38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Middlesbrough FC 3:0

Konec dobrý, všechno dobré. Povedlo se! Honba Liverpoolu za umístěním mezi čtyřmi nejlepšími týmy Premier League skončila úspěšně a Jürgen Klopp si může hlasitě oddechnout. V posledním kole Reds porazili již jistě sestupující Middlesbrough hladce 3:0 a v konečné tabulce jim patří čtvrtá příčka zajišťující účast v předkole Ligy mistrů. Boro zakončuje nováčkovský ročník na předposlední pozici s propastnou dvanáctibodovou ztrátou na záchranu.

Svěřencům Steva Agnewa se tak nepovedlo zbavit ani dvou nelichotivých prvenství. Middlesbrough totiž ze všech týmů Premier League vyhrálo nejméně zápasů a také vstřelilo nejméně branek. Především impotence v ofenzivě ostatně stála celek ze severu země setrvání mezi elitou.

V obraně ale byli Gibson, Chambers a spol. velmi obstojní, hned deset týmů ligy inkasovalo více branek než Boro. To se projevilo i proti Liverpoolu, který se na kýženou vítěznou trefu pořádně natrápil. Liverpoolu bez Sadia Maného dlouhodobě chybí přímočarost a než se se závěrem prvního poločasu konečně prosadil Georginio Wijnaldum, vypadalo to s domácími všelijak.

Can mířil nepřesně, stejně tak Sturridge, a to měl Liverpool štěstí, že v té době hrál v plném počtu. Lovren totiž na hranici šestnáctky stáhl Bamforda a sudí Atkinson mohl bez skrupulí vytáhnout červenou kartu a ukázat na penaltový puntík. Nestalo se; naopak v závěru dějství Firmino šikovně sklepl míč Wijnaldumovi, jenž se prohnal do vápna a prudkou ranou k tyči překonal Guzana.

Tenhle gól pak výrazně změnil náladu na hrací ploše. Z Middlesbrough spadla povinnost sveřepě bránit, z Liverpoolu stres a trio Firmino - Lallana - Coutinho předvádělo parádní fotbal. Posledně jmenovaný se hned pět minut po změně stran postavil k přímému kopu a střelou na stranu brankáře Guzana viditelně překvapil.

Třetí pojišťující branku přidal vzápětí Adam Lallana a Anfield Road mohl propuknout v bujaré oslavy. Anglický záložník vedl protiútok po rohovém kopu hostí, a byť se mu nepovedl centr ani následná hlavička, míč se k němu obratem vrátil a tváří v tvář brankáři už neměl sebemenší potíž.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
M1ck0

výhra doma by měla být samozřejmostí...Boro o nic nehraje, ale tuším nějakej kolaps, jak to umíme. 1:1, v 92.vyrovnají hosté z penalty po faulu Lucase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele