2. kolo
20.08.2016 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 1:2

West Bromwich proti Evertonu poměrně dlouho vedl, nakonec ale potvrdil, že venkovní výhry jsou pro něj takové malé prokletí. Baggies totiž v posledních třech sezónách devětkrát zvítězili na půdě soupeře, ale jen dvakrát (!) se jim povedlo na tento triumf navázat ihned doma. A desátý pokus dopadl rovněž bídně, Mirallas s Barrym totiž vývoj otočili a přiřkli cenné tři body z Hawthorns na stranu Toffees.

Příběh utkání se začal psát v deváté minutě - jak jinak než standardní situací. Rondon totiž svoji šanci spálil na výborném Stekelenburgovi, a tak se kopal roh. Vysoký míč doplachtil až na hlavu Garetha McAuleyho, jenž setřásl bránícího Jagielku a otevřel skóre. Nad brankou se nicméně vznáší oblak pochybností, jelikož při Gardnerově centru došlo v malém vápně ke kontaktu Stekelenburga s Berahinem.

West Bromwich Albion se na každý pád dostal do vedení a mohl se soustředit na to, co mu jde nejlépe - bránění. Everton byl sice na míči lepší a aktivnější, jenže až do čtyřiadvacáté minuty toho příliš nedokázal. Pak si Barry narazil s Bainesem a poprvé vyprášil rukavice Bena Fostera.

Vyrovnání se však Everton dočkal už v nastaveném čase prvního poločasu; a nejspíš zaslouženě. Po střídání Lukakua za McCarthyho byly Karamelky ještě nebezpečnější, což vyústilo až v krásný ťukec "do šatny". Kevin Mirallas si přes Barryho narazil s Barkleym a křížnou přízemní ranou se trefil přímo k tyči.

Oba brankáři museli zasahovat hned zkraje druhého dějství, Stekelnburg parádně vychytal Fletcherovu tvrdou ránu, zatímco Foster si poradil se střelou Deulofeua po rohovém kopu. S další standardkou ovšem anglický gólman nemohl udělat zhola nic. Deulofeu tentokrát roh zahrával sám, přetažený míč vrátil Holgate na přední tyč, kde číhal trestuhodně volný Gareth Barry. Už v momentu jeho gólově hlavičky zpytoval nedůsledný Evans svědomí.

West Brom měl pořád ještě půl hodiny na vyrovnání, ale od druhé branky soupeře už se nedokázal dostat do vyložené šance. McAuley hlavičkoval vedle, totéž platí o střele Bena Fostera, který se v závěru vytáhl na standardní situaci.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Lukaku gol )

Reagovat
Krony

( )

Reagovat
smazaný uživatel

No ani mi nemluv, jsem měl Lukaku gol+ Džeko a Turan (3,2!) a na b365 jsem to měl jako chybu i když Lukaku nenastoupil v základu...u fortuny by dali kurz 1 a bylo by 650

Reagovat
Krony

Nesázím, tudíž mi to moc neříká, ale chápu že ti to nevyšlo Ale škoda, měl tam v 87. minutě tutovku (sám před gólmanem), nedal to a byly nakonec zbytečné nervy, ostatně WBA málem vyrovnalo hned z protiakce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele