24. kolo
11.02.2024 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Scott McTominay (© AFP)

Rozjetý Höjlund přispěl ke skolení Villans, z lavičky přispěchal se záchranou McTominay

Hráči Manchesteru United ovládli šlágr 24. kola Premier League, když porazili Aston Villu 2:1. Prvním úspěšným střelcem se stal domácí Rasmus Höjlund, který se trefil už v pátém soutěžním duelu v řadě. Rudí ďáblové však o těsný náskok po změně stran přišli, když se po závaru před jejich bránou prosadil Douglas Luiz. Jako osvědčený žolík se ale v závěru ukázal Scott McTominay, jenž po nástupu z lavičky přispěl Manchesteru k výhře potřetí za sebou. Hosté tedy stáhli náskok na páté místo v lize, které patří právě Lvům z Birminghamu.

Rudí ďáblové vstupovali do zápasu ve výtečné střelecké fazoně, když v posledních pěti soutěžních duelech pokaždé nasázeli minimálně dvě branky. Velkou zásluhu na výsledkovém obrození Manchesteru měl Höjlund, který se trefil čtyřikrát v řadě. Aston Villa naopak jako by se vystřílela na hřišti Sheffieldu, jelikož po pětigólové kanonádě na hřišti outsidera nestačila v FA Cupu na Chelsea.

Dánský útočník ukazoval svou sílu od samého začátku. Jeho první rána přišla ve 13. minutě, avšak obránci do ní obětavě skočili. Po chvíli se už ale Höjlund prosadil, když hlavičku Harryho Maguirea usměrnil těsně před Emilianem Martínezem mimo jeho dosah. Lvy inkasování nabudilo, nicméně projektil Johna McGinna pod břevno vytěsnil André Onana. Proti brankáři Rudých ďáblů neuspěl pohotovou ranou ani Ollie Watkins krátce před půlhodinou hry. A cestu do sítě následně nenašel ani pokus Jacoba Ramseyho, tentokrát zakročil namísto Onany blokující stoper.

Neuplynuly ani dvě minuty druhé půle a Marcus Rashford prošel celou soupeřovou obranou, ve finále jej ale Martínez zastínil skvělým zákrokem. Domácí hráči se hnali za vyrovnáním, dlouho se jim však nedařilo najít cestu k překonání obrany a brankáře. Až v 67. minutě stál Douglas Luiz ve správný čas na správném místě a po několika odrazech vymetl z bezprostřední blízkosti pravou šibenici. Dlouho se schylovalo k dělbě bodů, avšak v 86. minutě střídající McTominay prudkou hlavičkou rozhodl.

Manchester vyzrál na Villans počtvrté za sebou a opět ukrojil ze ztráty na svého soupeře. Rudí ďáblové v dalším kole zamíří 18. února do Lutonu, Aston Villa o den dříve navštíví stadion Fulhamu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat
forrest

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele