37. kolo
05.05.2018 13:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Crystal Palace 1:2

Stoke se zahalilo do smutku, protože nedokázalo doma vyválčit body s Crystal Palace a jeho osud v nejvyšší soutěži je takřka zpečetěn. Zápas se přitom pro Potters vyvíjel dobře, Shaqiri z přímáku vstřelil první gól, ale Orli ve druhém poločase výsledek dokonale otočili. Prosadili se McArthur a Van Aanholt.

Na stadionu Bet365 to žádná fotbalová hitparáda nebyla. Úvod poločasu byl sice rychlejší, ale tempo postupně opadlo a šance prakticky žádné k vidění nebyly. Přesto nakonec v prvním poločase padl gól. Pět minut před přestávkou musel hostující Crystal sáhnout k prvnímu střídání, zraněného Joela Warda nahradil Martin Kelly a další pohroma stihla Orli o pár minut později. Xherdan Shaqiri ukázal, že má pořád skvělou kopací techniku a střelou z volného přímého kopu nedal Hennesseymu vůbec žádnou šanci. Brankář Crystalu zůstal nehybně stát a jen se ohlédl, jak Shaqiri přesně trefuje horní roh branky.

Protože se v prvním poločase dost často přerušovalo, nastavil sudí čtyři minuty a ještě další dvě se potom hrály, nicméně poločasový výsledek se nezměnil. Crystal potřeboval v šatně zkonsolidovat síly, což se mu podařilo a ve druhém poločase začal jednobrankové manko stíhat.

Potters sice nebyli pod nějakým velkým tlakem, ale přesto v 68.minutě inkasovali. Loftus-Cheek posunul balón do běhu Jamesi McArthurovi, který přesnou střelou na vzdálenější tyč srovnal na 1:1. Utkání tedy začínalo dvacet minut před koncem odznovu.

Se Stoke mohlo být dokonce ještě hůře, kdyby velkou šanci proměnil Zaha. Ten z jasné pozici nepochopitelně přestřelil branku. Potters si ale koledovali, po vyrovnávací brance úplně vypadli z tempa a Crystal jim nakonec čtyři minuty před koncem zasadil rozhodující ránu. Patrick Van Aanholt dostal od Shawcrosse nechtěnou přihrávku a svůj unik zakončil střelou mezi brankářovi nohy.

Stoke stálo na kraji propasti a alespoň vyrovnat ke konci zápasu se mu nepodařilo. Záchrana se vzdálila na míle daleko a pokud Swansea získá bod, bude jeho osud definitivně zpečetěn. Přesně opačný pocit zažívá Crystal, který je po výhře 2:1 takřka jistě zachráněn.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele