2. kolo
21.08.2016 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - AFC Bournemouth 1:0

Měl to být velký slavnostní okamžik - West Ham otevíral olympijský stadion zápasem s Bournemouthem a více než 50 tisíc fanoušků se v třetí největší aréně Premier League těšili na krásnou podívanou. Zápas byl však velkým zklamáním, které odmítl až pět minut před koncem jediným gólem Michail Antonio. Jeho branka přitom padla až po vyloučení smutného hrdiny Harryho Artera.

Kladivářům chyběla řada ofenzivních opor, od Payeta, Lanziniho, před Ayewa až k Sakhovi a Carrollovi. Podle toho i jejich výkon vypadal - v prvním dějství sice West Ham jedenáctkrát vystřelil, jenže branku trefil až ve čtyřicáté minutě. Enner Valencia nicméně ztroskotal na Arturu Borucovi, jenž byl u bližší tyče včas.

Až ve druhém poločase začalo utkání vypadat alespoň trošku atraktivněji. A překvapivě to měli na svědomí hostující fotbalisté z Bournemouthu, kteří během pár minut zasypali branku Adriána několika střelami. Po zemi to z velké dálky zkoušel Smith, sporadicky i Cook, velmi nadějnou akci Kinga s Ibem pak zastavil blokující zadák Hammers.

Vůbec nejnebezpečnější ránu Cherries měl na svědomí Joshua King. Z více než 20 metrů napřáhl k parádní střele a španělský gólman Adrián musel vytáhnout výborný zákrok, aby míč posunul nad horní tyčku. Jordon Ibe naproti tomu po hodině hry střílel slabě a doprostřed branky. Ojedinělou příležitost West Hamu krátce nato promarnil technickou nedokonalostí Michail Antonio, jenž osamocen na zadní tyči nedokázal míč pořádně trefit.

Třináct minut před koncem základní hrací doby však dostali Kladiváři velkou šanci na to, aby s utkáním něco udělali - Harry Arter totiž zezadu zastavil Kouyatého, a jelikož už měl jednu žlutou kartu, zamířil po zhlédnutí druhého kartonku přímo do kabin. A domácí tuhle příležitost dokonale využili.

Gokhan Töre v 85. minutě odcentroval přes Smithe a Michail Antonio to měl snadné. Na zadní tyči si nedělal hlavu z Danielse a důrazně trknul balón do branky. Bournemouth se i v deseti pokoušel o vyrovnání a v nastaveném čase měl výtečnou příležitost Josh King, k němuž propadl míč z autového vhazování. Stejně jako po pauze ovšem Adrián vytáhl vynikající zákrok. I jeho zásluhou nemuselo Bilicóvy borce mrzet, když Calleri promarnil samostatný nájezd.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Andy Carrol dnes nenastoupí, ale i přesto si myslím, že west ham urve 3 body nejtěsnějším výsledkem 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jaka byla sestava tak zlaty 3 body.Ale ten utok.. Valencia tam byl jak kdyby hral prvne.Doufejme ze se Calleri nebo A.Young chytnou,nebo jeste nekoho koupit.Psali neco o Bonym.. Proc nehral Payet,nevite nekdo??

Reagovat
smazaný uživatel

Já četl o Payetovi jenom tohle na fb...Navyše sa v zápase s Chelsea údajne zranili i Payet a Nordtveit a ich štart proti Astre Giurgiu je otázny...jinak taky nevim co přesně mu je.

Jakej A. Young?? Antonio si chtěl napsat ne? Hrajou podobně tojo fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem napsat A.Fletcher. Antonio hraje vyborne,ale musi hrat kridlo.V obrane dela obcas kraviny.Snad bude Payet v cajku,ten je do zalohy klicovej!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasný taky Ashley vlastně ..No Dimi určitě je klíčovej, ale já se nejvíc těšim na návrat Lanziniho. Už jsem to tu někde psal, tihle dva spolu. Radost pohleďet... S nimi v sestavě jsme o level ne-li o dva vejš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele