31. kolo
19.03.2016 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Aston Villa 1:0

Důležitý krok směrem k záchraně dnes udělala Swansea, která na vlastním stadionu porazila beznadějně poslední Aston Villu nejtěsnějším možným rozdílem. Naopak Villans stále zůstávají na šestnácti bodech a musel by se stát zázrak, aby po sezóně neputovali o soutěž níž. Ačkoliv byli dnes Labutím více než vyrovnaným soupeřem, srazila je chyba brankáře Brada Guzana.

Nejlepším hráčem družiny Rémyho Garda je v letošní sezóně zřejmě Jordan Ayew a dá se očekávat, že v případě sestupu do druhé ligy v Birminghamu do podzimu nevydrží. Právě ghanský křídelník si sám vypracoval první zajímavou možnost ke skórování, když obral o míč váhajícího Corka, dokázal se na hranici šestnáctky dobře uvolnit, branku však přestřelil.

Oba celky často hrozily ze standardních situací, ani jeden z gólmanů ale příliš práce neměl. Krátce před odchodem do kabin po centru Gueyeho zakončoval povedenými nůžkami Rudy Gestede, Lukasz Fabianski nicméně ani tentokrát zasahovat nemusel, neboť míč směřující k tyči vyhlavičkoval Ashley Williams.

Klíčový moment celého utkání přišel v 53. minutě. Na centr z volného přímého kopu Gylfiho Sigurdssona vyběhl brankář Brad Guzan, míč však nedůrazně vyboxoval pouze do Federica Férnandeze, od něhož se balón šťastně odrazil do sítě. Argentinský stoper si tak připsal premiérovou trefu v Premier League, ovšem stále se nachází v záporných číslech - vlastní góly si dal totiž již dva.

Mnoho slibně se rozvíjejících akcí obou týmů dnes ukončila nepřesnost v předfinální fázi, a tak není divu, že dnes Liberty Stadium viděl pouhé tři střely na bránu. Domácí fanoušci každopádně mohli být spokojeni alespoň s výsledkem a cennými třemi body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele