31. kolo
05.04.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Southampton FC - Crystal Palace 3:1

Southampton dokázal otočit nepříznivý stav proti o záchranu bojujícímu Crystalu Palace, odpověděl na úvodní trefu Christiana Bentekeho a díky Nathanovi Redmondovi, Majovi Jošidovi a Jamesi Wardovi-Prowseovi urval tři body. Domácí se rázem vyhoupli do horní poloviny tabulky, hosté naopak přišli o svou sérii čtyř výher v řadě.

Svěřenci kouče Clauda Puela se znovu museli obejít v útoku bez Manola Gabbiadiniho, který od zimního přestupu z Neapole skóroval celkem čtyřikrát během čtyř utkání, tentokráte však podobně jako naposledy proti Bournemouthu v ofenzívě nestrádali. A stejně jako v prosinci loňského roku i oni svému soupeři dokázali nasázet hned tři branky.

Sotva uběhlo pár desítek vteřin, už se do slušné možnosti propracoval Long, nicméně svou levačkou minul vzdálenější tyčku o kousek. To na druhé straně prokázal svoje kvality Benteke, hlavičkou po rohovém kopu ale i on zamířil mimo. Dost nebezpečně pálil z přímého kopu také Milivojevič, jeho střela z přímého kopu však skončila vedle domácí brány.

Ve 21. minutě se činil hostující gólman Hennessey vůči hlavičce Redmonda, efektivním zákrokem si s touhle situací poradil. Nakonec se z úvodního gólu utkání radovali po půlhodině hry Orli. Townsend přistrčil míč do šestnáctky Bentekemu, ten se usilovně snažil, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi, a nakonec zakončil přesně k tyčce.

Každopádně ještě do poločasu se Saints podařilo srovnat stav. Davisův centr z pravé strany propadl do pokutového území k Redmondovi, jenž střelou z voleje překonal zkoprnělého Hennesseyho. Zkraje druhého poločasu mohl domácí poslat do vedení Cédric Soares, ovšem balón usměrnil pouze mimo kýžený a chtěný prostor.

Oba celky ve druhém dějství i nadále prahli po vítězství, vytvořily si i další povedené příležitosti, ale úspěšnější ve svém tažení byl v závěru utkání ve finále Southampton. Nejprve skóroval v 84. minutě po Stephensově pobídce snadno z blízkosti Jošida, jen o minutu později pak po pěné kombinaci v šestnáctce zacílil snadno Ward-Prowse.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele