Aktuality

Plzni stojí v cestě do Ligy mistrů FC Kodaň

Viktoria Plzeň si o účast v základní skupině Ligy mistrů zahraje proti FC Kodaň. První duel se bude hrát v Dánsku 16. nebo 17. srpna, odveta o týden později v Synot Tip Areně v Praze. Souboj dvou českých hráčů pak přinese duel mezi Arsenalem Tomáše Rosického a Udine Matěje Vydry. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Skácel prodloužil do ledna smlouvu s Hearts

Rudolf Skácel bude ještě minimálně půl roku hráčem skotského týmu Heart of Midlothian. Podle klubových stránek se dvaatřicetiletý záložník s vedením vicemistra dohodl na smlouvě do ledna 2012.

Plíškův tým si užil ovace, i když dvakrát nestačil na Spartu

Ve dvojzápase Evropské ligy se Spartou prohráli s celkovým skóre 0:7. Ale když hráči FK Sarajevo ve čtvrtek večer opouštěli hřiště, i tak si vychutnávali velké ovace svých fanoušků. Kouč Sarajeva Jiří Plíšek po druhé prohře se Spartou sice chvíli smutnil, ale pak připustil, že si rád přivyká na nezvyklé podmínky a srdečné bosenské prostředí.

Milito se z Barcelony vrátil do rodné Argentiny

Stoper argentinské reprezentace Gabriel Milito se po osmi letech ve španělské lize vrátil do vlasti a bude hrát za tým Independiente, kde začínal kariéru. Třicetiletý obránce, který druhou polovinu evropského angažmá strávil v Barceloně, podepsal v Buenos Aires smlouvu na tři roky.

Sparťané po Sarajevu: Vyplatilo se nám, že jsme nic nepodcenili

Střídmá radost vládla v týmu sparťanských fotbalistů po postupu přes FK Sarajevo do 4. předkola Evropské ligy. Pražany těší, že po prvním utkání, v němž vyhráli 5:0, dnes v bosenské metropoli splnili "postupovou" povinnost a po výhře 2:0 v Sarajevu se mohou těšit na další klání v pohárové Evropy.

Mistrovství světa U20 - pátý den

Francie znovu nepřesvědčila, tentokrát však alespoň porazila Jižní Koreu 3:1 a přiblížila se postupu do osmifinále. V něm už je po druhé přesvědčivé výhře domácí Kolumbie, tentokrát zdolala Mali. Hrálo se i ve skupině B, Portugalsko přehrálo Kamerun a Uruguay jen remizovala s Novým Zélandem.

Komňacký: Jedno oko je spokojené a druhé pláče

V jabloneckém trenérovi Františku Komňackém se po remíze 1:1 v odvetě třetího předkola Evropské ligy s Alkmaarem, která znamenala po prohře 0:2 v Nizozemsku vyřazení, mísily rozdílné pocity. Byl hrdý na to, že jeho tým předvedl i v oslabené sestavě výkon na hranici možností a s favoritem sehrál zcela vyrovnanou partii, mrzely ho ale neproměněné šance.

Fotbalisty Ústí limituje v druhé lize přestavba stadionu

Fotbalisté Ústí nad Labem chtějí po ročním působení v nejvyšší domácí soutěži hrát v druhé lize v horní polovině tabulky. Podle sportovního manažera klubu Stanislava Pelce limituje návrat do první ligy přestavba stadionu.

Zlínští chtějí do horní poloviny druholigové tabulky

Bojovat o umístění v horní polovině tabulky a mít radost ze hry - to jsou priority fotbalistů Tescomy Zlín před nadcházejícím ročníkem druhé ligy. V letní přestávce získal Zlín největší posilu ve zkušeném 34letém středopolaři Tomáši Poláchovi, který by měl převzít roli tvůrce hry. Dalšími novými hráči jsou obránce Lubomír Kubica, záložník Andrej Hanták a Jaromír Paciorek.

Barton by mohl zůstat v Newcastlu. Pardew mu dveře nezavřel

Případ Joeyho Bartona by nakonec nemusel mít tak jednoznačný konec, jak se na začátku týdne zdálo. Newcastle v pondělí uvedl, že bouřlivého záložníka umístil na přestupní listinu, přičemž může odejít zdarma. Manažer Magpies Alan Pardew ovšem dnes uvedl, že dveře Bartonovi nikdy nezavřel a je možné, že 28letý záložník nakonec zůstane...

Koubek cítil, že šlo z odvety s Larnakou udělat větší drama

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek i přes vyřazení z 3. předkola Evropské ligy hráčům poděkoval za jejich snahu vykřesat z odvety s AEK Larnaka naději na postup. Pár minut po remíze 2:2 v něm ale přetrvával pocit, že z utkání šlo udělat větší drama a že postupová šance nebyla tak daleko, jak by se po úvodní prohře 0:3 mohlo zdát.

Galliani se bojí o italský fotbal. I Francie nás dohání, říká

Italský fotbal zažívá v posledních letech na evropské i mezinárodní scéně znatelný úpadek a další obavy nyní vyjádřil generální ředitel AC Milán Adriano Galliani. V příštím roce předskočí v žebříčku UEFA Itálii Němci a Galliani si myslí, že zanedlouho se před Serii A dostane také francouzská Ligue 1...

Znám pravidla této hry, hlásí kouč posíleného PSG Kombouaré

Sezona 2004/2005 je zatím poslední, v níž si PSG zahrálo Ligu mistrů. V posledních sezonách od účasti v milionářské soutěži nebylo zase tak daleko, muselo se ale nakonec pokaždé spokojit pouze s Evropskou ligou. Letos by tomu už mělo být jinak.

Podle agenta už Milán jednal o Montolivovi

Vedení AC Milán hodlá získat do svého kádru ještě jednoho záložníka a v souvislosti s tím padají hned tři jména. Jednou z variant je i Juraj Kucka z Janova, na San Siro by pak mohl zamířit liverpoolský Alberto Aquilani a vyloučen rozhodně není přestup Riccarda Montoliva, k němuž se nechová ideálně Fiorentina...

Disciplinárka chce kauzu údajné korupce uzavřít 18. srpna

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR) chce 18. srpna vynést konečný verdikt v kauze údajné korupce mezi týmy Olomouce a Bohemians Praha. Disciplinárka tak nehodlá čekat na rozhodnutí civilního soudu, který aféru odročil na polovinu září. ČTK to řekl Petr Kovář z tiskového oddělení FAČR.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele