27. kolo
23.02.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1:1

Zasloužená remíza po třech penaltách a urputném boji se zrodila v souboji Bournemouthu s Wolverhamptonem.

Wolves se již v prvních sekundách ujali iniciativy ve vedení tempa zápasu. V úvodních pěti minutách zahrávali tři rohové kopy. Ale ani z jednoho se jim nepodařilo přímo ohrozit branku Cherries.

Paradoxně přes tlak hostí v úvodu utkání se do první nebezpečnější situace dostali domácí, ale Solankeho hlavička nebyla přesná. První branka utkání padla ve dvanácté minutě. Střelec branky - Raul Jimenéz se ale radoval jen několik vteřin, protože byl pískaný faul napadajícího Joty, který mu míč předložil.

Na opačné straně ale o minutu později branka padla také a na rozdíl od té první, nebyl důvod k jejímu odvolání. Moutinho ve vápně brnknul o nohy Kinga, který poté nařízený pokutový kop proměnil.

Hráči Wolverhamptonu, kteří se nechtěli nechat nepříznivým skóre v úvodu zápasu rozhodit, se vrhli do útoku. A byli ochuzeni o jasnou penaltu, když se míč svezl po ruce jednoho z obránců Cherries. Celý incident se pravděpodobně odehrál v mrtvém úhlu pro hlavního sudího , jeho asistentovi pak zřejmě ve kvalitním výhledu zabránilo slunce, které zalívalo polovinu hrací plochy. A tak i se i přes protesty Vlků zahrával pouze rohový kop, ze kterého nic nevzešlo.

Ke konci poločasu se dvojice útočníků Wolves dostala do zajímavé situace. Jota pláchl svým strážcům a stříleným centrem hledal Jimenéze. Ten ale bohužel pro něj nezvládl na míč dosáhnout.

Na druhé straně si v nastaveném čase vypracovali domácí šanci hezkou kombinací, ale Nathaniel Clyne v samotném závěru akce poslal přihrávku místo na nohu spoluhráčů do rukou Patricia.

Na začátku druhé půle obdobně jako v té první, zahrávali Wolves několik rohových kopů za sebou. Tentokrát se již dostali do zakončení, ale ani jednou nemířili mezi tři tyče. Po nepovedeném výkopu Ruie Patricia se do obrovské šance dostal Dominic Solanke, který mohl vstřelit svoji první branku v červenočerném dresu. Naznačením střely vyřadil svého obránce a ocitl se sám před Patriciem. Střela ale nebyla dostatečně umístěná a portugalský brankář ji zvládl zastavit svou nohou.

Jordan Ibe se dostal do obrovské šance a mohl zvýšit skóre a dost možná tak utnout odpor Wolverhamptonu. Ale ani jemu nepřálo štěstí. A mohl své neproměněné šance litovat. Protože hosté se dočkali zasloužené penalty. K puntíku se postavil Jimenéz, s ledovým klidem si počkal na Borucův pohyb a míč poslal do jeho protipohybu.

A penaltovým žním nebyl konec. Na druhé straně byl Fraser faulován zřejmě těsně před pokutovým územím, ale rozhodčí i přes to nařídil třetí penaltu v utkání. Josh King si věřil a šel si pro druhý gól. Ale balón od jeho kopaček vyrazil na cestu k pravé štangli, od té se odrazil a stav utkání byl stále 1:1.

Hrálo se nahoru dolů, pastva pro oči. Především střídající Adama Traore naprosto změnil tempo utkání.

Ale ke změně skóre už nedošlo. V závěru plném napínavých momentů pak došlo i k jednomu úsměvnému, když hráče pokropil zavlažovací systém, který v páté minutě nastavení začal odvádět poctivě svou práci. Ani tato kuriozita už ale na výsledku utkání nic nezměnila a oba celky se rozešly spravedlivou remízou.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele