Reagovat
Tomekcz

Gomes

Reagovat
honziss

Gomes je výborný brankář, já to říkal vždy. Ten pohled zepředu byl skvělý, kdy fandové Arsenalu za ním už se radovali, ale po tom skvělém zákroku si jen hromadně pochytali hlavy.

Reagovat
fantomas

Crouch zatim u naší branky neprohrál snad jedinou hlavu. To smrdí..

Reagovat
honziss

Už by se mohl trefit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No on na branku zatim nehlavičkuje.

Reagovat
honziss

To přijde. Už by mi mohl nasypat nějaké body ve FPL.

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner na křídle

Reagovat
fantomas

Na levym beku.

Reagovat
smazaný uživatel

Je srandovní.. Teď by se trochu mohli zvětšit šance.. Kdy by za něj mohl jít?

Reagovat
fantomas

Já doufám, že Dudu. Případně Nasri.

Reagovat
smazaný uživatel

to je neuveritelne. Bendtner 5 minut signalizuje ze je zraneny a hraci Arsenalu nezakopnu loptu aby vystriedal. Co sa nam uz takmer vypomstilo

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně je pro tu hru natolik důležitý, že si jeho absence 5 minut ani nevšimnou...

Reagovat
smazaný uživatel

o to tu nejde. Ale muzstvo zostavalo schvalne oslabene z coho bol nakoniec skoro gol. To su uz fakt priznaky demencie ked tu poltu nezakopnu

Reagovat
fantomas

JOOOOOOOOOO!

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOO!

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOL!!! JO! Nadhera!

Reagovat
fantomas

JOOOOOOOOO!

Reagovat
smazaný uživatel

Jááj, ja, že ty až na Fabreho, krásne sólo, to bolo prekvápko. Ja to zapnem a do troch minút 2 góly, som spokojný, opäť počkali až na mňa Čo priebeh dovtedy?

Reagovat
fantomas

Kopa nepřesností, držení míče asi 60 ku 40 procentům ve prospěch Arsenalu - ten měl jednu gólovku, další dvě zajímavé střely, Spurs jen pár náznaků. Tak trochu mi při pohledu na hřiště přišlo, že všichni aktéři spali před zápasem maximálně pět hodin.

Reagovat
smazaný uživatel

No, takže som dobre povedal, o nič podstatné som neprišiel

Reagovat
smazaný uživatel

tomu hovorim minuta

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Tottenham, to jsou ale zevlaři Až to této chvilky naprosto nudný fotbal

Reagovat
Tomekcz

trosku studena sprcha pro Spurts

Reagovat
honziss

No, člověk si na chvíli odskočí a přijde o dva góly. Ale tak pojďme Tottenham, když Arsenal vede o dva góly, ještě to nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

je to bohuzial tak ... ale ak toto pustia tak sa fakt na to mozu vysrat

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezkej zápas zatím

Reagovat
Counter

Ceeeeeeeeeeesc!!!! Takhle zesměšnit Slípky

Teď už jenom ukopat 48 minut, troška provokací by neuškodila, Bentley je na tu červenou vyloženě nalomený....

Reagovat
fantomas

Spurs to otevřou a budou děravější než odfláknutej cedník...Ekotto je ňouma, přes něj to skrze Eduarda půjde jako po másle. Ještě jim tam něco nasypem, ať se jim dobře spí.

Reagovat
Counter

snad to tak bude, prospěl by příhod Nasriho, Diaby zatím hraje hůř jak zraněný Bendtner

Reagovat
fantomas

S Nasrim někdy kolem šedesátý minuty počítám stopro. To by pak mohl být střed hodně silný.

Reagovat
smazaný uživatel

''Spratek'' Fabregas nemálo vyškolik ''zkušené hráče'' slepic. No klobouček. Takové kužely si z nich udělal.

Reagovat
herbage

No, pokud dokážeš vystihnout rozehrávku, tak je půl práce hotovo. Soupeř je rozhozen a když máš dostatečné kvality a využiješ je Podobné sólo po rozehrávce se mi povedlo v malém fotbálku 4 měsíce zpátky, ale jen přes 3 hráče

Reagovat
fantomas

Však Cesc šel taky přes tři hráče, pak jen střílel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli jste s Davidem?

Reagovat
fantomas

No Goliáš to asi nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Haha...

Reagovat
fantomas

Pardon.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máme každý jiný smysl pro humor...

Reagovat
fantomas

Vůbec bych se nedivil.

Reagovat
herbage

No, tým z třetí amatérské ligy. To zas není takový rozdíl od hráčů Tottenhamu

Reagovat
herbage

Jo takhle. Ne, normálně přátelák. S Davidem jsem letos hrál fotbal jen jednou a taky to stálo zato

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil bych se, že David byl nejlepším na hřišti...

Reagovat
herbage

No, ani ne Hrálo se David + jeden kamarád proti mně a mého bráchy holka(která váží tak metrák a do míče kopnout neumí). Já jej totiž pokoušel, že ho porazím i když budu mít v bráně špalek na dříví. Po zápas jsme zjistil, že i ten špalek v bráně by byl asi lepší, než ona Ale skončilo to 9:10 pro Davida a spol. Hřiště malé, soupeř bránil v bloku, branky platily jen pozemi a hlavně nebylo si to s kym dát ani prostor utéct. Dodnes nazpomenu, jak mi David tahal za tričko a současně podkopával nohy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou troubové ty slepice Ale Fabregas, tleskám mu.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Krásnej zápas. Arsenal na ně od začátku vlítl a prakticky je prvních 5 minut k ničemu nepustil. Zápas se zatím musí líbit snad všem, protože Arsenal se ke své "házené" dostal prakticky jen jednou za zápas, jinak je to celkem nahoru dolu. Dnes se mi líbí ze strany Arsenalu všichni až na Diabyho. Dokonce Bendtner hrál dnes obstojně, dokud nemusel střídat. Pak přišla drobet nudnější fáze, Arsenal se stal se zraněním Bendtnera prakticky neviditelný a zaplať pán Bůh, že jeho zranění využili hráči Tottenhamu jen jendou pří úniku po pravém křídle, celkem to smrdělo. No a pak Persiho gól zu čistého z nebe(taky jednou do toho míče kopne pravačkou a je z toho gól ) No a pak Fabregasovo genialita, co k tomu dodat? I Maradonovi muselo srdce zaplesat. A závěrečné minuty si hráči Arsenalu vyloženě užívali, zatímco hráči Tottenhamu spěchali do kabin. Jinak, co jste v Tottenhamu s Bentleym provedli? Hraje otřesně, centry a střeli lítaj bůh ví kam, navíc volleybalová vložka a nešetrný zákrok na Vermaelena To je přesně to, co jsem kritizoval i Ridgewella. Stačí, když si to hráč píchne a ten ve skluzu už nic nenadělá. Ridgewell je jistě zkušenější, tak mu to vyšlo, ale Bentley to pěkně provařil. A jak Vermaelen přhlavičkoval díky výbornému timungu Crouche, to byla taky paráda Už se těším na druhou půli, zatím paráda, můj skeptismus byl prozatím zbytečný. Uvidíme, jestli bude druhou půli Arsenal chtít souepře dorazit nebo ukolébat. Jestli to druhé, tak má Tottenham ještě šanci. Ale hráči Arsenalu jsou snad dost poučení od loňska a i zápasu minulý týden proti WHU

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner hrál obstojně?

Reagovat
herbage

Za začátku ano, pak se vytratil. Jestli si neviděl zápas s Liverpoolem, tak nevíš s čim srovnávat. tam zkazil, na co šáhl. Dnes jsem byl vděčný za každou jeho přesnou přihrávku spoluhráči

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vás znám, tak Sp*rs ještě šanci mít na vyrovnání budou, i když brejky vám jdou většinou dobře, takže tipuju 3:1.

Reagovat
fantomas

Jak sem psal Counterovi: Spurs to otevřou a budou děravější než odfláknutej cedník...Ekotto je ňouma, přes něj to skrze Eduarda půjde jako po másle. Ještě jim tam něco nasypem, ať se jim dobře spí.

Jinak s tou chválou bych to nepřeháněl - do "nahoru-dolů" to má dle mého dost daleko, často je to dost ospalé (vinou Diabyho i Songa). Chce to Nasriho, aby se to ještě víc rozhejbalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Song dnes fantasticky

Reagovat
fantomas

Dozadu ano, dopředu to je horší než kolikrát předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda ale hra presne to co potrebujeme. Do predu ho to nemusi tiahnut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

To ano, ale úvod a závěr první půle byli nanejvýš koukatelné. Prostřední část byla pravda drobet ospalá A tak v 60. minutě Diaby out(stáhl bych ho hned, ale známe Wengera, že) a Nasri in. Nebo klidně i Ramsey místo něj, ale Cesca bych nechal, ať is zápas užije

Reagovat
smazaný uživatel

Prvních a posledních 5 minut bylo koukatelných a zbytek ospalý? Aspon to jsem vydedukoval z tvého textu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by to někdo přeložit do lidštiny? Ty superlativy by dával i kdyby za Arsenal hrála moje babička...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

100. pro dnešní výhru Arsenalu aspoň 5:0

Reagovat
honziss

Vy jste všichni ti fanoušci těch silných týmů tak nenažraní, že to až bolí. Nebrat osobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by 2:0 stačilo

Reagovat
honziss

A mně bude stačit, když po devadesáti minutách zápasu s Kočkama nebudu zklamaný. Můj obvyklý duševní stav.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, kde by se dal chytit stream? Něco bude prý na iraqgoals, ale z justinu to občas vyhazuje...

Reagovat
honziss

Sopcast, sleduju tam veškeré zápasy. Na myp2p si jen najdu odkaz a paráda, vysoká kvalita, neseká se...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že SopCast, ale na myp2p.eu žádný odkaz na SopCast není...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=52747&part=sports je jich tam několik... Pokud nehledáš sunderland...

Reagovat
honziss

Což on hledá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má smůlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, děkuji za ochotu, ale mám Nova Sport, ten ale tento víkend SAFC nevysílá...

Reagovat
honziss

What the hell? Tak to je zrada. Tak to snad naladím přes to iraqgoals... O ničem jiném nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Rsp. je, ale ten kanál je zrovna Offline, takže je jediná varianta to hledat na justinu nebo ustreamu, případně se muset spokojit s iraqgoals...

Reagovat
Counter

já budu rád, když to skončí, tak, jak je. Ale popíchnout fandy Spurs - k nezaplacení...

Reagovat
smazaný uživatel

Když máš rivala na lopatě, tak už ho přece pořádně uvařit, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Budu nenažranej, když řeknu, že přeju Spurs vyrovnání?

Reagovat
smazaný uživatel

treba rychlo 3. gol a je to v kapse

Reagovat
fantomas

Song teď opravdu fantasticky. Tohle se musí odkopávat hlava nehlava.

Reagovat
Tomekcz

on nema zluty karty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ukázal to už v první půli...

Reagovat
fantomas

PERSIIIIIIIIIE!!!

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Správně, žádný polehávání, hraje se dál

Reagovat
Chazy

to je kouzlo Clattenburga..sice udelal letos chybu, kdyz prehledl to slapnuti do obliceje Persiemu, ale to jeho pojeti rizeni zapasu je nejatraktivnejsi..

Reagovat
Chazy

taky jsme uz letos dali gol protoze zbytecne neprerusil hru..

Reagovat
herbage

Arsenal zase po podobné situaci inkasoval s City. Pravda je, že je to docela matoucí pro obranu, když pomezní mává a hlavní nechá hrát dál, ale je to tak správné, ponechat výhodu

Reagovat
vladis271

kto ma kontakt na rafu beniteza,dajte ho sem,rad by som sa spoznal s jeho dealerom..............

Reina, Insua, Degen, Carragher, Kyrgiakos, Kuyt, Benayoun, Mascherano, Lucas, Voronin, Torres. Subs: Gulacsi, Babel, Spearing, Plessis, Dossena, Eccleston, Ayala.

Reagovat
smazaný uživatel

Insua, Degen, Carragher, Kyrgiakos

Reagovat
fantomas

To jest vlevo Insua, vpravo Degen a na stoperu Kyrgiakos s Carrou...pro "moderní" nechápavce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to chápu, neboj... Spíš se podivuju nad složením, Agger, Škrtěl zranění nebo co?

Reagovat
fantomas

Já se teď bojim uplně všeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
fantomas

Po tom, co mi tu bylo vyčítáno psaní sestavy zleva.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to čtu taky zásadně zleva...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Veď tak to má aj byť, len herbage má different kind of logic

Reagovat
herbage

Ještě se tím chlubte, že máte nelogickou logiku

Reagovat
vladis271

rad by som vedel co je so skrtelom a aggerom.kazdopadne rafa ide hrat 4-4-2

snad v priebehu zapasu nastupi aspon Eccleston

Reagovat
fantomas

Že Škrťela si ve středu dělali srandu i náctileté děti, tak se z toho asi těžko vzpamatovává.

Reagovat
vladis271

ano je taky strasne slaby,ze rafa da radsej na lavicku 18rocneho chalana a na ihrisko postavi neisteho greka.co mi este o tom povies?

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa knows

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Neni to snad pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ta obrana nedostane aspoň dva fíky, tak ji zatleskám.

Reagovat
vladis271

podla najnovsich info ma vela clenov kadra LFC nespecifikovany druh virusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gordon - Da Silva, Richardson, Turner, Nosworthy, Malbranque, Reid, Cana, Henderson, Bent, Jones.

Ta obrana...

Reagovat
honziss

Shit, Bent hraje, tak to jsou naše šance o dost menší. Nicméně přes tu obranu by to možná šlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že to půjde určitě... Da Silva asi na pravém beku ( -> -> ), Turner na stoperovi ( ) s Nosworthym ( ) a Richardson nalevo ( )...

Reagovat
honziss

Však právě. Da Silva není žádný krajní bek pokud vím, Collison by ho tam mohl větrat. Richardson v obraně to je taky jenom taková z nouze ctnost a Nosworthy není dobrý obránce, nevím co vůbec dělá v Premier League, takže tudy by cesta mohla vést. Otázka je jaký bude mít dneska den Bent s Jonesem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže Nosworthy taky není žádný krajní bek, navíc myslím, že Da Silva hrál na kraji už v LC...

Reagovat
smazaný uživatel

Nosworthy snad bude napravo a Da Silva stoper, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je ještě horší...

Reagovat
herbage

Kdy jsme se vsadili? Že by ses už přelogoval

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě zítřek, no.

Reagovat
herbage

Reagovat
fantomas

Clattenburg je asi zhulenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea: Čech, Ivanovič, Carvalho, Terry, Paulo Ferreira, Essien, Ballack, Lampard, Deco, Anelka, Drogba.

Lavička: Turnbull, Joe Cole, Malouda, Sturridge, Alex, Belletti, Borini.

Spokojenost...Joey to tam kdyžtak pak rozvětří, Deco byl ve středu proti Boltonu nejlepší. Jediný z čeho mám strach jsou kraje obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanovič bude bez problému a Ferreira si to do obrany pohlídá... Spíš tam nebude dostatečná podpora ofenzivy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi to zase předpověděl naprosto správně...Ivanovič pro mě zatím muž zápasu.

Reagovat
fantomas

No to snad ne, Aarone, takhle to zazdít.

Reagovat
herbage

Tady vidíš, že bude muset ještě dorůst. Na nahrazení Fabregase zatím nemá

Reagovat
fantomas

Ale tak podle jedné akce zase soudit... že se nekoncentruje v takové atmosféře, která provázela úplný konec zápasu, a při takovém tempu hry, to mu lze i docela snadno odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se mi zdá, že koukal spíš po tom hráči, co dostal tu křeč..

Reagovat
herbage

Tak jako by se nestalo, tohle mu nejde vyčítat. Navíc, on nevěděl, že Bassong chytil křeč a myslel si, že má méně prostoru a času, než ve skutečnosti měl

Reagovat
fantomas

Ale kdepak, věděl, naopak ho to spíš rozhodilo.

Reagovat
herbage

Taky možný

Reagovat
herbage

Škoda, po třetím gólu trošku nuda. Arsenal je nechtěl očividně dorazit Škoda toho střídání Ebouého, zase mně sral svýma simulacema. Z toho se už chlapec nevyléčí a měl by jít, ať bude hrát jakkoliv dobře. Úsměvné bylo, jak Wengr hodil sakem a neustále vyskakoval u postranní čáry jako čertík z krabičky No, z toho co nedal Eduardo by mě ais taky jeblo

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

To dohrávání vyhraných zápasů na 5 obránců a 5 záložníků už mě začíná pomalu štvát

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nešlo len o Eduarda, z niekoľkominútovej gestikulácie Wengera i asistenta bolo zrejmé, že po vsietení tretieho gólu hráči najmä po taktickej stránke v bránení odišli na dovolenku a oni sa tomu už nemohli prizerať. Samozrejme, bezzubý Tottenham de facto nespravil Arsenalu nič, ale francúzskemu perfekcionistovi to nestačilo (chválim, ale bolo to skutočne úsmevné)

Reagovat
herbage

Nj, není to holt Franta Straka, který by při podobém výsledku jen skákal radostí a dělal roztleskávače pro fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vo Wengerovom podaní by som si to pozrel veru s radosťou

Reagovat
afc

to vies,AW chcel asi konecne udrzat ciste konto,tak sa mu ani nedivim,ze to tak prezival.

Reagovat
herbage

Tak Fantome, Arsenal byl pro tebe jen předkrm a teď přijde trhák kola - Burnley - Hull, ne?

Reagovat
fantomas

Kéž by bylo, kde ho sledovat.

Reagovat
honziss

To je hrozné dneska. Jediný zápas, který se dá sledovat po netu v dobré kvalitě a tak aby se nesekal je Fulham - Liverpool, který ještě k tomu dává COOL. Ostatní v nabídce vůbec nejsou a nebo jen v nekvalitním streamu. Špatné dneska špatné.

Reagovat
fantomas

No ještě Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda poslednej pol hodiny, keby do toho isli na plno a neprepli na svoj typicky rezim pri takomto vyhravani - sakcomametovkapse, mohlo to byt legendarne vitazstvo, o ktorom by sa tradovalo este dlho....take 7-0 fakt nebolo nerealne...

kazdopadne diky chlapci, bola to parada cesc je frajer

Reagovat
smazaný uživatel

200. pre duo Fabregas-Persie

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

nezáviď Máte přeci Andersona a ten dle slov Fergusona strší Cesca do kapsy

Reagovat
smazaný uživatel

Mně stačí, že Manchester si musel nechat přišít další kapsy, protože už neměl Arsenal kam strkat. Anderson je mi ukradenej.

Reagovat
fantomas

Prima výslovnost. "Plesis"

Reagovat
fantomas

Tak dneska i s Vladem...určitě!

Reagovat
Counter

slyšel jsem, že ho chce Barca výměnou za Henryho

Reagovat
honziss

Vladko musí nastúpit!

Reagovat
honziss

Safra, to bolo na Fantomasa.

Reagovat
fantomas

Kéž by.

Reagovat
honziss

To bysis dokázal představit? Henry v Premier League v jiném dresu než v tom od Arsenalu?

Reagovat
fantomas

Nedokázal. Taky se to nestane. Ale měl bych ho zase nablízku, a to je pro mě asi to nejdůležitější. Přece jen padací ligu nesleduju a bez něj je můj fotbalovej život o mnoho chudší.

Reagovat
vladis271

nakolko dneska bude x a hughes ho neposle do hry pokial nebude aspon 10 minut dokonca a stvorgolovy rozdiel v skore,tak bude opet sledovat zapas z lavicky

Reagovat
vladis271

ze som to nepodal

Reagovat
honziss

OT: Anglický West Ham má problémy v Premier League, když je až na předposlední příčce. Pokud tým dostane v lednu příspěvek na přestupy, zaměřil by se manažer Gianfranco Zola pravděpodobně na švédského záložníka Kima Källströma, který v Lyonu nedostává příliš příležitostí. Zájem o 27letého středopolaře má i Blackburn s Portsmouthem.

Wow, konečně spekulace nad kterou nekroutím hlavou a konečně to není o hráči z Itálie. Källströma bych bral.

Reagovat
fantomas

Ať už pude kamkoliv, budu za něj rád. On hraje radši zkraje, zleva, co?

Reagovat
honziss

Tak to je otázka spíš pro Frankieho, myslím že umí jak zleva, tak uprostřed, každopádně by dal naší záloze úplně nový rozměr a také množství kreativity, která nám občas chybí.

Reagovat
fantomas

Jen aby nevytlačil Jacka.

Reagovat
honziss

Spíš by vytlačil Franca, potažmo Diamanta. Kdyby přišel, tak bych se normálně vysral na druhého útočníka, když už ti dva jelimani nebyli schopní nikoho přivést a šoupnul bych na AM Kima.

Reagovat
honziss

Jacka vytlačit ze sestavy, to by byl kumšt. Z něho roste neuvěřitelný hráč, včera ty dva naše góly padly po jeho dvou skvostných asistencích.

Reagovat
fantomas

No mně to řikat nemusíš, já ho obdivuju nějakej ten pátek. Je skvělej.

Reagovat
honziss

Co taky jiného čekat od odchovance West Hamu, že? Doufám, že někam nepláchne...

Reagovat
smazaný uživatel

Umí zahrát cokoliv v záloze (teda asi kromě křídla) a navíc zahrál dobře i na levým kraji obrany..

Reagovat
honziss

Man City: Given; Zabaleta, Kompany, Lescott, Bridge; SWP, De Jong, Barry, Bellamy; Tévez, Santa Cruz.

Kompany. Jsem rád, že už je konečně ve hře.

Reagovat
terry

Santa Cruz. Jsem na něj zvědavej. Jinak doufám jasná výhra.

Reagovat
honziss

Ten je myslím poprvé v základu. Taky věřím ve výhru Citizens.

Reagovat
terry

Právě. Navíc na lavičce není Adebayor, takže by tam možná mohl vydržet celej zápas a ukázat, co v něm je. Jinak pokud dneska Citizens nevyhrajou, končím se sázením.

Reagovat
fantomas

Ireland zase na lávce. Ale ta je fakt hrozně silná, pokaždý. Johnson, Richards, Petrov, Weiss...

Reagovat
fantomas

A nevíte, co je s Adem? Že neni ani na lávce.

Reagovat
honziss

Předpokládám, že dostal volno dneska.

Reagovat
Tomanatura

On s Tourem dosatli volno.

Reagovat
fantomas

Jo tak...

Reagovat
honziss

Tak City mají prostě strašně silný a široký kádr, což je jen dobře. Na druhou stranu holt někteří hráči budou ochuzeni o minuty na hřišti. U Irelanda, Johnsona, Richardse a Petrova mě to taky štve obvzlášť hodně. Aspoň že ten Kompany dneska hraje od začátku.

Reagovat
terry

Chudák Richards no, na stoperovi si nemá šanci zahrát a teď už ani na tom bekovi nehraje. Ireland mě taky mrzí, ale zatím to z jeho strany není ideální. No a Petrov? To je kapitola sama pro sebe. Doufám hlavně, že co nejdřív odstřelí toho namachrovanýho Brazilce.

Reagovat
honziss

U Richardse je podle mě otázka času, kdy se zas do základu dostane. Teď trochu neměl formu, ale jinak je o třídu lepší než Zabaleta. Ireland narazil na tu změnu taktiky, u něj se ale taky dá čekat návrat do základní jedenáctky, no a Petrov, ten podle mě bude muset odejít. Pravidelně, jak lze tušit z dosavadního vývoje situace, hrát v City nebude a na lávku jako střídajícího hráče je ho strašná škoda. Základ může hrát klidně v prstem v nose v sedmnácti týmech Premier League.

Reagovat
terry

Souhlasím. Moc nechápu, proč Richards nehraje. Ano, nemá sice oslnivou formu, jenže vysedáváním na lávce ji nezíská. Zabaletovi jsem nikdy moc nepřišel na jméno. U Irelanda bych viděl něco podobného jako u Lamparda. Akorát je tu ten obrovský rozdíl. Lamparda nikdo nevyndal (což já osobně vidím jako negativum) a on si na to po 20 zápasech pomalu začíná zvykat. To Irelanda rovnou vyhodili a on to teď bude mít hodně těžké. A Petrov? Jak jsem už řekl, tam je mi ho obrovsky líto.

Reagovat
fantomas

Tihle čtyři by hráli první housle i v takovém Liverpoolu a dalších 15 klubech PL.

Reagovat
terry

Je to fakt neuvěřitelný. Ono když se na to tak podíváš, nevím, jestli má někdo v PL tak široký a zároveň kvalitní kádr, rozuměj lavičku. Snad jen Chelsea a možná MU.

Reagovat
herbage

MU rozhodně ne, to nemá pomalu kvalitní hráče ani do základu

Reagovat
Tomanatura

Jono, přece jenom je sestava

VdS - Sheasy, Vidič, Evans(Brown, Ferdinand), evra - Park, Fletcher, hargreaves, Giggs - Rooney, berbatov

naprosto marná a Arsenal má 3x lepší hráče v základu

Reagovat
fantomas

To herbage přehnal, pravda, ale ta lavička je opravdu slabší.

Reagovat
herbage

Píši pomalu a bylo to reakce na šířku kádru. A pokud vám nehraje 35-ůetý Guggs, tak máte s hrou velké problémy a na hlavně křídelní hráče máte podprůměrn na klub jako MU. A O'Shea na RB tayk není zrovna mdoerní pravý obránce, byť si své jsitě odvede

Reagovat
honziss

Herbage, ty jsi opilý? Tolik překlepů.

Reagovat
herbage

Ne, jen mam čenou klávesnici a píši poslepu

Reagovat
Tomanatura

Loni jsem skoro se stejnou sestavou hráli finále LM a vyhráli ligu.

Reagovat
herbage

Skoro stejnou, ale s Tevézem a C.Ronaldem Myslím, že tito hráči dokáží udělat právě ten rozdíl. A jak dlouho čekáš, že vás bude ještě táhnout Giggs?

Reagovat
Tomanatura

tevez v základu stejně nehrál často. Rooney byl loni často zranění, on hrál buď místo něj, nebo seděl. Jediný ten týpek je Ronaldo. A samozřejmě byli ve formě hráči jako ferdinand, Carrick, Rooney...

Reagovat
herbage

Ano, jen jediný týpek a zrovna držitel zlatého míče za uplynulou sezónu

Reagovat
vladis271

manu sa sirkou kadra nemoze s citizens ani rovnat.a ked porovnavas aj to co hra v united zaklad.anderson,cinanec,nani s petrovom,philipsom...no neviem.

ale lavicku maju bez debat silnejsiu city.to snad uznas aj ty

Reagovat
Tomanatura

Pochop, že jsem nikomu netlačil, že United má široký kádr Podívej se, na co jsem reagoval.

Reagovat
fantomas

To už spíš Arsenal než MU.

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Nechtěl jsem to říkat první, abych nebyl obviněn ze zaujatosti

Reagovat
terry

Jojo. Já nad tím MU moc nepřemýšlel, ani jsem si pořádně nemohl vybavit, koho na té lavičce mívají a dal jsem ho tam proto, že Arsenal se mi moc psát nechtěl.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no zatím jsou domácí lepší .. škoda , že to ted Benítez nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

birmingham c´mon...škoda těch šancí beniteze

Reagovat
herbage

Come on, City - Birnigham City

Reagovat
fantomas

Tevéz nádherně.

Reagovat
vladis271

skvely vykon birminghamu.chyba tomu snad len gol.citizens si mysleli,ze sa z nich poseru,ale prave naopak.hraju tvrdo dorazne a zatial boli ku golu urcite blizsie.hold pani teroristi na vasu smolu po ihrisku nebehaju dolare ani galony dia z mesa a kosti a ludsky faktor je nevyspritatelny

Reagovat
honziss

Na hru Citizens se fakt strašně dobře kouká. Ta křídelní hra je fantastická, výborně napadají, dobře kombinují, prostě paráda. Akorát dneska by to měl Hughes trochu oživit výměnou ve středu, Barryho stáhnout, ten se mi zdá dneska nejistý a nehraje moc dobře a poslat na plac Irelanda, ať ukáže že je chybou ho nechávat na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli někdo kouká na Nova Sport, kdo je kurva Tavéz ?

Reagovat
fantomas

Nevim, čim to, ale ManCity snad prostě neumějí odstartovat do zápasu pořádně. Vždycky je to takové ledabylé, neohrožené, minimální iniciativa. Až když se do toho dostanou, což bejvá tak kolem 30. minuty, pak už se na to dá koukat. Do tý doby ale? Docela mě to už štve.

Reagovat
herbage

Štve? Buď rád

Reagovat
fantomas

Nemám stejnej postoj k City jako ty, opravdu nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

moment utkání pro Nova sport : trefení míčem do koulí Carra

Reagovat
vitasrp

Zatím City slabé, stejně jako v posledních dvou venkovních zápasech.. Nevím no, je to furt stejná písnička, divím se, že s tím Hughes nic neudělal a pokud udělal, tak špatně, protože to žádný efekt nemá.. Prostě City venku a City doma, to je stále markantní rozdíl ve výkonnosti..

Dnes na ně Birmingham vyrukoval stejně jako AV a Wigan s hodně vysunutým a aktivním presinkem(pravda, v prvních dvaceti minutách to byl dokonce takový expres, že napadání AV v porovnání s tímhle byl jen slabý odvárek), s čímž se City prostě nejsou schopni srovnat, dělá jim to neskutečné potíže, nemohou kombinovat, ztrácí míče, v lepším případě je posouvají do šířky nebo zpět na stopery, odkud přijde dlouhý nákop nikam.. Santa Cruz hlavu nevyhraje, ostatně je na to proti stoperům sám, nakopávaná od City fakt efekt nemá.. Vlastně oni by ji nehráli, ale Birmingham je k tomu fantastickým presinkem nutí..

Pak je obrovský problém propojit střední zálohu s útokem, to je takřka až nemožné v některých případech.. Defenzivní De Jong, středový Barry(který mimochodem dneska hraje těžkou tužku) a pak jenom velká díra zející mezi útočníky a středovým pásmem.. Není pak divu, že postupnou kombinací si City nevypracovali ani jednu jedinou solidní šanci.. Všechno se pak musí tahat přes křídelní hráče a tam mají Hughesovi svěřenci obrovskou výhodu, že jim tam běhá největší kvalita v PL, co se týče křídel.. Těch pár málo šancí, co City mělo, logicky vzniklo křídelním úprkem buď SWP nebo Bellamyho a pak pokusem o zpětnou nahrávku..

V útoku je Santa Cruz utopený, neviditelný, oproti tomu Tevez se snaží, měl tam tuším dvě úchvatné kolmice do předfinální fáze ve chvíli, kdy se stáhl do zálohy pro míč a hrál v podstatě AMF, čímž na chvilku zahojil ten bolavý problém - mezera mezi zálohou a útokem..

V obraně to místy taky skřípe, hlavně při rozehrávce jsou beci okamžitě pod tlakem, takže dost míčů letí na tribunu a párkrát taky rovnou na kopačky soupeře, z čehož vznikaly nebezpečné šance.. Na to si City musí dát pozor, inkasovaná branka podle mě znamená v tomhle zápase neúspěch(nevýhra)

Možná by nebylo na škodu zkusit hrát 4-3-3 s Cruzem na hrotu, Tevezem na křídle a zálohou De Jong - Barry - Ireland, protože při tom markantním napadání borců v bílomodrém by chlap navíc ve středu pole při přechodové fázii zcela určitě prospěl, navíc Ireland jakožto AMF by měl předpoklady kvalitně spojovat zálohu s útokem a svými perfektními kolmicemi vytvářet šance buď rovnou pro útočníka, nebo předfinální fázi pro kraje.. Navíc tímhle systémem by City zvýšili držení míče, měli by větší kontrolu nad průběhem zápasu, nebyl by to místy takový průchoďák, soupeř by se podle mě dostal pod větší tlak, zkrátka a jednoduše, ta hra by dost možná měla mnohem větší řád, vymizelo by hloupé kažení míčů a zlepšil by se přechod do útoku.. 4-4-2 zatím venku nefungovvalo, nevidím důvod, proč by nebyl čas zkusit změnu...

Reagovat
fantomas

Už při pohledu na rozestavení je zcela jasné, že po křídlech se bude útočit, ve středu se bude spíš bránit a rozehrávat. Takle je to v City od příchodu Bellamyho se SWP nastavené a určitě se to měnit nebude.

Reagovat
vitasrp

Já taky nechci, aby se měnilo těžiště či proud hry, pouze říkám, že venku útočení po lajnách při rozestavení 4-4-2 úspěch mít nebude, stačí se podívat na dosavadní venkovní nejen výsledky, ale i výkony, jenž byly ve většině případů šíleně průměrné či podprůměrné, proto mi připadá rozumné, aby se Hughes pokusil změnit rozestavení, protože jak říkám, ten jeden borec uprostřed navíc může být docela dobrá pomoc hře..

Reagovat
herbage

Jsem rád, že se potvrzují mé domněnky. Hughes zkrátka nakoupil tolik hráčů do ofenzívy, že prakticky mu nezbývá než hrát 4-4-2. To je jeho oblíbený systém z dob Blackburnu a na tom chce postavit úspěch ManCity. Ale na tom zkrátka dlouhodobý úspěch postavit nelze. ManCity z roszestavením 4-3-3 by bylo mnohem nebezpečnější a Ireland by v něm mohl patřit k nejlepším záložníkům PL, avšak hughes jako prvého obětoval právě jeho, což mě osobně nesmírně těší. Těší mě, jak místo Harta, Richardse, Johnsona a Iralnda dostávají šanci ti žoldáci, těší mě, jak Petrov přes svojínespornou kvalitu sedí. McLaren když trénoval Anglii, takl mu podrthlo vaz to, že lpěl stejně úzkosltlivě na 4-4-2 jako nyní Hughes. Capello jen ušil stejným hráčům nový kabát a hle, se 4-3-3 je nyní repre Anglie opět postrachem celé Evropy. A hle, Twente pod McLarenem s 4-3-3 vede nizozemskou ligu a ještě neprohrálo. Tím neřikám, že 4-4-2 je špatné, ale chce to oživit. Klasické 4-4-2 s mnetvořivým středem a rychlými křídli je dnes již pasé. Ale třeba mě Hughes ještě překvapí Zatím je naprosto čitelný a 4-3-3 staví jen proti týmům Big4

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial ti musim dat A na Petrova som vo svojom prispevku zabudol, spolu s Irelandom najlepsi hraci City a obaja sedia na ukor slabuckeho Barryho, nevyrazneho SWP a aspon pre mna zatial nie prilis presvedciveho Teveza (ale ten nehral nic moc ani v MU behat beha ale golov dava stale zalostne malo)

Ja ho na jednej strane chapem, ze chce davat sancu anglicanom a hracom ktorych si sam vytypoval ale zatial je to skor na skodu a ak to Mark nevidi potom je to na zamyslenie

Reagovat
Chazy

4-4-2 s Rovers vetsinou nehral

Reagovat
herbage

Já myslím tu sestavu: Friedel - Emerton, Samba, Nelsen, Warnock - Bentley, Reid, Dunn, Pedersen - Santa Cruz, Benny McCarthy. S touhle přehrával i Arsenal na jeho půdě a dobře se na to dívalo. I tehdy ještě s Bellamym hrával tuším 4-4-2

Reagovat
smazaný uživatel

Hughes hrával často spíš 4-3-2-1

Reagovat
vitasrp

Tak pasé to bych neřekl, třeba doma s tím samým 4-4-2 soupeře mačká a přehrává dost dobře, třeba proti WHU to byl vynikající fotbal.. Problém je, že doma proti nim soupeř zaleze, brání v blocích, nenapadá, ti nepříliš tvořiví středoví hráči pak mají čas na rozehrávku do stran či do křídel, není na ně vyvíjen takový tlak, čili nahrávky nekazí a díky kvalitní práci těch křídel, co má dnešní City k dispozici, je pak v obraně soupeře docela průvan..

Jenže venku na ně soupeř zatlačí, nedá jim čas ani prostor, z čeho vyplyne velké množství ztrát míčů, ztráta kontroly zápasu, dostání se místy pod tlak, pak jim zbývaj jenom ty křídla, jenže bez podpory středových záložníků(že by jim přeci jen nějakou kvalitní přihrávkou vytvořili prostor atp..) to k ničemu nevede.. To by musel jak na MU udělat stoper chybu a Bellamy přeběhnout 50 metrů sprintem a zakončit No a pak to všechno dohromady dává hybrid a problémy, které jsem zmínil výše.. Kdyby dneska Tevez nechodil do hloubky hřiště, byl by neviditelný, stejně jako Santa Cruz.. Pak ale bylo krásně vidět, jak City chybí nějaký ofenzivní podhrot, který by dával parádní kolmice jako Tevez.. Holt mně přijde nutností, aby se rozestavení při venkovních zápasech změnilo na 4-3-3.. Jedna věc je jistá - s tímhle Hughes moc bodů zvenčí neurve, takže Big Four bude další rok nedosažitelný cíl??

Reagovat
herbage

Snad ano

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim, City doma svojho supera vacsinou v pohode roznesie rychlostou a dravou hrou po kridlach ale vonku tento styl moc nefunguje. Chcelo by to viac kreativity v strede zalohy, podrzat loptu a trpezlivejsie ju rozohravat, ci uz po kridlach alebo stredom. Takto je to staticke a na jedno kopyto a braniacemu tymu staci kryt si kridelne priestory pretoze stredom su City neskodny.

V takychto veciach Hughesa nechapem, lepsi trener by sa uz mohol vediet trochu prisposobit, je pravda ze City maju poskladany tym na kridelnu hru ale nechat sediet najlepsieho hraca minulej sezony Irelanda ktory by stopercentne priniesol ozivenie to mi hlava nebere. Taktiez tie Hughesove striedania, on v podstate ani nestrieda, ci hraju dobre ci zle stale hra ten isty tym, akurat v Carlingu da sem tam sancu aj nahradnikom.

Myslim ze s lepsim trenerom by boli City este dalej ako su teraz, kvalitu na to maju

Reagovat
vladis271

posledna veta len ju trocha pozmenim.s priemernym anglickym trenerom by boli citizens ovela ovelaaaaa dalej.nez su teraz,ked mozu byt radi za remizu z ihriska novacika PL

Reagovat
fantomas

Génius! Absolutely brilliant!

Reagovat
terry

Neuvěřitelný gólman ten Given!

Reagovat
smazaný uživatel

Uz peknych par rokov top golman PL a potvrdzuje to v kazdom zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je kár

Reagovat
smazaný uživatel

zatím krásný zápas

Reagovat
terry

To snad není možný, aby mi Citizens podruhé za sebou podělali tiket.

Reagovat
herbage

Snad podělaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Barry, Barry.. To bylo hloupý.

Reagovat
afc

Pekne City.Stracaju vonku body ako na beziacom pase,tak ako som predpokladal.

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Jinak uvidíme, jak si povede nyní v dvojzápase venku Arsenal. Wolverhampton a hlavně Sunderland doma budou nepříjemní. Pak doma těžká Chelsea a vžy bojovně naladěné Stoke a hned zase dva nepříjmené výlety do Burnley a Liverpoolu. Mezitím dohrávka doma s Boltonem. Myslím, že následující měsíc a půl bude rozhodující a ukáže se, jestli je titul možný či ne. Taky zálěží, kdy se vrátí Rosa a Theo, to je kvalita k nezaplacení

Reagovat
afc

tak prvorade je vyhrat na Wolvese,na Sunderlande ani remiza nebude najhorsia,s Chelski minimalne doma bod urobime a Stoke doma treba porazat.Hlavne nestracat body s korenmi,to je zaklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsi si až tak neprohrou s náma jistej?

Reagovat
afc

Arsenal tuto sezonu bude doma velmi silny a bude stracat body len minimalne a ked vezmem do uvahy,ze minuly rok s Chelsou prehral,tak v takychto zapasoch sa dvakrat po sebe vonku nevyhrava,navyse v takychto zapasoch rozhoduje domace prostredie a Chelsea vonku nie je tak silna ako doma.

Reagovat
herbage

Zápasy Big4 se na doma/venku nerozlišujou, tam je to řekl bych ukradené. Chelsea je letos nesmírně silná a mohl by to být velmi zajímavý zápas. Jestli se Carlo ale rozhodne hrát na remízu, tak bych asi vsadil na Chelsea. Jestli bude chtít hrát otevřený fotbal, tak to může dopadnout jakkoliv. Navíc nevíme, v jakém rozpoložení se oba týmy budou nacházet před zápasem + kdo bude trenérům k dispozici

Reagovat
fantomas

Na což máme patent.

Reagovat
afc

to ano,ale az na WHU su to zatial vsetko vysoke vyhry a treba dufat,ze hraci sa poucili z minulych sezon.

Reagovat
herbage

Tak já osobně se třeba zápasů v rámci Big4 vůbec nebojím a to jak doma, tak venku. Vždy se totiž hraje na kvalitním trávníku a hra je otevřená. Horší je to venku proti týmům jako Stoke, Sunderland apod. které hrají nesmírně obětavě na hřišti pomalu 90x50 s mizerným trávníkem, kde se zkrátka hůře drží balón, hra je bojovnější a každý souboj zavání zraněním. To vyloženě hráčům Arsenalu nesedí. Tohodle se bojím ze všeho nejvíc, stejně jako zranění. Jestli se budou Arsenalu vyhýbat, tak ta kvalita na to porazit každého tam bude a pak jen zálěží na Wengerovi, jak s tím naloží

Reagovat
fantomas

No to snad... ještě se vymluv na to, že vlaštovky odlítaj do teplých krajin.

Reagovat
herbage

Tak, a máme po výročí

Reagovat
fantomas

Reagovat
afc

ak sa vratia Nasri,Rosicky, tak ta zostava sa uz ustali a mali by sme hrat konecne v tom najsilnejsom zlozeni.Wenger v poslednych zapasoch v PL az na jednu,dve zmeny posiela stale identicku zostavu,takze neprodpokladam,ze bude nejak moc rotovat.To az v decembri sa bude musiet.Hlavne oni dvaja velmi pomozu vonku,ked superi budu vychadzat zo zabezpecenej obrany a vedia dat hre potrebnu myslienku.V tejto sezone sa bude vonku vyhravat velmi tazko a este vsetky timy tam postracaju body.

Reagovat
herbage

No, to jo. Viz Chelsea ve Wiganu a v zápase s AV, Liverpool v Sunderlandu a na Fulhamu, MU v Birminghamu a v Burnley a City prakticky všude Arsenal zatím doma stoprocetní , ale venku ztráta hned dvakrát v Manchestru a ve WHU. Ty body z WHU budou ještě setsakra chybět, oba zápasy v Manchestru nehorázná smůla, který se snad již nebude opakovat. Už se těším na jaro, až MU i MC dostanou na ES po zásluze klepec Jen na CC to nebyla zasloužená výhra, Fulham byl lepším týmem. Jenže škoda, že Arsenal není schopen takto po Manchestrovsku sbírat body venku častějš, to rozhoduje právě tituly

Reagovat
afc

tak ja sa hlavne neviem dockat doma na City.City nepridu betonovat a s nasim totalnym futbalom to moze skoncit aj 5:4 MU bol v tomto posledne 3 roky neskutocny.Minimalne stracali body s korenmi.Vedeli urobit snuru aj 8vyhier v rade,ked bolo 0:0 a desat minut do konca,Cristianko to zobral na seba.

Reagovat
herbage

Vloni měli neskutešnou obranu a čarujícího VdS. Ta šňůra vloni od Vánoc po únor byla neskutečná a vyhrála jim titul. Letos jsou ale mnohem slabší a čeká je generační výměna. Letos titul už nedají a příští rok taky ne, pak záleží, jak na to zareagují a jak posílí. Ale tim, jak dokáží ukopat každý zápas mě pokaždé slušně serou. Zvlášť když čtu komentáře od PJ - nejhorší zápas MU v dějinách a stejně to zlomí. Nezbývá než doufat, že fotbalový Bůh existuje a pěkně jim to vrátí a hlavně venku budou ztrácet

Reagovat
herbage

Ale největším nepřítelem Arsenalu letos bude Arsenal sám. Zvlášť ty údržbové konce zápasů. to si může dovolit Barcelona, ale ne Arsenal v PL, kde se hraje do konečného hvidzu

Reagovat
terry

Fakt paráda. Kurva, jak já ty City nesnáším.

Reagovat
herbage

To tě ctí

Reagovat
Tomekcz

Given nadhera bodiky se sypou

Reagovat
smazaný uživatel

birmingham arabico-šejk city

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže aspoň ten Birmingham má skromného britského majitele.

Reagovat
fantomas

A ještěže právě Birmingham odkojil pro City chairmana.

Reagovat
vladis271

birmingham......skvely bojovny vykon.skoda tej penalty.bol to sice remizovy zapas,ale za tu snahu si vyhru zasluzili.najviac sa mi pacilo,ze vyhrat chceli nie len citizens,od ktorych sa to ocakavalo,ale aj domaci.utocili az dokonca

Reagovat
fantomas

Sympatie stranou - mejlepší možnej výsledek - City zase ztratilo, což je pro nás jenom dobře, a Given s Lescottem mi do Fanty nasypali důležité body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham stále zůstává na 4. místě PL letos extrémně vyrovnaná

Reagovat
fantomas

300. pro Arsenal.

Reagovat
herbage

Konečně rozumná slova

Reagovat
fantomas

Konečně? Poslední dobou se mnou furt souhlasíš. Skoro mužem začít slavit výročí posledního sporu. Pár dní už to bude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele