2. kolo
18.08.2018 18:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Chelsea FC - Arsenal FC 3:2

Skvělý fotbal nabídlo londýnské derby mezi Chelsea a Arsenalem, které uzavřelo sobotní program Premier League. Zaplněné Stamford Bridge vidělo hned pět gólů a další zhruba dvě desítky neproměněných příležitostí. Tři body nakonec na svou stranu urvali domácí, vítězný gól vsítil v závěru Marcos Alonso.

První střelu mezi tři tyče, značně nepovedenou, si již po pár vteřinách hry připsal Pierre-Emerick Aubameyang a jako by předznamenal strhující podívanou, jež dnes pro diváky oba týmy přichystaly. První velkou šanci neproměnil po centru Monreala na první tyči osamocený Mesut Özil. To ho muselo mrzet, neboť hned vzápětí narýsoval Jorginho dokonalý pas na rozběhnutého Alonsa, ten z první předložil míč Pedrovi a španělský křídelník se ve stoprocentní pozici nemýlil.

Známé pravidlo "nedáš, dostaneš” platilo i na pomezí 20. minuty. Matteo Guendouzi oslovil volného Bellerína, který se ocitl v pokutovém území zcela sám a přihrál před prázdnou bránu ještě lépe postavenému Aubameyangovi. Gabonský forward ovšem z deseti metrů trestuhodně přestřelil. Po následné rozehrávce Kepy vyslal Azpilicueta do sprintu dalšího Španěla Álvara Moratu, pětadvacetiletý forward si v souboji jeden na jednoho poradil s Mustafim a ranou do protipohybu Petra Čecha zvýšil na 2:0.

Závěr úvodního dějství ovšem patřil Arsenalu. Po půlhodině hry sice ještě Henrich Mchitarjan stejně jako předtím Aubameyang z penaltového puntíku překopl prázdnou bránu, o chvíli později však své zaváhání napravil, když napálil do sítě zblokovaný centr Iwobiho. Kepa Arrizabalaga si na balón sice sáhl, vytěsnit mimo tři tyče jej ale nedokázal.

Dvougólové vedení se pokusil Chelsea záhy vrátit znovu Morata, jemuž nabil proti noze Kanté, jenže dělovku pod břevno bravurně vytáhl Petr Čech. A tak se dění znovu přesunulo před Kepu. Gunners využívali spoustu prostoru na stranách, z čehož pramenila i další branka. Po spolupráci Bellerína s Mchitarjanem srovnal na 2:2 nehlídaný Alex Iwobi. Nigerijský útočník v posledních vteřinách poločasu ještě napodobil Aubameyanga s Mchitarjanem, když z jasné pozice před poloprázdnou bránou minul.

Po příchodu hráčů z kabin se už nekonal takový den otevřených dveří v obranách obou mužstev, přesto museli být oba brankáři na pozoru. V 57. minutě se pěkným individuálním průnikem blýskl Ross Barkleyho a jeho prudkou skákavou střelu na zadní tyč opět výtečně vyrazil Čech. Kuriozitou byla potom šance Kantého, jenž se jakožto nejmenší hráč na hřišti dostal do zakončení hlavou a před Sokratisem mířil těsně nad.

Rozhodující moment přišel v 81. minutě. Velkou mírou se na něm podílel Eden Hazard, který po hodině hry vystřídal dnes docela nevýrazného Williana. Belgický křídelník, o nějž se v posledních týdnech vehementně zajímal Real Madrid, na levé straně obelstil hned několik protihráčů a přesným centrem našel na malém vápně volného Alonsa, jehož zakončení mezi nohama Petra Čecha znamenalo třetí gól v síti Arsenalu.

Emeryho ekipa se už na žádný větší závěrečný tlak nezmohla, jedinou příležitostí byl projektil Ramseyho po sklepnutí Mchitarjana těsně nad. Naopak Blues využívali otevřené obrany hostů a nebýt vynikajících zákroků Petra Čecha, mohli ještě skórovat Eden Hazard i Olivier Giroud. Tři body nicméně tak jako tak zůstávají na Stamford Bridge.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
noustres

1:0 pro Arsenal libový los na startu.

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0 (Giroud, Hazard, Azpi, Drinkwater )

Reagovat
smazaný uživatel

Drinkwater ???

Reagovat
John Obi Mikel

Tak překvapení nevyšlo a netrefil jsem ani jednoho střelce

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Giroud, Jorginho, Barkley - Auba)

Reagovat
LidoOP

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele