25. kolo
18.02.2024 17:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Rasmus Højlund (© AFP)

Řádění rekordmana Höjlunda odnesl i Luton, United vykročili k pohárovým vrátkám

Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 25. kole Premier League nevyzpytatelný Luton na jeho hřišti 2:1 a poprvé od října 2020 vyhráli pět soutěžních utkání v řadě. Rudí ďáblové vykročili za úspěchem již po 36 sekundách, kdy se prosadil Rasmus Höjlund. Stejný hráč se trefil ještě v sedmé minutě, a stal se tak nejmladším fotbalistou v historii Premier League, který skóroval v šesti po sobě jdoucích zápasech. Čerstvě zraněného snajpra Elijaha Adebaya sice střelecky zastoupil Carlton Morris, nicméně nakonec to nestačilo ani na bod. Hosté se tak po zaváhání Tottenhamu přiblížili pohárovým pozicím na tři body.

Manchester United přijížděl do Lutonu ve skvělé formě, když zvítězil v posledních čtyřech duelech. Navázat na povedenou sérii chtěli Rudí ďáblové i proti Klouboučníkům, kteří ovšem před porážkou se Sheffieldem bodovali hned šestkrát v řadě. The Hatters navíc už několikrát v sezoně ukázali, že favorita dokáží potrápit.

Hráči Red Devils se na trávníku ještě ani pořádně nerozkoukali a už mohli slavit. Výrazně se pod to podepsal domácí stoper Amari'i Bell, jenž nepochopitelně sklepl míč do běhu přímo Höjlundovi. Ten nevídaným dárkem nepohrdl, udělal kličku Thomasovi Kaminskimu a zakončil do odkryté sítě. Hororový začátek pro Kloboučníky nebral konce. Na odražený balon po rohovém kopu si na hranici vápna počkal Alejandro Garnacho a napálil jej přímo na hrudník Höjlunda, odkud pak kulatý nesmysl doputoval až za brankovou čáru. Tým z Manchesteru posléze polevil v pozornosti. Toho využil Morris, který pohotově doklepl do sítě sraženou střelu Tahitha Chonga. V nastaveném čase byl blízko vyrovnání Alfie Doughty, jenže svou slabší pravačkou nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Po změně stran si na dlouhý nákop Andrého Onany naběhl Diogo Dalot, avšak Kaminski vystihl jeho kličku, vrhl se portugalskému reprezentantovi neohroženě pod nohy, a celou akci tak zmařil. Belgický gólman se následně vyznamenal rovněž proti přízemní střele Marcuse Rashforda. O chvíli později si vyběhnutého Kaminskiho obhodil Bruno Fernandes. Tentokrát však za svého kolegu z branky zaskočil Albert Sambi Lokonga, jenž na poslední chvíli skluzem zabránil blížící se pohromě. Pojistku mohl přidat Garnacho, ani ten ale nedokázal po samostatném úniku nadvakrát vyzrát na skvěle chytajícího Kaminskiho.

Luton tak favorita nepřekvapil a i podruhé s Manchester United prohrál. V následujícím kole zamíří 21. února za další výzvou do Liverpoolu, Rudí ďáblové o tři dny později doma přivítají Fulham.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

3:0

Reagovat
Fikus19

3:0

Reagovat
fcb+mufc

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele