2. kolo
20.08.2016 13:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Stoke City - Manchester City 1:4

Pep Guardiola kráčí ve šlépějích svého odvěkého soka Josého Mourinha a i on má po dvou kolech Premier League na kontě plný počet bodů. Manchester City vyhrál na hřišti Stoke City 4:1 především zásluhou nejlepšího střelce ligy Sergia Agüera. Ten se už v prvním poločase dvakrát trefil, po přestávce ho napodobil střídající Nolito. Jediný gól Stoke vstřelil z penalty Bojan.

Úvodní minuty zápasu ale patřily někomu jinému. Než se postupně začal z trávníku vytrácet, zářil na levém křídle Raheem Sterling. Už po deseti minutách si na hranici vápně poradil s přesilou a pálil těsně nad. Krátce na to slabě pálil do Givena, aby svoji silnou pasáž zakončil velmi nebezpečným centrem, jenž do bezpečí odvrátil až skluzující Pieters.

Zápas však řídili dva muži. Mike Dean a Sergio Agüero. Hlavní sudí duelu rozjel svůj pochybný penaltový kolotoč v šestadvacáté minutě, kdy snad ještě regulérně ukázal na puntík po příliš aktivní ruční práci Shawcrosse v souboji s Otamendim. Argentinský kanonýr každopádně nedbal dvou neproměněných penalt proti Steaue a s přehledem otevřel skóre.

Úvodní gól Agüera nabudil a záhy měl na kopačce druhý zásah. To když si narazil s Navasem a prověřil Givena tvrdou ranou na přední tyči. Druhou trefu ale přidal čerstvě nejlepší střelec letošního ročníku (spolu s Ibrahimovićem) až deset minut před pauzou. Kevin De Bruyne poslal do vápna ukázkový centr z přímého kopu a 173 centimetrů vysoký šutér hlavou zvýšil už na 2:0.

V závěru poločasu se domácí právem dožadovali pokutového kopu poté, co Kolarov srazil k zemi Allena. Mike Dean však do píšťalky nefouknul a podivně Stoke penaltu kompenzoval krátce po změně stran za šmátrání Sterlinga na krku Shawcrosse. Bojan nicméně poslal Caballera na opačnou stranu a vrátil svůj tým do zápasu.

Vytouženého vyrovnání se ale nedočkal, po obrátce chyběl oběma týmům poslední dotek a finální přihrávka, kde Man City i Stoke chybovaly. Definitivní rozhodnutí tak přinesla až poslední pětiminutovka, kdy se Potters vrhli do útoku a mezer v obraně dvakrát využil Nolito. Španělský křídelník vždy jen doklepl míč do odkryté svatyně - nejprve mu namazal Iheanacho, v nastaveném čase pak Sterling.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
diastan

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

No tohleto bude teprve pro Pepka ten pravej test

Reagovat
KingMaster13

Tak a teď se Pepku ukaž. Cold rainy night at Stoke není zrovna příjemné místo pro hostující týmy Horší bylo snad už jen Craven Cottage

Reagovat
Gunner14

Jakoze cold rainy night = zapas v 12:30 v lete? Plus Stoke, uz nehraje takovou defenzivni srajdu jako pod Pulisem.

Reagovat
KingMaster13

Tak znáš to tam je to počasí zrádný furt Ale furt bych řekl že mimo tu špičku je to nejtěžší venkovní zápas

Reagovat
MCFC_8

tazky test, ale mohli by sme ho zvladnut...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele