22. kolo
16.01.2016 13:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 4:1

Po vydatném sobotním obědě jsme rozhodně nezaspali. Utkání Tottenhamu se Sunderlandem bylo velmi atraktivní, byť především v prvním poločase byly určité pasáže průměrnější. Před přestávkou a především po ní se však gólostroj rozjel na plno, Kohouti rozstříleli Mackems 4:1 a posunuli se zase blíže ke špičce tabulky.

V brance Sunderlandu nastoupil vůbec poprvé jednadvacetiletý Jordan Pickford a hned od začátku utkání byl v permanenci. Hlavičku Alderweirelda ukryl v náručí snadno, o poznání větší potíže měl, když zpoza vápna vystřelil Harry Kane. Reprezentant anglické U21 však byl u tyčky včas a vytáhl parádní zákrok. V desáté minutě hektickou pasáž ukončil Dele Alli, jenž trestuhodně vypálil nad břevno z hranice penalty.

V pětatřicáté minutě vedli Kohouti bleskový brejk 5 na 2 (!) po nepovedeném rohu Sunderlandu, ale akci pokazil Dembélé, jenž hru až příliš roztáhl na Lamelu, jemuž vlastně nezbývalo než zkusit vystřelit z úhlu. Nebylo pak divu, že branku minul.

Sunderland se poprvé dostal ke střele až v sedmadvacáté minutě, jmenovitě střelec pěti gólů v posledních dvou utkáních Jermain Defoe, ale jeho rána byla z poměrně uctivé vzdálenosti a nepřesná. Jenže pět minut před koncem prvního dějství šli hosté překvapivě do vedení. Potřetí v řadě se gólově prosadil Patrick van Aanholt, který využil famózní kolmice Johnsona a propálil i Llorise, jenž na bližší tyči nejspíš měl zasáhnout lépe.

Jenže prakticky z prvního útoku po rozehře dokázali fotbalisté Tottenhamu srovnat na 1:1. Kanea sice opět vychytal skvělý Pickford, jenže jeho kapitán Cattermole mu při dorážce vůbec nepomohl. Nepovedenou střelu Eriksena totiž záložník Sunderlandu vinou své nešikovnosti nedokázal odkopnout, nýbrž ji pouze prodloužil do sítě. Jordan Pickford tak zachránil alespoň vyrovnaný stav, když dalším parádním zákrokem tentokrát Eriksenovi radost překazil.

Po změně stran měli Black Cats fantastickou příležitost vzít si zpět vedení, když po špatné standardce Spurs uháněli Johnson s Defoem "dva na nikoho". Míč si však s prvním jmenovaným až příliš zalaškoval a ve finále střílel Defoe z úhlu a do boční sítě. Na opačné straně hlavičkoval po Lamelově centru rovněž těsně vedle Alli.

Pickforda prověřil až opět Kane a opět uspěl mladý brankář. Debutant dělal v brance Sunderlandu co mohl, vyrazil i Roseovu tvrdou ránu zpoza vápna; jenže když se po hodině hry k míči dostal Moussa Dembélé, který obehrál Jonese a vypálil přesně k tyči, byl Pickford bezmocný.

Na půl hodiny okusil Premier League i další nováček Jan Kirchhoff, a nutno říct, že mu anglické sousto v ústech pořádně zhořklo. S Dembélého gólem (výše) pár vteřin po příchodu neměl co dočinění, ale sám se postaral o to, aby Sunderland neměl na body absolutní nárok. Jeho laxní bránění před druhou brankou Eriksena bylo alarmující, jeho teč navíc Pickfordovi znemožnila gólu zabránit.

Někdejší zadák Bayernu si svůj zpackaný start do nového angažmá "vyžral" až do dna, deset minut před koncem nestíhal Roseovi, fauloval jej ve vápně a Mike Dean s ukázal na puntík. Penaltu pak nekompromisní ranou k tyči proměnil Harry Kane, který (až osmou střelou v utkání) konečně zvěčnil své jméno v listině střelců. Navíc uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Tottenham.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Johny410

Nechápu proč nenachal Kane kopat tu penaltu Eriksena to bylo sobecké

Reagovat
hradec

Třeba proto, že je určený k tomu je střílet?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele