38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Bruno Guimaraes (© AFP)

Straky po výhře v Brentfordu zůstaly sedmé, do pohárové Evropy je může dostat šampion

Fotbalisté Newcastlu zvítězili ve 38. kole Premier League na hřišti Brentfordu 4:2, a celek ze západního Londýna tak porazili už v pátém duelu v řadě. Straky o svém triumfu rozhodly již v úvodním dějství. Skóre otevřel ve 21. minutě Harvey Barnes, na jehož trefu navázali během tří minut Jacob Murphy a Alexander Isak. Poslední jmenovaný se tak stal prvním hráčem Newcastlu od roku 2004, který napříč všemi soutěžemi vstřelil 25 gólů za sezonu. Hosté zakončili ročník na sedmém místě a do evropských pohárů je může posunout triumf Manchesteru City ve finále FA Cupu.

Od návratu dlouho zraněného Bryana Mbeuma do základní sestavy odehrál Brentford šest zápasů a získal v nich 11 bodů. Tento solidní počin razantně zahnal hrozící sestupové starosti, a svěřenci Thomase Franka se tak mohli těšit na čtvrtou sezonu mezi anglickou smetánkou v řadě. Newcastle ještě toužil v tabulce poskočit na šestou příčku, prioritou nicméně bylo odrazit nápor Manchesteru United.

Lépe vstoupili do duelu domácí, trefa Ivana Toneyho ze třetí minuty ale kvůli ofsajdu neplatila. Tentýž hráč měl smůlu i o několik minut později, když proti jeho zakončení z nadějné pozice skvěle zakročil gólman Nick Pope. Neproduktivitu domácích pak mohl potrestat hostující Joelinton, jenž však v obrovské příležitosti selhal. Výrazně lépe si vedl ve 21. minutě Barnes, který si našel parádní centr Bruna Guimaraese a poslal Straky do vedení. Hosty vstřelená branka nabudila a na hřišti převzali iniciativu. Odměnou za aktivitu jim byla druhá trefa. Tu ve 36. minutě obstaral po precizní přihrávce Isaka Murphy. Jen o dvě minuty později se gólu dočkal i švédský útočník, když zužitkoval přesný pas od Guimaraese a důrazným zakončením přidal třetí přesný zásah hostů.

V úvodu druhého dějství na sebe upozornily Včely, když skvělou práci Yoaneho Wissy zužitkoval dobře umístěnou střelou Vitaly Janelt. Domácí v aktivitě pokračovali i nadále a blízko snížení na rozdíl jediného gólu byl v 62. minutě Toney, proti jehož zakončení opět skvěle zakročil Pope. O osm minut později už se ale hráči Brentfordu dočkali. Aktivní Wissa se uvolnil ve středu hřiště a parádní ranou umístěnou přesně k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. Naděje domácích na srovnání výrazně klesly v 77. minutě. Proti volnému přímému kopu Isaka ještě domácí brankář zasáhl, avšak na dorážku Guimaraese už nestačil.

Brentford tak doma poprvé po třech měsících prohrál. Další ročník této prestižní soutěže odstartuje v polovině srpna.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele