7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Huddersfield Town - Tottenham Hotspur 0:2

Povinnost splněna. Tottenham vyhrál už třetí soutěžní zápas v řadě a dal tak zapomenout na mizernou sérii ze začátku září, kdy Kohouti v Premier League a Lize mistrů naopak třikrát za sebou prohráli. Na půdě Huddersfieldu však zvítězili hladce 2:0, o což se postaral Harry Kane. Kapitán anglické reprezentace dvěma góly poskočil na dostřel špičky tabulky střelců; Terriers naopak přikoval na dně tabulky.

Huddersfield nadále pokračuje v příšerném vstupu do sezóny, čímž jen navázal na minulý ročník. Celkově svěřenci Davida Wangera čekají na vítězství už 13 zápasů (trvá to už pět měsíců). Mírné zlepšení je vidět alespoň v ofenzivě, vždyť jeden z outsiderů letošní Premier League vystřelil na Gazzanigu hned pětkrát - v předchozích šesti utkáních přitom nastřádali Mooy a spol. dohromady (!) jen devět přesných pokusů.

Na každý pád, ke gólu tyhle střely nevedly. Zatímco Gazzaniga všechno pochytal, Lössl na opačné straně inkasoval hned z první vážnější situace. Lucasův průnik sice na hranici faulu zastavila obrana, ale když se k míči vzápětí dostal Kieran Trippier, bylo zle. Harry Kane se na jeho přesný centr vyšrouboval mimořádně vysoko a hlavou k tyči otevřel skóre.

To se psala pětadvacátá minuta. Jen o dalších osm minutek později zatáhl Hadergjonaj ve vápně Rose, a přestože se levý obránce Spurs rozplácl na trávníku jako žabák, sudího tímhle přihraným pádem obměkčil. Nařízený pokutový kop pak už pátým ligovým gólem v sezóně proměnil Harry Kane.

Hned po změně stran se řítil za třetím gólem Lucas, jemuž tentokrát Kane pomohl v roli tvůrce hry. Moura se po centru Sona zjevil ve vápně, ale už byl příliš blízko Lösslovi. Huddersfield zahrozil až s blížícím se závěrem zápasu. Po hodině hry se Harry Kane pro změnu ukázal i jako důsledný zadák, když protečoval Pritchardovu ránu, se kterou tak jeho gólman neměl velké potíže. Totéž platí i o nepřesném přímém kopu Loweho z velmi solidní pozice.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tottenham musí vyhrať tento zápas.

Gazzaniga - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Dembelé - Son, Eriksen, Lucas - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele