1. kolo
13.08.2016 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Watford FC 1:1

Horko těžko ubojoval Watford bod na půdě Southamptonu. V první půli ještě bez větších problémů držel jednobrankový náskok, který mu zařídil svou trefou Étienne Capoue, domácí se však ve druhé půli výrazně zlepšili a korigovali Nathanem Redmondem. Více však Saints proti oslabenému soupeři, jenž musel dohrávat bez vyloučeného Bena Watsona, nestihli.

Uběhlo jen pár sekund a z úvodní branky se mohlo radovat mužstvo nového kouče Clauda Puela. Nepříjemnou střelu z přímého kopu totiž vyslal mezi tři tyče už ve 2. minutě Tadič a gólman Gomes musel jeho pokus nadvakrát likvidovat. K dorážce se ještě propracoval van Dijk, jenže kýžený prostor minul.

O sedm minut později naopak udeřil soupeř. Amrabat poslal z pravé strany centr na zadní tyč, tam Deeney sklepl míč hlavou dolů na hranici brankového území a nabíhající Capoue zamířil přesně do šibenice. Dlouho se Southampton proti pozorně bránícímu protivníkovi nemohl prosadit, snad jen Long ho po pasu od Tadiče malinko vystrašil svou nepřesnou hlavičkou.

Puel o přestávce neobměnil sestavu nějakým střídáním a nakonec udělal dobře. Jeho svěřenci i ve stejném složení začali na hřišti dominovat a v 57. minutě nebyl daleko vyrovnání Redmond, čerstvá posila z Norwich City. Jestli však v tenhle moment chyběly jeho zakončení decimetry, pak si o minutu později konečně spravil chuť.

Po centru z rohového čtvrtkruhu hosté nedokázali balón odvrátit do bezpečí, ten najednou propadl až k hráči s dvaadvacítkou na zádech, jenž se s ničím nepáral a propálil vše, co mohl. The Hornets ustáli několik dalších pološancí Saints, v 76. minutě se ale pro ně situace výrazněji zkomplikovala, neboť šli do deseti.

Long nastartoval z vlastní poloviny do otevřeného prostoru, Watson byl posledním, kdo ho stíhal, zatáhl za záchrannou brzdu a červená karta byla na světě. Velký tlak však Watford v závěru přece jenom ustál. V 86. minutě se sice třepotala síť po střele Redmonda, jenže ten nakonec musel zklamaně sklopit hlavu, protože Davisova přihrávka ho našla v ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele