34. kolo
14.04.2018 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Everton FC 1:1

Swansea se rozešli s Evertonem smírně. Domácí byli sice po většinu zápasu lepším celkem, nakonec však zachraňovali alespoň remízu, protože do vedení šli hosté. Na konečných 1:1 korigoval Jordan Ayew.

Manažer Labutí Carlos Carvalhal tentokrát vsadil na formaci se čtyřmi obránci, ve které nezbylo místo na Van der Hoorna. Do zálohy se vrátil Ki a v útoku se k André Ayewovi přidal Narsingh a Andrého bratr Jordan. Lodivod Toffees Sam Allardyce udělal v sestavě jednu změnu, kdy Daviese nahradil Gueye.

Domácí mohli jít do vedení ve 22. minutě, kdy se dostali do přečíslení, avšak Jordan Ayew v slibné pozici netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Za minutu našel Carroll z rohu Fernándeze, jehož pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Tosun. Následná rána Carrolla skončila nad břevnem. Ve 26. minutě narazil Jordan svému bratrovi Andrému, jenž však v tísni trefil pouze brankáře hostí Pickforda.

První branka padla dvě minuty před koncem první půle a vzhledem k jejímu průběhu se vedení překvapivě ujaly Karamelky. Colemanův centr napálil z voleje Bolasie, s jehož pokusem i následnou dorážkou si Fabianski poradil, míč se ovšem nešťastně odrazil od Naughtona, který tak vstřelil vlastní gól. Za druhým zásahem vyslal o minutu později Baines Walcotta, Fabianski byl však u míče o fous dřív.

Sedm minut po přestávce opět zafungovala spolupráce bratří Ayewů. Po sklepnutí Jordana pálil André a jeho pokus vyrazil Pickford na roh. V 70. minutě si střídající Dyer přichystal balón na pravačku a jeho povedený pokus letěl jen těsně nad břevno. O minutu později již však Carroll našel Jordana Ayewa, jehož přízemní střela na vzdálenější tyč znamenala vyrovnání.

Everton si mohl vzít vedení zpět patnáct minut před koncem. Tosun odcentroval na Colemana, jehož rána rozezvučela horní tyč Fabianskeho brány. Swans i Toffees si tak po závěrečném hvizdu připsali druhou remízu za sebou. Domácí stále nemají vyhráno v boji o prvoligovou příslušnost, hosté zůstávají bezpečně ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele