6. kolo
24.09.2016 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Crystal Palace 2:3

25 zápasů. To je poměrně dlouhá doba, že? V praxi to znamená třeba půl roku v Premier League nebo třicet ligových gólů Luise Suáreze v Barceloně. No a nebo taky dobu, během které Sunderland nedokázal vyhrát jeden jediný zápas v srpnu či září. Jermain Defoe dělal, co mohl, ale ani jeho dva góly nestačili Black Cats na body. Crystal Palace dokázalo duel heroicky otočit - v nastavené čase rozhodl o výsledku 3:2 Christian Benteke.

Je téměř neuvěřitelné, že poslední zářijový triumf eviduje Sunderland z roku 2012. David Moyes tak tragické starty sezóny Sunderlandu napravit nedokázal a už počtvrté v řadě naplnil šestizápasové čekání na první vítězství v sezóně. Blíží se navíc k loňské hrůze, kdy Mackems prvně zvítězili až v desátém kole.

Přitom dnes byl zatraceně blízko - při nejmenším bodu. Jermain Defoe otevřel skóre už v prvním dějství, za což kromě něj nesou vinu i Steve Mandanda a Joe Ledley. Francouzský gólman dostal záložníka pod tlak a ten ve spěchu nepochopitelně vracel balón obloučkem na stopery. Místo toho však vysunul právě Defoa do samostatného nájezdu, který logicky skončil pro borce s jedním z nejchladnokrevnějších zakončení zaslouženou oslavou.

Anglický kanonýr se do listiny střelců zapsal ještě jednou po hodině hry a dosáhl jednoho významného milníku. Watmorův pas poslal i přes odpor několika obránců nekompromisně do branky a připsal si 146.gól v Premier League. Před ním už je v historické tabulce jen osmička nejlepších kanonýrů - přičemž pouze Wayne Rooney je aktivní.

Jenže tohle všechno vyšlo vniveč. Hned po gólu na 2:0 totiž dokázal Ledley napravit svou chybu a za pomoci tečujícího Van Aanholta snížil na rozdíl jediné branky. Alanu Pardewovi vyšla naprosto dokonale střídání, což se poprvé projevilo čtvrt hodiny před koncem. Ezekiel Fryers byl na place minutu, když z levé strany parádně odcentroval, James McArthur přetlačil Van Aanhotla a hlavou vyrovnal.

Na klíčový moment celého utkání si však hostující fanoušci museli počkat až do třetí minuty nastavení. Tehdy pobíhal na trávníku pár desítek vteřin Lee Chung-yong, než se prvním a jediným dotekem s míčem stal hrdinou. To on rozehrál přímý kop, po němž Benteke naběhl do ohně, přetlačil Kirchhoffa a dostal Crystal Palace do euforie.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Moyes ven

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Noustress

zbožné prianie jednotka, tip 4:2

Reagovat
Kuba94

2:0

Reagovat
Noustress

Moyes prac sa niekam do mongolska trénovať kozy pasuce sa niekde v p... v horách

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo- nebyl puvodně vypsán Cr. Palace favorit?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele