3. kolo
27.08.2016 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Swansea City 2:1

Konečně, chtělo by se říct. Senzační mistr Anglie Leicester dokázal až ve třetím kole své úřadující sezóny vyhrát zápas, když Swansea porazil na vlastní půdě 2:1. Hladký průběh, jemuž gólově zavdali Vardy s Morganem, překazil až Mahrez. Nejlepší hráč loňské sezóny Premier League neproměnil pokutový kop a Fer deset minut před koncem snížil. Naštěstí pro Foxes už soupeř druhý gól nepřidal.

Jubilejní stá výhra Claudia Ranieriho coby manažera v nejvyšší anglické soutěži se na uplakaném King Power Stadionu začala rýsovat v ryze "leicesterském" stylu. Lišky sice držely míč častěji na kopačkách, což pro ně loni nebylo zvyklé, ale úvodní gól Jamieho Vardyho jako by vystřihli z mistrovského DVD. Mahrez spolu s Drinkwaterem začarovali uprostřed pole, načež druhý jmenovaný parádním pasem poslal Vardyho do samostatného nájezdu. Úprk, rána, tyčka, gól.

Swansea se v prvním dějství dostala do jediné zajímavé akce, kterou měl na svědomí Gylfi Sigurdsson. Jeho přímý kop nicméně Kasper Schmeichel snadno lapil. Dánský brankář musel ještě před hodinovou značkou střídat pro zranění, to už však Leicester vedl o dvě branky. Rohový kop se podivně poodrážel od Hutha, jeho ruky a zadáků Swans až k Wesu Morganovi, který balón nemilosrdně zatloukl do sítě.

Jen za tři minuty měl Leicester, jmenovitě Riyad Mahrez, dokonalou příležitost zápas definitivně rozhodnout. Amat totiž vleže groteskně máchl nohou po Okazakim a následoval pokutový kop. Alžírský fotbalista však, stejně jako dorážející Okazaki, ztroskotal na výtečném Lukaszi Fabianském. A Leicester to mohlo za několik desítek minut hodně mrzet.

Pravou lajnu Swansea parádně piloval Modou Barrow, z jehož kopačky rovněž vzešla jediná gólová situace Labutí. Jeho centr dopadl přesně na hlavu Leroy Fera a náhradní gólman Leicesteru Ron-Robert Zieler si s míčem letícím do protipohybu neporadil. Vyrovnat se však hostům nepovedlo. Leicester se tak poprvé v sezóně dostal ze spodní poloviny tabulky a před reprezentační pauzou obsadí patrně devátou či desátou pozici (podle neděle). Swansea klesla na třináctou příčku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 1-0 vardy

Reagovat
eL

První výhra. 2:0

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele